Χορτοφαγία και Κρεοφαγία
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Χορτοφαγία και Κρεοφαγία
Κοίτα, το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω3 αλλά επίσης και σε βιταμίνη Ε η οποία καταστρέφει το Ω3... δώρον άδωρον.
Γι'αυτό ρωτάω...
Αυτό εμένα όταν το έμαθα μου έκανε ένα κάτι τις. Πολλά μεγάλα μυαλά είχαν εμμονές. Και ήταν μεγάλα μυαλά χωρίς να είναι και πνευματικοί δάσκαλοι. Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχτώ τον Πυθαγόρα ως πνευματικό δάσκαλο, παρά μόνο ως ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μαθηματικό μυαλό, που μάλλον ήταν εκκεντρικός σε κάποια πράγματα... προσωπική κρίση εννοείται...
Γι'αυτό ρωτάω...
Ξιφομάχα μου, δεν αντιλέγω. ΑΠό την άλλη εγώ να δεχτώ κιόλας ότι όντως είναι οι ψυχές των απεθαμένων! Δικαιολογείται άνθρωποι του πνεύματος να φοβούνται ... τι; Τα στοιχειωμένα όσπρια;;;Μια παρατήρηση για τα κουκιά... Όταν υπάρχει έλλειψη του ενζύμου G6PD προκαλείται αιμόλυση από την κατανάλωση ορισμένων τροφών και φαρμάκων. Στο νούμερο 1 των πιο επικίνδυνων τροφών βρίσκονται στα κουκιά. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μέχρι πρόσφατα δεν άφηναν τα παιδιά να τα φάνε...
Αυτό εμένα όταν το έμαθα μου έκανε ένα κάτι τις. Πολλά μεγάλα μυαλά είχαν εμμονές. Και ήταν μεγάλα μυαλά χωρίς να είναι και πνευματικοί δάσκαλοι. Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχτώ τον Πυθαγόρα ως πνευματικό δάσκαλο, παρά μόνο ως ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μαθηματικό μυαλό, που μάλλον ήταν εκκεντρικός σε κάποια πράγματα... προσωπική κρίση εννοείται...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Ο Πυθαγόρας έλεγε το κυάνων απέχου επειδή σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά όταν υπάρχει έλειψη του ενζύμου μπορεί να επιφέρει θάνατο. Μπορεί να είχε γίνει μάρτυρας τέτοιων περιστατικών ή να το έμαθε από κάπου. Ξέρω κόσμο με έλειψη ενζύμου και είναι δύσκολο.
Μία σχετικά άσχετη ερώτηση προς αυτούς που ξέρουν:
Ισχύει πως το ίδιο ένζημο είναι αυτό που επιφέρει δυσανεξία σε έντονες οσμές όπως πχ τη ναφθαλίνη;
Μία σχετικά άσχετη ερώτηση προς αυτούς που ξέρουν:
Ισχύει πως το ίδιο ένζημο είναι αυτό που επιφέρει δυσανεξία σε έντονες οσμές όπως πχ τη ναφθαλίνη;
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
Β12
http://pofyzo.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
*έχει και τις ανάλογες πηγές από κάτω.
*δεν είναι ακαδιμαϊκή πηγή
*το θέμα επειδή και εμένα με απασχόλισε, ρώτησα την γιατρό μου η οποία μου είπε χαρακτηριστικά ότι "το σώμα έχει τον τρόπο του"
Αυτά είναι κάποια πράγματα που τουλάχιστον εμένα μου φαίνονται λογικά.
Ω3
Ο ρόλος του λίπους στο σώμα είναι πολύ σημαντικός.
Το ζωικό λίπος έχει πολλούς πολέμιους και όχι απαραίτητα χορτοφάγους.
Ω3, Ω6 και Ω9 μπορείς άνετα να βρείς σε ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο (όχι τόσο Ω3) αλλά κυρίως λινάρι και λινέλαιο.
Ενδεικτικά κάποια στοιχεία για το λινέλαιο
Θερμίδες : 450
Πρωτεΐνες : 26 γρ.
Λιπαρά : 35 γρ.
Ω-3 λιπαρά : 21 γρ.
Yδατάνθρακες : 32,5 γρ.
Φυτικές ίνες : 17 γρ.
Mαγνήσιο : 38 mg
Aσβέστιο : 210 mg
Φυλλικό οξύ : 278 μg
Δεν υπάρχει κάτι ζωικό βασίλειο που να μην υπάρχει στο φυτικό.
Η Νο1 δύναμη που κινεί τον πλανήτη -κυριολεκτικά- βρίσκεται μέσα στα φυτικά κύτταρα και ονομάζεται φωτοσύνθεση.
Όλη η δύναμη την ηλιακής ενέργειας μπαίνει μέσα στο φυτικό βασίλειο σχηματίζοντας τόνους ύλης φυτών και οξυγόνο για την ανάσα μας.
Όταν αναφέρομαι στην χορτοφαγική διατροφή εννοώ μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, σπόρους και καρπούς.
Η μεγάλη ποικιλία τροφών είναι απαραίτητη για κάποιον που δεν τρώει ζωικά.
Τροφές όπως το μέλι, τα αμύγδαλα, κολοκυθόσπορος, σουσάμι, καρύδια, βασιλικός πολτός, γύρη, βραζιλιάνικα φυστίκια, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος και ότι άλλο προσφέρει το φυτικό βασίλειο, σε ώμη βιολογική μορφή είναι απαραίτητα για την διατήρηση την υγείας μας.
Για μένα η κύρια τροφή που δεν πρέπει να λείπει είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Μάιντανος, άνηθος, σέλινο, μαρούλι, σπανάκι είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και αμινοξέα (πρωτεϊνη). Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που η απουσία τους από την διατροφή μας προκάλει εντερικά προβλήματα μιας και οι ίνες είναι υπεύθυνες για την κίνηση των εντέρων.
Ειδικά τα άτομα που αθλούνται πρέπει να καταναλώνουν πολλά πράσινα φυλλώδη. Το μαγνήσιο που περιέχει η χλωροφύλλη είναι ιδανικό για την αποθεραπεία των μυών μας.
Η κατανάλωση την ωμής φυτικής τροφής είναι επένδυση στην υγεία μας. Ασχέτως του αν τρώμε κρέας ή όχι.
Η ωμή φυτική τροφή διατηρεί όλα τα ένζυμα τα οποία είναι υπεύθυνα για την πεψή της ίδιας της τροφής και έτσι δεν χρειάζεται να δουλέψει το πάγκρεας για να μετατρέψει τα μεταβολικά μας ένζυμα σε πεπτικά.
Η ωμή τροφή έχει τις πρωτεάσες οι οποίες διασπούν την πρωτεϊνη.
Τις λιπάσες που διασπούν τα λίπη και τις αμυλάσες που διασπούν τους υδατάνθρακες χωρίς να χρειαστεί το σώμα δώσει από τα την τράπεζα ενζύμων που έχει.
Όλα τα ένζυμα σε ποσοστό 100% καταστρέφονται από το μαγείρεμα.
Το μαγείρεμα επίσης καταστρέφει το 50% των αμινοξέων (πρωτεϊνη).
Οι βιταμίνες ποικίλουν μιας και κάποιες είναι θερμοανθεκτικές ενώ κάποιες άλλες όχι (50-80%).
Το μαγείρεμα μεταστοιχειώνει τα φυτοφάρμακα σε βαρύτερες και τοξικότερες ενώσεις.
*η παστερίωση συμπεριλαμβάνεται στην θερμική επεξεργασία
*το μέλι είναι εξαιρετική τροφή και εμπεριέχει πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες και είναι πλούσιο σε ένζυμα. Να αγοράζετε ελληνικό μέλι και αν ξέρετε τον μελισσοκόμο ακόμα καλύτερα.
*βιολογικά προϊόντα να επίλεγετε τυποποιημένα γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουν περάσει έλεγχο. Αν όχι να ξέρετε τον παραγωγό από τον αποίο αγοράζετε.
Φυτοφάρμακα.
Γενικά αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.
Το αν θα φάμε φυτοφάρμακα είναι ένα θέμα που άπτεται στον επαγγελματισμό του παραγωγού.
Κανένας δεν ξεφέυγει από αυτά, είναι γεγονός.
Η τεχνολογία του φυτοφαρμάκων είναι τέτοια πλεόν που εισέρχεται εντός του φυτού.
Είτε είναι το φάρμακο επαφής είτε διασυστηματικό όσο και να το πλήνεις το λαχανικό μπορείς να "διώξεις" μόνο το 5% του φαρμάκου.
Στα ζωικά προϊόντα δυστυχώς είσαι αναγκασμένος να το φας μεταστοιχειωμένο σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.
Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος ενδεχομένος για να μειώσει την επίδραση των φαρμάκων είναι να αφήσει τα φρούτα και τα λαχανικά για λίγη ώρα μέσα στο νερό ώστε να υδρολυθεί ένα μέρος του φυτοφαρμάκου.
Ελπίζω να σας φάνηκαν ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες
http://pofyzo.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
*έχει και τις ανάλογες πηγές από κάτω.
*δεν είναι ακαδιμαϊκή πηγή
*το θέμα επειδή και εμένα με απασχόλισε, ρώτησα την γιατρό μου η οποία μου είπε χαρακτηριστικά ότι "το σώμα έχει τον τρόπο του"
Αυτά είναι κάποια πράγματα που τουλάχιστον εμένα μου φαίνονται λογικά.
Ω3
Ο ρόλος του λίπους στο σώμα είναι πολύ σημαντικός.
Το ζωικό λίπος έχει πολλούς πολέμιους και όχι απαραίτητα χορτοφάγους.
Ω3, Ω6 και Ω9 μπορείς άνετα να βρείς σε ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο (όχι τόσο Ω3) αλλά κυρίως λινάρι και λινέλαιο.
Ενδεικτικά κάποια στοιχεία για το λινέλαιο
Θερμίδες : 450
Πρωτεΐνες : 26 γρ.
Λιπαρά : 35 γρ.
Ω-3 λιπαρά : 21 γρ.
Yδατάνθρακες : 32,5 γρ.
Φυτικές ίνες : 17 γρ.
Mαγνήσιο : 38 mg
Aσβέστιο : 210 mg
Φυλλικό οξύ : 278 μg
Δεν υπάρχει κάτι ζωικό βασίλειο που να μην υπάρχει στο φυτικό.
Η Νο1 δύναμη που κινεί τον πλανήτη -κυριολεκτικά- βρίσκεται μέσα στα φυτικά κύτταρα και ονομάζεται φωτοσύνθεση.
Όλη η δύναμη την ηλιακής ενέργειας μπαίνει μέσα στο φυτικό βασίλειο σχηματίζοντας τόνους ύλης φυτών και οξυγόνο για την ανάσα μας.
Όταν αναφέρομαι στην χορτοφαγική διατροφή εννοώ μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, σπόρους και καρπούς.
Η μεγάλη ποικιλία τροφών είναι απαραίτητη για κάποιον που δεν τρώει ζωικά.
Τροφές όπως το μέλι, τα αμύγδαλα, κολοκυθόσπορος, σουσάμι, καρύδια, βασιλικός πολτός, γύρη, βραζιλιάνικα φυστίκια, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος και ότι άλλο προσφέρει το φυτικό βασίλειο, σε ώμη βιολογική μορφή είναι απαραίτητα για την διατήρηση την υγείας μας.
Για μένα η κύρια τροφή που δεν πρέπει να λείπει είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Μάιντανος, άνηθος, σέλινο, μαρούλι, σπανάκι είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και αμινοξέα (πρωτεϊνη). Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που η απουσία τους από την διατροφή μας προκάλει εντερικά προβλήματα μιας και οι ίνες είναι υπεύθυνες για την κίνηση των εντέρων.
