Περί συζητήσεων

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
NightLord
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Irc ψευδώνυμο: NightLord
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Περί συζητήσεων

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 12:55

Posted: Thu Dec 28, 2006 7:35 am
--------------------------------------------------------------------------------

Περιπλανώμενος στο διαδίκτυο, σε φόρουμ αλλά και chat rooms παρατήρησα μια παράξενη και απρόσμενη συμπεριφορά των χρηστών. Με προβλημάτισε τόσο το ζήτημα που αναζήτησα λύση όχι σε συγκεκριμένα θέματα στα οποία είχα συμμετάσχει, αλλά σε ένα ευρύτερο πεδίο που αφορά γενικότερα την χρήση του ιντερνέτ.
Βρίσκομαι σε συζητήσεις αλλά και να διαβάζω θέματα που εκτός του ότι μου είναι εντελώς αδιάφορα, προκαλούν σε άλλους τρομερό ενδιαφέρον αλλά και δημιουργούν μικρές κοινότητες που συζητούν αποκλειστικά τέτοια θέματα, τα οποία δεν φτάνουν ποτέ σε ένα συμπέρασμα, βάζοντας ως πρόσχημα την βολτέρική αρχή του ότι όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές. Φτάνουμε λοιπόν στο ερώτημα του αν μπορούμε να κρίνουμε μία άποψη ως σωστή ή λανθασμένη, αν μπορούμε δηλαδή να βγάζουμε συμπεράσματα από συζητήσεις. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα από συζητήσεις γιατί το σωστό έχει μια παράξενη ιδιότητα. Για να κρίνεις κάτι αν είναι σωστό ή λανθασμένο πρέπει να ξέρεις πάρα πολύ καλά την δεδομένη κατάσταση που υπάρχει σε ένα ζήτημα και όλες τις δυνατές και πιθανές καταστάσεις που μπορεί να πάρει, ώστε να δεις ποια είναι η βέλτιστη. Όταν μιλάμε σε ένα φόρουμ, έχοντας ο καθένας μια διαφορετική δεδομένη κατάσταση στο μυαλό του και έχοντας δει μόνο μερικές από τις πάμπολλες δυνατές επιλογές που υπάρχουν είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να συνεννοηθούμε, πόσο μάλλον δε να βγάλουμε και μία άκρη. Και εκεί που πραγματικά τρελαίνομαι είναι ότι όχι μόνο κανένας δεν συνειδητοποιεί την δυσκολία αυτή , αλλά στο ότι αναζητεί λύσεις σε προβληματισμούς του σε τέτοια δικτυακά μέρη. Δεν αφορίζω το διαδίκτυο, ούτε τα διάφορα site. Απλά αναρωτιέμαι για την ψυχική υγεία των χρηστών που συμμετάσχουν σε τέτοια φόρουμ με αυτή την συμπεριφορά. Δεν νομίζω ότι οι συζητήσεις για διάφορα θέματα είναι κάτι αρνητικό απλά δεν νομίζω ότι τα συμπεράσματα βγαίνουν από συζητήσεις.
.:: It's only after we lost everything that we are free to do anything. ::.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Περί συζητήσεων

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 09 Μάιος 2007, 12:55

Posted: Fri Dec 29, 2006 3:46 pm
--------------------------------------------------------------------------------

Μα αν δεν βγαίνουν συμπεράσματα απο συζητήσεις, απο πού στην ευχή θα βγούν? Τηλεπαθητικά θα 'διαισθανθεί' κάποιος την άποψη του άλλου, ώστε να έχει την ευκαιρία να την επεξεργαστεί μέσα του, και να δεί το ορθόν ή όχι της σκέψης του άλλου???
Προσωπικά έχω βγάλει αρκετά συμπεράσματα για πολλά θέματα, και μάλιστα σε πράγματα που δεν πίστευα ποτέ οτι θα χώραγε η πραγματική αλλαγή της θέσης μου έφτασα στο σημείο ακόμα και ν'αλλάξω γνώμη!
Το διαδίκτυο προσφέρει την δυνατότητα να μπορείς να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις με ανθρώπους που πιθανά δεν θα μπορούσες ποτέ να συναντήσεις, γιατί είναι τόσο μεγάλη η γκάμα (και ποσοτικά και ποιοτικά) που θα ήταν όντως αδύνατο να τους έχεις όλους στην ζωή σου, πόσο μάλλον να συζητάς σοβαρά θέματα μαζί τους... Τολμώ να πώ πως όταν βρίσκομαι με τους φίλους μου (τώρα λιγότερο λόγω παιδιού), σπανίως συζητάμε για πολύ σοβαρά θέματα...προτιμούμε να μιλήσουμε για την καθημερινότητά μας, για τα προσωπικά μας προβλήματα, ή τα ευτράπελα της ζωής μας..και πραγματικά ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ έχουμε συζητήσει για θέματα, που μέσα μου τουλάχιστον τα είχα καταχωρημένα ως λήξαντα, και αποφασισθέντα! Ας πούμε για τον φασισμό δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να συζητήσω με κάποιον που είναι όντως φασίστας, αφού τους φίλους μου τους επιλέγω με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, και το αν είναι φασίστας κάποιος είναι ένα σημαντικό κρίτηριο (ήταν τουλάχιστον). Με ποιόν λοιπόν να το συζητήσω, αφού οι φίλοι μου έχουν την ίδια άποψη μ'εμένα???
Το συζήτησα εδώ...και ανακάλυψα απο πού έμπαζε η δική μου φιλοσοφία, αλλά και η δική τους αν θές!
Ήταν άκρως διαφωτιστικές οι συζητήσεις που έκανα μαζί τους, και χαίρομαι που υπάρχει το διαδίκτυο και δίνει αυτή την ευκαιρία στον κόσμο...
Το θέμα ωστόσο δεν είναι απλά να μπαίνεις σε μία συζήτηση, αλλά να ξέρεις ΓΙΑΤΙ μπαίνεις??? Ποιός έιναι ο στόχος σου? Εϊναι να μάθεις κάτι που πιθανά δεν ξέρεις, ή είναι να το παίξεις 'δάσκαλος' και παντογνω΄στης, και να βαυκαλιστείς δημοσίως, αλλά υπο την προστασία της ανωνυμίας σου? ΑΝ ο στόχος σου έιναι να μάθεις, θα μάθεις...
Πάρ'το αλλιώς λοιπόν, και θα ανακαλύψεις πολλά θαυμαστά στον θαυμαστο κόσμο του ίντερνετ!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 12:57

Posted: Fri Dec 29, 2006 5:21 pm

'Aργησες, 'Ελειψες, αλλά επανακάμπτοντας (έστω και για λίγο προσωρινώς), ΕΓΡΑΨΕΣ! Τι έγραψες δηλαδή Παγωνί μου, κέντησες, ζωγράφισες κι ολοκλήρωσες με το κάδρο μιας ευρύτερης συνολικής εικόνας. :thumb:

Το γεγονός ότι προς στιγμήν σκέφτηκα πως "έκλεψες" κυριολεκτικά το σφαιρικο της σκέψης μου πάνω σ'αυτό το ζήτημα, θαρρώ πως είναι περιττό να το πω, αλλά το είπα :Ρ, κι ακόμα περιττότερον να πω ότι προσυπογράφω με χέρια και με πόδια! :dlol:

Πέραν του γεγονότος ότι καλύπτεις άρτια το τι σημαίνει ΓΟΝΙΜΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ και ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ συζήτηση, και τι συνεπάγεται για μας τουλάχιστον που αποζητούμε τέτοιο νοητικό αλισβερίσι ως επικοινωνιακά φρικιά που σέβονται τον εαυτό τους, επισημαίνεις επιτέλους και τα θετικά και οφέλιμα του διαδικτύου, σε αντιδιαστολή με τη μονότονα επαναληπτική δαιμονοποίησή του.

Αυτό το ποστ σου φυσικά, είναι μια άλλη επιβεβαίωση του ήδη γνωστού κι εμπεδωμένου από μένα δεδομένου, ότι είσαι δικός μου άνθρωπος και σε πολλά επίπεδα το alter ego μου, γλυκιά μου δίμετρη εσύ! :makia:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 12:58

Posted: Fri Dec 29, 2006 5:43 pm

NightLord έγραψε: Περιπλανώμενος στο διαδίκτυο, σε φόρουμ αλλά και chat rooms παρατήρησα μια παράξενη και απρόσμενη συμπεριφορά των χρηστών. Με προβλημάτισε τόσο το ζήτημα που αναζήτησα λύση όχι σε συγκεκριμένα θέματα στα οποία είχα συμμετάσχει, αλλά σε ένα ευρύτερο πεδίο που αφορά γενικότερα την χρήση του ιντερνέτ.
Βρίσκομαι σε συζητήσεις αλλά και να διαβάζω θέματα που εκτός του ότι μου είναι εντελώς αδιάφορα, προκαλούν σε άλλους τρομερό ενδιαφέρον αλλά και δημιουργούν μικρές κοινότητες που συζητούν αποκλειστικά τέτοια θέματα, τα οποία δεν φτάνουν ποτέ σε ένα συμπέρασμα, βάζοντας ως πρόσχημα την βολτέρική αρχή του ότι όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές. Φτάνουμε λοιπόν στο ερώτημα του αν μπορούμε να κρίνουμε μία άποψη ως σωστή ή λανθασμένη, αν μπορούμε δηλαδή να βγάζουμε συμπεράσματα από συζητήσεις. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα από συζητήσεις γιατί το σωστό έχει μια παράξενη ιδιότητα. Για να κρίνεις κάτι αν είναι σωστό ή λανθασμένο πρέπει να ξέρεις πάρα πολύ καλά την δεδομένη κατάσταση που υπάρχει σε ένα ζήτημα και όλες τις δυνατές και πιθανές καταστάσεις που μπορεί να πάρει, ώστε να δεις ποια είναι η βέλτιστη. Όταν μιλάμε σε ένα φόρουμ, έχοντας ο καθένας μια διαφορετική δεδομένη κατάσταση στο μυαλό του και έχοντας δει μόνο μερικές από τις πάμπολλες δυνατές επιλογές που υπάρχουν είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να συνεννοηθούμε, πόσο μάλλον δε να βγάλουμε και μία άκρη. Και εκεί που πραγματικά τρελαίνομαι είναι ότι όχι μόνο κανένας δεν συνειδητοποιεί την δυσκολία αυτή , αλλά στο ότι αναζητεί λύσεις σε προβληματισμούς του σε τέτοια δικτυακά μέρη. Δεν αφορίζω το διαδίκτυο, ούτε τα διάφορα site. Απλά αναρωτιέμαι για την ψυχική υγεία των χρηστών που συμμετάσχουν σε τέτοια φόρουμ με αυτή την συμπεριφορά. Δεν νομίζω ότι οι συζητήσεις για διάφορα θέματα είναι κάτι αρνητικό απλά δεν νομίζω ότι τα συμπεράσματα βγαίνουν από συζητήσεις.

