Για τις Αυτοδιοικητικές ΕΚΛΟΓΕΣ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση

Ποια θα είναι η στάση σας σ'αυτές τις εκλογές;

1. θα ψηφίσω, αλλά δεν ξέρω ποιον ακόμα.
1
4%
2. θα ψηφίσω υπερ του κυβερνώντος κόμματος.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
3. θα ψηφίσω ο,τιδήποτε άλλο εκτός του κυβ. κόμματος.
8
31%
4. δεν θα πάω να ψηφίσω συνειδητά
15
58%
5. δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
2
8%
6. θα ρίξω επίτηδες άκυρο
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 26
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Για τις Αυτοδιοικητικές ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 15 Σεπ 2010, 13:13

Η προσωπική μου θέση έχει ήδη καταγραφεί σε άλλο τόπικ, τη μεταφέρω εδώ αυτολεξί:

Δεν θα πάω να ψηφίσω. Συγκεκριμένα, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ να ψηφίσω όσο θα ζω ή όσο θα υπάρχει αυτό το σύστημα. Θεωρώ ότι συμμετέχοντας σ'αυτή τη διαδικασία, ΣΤΗΡΙΖΩ το σύστημα. Κι εγώ κύριοι δεν θα κάνω τίποτα για να το στηρίξω. Το θεωρούσα φαύλο κάποτε, σήμερα το θεωρώ άρρωστο, υπανθρώπινο-απάνθρωπο και άκρως φασιτσικό. Δεν μπορώ λοιπόν να στηρίζω κάτι τέτοιο, αφού θέλω ψυχή τε και σώματι την πλήρη ανατροπή του.

Θεωρώ πως αυτό που θα τους φοβίσει περισσότερο, είναι να λάβουν αυτό το μήνυμα ως άρνηση υποταγής στο σύστημά τους. Το μήνυμα δίδεται ΜΟΝΟΝ με την αποχή. Αν δουν τεράστιο ποσοστό αποχής, θα τα κάνουν πάνω τους, χειρότερα απ'ό,τι χέστηκαν όταν κόντεψε ο κόσμος (στην τελευταία πορεία) να μπουκάρει στη βουλή και να τους κάνει φέτες.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ψήφισα το 4.

Παρακαλώ να μην ξεχάσετε να προσέλθετε στην κάλπη.
Το αποτέλεσμα θα έχει ενδιαφέρον...
Ευχαριστώ. :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Για τις επικείμενες... ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση από takis_papa » Τετ 15 Σεπ 2010, 17:18

ArELa έγραψε:...Δεν θα πάω να ψηφίσω. Συγκεκριμένα, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ να ψηφίσω όσο θα ζω ή όσο θα υπάρχει αυτό το σύστημα...
Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ψήφισα το 4...
Μαζί σου 100%.
Συνειδητά!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 15 Σεπ 2010, 17:23

:yes:
:xara: :urock: :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aitherovamwn
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aitherovamwn » Τετ 15 Σεπ 2010, 22:42

βικούλα, ακόμα μια φορά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.. αν δεν γουστάρεις ένα εστιατόριο, απλά δεν πατάς το πόδι σου σε αυτό.. η λύση δεν είναι ούτε να πας και να παραγγείλεις κάτι εκτός μενού (η περίφημη ψήφος διαμαρτυρίας), ούτε να πας, αλλά να μην παραγγείλεις τίποτα (λευκό ή άκυρο).. κάπως έτσι και εγώ με το σύστημα

ώσπου να ανοίξει άλλο εστιατόριο στη γειτονιά (να αλλάξει δλδ γενικότερα το πολιτικό σύστημα), εγώ θα τρώω σπίτι μου.. για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ούτε και στις τελευταίες βουλευτικές είχα πάει να ψηφίσω.. ένιωθα ότι ακόμα και με την παρουσία μου στις εκλογές τους, θα τους δικαίωνα τους προδότες (όλους τους)..