Ειδικά τα άτομα που αθλούνται πρέπει να καταναλώνουν πολλά πράσινα φυλλώδη. Το μαγνήσιο που περιέχει η χλωροφύλλη είναι ιδανικό για την αποθεραπεία των μυών μας.
Η κατανάλωση την ωμής φυτικής τροφής είναι επένδυση στην υγεία μας. Ασχέτως του αν τρώμε κρέας ή όχι.
Η ωμή φυτική τροφή διατηρεί όλα τα ένζυμα τα οποία είναι υπεύθυνα για την πεψή της ίδιας της τροφής και έτσι δεν χρειάζεται να δουλέψει το πάγκρεας για να μετατρέψει τα μεταβολικά μας ένζυμα σε πεπτικά.
Η ωμή τροφή έχει τις πρωτεάσες οι οποίες διασπούν την πρωτεϊνη.
Τις λιπάσες που διασπούν τα λίπη και τις αμυλάσες που διασπούν τους υδατάνθρακες χωρίς να χρειαστεί το σώμα δώσει από τα την τράπεζα ενζύμων που έχει.
Όλα τα ένζυμα σε ποσοστό 100% καταστρέφονται από το μαγείρεμα.
Το μαγείρεμα επίσης καταστρέφει το 50% των αμινοξέων (πρωτεϊνη).
Οι βιταμίνες ποικίλουν μιας και κάποιες είναι θερμοανθεκτικές ενώ κάποιες άλλες όχι (50-80%).
Το μαγείρεμα μεταστοιχειώνει τα φυτοφάρμακα σε βαρύτερες και τοξικότερες ενώσεις.
*η παστερίωση συμπεριλαμβάνεται στην θερμική επεξεργασία
*το μέλι είναι εξαιρετική τροφή και εμπεριέχει πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες και είναι πλούσιο σε ένζυμα. Να αγοράζετε ελληνικό μέλι και αν ξέρετε τον μελισσοκόμο ακόμα καλύτερα.
*βιολογικά προϊόντα να επίλεγετε τυποποιημένα γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουν περάσει έλεγχο. Αν όχι να ξέρετε τον παραγωγό από τον αποίο αγοράζετε.
Φυτοφάρμακα.
Γενικά αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.
Το αν θα φάμε φυτοφάρμακα είναι ένα θέμα που άπτεται στον επαγγελματισμό του παραγωγού.
Κανένας δεν ξεφέυγει από αυτά, είναι γεγονός.
Η τεχνολογία του φυτοφαρμάκων είναι τέτοια πλεόν που εισέρχεται εντός του φυτού.
Είτε είναι το φάρμακο επαφής είτε διασυστηματικό όσο και να το πλήνεις το λαχανικό μπορείς να "διώξεις" μόνο το 5% του φαρμάκου.
Στα ζωικά προϊόντα δυστυχώς είσαι αναγκασμένος να το φας μεταστοιχειωμένο σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.
Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος ενδεχομένος για να μειώσει την επίδραση των φαρμάκων είναι να αφήσει τα φρούτα και τα λαχανικά για λίγη ώρα μέσα στο νερό ώστε να υδρολυθεί ένα μέρος του φυτοφαρμάκου.
Ελπίζω να σας φάνηκαν ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες
Έιναι πιο κοντά από όσο νομίζεις, για να την χαρείς μαζί με τα παιδιά σουΗ χρήση εποχή είναι και μπροστά μας
Κοίτα τα αστέρια και θα καταλάβεις.
Εδώ συμφωνούμε. Δεν ξέρω πόσο κοντά τη βλέπεις. Εγώ φοβάμαι πως δε θα ζήσω να τη δω, αλλά ελπίζω να τη δουν τα παιδιά μου, έστω και στα γεράματα.
- Mantam Froufrou
Κωστάκη, διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. Βέβαια, με το που το διάβασα και πριν ψάξω στα αγαπημένα μου για το παρακάτω άρθρο που παραθέτω, έβγαλα φλύκταινες όταν διάβασα για τους ιθαγενείς χορτοφάγους που γράφει, ότι δεν έχουν έλλειψη βιταμίνης Β12. Αυτό ήδη σου έχω απαντήσει πως έχει αποδειχθεί με έρευνα στην Αγγλία, όταν παρατηρήθηκε έλλειψη της βιταμίνης σε χρόνια χορτοφάγους Ινδούς, και είδαν πως έπαιρναν στην Ινδία ζωική πρωτείνη μέσω σκουληκιών που κατανάλωναν ΜΑΖΙ (και άθελά τους ίσως) με τα λαχανικά και τα φρούτα τους. Ένα σκουλήκι έχει περισσότερη ζωική πρωτείνη από πολλές μερίδες κρέατος.
Άλλο ... λαθάκι. ΑΝαφέρεται σε ιθαγενείς χορτοφαγικούς πληθυσμούς, λες και είναι πολλοί. Οι περισσότεροι, για να μη σου πω το σύνολο των ιθαγενών παραδοσιακών πληθυσμών είναι παμφάγοι με ισορροπημένη διατροφή (κυρίως φρούτα, καρποί, μέλι, ΑΛΛΑ και έντομα ή και ζώα, όπως πίθηκοι, ή ερπετά). Καμία σχέση με χορτοφαγικούς ιθαγενείς πληθυσμούς. Ένας τέτοιος πληθυσμός ανακαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια κι έγινε σούσουρο στο χώρο των χορτοφάγων. Απόδειξη πως πράγματι δεν υπήρχαν και πολλοί τέτοιοι πληθυσμοί...
Άλλο παράπτωμα του άρθρου. Γράφει ότι η μητέρα φύση ξέρει και άρα ό,τι υπάρχει μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά, στις ποσότητες που υπάρχουν είναι αυτά που χρειαζόμαστε (λίγο παιδιάστικο επιχείρημα... δεν το βλέπεις εσύ;). Είναι σαν να ξεχνάει πως είμαστε γέννημα θρέμμα αυτής της φύσης, που μας έδωσε κυνόδοντες, αλλά όχι κυνόδοντες λιονταριού, που μας έδωσε γνάθο που δεν έχει καμία σχέση με φυτοφάγα ζώα, που μας έδωσε έντερα και στομάχια ΠΑΜΦΑΓΟΥ!
Αυτό δεν είναι της φύσης, να υποθέσω; Δηλαδή η μητέρα φύση, να το πάρουμε κι αλλιώς, δε γέννησε και τα σαρκοφάγα, που τρέφονται μόνο και αποκλειστικά σχεδόν με κρέας;
Θέλω να πω, από πού και ως πού θεωρεί πως η φύση μας έφτιαξε και μας προόρισε για χορτοφάγους ή καρποφάγους, όταν όλα τα στοιχεία στο σώμα μας δείχνουν πως είμαστε παμφάγοι; Η φύση ήταν πάντα πηγή τροφής για τον άνθρωπο, και από τη φύση πέρναμε αυτά που είχαμε εκεί που ήμασταν. Όσοι δεν έχουν κρέας, τρώνε ψάρι, ή έντομα και ερπετά. Τυχαίο; Της φύσης δώρα είναι κι αυτά. Όσοι δεν έχουν λαχανικά καιφ ρούτα (βλ Εσκιμώοι) τρώνε μόνο κρέας φώκιας και ψάρια. Παρεπιμπτόντως, οι Εσκιμώοι έχουν τα μικρότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτοί όλοι ζουν σε λάθος φύση;
Μου χτύπησε και κάτι που έγραψε για το χώμα, που δεν το θυμάμαι τώρα αυτούσιο, κι αποκλείεται να το ξαναψάξω. Αλλά εσύ που είσαι και γεωπόνος, θα ξέρεις πως αν ένα στρέμμα υπόκειται επέμβαση με φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο, το διπλανό στρέμα δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις βιολογικό... έτσι δεν είναι; Έίχε γυριστεί ένα ντοκυμαντέρ για τη βιοομηχανία των βιολογικών προιόντων που σηκώνει κεφάλι, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό. Υπάρχει λοιπόν στις περισσότερες περιπτώσεις το φαινόμενο να γίνονται βιοκαλλιέργειες δίπλα σε κανονικές καλλιέργειες. ΣΤο ντοκυμαντέρ είχαν δώσει την απόσταση κατά την οποία αναλόγως καιρού μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο το έδαφος και το υπέδαφος από τα φυτοφάρμακα, και ήταν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ. Κι όμως οι περισσότερες βιοκαλλιέργειες γίνονται δίπλα δίπλα με κανονικές καλλιέργειες.
Δεν ξέρω, βρε παιδί μου... Δεν έχει κανένας μπέσα κατά τη γνώμη μου. ΑΠό τη στιγμή που αρχίζει να στηρίζεται ένα ολόκληρο οικονομικό και βιομηχανικό σύστημα πάνω σε κάτι, αυτό το κάτι αρχίζει να χάνει την ουσία του. Κι από εκείνο το σημείο αρχίζει πλέον η κοροϊδία.
Διάβασε -αν έχεις την υπομονή- γιατί είναι ελαφρώς τεράστιο το παρακάτω άρθρο. Είναι έγκυρης πηγής, ανθρώπων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη σωστή διατροφή στην Αμερική, που είναι κατά των κατεργασμένων τροφών και της βιομηχανοποίησης. Θα παρατηρήσεις κάτι πολύ περίεργο: αναφέρεται στο πώς καταναλώνονταν πολλοί ξηροί καρποί (και πώς πρέπει να καταναλώνονται προφανώς) από ιθαγενείς (μούλιασμα στο νερό). Επίσης, θα δεις στο τμήμα των Μύθων για τις βιταμίνες κάποια πράγματα. Όπως έχω δει σε πάμπολλα άρθρα και έρευνες, οι πρωτείνες δεν απορροφούνται με τον ίδιο τρόπο όταν προέρχονται από φυτά...
Ακόμα θα δεις στατιστικές για το θάνατο και το προσδόκιμο ζωής αντρών και γυναικών χορτοφάγων και κρεατοφάγων.
ΓΙα τις γυναίκες ειδικά είναι σοκαριστικό!
Είχες γράψει κάπου σε άλλο τόπικ χορτοφαγίας, πως δεν ακούς γιατρούς (ή άλλους) όταν δε σου γεμίζουν το μάτι. Υποθέτω εννοούσες επίσης πως δεν τους ακούς όταν κάτι δεν σου πάει καλά, ή όταν έχεις βρει κάτι αντικρουόμενο στις απόψεις τους, έτσι δεν είναι; Συμφωνώ με αυτή σου την πρακτική και είναι κάτι που κάνω κι εγώ. Για κάποιον λόγο λοιπόν, αυτό το άρθρο με εκφράζει 100%, ενώ αντίθετα, με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, ήδη στο άρθρο που παρέθεσες διαπίστωσα ασυνέπειες και ελλείψεις σοβαρές... (για να μην το πω παραπληροφόρηση, γιατί δε θέλω να το πιστέψω)...
http://www.westonaprice.org/translation ... greek.html
Αυτό για το Ω3 μου το έχει πει ξαδέλφη μου διατροφολόγος, πολύ ψαγμένη που ήθελε να γίνει χορτοφάγος και το ψάχνει ακόμα εδώ και 15 χρόνια σχεδόν! Επειδή απορροφώνται διαφορετικά τα χημικά συστατικά των τροφών, ανάλογα με την τροφή (ζωική ή φυτική) και την επεξεργασία που έχει υποστεί (πχ μούλιασμα, μαγείρεμα, αλάτισμα, ή ακόμα και ο συνδυασμός τους), το Ω3 είναι από τα συστατικά που δεν μπορεί να δεχτεί ο οργανισμός και να χρησιμοποιήσει όταν τα πάρει από φυτικές τροφές. Δεν είμαι διατροφολόγος, δεν έιμαι επιστήμονας, το ψάχνω μέσα από άλλους διατροφολόγους και επιστήμονες, αλλά η δική μου λογική και παρατήρηση των 'πειστηρίων' μου λέει πως ισορροπημένη μπορεί να είναι μονο μια διατροφή που εμπεριέχει όλες τις ομάδες τροφών σε ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, όσο γίνεται λιγότερο μαγειρεμένα (αυτό συμφωνούμε) και στις σωστές ποσότητες. Πχ το κρέας δεν είναι απαραίτητο να το τρώμε κάθε βδομάδα. Και μία φορά το μήνα αν φάμε μια λογική μερίδα είμαστε καλυμμένοι. Εκτός αν το σώμα μας ζητήσει κάτι διαφορετικό.
