Για τις Αυτοδιοικητικές ΕΚΛΟΓΕΣ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση

Ποια θα είναι η στάση σας σ'αυτές τις εκλογές;

1. θα ψηφίσω, αλλά δεν ξέρω ποιον ακόμα.
1
4%
2. θα ψηφίσω υπερ του κυβερνώντος κόμματος.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
3. θα ψηφίσω ο,τιδήποτε άλλο εκτός του κυβ. κόμματος.
8
31%
4. δεν θα πάω να ψηφίσω συνειδητά
15
58%
5. δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
2
8%
6. θα ρίξω επίτηδες άκυρο
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 26
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Για τις επικείμενες... ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 09 Νοέμ 2010, 13:35

Ξιφομάχος! :urock:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τρί 09 Νοέμ 2010, 15:22

Χ.Α. = δεν είχε παντού συνδιασμούς...
Μισό λεπτάκι επειδή δεν το έπιασα αυτό..

Ξιφομάχε στην Πάτρα δεν μένεις;
Άρα ψήφιζες στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου υπήρχε συνδυασμός της Χρυσής Αυγής.

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά στην συγκεκριμένη περιφέρεια η έδρα χάθηκε για λίγο...
Όπως για λίγο χάθηκε και η δεύτερη έδρα στην Αθήνα...
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Τρί 09 Νοέμ 2010, 16:53

Εγω συμφωνω απολυτα με την Kariatida :thumb: ετσι ακριβως ειναι,η αποχη βολευει τα δυο μεγαλα κομματα.
Ακομη και 90% αποχη να εχουμε το υπολοιπο 10% που θα παει να ψηφισει (κομματικα στελεχη κλπ) θα βγαλει κυβερνηση,περιφερειαρχη,δημαρχο κλπ.Οποτε η αποχη δεν ειναι λυση.
Για φανταστειτε ομως αντι της αποχης να υπαρξει ψηφος στα μικρα λεγομενα κομματα,τοτε τι θα γινει;
Στην καλυτερη περιπτωση για τα μεγαλα κομματα θα υπαρξει κυβερνηση συνεργασιας και στην χειροτερη θα χασουν εντελως την εξουσια.Για πειτε μου τωρα ποιον βολευει η αποχη;

Υ.Γ
xifomaxos το Κ.Κ.Ε δεν υποστηριζει την αθροα εισαγωγη μεταμαστων το αντιθετο μαλιστα λεει!!!
Επισης ειναι το μονο απο τα μικρα λεγομενα κομματα που εχει ολοκληρωμενη κυβερνητικη πολιτικη,απλα αυτη η πολιτικη ειναι με αλλο οικονομικο μοντελο.
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 09 Νοέμ 2010, 17:40

Aρέλα ευχαριστώ :D :D :D
KASSANDROS έγραψε: Ξιφομάχε στην Πάτρα δεν μένεις;
Άρα ψήφιζες στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου υπήρχε συνδυασμός της Χρυσής Αυγής.
Άσε, όταν είδα τα χαρτάκια ήταν 9 η ώρα :( Απορώ και εγώ πως μου ξέφυγε...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 09 Νοέμ 2010, 17:43

Στην Ολλανδία εδώ και δεκαετίες η αποχή είναι από 65% μέχρι 80%, ανάλογα τις εκλογές. Δεν τρομοκρατήθηκε κανείς. Το ίδιο και στις ΗΠΑ που η αποχή για προεδρικές εκλογές ξεπερνάει συχνά το 50%. Ούτε και ο πιο τελειωμένος αγνός αναρχικός δεν θεωρεί την αποχή ως αποτελεσματικό όπλο από μόνη της σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για περιφερειακές/ δημοτικές εκλογές, όπου είναι σχετικά εύκολο να διαφοροποιηθεί κάποιος από κομματικές γραμμές.

Με την Καριάτιδα συμφωνώ σε πολλά που είπε. Δεν είμαι όμως σίγουρος για το αν εννοεί αγώνα τη συμμετοχή στις εκλογές και αν διατυπώνει την πεποίθηση πως είναι δυνατό να αλλάξει το σύστημα μέσω εκλογών. Αυτά τα σημεία τα άφησε λιγάκι αδιευκρίνιστα. Διαφωνώ ακόμη και με το ότι όποιος δεν μετέχει στις εκλογές δεν έχει δικαίωμα να κάνει παράπονα. Εγω π.χ. την Κυριακή δεν θα πάω να ψηφίσω, γιατί μου είναι αδιάφορο αν θα βγει δήμαρχος Πειραιά ένας πασόκος ή, ένας νεοδημοκράτης. Σε παλιότερες εκλογές, ακόμη, είχα ρίξει άκυρο, όταν δεν υπήρχε κάποιο πολιτικό κόμμα που να αποτυπώνει τον συσχετισμό που ήθελα ή, απουσιάζαν κάποιοι ειδικοί λόγοι.
Μισό λεπτάκι επειδή δεν το έπιασα αυτό
Εμ δεν έκανες καλή δουλειά. Δεν ενημέρωσες για τη Δυτ. Ελλάδα, οπότε χάθηκε η ψήφος. Επρέπε να γίνεις λιγάκι περισσότερο diming. :P
Επιπλέον συμμετοχή στις συγκεκριμένες εκλογές νομιμοποιει ουσιαστικά τον Καλλικράτη που είναι ένα μόρφωμα, καρφί στο φέρετρο της Ελλάδος, προάγγελος αποσχίσεων μειονοτήτων...
Ζήτω ο Καλλικράτης τότε!!! Ολοι στις ΚΑΛΤΣΕΣ!!! :D :lol: :lol:

Ζήτω και ο Αλκης Στέας με το αθάνατο πατρινό καρναβάλι. :P
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 09 Νοέμ 2010, 18:55

Πάρη...
Για φανταστειτε ομως αντι της αποχης να υπαρξει ψηφος στα μικρα λεγομενα κομματα,τοτε τι θα γινει;Στην καλυτερη περιπτωση για τα μεγαλα κομματα θα υπαρξει κυβερνηση συνεργασιας και στην χειροτερη θα χασουν εντελως την εξουσια.Για πειτε μου τωρα ποιον βολευει η αποχη;
Η αποχή δεν είναι βολεμα, είναι μήνυμα και όπως ξαναείπα, είναι στάση που κάνει μία ηχηρότατη δήλωση με τη σιωπή της. Κι εμένα αν μου το'λεγαν αυτό πριν 5-10 χρόνια, θα απαντούσα με το κλασικό προπαγανδιστικό κλισέ, το οποίο προωθούσαν καταιγιστικά τα ΜΜΕ προεκλογικά- και το οποίο ομολογουμένως είχα καταπιεί κι εγώ αβλεπεί: Το "αν δεν ψηφίσεις είσαι αδιάφορος πολίτης".

Έλα όμως που μεγάλωσα. Έλα που κάποια στιγμή είδα τη ματαιότητα αφ'ενός και την πονηριά αφ'ετέρου αυτής της προπαγάνδας... Τι να κάνουμε, κάποτε και οι πιο βλαμένοι, βλέπουμε το φως. Εγώ στα 50. Ελπίζω άλλοι νωρίτερα από μενα. Και φτάνω λοιπόν σε μια στιγμή, που πλέον δεν μ'ενδιαφέρει το ποιος θα βγει- το ποιος θα υπερισχύσει και ο "συσχετισμός δυνάμεων" που λέει κι ο Νίκος. Και δε μ'ενδιεφερε γιατί είτε συνεργασίας βγει κυβέρνηση, είτε ένα απ'τα 2 κόμματα εξουσίας μόνο του, τα ίδια θα μας κάνουν, και το ίδιο έργο θα ξαναδούμε με μικρές παραλλαγές. Συνεπώς, σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία, το μόνο που μ'ενδιαφέρει πλέον, είναι να δώσω ένα άλλου είδους μήνυμα, που αν δεν το πήραν όσοι κοιτάνε μόνο τα ποσοστά και τα κουκιά που θα μετρήσει ο καθένας, πιστέψτε με, το πήραν αυτοί που τους αφορά και δεν κοιτάνε μόνο τα κουκιά τους.

