Παραιτήθηκε η Δραγώνα

Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Παραιτήθηκε η Δραγώνα

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Κυρ 24 Οκτ 2010, 13:11

http://filologos10.wordpress.com/2010/1 ... %85%CF%80/

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της κυρίας Δραγώνα θα γίνει δεκτή, προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν οι απόψεις της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Για άλλη μια φορά η αντίδραση του κόσμου και ο φόβος των πολιτικών εν όψει κόστους σε ψήφους αποδίδει. Η γνωστή μισελληνίς Θάλεια Δραγώνα που έχει αναφερθεί από το παρόν ιστολόγιο ουκ ολίγες φορές για το μίσος εναντίον της Ελλάδας και το ανθελληνικό της έργο παραιτήθηκε από την θέσση της ΓΓ του υπουργείου Παιδείας. Η στερούμενη βασικού πτυχίου γεν. γραμματέας (αφού στις μέρες που ζούμε, το μεγαλύτερο πτυχίο για να επιτύχεις στην πολιτική είναι ο ανθελληνισμός), προσέφερε από την θέση της μεγάλες υπηρεσίες στην …Τουρκία. Έπαυσε τους Έλληνες δασκάλους και καθηγητές από τα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και τους αντικατέστησε με τουρκόφρονες, συνέβαλε τα μέγιστα στην de facto αναγνώριση της ανύπαρκτης “ τουρκικής μειονότητας στην Θράκη”, ενώ μνημειώδεις είναι οι δηλώσεις της για την ελληνική γλώσσα που την χαρακτήρισε μικρή ενώ τα αρχαία ελληνικά μια νεκρή και ουσιαστικά άχρηστη γλώσσα…

Κα Δραγώνα δεν θα μας λείψετε καθόλου!!!! Αν και είμαι πεπεισμένος ότι οι υπηρεσίες σας προς τα ανθελληνικά κέντρα δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα θα σας βολέψουν κάπου αλλού! Προδότες σαν κι εσάς σπανίζουν άλλωστε… Να μην μείνει και το έργο σας ημιτελές!!!

ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ! ! ! !
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Παραιτήθηκε η Δραγώνα

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 24 Οκτ 2010, 13:30

Στον αγύριστο να πάει. :thumbsdown:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Κυρ 24 Οκτ 2010, 17:07

Ας ακολουθήσουν και οι υπόλοιπο το "παράδειγμά" της και να πάνε στα τσακίδια και στον αγύριστο .
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 24 Οκτ 2010, 18:04

Μια στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα.

Η εκπούστευση του έθνους πρέπει να περάσει και θα περάσει. :lol: :lol: :lol:
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από Nightrider » Κυρ 24 Οκτ 2010, 23:11

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής του Σκάϊ, "Κυριακή με Δράση", την Δραγώνα την ώθησαν στην παραίτηση προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με πηγές του κύκλου της Δραγώνα, η εν λόγω "κυρία" δεν άντεξε την πίεση και το στρές των καθηκόντων της και από αύριο, Δευτέρα, θα εισαχθεί σε κλινική για νοσηλεία.

Οπως και να έχει το πράγμα, στα τσακίδια να πάει, δεν θα μας λείψει!
Ούτως ή άλλως σ'αυτή τη χώρα δεν λείπουν οι προδότες και οι απάτριδες, ίσα ισα περισσεύουν!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Δευ 25 Οκτ 2010, 09:47

προφανως αν υφιστανται λογοι υγειας ευχομαι ειλικρινα στη θαλεια, ταχεια αναρρωση και το εννοω :thumb: :rose:

πλην ομως η νεοταξικη τοποθετηση της στο υπεπθ με βρηκε αντιθετο απο την αρχη...γνωστες οι θεσεις της

οποτε υπηρεσιακα -ιδεολογικα σου αφιερωνω το φοιτητικο κατσιμιχεηκο ρεφρεν θαλεια:...bon voyage :rose:

Μπήκε στην ντίσκο σαν άγριο παγώνι
Σάββατο βράδυ κάτι μύρισε σαν αίμα
Όλη τη νύχτα χόρεψε στην πίστα μόνη
Κι ήτανε όμορφη σαν ψέμα
Ήτανε όμορφη σαν ψέμα

Σούζυ των φτηνών καλλυντικών
Σούζυ με τα χίλια λόγια των περαστικών
Σούζυ με τα όνειρα των περιοδικών

Καλό ταξίδι!
Καλό ταξίδι!
Καλό ταξίδι στα χρυσά σου παραμύθια
δίχως το ψέμα θα 'ταν μαύρη η αλήθεια
Καλό ταξίδι!

http://www.translatum.gr/forum/index.ph ... z13LmQTSuH
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Δευ 25 Οκτ 2010, 11:27

Και τώρα οι Ελληνοπαίδες θα μάθουν ιστορία και αρχαία ελληνικά... :lol:
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KAL EL » Δευ 25 Οκτ 2010, 15:44

Σε έχω πάρει πρέφα :lol: δεν μασάω :lol:

Θα σε ρωτήσω όμως το εξής. Πιστεύεις ότι η παιδεία όπως έχει διαμορφωθεί, προάγει τον σκεπτόμενο πολίτη,
ή το εξειδικευμένο ρομπότ που θα "εργάζεται" νομίζοντας ότι παράγει....και εγώ δεν ξέρω τί.