για να αντιληφθείτε πόσο απίστευτη κοροϊδία είναι το υπάρχον πολιτικό σύστημα, σκεφτείτε μόνο το εξής:

θα μπορούσαμε κάθε κυριακή (ή έστω μια φορά τον μήνα) να πηγαίναμε με την ταυτότητά μας στο προπατζίδικο της γειτονιάς μας (ακριβώς σαν να παίζαμε "τζόκερ" ή "στοιχημα") και να ψηφίζαμε - όχι κόμματα, πολιτικάντηδες, μασόνους και εκπροσώπους που θα πλουτίζουν στο όνομά μας - αλλά να αποφασίζαμε απευθείας αυτό που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να γίνει, για όλα τα σημαντικά ζητήματα του τόπου, σαν εμείς να είμασταν οι βουλευτές..

το κόστος σήμερα της μετάβασης του πολιτικού μας συστήματος σε άμεση δημοκρατία δεν θα υπερέβαινε αυτό της εκτύπωσης των δελτίων λόττο και τζόκερ

σκεφτείτε μόνο πόσο διαφορετική θα ήταν η χώρα μας σήμερα, αν άφηναν οι αλήτες να συμβεί κάτι τέτοιο..
...να είστε πάντα καλά...
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 15 Σεπ 2010, 23:28

Θα ψηφίσω συνδυασμό, αλλά όχι υποστηριζόμενο από τα πρώτα κόμματα. Είμαι κατά της αποχής διότι αυτό επιδιώκει το σύστημα. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στις Η.Π.Α ψηφίζει το 30% και ο πρόεδρος εκλέγεται από σχεδόν το 16 με 17%. :cool:

Εκεί μας οδηγεί ο geoffrey ή gap ή giorgko ή μλκπτρς.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 16 Σεπ 2010, 07:29

Είμαι ανάμεσα στο να μην πάω να ψηφίσω και στο να πάω και αντί για ψηφοδέλτιο να ρίξω χαρτί που να λέει "ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ" και "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ". Ακόμα δεν έχω αποφασίσει....
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 08:00

Κλικ στην 5η επιλογή τότε ξιφομάχε μας :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 16 Σεπ 2010, 08:14

Φυσικά και δεν θα ψηφίσω, οπως δεν ψηφισα και στις προηγουμενες εκκλογες.
Μια φορα ψηφισα σε ολη τη ζωη μου οταν ημουν 18 για να δω πως ειναι.
Ψηφος σημαινει νομιμοποίηση τους....
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από takis_papa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 11:49

aitherovamwn έγραψε: ... και να ψηφίζαμε - όχι κόμματα, πολιτικάντηδες, μασόνους και εκπροσώπους ...
Συμφωνούμε σε όλα, αλλά για πες μου, τι κόλλημα έχεις με τους Μασόνους; Γνωρίζεις καλά τι είναι Τεκτονισμός; Ή και εσύ, ομαδοποιείς ΟΛΟΥΣ τους τάδε σαν εγκληματίες, επειδή κάποιοι εγκλημάτησαν; Όλοι οι Αλβανοί για παράδειγμα είναι λαμόγια;
xifomaxos έγραψε:Είμαι ανάμεσα στο να μην πάω να ψηφίσω και στο να πάω και αντί για ψηφοδέλτιο να ρίξω χαρτί που να λέει "ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ" και "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ". Ακόμα δεν έχω αποφασίσει....
Την διαμαρτυρία σου θα την δει ΜΟΝΟΝ η εκλογική επιτροπή του τμήματος που ψήφισες και όσοι εκπρόσωποι κομμάτων θα είναι παρόντες, δηλαδή από τρία μέχρι επτά άτομα... Γιατί να κάνεις λοιπόν τον κόπο να πας;
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 16 Σεπ 2010, 12:09

Η αποχή το λευκό και το άκυρο είναι υπέρ του πρώτου κόμματος. Υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να βγεί και πάλι ο ΓΑΠ.
Αν παίξει το σενάριο διπλών εκλογών
Αλλά και πάλι αν γίνουν μόνο οι δημοτικές η αποχή δεν θα μετρήσει ή θα περάσει στα ψηλά.
Το αποτέλεσμα θα είναι να βγούν Πασόκοι δήμαρχοι και να το θεωρήσουν νωπή λαική εντολή για νέα μέτρα.
Η καλύτερη τιμωρία είναι μία ψήφος σε μικρό συνδυασμό. Σε αυτόν που δεν βάζει τη μούρη του στις κολώνες. Η έκπληξη θα είναι να βγούν στην επιφάνεια νέα πρόσωπα. Αυτή θα είναι και η τιμωρία τους. Δεν έχει σημασία τι παράταξης θα είναι τα πρόσωπα αυτά. Αλλά να είναι εκτός συστήματος
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από takis_papa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 12:18