Νίκο...
Δεν τρομοκρατήθηκε κανείς.
Για αυτό ποιος σε διαβεβαιώνει; Γιατί επιμένετε στα του "φαίνεσθαι", γιατί στέκεστε μόνο στα ποσοστά και δεν κοιτάτε λίγο βαθύτερα το θέμα;
Με άλλα λόγια, τι είναι αυτό που σας κάνει να εστιάζετε ΜΟΝΟ στα κουκιά; (τα ποσοστά)
Γιατί αρνείστε να δείτε ή κάνετε πως δεν βλέπετε την άλλη παράμετρο που έθεσα, η οποια δεν έχει καμία σχέση με το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα; Δεν περιμένω βέβαια πια να την πραγματευτεί κανείς. Ρητορικό το ερώτημα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Τετ 10 Νοέμ 2010, 00:13

Ας παρουμε ως παραδειγμα τον περιφερειαρχη Αττικης,αν δεν κανω λαθος η αποχη αγγιξε το 50% και τα λευκα-ακυρα το 10% αρα ψηφισε το 40% .Απο αυτο το 40% το 25% ψηφισε Σγουρο και το 21% Κικιλια.
Αυτο μεταφραζεται σε 10 μολις της % του συνολικου εκλογικου σωματος για Σγουρο και σε 8,4% για Κικιλια.
Κι ομως ενας απο τους δυο θαναι περιφερειαρχης σε λιγα εικοσιτετραωρα και θα ασκει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τα καθηκοντα του χωρις να μπορει να του πει κανεις ΚΟΥΒΕΝΤΑ γιατι θα εχει παρει την λαικη εντολη να κυβερνησει :freak: δεν ειναι τρομακτικο;;;Με ΜΟΛΙΣ 10% !!!
Ποια ειναι η λυση;Παμε ολοι και ψηφιζουμε τον συνδυασμο που νομιζουμε ως τον πιο τιμιο,σωστο,αδιαφθορο και δικαιο με υλοποιησιμες κυβερνητικες προτασεις συμφωνα παντα με το συστημα αξιων που εχουμε χτισει ο καθενας μας μεγαλωνοντας μεσα σε αυτην την κοινωνια.
Αν νομιζουμε οτι δεν υπαρχει,τοτε αυτο σημαινει οτι υπαρχει ''κενος'' χωρος που στα πλαισια μιας ευνομουμενης δημοκρατιας,ειμαστε υποχρεωμενοι ως ΠΟΛΙΤΕΣ να καλυψουμε,ωστε να μην οδηγηθουμε σε αδιεξοδο και παρακμη.
Δημιουργουμε ομαδες ελεγχου της εξουσιας,απαιτουμε διαφανεια σε ολους τους τομεις του δημοσιου βιου,κανουμε παρεμβασεις στο να γινει ή να μην γινει καποια ενεργεια ή ενα εργο οταν προκειται για το κοινο συμφερον,ολο αυτο που σας περιγραφω ειναι ενα βημα προς την ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Στις δημοκρατιες δεν υπαρχουν αδιεξοδα γιατι ολες οι εξουσιες πηγαζουν απο τον λαο (λαικη κυριαρχια) και υπαρχουν υπερ αυτου.
Σε καποιο αλλο θεμα σας ειχα περιγραψει πως μπορουμε να αντιδρασουμε απεναντι στους αεροψεκασμους ως ομαδες,ως συνολο,ως ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΙ πολιτες,αλλα δυστυχως δεν υπηρξε ανταποκριση απο πουθενα,οπως αλλωστε συμβαινει στις περισσοτερες των περιπτωσεων που αφορουν καποια συλλογικη αντιδραση στην Ελλαδα,σε αντιθεση με την σπουδη που δειχνουμε ολοι μας αν θιχτουμε εστω και κατ' ελλαχιστον ατομικα!!!
Οχι στην αποχη λοιπον,δεν ειμαστε προβατα να οριζουν αλλοι τις τυχες μας,εμεις,εγω κι εσυ ΜΑΖΙ,θα ορισουμε τον τροπο που θελουμε να ζησουμε και θα δωσουμε αυτην την ΕΝΤΟΛΗ στο καταλληλο πολιτικο σχημα να το υλοποιησει,συμμετεχοντας στα κοινα και ελεγχοντας τον εντολοδοχο μας.
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 10 Νοέμ 2010, 01:00

paris4u έγραψε:Ας παρουμε ως παραδειγμα τον περιφερειαρχη Αττικης,αν δεν κανω λαθος η αποχη αγγιξε το 50% και τα λευκα-ακυρα το 10% αρα ψηφισε το 40% .Απο αυτο το 40% το 25% ψηφισε Σγουρο και το 21% Κικιλια.
Αυτο μεταφραζεται σε 10 μολις της % του συνολικου εκλογικου σωματος για Σγουρο και σε 8,4% για Κικιλια.
Κι ομως ενας απο τους δυο θαναι περιφερειαρχης σε λιγα εικοσιτετραωρα και θα ασκει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τα καθηκοντα του χωρις να μπορει να του πει κανεις ΚΟΥΒΕΝΤΑ γιατι θα εχει παρει την λαικη εντολη να κυβερνησει :freak: δεν ειναι τρομακτικο;;;Με ΜΟΛΙΣ 10% !!!
Εστιάζεις και πάλι μόνον στο ποιος βγαίνει και με πόσα κουκιά. Κατάλαβέ το, όσο θα υπάρχει αυτό το σύστημα, και 20 άνθρωποι να πάνε να ψηφίσουν, πάλι κάποιος θα βγει. Πρέπει κάποτε να πάψουμε να σκεφτόμαστε το "ποιος" θα βγει (πρόσωπα ή κόμματα) και να εστιάσουμε στον τρόπο που κατ'ευφημισμόν λέγεται δημοκρατικός, με τον οποίο βγαίνουν και ξαναβγαίνουν αυτοί που θέλει κάποιο κέντρο λήψης αποφάσεων, το οποίο με τους μηχανισμούς "πειθούς" της μάζας ( α/ νοητική χειραγώγηση μέσα από τα ΜΜΕ, β/ μέσα από τις δημοσκοπήσεις γ/ μέσα απ'τις πολιτικές διαφημίσεις δ/μέσα από τα δόγματα που επαναλαμβάνουν οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί) φέρνει θεμιτά και αθέμιτα, το επιθυμητό γι'αυτούς αποτέλεσμα.
Ποια ειναι η λυση;
Για μένα, εδώ που φτάσαμε μετά από δεκαετίες ολόκληρες με πολιτικές και τεκταινόμενα που βασάνισαν-ταλαιπώρησαν-αδίκησαν-εξόντωσαν ανθρώπους, η λύση είναι μόνον η ανατροπή και ακύρωση του υπάρχοντος συστήματος. Θα μου πεις μέσα σ'αυτό μεγαλώσαμε. Δεν ξέρουμε άλλο. Ε, ξέρουμε τι δεν θέλουμε, τι δεν ανεχόμαστε πια. Καιρός λοιπόν να σκεφτούμε άλλο. Μόνο τα λαμόγια θα'χουν think tanks και πάντα εμείς θα'μαστε οι ποδηγετούμενοι από δαύτα;
Παμε ολοι και ψηφιζουμε τον συνδυασμο που νομιζουμε ως τον πιο τιμιο,σωστο,αδιαφθορο και δικαιο με υλοποιησιμες κυβερνητικες προτασεις συμφωνα παντα με το συστημα αξιων που εχουμε χτισει ο καθενας μας μεγαλωνοντας μεσα σε αυτην την κοινωνια.
Υπάρχει τέτοιος συνδυασμός; Και αν υπάρχει (γιατί δεν αποκλείω μεμονωμένοι άνθρωποι να είναι όντως έντιμοι, με σωστό όραμα και τις καλύτερες προθέσεις έτοιμοι να υπηρετήσουν πραγματικά τον τόπο τους και τους πολίτες), για πόσο καιρό, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, θα παραμείνει τέτοιος;
Ιδού η απορία.

Αν νομιζουμε οτι δεν υπαρχει,τοτε αυτο σημαινει οτι υπαρχει ''κενος'' χωρος που στα πλαισια μιας ευνομουμενης δημοκρατιας,ειμαστε υποχρεωμενοι ως ΠΟΛΙΤΕΣ να καλυψουμε,ωστε να μην οδηγηθουμε σε αδιεξοδο και παρακμη.
Εξ όσων μου'χει δείξει η μισού αιώνα πορεία μου στον μάταιο τούτο κόσμο, όσο θα κινούμαστε/λειτουργούμε/παλεύουμε/προσπαθούμε κάτω απ'το υπάρχον σύστημα, θα οδηγούμαστε μονίμως σε αδιέξοδα και παρακμή.

Δημιουργουμε ομαδες ελεγχου της εξουσιας,απαιτουμε διαφανεια σε ολους τους τομεις του δημοσιου βιου,κανουμε παρεμβασεις στο να γινει ή να μην γινει καποια ενεργεια ή ενα εργο οταν προκειται για το κοινο συμφερον,ολο αυτο που σας περιγραφω ειναι ενα βημα προς την ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αυτό είναι το ιδεατό. Με το παρόν σύστημα, απλά ανέφικτο.

Στις δημοκρατιες δεν υπαρχουν αδιεξοδα
Μη μου το κάνεις αυτό, σε παρακαλώ... Μην επαναλαμβάνεις τις ατάκες που οι πολιτικάντηδες έχουν ξεφτιλίσει, όπως ξεφτίλισαν και την έννοια της δημοκρατίας, (που δεν υπάρχει πια) όπως τσάκισαν την αντιεξουσιαστική πάλη, (οι ίδιοι οι τάχα μου αντιεξουσιαστές) την επανάσταση (ο ΓΑΠ), την πατρίδα- και τη ρήξη και την ανατροπή (Ο Καρατζαφύρερ)...
Έλεος... μη μου το κάνεις. :help:

γιατι ολες οι εξουσιες πηγαζουν απο τον λαο (λαικη κυριαρχια) και υπαρχουν υπερ αυτου.
Γελώ με πίκρα εδώ, όχι χλευαστικά, αλλά με πίκρα... μεγάλα λόγια, μικρόνοης αριστεράς...

