ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
Ενα μπράβο και ένα ευχαριστώ στον paraplanisi για τη θαυμάσια οπτικοποιηση που έκανε
![clap :clap:](./images/smilies/clap.gif)
Το βήμα δικό σας...
Μετά την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους τώρα το υπουργείο δέχεται πιέσεις να απαγορεύσει το κάπνισμα και στα αυτοκίνητα.
Ποιος ή ποια φασιστοειδή έκαναν τέτοιες εισηγήσεις;Εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα δέχθηκε η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .
Καλα μεχρι εδω.Divine Sinner έγραψε:Εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα δέχθηκε η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .
Δηλαδη εδω τι μας λενε ? οτι η εισηγηση απο τις αυτοκινητιστικες οργανωσεις εντοπισε το προβλημα των δεκαδων ατυχηματων και το προσδιορισε στο τσιγαρο ?Divine Sinner έγραψε:Οι εισηγήσεις έγιναν προς την υπουργό από διάφορες αυτοκινητιστικές, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις και συνοδεύτηκαν με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το τσιγάρο αποτελεί αιτία για δεκάδες ατυχήματα
αυτό έχει ήδη γίνει, φίλε μου.. Στην καλιφόρνια των ΗΠΑ (με κυβερνήτη τον μέγα Άρνολντ), το κάπνισμα απαγορεύεται ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι και οι γείτονες, αν μυρίσουν καπνό, έχουν το δικαίωμα να σε ρουφιανέψουν στους μπάτσους..και το επόμενο βήμα θα είναι τα σπίτια μας!! ΝΑΙ ... θα το απαγορεύσουν ΚΑΙ στα σπίτια μας
Η κάνναβη και τα παράγωγά της κατείχαν εξέχουσα θέση στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας.
Τα κυριότερα προϊόντα της κάνναβης είναι:
H μαριχουάνα, το πρασινωπό μείγμα αποξηραμένων θρυμμάτων από όλα τα μέρη του φυτού, που περιέχει 0,2-5% THC και χρησιμοποιείται ευρέως για ευφορικούς και θεραπευτικούς λόγους.
To χασίς, σκουρόχρωμο αποξηραμένο ρετσίνι, που βγαίνει από τις αδενικές τρίχες του φυτού, το οποίο περιέχει 5-12% THC.
Και το χασισέλαιο, παχύρρευστο υλικό που παράγεται από παράνθια φύλλα της κάνναβης, περιέχει 20-60% THC και δεν έχει ευρεία χρήση.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, «από πλευράς τοξικότητας, τα παράγωγα της κάνναβης πρέπει να θεωρούνται τα πιο ασφαλή από τα φάρμακα πλατιάς χρήσης» (1971).
Η κάνναβη ως φάρμακο έχει 4 σημαντικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική από θεραπευτική άποψη:
Είναι το πιο ατοξικό από τα διαθέσιμα φάρμακα.
Έχει ευρύτατο πεδίο θεραπευτικών εφαρμογών.
Δρα μέσω μηχανισμών που διαφέρουν απ' αυτούς των άλλων φαρμάκων.
Και μπορεί συνδυαστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο.
Σήμερα, η θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης και των παραγωγών της είναι αποδεδειγμένη και αποδεκτή για το ακόλουθο ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων: Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση). Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (ναυτία και έμετοι). Ασθμα.
Επιληψία και σπασμοί.
Κατάθλιψη.
Αγχος.
Ανορεξία.
Αλγη διαφόρου αιτιολογίας.
Κακοήθεις νεοπλασίες.
Εξάρτηση από οπιούχα και αλκοόλ.
Το 1985, η αμερικανική κυβέρνηση (που εμμένει στο σλόγκαν ότι «η κάνναβη δεν έχει καμιά θεραπευτική αξία»), χορήγησε άδεια κυκλοφορίας σε μια συνθετική THC με το εμπορικό όνομα Marinol από την εταιρεία Lilly, με κύρια ένδειξη τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και τη διέγερση της όρεξης σε ασθενείς με Aids.