Θα μου πείς εάν κάποιος θέλει να μάθει, θα μάθει και εκτός σχολικών αιθουσών. Εάν όμως το "εκπαιδευτικό" σύστημα έχει φροντίσει στην ρομποτοποίησή του μαθητή, είναι δύσκολο να κάνει το άλμα μετά.

Νομίζεις ότι εάν τα παιδιά από τα σχολικά τους χρόνια ανακαλύψουν τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη (και πολλούς άλλους που εσύ γνωρίζεις καλύτερα) τους ανακαλύψουν λοιπόν όχι με τον στείρο τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά με ένα τρόπο διδασκαλίας που θα διευρίνει το πνεύμα τους και θα ακονίσει την λογική τους, αυτό δεν θα τους κάνει ελεύθερους πολίτες ;
Πολίτες που θα διεκδικούν και θα παλεύουν αντί να σιωπούν και να καταναλώνουν ότι ψωροκόματο τους πετάξει το "αφεντικό" ;

Επίσης γιατί είναι κακό να μάθεις την ιστορία των προγόνων σου; Το δέντρο όταν τους κόψεις τις ρίζες του πεθαίνει.
Και οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης θέλουν δούλους χωρίς ρίζες και χωρίς ψυχικές άμυνες. Που να πιστεύουν οτιδήποτε τους πλασάρουν χωρίς να το αμφισβητούν και χωρίς να αντιδρούν.
Ακριβώς γιατί η κάθε κυρία Δραγώνα / Διαμαντοπούλου έχουν φροντίσει με το να στερήσουν αυτό που ειρωνεύεσαι ( αλλά που ξέρω ότι γνωρίζεις την αξία του :) ) από την παιδεία των νέων.
Γι' αυτό επιμένω να πάνε στον αγύριστο αυτές και όλο το συνάφι τους.
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 26 Οκτ 2010, 18:30

Στο χρονοντούλαπο των βοηθών λακέδων της ιστορίας. :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 28 Οκτ 2010, 18:13

Neeext!!!!!!!!!! (για να καταλαβαίνουν και στην κυβέρνηση)
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 28 Οκτ 2010, 19:18

Επειδή και εγώ σε έχω πάρει πρέφα Καλλιόπη θα σε ρωτήσω με τη σειρά μου. Πιστεύεις ότι οι εθνικοί μύθοι πρέπει να διδάσκονται ως πραγματική ιστορία;

Και επειδή τώρα βαριέμαι να γράψω, κάνω copy - paste ένα παλαιότερο απόσπασμα που είχα γράψει σε άλλο φόρουμ.

Η συλλογική λήθη, όμως, δεν αφορά μόνο μακρινά γεγονότα, αλλά και πολύ κοντινά μας, για τα οποία η επίσημη ιστορία έχει επιβάλει την σιωπή και την δική της μονομερή παρουσίαση. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν οι Ελληνες ήταν πάντοτε τα θύματα και οι δίκαιοι και ουδέποτε οι θύτες και οι άδικοι, αποβάλλοντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εξαδινικευμένη εκδοχή του «λαμπρού» εθνικού παρελθόντος. Προβάλλοντας μια σειρά από μάρτυρες και ήρωες που υπέστησαν τα πάνδεινα από τους άλλους χωρίς να πάρουν ποτέ ή, στον επιθυμητό βαθμό το αίμα τους πίσω, έχουμε δύο αποτελέσματα. Το πρώτο είναι πως η δική μας πλευρά που υπέστη μόνο αδικίες οφείλει κάποια μέρα να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς και το δεύτερο και κυριότερο η παραγωγή καλών εθνικοφρόνων πολιτών, που αποτελούν τους στυλοβάτες του συστήματος.

