Χορτοφαγία και Κρεοφαγία

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Υγιεινή Διατροφή για Χορτοφάγους

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τετ 25 Αύγ 2010, 14:30

γενικως φρονω το ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
σιγουρα η εποχη μας με την προς το παρον υλικη ευδαιμονια μας εχει τιναξει τες χοληστερινες κτλ
καλο ειναι τα κρεατα να τρωγονται σε χαμηλες μη μηδενικες ποσοτητες και μαγειρεμενα σωστα

εχω την αποψη [σε σεμιναριο το ακουσα] περα απο εξειδικευμενες προσεγγισεις πως καλο ειναι η διατροφη μας να περιλαμβανει κατα το δυνατον:
προιοντα εποχης
σε κοντινη αποσταση απο εκει που τα τρωμε
με οσο το δυνατον ελαχιστοτατη κατεργασια

ετσι ναι βεβαια αφου εχουν μολυνθει τα παντα...το εδαφος το νερο ο αερας...δεν μηδενιζουμε το κακο ..απλα
το ελαχιστοποιουμε οσο μικραινουμε το ευρος παραγωγης που προηγειται της καταναλωσης μας πχ μια μακαροναδα

στο ενα ακρο :την παραγγελουμε ντεληβερη..δεν ελεγχουμε τιποτα την καθαριοτητα των υλικων την προελευση ουτε καν τα πλυμενα χερια..καποιου συμπαθους μεταναστη που την ετοιμασαν...

κατι ενδιαμεσο :αγοραζω τα υλικα απο την υπεραγορα και χανω μονο το σταδιο που προηγηθηκε μεχρι να φτιαχτει η ντοματα το μισκο η μυζηθρα κτλ

το βελτιστο: στο χωριο- χωραφακι παιρνω την ντοματα με την πιπεριτσα μου που ξερω οτι δεν εβαλα λιπασμα, βραζω και τα λαζανακια της θειας μου και ειμαι ετοιμος...εχω μειωση κατα το δυνατον τους εξωγενεις επιβλαβεις παραγοντες...παραμενουν βεβαια εκτος ελεγχου ο σπορος ο υδροφορος οριζοντας κτλ κτλ νομιζω ομως οτι μειωνεται το κακο και ταυτοχρονα αυξανεται η παρειστικη δημιουργικοτητα η ενασχοληση η φυσικη κινηση το καλαμπουρι...γλυτωνουμε και λεφτα...και επιδρα θετικα στην καθημερινη μας διαθεση-ψυχολογια...πιστεφκω ουλλα εχουσιν τον ρολον τους :rose:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Τετ 25 Αύγ 2010, 14:34

πιστεφκω ουλλα εχουσιν τον ρολον τους
Bεβαίως,κρατούν τους οδόντας εις την θέσην των...... :angel:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 25 Αύγ 2010, 14:40

Το Κουτί της Πανδώρας συμπληρώνει το άλλο που είχα στείλει. Και τα δύο αφιερώματα δίνουν μία πολύ καλή και ολοκληρωμένη εικόνα για το τι παίζει στη βιομηχανία τροφίμων. Υπάρχουν τεράστια κέρδη αλλά ταυτόχρονα και έλεγχος πληθυσμού. Κάθε τι πρέπει να το βλέπει κανείς λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα που παιζονται σε κάθε χώρο. Όπως είχα βάλει αυτόν τον παράγοντα και στο θέμα της συμβατικής ιατρικής.
Η θεωρία του Μαλθους για τον υπερπληθυσμό είναι εντελώς αντιεπιστημονική αλλά έγινε ξαφνικά μοδάτη λόγω των σχεδίων των Ελίτ για αποπληθυσμό με τον κώδικα αλιμεντάριους και άλλες μεθόδους. Αυτό δεν γίνεται επειδή ο πλανήτης κινδυνεύει και δεν μπορεί η μάνα γη να θρέψει τόσους πολλούς αλλά επειδή από τα 6.5 δις λίγοι μόνο χρειάζονται για καπιταλιστική εκμετάλλευση λόγω της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και της μηχανοποίησης της παραγωγής. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για εξόντωση 6 δις ανθρώπων και το ρίχνουν στη Μαλθουσιανή θεωρία που την έβγαλαν από την ναφθαλίνη επειδή έτσι τους βολεύει.
Αν κάνουμε σύγκριση έναν αφρικανό που πεθαίνει από την πείνα και έναν δυτικό που πεθαίνει από το φαί και συγκρίνουμε τις ποσότητες φαγητού που τρώει ο καθένας τώτε θα εκπλαγούμε.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τετ 25 Αύγ 2010, 14:49

Doctormarkon έχεις δίκιο
Άλλα νομίζω πως το θέμα είναι ακόμα πιο πολύπλοκο.

