infinityman καλωσόρισες στα ΙΔΕΟ
![welcome :welcome:](./images/smilies/viannen_01.gif)
Κατ'αρχάς σε παραπέμπω εδώ
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 123#p74123 όπου παραπέμπω με ΡΜ όλα τα νεοεισερχόμενα μέλη μας. Είναι ένα καλωσόρισμα των νέων, που βοηθάει στον εγκλιματισμό τους.
Κατά δεύτερον, εδώ γράφουμε στα ελληνικά φίλε, οπότε, στη συνέχεια, θα σε παρακαλέσω τα χρησιμοποιείς την ελληνική γραμματοσειρά. Αν σε δυσκολεύει αυτό, έχουμε μετατροπέα όπως θα δεις δίπλα (αριστερά) από το πεδίο όπου γράφεις το κείμενό σου όταν πατας post reply. Θα το δεις με την ονομασία "GREEKLEISH TO GREEK SHOW:"
Πάμε τώρα στο ποστ σου:
infinityman έγραψε:eimai to malakistiri gamimeno sixamero arrostimeno ilithio magaki (de ksero poio epitheto tin ikanopoiei perissotero) pou anefere parapano i vasoula.
Η Βασούλα στο ΥΤ, ή η ΑρΕλα εδώ δεν σου προσκόλλησε ούτε στα σχόλια του βίντεο, αλλά ούτε και εδώ , κανένα επίθετο όπως ήδη θα διαπίστωσες. Δεν μ'αρέσει να χαρακτηρίζω ανθρώπους- και ειδικά αν δεν τους ξέρω (εσένα δεν σε ξέρω), συνεπώς είσαι άκυρος εδώ, γιατί ΔΕΝ με ικανοποιεί κανένα από τα "κοσμητικά" επίθετα που κόλλησες στον εαυτό σου.
meta tin apantisi tis sto youtube apofasisa logo xorou kirios na ertho edo na to sizitiso gia na katalavei kai i idia kalitera ti thelo na po pano se auta pou pisteuo gia autes tis allages.
Καλά έκανες και ήρθες, γιατί στο πεδίο σχολίων των βίντεο, μέχρι ενός σημείου μπορεί να "συζητήσει" κανείς. Εδώ είναι σίγουρα καλύτερα.
katarxas ego den exo kanena provlima me opoion kapnizei genikotera,
χμ... άλλα έδειξες με τα ποστς σου στο βίντεο.
theoro oti an thelei kapoios kapnizei an de thelei de kapnizei apla kai omorfa, vevaia edo pou ta leme eimai ligo prokateillimenos apenanti se osous do na kapnizoun gt fantazoun sta matia mou kapoioi oi opoioi xalane xrono gia na kitrinizoun ta dontia tous, gia na mirizei i anasa tous mpoxa, gia na xanoun xrimata (kai gia posa oxi malakies), gia na vromizoun to tavani to amaksi(ktl), fisika gia themata ugeias alla kai epeidi tous vlepo san thimata, eite oti den eixan ton autoelegxo pou xreiazotan gia na min epirreastoun stin ilikeia pou to ksekinisan eite epeidi to kanane apo magkia i anagi gia na tous apodextoun alloi, eite px oi gunaikes pou ksekinisan gt epesan sti pagida tou marketing dioti to tsigaro simvolize tin eleutheria kai oles plakosan gia na deiksoun tin eleutheria tous. (blepe o aionas tou eautou:
http://tvxs.gr/webtv/%CE%BD%CF%84%CE%BF ... F%84%CE%BF)
par'ola auta den tous miso kai ta pao mia xara mazi tous.