Πρόσεξε, αυτά που σου γράφω τα τελετυαία είναι η δική μου λογική και το πού έχω κατασταλάξει προσωπικά, έτσι; Ξαναλέω, πως είμαι έτοιμη να δεχτώ αν κάνω κάπου λάθος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να με πείσει κάποιος, ειδικά από χορτοφάγους που ξέρω του περιβάλλοντός μου.
Κάπου διάβασα ότι είχες φλεβίτιδα. Κι εγώ είχα μιας μορφής φλεβίτιδα κι όχι μόνο και θεραπεύθηκα χάρη σε ενεργειακή θεραπεία (ρέικι και κάτι άλλο αντίστοιχο), και μάλιστα τότε έτρωγα και χοιρινό (που το έχω κόψει τώρα) που είναι το χειρότερο κρέας που μπορεί να φάει άνθρωπος, έτσι; Είμαι υπέρ της νηστείας, ακόμα και της νηστείας για μήνες, για κρεατοφάγους, και από πέρυσι έχω προσπαθήσει να το εφαρμόσω, εκμεταλλευόμενη της σχετικές θρησκευτικές γιορτές... έτσι... γιατί μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν πρόγραμμα. Το έκανα μια φορά, γιατί μετά έμεινα έγκυος :p Αλλά σκοπεύω να το εφαρμόσω ξανά.
Αυτά και ευχαριστώ για τις πηγές.... ασχέτως αν δε με καλύπτουν.
Για την χρυσή εποχή... είσαι πολύ αισιόδοξος. Δεν είναι κακό
Άλλο ... λαθάκι. ΑΝαφέρεται σε ιθαγενείς χορτοφαγικούς πληθυσμούς, λες και είναι πολλοί. Οι περισσότεροι, για να μη σου πω το σύνολο των ιθαγενών παραδοσιακών πληθυσμών είναι παμφάγοι με ισορροπημένη διατροφή (κυρίως φρούτα, καρποί, μέλι, ΑΛΛΑ και έντομα ή και ζώα, όπως πίθηκοι, ή ερπετά). Καμία σχέση με χορτοφαγικούς ιθαγενείς πληθυσμούς. Ένας τέτοιος πληθυσμός ανακαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια κι έγινε σούσουρο στο χώρο των χορτοφάγων. Απόδειξη πως πράγματι δεν υπήρχαν και πολλοί τέτοιοι πληθυσμοί...
Άλλο παράπτωμα του άρθρου. Γράφει ότι η μητέρα φύση ξέρει και άρα ό,τι υπάρχει μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά, στις ποσότητες που υπάρχουν είναι αυτά που χρειαζόμαστε (λίγο παιδιάστικο επιχείρημα... δεν το βλέπεις εσύ;). Είναι σαν να ξεχνάει πως είμαστε γέννημα θρέμμα αυτής της φύσης, που μας έδωσε κυνόδοντες, αλλά όχι κυνόδοντες λιονταριού, που μας έδωσε γνάθο που δεν έχει καμία σχέση με φυτοφάγα ζώα, που μας έδωσε έντερα και στομάχια ΠΑΜΦΑΓΟΥ!
Αυτό δεν είναι της φύσης, να υποθέσω; Δηλαδή η μητέρα φύση, να το πάρουμε κι αλλιώς, δε γέννησε και τα σαρκοφάγα, που τρέφονται μόνο και αποκλειστικά σχεδόν με κρέας;
Θέλω να πω, από πού και ως πού θεωρεί πως η φύση μας έφτιαξε και μας προόρισε για χορτοφάγους ή καρποφάγους, όταν όλα τα στοιχεία στο σώμα μας δείχνουν πως είμαστε παμφάγοι; Η φύση ήταν πάντα πηγή τροφής για τον άνθρωπο, και από τη φύση πέρναμε αυτά που είχαμε εκεί που ήμασταν. Όσοι δεν έχουν κρέας, τρώνε ψάρι, ή έντομα και ερπετά. Τυχαίο; Της φύσης δώρα είναι κι αυτά. Όσοι δεν έχουν λαχανικά καιφ ρούτα (βλ Εσκιμώοι) τρώνε μόνο κρέας φώκιας και ψάρια. Παρεπιμπτόντως, οι Εσκιμώοι έχουν τα μικρότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτοί όλοι ζουν σε λάθος φύση;
Μου χτύπησε και κάτι που έγραψε για το χώμα, που δεν το θυμάμαι τώρα αυτούσιο, κι αποκλείεται να το ξαναψάξω. Αλλά εσύ που είσαι και γεωπόνος, θα ξέρεις πως αν ένα στρέμμα υπόκειται επέμβαση με φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο, το διπλανό στρέμα δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις βιολογικό... έτσι δεν είναι; Έίχε γυριστεί ένα ντοκυμαντέρ για τη βιοομηχανία των βιολογικών προιόντων που σηκώνει κεφάλι, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό. Υπάρχει λοιπόν στις περισσότερες περιπτώσεις το φαινόμενο να γίνονται βιοκαλλιέργειες δίπλα σε κανονικές καλλιέργειες. ΣΤο ντοκυμαντέρ είχαν δώσει την απόσταση κατά την οποία αναλόγως καιρού μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο το έδαφος και το υπέδαφος από τα φυτοφάρμακα, και ήταν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ. Κι όμως οι περισσότερες βιοκαλλιέργειες γίνονται δίπλα δίπλα με κανονικές καλλιέργειες.
Δεν ξέρω, βρε παιδί μου... Δεν έχει κανένας μπέσα κατά τη γνώμη μου. ΑΠό τη στιγμή που αρχίζει να στηρίζεται ένα ολόκληρο οικονομικό και βιομηχανικό σύστημα πάνω σε κάτι, αυτό το κάτι αρχίζει να χάνει την ουσία του. Κι από εκείνο το σημείο αρχίζει πλέον η κοροϊδία.
Διάβασε -αν έχεις την υπομονή- γιατί είναι ελαφρώς τεράστιο το παρακάτω άρθρο. Είναι έγκυρης πηγής, ανθρώπων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη σωστή διατροφή στην Αμερική, που είναι κατά των κατεργασμένων τροφών και της βιομηχανοποίησης. Θα παρατηρήσεις κάτι πολύ περίεργο: αναφέρεται στο πώς καταναλώνονταν πολλοί ξηροί καρποί (και πώς πρέπει να καταναλώνονται προφανώς) από ιθαγενείς (μούλιασμα στο νερό). Επίσης, θα δεις στο τμήμα των Μύθων για τις βιταμίνες κάποια πράγματα. Όπως έχω δει σε πάμπολλα άρθρα και έρευνες, οι πρωτείνες δεν απορροφούνται με τον ίδιο τρόπο όταν προέρχονται από φυτά...
Ακόμα θα δεις στατιστικές για το θάνατο και το προσδόκιμο ζωής αντρών και γυναικών χορτοφάγων και κρεατοφάγων.
ΓΙα τις γυναίκες ειδικά είναι σοκαριστικό!
Είχες γράψει κάπου σε άλλο τόπικ χορτοφαγίας, πως δεν ακούς γιατρούς (ή άλλους) όταν δε σου γεμίζουν το μάτι. Υποθέτω εννοούσες επίσης πως δεν τους ακούς όταν κάτι δεν σου πάει καλά, ή όταν έχεις βρει κάτι αντικρουόμενο στις απόψεις τους, έτσι δεν είναι; Συμφωνώ με αυτή σου την πρακτική και είναι κάτι που κάνω κι εγώ. Για κάποιον λόγο λοιπόν, αυτό το άρθρο με εκφράζει 100%, ενώ αντίθετα, με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, ήδη στο άρθρο που παρέθεσες διαπίστωσα ασυνέπειες και ελλείψεις σοβαρές... (για να μην το πω παραπληροφόρηση, γιατί δε θέλω να το πιστέψω)...
http://www.westonaprice.org/translation ... greek.html
Αυτό για το Ω3 μου το έχει πει ξαδέλφη μου διατροφολόγος, πολύ ψαγμένη που ήθελε να γίνει χορτοφάγος και το ψάχνει ακόμα εδώ και 15 χρόνια σχεδόν! Επειδή απορροφώνται διαφορετικά τα χημικά συστατικά των τροφών, ανάλογα με την τροφή (ζωική ή φυτική) και την επεξεργασία που έχει υποστεί (πχ μούλιασμα, μαγείρεμα, αλάτισμα, ή ακόμα και ο συνδυασμός τους), το Ω3 είναι από τα συστατικά που δεν μπορεί να δεχτεί ο οργανισμός και να χρησιμοποιήσει όταν τα πάρει από φυτικές τροφές. Δεν είμαι διατροφολόγος, δεν έιμαι επιστήμονας, το ψάχνω μέσα από άλλους διατροφολόγους και επιστήμονες, αλλά η δική μου λογική και παρατήρηση των 'πειστηρίων' μου λέει πως ισορροπημένη μπορεί να είναι μονο μια διατροφή που εμπεριέχει όλες τις ομάδες τροφών σε ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, όσο γίνεται λιγότερο μαγειρεμένα (αυτό συμφωνούμε) και στις σωστές ποσότητες. Πχ το κρέας δεν είναι απαραίτητο να το τρώμε κάθε βδομάδα. Και μία φορά το μήνα αν φάμε μια λογική μερίδα είμαστε καλυμμένοι. Εκτός αν το σώμα μας ζητήσει κάτι διαφορετικό.
Πρόσεξε, αυτά που σου γράφω τα τελετυαία είναι η δική μου λογική και το πού έχω κατασταλάξει προσωπικά, έτσι; Ξαναλέω, πως είμαι έτοιμη να δεχτώ αν κάνω κάπου λάθος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να με πείσει κάποιος, ειδικά από χορτοφάγους που ξέρω του περιβάλλοντός μου.
Κάπου διάβασα ότι είχες φλεβίτιδα. Κι εγώ είχα μιας μορφής φλεβίτιδα κι όχι μόνο και θεραπεύθηκα χάρη σε ενεργειακή θεραπεία (ρέικι και κάτι άλλο αντίστοιχο), και μάλιστα τότε έτρωγα και χοιρινό (που το έχω κόψει τώρα) που είναι το χειρότερο κρέας που μπορεί να φάει άνθρωπος, έτσι; Είμαι υπέρ της νηστείας, ακόμα και της νηστείας για μήνες, για κρεατοφάγους, και από πέρυσι έχω προσπαθήσει να το εφαρμόσω, εκμεταλλευόμενη της σχετικές θρησκευτικές γιορτές... έτσι... γιατί μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν πρόγραμμα. Το έκανα μια φορά, γιατί μετά έμεινα έγκυος :p Αλλά σκοπεύω να το εφαρμόσω ξανά.