Σημείωση:
Η οικογένεια του George Bush -που διατέλεσε πράκτορας και εν συνεχεία διευθυντής της CIA (1975-77), διευθυντής της Lilly (1977), αντιπρόεδρος του Ρίγκαν (1981-84) και πρόεδρος των ΗΠΑ (1985-92)- είναι κάτοχος σημαντικού ποσοστού μετοχών των εταιρειών Lilly, Abbott, Bristol και Pfizer.
Η δε εταιρεία Lilly ελέγχεται από τον πατέρα τού μετέπειτα αντιπροέδρου του Bush, Dan Quayle.
Nαι βρε, απλά ηθελα σχολιάκια σας περισσότερο για την οπτικοποίηση, που'κανε πολύ όμορφη προσπάθεια (κατ'εμέ) ο παραπλάνησης, παρά τα μπράβο στο δικό μου κείμενο, που έτσι κι αλλιώς έχετε συνηθίσει τη γραφή μου και σας έχω πρήξει με τις θέσεις μου. χεχεMantam Froufrou έγραψε:Το βίντεο ήταν όμορφο. ΑΥτά που λέχθηκαν τα έχω ξαναδιαβάσει εδώ μέσα, οπότε δεν τίθεται θέμα περαιτέρω σχολιασμού.
Εμ γιατί "έκλεισα" μ'αυτόν; Ήθελα να σκάσει λίγο γελάκι στο χειλάκι τους!Μπράβο για την προσπάθεια, αλλά πρέπει να το πω:
Ο ΚΑΡΙΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!
ArELa έγραψε:Nαι βρε, απλά ηθελα σχολιάκια σας περισσότερο για την οπτικοποίηση, που'κανε πολύ όμορφη προσπάθεια (κατ'εμέ) ο παραπλάνησης
Στο site γράφει για την επίδραση του καπνίσματος στη λειτουργία του εντέρου.
Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει από πολύ κοντινά πρόσωπα για το θέμα αυτό. Μία φίλη που είχε κόψει το κάπνισμα έλεγε ότι δεν είχε κανένα στερητικό σύνδρομο αλλά το δυσάρεστο αίσθημα επειδή είχε μία εβδομάδα να πάει στην τουαλέτα και ένοιωθε ότι θα σκάσει.
Τι συμβαίνει με το ζήτημα αυτό? Κανει καλό στο έντερο? Ή εθίζεται το έντερο στον καπνό και δεν λειτουργεί χωρίς αυτόν?
Υπάρχει περίπτωση να κάνει και καλό αλλά αυτό δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα ούτε να στηριχτώ σε ένα άρθρο.
Σώστοτατη η παρατήρηση σου Τάσο.α) Μετά το φαγητό να κάνει ένα μικρό πουράκι (όσο πιο βαρύ τσιγάρο μπορεί τέλος πάντων).
β) Ή, ακόμη καλλίτερα, κάθε πρωί θα τρώει μια κουταλιά της σούπας μέλι με ταχίνι.
Οχι να μην το αρχίσεις, γιατί τα βιομηχανοποιημένα τσιγάρα που περιέχουν κι άλλα συστατικά, είναι σαφώς βλαπτικά. Ρώτα εμένα που ο τσιγαρόβηχάς μου, ψιλο-αναστατώνει γνωστούς και φίλους τελευταία. (η οικογένεια το'χει συνηθίσει)Kostakis έγραψε:Έτσι ωραία που τα λέτε μου έρχεται να το αρχίσω.![]()
Άσχετο: Ένα τόπικ για την αποποινικοποίηση του χασίς νομίζω πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
(εκεί να δείτε επιστημονικά επιχειρήματα, τόμοι ολόκληροι, χεχεχε!!!!)