Από την μία να έχεις τον Μάλθους να λέει κάτι που δεν βγήκε αληθινό και από την αλλή μας κρατάνε με άλλο τρόπο.
Ξέρεις ο λόγος που δεν βγήκε Ο Μαλθους σωστός ήταν ή "Πράσινη Επανάσταση" ή αλλιως η επανάσταση των φυτοφαρμάκων και της γεωργίας.

Μάλιστα αυτού του είδους η "εξάρτηση" καλά κρατεί ακόμα και σήμερα μιας και τώρα προσπαθούν να μας πίσουν ότι τα γενετικώς τροποποιημένα είναι η μόνη σωτηρία κάτι που και στατιστικά έχει αποδειχτεί λάθος μιας και οι χώρες που πινούσαν, συνεχίζουν να πινάνε.

Όση ενέργεια καταναλώνει ο άνθρωπός της Αφρικής για να ζήσει για ένα ολοκληρο έτος (θέρμανση, ένδυση, τροφή) την εκατοσταπλάσια καταλώνει ο Ευρωπαίος και ο Αμερικάνος μόνο για το κρέας που τρώει.
(δεν έχω τα νούμερα μπροστα μου, αλλά αυτός ο παραλληλισμός είναι επιστημονικό γεγονός)

Μας έχουν στριμώξει από παντού τα @@πανα και δεν μπορούμε να βρούμε διέξοδο ρε γαμώτο!
Σαν γίδια στο μαντρί είμαστε!

Ο Ηράκλειτος έλεγε "ακόμα και με τα μάτια ανοιχτά, κοιμούντε"
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 25 Αύγ 2010, 16:13

Kostakis έγραψε:
EDIT: ομως μην ξεχνας γενικα οτι τοσοι πολλοι που ειμαστε στον κοσμο ακομα και αν αυριο δεν ετρωγε κανεις κρεας ξερεις καλα οτι για την παραγωγη τοσων χορταρικων θα ειχε προβλημα η φυση γυρω μας.. πολλα φυτοφαρμακα θα θελαμε ... δυστιχως ειμαστε τοσοι πολλοι που μοιαζουμε με καρκινο πανω στη Γη...
απο μονη της πανω κατω 1.000.000.000 1.500.000.000 ανθρωπους μπορει να θρεψει πανω κατω... και ειμαστε οπου να ναι 6.500.000.000
Tώρα το πρόσεξα αυτο το κομματάκι.
Έχω απλά να σας πω ότι η ζωική παραγωγή εκτός του ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος του φαινομένου του θερμοκηπίου (2% περισσότερα αέρια από τις μεταφορές παγκοσμίως), είναι και ενεργοβόρα σε επίπεδο ισοζυγίων (δήλαδη, στο πόσα δίνουμε σε σχέση με το πόσα πέρνουμε.
Σωστο αυτο...
Η υπερκαταναλωση που λεγαμε τρωμε 5 στις 7 μερες κρεας :(
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 25 Αύγ 2010, 20:54

Κωστάκη.
Σου έκανα μία διόρθωση γιατί είχες βάλει 2 φορές το 1ο μέρος στο κουτί της Πανδώρας "Τρώμε ψέματα"
Όποιος έχει καιρό ας τα δει τα βίντεο αυτά.
Σε αυτά όλα ας προσθέσουμε και την υπερκατανάλωση τροφών.
Ακούω τους ηλικιωμένους να λένε ότι κάποτε άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα. Εγώ έχω δει ανθρώπους να πεθαίνουν από το φαι. Έτσι άμεσα πάνω στο τραπέζι. Ίσως και για τα τροχαία ευθύνεται η υπερκατανάλωση τροφής τις μέρες του Πάσχα. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει πιεί σταγόνα αλκοόλ οι μεγάλες ποσότητες κρέατος και λίπους μειώνουν τα αντανακλαστικά και φέρνουν υπνηλία σε όποιον πιάσει τιμόνι μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι.