αυτό τώρα είναι υπαρξιακό;;
γιατί θα πρέπει να καταλάβεις ότι η "αλήθεια" αυτή ... είναι πολύ απλά δική σου και μόνο αλήθεια... μόνος σου το είπες... "εσύ βλέπεις" ότι η πλειοψηφία πράττει :wink:

θα σε συμβούλευα να βρεις ένα χομπι... έχεις αντικοινωνικό πρόβλημα, επίσης όντως βάση του βολταίρου έχεις το δικαίωμα να πεις ότι θέλεις και να κάνεις ότι θέλεις... το θέμα είναι ότι εσύ χλεύασες του βολταιρικούς... μαζί και το άτομο μου. δεν είναι λοιπόν λόγια του αέρα αλλά τρόπος ζωής. μάθε να τον σέβεσαι.
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 12:59

Posted: Fri Dec 29, 2006 5:54 pm

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω Pagona που απάντησες στο θέμα μου.

Αναφέρεις ότι τα συμπεράσματα κατά κύριο λόγο βγαίνουν μέσα από συζητήσεις. Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν εννοείς ότι οι συζητήσεις είναι το έναυσμα για να φτάσει ο καθένας σε ένα συμπέρασμα μετά από σκέψη. Η συζήτηση δίνει πάρα πολλές πληροφορίες και γνώσεις αλλά όχι και συμπεράσματα. Από τις συζητήσεις καθεαυτού είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα (ιδίως τις τηλεοπτικές). Μια συγκεκριμένη θεματολογία βασίζεται και έχει ως κύριο εργαλείο την συζήτηση, όπως παραδείγματος χάριν το θέμα του ρατσισμού που αναφέρεις. Μια τέτοια συζήτηση προσφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες που φωτίζουν άγνωστες πτυχές που μας ήταν άγνωστες. Αλλά θα πρέπει να παραδεχθείς ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μια καλή και σωστή συζήτηση ιδίως σε ένα θέμα όπως αυτό. Όπως αναφέρω, αυτά που ο καθένας έχει ως δεδομένα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ορολογίες, ορισμοί και έννοιες έχουν άλλη χροιά στον καθένα. Θα είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσετε στο τι είναι δημοκρατία, πόσο δε στο τι είναι ρατσισμός. Δεν αφορίζω λοιπόν την συζήτηση αλλά επισημαίνω τις δυσκολίες αυτής, αλλά και το γεγονός ότι κανένας δεν κατανοεί την δυσκολία που έχει μια τέτοια συζήτηση είτε σε δικτυακό ή μη περιβάλλον. Σαφώς δεν υποστηρίζω ότι θα πρέπει να πάψουμε να συζητούμε, αλλά είναι κατά βάση μάταιο να έχουμε μια στάση `δασκάλου` όταν συζητούμε. Αυτό είναι το δεύτερο σημείο που θα συμφωνήσω μαζί σου. Ίσως να μην έγινα κατανοητός στην πρώτη μου τοποθέτηση, αλλά και εγώ ακριβώς αυτό το πράγμα αναφέρω. Αναφέρω τι χαζό από μέρους μας να προσπαθούμε να πείσουμε με ύφος `δασκάλου` για κάποια άποψη μας. Αυτή η παθολογία που εμφανίζεται στους χρήστες είναι που με ενοχλεί. Αγαπημένα τους θέματα είναι τα δυσνόητα και άλυτα, πχ `Υπάρχει Θεός ;`. Όσοι άνθρωποι έχουμε ζήσει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη έχουμε αναρωτηθεί και ο καθένας μας έχει μια διαφορετική (όχι αναγκαστικά) άποψη πάνω στο θέμα. Τρελαίνομαι όταν βλέπω ανθρώπους να συζητούν - μαλλιοτραβιούνται για ένα θέμα για το οποίο εκ των προτέρων καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει απάντηση ή αν θες κάθε απάντηση είναι σωστή. Δεν θα με πείραζε καθόλου αν το θέμα ήταν `Ποία η άποψη σου για τον Θεό ;` και ο καθένας έλεγε την θέση του, αντιθέτως θα το έβρισκα πάρα πολύ γόνιμο και υγιές. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι . . .

Nemesis από το όνομα σου και μόνο κατανοώ τις τάσεις σου απέναντι μου :P
Ελπίζω να διόρθωσα και να κατέστησα σαφές τι εννοώ με αυτή μου την τοποθέτηση :D
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:00

Posted: Fri Dec 29, 2006 6:11 pm

Ασχέτως αν έχω ή όχι κάποιο κοινωνικό πρόβλημα (μάλλον έχω :D ) δεν το βρίσκω καθόλου σωστό από μέρους σου να μου το `χτυπάς` έτσι (θα σε συμβούλευα να βρεις ένα χόμπι...). Δεύτερον δεν χλευάζω κανέναν. Αν θεωρείς ότι ανήκεις σε αυτούς που με πρόσχημα τον Βολτέρο συμμετάσχουν σε συζητήσεις που γίνονται με σκοπό απλά να αναδεικνύονται κάποια άτομα σε χωρίς νόημα συζητήσεις τότε ίσως και να σου πρέπει ο χλευασμός, εν τούτοις στο κείμενο μου δεν κάνω κάτι τέτοιο. Διάβασε ακόμα μια φορά το κείμενο, μην σταθείς σε μια μόνο πρόταση και πιστεύω ότι θα καταλάβεις ότι δεν απευθύνομαι κυρίως σε άτομα που βρίσκονται σε αυτό το φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:01

Posted: Fri Dec 29, 2006 8:33 pm

Λενιώ απάντησες λίγο επιθετικά (έτσι μου φάνηκε δηλαδή) στον Δημήτρη λες και η κατάθεσή του σε θίγει προσωπικά. Σε καμία περίπτωση δε θα'πρεπε να το εκλάβεις έτσι κατά τη γνώμη μου, ΑΝ το εξέλαβες έτσι. Αν όχι, πραγματικά δεν κατανοώ την προσέγγισή σου.

Ο άνθρωπος τοποθέτησε έναν προβληματισμό του, δεν εστίασε σε κανέναν προσωπικά, κι αν δεν μπορούμε να σκύψουμε σ'αυτόν (τον προβληματισμό) να δούμε ή να προσπαθήσουμε να δούμε τη δική του την πλευρά/οπτική, μπορούμε κάλλιστα να μην ασχοληθούμε.

Δημήτρη έθιξες κάποια πράγματα στα οποία θέλω να σταθώ. Δεν έχω χρόνο τώρα. Αν δε με προλάβει πάλι η Παγώνα, θα επανακάμψω για εκτενέστερη συζήτηση στο θέμα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:02

Posted: Fri Dec 29, 2006 9:56 pm

Βίκυ και Δημήτρη εξέλαβα το πρώτο κείμενο ως άδικο. Δεν μπορώ εγώ να κρίνω κάποιους που θέλουν να συζητήσουν για την θρησκεία επειδή εγώ το βρήσκω βαρετό.

Δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι ο Βολταιρισμός είναι αιτία χλευασμού από την στιγμή που το εφαρμόζεις όπως πρέπει. Ο καθείς έχει δικαίωμα να μιλήσει και ο Δημήτρης το ίδιο.

Στο πρώτο κείμενο είδα ένα λάθος που δεν μου άρεσε και Δημήτρη το διάβασα πάνω από μία φορές σε πληροφορώ μέχρι να σου απαντήσω.
Είδα εγώ ως αναγνώστρια του ερωτήματος σου ότι υπάρχει η μία η πλευρά των "χαμένων" σε ανούσια θέματα χρηστών. Εφόσον θέλουν να μιλήσουν γιατί να τους κατακρίνουμε; ή να τους κατηγοριοποιήσουμε; Εφόσον του Δημήτρη δεν του αρέσει γιατί να τον κρίνω και να τον κατηγοριοποιήσω; Το δίκαιο είναι να πάει στο θέμα που κρίνει ανούσιο και να τους ρωτήσει "βρε παιδιά τι γίνεται εδώ; γιατί δαπανήστε σε αυτή την συζήτηση;" και να θέσει το ερώτημα που πολύ εύλογα είπε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο.
Επίσης στην αντίπερα όχθη δεν υπήρξε κανείς άλλος πέρα από τον Δημήτρη που ήξερε την αλήθεια... την δική του αλήθεια βάσει των δικών του πιστεύω και πεποιθήσεων. Και βάσει του Βολταιρισμού που με διακατέχει είναι απόλυτα σεβαστές. Όχι όμως όταν θίγεις και το δικαίωμα των άλλων να εκφράζονται άνετα. Εάν υπάρχει αντίδικος καλό είναι να γίνεται εκεί.

Θα μπορούσα κι εγώ ανετότατα να έρθω εδώ να ανοίξω ένα θέμα με ένα "κατηγορώ" με το γάντι για θέμα όπως ο Εθνικισμός... όχι βέβαια δεν είναι δίκαιο και σωστό. Θα το θέσω εκεί όπου πρέπει να αντιδικήσω και να παραθέσω τις απόψεις μου και να ακούσω τις απόψεις των άλλων παιδιών.

Με λίγα λόγια ζητώ συγνώμη για κάποια παραπανήσια που είπα. Δεν "τιμωρώ" κανέναν Δημήτρη, αντιθέτως παραθέτω έστω χοντροκομμένα την ένσταση μου. Ένιωσα ότι προσβλήθηκα εγώ με το σχόλιο σου για τον Βολταιρισμό πρώτον. Και έπειτα άλλα άτομα αξιόλογα και σεβαστά από εμένα παρόλο που τυγχάνει να διαφωνώ καθέτως ιδεολογικά μαζί τους. Τουλάχιστον θα πάω να παραθέσω εκεί τις ενστάνσεις μου.