Πέρυσι είχε γίνει πολύ λόγος για το περίφημο βιβλίο της ΣΤ δημοτικού και το είχαμε συζητήσει και εδώ. Επρόκειτο για μια άλλη οπτική κατά την οποία δεν πρέπει να αναπαράγεται η μνήμη του αίματος που χύθηκε σε παλαιότερες εποχές, ώστε να εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις σχέσεις των λαών. Προσωπικά την θεωρώ εξίσου λανθασμένη όσο και η προηγούμενη και το ίδιο επικίνδυνη, γιατί η συλλογική μνήμη δεν διαμορφώνεται μόνο στο σχολείο. Το παιδί που κατάγεται από μικρασιατική οικογένεια και έχει ακούσει από την γιαγιά του τις θηριωδίες των Τούρκων στην καταστροφή της Σμύρνης, δεν θα πιστέψει τα περί «συνωστισμού» και μαζί με τον συνωστισμό θα απορρίψει κι όλα τα υπόλοιπα. Ετσι αφήνεται λαμπρό πεδίο δράσης στους άλλους μηχανισμούς οικογένεια, εκκλησία, ΜΜΕ κτλ (μέχρι και ο Λιακόπουλος είχε άποψη για την «σωστή» εθνική ιστορία και τον έβγαζαν σε διάφορα πάνελ με λοιπούς υπερπατριώτες να καταγγείλουν όλοι μαζί λάβροι τον ραγιαδισμό), ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνεται το μήνυμα της άλλης πλευράς. Η αποτυχία αυτής της οπτικής φάνηκε στην Γιουγκοσλαβία, όπου η πραγματική ιστορία αλληλοσφαγών για πενήντα χρόνια κουκουλώθηκε στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά όταν διαμορφώθηκαν νέες συνθήκες βγήκε πάλι στην επιφάνεια και μάλιστα πιο βίαια.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 28 Οκτ 2010, 20:14

Clash έγραψε:Επειδή και εγώ σε έχω πάρει πρέφα Καλλιόπη θα σε ρωτήσω με τη σειρά μου. Πιστεύεις ότι οι εθνικοί μύθοι πρέπει να διδάσκονται ως πραγματική ιστορία;
Για πες μας ποιους εννοείς "εθνικούς" μύθους.

Αλλά πριν μας τα πεις να μην ξεχνάς και την δεδομένη (όσο κι αν σου κάνει εσένα συνωμοσιολογική) παράμετρο πως τα λαμόγια συνήθως γράφουν και ξαναγράφουν την ιστορία όπως τους βολεύει για να εδραιώνουν νοοτροπίες/ιδεολογίες/νόρμες που τους εξυπηρετούν. Οπότε μην ορκίζεσαι πως κατέχεις την πραγματική εκδοχή των ιστορικών δρώμενων. Με άλλα λόγια, μη γίνεσαι υποχείριό τους μέσω του οποίου διαιωνίζουν τα λαμόγια τις παπαριές τους. Γι'αυτούς πάντα θα'σαι ένας χρήσιμος ηλίθιος άλλωστε (ακόμα και αν τους εξυπηρετείς συνειδητά), και θα'χεις δίχως κέρδος και τα κέρατα...

Επιπροσθέτως (και όχι ειδικά στον Νίκο) να θυμίσω πως η Αννα Διαμαντοπούλου προσφάτως πήγε στις ΗΠΑ για να ενημερωθεί για τις νεότερες τεχνικές νοητικής υποδούλωσης που εφαρμόζονται στα σχολεία εκεί... Η μάστιγα εκτείνεται, επεκτείνεται, (η Δραγώνα ήταν απλά ένα ατυχές εργαλείο...) και εδραιώνεται με τις ευλογίες των δικών μας κρατούντων κι όσοι τα στηρίζουν/υποστηρίζουν αυτά, μπορεί να είναι χρήσιμοι ηλίθιοι για την ελίτ, αλλά είναι άχρηστοι και επιβλαβείς στο κοινωνικό σύνολο που μονίμως χειραγωγείται και αποχαυνώνεται νοητικά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 28 Οκτ 2010, 21:21

Την βλέπεις πάλι τη σταλινική νοοτροπία σου; Οποιος δεν συμμερίζεται το εθνικό παραμυθάκι σου είναι χρήσιμος ηλίθιος, υποχείριο κτλ κτλ. Δεν έχει νόημα να κάτσω να συζητήσω μαζί σου για αυτό το θέμα, αφού έχεις την απολυτωσύνη του νεοφώτιστου κνίτη. Αλλωστε δεν έχει σημασία μόνο το τι λές, αλλά και σε ποιον το λες.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 28 Οκτ 2010, 21:26

Ο όρος "χρήσιμος ηλίθιος" δεν είναι δικό μου εφεύρημα. Ψάξε να βρεις τίνος είναι και ποιοι μπορεί να σε βλέπουν ως τέτοιον. Εγώ θα σου δώσω μόνο μία βοήθεια. Μεταφέρεις αι υποστηρίζεις συχνά πυκνά δικούς τους νεολογισμούς που θέλουν να "φυτέψουν" στα μυαλά της μάζας.
Η σταλινική νοοτροπία σου επιστρέφεται, γιατί σ'εσένα ανήκει αφού τη χρησιμοποιείς συχνά σε έναν παράταιρο χρονικά αχταρμά προωθώντας "συγχρονες" διαδρομές, που φυσικά υπήρχαν και τότε ως σχέδια.