Σε καποιο αλλο θεμα σας ειχα περιγραψει πως μπορουμε να αντιδρασουμε απεναντι στους αεροψεκασμους ως ομαδες,ως συνολο,ως ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΙ πολιτες,αλλα δυστυχως δεν υπηρξε ανταποκριση απο πουθενα,οπως αλλωστε συμβαινει στις περισσοτερες των περιπτωσεων που αφορουν καποια συλλογικη αντιδραση στην Ελλαδα,σε αντιθεση με την σπουδη που δειχνουμε ολοι μας αν θιχτουμε εστω και κατ' ελλαχιστον ατομικα!!!

Σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φτάσουμε στο αμήν, ένα βήμα πριν απ'το θάνατο για να ενωθούμε/συντονιστούμε/δράσουμε αποτελεσματικά, σωστά, μεθοδικά, οργανωμένα, και προ πάντων με πνεύμα ενότητας, ομόνοιας, σύμπλευσης.

Φρονώ πως δε θ'αργήσει να'ρθει η στιγμή που θα αναγκαστούμε...στο ένα βήμα πριν απ'το θάνατο, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε αυτό.

Οχι στην αποχη λοιπον,δεν ειμαστε προβατα να οριζουν αλλοι τις τυχες μας,εμεις,εγω κι εσυ ΜΑΖΙ,θα ορισουμε τον τροπο που θελουμε να ζησουμε και θα δωσουμε αυτην την ΕΝΤΟΛΗ στο καταλληλο πολιτικο σχημα να το υλοποιησει,συμμετεχοντας στα κοινα και ελεγχοντας τον εντολοδοχο μας.
Η αποχή μου είναι μεγαλύτερη συμμετοχή απ'όσο φαντάζεσαι. Αυτοί ξέρουν πώς σκεφτόμαστε εμείς και "παίζουν" απ'το πρωί ως το βράδυ με το μυαλό μας. Καιρός να μάθουμε κι εμείς να σκεφτόμαστε όπως αυτοί. Δεν βλέπετε καμία κίνησή τους αυτή τη στιγμή που να αποδεικνύει ότι ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για μας, για την επιβίωσή μας. Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνετε ότι δε μας βλέπουν σαν ανθρώπους, ότι δεν έχουμε αξία γι'αυτούς, απλά δε θέλετε να το δεχτείτε, γιατί πιστεύετε πως έχουν το ίδιο σύστημα αξιών μ'εμάς. Μα είναι άλλη "ράτσα" ρε παιδιά. Πιστέψτε με, τους τρώω στη μάπα κάτι αιώνες πριν γεννηθούν οι περισσότεροι από σας. Μόνος τους στόχος αυτή τη στιγμή είναι να μας ελέγξουν πλήρως. Δεν μας εξαθλιώνουν γιατί πρέπει να μαζέψουνε λεφτά. Πρέπει να μαζέψουν τα λεφτά, για να μας εξαθλιώσουν!! Γιατί η εξαθλίωση, το αίσθημα ανασφάλειας και ΦΟΒΟΥ (μεγάαααλο εργαλείο τους αυτό) που μας αποθαρρύνει-ψαρώνει, θα τους διευκολύνει στο να ασκήσουν ΠΛΗΡΗ έλεγχο. Τα κομματικοϊδεολογικά μαντριά έκαναν καλά τη δουλειά τους στο μάζεμα και τον νοητικό έλεγχο του κοπαδιού μέχρι τώρα. Ξάφνου, ένα 60% βγήκε απ'τα μαντριά, δεν ελέγχεται, δεν προβλέπεται...ξαναλέω: Η προοπτική του " ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ" στη σκέψη τους, είναι τρις χειρότερη από μια εκλογική ήττα! Αν νομίζετε ότι αυτό δεν τους τρομάζει, κάντε ένα reality check, και επαναπροσδιορίστε μέσα σας ποια είναι η πραγματικότητα Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, όχι μόνο η δική μας. Οι δύο πραγματικότητες (ημών και υμών) απέχουν παρασάγγας.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τετ 10 Νοέμ 2010, 04:04

ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Και για όσους πιστεύουν πως λέει ψέμματα ο Πρωθυπουργός μας, διαβάστε τα παρακάτω :cool:

Ψήφισε με… 20ευρω

Εικόνα

Διπλό κακό βρήκε μια ηλικιωμένη στο Ηράκλειο την Κυριακή κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Αρχικά όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν. Η γυναίκα μπήκε στο παραβάν με τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους που είχε πάρει από τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Έβαλε το ψηφοδέλτιο στο φάκελο και στη συνέχεια έριξε το φάκελο στην κάλπη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το μεγάλο σοκ για την γυναίκα ήρθε, όμως, όταν απομακρύνθηκε τρία βήματα από την κάλπη καθώς συνειδητοποίησε ότι μαζί με το ψηφοδέλτιο είχε ρίξει και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ! Ματαία προσπάθησε να πείσει την δικαστική αντιπρόσωπο να ανοίξει την κάλπη για να πάρει το φάκελό της και, κυρίως, το 20ευρώ. Τελικά η γυναίκα «έκλαψε» και το 20ευρω και την ψήφο αφού το ψηφοδέλτιο της βγήκε άκυρο.

http://www.cretalive.gr/

Είσαι ακόμη δύσπιστη/ος για τα λόγια του Γιώργαρου; Πάρε κι άλλο:

Γέμισε 10ευρα η καταμέτρηση

Εικόνα

Μπροστά σε ένα περίεργο φαινόμενο βρέθηκαν τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης έβρισκαν μέσα στους φακέλους, εκτός από ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης, και διπλωμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ. Εκτιμάται ότι κάποιος εκ των υποψηφίων όταν έδινε στους ψηφοφόρους το διπλωμένο ψηφοδέλτιο δεν τους ενημέρωνε ότι μέσα σε αυτό ήταν και ένα χαρτονόμισμα.

http://www.lesvosnews.gr/

Λοιπόν; Εξακολουθείς ακόμη να πιστεύεις ότι σε κοροϊδεύουν :cool:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karipis την Τετ 10 Νοέμ 2010, 04:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: επειδή μπορούσα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 10 Νοέμ 2010, 07:17

Ωραία και καλά όλα αυτά στην θεωρία Μαράκι μου. Αλλά τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα σύστημα που απέτυχε στο πρώην "σιδηρούν παραπέτασμα" θα εφαρμοσθεί με επιτυχία στην Ελλάδα από το Κ.Κ.Ε. ;

Αλλά επειδή ξέρω ότι "κόβεις φλέβες" για τον συγκεκριμένο στο αφιερώνω
Δεν άπέτυχε το σύστημα εκείνο.
Αλλά ακόμα και αν ήταν έτσι, την εποχή εκείνη και ο Καπιταλισμός ήταν διαφορετικός από αυτό το τέρας που βλέπουμε τώρα.

Όλα τα κράτη χρωστάνε. Ακόμα και η μεγάλη και τρανή Αμερική χρωστάει. Αλλά σε ποιόν χρωστάνε όλοι αυτοί.

Ο μεγαλύτερος έλεγχος της σκέψης και η πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι βάζουμε τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη πάνω από τις ζωές μας και εκλογικεύουμε αυτή την κατάσταση.

Την κρίση την προκάλεσαν τα κέρδη. Και θέλουν και άλλα κέρδη.

Πράγματι κόβω φλέβα για τον Μπογιόπουλο και κανείς δεν μπορεί να πεί ότι είναι ξύλινος.

ορίστε και άλλο ένα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όποιος εκφράζει κάποια γνώμη πέρα από την αναγκαιότητα του ΔΝΤ και το στίψιμο των εργαζομένων είναι ουτοπικός.

Ναι πράγματι λεφτά υπάρχουν. Αλλά δεν είναι για μας.

Ούτε ο Καπιταλισμός προχωράει.

Ένα σύστημα όπου ο άνθρωπος θα μπαίνει πάνω από τα κέρδη είναι εφικτό. Και δεν θα είναι ίδιο με της ΕΣΣΔ του 17 και του 40.
Γιατί ο κοινωνικά αναγκαίος χρόνος εργασίας για να παραχθεί οτιδήποτε καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού είναι μόλις 3 ώρες την ημέρα. Ίσως και λιγότερο. Η ανεργία δεν είναι κάτι το φυσιολογικό. Η εργασία είναι δικαίωμα και δεν είναι ούτε χάρη ούτε προνόμιο.

Και κάτι τρομερό: Όποιος το ξανάκουσε ας το επινεναιώσει.

Ετοιμάζουν λέει στο Υπουργείο Οικονομικών φόρο διοξειδίου του άνθρακα για τα χνώτα μας.
Μετά από έλεγχο καυσαερίων θα κάνουν και έλεγχο αναπνοής.