Όσον αφορά το αντικοινωνικό θέμα ομολογώ πως παραφέρθηκα. Ούτως ή άλλως όλοι μας κρύβουμε κάτι τις το αντικοινωνικό εγώ πρώτη το απέδειξα. :D
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:03

Posted: Sat Dec 30, 2006 1:36 am

Δημήτρη
Η συζήτηση δίνει πάρα πολλές πληροφορίες και γνώσεις αλλά όχι και συμπεράσματα

Συμφωνώ στη βάση αυτού που λες. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να βγουν και συμπεράσματα. Γιατί τι χρειάζεται για να βγουν σωστά, βάσιμα και ασφαλή συμπεράσματα? Πληροφορία, γνώση, και νοητική επεξεργασία. 'Αρα όταν αποκομίζεις το πρώτο, εμπλουτίζεις το δεύτερο, και μπορείς να μπεις στη λογική του τρίτου, καταλήγεις σαφώς σε κάποια συμπεράσματα.

Μια ερώτηση εδώ. ΣυΖητάς πάντα με κεντρικό γνώμονα την εξαγωγή συμπερασμάτων? Αυτά είναι ένας προορισμός ή μια στάση στον τελικό προορισμό, μέχρι να έρθουν κι άλλα στοιχεία που θα σ'οδηγήσουν σε άλλα συμπεράσματα. Το θέμα είναι, εστιάζεις αποκλειστικά και μόνο στον προορισμό, χωρίς να έχει νόημα για σένα η διαδρομή? (η διαλεκτική δηλαδή που θα σ'οδηγήσει ή όχι στο όποιο συμπέρασμα?). Αν ισχύει αυτό, επίτρεψέ μου να σου πω φίλε μου, ότι χάνεις πολύ όμορφα τοπία στο δρόμο... :) 8)
Θα είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσετε στο τι είναι δημοκρατία, πόσο δε στο τι είναι ρατσισμός. Δεν αφορίζω λοιπόν την συζήτηση αλλά επισημαίνω τις δυσκολίες αυτής, αλλά και το γεγονός ότι κανένας δεν κατανοεί την δυσκολία που έχει μια τέτοια συζήτηση είτε σε δικτυακό ή μη περιβάλλον.

'Ισως να είνα δύσκολο κάποιες φορές, όταν συζητιούνται κάποια ευαίσθητα ή περίπλοκα θέματα. Αυτή η δυσκολία όμως, αποτελεί τουλάχιστον για μένα, προσωπική πρόκληση, κι όχι λόγος για ν'απέχω από συζητήσεις. Το αν αυτές είναι ουσιώδεις ή ανούσιες, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε γενικόλογα, γιατί αυτός ο προσδιορισμός ποικίλει στη σκέψη του καθένα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις αναζητήσεις του και τις επικοινωνιακές ατραπούς που επιλέγει.

Σαφώς δεν υποστηρίζω ότι θα πρέπει να πάψουμε να συζητούμε, αλλά είναι κατά βάση μάταιο να έχουμε μια στάση `δασκάλου` όταν συζητούμε. Αυτή η παθολογία που εμφανίζεται στους χρήστες είναι που με ενοχλεί.
.

Τώρα έγινες πιο σαφής, γιατί απ'τα γραφόμενα στο πρώτο ποστ σου, μπορούσα να οδηγηθώ και στο συμπέρασμα ότι πρεσβεύεις μάλλον αυτιστικά τριπάκια. Το υφάκι του δασκάλου μου τη σπάει όσο δε λέγεται γι'αυτό και πασχίζω συνειδητά να αποφεύγω τέτοιον τρόπο προσέγγισης και μετάδοσης της σκέψης μου στον άλλον.

Αυτά για την ώρα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:03

Posted: Sat Dec 30, 2006 1:52 am

Εγώ αντιθέτως, εξέλιξα και εμπλούτισα το γράφειν μου χάριν στην διαδικτυακή συζήτησιν...
Ίσως εσύ προσωπικά να διαφωνείς και να απαξιώνεις αυτές τις συζητήσεις, όμως, πολλοί άνθρωποι παίρνουν γνώσεις, πληροφορίες κι έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν έναν διάλογον ακόμη και με έναν συνομιλητή που ευρίσκεται εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Έχω γνωρίσει στο διαδίκτυον ανθρώπους άξιους και ανάξιους, μορφωμένους και αμόρφωτους, σώφρονες και παράφρονες... αυτό ισχύει οπουδήποτε. Σίγουρα δεν θα θεωρήσω ισάξια την συζήτησιν την διαδικτυακήν με την κατ' ιδίαν...
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:07

Posted: Sat Dec 30, 2006 2:34 am

Προς Αρέλα

Στην ζωή μου συζητώ χωρίς να περιμένω κάποιο συμπέρασμα, αλλά σε ένα φόρουμ θεωρό ότι πρέπει να βγαίνουν κάποια συμπεράσματα και αν όχι συμπεράσματα να βγαίνει κάποιο νόημα, να μπορείς όπως λέω να διαφωνήσεις έστω. Σε μερικά θέματα δεν μπορώ καν να διαφωνήσω. Ίσως αν θες να βλέπω λίγο πιο σοβαρά απ ότι θα έπρεπε τις συζητήσεις μας εδώ πέρα και ίσως σε αυτό το πράγμα να έχω άδικο. Θα μπορούσα να χαρώ την διαδρομή αν μπορούσα να χαρώ αυτό που βλέπω και αυτό που βλέπω στα ενδιάμεσα δεν με χαροποιεί. Όσο αφορά το τι εννοώ ανούσιο πιστεύω να το καταλάβεις στην επόμενη απάντηση μου.
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:08

Posted: Sat Dec 30, 2006 2:46 am

Προς Polufhmos

Ίσως να κάνω κάποιο λάθος στο πώς εκφράζω αυτά που θέλω να πώ. Ας τα ξαναπώ.

1. Δεν είπα ότι μια συζήτηση δεν εξελίσσει και δεν εμπλουτίζει το άτομο.
2. Δεν απαξιώνω συζητήσεις που δίνουν γνώσεις και πληροφορίες και που δίνουν ευκαιρίες σε απομακρυσμένους συνομιλητές.

Αντιθέτως
1.Απαξιώνω τις συζητήσεις που δεν έχουν θέμα και σκοπό και απλά αναλώνουν τον χρόνο και την προσπάθεια μου και
2.Κυρίως απευθύνω μια κραυγή αγωνίας για το επίπεδο αυτών που γράφουν και αναλώνονται σε τέτοια θέματα με σκοπούς που αδυνατώ και δεν θέλω να φανταστώ.

Ελπίζω το τρίτο μέρος της τοποθέτησης μου να καταστούν σαφή τα λεγόμενα μου
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:11

Posted: Sat Dec 30, 2006 2:56 am

Ζητώ συγνώμη που παραθέτω ένα τόσο μεγάλο κείμενο, αλλά ελπίζω να διακρίνεται τι λέω στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου. Για το πώς μπλεκόμαστε σε θέματα άλυτα και δυσεπίλυτα μόνο και μόνο για να μειώνουμε την ζωή του πληκτρολογίου. :P Θα επισημάνω τα σημεία που εστιάζω την προσοχή μου όταν καταφέρω να το διαβάσω !!!
Το παραθέτω ολόκληρο και ακέραιο όπως αυτό υπήρχε στο παλιό site.

16. Από Arela στις 11/6/2006 23:49

Παραθέτω μια συζήτηση σχετική με το νήμα του Ηλία μας εδώ http://clubs.pathfinder.gr/IDEOGRAFHMAT ... orum=54025
Βέβαια η συζήτηση εξετράπη και σε άλλες διαστάσεις, αλλά έχει ενδιαφέρον. Δείτε τη.