Βρίσκεις ανούσιες αιτιολογίες, για να μην απαντήσεις σε ερωτήματα που σου τίθενται, και αρνούμενος (δήθεν) να καταλάβεις τι έλεγα. Ασφαλώς δεν χαρακτήριζα εγώ εσένα ή οποιονδήποτε άλλον. Είναι φαιδρός ο τρόπος που νομίζεις ότι με αντικρούεις.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KAL EL » Πέμ 28 Οκτ 2010, 23:26

Clash έγραψε:
Επειδή και εγώ σε έχω πάρει πρέφα Καλλιόπη θα σε ρωτήσω με τη σειρά μου. Πιστεύεις ότι οι εθνικοί μύθοι πρέπει να διδάσκονται ως πραγματική ιστορία;
Η συλλογική λήθη, όμως, δεν αφορά μόνο μακρινά γεγονότα, αλλά και πολύ κοντινά μας, για τα οποία η επίσημη ιστορία έχει επιβάλει την σιωπή και την δική της μονομερή παρουσίαση.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν οι Ελληνες ήταν πάντοτε τα θύματα και οι δίκαιοι και ουδέποτε οι θύτες και οι άδικοι.
Νίκο καταλαβαίνω το πνεύμα σου και θα συμφωνήσω στο ότι η ιστορία πρέπει να διδάσκεται με όλες τις αλήθειες της, όσο πικρές και εάν είναι. Αλλά πές μου για να μάθω, ποιά είναι τα ιστορικά γεγονότα που οι Έλληνες ήταν θύτες άλλων λαών.
Και ποιές είναι οι πηγές από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε τα γεγονότα αντικειμενικά ;

Εάν αναφέρεσαι στην αρχαιότητα, δεν τα ωραιοποιώ όλα, γνωρίζω τις διαμάχες μεταξύ των πόλεων, γνωρίζω την ύπαρξη ανθρώπων μή σωφρώνων που παρασύρθηκαν από τα πάθη τους, αλλά αυτό δεν μειώνει στο παραμικρό τον θαυμασμό που τρέφω για εκείνη την περίοδο. Και δεν παρασύρομαι από "εθνικιστικά" συναισθήματα.
Ο Μ.Αλέξανδρος νομίζω ότι είναι ο μοναδικός πάνω σ'αυτόν τον πλανήτη που λατρεύτηκε από τους λαούς που "κατέκτησε".

Την Βυζαντινή περίοδο δεν την κατέχω - αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα θύματα εκείνης της περιόδου ήταν όσοι είχαν σχέση με τον ελληνικό τρόπο σκέψης και κοσμοθέασης. Κυνηγήθηκαν και εξοντωθηκαν. Υπάρχουν πολλά ιστορικά κενά.

Στην περίοδο της Τουρκοκρατίας το ίδιο.

Μετά την επανάσταση και την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους που ακόμα ψάχνει την χαμένη του ταυτότητα, έγιναν πολεμικές συγκρούσεις με σκοπό την επανακατάληψη εδαφών που επί χιλιάδες έτη κατοικούντο από Έλληνικά φύλα. Μακεδονία, Θράκη. Αυτά εννοείς όταν μιλάς γιά θύτες; Εγώ ξέρω ότι οι Βούλγαροι μας έσφαζαν....εάν εσύ ξέρεις κάτι διαφορετικό...

Στο ζήτημα της Μικρασιατικής καταστροφής που με πονάει πάρα πολύ, σφαγιάστηκαν, λεηλατήθηκαν και ξεριζώθηκαν Έλληνες εξ αιτίας αφρώνων πολιτικών που παρασύρθηκαν όπως πάντα από τους "φίλους" συμμάχους.
Λανθασμένες αποφάσεις και λανθασμένοι χειρισμοί σε συνδιασμό με την εσωτερική φαγωμάρα, έγιναν αιτία μίας από τις ποιό μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. Για μένα δεν έπρεπε καν να γίνει η Μικρασιατική εκστρατεία.....

Ο εμφύλιος πόλεμος μετά τον Β' ΠΠ, τραγικώτατη επίσης σελίδα που δεν διδάσκεται. Και εδώ βλέπουμε πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι "φίλοι" μας οι σύμμαχοι. Ο Στάλιν πρόδωσε τους κομμουνιστές και ο Τσώρτσιλ.....τι να πώ.

Το Κυπριακό. Μια από τα ίδια. Γίναμε πάλι πιόνια στην διεθνή σκακιέρα και πάλι μας ξεπούλησαν. Χρησιμοποιήθηκαν από τους "φίλους"συμμάχους γιά άλλη μία φορά πολιτικοί και στρατιωτικοί, που το μόνο που κατάφεραν ήταν άλλη μία εθνική προδοσία με θύματα πάλι τους Έλληνες.