Που σημαίνει ότι μετά από την τσιγαροαπαγόρευση θα υπάρχει και η σκορδοαπαγόρευση.

Πάει και η σκορδαλιά............. :lol: :lol: :lol:
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 10 Νοέμ 2010, 08:13

paris4u έγραψε: Ποια ειναι η λυση;Παμε ολοι και ψηφιζουμε τον συνδυασμο που νομιζουμε ως τον πιο τιμιο,σωστο,αδιαφθορο και δικαιο με υλοποιησιμες κυβερνητικες προτασεις συμφωνα παντα με το συστημα αξιων που εχουμε χτισει ο καθενας μας μεγαλωνοντας μεσα σε αυτην την κοινωνια.
Aς είμαστε ρεαλιστές, οι επιλογές στην Ελλάδα είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Αριστερά, με την τελευταία να μην έχει καν κυβερνητικές προτάσεις. Μικρά κόμματα τα οποία να συγκροτούνται από σοβαρούς ανθρώπους με λογικές προτάσεις, που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάποια ποσοστά και συμμετοχή σε κυβερνήσεις δεν υπάρχουν.

Για εμένα η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία πέθανε. Είναι καιρός να αλλάξουμε σύστημα, να τη μετατρέψουμε σε Προεδρική, με τη Βουλή ως Νομοθετικό / Ελεγκτικό(του Προέδρου) σώμα και να καταργηθούν τα κόμματα. Στις εκλογές ένα ψηφοδέλτιο ανα νομό ή περιφέρεια με τα ονόματα όλων όσων θέλουν να είναι υποψήφιοι για βουλευτές.

doctor εμμένεις να βλέπεις μόνο μια διάσταση του προβλήματος, την οικονομική. Η όλη κατάσταση δεν είναι η μάχη του καπιταλισμού εναντίον κάποιου άλλου οικονομικού συστήματος. Η οικονομία είναι μόνο ένα μέσο για την επίτευξη των σκοπών αυτών που πραγματικά κυβερνούν (ή θέλουν να κυβερνήσουν)

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 10 Νοέμ 2010, 09:11

Πράγματι κόβω φλέβα για τον Μπογιόπουλο
Κι εγώ! Τον θέλω Γραμματέα, εδώ και τώρα!!! :)

doctor εμμένεις να βλέπεις μόνο μια διάσταση του προβλήματος, την οικονομική. Η όλη κατάσταση δεν είναι η μάχη του καπιταλισμού εναντίον κάποιου άλλου οικονομικού συστήματος. Η οικονομία είναι μόνο ένα μέσο για την επίτευξη των σκοπών αυτών που πραγματικά κυβερνούν (ή θέλουν να κυβερνήσουν)
Δεν υπάρχει αλλη διάσταση κι άλλο πρόβλημα, πέρα από την απληστία για περισσότερα κέρδη κάποιων συγκεκριμένων. Η εξουσία και η δύναμη έχει εξομοιωθεί στον καπιταλισμό με το κεφάλαιο και τα κέρδη!
Όλα τα υπόλοιπα που θεωρείς 'πραγματικούς' σκοπούς, είναι στην ουσία το ΜΕΣΟΝ για την επίτευξη του αρχικού σκοπού... Δυστυχώς...
Και πιο δυστυχώς, όσο δεν το καταλαβαίνουμε τόσο θα προελαύνουν πάνω στην πλάτη μας!
Ο δε Καπιταλισμός δεν είναι κάτι θολό και ασαφές, ούτε μάχεται κάτι θολό και ασαφές, όπως ένα 'άλλο' οικονμικό σύστημα. ΜΙλάμε για συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένη ατζέντα, που μάχονται ενάντια σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής και δικαιώματα. Τόσο απλό.
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 10 Νοέμ 2010, 09:24

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση που η δοκτορέσσα την ξέρει κι έχει κάνει εύστοχες αναλύσεις επ'αυτού. Αυτή που μας θέλει άρρωστους, και πάντως εξαρτημένους απ'τα φάρμακα, όχι μόνο για να πλουτίζουν οι μεγαλοφαρμακευτικές. Αυτή που υπονομεύει την υγεία μας ΚΑΙ μέσω πόσιμου νερού, αέρος, μεταλλαγμένων τροφίμων. Αυτή που μας δημιουργεί ενοχές και μόνο επειδή υπάρχουμε και αναπνέουμε (και κλάνουμε :Ρ) και μαζί με την οικονομική δυσχέρεια, μειώνει τις γεννήσεις, σε μια Ευρώπη που ήδη γερνάει, αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. Αυτοί θέλουν με εμμονή την πληθυσμιακή μείωση.

Το οικονομικό (εναρμονιζόμενο και σε συνδυασμό με την ανασφάλεια και το φόβο) ΑΣΦΑΛΩΣ είναι ο κυρίαρχος μοχλός τους, αλλά ο ίδιος ο καπιταλισμός άλλαξε μορφή. Δεν είναι πια αυτό που νομίζει πως πολεμάει η αριστερά, με τα αφεντικά που αδικούν τον εργάτη κλπ, γιατί μειώνονται-εκλείπουν πια μέχρις πλήρους αφανισμού, οι μονάδες παραγωγής με αφεντικά και εργάτες... Υπάρχει νέα γενιά-φουρνιά και νέα ράτσα "αφεντικών", με την οποία δεν καταπιάνεται όπως θα'πρεπε, ούτε κι η αριστερά. Η νέα μορφή του καπιταλισμού, εστίασε σχεδόν αποκλειστικά πλέον στις τράπεζες, (ξαναπαραπέμπω εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 44&t=11645 τα λέει πολύ καλά ο Γουεμπστεράκος) εστίασε και στα παιχνίδια/τζόγους της Γουόλ στρητ, στο "χάρτινο" ανύπαρκτο χρήμα, και πλέον έφυγε από τα βιομηχανικά συμπλέγματα, αφού ακόμα και η Αμερική αποβιομηχανοποιείται, παραχωρώντας (σχεδιασμένα) το χορό βιομηχανίας-παραγωγής-τεχνολογίας, αμιγώς στην Κίνα, στην οποία ακόμα και Ελληνες πρώην βιομήχανοι και βιοτέχνες παράγουν πλέον τα προϊόντα τους. (έχω 2 γνωστούς που το κάνουν).

Θα ξαναβάλω μόνο μία φράση μου απ'το προηγούμενο μακρυνάρι μου που ανέλυσε την τοποθέτηση του Πάρη, γιατί αυτή κατά τη γνώμη μου τα λέει όλα σε ό,τι αφορά το οικονομικό:
Δεν μας εξαθλιώνουν γιατί πρέπει να μαζέψουνε λεφτά. Πρέπει να μαζέψουν τα λεφτά, για να μας εξαθλιώσουν!! (ειδοποιός η διαφορά)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 10 Νοέμ 2010, 09:51

Το οικονομικό (εναρμονιζόμενο και σε συνδυασμό με την ανασφάλεια και το φόβο) ΑΣΦΑΛΩΣ είναι ο κυρίαρχος μοχλός τους, αλλά ο ίδιος ο καπιταλισμός άλλαξε μορφή. Δεν είναι πια αυτό που νομίζει πως πολεμάει η αριστερά, με τα αφεντικά που αδικούν τον εργάτη κλπ, γιατί μειώνονται-εκλείπουν πια μέχρις πλήρους αφανισμού, οι μονάδες παραγωγής με αφεντικά και εργάτες... Υπάρχει νέα γενιά-φουρνιά και νέα ράτσα "αφεντικών", με την οποία δεν καταπιάνεται όπως θα'πρεπε, ούτε κι η αριστερά. Η νέα μορφή του καπιταλισμού, εστίασε σχεδόν αποκλειστικά πλέον στις τράπεζες, (ξαναπαραπέμπω εδώ viewtopic.php?f=144&t=11645 τα λέει πολύ καλά ο Γουεμπστεράκος) εστίασε και στα παιχνίδια/τζόγους της Γουόλ στρητ, στο "χάρτινο" ανύπαρκτο χρήμα, και πλέον έφυγε από τα βιομηχανικά συμπλέγματα, αφού ακόμα και η Αμερική αποβιομηχανοποιείται, παραχωρώντας (σχεδιασμένα) το χορό βιομηχανίας-παραγωγής-τεχνολογίας, αμιγώς στην Κίνα, στην οποία ακόμα και Ελληνες πρώην βιομήχανοι και βιοτέχνες παράγουν πλέον τα προϊόντα τους. (έχω 2 γνωστούς που το κάνουν).
Συμφωνώ πως ο καπιταλισμός άλλαξε μορφή, αλλά κάνεις λάθος για το πώς το αντιμετωπίζει η αριστερά. Έχουν εστιάσει στο πρόβλημα με τις τράπεζες και τα νέα αφεντικά εδώ και δεκαετίες, Βίκυ, όταν ακόμα νομίζαμε ότι μπορούσαμε να βγάζουμε 10 πιστωτικές κα 50 δάνεια και να είμαστε εντάξει. Το κακό είναι ότι ποτέ κανείς δεν τους ακούει, γιατί βγάζουν φλύκταινες στο άκουσμα του "αριστερός" και μόνο! Ό,τι και να λένε όμως πάντα θα βγαίνουν να πουν άλλοι πως δεν είπαν ποτέ τίποτα, την στιγμή που υπάρχουν ακόμα και γραπτώς όλες οι προειδοποιήσεις.