[21:24] <Arela> πολύ ωραίο το άρθρο σου στο κλαμπ
[21:24] <Epsilon_Omas> koimamai or8ios
[21:24] <Epsilon_Omas> euxaristw
[21:24] <Arela> θες να το αναπτύξεις κι εδώ λίγο στα παιδιά?
[21:24] <Arela> αν νυστάζεις άστο
[21:24] <Arela> άλλη φορά
[21:24] <Arela> καλωσ'τον/την fairie
[21:25] * fragile_life sets mode: +v {-_-}
[21:25] <fairie> geia xara se olous!
[21:25] <fragile_life> hi
[21:25] <xameno^kormi> geia ki apo edw fairie :)
[21:25] <fairie> :)
[21:25] <Arela> Q)
[21:25] <Arela> :)
[21:25] <Arela> καλωσόρισες και στα ΙΔΕΟ
[21:25] <Epsilon_Omas> gia na to anaptu3w prepei na proetoimastw an 8es dwse mou ligo xrono kai 8a sou pw se kana duo meres mou aresei to 8ema kai 8a to anaptu3w polu
[21:25] <Epsilon_Omas> :)
[21:26] <fairie> euxaristw polu!
[21:27] <Arela> έθεσες σοβαρό θέμα
[21:27] <Arela> περί ψυχής
[21:27] <Arela> ότι υπάρχει στα ζώα και στα φυτά
[21:27] <Arela> προσωπικά συγκλίνω
[21:28] <Arela> ας μας πουν και οι άλλοι φίλοι εδώ την άποψή τους
[21:28] <Arela> κι εμένα μου αρέσει Ηλία
[21:28] <Arela> και όταν βρω το χρόνο
[21:28] <fragile_life> eipa xtes kati gia tin leksi psyxiatros
[21:28] <Arela> θα κάνω "διατριβή"
[21:28] <Arela> τι Σταύρο?
[21:28] <fragile_life> einai asteio to proto sunthetiko na einai psyxi
[21:28] <fragile_life> den yfistatai psyxiatros
[21:29] <fragile_life> o psyxiatros den exei idea gia to ti einai psyxi
[21:29] <fragile_life> pou edrazetai
[21:29] <fragile_life> pos douleyei
[21:29] <Arela> Ορθοπεδικός υπάρχει?
[21:29] * buterfly_effect has quit IRC (Quit: )
[21:29] <fragile_life> poia einai ta synthetika tis leksis?
[21:30] * Iamblixos_ has quit IRC (Quit: )
[21:30] <Arela> γιατρός-ψυχής
[21:30] <Arela> η ψυχή δεν τραυματίζεται?
[21:30] <Arela> μόνο τα κόκκαλα?
[21:30] * LiZaA has joined #ideografhmata
[21:30] * ChanServ sets mode: +v LiZaA
[21:30] <fragile_life> aaaaaaa
[21:30] <Arela> καλωσ'το Λιζάκι
[21:30] <LiZaA> den prolaba na xeretiso :P
[21:30] <fragile_life> nai
[21:30] <LiZaA> me prolabes :P
[21:30] <fragile_life> traymatizetai
[21:30] <LiZaA> geiaaaaaaaaa
[21:31] <fragile_life> alla o giatros den borei na sou kanei tipota
[21:31] <fragile_life> tha sou dosei farmaka
[21:31] <fragile_life> gia na min to skeftesai
[21:31] <Arela> εξαρτάται απ'τον γιατρό
[21:31] * xameno^kormi slaps LiZaA around a bit with a large trout
[21:31] <AioLoS_Dk> kalws thn Liza.
[21:31] <fragile_life> vioxeimiatros tha elega kalytera
[21:31] <fragile_life> apla epireazei tin vioximeia tou egefalou
[21:32] <LiZaA> ma giati slap?
[21:32] <LiZaA> ti ekana?
[21:32] <{-_-}> vioximiatros?
[21:32] <{-_-}> xaxaxaxaxaxaxaxaaxaxa
[21:32] <{-_-}> ti lete re?
[21:32] <fragile_life> nai why not?
[21:32] <fragile_life> giati psyxiatros einai kalytero?
[21:32] <{-_-}> nai
[21:32] <AioLoS_Dk> anarxikos einai paides... mhn agxwneste.
[21:32] <{-_-}> safws
[21:33] <{-_-}> ws psyxi orizontai oi anwteres noitikes litourgies
[21:33] <AioLoS_Dk> autoi gleifoun tis plhges tous gia na giatreutoun. Tosh eleu8eria kai ikanothta............!!!
[21:33] <fragile_life> aaaa
[21:33] <LiZaA> lol
[21:33] <fragile_life> k borei k epemvainei o psyxiatros ekei?
[21:33] <{-_-}> akrivws
[21:33] <{-_-}> kai o psixologos
[21:34] <fragile_life> AioLoS_Dk na min me diavaleis se parakalo
[21:34] <{-_-}> anwteres noitikes litourgies ksereis fusika poies einai?
[21:34] * fairie kalh synexeia paides!!!
[21:34] <fragile_life> k na se rotiso
[21:34] <{-_-}> nai
[21:34] <AioLoS_Dk> pws to epitugxanei auto file {-_-};
[21:34] * fairie has left #ideografhmata
[21:34] <fragile_life> ti einai oi anoteres noitikes leitourgies?
[21:34] <{-_-}> i mnimi
[21:34] <{-_-}> o logos
[21:34] <{-_-}> i antilipsi
[21:35] <{-_-}> i ikanotita prosanatolismou sto xwro
[21:35] <fragile_life> ara
[21:35] <fragile_life> i psyxi einai i mnimi?
[21:35] <{-_-}> epistimonika nai
[21:35] <AioLoS_Dk> ideologika;
[21:35] <{-_-}> psixi auto simenei
[21:35] <fragile_life> yparxei ena akoma prama
[21:36] <{-_-}> poio?
[21:36] <AioLoS_Dk> mhn tautizeis ton Nou me th Cuxh file mou.
[21:36] <fragile_life> i psyxi einai aionia
[21:36] <fragile_life> epistimonika ayto den stekei
[21:36] <{-_-}> auto de to kseroume
[21:36] <{-_-}> kai oute prokitai nato mathoume pote
[21:36] <{-_-}> an einai aiwnia i oxi
[21:37] <AioLoS_Dk> giati omws tautizeis ton Nou me thn Cuxh file mou;
[21:37] <{-_-}> epidi epistimonika auto einai i psixi
[21:37] <fragile_life> omos i ennoia tis psyxis pou perilamvanei tin aioniotita tis ypirkse poly prin tin epistimoniki ermineia tis
[21:37] <{-_-}> eksou kai psuxiatros psixologos klp
[21:37] <AioLoS_Dk> tote kai ta aloga zwa exoune Nou afou exoun kai yuxh, exw dikio file;
[21:37] <fragile_life> epomenos otan leme psyxi ennoume tin aionia ayti ontotita
[21:38] <{-_-}> auta den apodikniontai
[21:38] <AioLoS_Dk> poio akribws;
[21:38] <fragile_life> k epomenos tha eprepe i epistimi na vrei alli leksi gia tin ennoia pou thelei na perigrapsei
[21:38] <{-_-}> oti uparxei i psixi me autin tin enoia
[21:39] <AioLoS_Dk> esu o idios uposthrizeis pws o Nous kai h yuxh tautizontai. Ara kai ta zwa sthn pragmatikothta einai elloga afou exoune kai yuxh.
[21:39] <diaulos5> ta zwa exoun psuxh alla oxi pneyma
[21:40] * diaulos5 has quit IRC (Quit: gali )
[21:40] * GIORGARA has quit IRC (Write Error: Broken pipe )
[21:40] <AioLoS_Dk> σαφώς, αλλά εμείς μιλάμε για την Ψυχή.
[21:40] <AioLoS_Dk> και αν ταυτίζεται με τον Νου.
[21:40] * Esteldor has joined #ideografhmata
[21:40] <AioLoS_Dk> καλώς τον
[21:41] <IAS35> εχουν ψυχη,αλλα οχι το ιδιο εξελιγμενη
[21:41] * Arela sets mode: +v Esteldor
[21:41] <Esteldor> Thanks Arela for the voice. [AutoMSG]
[21:41] <NightLord> sorry pali gia ta zoa lete ???
[21:42] <AioLoS_Dk> η δική μου γνώμη είναι πως όλα τα όντα της Γης έχουνε ψυχή. Από αυτήν αποτελούνται τα αισθήματα και το ένστικτο. Ο Νους αποτελείται από τη λογική, τη μνήμη και το Λόγο.
[21:42] <AioLoS_Dk> Τα ζώα έχουν αίσθηματα όπως οργή και ορμονικό πάθος (ζευγάρωμα) καθοδηγούνται από το ένστικτό τους.
[21:43] <AioLoS_Dk> ο άνθρωπος εκτός από το ένστικτο έχει και τον Νού.
[21:43] <{-_-}> kai oxi mono o anthrwpos
[21:43] <AioLoS_Dk> ο ανώτερος πνευματικά άνθρωπος καθοδηγείται και πράττει σύμφωνα με την λογική και όχι τόσο με τα πάθη.
[21:43] <AioLoS_Dk> αιτιολόγεισαι την γνώμη σου φίλε μου.
[21:43] <NightLord> apo mathimatikis apopsis to exete analiseis to thema ? Thelete na sas boithiso ?
[21:44] <AioLoS_Dk> το αναλύουμε από φιλοσοφικής ή επιστημονικής απόψης φίλε μου.
[21:44] <AioLoS_Dk> αλλά αν θέλεις μπορείς ελεύθερα να πεις την άποψή σου.
[21:44] <AioLoS_Dk> *άποψης
[21:44] <Esteldor> καλησπέρα σας
[21:44] <NHRHIDA_Pyroessa> Παιδια αποχωρω! Καλη συνεχεια
[21:44] <Esteldor> ευχαριστούμε
[21:44] <AioLoS_Dk> καλό σου βράδυ Ματίμα
[21:44] <AioLoS_Dk> *Ματίνα
[21:44] * ANGEL____ has joined #ideografhmata
[21:44] * ChanServ sets mode: +v ANGEL____
[21:44] <LiZaA> γεια σου :)
[21:45] <NHRHIDA_Pyroessa> Να στε καλα
[21:45] * NHRHIDA_Pyroessa has quit IRC (Quit: )
[21:46] <LiZaA> Αρελα μου, εσύ καλά είσαι; τί νέα;
[21:46] <Arela> Μια χαρά Λιζάκι:)
[21:46] <Arela> έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά
[21:46] <Arela> γι'αυτό δε μιλάω
[21:47] <Arela> αλλά σας έχω δίπλα και σας ψιλοβλέπω:)
[21:47] <Arela> Αγγελε καλως σε
[21:47] <xameno^kormi> i mama tou loxou i Arela :PPPPPPPP
[21:47] <LiZaA> :)
[21:48] <Arela> :Ρ
[21:48] * globe xasmouriete