Κατά τον Κ. Παπανικόλα στο κανάλι τηλεφως η νηστειοθεραπεία είναι μία σπουδαία θεραπευτική μέθοδος.

Υπάρχουν πολλά σαιτς που αναφέρονται σε αυτό

http://www.e-natural.gr/default/text/th ... erapia.asp

Είναι αρκετά εύκολη αλλά πολλοί δεν τολμούν να την κάνουν γιατί φοβούνται ότι αν μείνουν έστω μία μέρα χωρίς φαγητό θα πεθάνουν ή θα πάθουν κάτι. Στην Αφρική μένουν πολλούς μήνες υποσιτιζόμενοι και παρ όλα αυτά ζούν. Λίγο φαγητό θα τους έσωνε. Με ξηρά τροφή σπιρουλίνα θα μπορούσαν να σωθούν εκατομμύρια παιδιά της Αφρικής και με πολύ λίγα χρήματα και πολύ λίγη τροφή. Αλλά δεν έχουν ούτε τα βασικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η ευημερία της Ευρώπης σχετίζεται άμεσα από την καταλήστευση της Αφρικής. Υπάρχει ανισοκατανομή πλούτου και με την ευγονική θέλουν να βγάλουν από τη μέση όσους δεν είναι εκμεταλεύσιμοι στο καπιταλιστικό σύστημα ως καταναλωτές ή εργατες. Γι αυτό βγήκε ο Μάλθους από τη ναφθαλίνη.
Ό άνθρωπος δεν είναι τόσο παμφάγος όσο νομίζουμε. Επομένως η γή φτάνει να θρέψει άλλους τόσους.
Οι μεγάλες ανάγκες για φαι είναι κατά μεγάλο μέρος τεχνητές ανάγκες δεδομένου ότι το φαγητό συνδέεται άμεσα με την κοινωνική ζωή και γίνεται "διασκέδαση". Το μεγαλύτερο εμπόδιο και πρόβλημα του φυτοφάγου είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός του. Πολλές φορές σκέφτηκα ένα σενάριο όπου θα έκανα ένα τραπέζι με σπεσιαλιτέ χωρίς κρέας και να καλούσα λέει όλους φίλους γνωστούς συγγενείς μ μεγάλη κοιλιά που έχουν το φαγητό σαν διασκέδαση. Θα τα κοιτούσαν σαν να ήταν φαγητά από τον Αρη. Ασε που θα μου έκοβαν και την Καλημέρα. Ή θα άρχιζαν το κύρηγμα ότι θα πεθάνουμε, να πάμε σε κανένα γιατρό για να μας πει ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι σωστό. Ότι δεν διατρεφόμαστε σωστά κλπ. Και φυσικά η κλασσική απειλή που προέρχεται από το Σύνδρομο της Κατοχής. Θα πρηστείτε. Πολλοί έχουν την αντίληψη ότι αν δεν φανε μια γενναία ποσότητα τρανς λιπαρών, τηγανητών και βουτύρων με γενναία ποσότητα κρέατος θα πρηστούν σαν τα παιδιά της Αιθιοπίας.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Τετ 25 Αύγ 2010, 21:57

Δε με έχει απασχολήσει η κοινωνική πλευρά της χορτιφαγίας, Δόκτορ.

Στις ταβέρνες καταχλαπακιάζω τα τηγανητά κολοκυθάκια και τα παντζάρια μου (μιαμ) και τα μπουγιουρντιά μου και τσουγκρίζω με τους άλλους το ποτηράκι μου, μια χαρά. Και με λένε "έλα μωρέ που θες και να πληρώσεις, σάματις έφαγες και τίποτα" κι εγώ έχω σκάσει από τη μάσα στο μεταξύ.

Όταν είμαι καλεσμένη σε τίποτα μακρινές θειάδες που δε με ξέρουν, ε, τσιμπάω ρε παιδί μου, αυτές προσβάλλονται κιόλας. Αλλά αυτό έχει χρόνια να συμβεί. Πια με πήραν πρέφα.