Δεν έχει σημασία όμως. Εστιαζουμε πάλι λάθος.
Μας εξαθλιώνουν, γιατί είναι πιο εύκολο να εξουσιάσες έναν εξαθλιωμένο και φοβισμένο άνθρωπο, ένα ζώο στην κυριολεξία είναι πιο εύκολο να το κάνεις δούλο, και οι δούλοι αποφέρουν ΠΟΛΛΑ κέρδη! Όσο περισσότερος είναι ο πληθυσμός, τόσο πιο δύσκολο να εξουσιαστεί από τους λίγους και άπληστους.

Στο τέλος θα τα καταφέρουν, φοβάμαι, γιατί αρνούματε πεισματικά να δεχτούμε την αλήθεια. Προτιμούμε να πιστεύουμε ότι κάποιος ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ θέλει να μας εξαθλιώσει.
Είναι δυνατόν; Γιατί θέλουν να μας εξαθλιώσουν; Εξήγησέ μου. Για να έρθουν οι εξωγήινοι να ζήσουν στη Γη; Ποιος το θέλει, και γιατί; Ας μου εξηγήσει κάποιος, χωρίς λόγια μεγάλα και ποιητικά. Τι λέει η λογική, η απλή Ελληνική λογική!? Κι αν έχει νόημα και βάση, θα το δεχτώ. Το ξέρεις πως θα το δεχτώ...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 10 Νοέμ 2010, 10:07

Συμφωνώ πως ο καπιταλισμός άλλαξε μορφή, αλλά κάνεις λάθος για το πώς το αντιμετωπίζει η αριστερά. Έχουν εστιάσει στο πρόβλημα με τις τράπεζες και τα νέα αφεντικά εδώ και δεκαετίες, Βίκυ, όταν ακόμα νομίζαμε ότι μπορούσαμε να βγάζουμε 10 πιστωτικές κα 50 δάνεια και να είμαστε εντάξει. Το κακό είναι ότι ποτέ κανείς δεν τους ακούει, γιατί βγάζουν φλύκταινες στο άκουσμα του "αριστερός" και μόνο! Ό,τι και να λένε όμως πάντα θα βγαίνουν να πουν άλλοι πως δεν είπαν ποτέ τίποτα, την στιγμή που υπάρχουν ακόμα και γραπτώς όλες οι προειδοποιήσεις.
Σου μιλάω ειλικρινά, δε βγάζω φλύκταινες.
Το θέμα είναι ότι δεν τους ακούω πια πολύ, διότι έπαψα σχεδόν εντελώς να βλέπω τηλεόραση. Ο μόνος αριστερός που έχω ακούσει να κάνει νίξη και αναγνωρίζω ότι έχει πραγματευτεί αυτό το θέμα, είναι ο Μπογιόπουλος, στον οποίο βγάζω το καπέλο, για κάμποσες αναφορές του. Η Αλέκα όμως, στις μπαλκονάτες ομιλίες της (την άκουσα λίγο πρόσφατα) δε μου λέει και πολλά...

Στο τέλος θα τα καταφέρουν, φοβάμαι, γιατί αρνούματε πεισματικά να δεχτούμε την αλήθεια. Προτιμούμε να πιστεύουμε ότι κάποιος ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ θέλει να μας εξαθλιώσει.
Είναι δυνατόν; Γιατί θέλουν να μας εξαθλιώσουν; Εξήγησέ μου. Για να έρθουν οι εξωγήινοι να ζήσουν στη Γη; Ποιος το θέλει, και γιατί; Ας μου εξηγήσει κάποιος, χωρίς λόγια μεγάλα και ποιητικά. Τι λέει η λογική, η απλή Ελληνική λογική!? Κι αν έχει νόημα και βάση, θα το δεχτώ. Το ξέρεις πως θα το δεχτώ...
Ο λόγος είναι υπαρκτός και πάνω απ'όλα είναι σαφής για όσους ΘΕΛΟΥΝ να δουν. Δεν τίθεται θέμα νοημοσύνης εδώ. Τον έχω επαναλάβει πολλές φορές ΚΑΙ σε αυτό το τόπικ. Ο πρωταρχικός και κύριος λόγος, είναι η ανάγκη τους να ελέγξουν κάθε έκφανση της ζωής και κυρίως της δράσης μας- κατ'επέκτασιν δε και της σκέψης μας.
Η εξαθλίωση μαζί με την ανασφάλεια και τον φόβο, είναι ο αποδοτικότερος/αποτελεσματικότερος τρόπος να δεχτούμε χωρίς ν'αντιδράσουμε, αυτόν τον πλήρη/ολοκληρωτικό έλεγχο στον οποίο στοχεύουν, και δε θ'αργήσουν να υλοποιήσουν αν δεν γίνει (κάπως-κάποια στιγμή) ένα γερό μπαμ. Ρίξε μια ματιά λιγάκι, σ'αυτά που ανέλυα εξ αφορμής του ποστ του Πάρη πιο πάνω- και ειδικά στην τελευταία παράγραφο (το ποστ εδώ λέω http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 89#p121589 ). Θα δεις ότι τα επόμενα μέτρα που θα περάσουν, δε θα εστιάζονται ΜΟΝΟΝ στην οικονομική μας εξαθλίωση (άσχετα αν αυτή θα επιδεινώνεται), αλλά κυρίως σε τρόπους που στόχο θα έχουν γτον πληρέστερο έλεγχό μας (βλέπε κάρτα του πολίτη)

Επι της ουσίας δεν διαφωνώ μαζί σου πάντως. Άσχετα αν το σκεπτικό μας μπορεί να'χει άλλη αφετηρία, και αν χρησιμοποιούμε διαφορετική φρασεολογία, στην πραγματικότητα καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα... :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 10 Νοέμ 2010, 10:55

Ξιφομάχε αυτό δεν το είδες:
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 42&t=11555

Τέλοσπαντων.... και όσο σκέφτομαι ότι στο τσακ χάθηκε η έδρα στν περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας...
Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά...

Όσον αφορά την αποχή, είναι πανθομολογούμενο ότι δεν οδηγεί πουθενά.
Η "Αποχή" δεν είναι τίποτα και μπορεί παράλληλα να σημαίνει το οτιδήποτε. Είτε αδιαφορία και ωχαδελφισμό, είτε συνειδητή και μόνιμη αποστασιοποίηση, είτε προσωρινή αποστασιοποίηση, είτε πρακτική αδυναμία προσέλευσης στις κάλπες, είτε ιδεολογική θέση οποιασδήποτε αντικοινοβουλευτικής τάσης είτε είτε...
Δεν λέει απολύτως τίποτα, ούτε μπορούν να μπουν όλοι οι απέχοντες στο ίδιο τσουβάλι.

Το πολιτικό συμπέρασμα από την αποχή είναι ότι αυτοί που απείχαν προφανώς είναι πρώην ψηφοφόροι των 2 μεγάλων κομμάτων.
Αυτοί προτίμησαν να απέχουν αντί να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας σε κάποιο από τα μικρότερα κόμματα.
Άρα, όσοι από αυτούς εμμείνουν στην θέση τους (διότι είναι δεδομένο ότι πολλοί εξ'αυτών θα ξαναψηφίσουν τους 2 μεγάλους σε επερχόμενες βουλευτικές εκλογές) είναι πιθανό να ψάξουν να βρουν άλλες εναλλακτικές εκτός των κατεστημένων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των 3-4 μικρότερων.
Και εκεί θα παιχτεί όλο το παιχνίδι, διότι αυτοί οι προσωρινά αποστασιοποιημένοι είναι πάρα πολλοί...

Φάνηκε επίσης για μία ακόμη φορά ότι κόμματα με ασαφείς θέσεις που μπουρδολογούν και πνίγονται σε μία κουταλιά νερό εχουν ημερομηνία λήξης (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ).
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 10 Νοέμ 2010, 11:41

Η "Αποχή" δεν είναι τίποτα και μπορεί παράλληλα να σημαίνει το οτιδήποτε. Είτε αδιαφορία και ωχαδελφισμό, είτε συνειδητή και μόνιμη αποστασιοποίηση, είτε προσωρινή αποστασιοποίηση, είτε πρακτική αδυναμία προσέλευσης στις κάλπες, είτε ιδεολογική θέση οποιασδήποτε αντικοινοβουλευτικής τάσης είτε είτε...
Δεν λέει απολύτως τίποτα, ούτε μπορούν να μπουν όλοι οι απέχοντες στο ίδιο τσουβάλι.
Διαφωνώ με το "τίποτα" ασφαλώς. Θα συμφωνούσα σε όλα τα "είτε" που έβαλες, αν δεν έπαιζαν οι συγκεκριμένες συγκυρίες στη ζωή μας, στη χώρα μας, στον κόσμο ολόκληρο. Δέχομαι μόνο την προσωρινή αποστασιοποίηση ως πιθανότατη, την πρακτική αδυναμία επίσης, η οποία παίζει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ/ΣΥΓΚΥΡΙΑ, δεν παίζει σε καμία περίπτωση.