doctormarkon έγραψε:Η αποχή το λευκό και το άκυρο είναι υπέρ του πρώτου κόμματος. Υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να βγεί και πάλι ο ΓΑΠ.
Αν παίξει το σενάριο διπλών εκλογών
Αλλά και πάλι αν γίνουν μόνο οι δημοτικές η αποχή δεν θα μετρήσει ή θα περάσει στα ψηλά...
Αν υπάρξει αποχή της τάξης του 65%, τότε θα δεις χορό που θα κάνουν οι πολιτικοί μας...
Από την άλλη, αν ψηφίσεις κάποιον μικρό που δεν ξέρεις σαν επιλογή πέραν των γνωστών κομμάτων, γνωρίζεις τι φρούτο θα είναι αυτός;
Αποχή λοιπόν για να ξεμπερδεύουμε με δαύτους.
Και ΔΕΝ θα περάσει στα ψιλά...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 12:49

doctormarkon έγραψε:Η αποχή το λευκό και το άκυρο είναι υπέρ του πρώτου κόμματος. Υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να βγεί και πάλι ο ΓΑΠ.
Πες αλεύρι, ο Ιωνας σε γυρεύει. ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ μου είπε τα ίδια, όταν ήρθε προχθές στο μαγαζί. :lol: (Αναρωτιέμαι τι θα'λεγε τώρα ο Καρίπης. Οτι αριστερίζει ο Ίωνας, ή ότι εσύ εφαρμόζεις "τακτικη του ΚΚΕ"; :loco: )

Και απαντώ στα δύο σκέλη αυτής της τοποθέτησής σου:

Στο πρώτο σκέλος.
Η αποχή δεν είναι υπέρ ΚΑΝΕΝΟΣ (για κανένα εκλογικό σύστημα) ΤΕΛΕΙΑ. Αυτά τα λένε τα παπαγαλάκια που θέλουν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το παρόν ΣΥΣΤΗΜΑ, ή φοβούνται να κάνουν πραγματικά το άλμα να βγουν από δαύτο.

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά προσερχόμενοι στις κάλπες (ειδικά πλέον σ'αυτή τη φάση που φτάσαμε), ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το υπάρχον φαύλο (όλοι συμφωνούμε στο "φαύλο") σύστημα!

Είμαι πολίτης, δεν είμαι δουλικό που θα λέει κι ευχαριστώ επειδή κάθε 4ετία μου κάνουν τη χάρη να "μιλήσω" για συγκεκριμένο ζήτημα (είτε αυτοδιοίκηση είτε για κρατική΄διοίκηση.) Και ΑΝ δείχνουν τα αποτελέσματα αυτό που πραγματικά "λέμε" στις εκάστοτε εκλογές. (Έχω λόγους να αμφιβάλλω και γι'αυτά πλέον).
Αλλά οκ, πες ότι όντως σχηματίζεται η επόμενη κυβέρνηση (η όποια επόμενη) με βάση αυτό που λέμε. Μετά τι; Μας ρωτάνε για τίποτα; Κάνουν αυτό που θέλουμε ή αυτό που θέλουν πάντα τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας; Νομίζω η απάντηση σ'αυτό, είναι αυτονόητη. ΠΑΛΙ δεν μου πέφτει λόγος επ'αυτού.
Δεν έκαναν ποτέ ένα δημοψήφισμα πριν πάρουν τις (κρίσιμες) αποφάσεις που παίρνουν, να με ρωτήσουν, να ΜΙΛΗΣΩ! Πιο "δημοκρατική" ήταν η χούντα σ'αυτό, αφού έτσι για τα μάτια, έκανε κι ένα δημοψήφισμα βρε αδερφέ. Αρα, αποφασίζουν, διατάζουν- ΕΡΗΜΗΝ μου μονίμως (αυτή τη "δημοκρατία" έχουμε-ξεφτίλισαν τη λέξη), και μετά με θέλουν για διακοσμητικό παρατρεχαμενάκι, να τρέχω στις κάλπες όποτε πουν αυτοί, για να επιβεβαιώνεται προ πάντων, ότι όλοι εξακολουθούμε να είμαστε στο σύστημα που μας έφτιαξαν. Ε οχι, εγώ κατέβηκα απ'αυτό το λεωφορείο, κι ας μη μου'κανε τη χάρη ούτε να σταματήσει! ΤΕΛΟΣ η ανοχή και η υποταγή και η προσέλευση στα κιόσκια-ναϊσκους ΜΕΣΑ στο μαντρί, που στήνουν για να διαφεντεύουν το κοπάδι. Εγώ δεν θα πάρω, ευχαριστώ.

