doctormarkon έγραψε:Η αποχή το λευκό και το άκυρο είναι υπέρ του πρώτου κόμματος. Υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να βγεί και πάλι ο ΓΑΠ.
Πες αλεύρι, ο Ιωνας σε γυρεύει. ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ μου είπε τα ίδια, όταν ήρθε προχθές στο μαγαζί.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
(Αναρωτιέμαι τι θα'λεγε τώρα ο Καρίπης. Οτι αριστερίζει ο Ίωνας, ή ότι εσύ εφαρμόζεις "τακτικη του ΚΚΕ";
![loco :loco:](./images/smilies/loco.gif)
)
Και απαντώ στα δύο σκέλη αυτής της τοποθέτησής σου:
Στο πρώτο σκέλος.
Η αποχή δεν είναι υπέρ ΚΑΝΕΝΟΣ (για κανένα εκλογικό σύστημα) ΤΕΛΕΙΑ. Αυτά τα λένε τα παπαγαλάκια που θέλουν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το παρόν ΣΥΣΤΗΜΑ, ή φοβούνται να κάνουν πραγματικά το άλμα να βγουν από δαύτο.
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά προσερχόμενοι στις κάλπες (ειδικά πλέον σ'αυτή τη φάση που φτάσαμε), ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το υπάρχον φαύλο (όλοι συμφωνούμε στο "φαύλο") σύστημα!
Είμαι πολίτης, δεν είμαι δουλικό που θα λέει κι ευχαριστώ επειδή κάθε 4ετία μου κάνουν τη χάρη να "μιλήσω"
για συγκεκριμένο ζήτημα (είτε αυτοδιοίκηση είτε για κρατική΄διοίκηση.) Και ΑΝ δείχνουν τα αποτελέσματα αυτό που πραγματικά "λέμε" στις εκάστοτε εκλογές. (Έχω λόγους να αμφιβάλλω και γι'αυτά πλέον).
Αλλά οκ, πες ότι όντως σχηματίζεται η επόμενη κυβέρνηση (η όποια επόμενη) με βάση αυτό που λέμε. Μετά τι; Μας ρωτάνε για τίποτα; Κάνουν αυτό που θέλουμε ή αυτό που θέλουν πάντα τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας; Νομίζω η απάντηση σ'αυτό, είναι αυτονόητη. ΠΑΛΙ δεν μου πέφτει λόγος επ'αυτού.
Δεν έκαναν ποτέ ένα δημοψήφισμα πριν πάρουν τις (κρίσιμες) αποφάσεις που παίρνουν, να με ρωτήσουν, να ΜΙΛΗΣΩ! Πιο "δημοκρατική" ήταν η χούντα σ'αυτό, αφού έτσι για τα μάτια, έκανε κι ένα δημοψήφισμα βρε αδερφέ. Αρα, αποφασίζουν, διατάζουν- ΕΡΗΜΗΝ μου μονίμως (αυτή τη "δημοκρατία" έχουμε-ξεφτίλισαν τη λέξη), και μετά με θέλουν για διακοσμητικό παρατρεχαμενάκι, να τρέχω στις κάλπες όποτε πουν αυτοί, για να επιβεβαιώνεται προ πάντων, ότι όλοι εξακολουθούμε να είμαστε στο σύστημα που μας έφτιαξαν. Ε οχι, εγώ κατέβηκα απ'αυτό το λεωφορείο, κι ας μη μου'κανε τη χάρη ούτε να σταματήσει! ΤΕΛΟΣ η ανοχή και η υποταγή και η προσέλευση στα κιόσκια-ναϊσκους ΜΕΣΑ στο μαντρί, που στήνουν για να διαφεντεύουν το κοπάδι. Εγώ δεν θα πάρω, ευχαριστώ.
Στο δεύτερο σκέλος:
Ο κίνδυνος να ξαναβγει ο ΓΑΠ, δεν με απασχολεί καθόλου. Γιατί απλούστατα, έχω εμπεδώσει πως όποιος και να βγει (εφ'όσον θα λειτουργεί- και θα βοηθάμε να λειτουργεί το υπάρχον σύστημα), θα εκτελεί εντολές της ελίτ, και σε καμία περίπτωση δε θα υπηρετεί/διαφυλλάσει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.
Δε μ'ενδιαφέρει λοιπόν ποιος θα βγει, αφού τα παραπάνω τα εμπέδωσα.
Εμένα μ'ενδιαφέρει να ανατραπεί ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που εξέθρεψε και τα συγκεκριμένα (πολιτικά) πρόσωπα και κόμματα και τα συμπαραμαρτούντα. Και όταν γίνει αυτό, (που πιστεύω ότι δε θα αργήσει να γίνει) θα πάνε πολλοί μα πάρα πολλοί εκεί που τους αξίζει. (χώμα; Φυλακή; Ο,τι γουστάρετε, το αφήνω ανοιχτό στις επιθυμίες σας).
Μέχρι τότε...
εγώ δεν ξαναπλησιάζω κάλπη ούτε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου! Γιατί δεν ξέρω να φαρισαϊζω και να υποκρίνομαι στον ίδιο μου τον εαυτό, που ξέρω πως άμα πάω, έστω για να τους ζωγραφίσω μια μούντζα, την άλλη μέρα θα με σιχτιρίζω που πάλι με "χειραγώγησε" το σύστημα.
Δεν μπορώ να υποστηρίζω με πάθος/ να ωρύομαι και μερικές φορές/ για άλλα, και άλλα να κάνω στην πράξη. Στην παρούσα φάση της ζωής μου, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στηρίζω το σύστημα εκεί που δεν μπορώ να το αποφύγω. (και το πληρώνω αδρά!). Ε, δε θα το στηρίζω και από μόνη μου στα μη υποχρεωτικά, για να παραμυθιάζομαι στο ψευτο-δημοκρατικό τριπάκι που μου προσφέρουν σαν επιδόρπιο κάθε τετραετία.
Παρεμπιπτόντως, συμφωνώ με τον Τάκη !
![thumb :thumb:](./images/smilies/thumb.gif)