Τα επιχειρήματά σου κατά του τσιγάρου εύλογα και σωστά. Μακάρι κι η κυβέρνηση να'βγαζε τηλεοπτικά σποτάκια για να το συζητάει έτσι με τους καπνιστές. Φυσικά δεν το'κανε αυτό, γιατί δεν είναι ότι νοιάζεται για την υγεία μας. Αυτό μπορείς να το δεχτείς; Είναι ένα το κρατούμενο, και πολύ βασικό, γιατί ένας λόγος που με έκανε να φτιάξω αυτό το βίντεο είναι ότι το θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως οι κύριοι της κυβερνήσεως δεν έχουν πρεμούρα για την υγειά μας. Το δεύτερο κρατούμενο είναι ότι παρά τις ευγενικές παροτρύνσεις σου κατά του καπνίσματος που εσύ πιστεύω ότι κάνεις για το καλό των καπνιστών συνανθρώπων σου, (άρα σ'αυτό ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ από την κυβέρνηση) δεν σε είδα να αναφέρεσαι καθόλου στο γεγονός, ότι κάθε άνθρωπος (ενήλικας) έχει το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα της επιλογής, της αυτοδιάθεσης, δηλαδή να αποφασίζει ο ίδιος για τον εαυτό του, χωρίς να'ρχεται καμία κυβέρνηση σαν τον μπαμπουλα του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" να υποδεικνύει στον πολίτη τι πρέπει να κάνει στον εαυτό του. Τρίτον, είπες "παρ'όλα αυτά δεν τους μισώ, και τα πάω μια χαρά μαζί τους". Το να μισήσεις κάποιον επειδή κάνει κάτι που δεν κάνεις ή θεωρείς λαθεμένο, είναι αδόκιμο. Μ'αυτή τη λογική, θα'πρεπε να μισώ σχεδόν όλους τους μηχανόβιους, αφού φοβάμαι τις μηχανές, τις θεωρώ επίσης επικίνδυνες για την υγεία, ΚΑΙ πολλοί απ'αυτούς που σπάνε τα νεύρα όταν μου σπάνε τα αυτιά περνώντας από μπροστά μου! Εκεί πάει στα τσακίδια και το δικό μου δικαίωμα για "ησυχία".
ta pao kala mono omos otan den epirreazomai ego apo tis dikes tous theliseis.
apo ti eida mou proteines san lusi vasoula na min pigaino stis kafeteries, paneksipno pos de to skeftika (e logiko edo pou ta leme afou eimai ilithios) aplo einai alloste kathomai spiti mou, kleinomai kai os dia mageias den tha xo pote ksana provlima me ton kapno.
Δεν είδες καλά, ινφινιτάκο. Και δεν κατάλαβες καλά. Οι καφετέριες είναι χώροι χαλάρωσης/αναψυχής για όλους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, καπνίζει. Το να πάει ένας καπνιστής απ'τη συντριπτική αυτή πλειοψηφία, να πιεί καφέ χωρίς να καπνίσει, είναι σχεδόν αδιανόητο. Δεν θα πάει, γιατί απλά δεν θα περάσει καλά.
Η κυβέρνηση μπορούσε να επιβάλλει στα μαγαζιά να βάλουν πανίσχυρα εξαεριστικά, οπότε και οι μη καπνιστές (μειοψηφία, έτσι;) δεν θα είχαν πρόβλημα. Προτίμησε να επιβάλλει κάτι που α/ καταπιέζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, β/θα βγάλει στην ανεργία κι άλλον κόσμο, ΠΟΛΥ κόσμο (σερβιτόρους, μπάρμεν, ιδιοκτήτες κλπ), αφού αυτό το μέτρο, με μαθηματική ακρίβεια, θα κλείσει ένα κάρο καφετέριες.
Εκτός αυτού, εγώ δε σου είπα να κάτσεις σπίτι σου. Σου είπα να πας στο STARBUCKS που σε διαβεβαιώ, δεν επιτρέπει κάπνισμα στους χώρους του. Καφετέρια για μη καπνιστές δηλαδή. Γιατί δεν πας;
to thema einai oti ean imoun san ki esena tha ksespaga sinexeia legontas ax ti mas kanei i nwo me ta tsigara pou anakalipsan kai lansaroun, theloun na mas skotosoun olous me ta dilitiria tous kai tha prepei na kleinomai spiti mou, oriste me anagkasan na kruvomai gt etsi me theloun mesa sto spitaki mou na min anakateuomai sta sxedia tous gia tin kiriarxia tous alla oxi de tha tous perasei tha tous polemiso gt eimai ellinida orthodoksi ego kai tha prostateuso ta paidia mou apo ton diavolo auton galouxizontas ta enantion tous ktl ktl..