Απεναντίας, η αποχή ως πολιτική στάση (ιδεολογία δεν είναι, πολιτική στάση δυνητικά ΕΙΝΑΙ) στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση καταδεικνύει και αηδία απέναντι στο πολιτικό σύστημα γενικότερα, και καθολική απόρριψη του μνημονίου ειδικότερα. Αυτοί είναι δύο ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΙ παράγοντες που δεν φαίνεται να υπολογίζει κανείς όπως θα'πρεπε, αλλά είναι υπαρκτοί και δόκιμοι λόγοι. Ισχύουν δε, και για τους προσωρινά και για τους μονίμως απέχοντες.

Μπορεί λοιπόν να μην προβληματίζει πολλούς από σας αυτή η αποχή, θεωρώ όμως απολυτως βέβαιο ότι προβληματίζει τους κυβερνώντες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (για να μην πω όλους τους κομματικοϊδεολογικούς μηχανισμούς που βρίσκονται και λειτουργούν κάτω απ'τα γρανάζια του συστήματος).
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 10 Νοέμ 2010, 11:49

Ο πρωταρχικός και κύριος λόγος, είναι η ανάγκη τους να ελέγξουν κάθε έκφανση της ζωής και κυρίως της δράσης μας- κατ'επέκτασιν δε και της σκέψης μας.
Μα αυτό είπα κι εγώ. Ότι θέλουν να μας ελέγξουν. Αλλά αυτό δεν απαντά στην ερώτησή μου. Πρέπει μερικές φορές να σκεφτόμαστε σαν παιδιά, για να βγάλουμε άκρη. Και ένα παιδί θα ρώταγε πολύ απλά: ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ; Είναι η επόμενη λογική ερώτηση βλέπεις (τα παιδιά έχουν περισσότερη λογική απο μας ενίοτε). Σ'αυτό απάντησέ μου, γιατί στα υπόλοιπα δεν διαφωνούμε.

Κι ένα παράδειγμα της ηθελημμένης βλακείας μερικών "ελλήνων".
Διαβάστε και φρίξτε:

Αν ξέρετε, στο Γραμματικό παλεύουν ενάντια στα ΧΥΤΑ που θέλουν να δημιουργήσουν εκεί. Κάτι που θα καταστρέψει την περιοχή, αλλά και το νεράκι που πίνουμε προφανώς...

Έχουν λοιπόν επιτροπή αγώνα, άσχετη με πολιτικά κόμματα. Έχουν φάει σκατά απ'όλους σε υποσχέσεις, απειλές και κλάσιμο. Ξημεροβραδιάζονται στην περιοχή που θα γίνουν τα έργα, κάνοντας κατάληψη, και το αποτέλεσμα ποιο ήταν;

Σ'αυτές τις εκλογές, ακόμα και αυτοί της επιτροπής αγώνα, υπερψήφισαν τους δύο υποψήφιους που ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ προεκλογικά ότι θα κάνουν πάση θυσία τα ΧΥΤΑ!!!! :freak: και καταψήφισαν αυτούς που είναι ενάντια (ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ακόμα και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ!)

Οταν μια φίλη τους ρώτησε ΓΙΑΤΙ, ξέρετε ποια ήταν η απάντηση; Αφού θα βγουν έτσι κι αλλιώς ένας απ'τους δύο να έχουν την υποστήριξή τους!!! Δηλαδή, τώρα, σ'αυτούς τι πρέπει να μετρήσουμε; Το iq τους (επίπεδο βλακείας) ή το βαθμό πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί;
Πότε θα ξυπνήσουμε ρε οι Έλληνες;;; Και πότε θα καταλάβουμε ότι δε βγαίνει κανένας αν δεν τον ψηφίσουμε εμείς;
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 10 Νοέμ 2010, 11:54

Έχετε δει σε διάφορα κινούμενα σχέδια τους κακούς που καταστρώνουν σατανικά σχέδια για να "κυβερνήσουν τον κόσμο";; Ε, για να το επιτύχουν αυτό πρέπει να μας ελένξουν. Για να δημιουργήσουν μια παγκόσμια αυτοκρατορία όπως ακριβώς την ονειρεύονται και στην οποία θα έχουν όχι μόνο τον πλούτο, αλλά και τον απόλυτο έλεγχο κάθε στιγμή της ζωής μας. Μια αυτοκρατορία στην οποία θα είναι Θεοί....

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 10 Νοέμ 2010, 12:22

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ; Είναι η επόμενη λογική ερώτηση βλέπεις (τα παιδιά έχουν περισσότερη λογική απο μας ενίοτε). Σ'αυτό απάντησέ μου, γιατί στα υπόλοιπα δεν διαφωνούμε.
Αν και μου κάνει ερώτηση-παγίδα αυτή, τσιμπάω και απαντάω (όσο πιο συνοπτικά γίνεται)

Οι φασισμοί επιδίωκαν πάντα την πλήρη υπακοή/υποταγή, την παντελή εξάλειψη της αμφισβήτησης, και εν ολίγοις την ομοιογένεια και κυρίως την νοητική. Η ποικιλότροπη υποβάθμιση (έως και δαιμονοποίηση) της εθνικής ταυτότητας των λαών, (και γενικότερα ό,τι εμπεριέχει το "εθνος" μέσα- προς χάριν του ομοιογενούς αχταρμοποιημένου ανθρωπομείγματος ) η αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, σ'αυτό το πλαίσιο γίνεται, και με απώτερο (στο εγγύς μέλλον πια) στόχο, να περάσουμε εύκολα και αναίμακτα ει δυνατόν, στην σχεδιάρα της παγκόσμιας κυβέρνησης που μας έχουν ήδη ετοιμάσει και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί.

Κι αν νομίζουμε ότι με Χίτλερ, Μουσολίνι, κι άλλα χαρωπά φασιστάκια στον ρου της ιστορίας, και πιο πρόσφατα με Παπαδόπουλο, αντιπαλεύαμε ένα ολοκληρωτικό είδος φασισμού, δεν είδαμε τίποτα ακόμα.
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να βρεις και διαβάσεις το 1984 του Οργουελ αν ( δεν το'χεις διαβάσει). Είναι πιο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και αν κατανοήσουμε σε ευρύτερο φάσμα, ότι αυτό που έρχεται είναι ακόμα χειρότερο απ'αυτό που περιγράφεται στο 1984, τότε γίνεται απολύτως ξεκάθαρος και σαφής ο λογος που πρώτιστος καημός/πόθος τους, είναι ο πλήρης/απόλυτος έλεγχος. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να περάσουν και να επιβάλλουν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια (γιατί ήδη επέβαλαν κάμποσα) αυτά που επιθυμούν, πριν τον εξασφαλίσουν.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 10 Νοέμ 2010, 13:24

Δεν είναι ερώτηση παγίδα! Είναι η πιο απλή ερώτηση του κόσμου.

Αλλά θελω ενα μαστίγιο, να σε μαστιγώσω :p Γιατί απλά μου αναλύεις αυτό που ήδη συμφωνήσαμε ότι συμφωνούμε.

Θέλουν τον έλεγχο, οκ....
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ; (μπορείς να με φανταστείς κουτσοδόντα, με κοτσιδάκια και στραβά ποδαράκια. Απάντησέ μου σαν να ήμουν ένα κοριτσάκι 10 χρονών, ξέρω γω). Όταν θέλεις τον έλεγχο πάνω σε κάποιον άλλον, σημαίνει ότι θες να έχεις την απόλυτη εξουσία και χρήση σε κάτι που δεν θέλεις να την έχει αυτός που θες να ελέγξεις... (σκονάκι σου έδωσα :p)

Τέλος πάντων, αν για κάποιον λόγο δεν την κατάλαβες πάλι την ερώτηση ή δε θες ν'απαντήσεις για τον οποιονδήποτε λόγο, μην το κουράσουμε άλλο. Όποιος θέλει ας απαντήσει στον εαυτό του.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 10 Νοέμ 2010, 13:38