[21:48] <globe> ante na th kanw slow slow
[21:48] <globe> :P
[21:49] <LiZaA> καλή ξεκούραση
[21:49] <AioLoS_Dk> στο καλό φίλε.
[21:49] <Esteldor> καληνύχτα...
[21:49] <Esteldor> όνειρα γλυκά και απονείρευτα
[21:49] <xameno^kormi> bye globe
[21:49] <Esteldor> όνειρα γλυκά και απονήρευτα*
[21:49] <globe> hehehe
[21:49] <Esteldor> ;ρ
[21:52] <NightLord> uparxei mia theoria ( i theoria tis polyplokotitas) pou leei oti eno mporoyme na meletisoume ena systima mono toy, otan ayto entasetai se mia omada mazi me alla einai adynato na meletithei. P.X. H timi mias metoxis moni tis mporei na analythei, na meletithei kai isos na problef8ei. Otan to doume to systima makroskopika, genikos deiktis xrimatistiriou, den mporoume na bgaloume akri. Ena allo paradeigma einai to petagma twn poulion. Otan
[21:53] <AioLoS_Dk> ορίστε;
[21:54] <NightLord> tha katalabeis otan teleioso, exei sxesi me ta zoa kai tin psyxi
[21:54] <AioLoS_Dk> το χρηματίστηριο τι σχέση έχει όμως;
[21:54] <AioLoS_Dk> συμβολικό παράδειγμα.
[21:55] <NightLord> ena paradeigma htan gia to pos apla gramika systimata kataligoun na exoun entelos diaforetiko (xaotiko) xaraktira
[21:56] * globe has quit IRC (Quit: ante bye ta leme avrio pedeeees!!!! )
[21:56] <AioLoS_Dk> νομίζω πως δεν είναι ίδιο με το χρηματιστήριο.
[21:57] <AioLoS_Dk> διότι έχει μια κατάληξη πάντοτε. Δεν έχε και η ψυχή πάντοτε μια συγκεκριμένη κατάληξη.
[21:57] <AioLoS_Dk> *έχει
[21:58] <Esteldor> πως ξέρεις ότι υπάρχει ψυχή ?
[21:59] <AioLoS_Dk> δεν είναι και πολύ δύσκολο.
[21:59] <AioLoS_Dk> μόνο από τα αισθήματα το καταλαβαίνεις. Και από την διαφορετικότητα του καθενός.
[21:59] <Esteldor> για πες
[21:59] * {-_-} has quit IRC (Quit: )
[21:59] <NightLord> Autes oi allages kapoies fores ginontai monimes. Autes oi allages einai poiotikes pleon. i uli stin arxi itan mia zesti soupa ( akolouthouse allous nomous ap oti tora), meta siga siga pire kapoies domes (mikrosomatia) kai akolouthouse allous nomous, meta eginan oi planites , ilioi, galaksies ktl.
[21:59] <AioLoS_Dk> θα σου πω αμέσως με λεπτομέρειες.
[22:00] <Esteldor> μα τα αισθήματα, πχ η αγάπη εξηγούνται και απο τη φυσικη
[22:00] <Esteldor> ειναι απλες αντιδράσεις χημικές
[22:00] <AioLoS_Dk> Ο θυμός, η αγάπη, ο φθόνος, η ζήλια. Ποια φυσική; :P Από το νευρικό σύστημα οφείλονται αυτά τα αισθήματα;
[22:00] <AioLoS_Dk> ας μην λέμε ανοησίες.
[22:00] * eri__ has joined #ideografhmata
[22:00] <Esteldor> όχι φίλε μου... κάνεις λάθος
[22:01] <AioLoS_Dk> εξάλλου, στο νευρικό σύστημα ανήκουν οι αισθήσεις όπως η αφή, η όραση, η ακοή κλπ.
[22:01] <AioLoS_Dk> κάνω λάθος;
[22:01] <AioLoS_Dk> είσαι απόλυτος για κάτι αμφισβητίσιμο και κάνω εγώ λάθος;
[22:01] <AioLoS_Dk> όπως νομίζεις.
[22:01] <NightLord> stin sunexeia i apli anorgani yli egine organiki, allakse poiotita, exei pleon domes pou den eixe prin.
[22:01] * Arela sets mode: +v eri__
[22:01] <Arela> γεια σου Ερι:)
[22:02] <eri__> kalispera
[22:02] <Esteldor> όταν "αγαπάς" απλά αντιδρούν κάποια στοιχεία στον εγκέφαλο σου στο μέρος ¬που είναι υπέυθυνο για τα αισθήματα
[22:02] * Arela sets mode: +o AioLoS_Dk
[22:02] <Esteldor> καλησπέρα
[22:02] <AioLoS_Dk> ο εγκέφαλος είναι αυτός που κατανοεί αυτό το αίσθημα και πράττει ανάλογα.
[22:02] <NightLord> Gia na min polilogo ftanoume stin noimosini, i epomeni poiotiki allagi tis noimosinis einai i psyxh.
[22:02] <AioLoS_Dk> δίχως τον εγκέφαλο δεν θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τα αισθήματα της ψυχής.
[22:02] <NightLord> ena ena paidia ta themata
[22:03] <NightLord> :P
[22:03] <Esteldor> ναι αλλά τί ειναι ψυχή?
[22:03] <NightLord> diabase ti leo
[22:03] <Esteldor> είναι κάτι το απτό? βρίσκεται κάπου στο σώμα μας?
[22:03] <AioLoS_Dk> φίλε εστελντόρ σε αυτό δεν υπήρξε ούτε υπάρχει άνθρωπος που να μιλάει με σιγουριά για το τι είναι ψυχή.
[22:03] <NightLord> einai to epomeno stadio tis psuxis.
[22:03] <Esteldor> νάιτλορντ είναι ένα θέμα που χρήζει της απάντησης που σκοπεύω να δώσω
[22:04] <NightLord> miso na sto ksana po
[22:04] <Esteldor> λάθος Αιολός
[22:04] <Esteldor> δεν είναι απόλυτο αυτό που θα πω αλλά
[22:04] <Esteldor> η ψυχή ονομάζεται από πολλούς και υποσυνείδητο
[22:04] <Esteldor> έτσι δεν είναι?
[22:05] <LiZaA> όχι ακριβώς
[22:05] * ^^LAERTHS^^ has joined #ideografhmata
[22:05] * ChanServ sets mode: +v ^^LAERTHS^^
[22:05] <^^LAERTHS^^> kalhn espera
[22:05] <Arela> Καλωσ'τον Λαέρτη:)
[22:05] <NightLord> 10 komatia ksulo einai 10 komatia ksulo, mia ksulini stala apo 10 kommatia ksulo einai kati parapano apo 10 kommatia ksulo. Ayto einai psuxi. Min me rotas na sou po ti einai.
[22:05] <LiZaA> καλώς τον
[22:06] <AioLoS_Dk> ο Αριστοτέλης μας λέει πως η ψυχή είναι ενωμένη με τον ενεργητικό και τον παθητικό Νου. Ο ενεργητικός Νους, καταστρέφεται μετά τον θάνατο του ανθρώπου. Ο παθητικός όμως δημιουργημένος από διαφορετικά στοιχεία παραμένει στον αιθέρα και δεν κατασρέφεται.
[22:06] <NightLord> opa
[22:06] <AioLoS_Dk> *καταστρέφεται
[22:06] <Esteldor> καλό αυτό
[22:06] <NightLord> edo sou milao epistimonika, oxi filosofika
22:06] <Esteldor> αλλά δε με πείθει και πάλι
[22:06] <Esteldor> ναι
[22:07] <Esteldor> επιστημονικότατα λοιπόν
[22:07] <AioLoS_Dk> το παράδειγμα που έδωσες ήτανε ακαταλαβίστικο και αναληθή φίλε NightLord. Εγώ προσπαθώ από φιλοσοφικής πλευράς να το εξηγήσω.
[22:07] <Esteldor> η ψύχη είναι μία ψευδαίσθηση όπως η αγάπη, το μίσος, η φιλία κ.α.
[22:07] <AioLoS_Dk> δηλαδή όλα είναι μια ψευδαίσθηση.
[22:07] <NightLord> den diabazeis auta pou grafo ???
[22:07] <AioLoS_Dk> και η πραγματικότητα ποιά είναι φίλε;
[22:07] <Esteldor> ίσως
[22:08] <Esteldor> η πραγματικότητα είναι η αρμονία
[22:08] <NightLord> sou eksigo oti epistimonika eksigite ti einai psuxi
[22:08] <AioLoS_Dk> γίνε πιο συγκεκριμένος φίλε Εστέλντορ.
[22:08] <Esteldor> αρμονία είναι ο τρόπος που συνδέεται ένα πράγμα με κάτι άλλο
[22:09] <AioLoS_Dk> τα αισθήματα με τι συνδέονται;
[22:09] <Esteldor> στη μουσική για παράδειγμα είναι η αλληλουχία των συγχωρδιών σε ένα κομμάτι
[22:09] <NightLord> paidia min kanete to lathos kai anoigete 100 koubentes mazi
[22:09] <AioLoS_Dk> σε παρακαλώ φίλε NightLord άφησε μας να συζητήσουμε δίχως να μας κάνεις παρατηρήσεις.
[22:09] <Esteldor> αρμονία στο θέμα μας είναι ο τρόπος που συνδέονται οι ψευδαισθήσεις με τον εγκέφαλόας
[22:09] <NightLord> 200 themata exo akousi apo tin stigmi pou mpika, armonia, psuxi, zoa, katastrofi psyxis, aristotelis ka
[22:09] <Esteldor> εγκέφαλό μας
[22:10] <NightLord> etsi omos den tha kataliksoume pote pouthena
[22:10] <Esteldor> νάιτλορντ είσαι σπάμμερ
[22:10] <Arela> αλληλένδετα όμως, Δημήτρη
[22:10] * Darth_Morbius has joined #ideografhmata
[22:10] * ChanServ sets mode: +v Darth_Morbius
[22:10] <Esteldor> αρμονία στο θέμα μας είναι ο τρόπος που συνδέονται οι ψευδαισθήσεις με τον εγκέφαλόας
[22:10] <Arela> Νταρθ:)
[22:10] <AioLoS_Dk> ο εγκέφαλος όμως δίχως τη μελέτη και τη γνώση είναι λίγο πολύ άχρηστος. Τα αισθήματα όμως υπάρχουν δίχως τη γνώση και τη μελέτη των πραγμάτων.
[22:10] <Esteldor> αρμονία στο θέμα μας είναι ο τρόπος που συνδέονται οι ψευδαισθήσεις με τον εγκέφαλό μας*
[22:10] <NightLord> xaotika allilendeta
[22:10] <AioLoS_Dk> διότι ο άνθρωπος με τη γέννησή του έχει και ψυχή που αποτελούνται από αυτό.
[22:10] <eri__> wraio topic arela
[22:11] <Darth_Morbius> na mai pali kai gw
[22:11] <Esteldor> μα αμα το πάμε έτσι τα 4/5 του εγκεφάλου είναι και αυτά άχρηστα