Αυτά και ευχαριστώ για τις πηγές.... ασχέτως αν δε με καλύπτουν.
Για την χρυσή εποχή... είσαι πολύ αισιόδοξος. Δεν είναι κακό
Δεν μου φαίνονται καθόλου παράλογα αυτά που λές.
Δίνω έμφαση στο ωμό.
Είναι πολυ λογικά αυτά που λες.
Αλλά το σημερινό ψημένο λίπος δεν έχει καμία σχέση με εκείνο.
Γιαυτο επιλέγω φυτική τροφή γιατί την θεωρώ πιο ασφαλή με τις παρούσες συνθήκες.
Άμα είχα μία κατσίκα πίστεψε με, μια χαρά θα την άρμεγα.
Το ωμό γάλα είναι εξαιρετική πηγή λίπους.
Αλλά μας έχουν φοβήσει τόσο πολύ που κανείς δεν τολμά να το πιει ωμό.
Αυτό με το χώμα έχεις δίκιο.
Εγώ προσωπικά τρώω ωμά-βιολογικά καροτάκια χωρίς να τα καθαρίσω πολύ.
Όσον αφορά την γνάθο μας είναι ίδια με των χορτοφάγων αφού εκτός του ότι μπορεί να κινηθεί πάνω κάτω, κινέιται και δεξιά αριστερά.
Δεν ισχυρίζομαι οτι ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγο, απλά πιστεύω πως τείνει πιο πολυ προς το χορτοφάγο.
Η ικανότητα του ανθρώπου να ζει με ψητό κρέας του έδωσε την δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στους αιώνες.
Άποψη μου είναι πως πλέον δεν το έχει ανάγκη.
Το μήκος του εντέρου μας είναι σχεδόν ίδιο με του προβάτου.
Έμενα η χορτοφαγία μου απέφερε πολλά καλά και μέχρι στιγμής δεν μου δημιούργησε πρόβλημα.
Βλέπω τον εαυτό να απομακρύνεται από το κρέας μέρα με την μέρα.
Μάλιστα μου μοιάζει πολύ παράξενη η μνήμη του εαυτού μου να τρώει κρέας.
(και πίστεψε με έχω φάει πολύ κρέας στην ζωή μου)
Όταν πήρα τον δεύτερο βαθμό reiki αποφάσισα να μην φάω κρέας για 21 ημέρες.
Αυτές οι 21 ημέρες έγιναν 2 χρόνια.
Όλα έγιναν πολύ απλά και φυσικά χωρίς καμία πίεση.
Συγκεκριμένα κατσίκι και πρόβατο δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου.
Ήταν κάτι που ήταν να γίνει.
Δεν μου αρέσει ο μύθος του φιλάσθενου, καχεκτικού χοτοφάγου και τον έχω καταρρίψει βιοματικά.
Γενικά είμαι ένας πόντιος πισματάρης και αρέσκομαι πολύ στις προκλήσεις.
Το "κλισέ" της χορτοφαγίας με κέντρισε πολύ και αποφάσισα να κάνω το βήμα.
Η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό.
Επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να υψώσω τείχη γύρω από τους συναθρώπους μου αλλά να τα γκρεμίσω.
*θέλω να τονίσω πως σχεδόν το 90% αυτών που τρώω είναι ωμά.
*δεν είμαι υπέρ της βίγκαν βιομηχανίας και όταν βλέπω παχύσαρκο χορτοφάγο ξέρω ότι κάτι δεν παέι καλά
Για πολλούς ανθρώπους το φαγήτο είναι μέσω αυτοπροσδιορισμού ή αλλιώς ταυτότητα. Έγω μέχρι τα 18 μου χρόνια ήμουν ένα καταθλιπτικό παχύσαρκο άτομο που έβρισκε καταφύγιο στο φαγητό. Έχω γνωρίσει vegetarians και vegans οι οποίοι απέχουν παρασάγκας από την ομορφιά που προβάλει η χορτοφαγία, είναι επικριτικοί και κακοπροαίρετοι. Άτομα τα οποία κάναν το πέρασμα εν μια νυκτί και πήγαν τρέχοντας στο οικογενείακο τράπεζι έτοιμοι να εξαπολήσουν κατηγορίες και να γεμήσουν με ενοχές τους άλλους, λες και οι ίδιοι τους είναι 1000 χρόνια χορτοφάγοι.
Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΜΑΣ. (κάτι ατομικό και προσωπικό)
Δεν μπορούμε ξαφνικά να κάνουμε τους ιεροκύρικες, γιατί μόνο κακό θα βγεί από αυτό (και έχει συμβεί εδώ μέσα). Έχω δει πάμπολες φορές παχύσαρκους vegeterians τους οποίους τους βλέπω να καταβροχθίζουν το φαγητό με βία όπως επίσης έχω δει παμφάγους αδύνατους ανθρώπους οι οποίοι κυριαρχούνται από το μέτρο και τρώνε με μέτρο.
Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ και αν καποίος αποκαλεί την μπριζόλα του παμφάγου πτώμα ασκεί λεκτική βία όπως επίσης και ψυχολογική, είναι λογικό λοιπόν ο άλλος να αντιδράσει άτσαλα γιατί γιαυτόν είναι μόνο μία μπριζόλα,δεν έχει κάνει την σύνδεση που κάνουμε οι χορτοφάγοι όταν βλέπουμε το κρέας.
Το λίπος ήταν κυρίως ωμό και σε καθαρές περιβαλλοντικές συνθήκες.Σε όλους τους παραδοσιακούς πολιτισμούς μερικά ζωικά τρόφιμα καταναλίσκονται ωμά.
Δίνω έμφαση στο ωμό.
Είναι πολυ λογικά αυτά που λες.
Αλλά το σημερινό ψημένο λίπος δεν έχει καμία σχέση με εκείνο.
Γιαυτο επιλέγω φυτική τροφή γιατί την θεωρώ πιο ασφαλή με τις παρούσες συνθήκες.
Άμα είχα μία κατσίκα πίστεψε με, μια χαρά θα την άρμεγα.
Το ωμό γάλα είναι εξαιρετική πηγή λίπους.
Αλλά μας έχουν φοβήσει τόσο πολύ που κανείς δεν τολμά να το πιει ωμό.
Αυτό με το χώμα έχεις δίκιο.
Εγώ προσωπικά τρώω ωμά-βιολογικά καροτάκια χωρίς να τα καθαρίσω πολύ.
Όσον αφορά την γνάθο μας είναι ίδια με των χορτοφάγων αφού εκτός του ότι μπορεί να κινηθεί πάνω κάτω, κινέιται και δεξιά αριστερά.
Δεν ισχυρίζομαι οτι ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγο, απλά πιστεύω πως τείνει πιο πολυ προς το χορτοφάγο.
Η ικανότητα του ανθρώπου να ζει με ψητό κρέας του έδωσε την δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στους αιώνες.
Άποψη μου είναι πως πλέον δεν το έχει ανάγκη.
Το μήκος του εντέρου μας είναι σχεδόν ίδιο με του προβάτου.
Έμενα η χορτοφαγία μου απέφερε πολλά καλά και μέχρι στιγμής δεν μου δημιούργησε πρόβλημα.
Βλέπω τον εαυτό να απομακρύνεται από το κρέας μέρα με την μέρα.
Μάλιστα μου μοιάζει πολύ παράξενη η μνήμη του εαυτού μου να τρώει κρέας.
(και πίστεψε με έχω φάει πολύ κρέας στην ζωή μου)
Όταν πήρα τον δεύτερο βαθμό reiki αποφάσισα να μην φάω κρέας για 21 ημέρες.
Αυτές οι 21 ημέρες έγιναν 2 χρόνια.
Όλα έγιναν πολύ απλά και φυσικά χωρίς καμία πίεση.
Συγκεκριμένα κατσίκι και πρόβατο δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου.
Ήταν κάτι που ήταν να γίνει.
Δεν μου αρέσει ο μύθος του φιλάσθενου, καχεκτικού χοτοφάγου και τον έχω καταρρίψει βιοματικά.
Γενικά είμαι ένας πόντιος πισματάρης και αρέσκομαι πολύ στις προκλήσεις.
Το "κλισέ" της χορτοφαγίας με κέντρισε πολύ και αποφάσισα να κάνω το βήμα.
Η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό.
Επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να υψώσω τείχη γύρω από τους συναθρώπους μου αλλά να τα γκρεμίσω.
*θέλω να τονίσω πως σχεδόν το 90% αυτών που τρώω είναι ωμά.
*δεν είμαι υπέρ της βίγκαν βιομηχανίας και όταν βλέπω παχύσαρκο χορτοφάγο ξέρω ότι κάτι δεν παέι καλά
Για πολλούς ανθρώπους το φαγήτο είναι μέσω αυτοπροσδιορισμού ή αλλιώς ταυτότητα. Έγω μέχρι τα 18 μου χρόνια ήμουν ένα καταθλιπτικό παχύσαρκο άτομο που έβρισκε καταφύγιο στο φαγητό. Έχω γνωρίσει vegetarians και vegans οι οποίοι απέχουν παρασάγκας από την ομορφιά που προβάλει η χορτοφαγία, είναι επικριτικοί και κακοπροαίρετοι. Άτομα τα οποία κάναν το πέρασμα εν μια νυκτί και πήγαν τρέχοντας στο οικογενείακο τράπεζι έτοιμοι να εξαπολήσουν κατηγορίες και να γεμήσουν με ενοχές τους άλλους, λες και οι ίδιοι τους είναι 1000 χρόνια χορτοφάγοι.
Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΜΑΣ. (κάτι ατομικό και προσωπικό)
Δεν μπορούμε ξαφνικά να κάνουμε τους ιεροκύρικες, γιατί μόνο κακό θα βγεί από αυτό (και έχει συμβεί εδώ μέσα). Έχω δει πάμπολες φορές παχύσαρκους vegeterians τους οποίους τους βλέπω να καταβροχθίζουν το φαγητό με βία όπως επίσης έχω δει παμφάγους αδύνατους ανθρώπους οι οποίοι κυριαρχούνται από το μέτρο και τρώνε με μέτρο.
Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ και αν καποίος αποκαλεί την μπριζόλα του παμφάγου πτώμα ασκεί λεκτική βία όπως επίσης και ψυχολογική, είναι λογικό λοιπόν ο άλλος να αντιδράσει άτσαλα γιατί γιαυτόν είναι μόνο μία μπριζόλα,δεν έχει κάνει την σύνδεση που κάνουμε οι χορτοφάγοι όταν βλέπουμε το κρέας.
- Mantam Froufrou
Τώρα μιλάμε και πολύ όμορφα μάλιστα. Και έτσι τώρα μπορούμε να μιλήσουμε και για τα πράγματα στα οποία συμφωνούμε.
Και συμφωνώ σε ΟΛΑ όσα έγραψες, εκτός από το τελευταίο. Πολλοί κρεατοφάγοι κάνουν τη σύνδεση, ίσως όχι με τον συναισθηματισμό που την κάνετε οι χορτοφάγοι, αλλά πολλοί βλέπουμε τι ήταν πριν η μπριζόλα. Εγώ τουλάχιστον το κάνω, και γι'αυτό προσπαθώ και την μεγάλη μου κόρη να το κάνει από τώρα. Γιατί θέλω να τρώει συνειδητά, γιατί μόνο έτσι θα δείχνει σεβασμό σε ό,τι είδος τροφής/ζωή καταναλώνει μεγαλώνοντας.