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ; (μπορείς να με φανταστείς κουτσοδόντα, με κοτσιδάκια και στραβά ποδαράκια. Απάντησέ μου σαν να ήμουν ένα κοριτσάκι 10 χρονών, ξέρω γω). Όταν θέλεις τον έλεγχο πάνω σε κάποιον άλλον, σημαίνει ότι θες να έχεις την απόλυτη εξουσία και χρήση σε κάτι που δεν θέλεις να την έχει αυτός που θες να ελέγξεις... (σκονάκι σου έδωσα :p)
Ρε μάνα μου, πιο πάνω εξηγούσα (όπως κατανοοώ εγώ τουλάχιστον) το "γιατί".
Για να κυβερνούν απρόσκοπτα, να κάνουν ό,τι γουστάρουν, να παίρουν από μας ό,τι γουστάρουν, χωρίς πολλά πολλά, χωρίς αντιδράσεις απ'τη "μάζα". Οταν είσαι ρομποτοποιημένο ανθρωπάκι, κάτω απ'την μπότα της ανασφάλειας, του φόβου, της ανημπόριας, απλά δεν αντιδράς. Δεν θέλουν να έχουμε το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ, και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΚΕΨΗ που ακόμα "ξεφεύγουμε" και έχουμε, παρά τις εντατικότατες προσπάθειες νοητικής χειραγώγησης/αποχαύνωσης των ΜΜΕ, των σποτακίων, των μικροκυμάτων (συνωμοσιολογικό αυτό αλλά υπαρκτό δυστυχώς) αλλά και των κομματο-μαντριών. Η αυτονομία της σκέψης μας, η δύναμη του πνεύματός μας, που υπάρχει εκ Θεού, εκ γενετής, όπως θέλεις πες το, είναι ο μεγαλύτερός τους φόβος. Κουβαλάμε ένα ΦΩΣ που αυτοί στα σκοτάδια δεν το αντέχουν. Θέλουν δουλάκια να εκτελούν τις επιθυμίες τους και μόνον. Δε θέλουν ανθρώπους, θέλουν γελάδια που τους χρησιμεύουν. Δεν φτάνουν αυτά για να δούμε πόσο τους συμφέρει να είμαστε ροπότ, ζόμπι, υπαρκτοί-ανύπαρκτοι υποτακτικοί -ΔΟΥΛΙΚΑ τους;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 10 Νοέμ 2010, 15:05

Θέλουν δουλάκια να εκτελούν τις επιθυμίες τους και μόνον.
Αμ, το θέλεις το γλυκό σου κι εσύ.

Συνεχίζω με τα κοτσιδάκια κλπ:

Ποιες είναι οι επιθυμίες τους; Να μας κάνουν ασύστολο σεξ; Να τους χορεύουμε τα βράδια; Να τους κάνουμε αέρα;

Και μια ερώτηση ακόμα: τι συνεπάγεται η εξουσία; Ποιος έχει δηλαδή εξουσία από τότε που καταργήθηκε η κοινοκτημοσύνη; Άσε, μη σε κουράζω: η κατοχή πλούτου συνεπάγεται δύναμη και εξουσία πάνω στους μη-έχοντες. Ο πλούτος μπορεί να έχει διάφορες μορφές, ανάλογα με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Μπορεί να είναι η κατοχή μοσχαριών ή προβάτων, μπορεί να είναι η κατοχή γης, η κατοχή χρημάτων, χρυσού, δούλων κλπ κλπ.
Είναι έτσι, ή δεν είναι;
Την μεγαλύτερη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δύναμη εξουσίας και επιβολής την έχει ο πλουσιότερος σε μία κοινωνία εδώ και χιλιετίες.
Σ'αυτή την εποχή, ο πλούτος είναι το χρήμα, γι'αυτό και γίνονται πόλεμοι για να ανεβαίνουν μετοχές και να προχωράνε οι αγοραπωλησίες ολόκληρων χωρών.
Ασφαλώς και μας θέλουν δούλους, μην τα ξαναλέμε, γιατί οι δούλοι αυτόματα χάνουν τη δύναμη να αντισταθούν, αλλά όταν είναι ελεγχέμενος ο πληθυσμός, ακόμα και οι πυρήνες αντίστασης ανάμεσα στους δούλους καταπνίγονται με το καλημέρα σας.

Τέλος πάντων, μπορεί να μην συμφωνήσεις στο τέλος ως προς τα συμπεράσματα, αλλά δε νομίζω να διαφωνήσεις με την ανάλυση αυτή καθ'αυτή. Δε θα το συνεχίσω άλλο. Για μένα όλο αυτό είναι ο λόγος που βάζω ευχαρίστως στον εαυτό μου την ταμπέλα της 'αριστερής', γιατί είναι σαν να δείχνεις έναν σταυρό σ'έναν σατανιστή αυτό το πράγμα. Το είπε κι αρχιφασίστας του ΛΑΟΣ "το θλιβερό είναι οτι ανέβηκε το ΚΚΕ". Δεν ψήφισα σ'αυτές τις εκλογές, αλλά αν ήξερα ότι θα έλεγε τέτοιο πράγμα, θα το έκανα μόνο για χάρη του. Το είπαν και οι υπόλοιποι με την τακτική τους. Κατέβασαν κοινούς υποψήφιους σε δήμο στην επαρχία, ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για να μην βγει ένας του ΚΚΕ που είχε μεγάλο ρεύμα... Όλα γίνονται προφανή, όταν έχεις τη διάθεση να τα δεις. Αν το ΚΚΕ τους ενοχλεί ολους αυτούς, αυτό θα υποστηρίζω. Αν αρχίσει να τους ενοχλεί κανείς άλλος, θα δώσω ίσως μια ευκαιρία και στο καινούργιο. Ό,τι τους ενοχλεί κάτι σημαίνει!
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 10 Νοέμ 2010, 15:39

Clash έγραψε:Με την Καριάτιδα συμφωνώ σε πολλά που είπε. Δεν είμαι όμως σίγουρος για το αν εννοεί αγώνα τη συμμετοχή στις εκλογές και αν διατυπώνει την πεποίθηση πως είναι δυνατό να αλλάξει το σύστημα μέσω εκλογών. Αυτά τα σημεία τα άφησε λιγάκι αδιευκρίνιστα.

Όσο ουτοπικά κι αν σκέφτομαι, δεν πιστεύω πως οι εκλογές από μόνες τους μπορούν να αλλάξουν το σύστημα που επικρατεί. Χρειάζεται παιδεία για κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορούν να κάνουν όμως, είναι να δώσουν μηνύματα που καμία αποχή δεν μπορεί να δώσει. Ένα κόμμα πονάει περισσότερο όταν χάνει ψήφους τις οποίες παίρνει ένα άλλο. Όταν τις χαμένες ψήφους δεν τις παίρνει κανείς, πολύ που νοιάζεται. Όλα είναι θέμα εξουσίας. Το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε περιοχή. Οι εκλογές μπορούν να γίνουν πολύ καλό όπλο αν χρησιμοποιηθούν σωστά.
Clash έγραψε:Διαφωνώ ακόμη και με το ότι όποιος δεν μετέχει στις εκλογές δεν έχει δικαίωμα να κάνει παράπονα. Εγω π.χ. την Κυριακή δεν θα πάω να ψηφίσω, γιατί μου είναι αδιάφορο αν θα βγει δήμαρχος Πειραιά ένας πασόκος ή, ένας νεοδημοκράτης. Σε παλιότερες εκλογές, ακόμη, είχα ρίξει άκυρο, όταν δεν υπήρχε κάποιο πολιτικό κόμμα που να αποτυπώνει τον συσχετισμό που ήθελα ή, απουσιάζαν κάποιοι ειδικοί λόγοι.

Κατανοώ και σέβομαι το να ρίξει ένας άνθρωπος άκυρο ή λευκό, ακόμα και να απέχει όταν δεν συμπαθεί ή δεν θέλει να υποστηρίξει κάποιους από τους υποψήφιους της περιοχής του. Επίσης απόλυτα σεβαστή είναι η αποχή για προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει τη γιαγιά που έχει άνοια και δεν θυμάται ούτε το όνομά της, να ψηφίσει. Η φράση μου "όποιος δεν ψηφίζει δεν έχει δικαίωμα να κάνει παράπονα" πάει σε αυτούς που το κάνουν λόγω του "ρεύματος"΄μιας δήθεν αντίδρασης. Ξαφνικά ακούμε από παντού και σε όλα τα ΜΜΕ το "πόσο σάπια είναι όλα" και "οι νέοι δεν θα ψηφίσουν" και γίνεται αυτόματα μόδα. Δεν λέω πως όλοι όσοι απήχαν το έκαναν για χάρη της μόδας, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό το έκανε γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ξέρω δυστυχώς πάρα πολλούς ανθρώπους που μπήκαν σ' αυτό το τρυπάκι. Μας περνάνε μία αδιαφορία και μία παθητικότητα που τους εξυπηρετεί πάρα πολύ. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται και να γκρινιάζουν.

Το πιο τραγικό είναι πως, μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως απέχοντας από αυτό μας το συνταγματικό δικαίωμα τους κάνουμε ζημιά. Είναι η απόλυτη προπαγάνδα και η απόλυτη χειραγώγηση. Το να μας βάζουν έμμεσα να κάνουμε αυτό που θέλουν και εμείς να νομίζουμε ότι το σκεφτήκαμε μόνοι μας και ότι έτσι τους πολεμάμε. Στον αντίποδα βέβαια, γι' αυτούς που ψηφίζουν, βγήκε η Παπαρήγα και δεν θυμάμαι ποιος άλλος, και είπαν "στις περιοχές που το ΚΚΕ δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο ρίξτε λευκό ή άκυρο". Αυτό ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Υποτίθεται πως μιλάμε για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και προσπαθούν για μία ακόμη φορά να μας κάνουν πολιτική αρένα.