[22:11] <Esteldor> και εσύ ο ίδιος όπως λες
[22:12] <AioLoS_Dk> δίχως τη μελέτη είναι άχρηστα.
[22:12] * Iasonn has joined #ideografhmata
[22:12] * AioLoS_Dk sets mode: +v Iasonn
[22:12] * Arela sets mode: +v Iasonn
[22:12] <Esteldor> τα συναισθήματα υπάρχουν απότην ώρα της γέννησης
[22:12] <Esteldor> έτσι?
[22:12] <AioLoS_Dk> σαφώς.
[22:12] <NightLord> auto pou leo einai oti otan pas na peis gia tin psuxi petagesai sta synaisthimata, apo synaistimata stin armonia ( ton orismo auto tis armonias den to exo akousei pote )
[22:12] <NightLord> ena ena tin fora gia na bgaloume akri
[22:12] <AioLoS_Dk> συνέχισε Εστέλντορ.
[22:13] * Iasonn has left #ideografhmata
[22:13] <Arela> Αν δεν έχει κανείς αντίρρηση, αυτή τη συζήτησή σας θα τη βάλω και στο φόρουμ μας:)
[22:13] <AioLoS_Dk> ελεύθερα Βασιλική.
[22:13] <Esteldor> αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι τα αισθήματα είναι χημικές αντιδράσεις
[22:13] <Esteldor> λολ βίκυ
[22:13] <Esteldor> κάνε ότι θες
[22:14] <AioLoS_Dk> και σε τι οφείλονται οι χημικές αντιδράσεις φίλε μου;
[22:14] <Esteldor> στην πολυπλοκότητα του εγκεφάλου μας ίσως/
[22:14] <Esteldor> ?
[22:14] <AioLoS_Dk> ή στην υπάρχουσα ψυχή μας, ίσως;
[22:14] <AioLoS_Dk> για να είμαι ξεκάθαρος, να σου πω πως....
[22:15] <Esteldor> δεν είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι και έτσι όπως τα λες
[22:15] <AioLoS_Dk> δεν πιστεύω ότι η ψυχή είναι ένα ομοίωμα δικό μας σχεδόν αόρατο όπως δείχνουν τα έργα.
[22:15] <Esteldor> ειναι διφορούμενο το θέμα
[22:15] <AioLoS_Dk> πράγματι.
[22:15] <Esteldor> ναι
[22:15] <AioLoS_Dk> σε τέτοια αμφισβητίσιμα θέματα είμαι ανοιχτός.
[22:16] <Esteldor> τι πιστεύεις?
[22:16] <Esteldor> < 04AioLoS_Dk > δεν πιστεύω ότι η ψυχή είναι ένα ομοίωμα δικό μας σχεδόν αόρατο όπως δείχνουν τα έργα.
[22:16] <Esteldor> τι πιστεύεις?
[22:16] <AioLoS_Dk> θα σου πω αμέσως.
[22:17] <Darth_Morbius> e pes mas na mathoume kai meis
[22:17] <AioLoS_Dk> Πιστεύω πως η ψυχή είναι μια ενέργεια που δημιουργείται μαζί με το σώμα και συνδέεται άμεσα με αυτό. Ο Νους είναι αυτό που κατανοεί και πράττει σύμφωνα με τα αισθήματα της ψυχής.
[22:17] * ANGEL____ is now known as ANGEL____away
[22:18] <Esteldor> με τα αισθήματα της ψυχής.
[22:18] <Esteldor> ????
[22:18] <AioLoS_Dk> Θυμό, αγάπη, ζήλια, φθόνο, φόβο κλπ.
[22:18] <Esteldor> μα η ψυχή αν μπορούσε να περιγραφθεί θα ήταν απλά τα αισθήματα του σώματος
[22:19] <Esteldor> ναι
[22:19] <AioLoS_Dk> συνδέεται άμεσα με το σώμα, αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τα αισθήματα του σώματος όπως την ακοή ή την αφή.
[22:19] <Esteldor> ναι
[22:19] <Darth_Morbius> egw lew pws kanenas mas akoma den einai se thesh na perigrapsei thn yfh ths psyxhs
[22:19] * e-3wtiko has quit IRC (Read error: Connection reset by peer )
[22:19] <Esteldor> δεν είναι οι αισθήσεις
[22:20] <Esteldor> Δικιο Νταρθ
[22:20] <Esteldor> Αίολε ακου κάτι
[22:20] <AioLoS_Dk> δεν σημαίνει πως δεν θα συζητάμε για την ψυχή φίλε Νταρθ. Κανένας στην αρχή δεν ήταν ικανός. Αλλά αναζητεί.
[22:20] <AioLoS_Dk> σε ακούω φίλε.
[22:20] <Esteldor> Τί θα ήταν ένα σώμα χωρίς ψυχή?
[22:21] <AioLoS_Dk> πιθανόν νεκρό.
[22:21] <Esteldor> γιατί?
[22:21] <Darth_Morbius> den amfivallw AioLoS_Dk alla pws mporoume na apodeiksoume ayta pou pistevoume peri psyxhs?
[22:21] <AioLoS_Dk> παραπάνω επισήμανα ότι η ψυχή είναι ενέργεια που συνδέεται άμεσα με το δώμα και με το Νου.
[22:21] <Esteldor> δε θα μπορούσε δηλαδή να είναι ένας άνθρωπος που δε θα είχε απλά κανένα πάθος?
[22:21] <AioLoS_Dk> δεν μπορούμε φίλε να αποδείξουμε τίποτα. Αλλά προσπαθούμε. :)
[22:22] <Esteldor> λες να δοκιμάσουμε κάτι? ;ρ
[22:22] <Darth_Morbius> ti?
[22:22] <AioLoS_Dk> όπως τι;
[22:22] <Esteldor> να σκοτώσουμε τον Νταρθ χωρίς να βλαψουμε το σώμα του
[22:22] <Esteldor> και να περιμένουμε...
[22:22] <Esteldor> :Ρ
[22:23] <Esteldor> no offence Darth
[22:23] <Darth_Morbius> kala arxisate tis eksypnades pali
[22:23] <AioLoS_Dk> χαχαχχαχ...
[22:23] * Darth_Morbius einai o pio foveros Sith
[22:23] <Esteldor> λολ
[22:23] <AioLoS_Dk> θα είσαι ένα επιστημονικό πείραμα φίλε για μια καινούργια αρχή σχετικά με τη ψυχή.
[22:23] <AioLoS_Dk> :P
[22:23] * Darth_Morbius de fovatai tous Jedi
[22:23] <Darth_Morbius> den einai asteia ayta
[22:24] <AioLoS_Dk> με συγχωρείς τότε.
[22:24] * LoYFa_KaI_PArAlAgH has joined #ideografhmata
[22:24] <LoYFa_KaI_PArAlAgH> speraaa
[22:24] <Darth_Morbius> sygxwremenos
[22:24] <AioLoS_Dk> καλώς σε.
[22:24] <Darth_Morbius> kalispera
[22:24] <Esteldor> ένας άνθρωπος καταλαβαίνει αν κάποιο όν είναι νεκρό από το γεγονός ότι το "πνεύμα" (κατά την άποψή μου συνείδηση) έχει εγκαταλείψει το σώμα του
[22:24] * AioLoS_Dk sets mode: +v LoYFa_KaI_PArAlAgH
[22:24] * e-3wtiko has joined #ideografhmata
[22:24] * ChanServ sets mode: +o e-3wtiko
[22:25] * LoYFa_KaI_PArAlAgH has left #ideografhmata
[22:25] <AioLoS_Dk> άνθρωπος δίχως συνείδηση δεν σημαίνει ότι είναι νεκρός, κατά την άποψή μου.
[22:25] * LoYFa_KaI_PArAlAgH has joined #IDEOGRAFHMATA
[22:25] * ChanServ sets mode: +o LoYFa_KaI_PArAlAgH
[22:25] <Esteldor> δεν εννοώ ασυνείδητος
[22:25] <AioLoS_Dk> γίνε πιο συγκεκριμένος για να σε καταλάβω.
[22:27] <Esteldor> όταν λέω συνείδηση εννοώ απλά συγκεκρίμένες αντίδράσεις σε σωστή στιγμή... αν αυτές οι αντιδράσεις λείπουν επειδή το σώμα του έχει φθαρεί αρκετά ώστε να μη μπορεί να κρατηθεί ζωντανό τότε λέω ότι αυτο το άτομο είναι νεκρό
[22:27] <Esteldor> οκ?
[22:28] <AioLoS_Dk> να σου κάνω μια ερώτηση φίλε;
[22:29] * Vicky78 has joined #ideografhmata
[22:29] <Esteldor> ναι
[22:29] <Esteldor> ελεύθερα
[22:29] <Vicky78> γειά σας παίδες
[22:29] <LiZaA> ωωω καλώς την :)))
[22:30] <LoYFa_KaI_PArAlAgH> geia soy Vicky78
[22:30] <AioLoS_Dk> ο θυμός ή η ζήλια και τα υπόλοιπα αισθήματα δεν αντιδρούν πάντοτε σε όλους σε μια καθορισμένη στιγμή. Σε τι οφείλεται όταν κάποιος είναι ζηλόφθονος ή μισητός;
[22:30] <Vicky78> ήρθα
[22:30] <Vicky78> πώς πάτε εδώ;
[22:30] * fragile_life sets mode: +v Vicky78
[22:30] <Darth_Morbius> kalws ilthes
[22:30] * LoYFa_KaI_PArAlAgH sets mode: +v Vicky78
[22:30] <Vicky78> γερά;
[22:30] <LiZaA> :)
[22:30] <Vicky78> θενκς ελυθραυστε!
[22:30] * LoYFa_KaI_PArAlAgH sets mode: +v Vicky78
[22:30] <LiZaA> τώρα που ήρθες μια χαρά :)
[22:30] <Vicky78> θενκς λούφα!
[22:30] <Vicky78> είπαμε θενκς κλούφα!
[22:30] <AioLoS_Dk> καλώς σε Βίκη.
[22:31] <Vicky78> έλα να ανέβουμε!
[22:31] <Esteldor> καλως όρισες
[22:31] <Vicky78> όλα όπα λέμε απόψε!
[22:31] <LoYFa_KaI_PArAlAgH> :P
[22:31] <eri__> vicky oreksoules exeis:P
[22:31] <Vicky78> μα τί αγάπη είναι αυτή τεσπά
[22:31] <AioLoS_Dk> φίλε Εστέλντορ είδες την ερώτησή μου;
[22:31] <Vicky78> ναι πολλές
[22:31] <NightLord> :P
[22:32] <Esteldor> ναι]
[22:32] <Esteldor> περίμενε λίγο όμως
[22:32] <AioLoS_Dk> βεβαίως.
[22:32] * e-3wtiko has quit IRC (Read error: Connection reset by peer )
[22:33] <Esteldor> λοιπόν... όταν ένας άνθρωπος είναι μισητός ή ζηλόφθονος 99% θα έχει και σύνδρομο κατωτερότητας
[22:33] * sebastian_b has joined #ideografhmata
[22:33] * ChanServ sets mode: +o sebastian_b
[22:33] <sebastian_b> χαιρετω
[22:34] <AioLoS_Dk> σαφώς, αλλά θέλω να μου εξηγήσεις τι ρόλο παίζει η συνείδηση σε αυτό, και τι σχέση έχει με τη ψυχή όπως λέμε.
[22:34] <AioLoS_Dk> χαίρε sebastian_b
[22:34] <Darth_Morbius> geia sou sebastian_b
[22:34] <LiZaA> καλώς τον :)
[22:34] <Vicky78> γειά σου !!!
[22:34] <Esteldor> γεια σου Sed7bastian_b

