Τώρα όσον αφορά τη μόδα, λαμβάνοντας υπ' όψην όλα όσα μου είπες στο παραπάνω ποστ, ανακαλώ. Ούτε κι εγώ θέλω να σκοτωνόμαστε (παρ' ότι είναι αναζωογονητικό ενίοτε

Πιο πολύ με πόνεσαν τα δεκάευρα που έχασαν από απροσεξία τ'ανθρωπάκια. Δεν ήμουν και σε καμιά εφορευτική επιτροπή να τα τσεπώσω γμτπαππού ή την γιαγιά που της σταύρωσαν το ψηφοδέλτιο από το σπίτι να αποφασίζουν για εσάς;
«Εχει έρθει η ώρα ο αστικός κόσμος της χώρας, όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στην ΕΕ, ότι πρέπει να έχει αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ότι τέλος πάντων δεν είμαστε όπως λέει το ΚΚΕ κατά του καπιταλισμού, εμείς που πιστεύουμε στον καπιταλισμό και στην ελεύθερη αγορά, εμείς που μπορούμε να συνεννοηθούμε εν πάση περιπτώσει στα τελείως βασικά, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεννοηθούμε. Γιατί αν δεν συνεννοηθούμε, το αποτέλεσμα θα είναι σε επόμενες εκλογές να μην είναι το ΚΚΕ στο 14%, αλλά να είναι στο 34 και να μας κυβερνούν οι μπολσεβίκοι»
Με τις εκλογές αυτές ο λαός έκανε ένα πρώτο βήμα λύτρωσης από τις πολιτικές εξαρτήσεις του, από τα κόμματα που διαχειρίζονται ή φλερτάρουν το κυρίαρχο σύστημα. Μένει το δεύτερο και πιο αποφασιστικό βήμα: να δημιουργηθεί εκείνη η συλλογική έκφραση που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του λαού, να λειτουργήσει καταλυτικά στην οργανωμένη πάλη του και να προτάξει εκείνα τα άμεσα αιτήματα που απαντούν στην καρδιά του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού ζητήματος της χώρας σήμερα. Μόνο που για να γίνει αυτό δεν αρκεί η συνεργασία κάποιων πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, ούτε φυσικά η «ενότητα της αριστεράς», η οποία ενταφιάστηκε πανηγυρικά με αυτές τις εκλογές. Χρειάζεται ένα ευρύ παλλαϊκό μέτωπο που να μπορεί να ξεπερνά τους διαχωρισμούς δεξιάς και αριστεράς μέσα στο λαό, να αναδεικνύει το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων μέσα από τον αγώνα για την μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, για την έξοδο από το ευρώ, για την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την κατάκτηση της δημοκρατίας στον τόπο μας μέσα από την κατοχύρωση στην πράξη της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Μπροστά σε αυτές τις προτάσεις του ΚΚΕ, το "Λεφτά Υπάρχουν" φαντάζει πειστικότατο...doctormarkon έγραψε: Αλλά εσύ Ξιφομάχε έπεσες στο λούκι των ΜΜΕ ότι όποια πρόταση δεν αποδέχεται τη ληστεία και το στίψιμο των εργαζομένων για χάρη των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων είναι ανύπαρκτη πρόταση και ουτοπία. Όποιος δεν δέχεται το σύστημα αυτό δεν είναι ρεαλιστής.
Και το ΚΚΕ έχει πρόταση απόλυτα εφικτή.
Κατώτερη συνταξη 1100 Ευρώ
Κατώτατος μισθός σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 1400 Ευρώ.
Ενα σπίτι για τον καθένα κι ένα εξοχικό.
Στην αρχή από αυτά που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες και τα κοράκια να δοθούν στο λαό
Δεν νομίζω ότι θέλει κάτι τέτοιο το ΚΚΕ.Το λάθος είναι ότι δεν προχώρησαν ακόμα οι εργάτες σε καταλήψεις εργοστασίων για να πάρουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους.
Αν πρέπει να μπει προτεραιότητα, θα'λεγα σίγουρα εθνική, γιατί δεν μπορείς να δηλώνεις "κόρη" πχ χωρίς ν'αγαπάς τους γονείς σου, ούτε μάνα χωρίς ν'αγαπάς το παιδί σου. Έτσι δε μπορείς να δηλώνεις Ελληνίδα, χωρίς ν'αγαπάς την Ελλάδα (σου). Όμως δεν θα'πρεπε να εμπλέκονται ούτε να τίθεται θέμα προτεραιοτήτων σ'αυτά τα δυο.doctormarkon έγραψε:Ναι Ξιφομάχε.
Ταξική Συνείδηση και μετά εθνική.
Γιατί βρες μου τι κοινό έχεις εσύ με τους εφοπλιστές, το Δασκαλόπουλο, το Βγενόπουλο τις γυναίκες τους και της κόρες τους?
Είναι Έλληνες αλλά τη χώρα τους την έχουν χεσμένη και πουλάνε ακόμα και την ακρόπολη για τα κέρδη τους.
xifomaxos έγραψε:
"Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη...Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!
Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.
Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
Το Προεδρείο"
Γιατί; Πρώτη φορά συμβαίνει...Βαφτίζεται πατριώτης αυτός που δέχεται το ζυγό και ανθέλληνας αυτός που αντιστέκεται και διαφωνεί στην κυρίαρχη πολιτική
Να σας φουντώσω τώρα λίγο (έτσι για να κάψουμε καμιά θερμίδα)Για ποια εθνική συνειδηση μιλάς λοιπόν?
Mantam Froufrou έγραψε:Να σας φουντώσω τώρα λίγο (έτσι για να κάψουμε καμιά θερμίδα)Για ποια εθνική συνειδηση μιλάς λοιπόν?![]()
Ασχέτως κομμάτων, δεν ξέρω αν διαβάσατε το παράδειγμα που έγραψα για τους "έλληνες" που ψήφισαν στο γραμματικό αυτούς που θέλουν να τους δηλητηριάσουν, επειδή θεωρούν ότι έτσι κι αλλιώς θα ξαναβγούν, οπότε ήθελαν να 'εκβιάσουν' την υποστήριξή τους.
Όπως έχω πει σε πάμπολλα προηγούμενα νήματα, εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ιδιαίτερη και γενική λατρεία προς τον Ελληνικό λαό. Θεωρώ πως το σύνολο του λαού έχει σκύψει το κεφάλι ηθελημμένα, επειδή φοβάται να παλέψει, επειδή βολεύεται, επειδή είναι ηλίθιοι, επειδή αδιαφορεί, επειδή χίλια δύο. Δικαιολογίες πολλές, το αποτέλεσμα το ίδιο. Το παράδειγμα με το Γραμματικό είναι ένα από τα ΑΠΕΙΡΑ που υπάρχουν. Να πούμε για τις περιοχές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν επειδή δεν είχαν πάρει επιδοτήσεις; Όπως πάντα το τομάρι μας και οι άλλοι να πάτε να γ...ε!
Θα το ξαναπώ, λοιπόν. Δε νιώθω να με συνδέει τίποτα απολύτως με τον σημερινό ελληνικό λαό. Ώρες ώρες κοιτάζω στον δρόμο τον κόσμο και ακούω τις μαλακίες που λένε (ειδικά όταν άλλα λένε τη μία μέρα και άλλα την άλλη) και ούτε να τους λυπηθώ δεν μπορώ.
Αυτό που αγαπώ είναι αυτό που θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι ο ελληνικός λαός. Η ιδέα του ελληνικού λαού και του ελληνισμού, όπως μου την εμφύσησαν οι γονείς μου. Ό,τι αγώνα (μικρό ή μεγάλο) έχω κάνει, κάνω ή θα κάνω στο μέλλον το κάνω με την ελπίδα να δω αυτό το όνειρο να γίνεται αληθινό, αυτή την ιδέα να παίρνει σάρκα και οστά. Για τον σημερινό έλληνα δεν κάνω κανέναν αγώνα, και ειλικρινά, όσο χεσμένη με έχουν αυτοί (για την πλειοψηφία μιλάω, όχι για ατομικές περιπτώσεις), άλλο τόσο χεσμένους τους έχω κι εγώ...
Μια και μιλήσαμε για πατριωτισμό και εθνική συνείδηση δηλαδή. Προσωπικά, είμαι πολύ συνειδητά πατριώτισσα, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους. Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει από τους ίδιους τους Έλληνες και ΜΟΝΟ.
Δεν μπορώ τα μεγάλα λόγια για τους υπέροχους έλληνες που έχουν απλά υποστεί μια πλύση εγκεφάλου (στους 30 βαθμούς, ή το έκαψαν τελείως;) και θέλουν ένα σπρώξιμο για να συνέλθουν... Οι ελληνες έχουν γίνει ανθρωπάκια, και θέλει κάτι περισσότερο από ένα σκούντημα ή ένα σκαμπίλι για να συνέλθουν. Πρέπει ν'αποφασίσουν οι ίδιοι ότι δε θέλουν να είναι ανθρωπάκια... Όταν πράγματι γίνουν πατριώτες και αποκτήσουν εθνική συνείδηση...
Καλά κρασιά δηλαδή...
Μακάρι να είχα γεννήσει τα παιδιά μου στο Ουζμπεκιστάν... Καλύτερη θα ήταν η μοίρα τους και μικρότερη η απογοήτευσή τους, όταν μεγαλώνοντας θα φάνε τη σφαλιάρα που έφαγα εγώ για το 'μεγαλείο' των ελλήνων.
Και εδώ δεν μπορείς πιά να στεριώσεις.
Και μένα δε μ'ενδιαφέρει τι πιστεύει, αλλά μ'ενδιαφέρει πλέον τι κάνει. Επίσης, το θεωρώ ανήθικο σε μεγάλο βαθμό να προσπαθεί κάποιος να σώσει με το ζόρι κάποιον που δεν θέλει να σωθεί (που το αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει, ρε παιδί μου), με τη δικαιολογία ότι δεν ξέρει αυτός που πνίγεται πχ ότι πνίγεται.Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύει αυτός που έχω απέναντι μου. Δεν θα απορρίψω κάποιον αν είναι δεξιός ή πασοκτζής.
Πρέπει τα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου να υποστηρίζονται και να υπάρχει αλληλεγγύη. Και η αλληλεγγύη είναι ταξική.