Αυτή η επιβολή δεν είναι παρά χαδάκι μπροστά στις επιβολές και στις χαριτωμενιές που έρχονται από τη Ν.Τ.Π. Ίσως αυτό δεν έχεις καταλάβει...
Αλήθεια, μπορείς να μου πεις μια δική σου αγαπημένη (και υγιεινή) ενασχόληση; Τι σ'αρέσει βρε παιδί μου; Να παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια; Οι μηχανές; Το ποδόσφαιρο; Τι;
vevaia opos eipes de xreiazetai na kleisto spiti mou uparxoun kai ta starbucks (pragmatika auti tin enallaktiki me tin kapitalistiki poluethniki de ti sxoliazo, gt mono gia plaka tha to leges) fantazomai ti tha eleges ean ontos pigaina ekei...
Δηλαδή στα starbucks δεν πας γιατί ειναι καπιταλιστική πολυεθνική;
Ή μήπως γιατί όποτε περνάμε από κάποιο τέτοιο μαγαζί δεν υπάρχει ψυχή ζώσα μέσα, ειδικά το χειμώνα;
opos katalaves den kollisa sto tsigaro opos les giati me auto imoun idi kollimenos apo prin dioti paliotera, prin ta metra diladi, eixa akrivos tin idia simperifora kai den perimena apo kanenan jefry na me prostateusei, theorousa autonnoito otan pao kapou se kleisto xoro, opoudipote omos oxi mono sta dimosia ktiria alla pantou (dioti pistepse me me to asthma mou oti pathaino mesa sto dimarxeio an kapnizoun to idio pathaino kai sti kafeteria i sta club ktl) na sevastoun ton allon opos sevomai ego autous, (alitheia gt de diamartiresai kai gia tis ores koinis isuxias pou exoun kathierosei legontas oti skotonoun ti dimiourgikotita periorizoun tin eleutheria ktl;)
Υποστηρίζω την ελευθερία ναι. Όχι την ασυδοσία. Προσπαθώ να κάνω αυτό που αγαπώ, χωρίς να πειράζω τον διπλανό μου. Αν μπεις στο αμάξι μου, είναι βέβαιο πως δε θα καπνίσω, γιατί έχεις άσθμα και ξέρω καλά τι σημαίνει αυτό. (έχω χτυπήσει κάτι ασθματικού τύπου κρισεις στο παρελθόν και χέστηκα πάνω μου) Το ότι σκέφτεται η κυβέρνηση όμως να μου ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τι θα κάνω και στον ατομικό μου χώρο (που ειναι το αμάξι μου) με βγάζει από τα ρούχα μου! Τα'μαθες τα νέα, ινφινιτάκο; Σκέφτονται να απαγορεύσουν το κάπνισμα ΚΑΙ στα ΙΧ. Πώς το βρίσκεις αυτό το... "δημοκρατικό" μέτρο; Λες ΝΑΙ και σ'αυτό; Μήπως να μπαίνουν και στα σπίτια μας; Γιατί ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ τους βάζουμε σιγά σιγά, αποδεχόμενοι αυτή τη φασιστίλα!
gia paradeigma emena mporei na mou aresei na odigao me ti mousiki sto full alla epeidi enoxlei tous allous de to kano kai an kapoios mou to apagoreusei de tha arxiso na leo oti theloun na me elenksoun oi fasistes ktl. zitaga apo palia to sevasmo kai panta akoma kai me tous goneis mou pou kapnizoun kai oi duo sto spiti to xeimona tous eixa kato apo ton aporofitira kai ton upoloipo kairo sto mpalkoni, sto amaksi den afina ta tsigara apo ta xeria mou..
Άλλο ο σεβασμός και άλλο η επιβολή του. Ο Σεβασμός ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!