Στο δεύτερο σκέλος:
Ο κίνδυνος να ξαναβγει ο ΓΑΠ, δεν με απασχολεί καθόλου. Γιατί απλούστατα, έχω εμπεδώσει πως όποιος και να βγει (εφ'όσον θα λειτουργεί- και θα βοηθάμε να λειτουργεί το υπάρχον σύστημα), θα εκτελεί εντολές της ελίτ, και σε καμία περίπτωση δε θα υπηρετεί/διαφυλλάσει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.
Δε μ'ενδιαφέρει λοιπόν ποιος θα βγει, αφού τα παραπάνω τα εμπέδωσα.
Εμένα μ'ενδιαφέρει να ανατραπεί ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που εξέθρεψε και τα συγκεκριμένα (πολιτικά) πρόσωπα και κόμματα και τα συμπαραμαρτούντα. Και όταν γίνει αυτό, (που πιστεύω ότι δε θα αργήσει να γίνει) θα πάνε πολλοί μα πάρα πολλοί εκεί που τους αξίζει. (χώμα; Φυλακή; Ο,τι γουστάρετε, το αφήνω ανοιχτό στις επιθυμίες σας).
Μέχρι τότε...

εγώ δεν ξαναπλησιάζω κάλπη ούτε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου! Γιατί δεν ξέρω να φαρισαϊζω και να υποκρίνομαι στον ίδιο μου τον εαυτό, που ξέρω πως άμα πάω, έστω για να τους ζωγραφίσω μια μούντζα, την άλλη μέρα θα με σιχτιρίζω που πάλι με "χειραγώγησε" το σύστημα.

Δεν μπορώ να υποστηρίζω με πάθος/ να ωρύομαι και μερικές φορές/ για άλλα, και άλλα να κάνω στην πράξη. Στην παρούσα φάση της ζωής μου, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στηρίζω το σύστημα εκεί που δεν μπορώ να το αποφύγω. (και το πληρώνω αδρά!). Ε, δε θα το στηρίζω και από μόνη μου στα μη υποχρεωτικά, για να παραμυθιάζομαι στο ψευτο-δημοκρατικό τριπάκι που μου προσφέρουν σαν επιδόρπιο κάθε τετραετία.

Παρεμπιπτόντως, συμφωνώ με τον Τάκη ! :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 16 Σεπ 2010, 14:59

Επί του προκειμένου συμφωνώ με την Μαρία. Το παράδειγμα για τις Η.Π.Α, όπου ο "πλανητάρχης" συγκεντρώνει μόνον το 16% του αμερικανικού λαού είναι πασιφανές.

Επίσης, και αυτό το έγραψα, ο GAP βολεύεται με το να ψηφίζουν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Ίσως, μάλιστα, να νομοθετήσει το προαιρετικόν της ψήφου. Όπως στο USA ή όπως Αμερική όπως θα έλεγε και η Υβέτ.

Δυστυχώς, το κατόρθωμα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων της συμφοράς είναι η αποπολιτικοποίηση. Αυτό σηκώνει μεγάλη κοινωνιολογική ανάλυση που δεν είναι επί της παρούσης. Απλώς να πω ότι είναι άλλο πράγμα το πολιτικό ον σύμφωνα με την ρήση του μεγάλου Σταγειρίτου φιλοσόφου και άλλο ο Ιδιώτης και η Ιδιώτευση. Με την έννοια αυτή, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο Αριστοτέλης εννοεί εκείνον που αδιαφορεί για τα κοινά, δεν εκφράζει άποψη, δεν έχει άποψη και θέλει να απόσχει. Ως ζωντανά και υγιή κύτταρα της κοινωνίας φρονώ ότι επιβάλλεται να συμμετέχουμε, εναντίων των άλλων, των άρρωστων καρκινικών κυττάρων τα οποία έχουν ως σκοπό να μας διαφθείρουν και να σαπίσουν τον κοινωνικό ιστό. Με την αποχή μας τους παραδίδουμε το πεδίο ελεύθερο να δράσουν.