Πάντως τα ιστορικά μαθήματα ( όσα έχουμε μάθει) μέχρι τώρα, δεν μας έχουν γίνει μαθήματα.
Περιμένω να μου πείς σε ποιές περιπτώσεις είμασταν θύτες.

Πέρυσι είχε γίνει πολύ λόγος για το περίφημο βιβλίο της ΣΤ δημοτικού και το είχαμε συζητήσει και εδώ. Επρόκειτο για μια άλλη οπτική κατά την οποία δεν πρέπει να αναπαράγεται η μνήμη του αίματος που χύθηκε σε παλαιότερες εποχές, ώστε να εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις σχέσεις των λαών. Προσωπικά την θεωρώ εξίσου λανθασμένη όσο και η προηγούμενη και το ίδιο επικίνδυνη.

Η αποτυχία αυτής της οπτικής φάνηκε στην Γιουγκοσλαβία, όπου η πραγματική ιστορία αλληλοσφαγών για πενήντα χρόνια κουκουλώθηκε στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά όταν διαμορφώθηκαν νέες συνθήκες βγήκε πάλι στην επιφάνεια και μάλιστα πιο βίαια.
Η "διαγραφή" από το μάθημα της ιστορίας γεγονότων που έχουν γίνει πραγματικά, απλά και μόνο για να μην διαιωνίζονται τα μίση, δεν νομίζω να είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.
Η ιστορία πρέπει να διδάσκεται με όλα τα γεγονότα, όπως ακριβώς έγιναν.
Ο τρόπος προσέγγυσης πρέπει να αλλάξει.
Αλλά όχι μονομερώς. Όχι από την πλευρά της Ελλάδος να καίμε την σημαία ( λέω τώρα ένα παράδειγμα :lol: ) και από την άλλη η Τουρκία να προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις......
Εγώ ξέρω ποιός υποδαυλίζει συνεχώς τέτοιες συμπεριφορές και ποιόν συμφέρει να διαιωνίζονται τέτοιες καταστάσεις, αλλά μέχρι αυτό να γίνει κατανοητό από ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης φυλής...πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε υπέρ της πατρίδος μας
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 29 Οκτ 2010, 02:03

Clash έγραψε:Και τώρα οι Ελληνοπαίδες θα μάθουν ιστορία και αρχαία ελληνικά... :lol:
ποσο αληθινο μοθ φαινεται αυτο το γελιο :lol:
και εγω γελασα μολις το ειδα...
εχεις δικιο αλλα απο αλλη σκοπια... με την εννοια οτι τοσα χρονια που υπαρχουν αυτα τα υποχρεωτικα μαθηματα τα παιδια δεν εμαθαν ποτε ιστορια και αρχαια ελληνικα.
και ουτε προκειτε να μαθουν με τον τροπο που διδασκονται.

σε αυτο που λες παρακατω εχεις νομιζω κανει ενα σοβαρο λαθος
Η συλλογική λήθη, όμως, δεν αφορά μόνο μακρινά γεγονότα, αλλά και πολύ κοντινά μας, για τα οποία η επίσημη ιστορία έχει επιβάλει την σιωπή και την δική της μονομερή παρουσίαση. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν οι Ελληνες ήταν πάντοτε τα θύματα και οι δίκαιοι και ουδέποτε οι θύτες και οι άδικοι, αποβάλλοντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εξαδινικευμένη εκδοχή του «λαμπρού» εθνικού παρελθόντος. Προβάλλοντας μια σειρά από μάρτυρες και ήρωες που υπέστησαν τα πάνδεινα από τους άλλους χωρίς να πάρουν ποτέ ή, στον επιθυμητό βαθμό το αίμα τους πίσω, έχουμε δύο αποτελέσματα. Το πρώτο είναι πως η δική μας πλευρά που υπέστη μόνο αδικίες οφείλει κάποια μέρα να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς και το δεύτερο και κυριότερο η παραγωγή καλών εθνικοφρόνων πολιτών, που αποτελούν τους στυλοβάτες του συστήματος.
Και βεβαια οι Ελληνες δεν ηταν παντα θυματα... ο αλεξανδρος πιχι δεν εφθασε στην Ινδια ως θυμα.. αυτο ειναι βεβαιο.
οποτε καταλαβαινεις οτι η φραση ("οι Ελληνες ήταν πάντοτε τα θύματα και οι δίκαιοι και ουδέποτε οι θύτες") δεν ευσταθει σαν επιχειρημα

το να ειναι κανεις ενικοφρονας δεν αποτελει μειονεκτημα... αλλα ωριμο και σοβαρο πλεονεκτημα και δειγμα ορθης νοησης...
για να το φανταστεις σε μικροτερη κλιμακα θα σε παραπεμψω στο σπιτι που τα μελη της οικογενιας δεν νοιαζονται για το καλο του σπιτιου τους.
σε μια γενικοτερη εννοια φαντασου το σαν το σκυλο που αντι να φρουρει το κοπαδι απο τους λυκους ζευγαρωνει μαζι τους.
και εκει χρειαζεται η εθνικοφροσυνη
στο να μην ψηφιζεις κλεφτες υπουργους
στο να νοιαζεσαι για το καλο της κοινωναιας που ζεις σαν συνολο
στο να μην ειναι κανεις ευατουλης και να νοιαζεται μονο για το ατομο του η εστω για μια μεριδα ατομων της χωρας τους.