Την έχω μάθει να ευχαριστεί μέσα της την πηγή που της δίνει τροφή, ό,τι κι αν είναι.
Το θεωρώ σημαντικό για να μάθει να σέβεται και τους ανθρώπους αργότερα.
Επομένως, συμφωνούμε επιτέλους πως η χορτοφαγία δεν είναι για όλους, αλλά ορίζεται απότ ις προσωπικές και περιβαλλοντικές ανάγκες, έτσι;
Ωραία, πάμε στα ενδιαφέροντα τώρα. Παλιά θεωρούσα πως η σόγια είναι σημαντική για τη διατροφή, και ήθελα να την εντάξω στη διατροφή μου, αλλά μετά έμπλεξα στο ψάξιμο και τρόμαξα μ'αυτά που άκουγα για τη μεταλλαγμένη σόγια.
Δε θέλω να έχω μόνη πηγή όσους είναι ενάντια στη χορτοφαγία. Θέλω την άποψη των χορτοφάγων. Σε τι βαθμό την περιλαμβάνουν στη διατροφή τους, πώς εξασφαλίζουν την καλή ποιότητα και τι προσέχουν.
Επίσης, κάποια στιγμή θα ήθελα βοήθεια στο θέμα της νηστείας. Είχα μια κοπελιά που νήστευε στη δουλειά και θα με βοηθούσε, αλλά τώρα που έκλεισε η εταιρεία και δουλεύω απ'το σπίτι, πάλι έμεινα με το ίντερνετ. Δεν ξέρω αν έχω χάσει κάποιο τόπικ όσο έλειπα. Τέλος πάντων, βοήθεια, κάποιο σάιτ ίσως που θεωρείτε αξιόπιστο, κάποιες συγκεκριμένες συμβουλές; Να τρώω κυρίως όσπρια; Θυμίζω πως ζω μια ζωή με πολλές ενεργειακές απαιτήσεις (λόγω παιδιών, δουλειάς και τρεξιμάτων γενικώς) κι έχω αρκετά καλό μεταβολισμό...
Μήπως ν'ανοίξουμε άλλο τόπικ, ή δεν πειράζει;
Και συμφωνώ σε ΟΛΑ όσα έγραψες, εκτός από το τελευταίο. Πολλοί κρεατοφάγοι κάνουν τη σύνδεση, ίσως όχι με τον συναισθηματισμό που την κάνετε οι χορτοφάγοι, αλλά πολλοί βλέπουμε τι ήταν πριν η μπριζόλα. Εγώ τουλάχιστον το κάνω, και γι'αυτό προσπαθώ και την μεγάλη μου κόρη να το κάνει από τώρα. Γιατί θέλω να τρώει συνειδητά, γιατί μόνο έτσι θα δείχνει σεβασμό σε ό,τι είδος τροφής/ζωή καταναλώνει μεγαλώνοντας.
Την έχω μάθει να ευχαριστεί μέσα της την πηγή που της δίνει τροφή, ό,τι κι αν είναι.
Το θεωρώ σημαντικό για να μάθει να σέβεται και τους ανθρώπους αργότερα.
Επομένως, συμφωνούμε επιτέλους πως η χορτοφαγία δεν είναι για όλους, αλλά ορίζεται απότ ις προσωπικές και περιβαλλοντικές ανάγκες, έτσι;
Ωραία, πάμε στα ενδιαφέροντα τώρα. Παλιά θεωρούσα πως η σόγια είναι σημαντική για τη διατροφή, και ήθελα να την εντάξω στη διατροφή μου, αλλά μετά έμπλεξα στο ψάξιμο και τρόμαξα μ'αυτά που άκουγα για τη μεταλλαγμένη σόγια.
Δε θέλω να έχω μόνη πηγή όσους είναι ενάντια στη χορτοφαγία. Θέλω την άποψη των χορτοφάγων. Σε τι βαθμό την περιλαμβάνουν στη διατροφή τους, πώς εξασφαλίζουν την καλή ποιότητα και τι προσέχουν.
Επίσης, κάποια στιγμή θα ήθελα βοήθεια στο θέμα της νηστείας. Είχα μια κοπελιά που νήστευε στη δουλειά και θα με βοηθούσε, αλλά τώρα που έκλεισε η εταιρεία και δουλεύω απ'το σπίτι, πάλι έμεινα με το ίντερνετ. Δεν ξέρω αν έχω χάσει κάποιο τόπικ όσο έλειπα. Τέλος πάντων, βοήθεια, κάποιο σάιτ ίσως που θεωρείτε αξιόπιστο, κάποιες συγκεκριμένες συμβουλές; Να τρώω κυρίως όσπρια; Θυμίζω πως ζω μια ζωή με πολλές ενεργειακές απαιτήσεις (λόγω παιδιών, δουλειάς και τρεξιμάτων γενικώς) κι έχω αρκετά καλό μεταβολισμό...
Μήπως ν'ανοίξουμε άλλο τόπικ, ή δεν πειράζει;
H ταπεινή μου άποψη είναι να μείνεις μακρυά της.Παλιά θεωρούσα πως η σόγια είναι σημαντική για τη διατροφή, και ήθελα να την εντάξω στη διατροφή μου, αλλά μετά έμπλεξα στο ψάξιμο και τρόμαξα μ'αυτά που άκουγα για τη μεταλλαγμένη σόγια.
Πριν από δέκα χρόνια το 80% της παγκόσμιας παραγωγής ήταν γενετικώς τροποποιημένο.
Τώρα λογικά αυτό το ποσοστό θα έχει αυξηθεί.
Συνήθως η σόγια ήταν γνωστή για την πρωτεϊνη της αλλά δεν νομίζω να υπάρχεις λόγος.
Ωραιότατες πηγές πρωτείνης υψηλής βιολγικής αξίας βρίσκεις στην σπιρουλινα (+Β12), στην γύρη, στην χλωρέλα, βραζιλιάνικα φυστίκια.
Ειδικά η γύρη είναι το κάτι άλλο. Ελληνική, ωμή βιολογική.
Εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής. Πραγματικό φάρμακο.
http://www.veganhellas.gr/shop/product. ... product=94
Το κατεβατό για την γύρη είναι του Α. Θρασυβούλου. Υπήρξε καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο.
Θυμάμαι σε κάθε μάθημα μας έφερνε και ένα διαφορετικό είδος μελιού για να δοκιμάσουμε.
Γενικά τα προϊόντα μέλισσας είναι φανταστικά.
Ότι μυικό ιστό έχω πάνω μου το ωφείλω στην κατανάλωση γύρης.
Νομίζω πως η νηστεία θέλει ξεχωριστό τόπικ.Μήπως ν'ανοίξουμε άλλο τόπικ, ή δεν πειράζει;
- Mantam Froufrou
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση για τη σόγια. Αυτό είχα καταλάβει κι εγώ, αλλά επειδή ξέρω άτομα που καταναλώνουν προιόντα της, είπα μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρω.
Για τη νηστεία θ'ανοίξω μέχρι αύρο το βράδυ καποια στιγμή.
Για τη νηστεία θ'ανοίξω μέχρι αύρο το βράδυ καποια στιγμή.
- Kariatida
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Εδώ και καιρό, αρκετοί φίλοι μου χορτοφάγοι προσπαθούν να αποφεύγουν τη σόγια γιατί περιέχει φυτικά οιστρογόνα που σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες. Κοιτούσα ένα άρθρο σήμερα και είδα ότι μεταξύ άλλων λέει:
"Οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε πολλή σόγια εάν προσπαθούν να κάνουν παιδί, πιστεύουν οι ειδικοί γονιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μία μελέτη σε ανθρώπους έδειξε ένα σύνθετο συστατικό που ονομάζεται genistein το οποίο σαμποτάρει το σπέρμα καθώς κολυμπά προς το ωάριο."
Το φουλ άρθρο βρίσκεται στο: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4115506.stm .
"Οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε πολλή σόγια εάν προσπαθούν να κάνουν παιδί, πιστεύουν οι ειδικοί γονιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μία μελέτη σε ανθρώπους έδειξε ένα σύνθετο συστατικό που ονομάζεται genistein το οποίο σαμποτάρει το σπέρμα καθώς κολυμπά προς το ωάριο."
Το φουλ άρθρο βρίσκεται στο: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4115506.stm .
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Mantam Froufrou
Προσπαθώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που εξαρχής έκανε τη σόγια να θεωρείται τόσο σημαντική τροφή. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι ένα προιόν που το βρίσκεις σε παγκόσμιες παραδοσιακές κουζίνες, πέραν της Ασίας.
Πώς το έχουν αντικαταστήσει. Δηλαδή, αυτά που υποτίθεται τους προσφέρει η σόγια, με τι τα έχουν αντικαταστήσει;
Πώς το έχουν αντικαταστήσει. Δηλαδή, αυτά που υποτίθεται τους προσφέρει η σόγια, με τι τα έχουν αντικαταστήσει;
H σογια ειναι ενα προϊον για χορτοφάγους που δεν θελουν να κόψουν το κρέας.
Ειναι υποκατάστατο του κρέατος.
Αν καποιος ειναι ειλικρινης με τον εαυτό του ειτε θα τρωει χορταρικά ειτε θα τρώει κανονικά.
Αν ειναι να τρωει μπιφτέκια απο σογια, τοτε ασε δεν λεει. γυρνα στην κρεοφαγια.
Ειναι υποκατάστατο του κρέατος.
Αν καποιος ειναι ειλικρινης με τον εαυτό του ειτε θα τρωει χορταρικά ειτε θα τρώει κανονικά.
Αν ειναι να τρωει μπιφτέκια απο σογια, τοτε ασε δεν λεει. γυρνα στην κρεοφαγια.
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ
Σερσέ λε κομπανί μουλτινασιονέλ.Mantam Froufrou έγραψε:Προσπαθώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που εξαρχής έκανε τη σόγια να θεωρείται τόσο σημαντική τροφή.
Just close your eyes and smell the seagulls
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Η σόγια δεν είναι σημαντική τροφή για όλους. Σε μερικές περιπτώσεις είναι και βλαβερή. Η σόγια είναι όσπριο αλλά έχει κάποιες ιδιότητες που την κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα όσπρια. Εγώ ξέρω μόνο δύο. Περιέχει μία ουσία τη λεκιθίνη που έχει την ιδιότητα να κάνει διαλυτά τα λίπη στο νερό σε μία μορφή γαλακτώματος. Κάνει λιποδιάλυση και βοηθά στο αδυνάτισμα αλλά χρησιμοποιείται και στη βιομηχανία τροφίμων για την κατασκευή πολλών προιόντων. Αν περάσει μεταλλαγμένη σόγια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αν δεν έχει ήδη περάσει την έχουμε φάει όλοι. Αφού βρίσκεται στο 90% των τροφίμων που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, μαγιονέζες, σοκολάτες, γλυκά ζαχαροπλαστείου, μπισκότα και φυσικά ότι τρώνε τα παιδιά γαριδάκια, πατατάκια, σοκολατούχο γάλα, επιδόρπια γιαουρτιού.
Η δεύτερη ιδιότητα της σόγιας έχει σχέση με τις ισοφλαβόνες. Οι ισοφλαβόνες είναι φυσικά-φυτικά οιστρογόνα και για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικές. Οι ιαπωνέζες και οι κινέζες δεν υποφέρουν από οστεοπόρωση αν και δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά και δεν έχουν εντονα συμπτώματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση. Αλλά από την άλλη η σόγια σε μικρά κοριτσάκια φέρνει πρόωρη εφηβεία. Τα τυποποιημένα "παιδικά" τροφιμα πιθανόν να ευθύνονται στο ότι κάποια κορίτσια βλέπουν περίοδο 7 χρονών. Για τους άνδρες δεν ξέρω τι επιρροή έχουν οι ισοφλαβόνες. Πάντως βυζιά δεν βγάζουν. Εννοείται.