Εν κατακλείδι, το παρακάτω κομμάτι απευθύνεται εν μέρει στη Βίκυ (δες το υστερόγραφο πριν διαβάσεις παρακάτω) και (κανονικά) στην Ξιφομάχο, δεν έχει αξία η αντίδραση για την αντίδραση. Πριν απέχετε από κάτι και πριν το απαξιώσετε, δείτε με τι έχετε να κάνετε. Το μέλλον του δήμου που ζείτε την καθημερινότητά σας. Μελετήστε τις επιλογές σας. Δεν μιλάμε για εθνικές εκλογές ούτε ευρωεκλογές. Μιλάμε για τις πλατείες και τους χώρους που περνάτε κάθε μέρα. Αξίζει να αφήνετε τον κάθε πολιτικοποιημένο παππού ή την γιαγιά που της σταύρωσαν το ψηφοδέλτιο από το σπίτι να αποφασίζουν για εσάς; Αυτό είναι χειρότερο κι απ' το να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας στους πολιτικούς. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, τα κατεβάζουμε για πολύ λιγότερα. Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει η ψήφος της χρυσής αυγής που "χάθηκε". Χαίρομαι που η πλήρης πλέον αποχή μου από αυτό που θέλει να αποκαλείται "εθνικιστικός χώρος" μού επιτρέπει να δω το θέμα λίγο πιο σφαιρικά. Αυτό που με λυπεί είναι η έλειψη ορθολογικής σκέψης όταν διατεινόμαστε ότι ξέρουμε το καλό του τόπου και ότι κάνουμε αγώνες γι' αυτό.

ΥΓ. Βίκυ αν φουντώσεις και μου απαντήσεις έντονα θα σφαχτούμε. Τόνισα το εν μέρει, γιατί υποθέτω πως ήξερες τους συνδυασμούς της περιοχής σου πριν αποφασίσεις να απέχεις. Ανέπνευσε βαθιά για 5-10 λεπτά και μετά συζητάμε ό,τι θέλεις.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 10 Νοέμ 2010, 16:08

Νένα
Εν κατακλείδι, το παρακάτω κομμάτι απευθύνεται εν μέρει στη Βίκυ (δες το υστερόγραφο πριν διαβάσεις παρακάτω) και (κανονικά) στην Ξιφομάχο, δεν έχει αξία η αντίδραση για την αντίδραση. Πριν απέχετε από κάτι και πριν το απαξιώσετε, δείτε με τι έχετε να κάνετε. Το μέλλον του δήμου που ζείτε την καθημερινότητά σας. Μελετήστε τις επιλογές σας. Δεν μιλάμε για εθνικές εκλογές ούτε ευρωεκλογές. Μιλάμε για τις πλατείες και τους χώρους που περνάτε κάθε μέρα. Αξίζει να αφήνετε τον κάθε πολιτικοποιημένο παππού ή την γιαγιά που της σταύρωσαν το ψηφοδέλτιο από το σπίτι να αποφασίζουν για εσάς; Αυτό είναι χειρότερο κι απ' το να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας στους πολιτικούς. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, τα κατεβάζουμε για πολύ λιγότερα. Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει η ψήφος της χρυσής αυγής που "χάθηκε". Χαίρομαι που η πλήρης πλέον αποχή μου από αυτό που θέλει να αποκαλείται "εθνικιστικός χώρος" μού επιτρέπει να δω το θέμα λίγο πιο σφαιρικά. Αυτό που με λυπεί είναι η έλειψη ορθολογικής σκέψης όταν διατεινόμαστε ότι ξέρουμε το καλό του τόπου και ότι κάνουμε αγώνες γι' αυτό.

ΥΓ. Βίκυ αν φουντώσεις και μου απαντήσεις έντονα θα σφαχτούμε. Τόνισα το εν μέρει, γιατί υποθέτω πως ήξερες τους συνδυασμούς της περιοχής σου πριν αποφασίσεις να απέχεις. Ανέπνευσε βαθιά για 5-10 λεπτά και μετά συζητάμε ό,τι θέλεις.
Kατ'αρχάς σόρι αν διαβάστηκα ως "φορτωμένη" στην προηγούμενη κουβέντα μας, δεν ήμουν, ή δεν ήμουν στο βαθμό που νομιζεις, απλά ξέρεις πως όταν νιώθω ότι έχω τα δίκια μου, τα υποστηρίζω με πάθος. Με τσίγκλισε πολύ ένα πράγμα μόνο: Όχι φυσικά η διαφορετική οπτική μας, αλλά το "μόδα" που είπες, ρε συ. Είμαι σίγουρη πως ξέρεις ότι δεν ακολουθώ ρεύματα ή μόδες ούτε στο ντύσιμο, πόσο μάλλον στις σοβαρότερες αποφάσεις μου. Άλλωστε πού να ξέρω εγώ όταν δήλωνα εξ αρχής αποχή, ότι θα προκύψει μια αποχή που δεν είχε προηγούμενο στην Ελλάδα;

Θα σου πω ότι ΕΝ ΜΕΡΕΙ έχεις κι εσύ τα δίκια σου, με τη διαφορά ότι: α/ ζω στο Γαλάτσι β/ η μερίδα του Γιάννη στην οποία και ανήκω, είναι στους Αγ. Αναργύρους, στους οποίους δεν έζησα ποτέ μου. Οπότε, έτσι κι αλλιώς α/ δεν μου'πεφτε λόγος για το τι θα γίνει στην περιοχή που ζω, β/ δεν μου πέφτει λόγος για το τι θα γίνει στην περιοχή που υπάγομαι δημογραφικά αφού δεν ξέρω τους συνδυασμούς, ούτε ζω εκεί.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, αν ψήφιζα Αγ. Αναργύρους, θα το'κανα με καθαρά πολιτικά-ευρύτερα πολιτικά κριτήρια, και όχι για το τοπικό καλό. (αφού δεν το ξέρω για εκεί)

Από την άλλη, η ίδια η αθλιότητα του πολιτικού συστήματος προεκλογικά, με ανάγκασε να δω αυτές τις εκλογές και σε ευρύτερη πολιτική κλίμακα. Το μνημόνιο και το ΔΝΤ που το συνοδεύει, λοιπόν, μου'χει κάτσει πολύ άσχημα στο στομάχι, κι αυτό δεν είναι "εθνικιστικό" κρεσέντο. Το ψάχνω απ'τον Γενάρη του '10 εντατικά, έχω καταλήξει σε αρκετά πράγματα κι έχω συνειδητοποιήσει πολύ καλά τι συνεπάγεται το ΔΝΤ για τη χώρα μας, ή για κάθε χώρα στην οποία πάει και κατσικώνεται, (ο Γουέμπστερ κάλυψε πολλά απ'αυτά που έχω διαπιστώσει, γι'αυτό ήθελα να τον δεις, ειδικά για το ΔΝΤ- που μπορώ εκ του ασφαλούς να θεωρώ πως δεν το έχεις δεχτεί κι εσύ)-
Η προσάρτησή μας στο ΔΝΤ λοιπόν, είναι για μένα το ΑΠΩΓΕΙΟ του πολιτικού ανθελληνισμού στους ίδιους μας τους πολιτικούς-κυβερνώντες, και επειδή σε ορισμένα πράγματα δεν έχω μέσο όρο, ή θ'άρπαζα μπαζούκας και θα όρμαγα στη βουλή, ή θα κατέβαζα τελείως διακόπτες στο έτσι κι αλλιώς ΣΑΘΡΟ πολιτικό σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα (και όχι μόνο). Προτίμησα να κάνω το δεύτερο, για τους λόγους που ήδη προανέφερα, αλλά και γιατί έχω και παιδιά που ακόμα με χρειάζονται αφ'ενός, και γιατί δε μου πάνε τα σίδερα της φυλακής, αφ'ετέρου. Με παχαίνουν ρε παιδάκι μου τα ριγέ :lol: Ασε που δε χαλαλίζω την εστω και κατ'επίφασιν ελευθερία μου για αυτά τα καθίκια.

Πέραν αυτού, θέλω να καταλάβεις ότι δεν επιδιώκω εδώ να αλλάξω κανενός τη γνώμη, πολλώ δε μάλλον τη δική σου που ξέρω τι τσογλάνι τσαούσικο είσαι :loco: :hitlol:
Το μόνο που προσπάθησα, είναι να γίνουν κατανοητές οι δικές μου αιτιάσεις, και το γεγονός ότι η αποχή μου ήταν μια απολύτως συνειδητή πράξη, (ή απραξία) που για τους λόγους που υπερανέπτυξα μέχρι θανάτου πλέον, :csuicide: για μένα ήταν σωστή. Αν παρ'όλα αυτά δεν έγιναν κατανοητοί οι λόγοι μου, δεν πειράζει, δε θα πλακωθούμε κιόλας, καλή καρδιά. :D

Αυτά μωράκλα. Φιλούρες :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”