και βεβαια προς αποφυγην παρεξηγησεως θελω να πω οτι ολλοι αυτοι που χωριζονται σε ομαδες αριστεροι δεξιοι αναρχικοι και ατομα με χιτλερικες αντιληψεις ουδε μια σχεση εχουν με την εθνικοφοσυνη
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 29 Οκτ 2010, 11:25

Σαν έφεξε, βάρεσε η σάλπιγγα συναγερμό πάνου απ’ το χαμηλό λασπωμένο λοφάκι του χωριού. Εκεί μαζεύτηκαν όλοι οι αιχμάλωτοι άντρες και κατόπι ντουφεκίστηκαν. Κάθε ενωμοτία έστηνε αντίκρυ της πεντέξη και τους θέριζε. Βρέθηκα αντίκρυ στο γέρο. Είχε μερικές μελανιές στο πατριαρχικό του πρόσωπο και ψιθύριζε ολοένα προσευχές. Τα μεταξωτά του γένια ανέμιζαν απαλά στον αγέρα. Το πιο μεγάλο καλό που θα μπορούσα να του κάνω ήταν να τον σκοτώσω αμέσως και τελειωτικά, για να μην τυραγνιέται σα μερικούς που σπάραζαν σαν τα βουβάλια χτυπώντας τις απαλάμες στο χώμα. Είχαμε κάτι θαυμάσια μάνλιχερ τότες, ολοκαίνουργα, λαφριά κι ευθύβολα, που βαρούσες πεντάρα με δαύτα. Τόνε σημάδεψα στο κούτελο, ανάμεσα στα ολάσπρα φρύδια του. Σήκωσε απάνω μου τα γαλανά μάτια του και με κοίταξε γαλήνια. Θαρρείς πως ένιωσε την οπτική σκοπευτική μου γραμμή ν’ ακουμπά σαν κάτι στερεό πάνου στο κούτελο του.

Τράβηξα τη σκαντάλη και σωριάστηκε μονοκόμματα σαν αστραποκαμμένος στη λάσπη. Μια ψιλή κόκκινη κορδελίτσα κύλισε απ’ το κούτελο του πάνου στο ήσυχο πρόσωπο, και λεκέδιασε τα χιόνια της γενειάδας του.

Σαν τέλειωσαν οι εχτελέσεις ανοίχτηκε το τζαμί για νάβγουνε τα μαντρισμένα γυναικόπαιδα. Κατόπι βάλθηκε φωτιά στο χωριό. Οι φαντάροι τρέχανε με γκαζοτενεκέδες και περεχούσανε πετρέλαιο τα σπίτια.

Ξεκινήσαμε να φύγουμε. Ξαφνικά μες από ένα σοκάκι χύμηξαν, ένα ξεφρενιασμένο πλήθος, τα μωρά και οι γυναίκες που είχανε κλεισμένες μες το τζαμί και τις ξαπολύκανε. Ούρλιαξαν και τρέχανε προς τα πτώματα. Ήτανε χωρίς γιασμάκ, ξεστηθωμένες σαν άγριες μαινάδες. Τα μάτια τους ήτανε τεράστια ανοιγμένα απ’ την τρομάρα και τα μαλλιά τους πετούσανε πίσω σα μαύρα ζωντανεμένα σερπετά. Τρέχανε προς το λόφο, μες απ’ το γλιστερό καλντερίμι του χωριού, για να ψάξουνε μες τα στρωμένα κουφάρια να γνωρίσουνε τους δικούς τους.

Από τότες χρόνια πέρασαν και διαβαίνουν ολοένα. Όμως μέσα μου κάθεται μια κρύα γαλάζια ματιά. Τη νιώθω που απόμεινε μέσα μου ακίνητη, στυλωμένη και αθάνατη. Ζει και κυκλοφορεί μέσα στο αίμα μου, σα μόλεμα και σα μαράζι. Και θαρρώ πως μόνο μαζί με την ψυχή μου θα φύγει από πάνω μου».
Αυτά τα κατορθώματα του «ένδοξου» ελληνικού στρατού μήπως τα περιέγραψε κανένα τσιράκι του Σόρος; Μήπως κάποιος ανθέλληνας κομμουνιστής; Μήπως ο Τσίπρας ή, ο Αλαβάνος ή, κανένας αναρχικός της πλατείας Εξαρχείων;

