H Βloomberg πάντως λέει...

Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

H Βloomberg πάντως λέει...

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 27 Οκτ 2010, 09:35

Ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να κάνει αναδιάρθρωση (default) μέχρι το 2013, διότι οι περικοπές (οι "θυσίες του λαού" όπως τις είπε ο ηγεταράς μας) δεν θα είναι αρκετές για να μειώσουν το χρέος μας. Το λέει βασικά ο... συγνώμη, αλλά τον τίτλο σιδηρόδρομο θα τον γράψω αγγλιστί:
Pacific Investment Management Co. Chief Executive Officer Mohamed A. El-Erian

Τώρα τον όρο default, εδώ τον λένε "αναδιάρθρωση"... Από οικονομικά και οικονομικούς όρους δεν σκαμπάζω, αλλά η λέξη default στο δικό μου λεξιλόγιο εννοεί "επιστροφή στο ορίτζιναλ" ή στις "εργοστασιακές ρυθμίσεις" όπως θα λέγαμε για ένα κινητό. Επιστροφή στη δραχμή όπως θα λέγαμε για κάποια χώρα; Ή απλά ομολογία της χρεοκοπίας μας; Δεν είμαι απολύτως βέβαιη. Θα'θελα τη βοήθεια/ανάλυση του Εξόριστού μας επ'αυτού, ή όποιου άλλου εδώ μέσα σκαμπάζει, τέλος πάντων. Γενικότερα θα ήθελα να μας πει τι ακριβώς λέει το παραπάνω άρθρο, μια κι όταν βλέπω οικονομικής κατεύθυνσης τοποθετήσεις, μου κάνουν κινέζικα, παρ'ότι είναι γραμμένες αγγλιστί.

Ο ΓΑΠ πάντως, το... "πατριωτικό" του καθήκον το έκανε, σύμφωνα με το διακαναλικό "διάγγελμα" στον λαό του. :banghead:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: H Βloomberg πάντως λέει...

Δημοσίευση από Exciter » Τετ 27 Οκτ 2010, 10:16

Default είναι η στάση πληρωμών στα οικονομικά.

Συνοδεύεται από αναδιάρθρωση χρέους.

Το ερώτημα είναι ποιος και πως την κάνει.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 27 Οκτ 2010, 10:47

Δε με φώτισες και πολύ...
(ο όρος "αναδιάρθρωση" μου διαφεύγει στην πράξη)

Οπως και να'χει το default όπως το έχω ακούσει να περιγράφεται και από τον Τσάπμαν και από τον Σελέντε και από τον Κάιζερ, συνοδεύεται κι από έξοδο απ'την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Μήπως ο καθένας που χρησιμοποιεί τον όρο εννοεί διαφορετικά πράγματα μ'αυτόν;
Δεν ξέρω... :dunno:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Exciter » Τετ 27 Οκτ 2010, 14:51

Default είναι νομικός όρος που σημαίνει ότι κάποιος από τους συμβαλλόμενους δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του (υπερημέρια Ελληνιστί).

Ειδικά για συμβάσεις δανείου, σημαίνει ότι ο δανεισμένος δεν πλήρωσε είτε μία δόση κεφαλαίου, είτε τόκους είτε και τα δύο.

Θεωρητικά, όταν λήγει ένα ομόλογο (είδος δανείου είναι και αυτό), πρέπει να το πληρώσεις. Συνήθως όμως την ίδια μέρα συνάπτουν τα κράτη νέα ομόλογα για να πληρώσουν τα παλιά (και τους τόκους και τις προμηθειούλες που έχει αυτή η δουλειά).

Default ή υπερημέρια είναι να πεις εγώ αυτά τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα (ή/και σκέτα τοκομερίδια) δεν τα πληρώνω, να πάτε να αυτωθείτε δανειστές (ή πάρτε τόσο % αντί για το σύνολο). Αυτόματα τίθεσαι εκτός αγοράς, αφού κανείς εχέφρων δεν θα θέλει πλέον να σου δανείσει, ενώ επειδή συνήθως υπάρχουν cross-default clauses και άλλα δάνεια καθίστανται ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.

Προφανώς ένα κράτος της ευρωζώνης δεν μπορεί να είναι υπερήμερο, γι'αυτό τυχόν υπερημέρια συνεπάγεται και έξοδο από το ευρώ, σαν κάτι αυτονόητο.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 27 Οκτ 2010, 15:10

Κι εγώ δεν σκαμπάζω από οικονομικα, αλλά έτσι όπως μας τα εξήγησε ο Εξόριστος (δεν πληρώνω, δεν πληρώνω, πάρτε τα τέτοια μου) το default το θεωρούσα αυτονόητο (μαζί με πολλούς) ότι θα έπρεπε να το κάνει όποιος πρωθυπουργός έβγαινε (έλληνας εννοείται, όχι ρεμάλι ανθέλληνας)...

Μ'αρέσει σαν ιδέα, πολύ μ'αρέσει. Δε γίνεται να το κάνουμε λίγο νωρίτερα;
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Oικονομία”