Μετά ήρθε το ζουζούνι μας η Βάσω και πάει η συζήτηση...:)
Αλλά έγινε ένας καλός (έστω και χαωττικός κατά τον nightlord) διάλογος:)

Αυτά

Β+
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:13

Posted: Sat Dec 30, 2006 3:32 pm

Παλαιός διάλογος... αλλά ωραίος.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:14

Posted: Sat Dec 30, 2006 4:23 pm

Πρώτον οι συζητήσεις μπαίνουν σε άλλο θέμα... μπορούμε να το μεταφέρουμε στο σωστό τμήμα του φόρουμ αν και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ήδη (χωρίς να είμαι σίγουρη), και να βάλουμε ένα λινκ εδώ μετά.

επίσης δεν ξέρω εάν πρέπει να ανέβει πριν ερωτηθούν οι εμπλεκόμενοι στην συζήτηση.

Αν και να πω την μαύρη αλήθεια παντού και πάντα παρεκτρέπονται συζητήσεις, και η διαφωνία μέσα στο πρόγραμμα είναι, φαντάσου έναν κόσμο όπου όλοι θα συμφωνούσαν με τις δικές σου αντιλείψεις... καταντάει βαρετό μετά... άσε που μπορεί να μην υπάρξει πλέον μετέπειτα και λόγος για συζήτηση πια. (υπόθετικά πάντα μιλώντας)
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:17

Posted: Sat Dec 30, 2006 4:35 pm
Πρώτον οι συζητήσεις μπαίνουν σε άλλο θέμα... μπορούμε να το μεταφέρουμε στο σωστό τμήμα του φόρουμ αν και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ήδη (χωρίς να είμαι σίγουρη), και να βάλουμε ένα λινκ εδώ μετά
.

Οι συζητήσεις και τα λογκς συζητήσεων που έγιναν στο κανάλι και θεωρούμε ότι είναι από μόνες τους αξιόλογες για να τοποθετηθούν στο φόρουμ, πράγματι μπαίνουν στην ενότητα "Συζητήσεις στο κανάλι". Αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαγορευτικό να βάλουμε λογκ συζήτησης σε άλλο τόπικ και δη σε τόπικ που ανοίγουμε, για να καταδείξουμε αυτό που θέλουμε να πούμε καλύτερα. Αυτό έκανε εδώ ο Δημήτρης. Προσπάθησε να καταδείξει κάτι μ'αυτό το λογκ.

επίσης δεν ξέρω εάν πρέπει να ανέβει πριν ερωτηθούν οι εμπλεκόμενοι στην συζήτηση.

To συγκεκριμένο λογκ που παρέθεσε ο Δημήτρης, το είχα ανεβάσει εγώ στο παλιό μας κλαμπ, απλά εκείνος το ξανάφερε στην επιφάνεια για να καταδείξει ίσως ότι δεν καταλήγαμε πουθενά.

Οι δε εμπλεκόμενοι, όπως θα δεις στο ίδιο το λογκ ερωτήθηκαν:
[22:13] <Arela> Αν δεν έχει κανείς αντίρρηση, αυτή τη συζήτησή σας θα τη βάλω και στο φόρουμ μας
[22:13] <AioLoS_Dk> ελεύθερα Βασιλική

Ποτέ δεν παραθέτω διαλόγους χωρίς την έγκριση των συνδιαλεγομένων, κι αν δεν εγκρίνουν και εξακολουθώ για κάποιο λόγο να θέλω να βάλω το διάλογο στο φόρουμ, τον βάζω χωρίς να καταδεικνύω το νικ τους. (Αν κοιτάξεις στο "Συζητήσεις στο κανάλι" θα δεις τέτοια λογκς χωρίς νικ για του λογου μου το αληθές) Οι υπόλοιποι στη συγκεκριμένη συζήτηση που παρατίθεται εδώ, μου έδωσαν έγκριση πριβέ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:19

Posted: Sat Dec 30, 2006 4:40 pm

Ρε παιδιά έλεος, λυπηθείτε με.

`φαντάσου έναν κόσμο όπου όλοι θα συμφωνούσαν με τις δικές σου αντιλείψεις...`

Ρε παιδιά, που στο καλό λέω να συμφωνούν οι άλλοι με τις απόψεις μου ;;; Να με τρελάνετε πάτε ;;;

Εγώ μιλάω και λέω για την άσχημη κατά εμένα αισθητική ενός διαλόγου που δεν βγάζει νόημα. Αυτό είναι όλο. Ούτε σε κανένα είπα να μην μιλάει, ούτε πρόσβαλα κανέναν για την νοημοσύνη του και τον τρόπο σκέψης του. Απλά αναφέρω κάτι που με ενοχλεί, γιατί το παίρνετε προσωπικά ;;;

Είμαι ο πρώτος που λέω ότι ίσως να έχω άδικο, `Ίσως αν θες να βλέπω λίγο πιο σοβαρά απ ότι θα έπρεπε τις συζητήσεις μας εδώ πέρα και ίσως σε αυτό το πράγμα να έχω άδικο.`. Πού κάνω λάθος και δεν μπορώ να σας κάνω να με καταλάβετε ;;;

(ακόμα και τώρα δίνω το λάθος σε εμένα ` Πού κάνω λάθος και δεν μπορώ να σας κάνω να με καταλάβετε ;;;`, μην με κατηγορήσετε και για αυτό)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:20

Posted: Sat Dec 30, 2006 4:56 pm
NightLord έγραψε: Ρε παιδιά έλεος, λυπηθείτε με.

`φαντάσου έναν κόσμο όπου όλοι θα συμφωνούσαν με τις δικές σου αντιλείψεις...`

Ρε παιδιά, που στο καλό λέω να συμφωνούν οι άλλοι με τις απόψεις μου ;;; Να με τρελάνετε πάτε ;;;

Εγώ μιλάω και λέω για την άσχημη κατά εμένα αισθητική ενός διαλόγου που δεν βγάζει νόημα. Αυτό είναι όλο. Ούτε σε κανένα είπα να μην μιλάει, ούτε πρόσβαλα κανέναν για την νοημοσύνη του και τον τρόπο σκέψης του. Απλά αναφέρω κάτι που με ενοχλεί, γιατί το παίρνετε προσωπικά ;;;

Είμαι ο πρώτος που λέω ότι ίσως να έχω άδικο, `Ίσως αν θες να βλέπω λίγο πιο σοβαρά απ ότι θα έπρεπε τις συζητήσεις μας εδώ πέρα και ίσως σε αυτό το πράγμα να έχω άδικο.`. Πού κάνω λάθος και δεν μπορώ να σας κάνω να με καταλάβετε ;;;

(ακόμα και τώρα δίνω το λάθος σε εμένα ` Πού κάνω λάθος και δεν μπορώ να σας κάνω να με καταλάβετε ;;;`, μην με κατηγορήσετε και για αυτό)

Προσωπικά κατάλαβα τι ήθελες να πεις και κάθε άλλο παρά το πήρα προσωπικά. Σ'ένα σημείο συμφωνώ βασικά μαζί σου. Κι εμένα με χαλάνε οι ανούσιες και χωρίς νόημα συζητήσεεις χάριν συζήτησης. Συχνά παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Το να μιλούν δηλαδή οι άνθρωποι χωρίς να λένε τίποτα, να φλυαρούνε άσκοπα δηλαδή. Σ'αυτό θα συμφωνούσα μαζί σου λοιπόν, γιατί η άνευ λόγου, ουσίας και στόχου φλυαρία, με κουράζει και με χαλάει κι εμένα πολύ.

Το λογκ που παρέθεσες παραπάνω όμως, δε θα το κατέτασσα σε φλυαρία επ'ουδενί. Απλά σαν μια προσπάθεια κάποιων να εμβαθύνουν, σε πράγματα... Τώρα αν αυτά δεν είναι τεκμαρτά, ε, μπορούμε πάντα να κάνουμε υποθέσεις εργασίας. Kι αν δεν καταλήξαμε κάπου συγκεκριμένα ή δε βοήθησε αυτή η συζήτηση να βγουν συγκεκριμένα συμπεράσματα, τουλάχιστον προσπαθήσαμε. :)

Αν εντόπισες κι αλλού στο φόρουμ τόπκς με ανούσιες φλυαρίες, θα'θελα να μου τις καταδείξεις. Προσωπικά δε νομίζω πως υπάρχουν τέτοια. Μπορεί σε κάποια ο διάλογος να φτάνει σε αδιέξοδο, ή να σταματάει ελλείψει ενδιαφέροντος, (κι αυτό το βρίσκω φυσιολογικό), αλλά τόπικς με φλύαρο ή ανούσιο περιεχόμενο, δε νομίζω πως έχουμε. Αν πάλι κατατάσσεις τα άναρχα σε τόπικ/ενότητα χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο, στόχο ή σκοπό που δεν είναι δυνατόν να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, θα σου'λεγα ότι τα άναρχα, αυτό ίσως καταδεικνύουν και δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστούμε χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, μάλλον αυθόρματα και να γράφουμε ό,τι μας κατεβαίνει. Δεκτό, ότι κάτι τέτοιο δε θα βρεις σε άλλο φόρουμ, αλλά ίσως να'ναι αυτά τα μικρά και αλλόκοτα που κάνουν τα ΙΔΕΟ μας διαφορετικά, και πιο ανθρώπινα... :D (σιγά μη δε βλογήσω τα γένια μου δηλαδή :loco: :xaxas: )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:22

Posted: Sat Dec 30, 2006 5:04 pm

Για το συγκρουσιακό (και συχνά άγονο) χαρακτήρα κάποιων διαλόγων είτε στο φόρουμ είτε στο κανάλι, θα σε παρέμπεμπα και στο αξιόλογο νήμα που άνοιξε παλιότερα η elia μας, αν ενδιαφέρεσαι να το δεις Δημήτρη, εδώ http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... =5490#5490
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
NightLord
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από NightLord » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:23

Posted: Sat Dec 30, 2006 5:20 pm

Δεν ξέρω με ποια κριτήρια Polufhme κρίνεις την κουβέντα ωραία αλλά σου παραθέτω συνολικά τους όρους και τις αντιλήψεις που αναφέρθηκαν.