Η σόγια μπορεί να υποστεί επεξεργασία και ζύμωσεις και να πάρει πολλές μορφές. Η πιό γνωστή είναι η μορφή κιμά και εκείνο το απαισιο κεμπάπ που μοιάζει με σκυλοτροφή και είναι μαλακό σαν σφουγκαράκι (μπλιάξ). Στη φυσική της μορφή μοιάζει με το φασόλι και έχει κιτρινωπό χρώμα. Μπορεί να γίνει γάλα, τυρί (το γνωστό τοφου), ταμάρι (σαν σόγια σως αλλά με παλαίωση και ζύμωσση σε ξύλινα δοχεία). Τα προιόντα ζύμωσης σόγιας περιέχουν τις περισσότερες ισοφλαβόνες που για ενήλικες γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές.
Η σόγια μπορεί να δώσει μία τεράστια ποικιλία τροφών για φυτοφάγους κυρίως γι αυτούς που δεν πίνουν γάλα και δεν τρώνε γαλακτοκομικά ούτε ψάρια ή αυγά γιατί είναι πηγή πρωτείνης. Επίσης επιτρέπει να φτιάξει κάποιος παραδοσιακά φαγητά όπως μουσακά παστίτσιο, κανελόνια ή τυριά μπιφτέκια που πολλές φορές ανάλογα με τη μαστοριά της νοικοκυράς μπορεί να ξεγελάσουν ακόμα και τον πιό φανατικό κρεατοφάγο. Είναι μία καλή λύση για όσους νηστεύουν.
Στα μοναστήρια κατά κανόνα η νηστεία είναι μία περίοδος όπου κάποιος μοναχός δίνει ρεσιτάλ μαγειρικής. Κάποιοι ηγούμενοι έχουν γίνει διάσημοι σε αυτό και δεν χρησιμοποιούν πάντα σόγια.
Όσο για τα vegeterian εστιατόρια δεν υπάρχουν και πολλά αξιόλογα. Το καλύτερο ήταν ο Δίαυλος στο Κουκάκι την εποχή 1998-2000. Τργουδούσε τα Σαββατόβραδα η Μαρίζα Κωχ που όπως δηλώνει έχει να φάει κρέας 30 χρόνια. Μετά το μαγαζί σκάρτεψε και το έριξε στο τηγανητό και μάλιστα λαδομπλούμ με παπαροειδή παραμουλιασμένα ντάκος ενώ η Μαρίζα δεν τραγουδούσε πιά εκεί.
Το μαγαζί του Παπανικόλα στη Σταδίου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και λίγα από τα φαγητά τρώγονται. Ειδικά ή σόγια στιφάδο δεν τρώγεται με τίποτα. Μοιάζει σαν να μαγείρεψε τον Μπόμπ τον σφουγκαράκη με τα κρεμυδάκια. Το ΕDEN στην Πλάκα είναι πολύ ακριβό για την ποιότητα του. Και κεί το τηγανητό λαδομπλούμ πάει σύννεφο.
Πάντως και η χορτοφαγία δίνει περισσότερες ιδέες για μια μεγάλη ποικιλία φαγητών που είναι άγνωστα σε όσους τρώνε κρέας. Αλλά κατά τη γνώμη μου το τηγανητό είναι εξ ίσου βλαβερό με το κρέας και μία διατροφή που βασίζεται σε τηγανητά και τροφές με τρανς λιπαρά ακόμα και αν δεν περιέχει κρέας είναι διατροφική βόμβα.
Η δεύτερη ιδιότητα της σόγιας έχει σχέση με τις ισοφλαβόνες. Οι ισοφλαβόνες είναι φυσικά-φυτικά οιστρογόνα και για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικές. Οι ιαπωνέζες και οι κινέζες δεν υποφέρουν από οστεοπόρωση αν και δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά και δεν έχουν εντονα συμπτώματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση. Αλλά από την άλλη η σόγια σε μικρά κοριτσάκια φέρνει πρόωρη εφηβεία. Τα τυποποιημένα "παιδικά" τροφιμα πιθανόν να ευθύνονται στο ότι κάποια κορίτσια βλέπουν περίοδο 7 χρονών. Για τους άνδρες δεν ξέρω τι επιρροή έχουν οι ισοφλαβόνες. Πάντως βυζιά δεν βγάζουν. Εννοείται.
Η σόγια μπορεί να υποστεί επεξεργασία και ζύμωσεις και να πάρει πολλές μορφές. Η πιό γνωστή είναι η μορφή κιμά και εκείνο το απαισιο κεμπάπ που μοιάζει με σκυλοτροφή και είναι μαλακό σαν σφουγκαράκι (μπλιάξ). Στη φυσική της μορφή μοιάζει με το φασόλι και έχει κιτρινωπό χρώμα. Μπορεί να γίνει γάλα, τυρί (το γνωστό τοφου), ταμάρι (σαν σόγια σως αλλά με παλαίωση και ζύμωσση σε ξύλινα δοχεία). Τα προιόντα ζύμωσης σόγιας περιέχουν τις περισσότερες ισοφλαβόνες που για ενήλικες γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές.
Η σόγια μπορεί να δώσει μία τεράστια ποικιλία τροφών για φυτοφάγους κυρίως γι αυτούς που δεν πίνουν γάλα και δεν τρώνε γαλακτοκομικά ούτε ψάρια ή αυγά γιατί είναι πηγή πρωτείνης. Επίσης επιτρέπει να φτιάξει κάποιος παραδοσιακά φαγητά όπως μουσακά παστίτσιο, κανελόνια ή τυριά μπιφτέκια που πολλές φορές ανάλογα με τη μαστοριά της νοικοκυράς μπορεί να ξεγελάσουν ακόμα και τον πιό φανατικό κρεατοφάγο. Είναι μία καλή λύση για όσους νηστεύουν.
Στα μοναστήρια κατά κανόνα η νηστεία είναι μία περίοδος όπου κάποιος μοναχός δίνει ρεσιτάλ μαγειρικής. Κάποιοι ηγούμενοι έχουν γίνει διάσημοι σε αυτό και δεν χρησιμοποιούν πάντα σόγια.
Όσο για τα vegeterian εστιατόρια δεν υπάρχουν και πολλά αξιόλογα. Το καλύτερο ήταν ο Δίαυλος στο Κουκάκι την εποχή 1998-2000. Τργουδούσε τα Σαββατόβραδα η Μαρίζα Κωχ που όπως δηλώνει έχει να φάει κρέας 30 χρόνια. Μετά το μαγαζί σκάρτεψε και το έριξε στο τηγανητό και μάλιστα λαδομπλούμ με παπαροειδή παραμουλιασμένα ντάκος ενώ η Μαρίζα δεν τραγουδούσε πιά εκεί.
Το μαγαζί του Παπανικόλα στη Σταδίου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και λίγα από τα φαγητά τρώγονται. Ειδικά ή σόγια στιφάδο δεν τρώγεται με τίποτα. Μοιάζει σαν να μαγείρεψε τον Μπόμπ τον σφουγκαράκη με τα κρεμυδάκια. Το ΕDEN στην Πλάκα είναι πολύ ακριβό για την ποιότητα του. Και κεί το τηγανητό λαδομπλούμ πάει σύννεφο.
Πάντως και η χορτοφαγία δίνει περισσότερες ιδέες για μια μεγάλη ποικιλία φαγητών που είναι άγνωστα σε όσους τρώνε κρέας. Αλλά κατά τη γνώμη μου το τηγανητό είναι εξ ίσου βλαβερό με το κρέας και μία διατροφή που βασίζεται σε τηγανητά και τροφές με τρανς λιπαρά ακόμα και αν δεν περιέχει κρέας είναι διατροφική βόμβα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Mantam Froufrou
Ναι, έχω ακούσει για τις συνταγές των μοναχών...
Να υποθέσω ότι δε θα είμαι τόσο τυχερή ώστε να ξέρει κανείς πάνω κάτω κάτι για τέτοιες συνταγές, ή για το διαιτολόγιο των μοναχών σε νηστεία;
Να βάλω τις βάσεις έστω... Η πρώτη μου απόπειρα ήταν αποτυχία θεωρώ, ίσως επειδή έκατσε κι η εγκυμοσύνη και δεν κατάφερα να την ολοκληρώσω, αλλά κάτι δε μου πηγαινε καλά...
Παλιά που μας νηστεύανε με το ζόρι ως παιδιά, το διασκέδαζα κιόλας. Θέλω να γουστάρω που το κάνω, όχι να αγκομαχώ λες και είμαι υπό το φόβο της κολάσεως!
Να υποθέσω ότι δε θα είμαι τόσο τυχερή ώστε να ξέρει κανείς πάνω κάτω κάτι για τέτοιες συνταγές, ή για το διαιτολόγιο των μοναχών σε νηστεία;
Να βάλω τις βάσεις έστω... Η πρώτη μου απόπειρα ήταν αποτυχία θεωρώ, ίσως επειδή έκατσε κι η εγκυμοσύνη και δεν κατάφερα να την ολοκληρώσω, αλλά κάτι δε μου πηγαινε καλά...
Παλιά που μας νηστεύανε με το ζόρι ως παιδιά, το διασκέδαζα κιόλας. Θέλω να γουστάρω που το κάνω, όχι να αγκομαχώ λες και είμαι υπό το φόβο της κολάσεως!
- Blue Ice
Συνταγές μοναχών
http://www.athos.gr/p_comfor-t_board-id ... lpage.html
Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι στον Άθω οι μοναχοί τα έχουν όλα φρέσκα από τα περιβόλια τους και σε συνδιασμό με το υψόμετρο και το φυσικό περιβάλλον τους βοηθάει πολύ στην ενέργεια...
http://www.athos.gr/p_comfor-t_board-id ... lpage.html
Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι στον Άθω οι μοναχοί τα έχουν όλα φρέσκα από τα περιβόλια τους και σε συνδιασμό με το υψόμετρο και το φυσικό περιβάλλον τους βοηθάει πολύ στην ενέργεια...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- Mantam Froufrou
Ευχαριστώ, ξιφομάχα μου
- seliniasmenos
- Φύλο: Άνδρας
Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον μύθο της χορτοφαγίας, έχει απο κάτω και της πηγές για όποιον θέλει να το ψάξει περισσότερο.
Δεν το βάζω όλο εδώ μέσα γιατί είναι μεγάλο και στα αγγλικά, όποιος ενδιαφέρεται πάντως...
http://chetday.com/vegmyths.htm
Δεν το βάζω όλο εδώ μέσα γιατί είναι μεγάλο και στα αγγλικά, όποιος ενδιαφέρεται πάντως...
http://chetday.com/vegmyths.htm
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Τα λέει τόσο καλά που μου έρχεται να πάω να φάω μπριζόλα μετά από δύο χρόνια!
*Άσχετο με το παραπάνω: Παρακάτω είναι μία λίστα με τους καχεκτικούς-λιπόσαρκους-φιλάσθενους χορτοφάγους αθλητές παγκόσμιας κλάσης.