Άμα είναι να κάνω εγώ το τραπέζι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν περιμένει να φάει κρέας σε μένα. Δεν έχω και κανέναν αμετανόητο σαρκοβόρο στον άμεσο περίγυρό μου, που θα έρθει σπίτι μου και θα αιστανθεί πως έμεινε ατάιστος.

Ξέρω 'γω, ποτέ δεν έννιωσα καμιά κοινωνική απομόνωση λόγω χορτοφαγίας.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τετ 25 Αύγ 2010, 22:10

Mήπως ξέρει κάποιος τα ανώτερα και κατώτερα όρια του αιματοκρίτη και ποιές είναι περίπου οι επιπτώσεις απο αυτές?mercy :D
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Τετ 25 Αύγ 2010, 22:29

totispap έγραψε:Mήπως ξέρει κάποιος τα ανώτερα και κατώτερα όρια του αιματοκρίτη και ποιές είναι περίπου οι επιπτώσεις απο αυτές?mercy :D
34-47 για τις γυναίκες. Άμα είναι χαμηλός έχεις ζαλάδες, πονοκέφαλο και είσαι γενικά ένα ράκος.

Α ναι, και έχεις φάτσα χλωμή και χτικιασμένη.
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τετ 25 Αύγ 2010, 22:43

Ευχαριστω καλη μου υπερβορεια :worship: :worship:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τετ 25 Αύγ 2010, 22:44

KELAINO έγραψε:34-47 για τις γυναίκες. Άμα είναι χαμηλός έχεις ζαλάδες, πονοκέφαλο και είσαι γενικά ένα ράκος.

Α ναι, και έχεις φάτσα χλωμή και χτικιασμένη.
Να φανταστώ ότι στην φωτογραφία σου στο avatar είχες αιματοκρίτη 20??
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Τετ 25 Αύγ 2010, 23:03

Αυτό το τέλειο, έντονο και βαθύ καναρινί πετυχαίνεται μόνο με δεκαπέντε και κάτω.
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τετ 25 Αύγ 2010, 23:55

Γαλαντόμος ο Καρίπυς είπες Γεωργία μου έ......? :?
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 26 Αύγ 2010, 00:00

Θυμάμαι πολύ παλιά όταν πήγαινα δημοτικό είχαν γράψει οι εφημερίδες για μία έρευνα ότι τα μικρά αγόρια που τρώνε κοτόπουλο βγάζουν βυζιά όμοια με των κοριτσιών. Επίσης ότι οι ορμόνες επηρεάζουν και τις γυναίκες και βγάζουν γένια σαν τους άντρες. Ο Κυρ είχε φτιάξει κάτι γελοιογραφίες πολύ αστείες γι αυτό το θέμα. Θυμάμαι ότι όλος ο κόσμος μιλούσε γι αυτό και ίσως έκανε πολύ καιρό να φάει κοτόπουλο ή κρέας. Το είχαν κάνει μεγάλο θέμα τα ΜΜΕ. Στο σχολείο λέγαμε "φάε κοτόπουλο να βγάλεις βυζιά" θυμάμαι ότι οι συμμαθητές μου είχαν τρομάξει και ψαχνόντουσαν κάθε πρωί μήπως άρχισε να φουσκώνει το στήθος τους. Κεντρικό θέμα για πλάκα στις παρέες.
Μετά ξεχάστηκε και κανείς δεν μίλησε πιά γι αυτό. Όμως βλέπω στην παραλία αγοράκια που έχουν στηθος σαν κορίτσια ενώ δεν είναι πολύ παχιά. Επίσης υπάρχουν γυναίκες που ξυρίζονται κανονικά με σαπουνάδα σαν τους άντρες. Αλλες κάνουν φωτόλυση η λειζερ. Μιλούν οι γιατροί για πολυκυστικές ωοθήκες αλλά και αυτό από που προέρχεται αφού έχει σχέση με ορμόνες?. Ξεχάστηκε γρήγορα η έρευνα και δεν επανήλθε στο προσκήνιο. Οι γιατροί δίνουν θεραπείες με αντισυλληπτικά αλλά αν κάποια από τις γυναίκες αυτές βρεθεί στο νοσοκομείο πάλι κοτόπουλο θα φάει τίγκα στην ορμόνη και η γενειάδα θα φτάσει στο γόνατο. ΄΄Οταν σταματήσουν τα ΜΜΕ να μιλούν για ένα θέμα δεν σημαίνει ότι έπαψε να υπάρχει
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 26 Αύγ 2010, 10:10