Θεωρώ ότι από τη στιγμή που οι περισσότεροι έχουν άποψη, ορισμένοι, μάλιστα, ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, θα πρέπει και να την εκφράσουν. Στην ανάγκη να δημιουργήσουν δικούς τους συνδυασμούς. Με αυτόν τον τρόπο, αφενός μεν αδικούν τους εαυτούς των, αφετέρου δε στερούν από τους υπολοίπους μία εναλλακτική δυνατότητα ψήφου.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 15:22

Προτείνω σε όλους (και δη σε όσους πάνε να ψηφίσουν) να διαβάσουν καλά το 1984 του Οργουελ. (αν δεν έχετε χρόνο για διάβασμα, έστω δείτε την ταινία).

Προφήτης ήταν που το '32 ¨"έβλεπε" αυτά που αρχίζουν να υλοποιούνται τώρα; Κάθε άλλο... Απλά είχε την τύχη/ή κι ατυχία αν θέλετε, να μάθει εκ των έσω τις σχεδιάρες που εξυφαίνονταν από τότε, και πολύ παλιότερα...

Το θέμα δεν είναι να "πέσει" ο συγκεκριμένος.
Για να πάρουμε ανάσα, πρέπει να καταρρεύσει το σύστημα, όχι μόνο μια μικρή υπομοναδούλα του. (που στην προκειμένη είναι ο ΓΑΠ ή όποιος άλλος θα μας κουμαντάρει εδώ).

Εδώ που φτάσαμε, δεν πρέπει να κοιτάμε μυωπικά το θέμα, ούτε να υποκινούμαστε από κομματικοϊδεολογικό γινάτι ή αντιπάθεια σε ένα πολιτικό πρόσωπο. Το να καταποντιστεί αυτό το πρόσωπο/κόμμα, δε λύνει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα. Και ειδικά όσοι είμαστε γονείς, δεν μας παίρνει να κοιτάμε πώς θα αντιμετωπίσουμε κάτι για τώρα. Οφείλουμε να βλέπουμε και παρακάτω...
Είναι σαν να κόβεις ένα παρασιτικό/δηλητηριώδες χόρτο μέχρι εκεί που βλέπεις (σύριζα στο χώμα). Δεν το ξερίζωσες. Θα ξαναφυτρώσει.

Το θέμα είναι απλό. Ή πάμε πάλι σωρηδόν να ρίξουμε ψηφαλάκι, ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΣ αυτό που μας κατασπαράζει, ή του γυρνάμε την πλάτη. Τα μεσοβέζικα και οι πολιτικοποιημένες εκλογικεύσεις για την προσέλευση στις κάλπες, είναι απλές δικαιολογίες για να κοιμόμαστε ήσυχοι.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 16 Σεπ 2010, 18:18

Ιωνα κανεις λαθος με το να μιλας για την εννοια της ιδιωτευσης της εποχης του αριστοτελη και να τα εφαρμοζεις στις συνθηκες του σημερα.
Ο Αριστοτελης εζησε σε μια εποχη κατα την οποια το κράτος ανηκε στην κοινωνια.
Τι ειναι η ψηφος σημερα;
Στην αρχαια Ελλαδα επρεπε ειτε να συμφωνησεις με μια γνώμη ειτε να εκφερεις την δικη σου.
Σημερα δεν σου διδεται αυτο το δικαιωμα. Σου λενε δυο αποψεις που μοιαζουν (πασοκ νδ) και πρεπει να διαλεξεις μια απο τις δυο.
Λειπει ομως το τριτο και σημαντικοτερο στοιχειο της αρχαιοπρεπους συμμετοχης στα κοινα.
Δηλαδη το να μπορεις να προτείνεις την δικη σου αποψη
Το εκλογικό δικαιωμα δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια ψευδαίσθηση.
Αφου οι επιλογές σου ειναι περιορισμένες και αποφασισμένες απο αλλους κι οχι απο σενα.
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Orion » Πέμ 16 Σεπ 2010, 19:58