Vegan Athlete - Summary list of vegan/vegetarian
Anyone who may be skeptical about the strength, endurance and general health of people choosing a vegetarian diet might consider these vegetarian athletes:
Ridgely Abele
Winner of eight national championships in karate
Surya Bonaly
Olympic figure skating champion
Brendan Brazier
Professional Ironman triathlete
Peter Burwash
Davis Cup winner and professional tennis star
Andreas Cahling
Swedish champion bodybuilder, Olympic gold medallist in the ski jump
Chris Campbell
Olympic wrestling champion
Nicky Cole
First woman to walk to the North Pole
Ruth Heidrich
Six-time Ironwoman, USA track and field Master's champion
Keith Holmes
World-champion middleweight boxer
Desmond Howard
Professional football star, Heisman trophy winner
Peter Hussing
European super heavy-weight boxing champion
Scott Jurek
Ultramarathoner, Course Record Holder at Badwater and Western States
Wiki
Audio interview with Animal Voices: MP3
Debbie Lawrence
World record holder, women's 5K racewalk
Sixto Linares
World record holder, 24-hour triathlon
Cheryl Marek and Estelle Gray
World record holders, cross-country tandem cycling
Ingra Manecki
World champion discus thrower
Bill Manetti
Power-lifting champion
Ben Matthews
U.S. Master's marathon champion
Dan Millman
World champion gymnast
Martina Navratilova
Champion tennis player
Paavo Nurmi
Long-distance runner, winner of nine Olympic medals and 20 world records
Bill Pearl
Four-time Mr. Universe
Bill Pickering
World record-holding swimmer
Stan Price
World weightlifting record holder, bench press
Murray Rose
Swimmer, winner of many Olympic gold medals and world records
Dave Scott
Six-time winner of the Ironman triathlon
Art Still
Buffalo Bills and Kansas City Chiefs MVP defensive end, Kansas City Chiefs Hall of Fame
Jane Wetzel
U.S. National marathon champion
Charlene Wong Williams
Olympic champion figure skater
http://www.veganathlete.com/vegan_veget ... hletes.php
*Άσχετο με το παραπάνω: Παρακάτω είναι μία λίστα με τους καχεκτικούς-λιπόσαρκους-φιλάσθενους χορτοφάγους αθλητές παγκόσμιας κλάσης.
Vegan Athlete - Summary list of vegan/vegetarian
Anyone who may be skeptical about the strength, endurance and general health of people choosing a vegetarian diet might consider these vegetarian athletes:
Ridgely Abele
Winner of eight national championships in karate
Surya Bonaly
Olympic figure skating champion
Brendan Brazier
Professional Ironman triathlete
Peter Burwash
Davis Cup winner and professional tennis star
Andreas Cahling
Swedish champion bodybuilder, Olympic gold medallist in the ski jump
Chris Campbell
Olympic wrestling champion
Nicky Cole
First woman to walk to the North Pole
Ruth Heidrich
Six-time Ironwoman, USA track and field Master's champion
Keith Holmes
World-champion middleweight boxer
Desmond Howard
Professional football star, Heisman trophy winner
Peter Hussing
European super heavy-weight boxing champion
Scott Jurek
Ultramarathoner, Course Record Holder at Badwater and Western States
Wiki
Audio interview with Animal Voices: MP3
Debbie Lawrence
World record holder, women's 5K racewalk
Sixto Linares
World record holder, 24-hour triathlon
Cheryl Marek and Estelle Gray
World record holders, cross-country tandem cycling
Ingra Manecki
World champion discus thrower
Bill Manetti
Power-lifting champion
Ben Matthews
U.S. Master's marathon champion
Dan Millman
World champion gymnast
Martina Navratilova
Champion tennis player
Paavo Nurmi
Long-distance runner, winner of nine Olympic medals and 20 world records
Bill Pearl
Four-time Mr. Universe
Bill Pickering
World record-holding swimmer
Stan Price
World weightlifting record holder, bench press
Murray Rose
Swimmer, winner of many Olympic gold medals and world records
Dave Scott
Six-time winner of the Ironman triathlon
Art Still
Buffalo Bills and Kansas City Chiefs MVP defensive end, Kansas City Chiefs Hall of Fame
Jane Wetzel
U.S. National marathon champion
Charlene Wong Williams
Olympic champion figure skater
http://www.veganathlete.com/vegan_veget ... hletes.php
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 3 φορές
ας είμαστε ρεαλιστές. ας αφήσουμε την ηθικολογία και τις προσωπικές θεωρίες και ας πιάσουμε το συμφέρον σας. σας συμφέρει να ζήσετε περισσότερο, με υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, με καθαρό μυαλό και συναίσθημα, και χωρίς την ακαθαρσία και βρωμιά του κρέατος, ναί ή όχι;
σε κάθε σοβαρή ασθένεια οι γιατροί συνιστούν να κοπεί ή να περιοριστεί το κρέας, για να γίνει αποτοξίνωση του οργανισμού και να πάψει να φθείρεται. θέλετε να φτάσετε στο σημείο αυτό, ή να το προλάβετε;
η λύση για όλες τις ασθένειες είναι η φυσική υγιεινή διατροφή και η αποτοξίνωση. τα γνωστά φυτά υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και τα "καινούρια" για τους σημερινούς δυτικούς φυτά που βρίσκεις πλέον σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε "τυποποιημένη" μορφή σκευασμάτων και σε φαρμακεία λύνουν όλα τα προβλήματα υγείας -αρκεί να μην έχει φθαρεί ήδη ανεπανόρθωτα ο οργανισμός-. και αρκεί να περιοριστεί πολύ το κρέας ή να κοπεί εντελώς. μαζί με τα επεξεργασμένα έτοιμα φαγητά που όλα είναι χαμηλής ποιότητας και δεν έχεις έλεγχο των υλικών.
και ένα άλλο θέμα είναι να νικηθούν φόβος, γκρίνια και απαισιοδοξία και να επιδιώκονται τα θετικά συναισθήματα και η σωστή διανοητική "τοποθέτηση", για να αρχίσει η αυτοΐαση του οργανισμού.
επίσης βοηθάει πολύ το νερό με Όζον, σε όλες τις δυσλειτουργίες οργάνων και ασθένειες. όμως μην επηρεάζεστε απο την γελοιότητα των διαφημιστών του. ως τώρα όλο κάτι "βλαχάκια" βάζουν να το διαφημίζουν, αλλά να ξέρετε οτι το Όζον αποδίδει.
με την χορτοφαγία, όταν είναι σωστή, υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων -μετά απο λίγο καιρό ξέρεις περισσότερες γεύσεις απο τον κρεοφάγο- υπάρχει κορεσμός -δεν πεινάει κανείς vegan-, παρέχονται τα θετικά μόνο θρεπτικά συστατικά που έχει και το κρέας, και σε καλύτερη ποιότητα, και μαζί αποτοξινώνεται και θεραπεύεται ο οργανισμός.
άσε που αν καταφέρεις να κόψεις το κρέας για λίγο καιρό, όταν πάψει δηλ. ο εθισμός και λογικευτείς -διότι όλοι οι εθισμένοι είναι παράλογοι στο θέμα αυτού που είναι εθισμένοι-, μετά καταλαβαίνεις οτι δεν είναι κάτι παραπάνω απο ακαθαρσία και δηλητήριο. και είναι αηδιαστική για εσένα ακόμη και η οσμή του.
σε κάθε σοβαρή ασθένεια οι γιατροί συνιστούν να κοπεί ή να περιοριστεί το κρέας, για να γίνει αποτοξίνωση του οργανισμού και να πάψει να φθείρεται. θέλετε να φτάσετε στο σημείο αυτό, ή να το προλάβετε;
η λύση για όλες τις ασθένειες είναι η φυσική υγιεινή διατροφή και η αποτοξίνωση. τα γνωστά φυτά υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και τα "καινούρια" για τους σημερινούς δυτικούς φυτά που βρίσκεις πλέον σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε "τυποποιημένη" μορφή σκευασμάτων και σε φαρμακεία λύνουν όλα τα προβλήματα υγείας -αρκεί να μην έχει φθαρεί ήδη ανεπανόρθωτα ο οργανισμός-. και αρκεί να περιοριστεί πολύ το κρέας ή να κοπεί εντελώς. μαζί με τα επεξεργασμένα έτοιμα φαγητά που όλα είναι χαμηλής ποιότητας και δεν έχεις έλεγχο των υλικών.
και ένα άλλο θέμα είναι να νικηθούν φόβος, γκρίνια και απαισιοδοξία και να επιδιώκονται τα θετικά συναισθήματα και η σωστή διανοητική "τοποθέτηση", για να αρχίσει η αυτοΐαση του οργανισμού.
επίσης βοηθάει πολύ το νερό με Όζον, σε όλες τις δυσλειτουργίες οργάνων και ασθένειες. όμως μην επηρεάζεστε απο την γελοιότητα των διαφημιστών του. ως τώρα όλο κάτι "βλαχάκια" βάζουν να το διαφημίζουν, αλλά να ξέρετε οτι το Όζον αποδίδει.
με την χορτοφαγία, όταν είναι σωστή, υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων -μετά απο λίγο καιρό ξέρεις περισσότερες γεύσεις απο τον κρεοφάγο- υπάρχει κορεσμός -δεν πεινάει κανείς vegan-, παρέχονται τα θετικά μόνο θρεπτικά συστατικά που έχει και το κρέας, και σε καλύτερη ποιότητα, και μαζί αποτοξινώνεται και θεραπεύεται ο οργανισμός.
άσε που αν καταφέρεις να κόψεις το κρέας για λίγο καιρό, όταν πάψει δηλ. ο εθισμός και λογικευτείς -διότι όλοι οι εθισμένοι είναι παράλογοι στο θέμα αυτού που είναι εθισμένοι-, μετά καταλαβαίνεις οτι δεν είναι κάτι παραπάνω απο ακαθαρσία και δηλητήριο. και είναι αηδιαστική για εσένα ακόμη και η οσμή του.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
- seliniasmenos
Tο συμφέρον για να ζήσουμε περισσότερο, με υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, με καθαρό μυαλό και συναίσθημα είναι η ισσοροπημένη διατροφή που ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ το κρεας. Μην μπερδεύεσαι με την κακή διατροφή και την υπερκατανάλωση κρέατος. Ιατρικά αποδεδειγμένα, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται το κρέας.ICAROS έγραψε:ας είμαστε ρεαλιστές. ας αφήσουμε την ηθικολογία και τις προσωπικές θεωρίες και ας πιάσουμε το συμφέρον σας. σας συμφέρει να ζήσετε περισσότερο, με υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, με καθαρό μυαλό και συναίσθημα, και χωρίς την ακαθαρσία και βρωμιά του κρέατος, ναί ή όχι;
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Ασφαλώς θέλουμε όλοι υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Προσωπικά έχω μειώσει πολύ την πρόσληψη του κρέατος (αν και δεν ενδείκνυται απ'τους δικούς μου γιατρούς λόγω ιδιάζουσας κατάστασης (υγείας) που με ταλανίζει παιδιόθεν, αλλά για να κάνω εδώ και τον συνήγορο του διαβόλου, περιμένω συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη απαρρίθμηση των "βρώμικων" στοιχείων που περιέχει το κρέας.ICAROS έγραψε:ας είμαστε ρεαλιστές. ας αφήσουμε την ηθικολογία και τις προσωπικές θεωρίες και ας πιάσουμε το συμφέρον σας. σας συμφέρει να ζήσετε περισσότερο, με υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, με καθαρό μυαλό και συναίσθημα, και χωρίς την ακαθαρσία και βρωμιά του κρέατος, ναί ή όχι;
Γιατί υπάρχει και ο αντίλογος εδώ, που λέει ότι τα λιπίδια που περιέχουν μόνο ζωϊκές τροφές (και δη το κρέας) είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ο οποίος τρέφεται με αυτά, και υπολειτουργεί κατά την έλλειψή τους. Παρ'όλα αυτά η χοληστερόλη έχει δαιμονοποιηθεί απίστευτα, τα όρια "ασφαλείας" έχουν κατέβει κατ΄πολύ, και προάγονται σαν τρελές οι στατίνες που κατεβάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης θεαματικά από τη μία, από την άλλη προκαλούν σοβαρές ενίοτε παρενεργειες, ξεκινώντας από ραβδομυόλυση και καταλήγοντας σε ζημιές του παγκρέατος ή του ήπατος.