Παραπάνω περιγράφεται η εκτέλεση αμάχων και η πυρπόληση ενός τουρκικού χωριού κοντά στην Πτολεμαϊδα το Νοέμβριο του 1912. Και αυτός που τα έγραψε ήταν ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Τέτοια γεγονότα έγιναν πολλά, γιατί ο σχεδιασμός ήταν στα εδάφη που καταλάμβανε ο στρατός να εξαφανιστούν οι μη ελληνικοί πληθυσμοί. Το Κιλκίς π.χ. το έκαψε ο ελληνικός στρατός, το αναφέρει και η επίσημη ιστορία του ΓΕΣ για τους βαλκανικούς πολέμους. Στα σχολεία, βέβαια, θυμάμαι ότι μας έλεγαν πως το έκαψαν οι Βούλγαροι όταν υποχωρούσαν. Στη Μικρά Ασία ο ελληνικός στρατός έκανε φοβερές θηριωδίες, ιδιαίτερα στην υποχώρηση έκαψε ένα σωρό χωριά και πόλεις. Γι' αυτά δεν λέγεται το παραμικρό, αλλά όλοι οι εθνικόφρονες ξεσηκώθηκαν για το «συνοτισμό». Στο Κασάμπα π.χ. από τους 37.000 Τούρκους κάτοικους επέζησαν μόνο 6.000.
«Είχα πάγει, ξέρετε, με κάποια ανησυχία, γιατί είχα περάσει απ’ όλα αυτά τα μέρη όπου οι δικοί μας δεν είχαν αφήσει πέτρα επί πέτρας, στην υποχώρηση …θυμάστε… τη φοβερή εκείνη υποχώρηση, όπου φεύγοντας κατέστρεψαν τα πάντα…. Αφήστε τα, έκανε ταραγμένος με την ενθύμιση πάλι».
Ξέρεις μήπως ποιος τα είπε αυτά; Κανένας «χρήσιμος ηλίθιος», κανένα υποχείριο της νέας τάξης πραγμάτων, κανένα τσιράκι του Ερντογάν ή, του Ροκφέλερ; Μήπως η Δραγούνα ή, η Ρεπούση; Οχι. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και τα κατέγραψε η Πηνελόπη Δέλτα.

Πριν τρία - τέσσερα χρόνια είχα πάει με μια κοπέλλα «πατριωτικών αντιλήψεων» από εδώ από το φόρουμ στην έκθεση βιβλίου. Εκεί αγόρασα ένα βιβλίο με τις αναμνήσεις Ελλήνων στρατιωτών από τον πόλεμο στη Μικρά Ασία και της έδειξα τα αποσπάσματα με τα ελληνικά «κατορθώματα». Π.χ. την περιγραφή του ομαδικού βιασμού μιας τουρκάλας μπροστά στην οικογένεια της, την οποία είχαν καρφώσει με τις ξιφολόγχες στο έδαφος για να ακολουθήσουν οι εκτελέσεις αμάχων.

Συνεπώς δεν έσφαζαν και έκαιγαν μόνο οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι, αλλά και οι Ελληνες. Και αυτό είναι φυσικό, γιατί τέτοια είναι η φύση του πολέμου. Οι ελληνικές θηριωδίες όμως «εξαφανίζονται», γιατί όπως έγραψα θα υπονόμευαν την εξαδινικευμένη εκδοχή του «λαμπρού» εθνικού παρελθόντος.

Για αυτό σου λέω μην είσαι σίγουρη ότι θα ήθελες να παρουσιάζονται όλα τα γεγονότα και όπως ακριβώς έγιναν. Θα σου χάλαγαν το εθνικό παραμύθι των αιώνια καλών και θα άρχισες να φωνάζεις για ανθέλληνες που παραχαράσουν την ιστορία.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 29 Οκτ 2010, 11:30

Συνεπώς δεν έσφαζαν και έκαιγαν μόνο οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι, αλλά και οι Ελληνες.
Εδώ παραλείπεις μια βασική παράμετρο όμως. Το ποιος δέχεται την επίθεση και ποιος την κάνει απ'αυτούς. Δεν μπορεί οι άνομες πράξεις/πρακτικές του αμυνόμενου-θύματος, να έχουν την ίδια βαρύτητα με αυτές του επιτιθέμενου/εισβολέα κλπ. Νομίζω;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 29 Οκτ 2010, 11:35

Πες μου εσύ ποιος έκανε επίθεση και το 1912 και το 1919.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 29 Οκτ 2010, 11:37

Πες μου εσύ ποιος έκανε επίθεση το 1453 και σε ποιους ανήκαν αυτά τα εδάφη. Επίσης πες μου ποιος έκαψε τα σπίτια και σφαγίασε αυτούς που ξεριζώνονταν απ'τον τόπο τους για να πάνε στην προσφυγιά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 29 Οκτ 2010, 11:49