Οι ορμόνες είναι άτιμο πράγμα και οι διαταραχές τους δεν προέρχονται μόνο από την διατροφή... 'Οσο για το κοτόπουλο στο Νοσοκομείο το δίνουν γιατί είναι ελαφρύ γεύμα για το στομάχι και το κρέας χρειάζεται ιδίως σε όσους έχουν χειρουργηθεί... Αν είσαι με ορό 2 μέρες δεν μπορείς να φας σπανακόπιτα κατευθείαν...

Ο αιματοκρίτης μου τις καλές ημέρες είναι 31, όταν κόβω το κρέας φτάνει και 28-29... Δεν είναι ευχάριστη κατάσταση... καθόλου ευχάριστη...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Πέμ 26 Αύγ 2010, 11:20

totispap έγραψε:Γαλαντόμος ο Καρίπυς είπες Γεωργία μου έ......? :?
Είναι. Ακριβώς όπως το είπα.
xifomaxos έγραψε:Ο αιματοκρίτης μου τις καλές ημέρες είναι 31, όταν κόβω το κρέας φτάνει και 28-29...
Προφανώς δεν κόβεις απλά το κρέας, αλλά το αντικαθιστάς με τα δέοντα.
Περισσότερη βιταμίνη Σε και λιγότερο έως καθόλου καφέ, αν έχεις πρόβλημα με τον αιματοκρίτη.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 26 Αύγ 2010, 12:55

Μετά ξεχάστηκε και κανείς δεν μίλησε πιά γι αυτό.
Κι ομως. κι εγω στο σχολειο ειχα ακουσει γι αυτο οταν ημουν γυμνασιο και ειμαι 25.
Βεβαια στα πλαισια urbanilas κι οχι κατι επισημο.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 26 Αύγ 2010, 13:11

KELAINO έγραψε: Προφανώς δεν κόβεις απλά το κρέας, αλλά το αντικαθιστάς με τα δέοντα.
Περισσότερη βιταμίνη Σε και λιγότερο έως καθόλου καφέ, αν έχεις πρόβλημα με τον αιματοκρίτη.
Χωρίς μοσχάρι δε γίνεται τίποτα....

Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Πέμ 26 Αύγ 2010, 14:25

xifomaxos έγραψε:
KELAINO έγραψε: Προφανώς δεν κόβεις απλά το κρέας, αλλά το αντικαθιστάς με τα δέοντα.
Χωρίς μοσχάρι δε γίνεται τίποτα....

"Άσε, έχεις δοκιμάσει τα πάντα!; Δε γίνεται τίποτα!;"

Δεν εννοώ ότι πρέπει ντε και σώνει να κόψεις το μοσχάρι, αλλά όταν το έκοβες, το αντικαθιστούσες με κάτι, ή έτρωγες μόνο τις πατάτες; Πληροφοριακά ρωτάω.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 26 Αύγ 2010, 17:55

ναι, όσπρια, λαχανικά, φρούτα κλπ. Δεν δουλεύουν πάντα

Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Πέμ 26 Αύγ 2010, 18:05

xifomaxos έγραψε:ναι, όσπρια, λαχανικά, φρούτα κλπ. Δεν δουλεύουν πάντα

Πρασινα φυλλώδη λαχανικά.
Κάντα σαλάτα. Κάντα χυμό.
Δεν ξέρω τι θα τα κάνεις.
Η χλωροφύλλη είναι σχεδόν πανομοιότυπο μόριο με την αιμογλοβίνη. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι η αιμογλοβίνη είναι δομιμένη γύρο από ένα μόριο σιδήρου.
Ένω η χλωροφύλλη από ένα μόριο Μαγνησίου.

Συνήθως αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος των ατόμων που κάνουν φυτοφαγική διατροφή.
Και μην ξεχνάς ότι και το μοσχαράκι που προανέφερες από το χορταράκι παίρνει τον σιδηρό του (η ύλη ανακυκλώνεται σε αντίθεση με την ενέρχεια που ρέει)!