Συμφωνώ. Αλλά γιατί το κρέας ΞΑΦΝΟΥ θεωρείται "αφύσικη" διατροφή; Επί αιώνες (για να μην πω χιλιετηρίδες) το κρέας αποτελούσε μέρος της φυσιολογικότατης διατροφής του ανθρώπου, χωρίς να πέφτει προβολέας και μεγενθυτικος φακός επάνω του, σε βαθμό που να φτάσουμε στην τελική να του καταλογίζουμε ΟΛΑ τα στραβά κι ανάποδα που προκύπτουν στον οργανισμό μας.η λύση για όλες τις ασθένειες είναι η φυσική υγιεινή διατροφή και η αποτοξίνωση.
Αυτή η νοοτροπία άρχισε να εδραιώνεται στα μυαλά από το '75 και μετά (τότε ξεκίνησε δειλά δειλά), γιγαντώθηκε στη δεκαετία του '90 και σήμερα φτάσαμε να θεωρούμε ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ το γεγονός ότι το κρέας είναι βλαπτικό για την υγεία μας. Δεν θεωρώ καθόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι αυτή η νοοτροπία και λογική συμβάδιζε και χρονικά και περιστασιακά με την αυξανόμενη τάση της χορτοφαγίας γενικότερα στον δυτικό κόσμο, ενώ παράλληλα όλη αυτή η λογική συνδεόταν άρρηκτα και άμεσα με ένα γενικότερο "νεοεποχίτικο κύμα" που εμφανίστηκε, εδραιώθηκε και γιγαντώθηκε στις ίδιες ακριβώς εποχές (χρονικές στιγμές).
Να με συγχωρνάτε που σ'αυτό το σημείο μπαίνει και το συνωμοσιολογικό βίτσιο μου σε full engine mode, αλλά όλο αυτό το βρίσκω πάρα πολύ ύποπτο και άμεσα συσχετιζόμενο- υποκινούμενο από το (παγκόσμιο νεοταξίτικο) σύστημα, το οποίο (μέσα από πλείστες όσες ενδειξεις-πληροφορίες-αποκαλύψεις κλπ, σχεδόν αποδεικνύεται ότι) μόνο το καλό μας, την ευεξία, την καλή εγκεφαλική λειτουργία και την καλή υγεία μας δεν επιθυμεί να προάγει. Το σύστημα είναι αυτό που προάγει και καθορίζει, μόδες, γούστα κι τάσεις σε μεγάλο βαθμό και σε τεράστιο μέρος του πληθυσμού στον πλανήτη μας. Γιατί να μην υποψιαστώ/υποθέσω/συμπεράνω ότι κι αυτή η νεοεποχίτικη διαδρομή της χορτοφαγίας, (που έχει γίνει είτε εμμονή είτε απόλυτα απράβατος τρόπος ζωής πλέον για αρκετούς) δεν είναι γέννημα του ίδιου αυτού νεοταξίτικου συστήματος, ως άλλη μια επίθεση στο νευρικό μας σύστημα, την υγεία μας (μακροπρόθεσμα) και την εγκεφαλική μας λειτουργία;
ΔΕΝ ΛΕΩ πως το κρέας δεν περιέχει τοξίνες και δεν είναι βλαπτικό σε υπερβολικές ποσότητες. Λέω πως είναι εξ'ίσου βλαπτική η υπερβολική πρόσληψη ή η πλήρης διακοπή πρόσληψης άλλων ουσιών/συστατικών, απαραιτητων για τον οργανισμό. Ο άνθρωπος υπήρξε και εξακολουθεί να είναι (εξ ορισμού κι από γεννησιμιού του) αποδεδειγμένα παμφάγο ον και ως τέτοιο, εξυπακούεται πως χρειάζεται όλη τη γκάμα των τροφών που του προσφέρει η φύση. Και ζωϊκών και φυτικών. Το να μειωθούν τα μεν και να αυξηθούν τα δε, δεν το βρίσκω τόσο απορρυθμιστικό στον οργανισμό, όσο το να κοπούν εντελώς τα μεν, και να εστιάσουμε στα δε.
Στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησης εδώ, θα διαφωνήσω. Ολοένα και περισσότερο, τα δυτικά συστήματα επιδιώκουν πάση θυσία να μας αποκόψουν από φυσικά συστατικά, βιταμίνες ή βότανα που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. (βλ. codex alimentarious, η πλήρη εφαρμογή του οποίου είναι στα σκαριά), οπότε το τι ακριβώς βρίσκει και πώς το βρίσκει κανείς στην αγορά σήμερα, παίζεται και παίζεται χοντρά. Συμφωνώ με το δεύτερο σκέλος της απόρριψης που εκφράζεις για τα επεξεργασμένα έτοιμα φαγητά, και θα συμπληρώσω και τα τυποποιημένα. Αλλά κατά πόσο και μέχρι ποιου σημείου μπορει να τα αποφύγει κανείς;τα γνωστά φυτά υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και τα "καινούρια" για τους σημερινούς δυτικούς φυτά που βρίσκεις πλέον σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε "τυποποιημένη" μορφή σκευασμάτων και σε φαρμακεία λύνουν όλα τα προβλήματα υγείας -αρκεί να μην έχει φθαρεί ήδη ανεπανόρθωτα ο οργανισμός-. και αρκεί να περιοριστεί πολύ το κρέας ή να κοπεί εντελώς. μαζί με τα επεξεργασμένα έτοιμα φαγητά που όλα είναι χαμηλής ποιότητας και δεν έχεις έλεγχο των υλικών.
Κι εγώ έχω αυτή την αίσθηση, και χαίρομαι που το επιβεβαιώνεις, γιατί από αίσθηση, οδεύει προς τη βεβαιότητα.επίσης βοηθάει πολύ το νερό με Όζον, σε όλες τις δυσλειτουργίες οργάνων και ασθένειες. όμως μην επηρεάζεστε απο την γελοιότητα των διαφημιστών του. ως τώρα όλο κάτι "βλαχάκια" βάζουν να το διαφημίζουν, αλλά να ξέρετε οτι το Όζον αποδίδει.
Να σου πω την αλήθεια, δε με απασχολούν τοσο οι γεύσεις και η κάλυψη των γευστικών μου απολήξεων ώστε να'χω τροφικές "απολαύσεις", όσο να καλύπτω το σώμα μου, παρέχοντάς του ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ αυτά που χρειάζεται. Κι αν το σώμα μου μου ζητάει κάτι συγκεκριμένο, φροντίζω να του το δώσω, σε όσο καλύτερη μορφή μπορώ, διότι πιστεύω πως το σώμα είναι σοφότερο και έχει καλύτερη γνώση των αναγκών του, από ό,τι νομίζουμε πως έχουμε εμείς, με τις νοητικές μας διεργασίες, που είναι βεβαιο ότι επηρεάζονται και από προπαγάνδες και από τάσεις και από περιρρέουσες "νοοτροπίες" κάθε εποχής, που γίνονται αξιώματα, χωρίς αξιόλογα στοιχεία για να στηρίξουν το σωστό ή το λάθος τουςμε την χορτοφαγία, όταν είναι σωστή, υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων -μετά απο λίγο καιρό ξέρεις περισσότερες γεύσεις απο τον κρεοφάγο- υπάρχει κορεσμός -δεν πεινάει κανείς vegan-, παρέχονται τα θετικά μόνο θρεπτικά συστατικά που έχει και το κρέας, και σε καλύτερη ποιότητα, και μαζί αποτοξινώνεται και θεραπεύεται ο οργανισμός.
Αυτό δεν θα το σχολιάσω, γιατί είναι καθαρά υποκειμενικό... Όπως το αντιλαμβάνεται/προσλαμβάνει κανείς. Απλά θα μου επιτραπεί να επιμείνω ότι το ψάρι, τα αυγά, το γάλα κλπ, κυρίως το ψάρι που προσφέρει Ω3 λιπαρά, φώσφορο και (ζωϊκή) πρωτεϊνη, ειναι πράγματα που κάθε οργανισμός χρειάζεται σε κάποια λογική (και σε καμία περίπτωση υπερβολική) δόση, για την εύρυθμη λειτουργία του.άσε που αν καταφέρεις να κόψεις το κρέας για λίγο καιρό, όταν πάψει δηλ. ο εθισμός και λογικευτείς -διότι όλοι οι εθισμένοι είναι παράλογοι στο θέμα αυτού που είναι εθισμένοι-, μετά καταλαβαίνεις οτι δεν είναι κάτι παραπάνω απο ακαθαρσία και δηλητήριο. και είναι αηδιαστική για εσένα ακόμη και η οσμή του.
Κατά τα λοιπά έχεις λείψει και χαίρομαι που σε βλέπω, Λευτέρη.
Θα με ενδιέφεραν και οι σκέψεις σου σε άλλα τόπικς, άλλης θεματολογίας που παίζουν πολύ εδώ μέσα, όπως αλλαγές στη Γη, ενέργειες, συμπεριφορά του Ήλιου, (οι στόλοι ατια που εντοπίζονται γύρω απ'αυτόν) κλπ. Ελπίζω να το ψάξεις λίγο και να'χεις κάτι ενδιαφέρον να συμβάλλεις σε αυτά τα θέματα.
Καλημέρες
ΥΓ: Πριν πατήσω το submit, είδα το ποστ που πρόλαβε να ανεβάσει ο Σελ, και είναι εκπληκτικό το ότι σε κάποιο σημείο λέμε ακριβώς τα ίδια.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- alkinoos
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 81 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Κατι περιεργο συμβαίνει μέσα μου και δε τρώω όσο έτρωγα κάποτε ,ίσα ισα που υπάρχουν και μερες που ξεχνιέμαι να τρώω και το μόνο που θέλω είναι καφέ και τσιγάρο για να έχω την ηρεμία μου,ναι ο καφες και το τσιγαρο με ηρεμουν και με κάνουν να σκέφτομαι ''πολυστροφα'' ,και όταν θέλω να φάω αναζητώ σαλάτες και φρούτα ,σα να νιώθω να απομακρυνομαι από το κρέας,ίσως να είναι η ιδέα μου θα το κοιτάξω ,αλλά διαβάζοντας τα μηνυματα που μου στέλνει ο οργανισμός μου σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Και εγώ το ίδιο έχω πάθει.
Πάνε δύο εβδομάδες που μου συμβαίνει.
Κάποτε έτρωγα γλυκά. Πάντα ήθελα ένα μικρό γλυκάκι.
Έχω δύο εβδομάδες να φάω ζάχαρη.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει
Πάνε δύο εβδομάδες που μου συμβαίνει.
Κάποτε έτρωγα γλυκά. Πάντα ήθελα ένα μικρό γλυκάκι.
Έχω δύο εβδομάδες να φάω ζάχαρη.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- seliniasmenos
Εγώ πάλι τρώω ο,τι βρίσκω μπροστά μου. Κανω ντου στο ψυγείο στις 4 την νύχτα.