Εκλογες , η επικυρωση απλα για να υπαρχει νομιμοφανεια (ο λαος αποφασιζει κι ετσι ) πραγματων που εχουν προαποφασισθει και που δεν θα σου ανακοινωσουν ποτε , θα τα υποστεις ( γιατι εσυ μεγαλε τους διαλεξες λεμε )
αντιθετα θα σου πουν καταμουτρα οτι εισαι ηλιθιος ( υποτιμωντας την νοημοσυνη σου και την κριτικη σου σκεψη ) βγαζοντας ομιλιες με κουφιο περιεχομενο αχταρμα με συνθηματα και εσυ πρεπει να τους χειροκροτας , αν το κανεις καλα κανουν και σε θεωρουν ηλιθιο.

Ενα κοκοστημενο σοου δηθεν δημοκρατιας και ευκαιρια εκφρασης του λαϊκου αισθηματος που ο κυριαρχος λαος που αποφασιζει και εχει κριτηριο και μνημη και ενστικτο και μπλα μπλα μπλα .. και κολοκυθια
Αλλη περιπτωση η ψηφος διαμαρτυριας , ψηφισε με λεει για να παρω κανα ποσοστουλι παραπανω και να δεις θα πιεσω και θα εχω λογο και και και .... αρκει λεει να μπω και γω να κανω το κομματι μου , ασε ρε φιλε διαμαρτυρομαι κι εγω δεν χρειαζομαι αντιπροσωπο διαμαρτυριας ,τι εσυ τι εγω αμα ειναι μονο για διαμαρτυρια, το ιδιο κανει.

Το ολο πολιτικο συστημα με τους συμμετεχοντες σε αυτο ειναι για ξηλωμα δεν προκειται να παω να ο επικυρωσω εστω και με την κοροϊδια της ταχα μου εκλογης που νομιζω οτι κανω ριχνοντας το φακελο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 20:05

Σχηματίζεται ένα "τσούρμο" πραγματικών (και όχι μελανζέ) αντι-εξουσιαστών/αντι-συστηματικών εδώ μέσα, και πολύ γουστάρω. :xara:

Ροκιές Ωρίων! :urock: :urock:

(και στο Ντ/σινεράκι μου ακα Φωτάκι :D
και στο Αιθέριο Χρήστο μας βεβαίως βεβαίως! ) :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 16 Σεπ 2010, 20:41

Το ζήτημα δεν είναι μόνο να ξεκουμπιστεί ο gap και το φαύλο κόμμα του, αλλά το συνολικό πολιτικό σύστημα. Η αποχή όμως δεν λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως το τροφοδοτεί. Εάν σας αρέσει να κάνει κουμάντο το 20% στο 80%, τότε μπορείτε να απέχετε. Γιατί από τη στιγμή που απέχετε τους νομιμοποιείτε, τους λύνετε τα χέρια να προχωρήσουν στα σχέδιά των.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 21:58

Ρε συ Δημήτριε δεν είμαστε ΗΠΑ εδώ, είμαστε Ελλάδα. ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό το εκλογικό σύστημα αφ'ενός, αφ'ετέρου όποιος βγει με 20% δε θα φτουρήσει μία.

Άσε που αν υπάρξει τόσο χαμηλό ποσοστό τη μια φορά, την άλλη δε θα πάει κανένας εκτός από υπεργηρους.

Τους τρομάζει η πραγματική αποχή, και τους "καίει¨" η συμμετοχή. ΓΙ'ΑΥΤΟ και διαδίδουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως την παπαριά (και πείθουν δυστυχώς) ότι η μη συμμετοχή είναι λάθος.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 16 Σεπ 2010, 22:22

Όταν πας για να ψηφίσεις εκτός από τα γνωστά ψηφοδέλτια σου δίνουν και ένα πακέτο από άλλα που όσοι τα παίρνουν μαζί τους τα χρησιμοποιούν για ως λίστα για ψώνια. Ένα πακέτο μικρών κομμάτων, αυτά που αγνοείς ακόμα και την ύπαρξή τους. Ψήφο σε αυτά λοιπόν.
Και είναι για όλα τα γούστα από άκρα αριστερά έως άκρα δεξιά. Το φάσμα των επιλογών τεράστιο. Μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να αρπάξεις ένα από το σορό και να το βάλεις στο φάκελο (αφού αφαιρέσεις αυτά που δεν θέλεις και κυρίως τα 2).