Δοκιμασέ το και δεν θα χάσεις.
Φυσικά εγώ τα λέω εκ του ασφαλούς γιατί ο αιματοκρίτης μου ήταν πάντα πάνω απο το κανονικό.
Αλλά ξέρω άτομα που κατάφεραν, προοδευτικά να απαλαγούν απο τα συμπληρώματα!
:)
Άβαταρ μέλους
Rio
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Rio » Πέμ 26 Αύγ 2010, 21:18

I don't know... H girlfriend είναι χορτοφάγα όσα χρόνια την ξέρω και δεν έχει θέμα με την υγεία της. Βέβαια τρώει γαλακτοκομικά με την σέσουλα, γυμνάζεται επί καθημερινής βάσεως και επισκέπτεται διατροφολόγο δυο φορές το μήνα, ενώ κάνει εξετάσεις αίματος κάθε τρίμηνο.

Εγώ δεν το απαρνιέμαι το κρεατάκι. Ό,τι σαλάτες, φρούτα και ζαρζαβατικά και να φάω, μπροστά στην μυρωδιά της γουρουνοπούλας που σιγοψήνεται στον φούρνο δεν υπάρχει τίποτα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη απ' τα ζωάκια, αλλά είμαι δηλωμένος καννίβαλος. Μπορεί σ' ένα τελείως θεωρητικό επίπεδο να διαφωνώ με τον τρόπο που ζουν και σφαγιάζονται, αλλά αν μυρίσει το κοψίδι, όλα τα υπόλοιπα διαγράφονται αυτόματα και το σαλάκι αρχίζει να παράγεται με μανία. Δεν με απασχολεί η διατροφική τους αξία κι αν συγκρίνεται ή όχι με αυτή των φυτών, αν έχουν ψυχή τα φυτά, τα ζώα ή ο άνθρωπος, αν πονάνε κι αν τρώω μολυσμένα πτώματα την στιγμή που ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ!

Είμαι κοιλιόδουλος, ανάμεσα στα πολλά μου χαρακτηριστικά. Η girlfriend αναρωτιέται συχνά γιατί δεν ζυγίζω 300 κιλά μ' αυτά που τρώω και γιατί δεν έχω τετραψήφια χοληστερήνη, αλλά οι εξετάσεις μου είναι τόσο καλές όσο κι οι δικές της. Μεγάλο πράγμα ο μεταβολισμός.
I troll, therefore I am
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 26 Αύγ 2010, 21:48

Αν βρεθείς σε κανένα χωριό απομακρυσμένο ή μυρίσεις αγρικάτσικο όταν ψήνεται τότε θα δείς πόση διαφορά έχει το άτιμο στη μυρωδιά και στη γέυση από αυτά που πουλάνε στην αγορά. Που οφείλεται αυτή η διαφορά? Γιατί κρέας από κρέας έχει μεγάλη διαφορά.

Για να πάρεις καλό κρεατάκι από την αγορά πρέπει να έχεις γκόμενο το χασάπη :jumper:

Να λείπει το βύσινο όπως έλεγε και συχωρεμένος ο Χαρίλαος
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Πέμ 26 Αύγ 2010, 22:00

doctormarkon έγραψε:Για να πάρεις καλό κρεατάκι από την αγορά πρέπει να έχεις γκόμενο το χασάπη :jumper:
Χεχ. Είχα γκόμενο τον κυνηγό. Έχω φάει φιλέτο άλκης με σάλτσα βατόμουρο, εγώ που με βλέπετε. Και λουκάνικο αρκούδας από τα χεράκια της κυρίας κυνηγομαμάς, αμέ.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Σάβ 28 Αύγ 2010, 12:45

KELAINO έγραψε:
doctormarkon έγραψε:Για να πάρεις καλό κρεατάκι από την αγορά πρέπει να έχεις γκόμενο το χασάπη :jumper:
Χεχ. Είχα γκόμενο τον κυνηγό. Έχω φάει φιλέτο άλκης με σάλτσα βατόμουρο, εγώ που με βλέπετε. Και λουκάνικο αρκούδας από τα χεράκια της κυρίας κυνηγομαμάς, αμέ.
Φιλέτο άλκης με σάλτσα βατόμουρο; Σαν να ανακατεύουμε παϊδάκια με τούρτα ένα πράγμα :?. Ζεις ακόμη τουλάχιστον, κάτι είναι κι αυτό :loco:.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”