Ο Σεβασμός είναι αγαπημένη λέξη εδώ μέσα. Αν τη βάλεις στο search θα σου δώσει πολλές σελίδες από τόπικς. Αν πας στο στίγμα του χώρου μας, θα τη δεις να φιγουράρει πρώτη πρώτη... Δε μιλάμε για ασέβεια-αναισθησία απέναντι στο διπλανό μας εδώ, μιλάμε για μια επιβολή, που προμηνυει άλλα στη συνέχεια... Αυτά που πιθανότατα να μην αρέσουν και σε σένα. Να ΚΑΤΑΠΙΕΣΟΥΝ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ΚΑΙ εσένα.
ki eno eixa apo prin autes tis apopseis vlepo auto to video pou oute ligo oute polu parousiazei auto to metro pou ego to theorousa autonoito oti eprepe na uparxei, os ena apanthropo sxedio peirama ktl gia allous logous pera apo tin ugeia. to opoio video einai etsi ftigmeno pou dikaiologei akoma kai mia pio fanatiki epistrofi sto kapnisma os antidrasi.
Κάνεις λάθος... Σε προτρέπω ΞΑΝΑ, να το δεις πάλι... Πραγματικά δεν μπορείς, ή μήπως δε θέλεις να καταλάβεις το πνεύμα μου;
opa gia katse tha mas vgeite kai apo pano diladi xreisimopoiontas dikaiologies tupou periorismou eleutherias apokrufon sxedion ktl;
ΔΕΝ είναι δικαιολογία ο περιορισμός της ελευθερίας.
Είναι κάτι που ΟΛΟΙ θα'πρεπε να πολεμάνε, καπνιστές και μη.
Ξεκίνησαν με το τσιγάρο. ΔΕΝ θα σταματήσουν εκεί, κατάλαβέ το.
gt diladi prepei panta na ta sundeeis ola me mia sunomosia pou thelei to kako sou;
Γιατί δυστυχώς έχω ζήσει αρκετά, ώστε να έχω καταλάβει τις προθέσεις της οποιασδήποτε εξουσίας. Αν έχεις καταλάβει ότι θέλει το καλό σου, ξανασκέψου το λιγάκι. Κοίτα γύρω σου αυτή τη στιγμή και πες μου ένα που γίνεται για το καλό σου. ΕΝΑ, μου αρκεί. Εγώ απ'την άλλη μπορώ να σου πω εκατοντάδες πράγματα που γίνονται για το κακό σου, και απλά έχεις συνηθίσει να τα βλέπεις με μία στωϊκότητα ίσως, του τύπου "τι να κάνουμε...έτσι είναι η ζωή".
akoma ki an eisai tis apopsis oti auto einai to proto vima gia na mas kanoun meta kati xeirotero patontas se auto esu pou to ksereis; gt den afineis na deis ean meta apo auto to "sosto" metro tha to xrisimopoiisoun gia kati "kako" i kalitera gt de proteineis esu kapoion allon tropo gia na luthei to provlima ton pathitikon kapniston xoris esu meta na gkriniazeis;
Δεν γκρινιάζω. Χτυπάω καμπανάκια. Δε χρειάζεται να "αφήσω να δω..." τι άλλο θα κάνουν. 50 χρόνια τώρα, (30 έστω αν θες από τότε που άρχισα να συνειδητοποιώ...) έχω δει ΥΠΕΡ αρκετά!
nai ksero ti tha peis oti tote tha einai arga kai tha ginei oti egine me tous germanous kai tous evraious pou siga siga apomononan omades kai tha sou po oti den exei kamia sxesi to na me to allo gt auto katapata dikaiomata, kosmos apo prin to thelei uparxei endiaferon kai oxi anaisthisia opos tote.