Είδες που απέφυγες να πεις για το ποιος έκανε επίθεση το 1912 και το 1919 και με παρέπεμψες στο 1453. Αυτό το 1453 είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλες τις αμαρτίες.:p

Σύμφωνα λοιπόν με την οπτική σου οφείλουμε να κάνουμε απόβαση στην Ιταλία για να πάρουμε πίσω την Σικελία και τη Μεγάλη Ελλάδα από την οποία οι τελευταίοι βυζαντινοί έφυγαν το 1071. Ε, τι 1453, τι 1071 για 400 χρόνια κάνουμε έτσι; :lol:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 29 Οκτ 2010, 13:00

Δεν ξέρω τι εννοείς κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Μπορεί και να εγκρίνεις την επίθεση του 1453 εσύ. Εγώ πάλι θεωρώ ότι αυτή ήταν η κυρίαρχη αφορμή για πολλά μετέπειτα δεινά με κορύφωση το μικρασιατικό και πιο πρόσφατη κορύφωση την Κύπρο. Σε ό,τι αφορά το 12 και το 19, δεν αντιλέγω, αλλά ούτε θεοποίησα και ποτέ μου τον Βενιζέλο, ούτε προσυπέγραψα όλες τις ενέργειες/αποφάσεις του...Αλλά και πάλι συγκρίνεις ανομοια και όχι ίσης βαρύτητας πράγματα όταν βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τις δικές μας επιθέσεις με των άλλων.

Το εθνικό μας παρελθόν σίγουρα έχει και μελανά κομμάτια και δεν είναι αμιγώς λαμπρό. Δεν θα'χα τον παραλογισμό να υποστηρίξω κάτι τέτοιο, αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι έχουμε δεχτεί (ως εθνότητα-χώρα-πατρίδα) αμέτρητες άνομες επιθέσεις από όλους τους ...αγαπησιάρηδες γείτονές μας.

Αν συμπεριλάβω βέβαια και τις "εκ των έσω" λαβωματιές που προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι στην πατρίδα, (γι'αυτό λέω, τα παιδιά της τρώνε την Ελλάδα κι όχι τ'αντίστροφο) μέσα από τον καταραμένο τον ιδεολογισμό-κομματισμό, θα σου'λεγα ότι επί της ουσίας, δεν έχουμε καθόλου λαμπρό εθνικό παρελθόν (τουλάχιστον αν εστιάσουμε στο πιο πρόσφατο παρελθόν- της νεότερης ιστορίας μας), μάλλον καραλαβωμένο παρελθόν έχουμε. Δεν θ'αρνηθώ ότι στις λαβωματιές απαντήσαμε κι εμείς με άλλες...ούτε θα ισχυριστώ ότι ήμασταν οι πιο πολιτισμένοι στις αντιδράσεις μας... αλλά κανένας πόλεμος (όπως σωστά λες και συμφωνώ) δεν είναι πολιτισμένος. Θα επιμείνω όμως, ότι αν το δούμε αθροιστικά και συνολικά, εμείς ήμασταν αυτοί που αδικηθήκαμε περισσότερο και υπέστημεν τις περισσότερες επιθέσεις-λαβωματιές.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 29 Οκτ 2010, 13:04

Οι βαλκανικοί πόλεμοι του 1912-13 ήταν απελευθερωτικοί (μπορεί τότε να μην ζούσαν μόνο Έλληνες στις απελευθερωθείσες περιοχές, αλλά εν πάσει περιπτώσει ζούσαν κυρίως Έλληνες), και μπορεί να θεωρηθούν σαν η φυσική συνέχεια της Επανάστασης του '21.

Η μικρασιατική εκστρατεία ήταν διαφορετική περίπτωση και από στρατιωτικής άποψης ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένη, όπως δυστυχώς απεδείχθη.
Από πολιτικής άποψης έστεκε, αλλά αυτό δεν αρκούσε.
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 29 Οκτ 2010, 16:02

Clash έγραψε:Είδες που απέφυγες να πεις για το ποιος έκανε επίθεση το 1912 και το 1919 και με παρέπεμψες στο 1453. Αυτό το 1453 είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλες τις αμαρτίες.:p

Σύμφωνα λοιπόν με την οπτική σου οφείλουμε να κάνουμε απόβαση στην Ιταλία για να πάρουμε πίσω την Σικελία και τη Μεγάλη Ελλάδα από την οποία οι τελευταίοι βυζαντινοί έφυγαν το 1071. Ε, τι 1453, τι 1071 για 400 χρόνια κάνουμε έτσι; :lol:
και συμφωνα με τη λογικη σου πρεπει η ελλαδα να ειναι μεχρι τη Λαμια... η καλλιτερα υπο τον τουρκικο ζυγο
μωρε πατε καλα?
:help:
:loco:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 29 Οκτ 2010, 16:08

Γιώργο... :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”