Από όλα το πακέτο των χαρτιών είχα διακρίνει έν κόμμα που λεγόταν "Χριστοπιστία" Αρχηγός ήταν κάποιος Πατσατζής και μοναδική υποψήφια η.... μάννα του. Είχε τη φάτσα του για σήμα με ένα σταυρό στο κούτελο και ένα ποιηματάκι που έλεγε είμαστε μάνα και γιός κλπ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 16 Σεπ 2010, 22:27

Εχει και σελίδα στο facebook η Χριστοπιστία

http://www.facebook.com/group.php?gid=24217104237

:roflroll: :roflroll:
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Orion » Πέμ 16 Σεπ 2010, 23:07

Δεν ψηφιζουμε λεμε , εγω εχω και αλλους λογους , αντιδρω στο σχεδιο Καλλικρατης εκει που ψηφιζω , και καλα θα κανουν ολοι να μην πατησουν εκεινη τη μερα στα εκλογικα .
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 16 Σεπ 2010, 23:09

Ετς ρε, ετς! :thumb: :ups: :urock:

Δε γουστάρουμε λέμε, τέρμα!
Έτσι κι αλλιώς ΕΡΗΜΗΝ μας γίνονται όλα.
Να πάμε για να'χουμε την ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ (ηλίθια παραίσθηση οχι απλά ψευδαίσθηση) ότι αποφασίζουμε για τις τυχες μας κιόλας;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 16 Σεπ 2010, 23:48

Για τις δημοτικές εκλογές το κόλπο της αποχής πιάνει. Ιδιαίτερα σε επίπεδο χωριού. Αρκεί να απέχουν όλοι από το χωριό. Υπάρχει η εμπειρία από τα Ανώγια το 1998 ως αντίδραση στον Καπποδίστρια (Όλα τα ένδοξα ελληνικά ονόματα τα έχουν ξεφτιλίσει ακόμα και εκείνος ο κατακαημένος Τειρεσίας ο μάντης του άλλαξαν τα φώτα). Δεν πήγε να ψηφίσει ΚΑΝΕΙΣ ούτε ένας. Τους έδωσαν μία Κυριακή μόνο γι αυτούς για να ψηφίσουν. Και πάλι ΚΑΝΕΙΣ δεν πήγε. Ιστορική περίπτωση αποχής
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Πέμ 16 Σεπ 2010, 23:50

Με άλλο σκεπτικό μπήκα, με άλλο βγήκα . :) Κοίτα τι παθαίνει ο άνθρωπος σε προχωρημένη ηλικία :geros: Πάνω που είπα ότι ωρίμασα και παγίωσα τις απόψεις μου :lol:

Αρχικώς ήμουνα υπέρ του σκεπτικού του Ίωνα Ρωμανού και της Dr. Και θα ψήφιζα ή το 3 ή το 6. Με το λευκό πάλι είχα μία απορία, για το εάν όντως πηγαίνει υπέρ του πρώτου κόματος.... :?

Ήλθε όμως η καταιγίς ονόματι Ar Ela και μου τα σάρρωσε όλα, με τα εξής απλά λόγια.

<Δεν έκαναν ποτέ ένα δημοψήφισμα πριν πάρουν τις (κρίσιμες) αποφάσεις που παίρνουν, να με ρωτήσουν, να ΜΙΛΗΣΩ! Πιο "δημοκρατική" ήταν η χούντα σ'αυτό, αφού έτσι για τα μάτια, έκανε κι ένα δημοψήφισμα βρε αδερφέ. Αρα, αποφασίζουν, διατάζουν- ΕΡΗΜΗΝ μου μονίμως (αυτή τη "δημοκρατία" έχουμε-ξεφτίλισαν τη λέξη), και μετά με θέλουν για διακοσμητικό παρατρεχαμενάκι, να τρέχω στις κάλπες όποτε πουν αυτοί, για να επιβεβαιώνεται προ πάντων, ότι όλοι εξακολουθούμε να είμαστε στο σύστημα που μας έφτιαξαν.> :urock: :worship: :respect: :clap:

Όπως καταλαβαίνετε πρέπει να με συνυπολογίσετε στην λίστα της αποχής. :thumb:
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”