a kai den dimiourgithike auti i anagi se mena apo kanenan allon para apo tis anagkes tou organismou mou me to asthma dioti den exo kamia tileorasi spiti mou i kati allo na me epireasei os pros ta ekei.( auto exei na kanei kai meto sxolio sou pou mallon itan gia mena)
Το σχόλιό μου με τα κεφαλαία ήταν ΚΑΙ για σένα. Όχι μόνο για σένα, αλλά σίγουρα εσύ με "ενέπνευσες" να το γράψω. ΚΑΙ αυτό με το τσιγάρο (αν και είναι λιγότερο σημαντικό) καταπατάει δικαιώματα. Κι αν δεχτούμε την καταπάτηση αυτού του σχετικά "ανώδυνου" που είναι το τσιγάρο, αύριο θα δεχτούμε καταπατήσεις πολύ οδυνηρότερες. Αυτό, για κάποιο λόγο δε θέλεις να το δεις. Δεν ξέρω γιατί. Το θέμα είναι δικό σου, όχι δικό μου. Εδώ καταπατούνται δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας, έστω κι αν είναι για κάτι λιγότερο σοβαρό. Είναι μια διάταξη που δε θα κάνει κανέναν να κόψει το τσιγάρο, θα αναγκάσει πολλούς (που θα εξακολουθούν να πηγαίνουν σε τόπους αναψυχής) να βγαίνουν έξω μέσα στο κρύο, για να κάνουν ένα τσιγάρο, λες κι είναι πρεζόνια. Αυτό εγώ το λέω έμμεσο εξευτελισμό της προσωπικότητας, και άμεση και κραυγαλέα παραβίαση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, και φυσικά προβατοποίηση-ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ- και υποδούλωση, εσύ πες το "για το καλό μας", αν έτσι σου κάθεται πιο σωστό.
Πάντως, για άτομο που δε βλέπει τηλεόραση όπως λες, έχεις ενστερνιστεί απόλυτα το "ποιηματάκι" που πασάρει το σύστημα. Πρόσεξέ το αυτό, γιατί είναι επικίνδυνο. Τους δίνεις ένα δάχτυλο, θα σου πάρουν όλο το χέρι ΚΑΙ τον ώμο!
oxi oti an den eixa de tha moun me to pleuro ton pathitikon kapniston
Να και μια άλλη νίκη του συστήματος! Μας βάζει σε συγκρουσιακό mode. Το είπα αυτό στο βίντεο, αλλά το προσπέρασες χαλαρά. Ε, όχι, δε θα συνεχίσω να αναλύω το ποστ σου με αντιπαραθέσεις, γιατί απλά δε γουστάρω να τους κάνω τη χάρη να συγκρούομαι με συνανθρώπους μου που α/ δε γνωρίζω καν προσωπικά, β/ δεν έχω τίποτα να χωρίσω μαζί τους, κι ας νομίζουν αυτοί (εσύ) πως έχω!
oso gia tin simperifora mou isos pragmati itan ligo apotomi kai akatallili alla me tosa sxolia pou diavasa mazemena den anteksa kai ksespasa se antithesi me esena vevaia pou kratas ena epipedo kai enan eugeni xaraktira asxeta an ton xrisimopoieis analoga pou grafeis.
me ektimisi enas ilithios
Το επίπεδο όπως λες, δεν το κρατάω με το ζόρι. Έχω νιώσει κι εγώ πολλές φορές την ανάγκη να "βρίσω" και το'χω κάνει... Απλά δε μου κάθησε τόσο καλά το "στ'αρχ... μας" και γι'αυτό έκανα την παρατήρηση. Δεν με σόκαρε, απλά το εισέπραξα σαν μια έκφραση απαξίας απέναντι σε μια προσπάθεια που έκανα μαζί με τον paraplanisi. Μπορεί να μην κατάλαβες ή να μην εκτίμησες την προσπάθεια, μπορεί να μη συμφώνησες με το έρεισμά μου (σεβαστά όλα αυτά), αλλά αυτό δεν νομίζω ότι δίνει το δικαίωμα της απαξίας.
Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να έρθεις να καταθέσεις εκτενέστερα τις σκέψεις σου εδώ. Και όχι, δεν σε θεωρώ ηλίθιο.
Καλή σου μέρα και πάλι καλώς μας ήρθες.
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)