[21:33] <{-_-}> ws psyxi orizontai oi anwteres noitikes litourgies
[21:35] <fragile_life> i psyxi einai i mnimi?
[21:36] <fragile_life> i psyxi einai aionia
[21:37] <AioLoS_Dk> giati omws tautizeis ton Nou me thn Cuxh file mou;
[21:37] <fragile_life> epomenos otan leme psyxi ennoume tin aionia ayti ontotita
[21:39] <diaulos5> ta zwa exoun psuxh alla oxi pneyma
[21:42] <AioLoS_Dk> η δική μου γνώμη είναι πως όλα τα όντα της Γης έχουνε ψυχή. Από αυτήν αποτελούνται τα αισθήματα και το ένστικτο. Ο Νους αποτελείται από τη λογική, τη μνήμη και το Λόγο.
[22:00] <AioLoS_Dk> Ο θυμός, η αγάπη, ο φθόνος, η ζήλια. Ποια φυσική; Από το νευρικό σύστημα οφείλονται αυτά τα αισθήματα;
[22:04] <Esteldor> η ψυχή ονομάζεται από πολλούς και υποσυνείδητο
[22:06] <AioLoS_Dk> ο Αριστοτέλης μας λέει πως η ψυχή είναι ενωμένη με τον ενεργητικό και τον παθητικό Νου. Ο ενεργητικός Νους, καταστρέφεται μετά τον θάνατο του ανθρώπου. Ο παθητικός όμως δημιουργημένος από διαφορετικά στοιχεία παραμένει στον αιθέρα και δεν κατασρέφεται.
[22:08] <Esteldor> η πραγματικότητα είναι η αρμονία
[22:10] <Esteldor> αρμονία στο θέμα μας είναι ο τρόπος που συνδέονται οι ψευδαισθήσεις με τον εγκέφαλός
[22:10] <AioLoS_Dk> διότι ο άνθρωπος με τη γέννησή του έχει και ψυχή που αποτελούνται από αυτό.
[22:13] <Esteldor> αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι τα αισθήματα είναι χημικές αντιδράσεις
[22:17] <AioLoS_Dk> Πιστεύω πως η ψυχή είναι μια ενέργεια που δημιουργείται μαζί με το σώμα και συνδέεται άμεσα με αυτό. Ο Νους είναι αυτό που κατανοεί και πράττει σύμφωνα με τα αισθήματα της ψυχής.

Αν αναλύονταν ένα ένα τα θέματα `[22:09] <NightLord> paidia min kanete to lathos kai anoigete 100 koubentes mazi`,`[22:09] <NightLord> 200 themata exo akousi apo tin stigmi pou mpika, armonia, psuxi, zoa, katastrofi psyxis, aristotelis ka`, θα ήμουν υπερχαρούμενος, όχι όμως με αυτά τα άλματα από έννοια σε έννοια. Αυτό είναι που δεν μου αρέσει στην `διαδρομή`. Αν δεν συμφωνήσουμε στους ορισμούς πώς θα διαφωνήσουμε στο θέμα, ούτε να διαφωνήσουμε δεν μπορούμε. Όταν θα πω για ψυχή, θα μου πείτε για πνεύμα, όταν θα μιλήσω για πνεύμα θα με πάτε στο ασυνείδητο κλτ.
Αρέλα μου δεν λέω ότι είναι φλύαρη η συζήτηση παραπάνω, ίσα ίσα που έχει πολλές πληροφορίες να δώσει , απλά δεν έχει δομή και τάξη. Λες `Απλά σαν μια προσπάθεια κάποιων να εμβαθύνουν`, πώς Αρέλα να εμβαθύνουν, αν δεν υπάρχει μία τάξη στον λόγο και την σκέψη τους; Δεν βγαίνει τελικά συμπέρασμα στην παραπάνω κουβέντα γιατί όταν ανοίγεις 20 θέματα μαζί είναι λογικό να μην μπορείς και εσύ ο ίδιος να φτάσεις σε ένα συμπέρασμα.
Σε μία συζήτηση συνήθως υπάρχει ένας συντονιστής για να οδηγεί την κουβέντα προς μία κατεύθυνση, σε εμάς δεν μπορεί να γίνει αυτό. Το να έχουμε όμως συζητήσεις που δεν βγάζουν νόημα δεν το βλέπω σαν λύση.

Τέλος, θέλω να αναφέρω το εξωφρενικότερο όλων. Το θέμα είναι `Έχουν τα ζώα ψυχή;`. Είναι λογικό λάθος μόνο και μόνο το θέμα. Δεν ξέρουμε από την αρχή της ύπαρξης μας μέχρι και το θάνατο μας αν υπάρχει ψυχή, τι είναι, που βρίσκεται και όλα τα άλλα φιλοσοφικά ερωτήματα (άλυτα ερωτήματα μέχρι τώρα). Αν λοιπόν καταφέρουμε να βρούμε μια απάντηση για το αν υπάρχει ψυχή το πρώτο που θα μας απασχολήσει είναι αν έχουν τα ζώα ψυχή ; Είναι σαν να ψάχνουμε το άγιο δισκοπότηρο για να βάλουμε μέσα απλά τις οδοντόβουρτσες μας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:24

Posted: Sat Dec 30, 2006 5:29 pm
Αν αναλύονταν ένα ένα τα θέματα `[22:09] <NightLord> paidia min kanete to lathos kai anoigete 100 koubentes mazi`,`[22:09] <NightLord> 200 themata exo akousi apo tin stigmi pou mpika, armonia, psuxi, zoa, katastrofi psyxis, aristotelis ka`, θα ήμουν υπερχαρούμενος, όχι όμως με αυτά τα άλματα από έννοια σε έννοια. Αυτό είναι που δεν μου αρέσει στην `διαδρομή

Σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Και συχνά προκύπτει στο ρουμ αυτό το πράγμα. Γι'αυτό προτιμώ τους διαλόγους στο φόρουμ, είναι σαφέστατα πιο συγκροτημένοι και μπορούμε να εστιάζουμε καλύτερα στο προκείμενο.

Τώρα αν θες να εστιάσουμε στα της ψυχής (αν υπάρχει, αν υπάρχει στα ζώα κλπ) Σ'ΑΥΤΟ εδώ το νήμα, μπορώ να σου βρω ένα κάρο τόπικς που έχουν ανοιχτεί σχετικά μ'αυτά τα θέματα εδώ. Προφανώς κάπου "φλέγει" το θέμα μέσα στο μυαλό μας...

Δωσ'μου λίγο χρόνο και θα συγκεντρώσω λινκς σχετικών νημάτων να σου δώσω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:26

Posted: Sat Dec 30, 2006 7:23 pm

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει ένα πνεύμα αμυντικής "δικαιολόγησης" των πραγμάτων...
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:27

Posted: Sat Dec 30, 2006 7:26 pm
Nemesis έγραψε: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει ένα πνεύμα αμυντικής "δικαιολόγησης" των πραγμάτων...

:?:

Eιλικρινά δεν το κατάλαβα.
Δεν κάνω πλάκα. :roll:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:29

Posted: Sat Dec 30, 2006 9:57 pm

Εγώ αντιδράω έτσι γιατί βλέπω έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω να λέει για συζητήσεις που κάνουν άνθρωποι εδώ μέσα ότι είναι ανούσιες ή άσκοπες ή οτιδήποτε άλλο... δεν το καταλαβαίνω αυτό;;;

Να πω ναι είναι;
ή να πω όχι δεν είναι γιατι σαν μέλος αυτού του φόρουμ και του διαχειριστικού να έρθω να υπερασπηστώ όλα τα παιδιά που σέβομαι τις ανησυχίες τους και τις ανάγκες που έχουν να εκφράσουν ακόμα και την πιο μικρή απορία/ανησυχία.

Δεν ξέρω μου βγαίνει αυτή η αντίδραση γιατί δυστυχώς δεν μιλάμε γενικώς αλλά συγκεκριμένα τώρα για κάποια θέματα κάποιων παιδιών εδώ μέσα.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Μάιος 2007, 13:31

Posted: Sat Dec 30, 2006 11:10 pm

Χμ... λοιπόν....
Εγώ αντιδράω έτσι γιατί βλέπω έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω να λέει για συζητήσεις που κάνουν άνθρωποι εδώ μέσα ότι είναι ανούσιες ή άσκοπες ή οτιδήποτε άλλο... δεν το καταλαβαίνω αυτό;;;

Συγνώμη, αλλά με την αόριστη φράση που έγραψες πιο πάνω, πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοούσες. Με βάση αυτό που είπες τώρα εξηγώ:

Πρώτον, ο Δημήτρης, μας είναι γνωστός απ'το παλιό φόρουμ ακόμα στο οποίο συμμετείχε ενεργά όταν εσύ Λενιώ μου συμμετείχες σπάνια, γι'αυτό δεν τον γνωρίζεις. Μετά από κάποια απουσία του επανέκαμψε. Δεν είναι άγνωστος στο χώρο, όμως.

Δεύτερον, νομίζω πως παρανόησες. Δεν είπε ο άνθρωπος ότι όλες οι συζητήσεις που κάνουμε είναι άσκοπες-ανούσιες και δε νομίζω πως μίλησε ειδικά για τα ΙΔΕΟ. Συγκεκριμένα είπε:
...όχι σε συγκεκριμένα θέματα στα οποία είχα συμμετάσχει, αλλά σε ένα ευρύτερο πεδίο που αφορά γενικότερα την χρήση του ιντερνέτ.

Αν το έβλεπε έτσι όπως το εισπράττεις έσύ, μάλλον θα αυτοαναιρούνταν, δεδομένου ότι κι ο ίδιος συμμετέχει όπως βλέπεις, σ'αυτό το χώρο όπου γίνονται συζητήσεις. Νομίζω πως μίλησε γενικότερα για το πώς εισπράττει ο ίδιος ΚΑΠΟΙΕΣ από τις συζητήσεις που παρακολουθεί, είτε εδώ είτε αλλού. Είναι σαφές ότι τα ΙΔΕΟ δεν το μόνο φόρουμ ή το μόνο κανάλι στο διαδίκτυο και δεν νομίζω ότι είμαστε ο μόνος χώρος στο οποίο παρακολουθεί συζητήσεις. Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα, κι αν κατάλαβα λάθος, ας με διορθώσει ο ίδιος. Σημείωσε ότι δεν απολογούμαι για λογαριασμό του, ούτε ανέλαβα κανένα ρόλο υποστηρικτή. Μπορεί ανετα να εξηγηθεί ο ίδιος, απλά είναι κουραστικό και εκνευριστικό για κάποιον να διαπιστώνει ότι δεν έγινε κατανοητός και να διευκρινίζει αυτά που έχει ήδη καταθέσει. (Το'χω πάθει τόσες φορές που ξέρω...) Σου επισημαίνω λοιπόν κάποια σημεία απ'αυτά που διάβασα απ'αυτόν και που πιθανόν εσένα να σου διέφυγαν, οπότε και αλλάζει όλο το νόημα της κατάθεσής του στη σκέψη σου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”