![Embar :embar:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![thumbsdown :thumbsdown:](./images/smilies/thumbsdown.gif)
![jerk :jerk:](./images/smilies/jerk.gif)
Συντονιστής: Συντονιστής Ενότητας
chrisvelis έγραψε: Μετά τους 6 μήνες όμως δεν είχα βρει δουλειά και για αυτό μου κόπηκε. Τέλος πάντων μετά από περίπου 10 μήνες βρήκα δουλειά σε λιγνιτοορυχεία και εργάζομαι ως σήμερα...... πάντως αν ήταν δημοκρατία σήμερα όταν θα έπιανα δουλειά θα με ασφάλιζε αμέσως και αν σε περιπτώσει έφευγα από τι δουλειά σε ένα διάστημα 5-6 μηνών τότε ορθώς να μου έκοβε την περιλθαψηι. ΕΞΩ TA ΛΑΜΟΓΙΑ MONO ΑYΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.............![]()
![]()
Γιατί κάθε απεργία σημαίνει 50 -60 ευρώ μείον όχι μόνο από το μισθό αλλά και από τα δώρα (όταν υπήρχαν) Γιατί το επίδομα γάμου στο Δημόσιο είναι 35 ευρώ το μήνα, του πρώτου παιδιού 17 ευρώ το μήνα.doctormarkon έγραψε: Όπως για παράδειγμα στο Δημόσιο μπορείς να απεργήσεις (γιατί όμως δεν απεργει κανείς? αυτό είναι άλλο θέμα), μπορείς να κάνεις οικογένεια (γιατί υπάρχουν τόσοι ανύπαντροι κάποιας ηλικίας εκεί? αυτό είναι το άλλο παράδοξο) χωρίς να σου πουν αν είσαι γυναίκα ή το ρίχνεις ή απολύεσαι.
Άρα ήταν αυτό που λέμε "χαραμοφάηδες" .... Οχι "Γιαννης" αλλα "Γιαννάκης"doctormarkon έγραψε:
Η πολυνομία είναι αυτή που καίει τη Δημόσια Διοίκηση και όχι η τεμπελιά του υπαλλήλου.
Στο ΥΠΕΠΘ που έκανα τη διατριβή μου για τη γραφειοκρατία υπήρχε ένα τμήμα νομοθετικού Συντονισμού αλλά οι υπάλληλοι εκεί δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Όχι δεν ήταν τεμπέληδες αλλά το τμήμα υπήρχε για τα μαυρα ματια.
Πολύ ακριβές το περιέγραψες , έτσι έχουν κατορθώσει να υπάρχει αυτό το χάος ώστε να καταλήγουν πελατιακές σχέσεις οι πολιτικοί με τον κόσμο.doctormarkon έγραψε: Τη δουλειά την έκαναν οι Σύμβουλοι του Υπουργού που δεν καταδέχονταν να έρθουν σε συνενόηση ούτε με τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου τμήματος ούτε με τους προισταμένους άλλων τμημάτων και διευθύνσεων. Κατάστρωναν νομοσχέδια στον αέρα χωρίς να νοιάζονται πως θα εφαρμοστούν ή αν είναι αντιφατικοί με άλλους νόμους που προυπήρχαν. Ετσι οι υπάλληλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους γιατί ήταν υποχρεωμένοι να τσακώνονται με τον κόσμο.
Οι νόμοι είναι φταγμένοι έτσι ώστε να εξαναγκάζεται ο κοσμάκης να καταφεύγει στα πολιτικά γραφεία.
Μωρέ όλα μέσον είναι, καί ετσι το τεμπελχανείο των δημοσίων υπαλληλων συνεχίζει το ίδιο βιολί.doctormarkon έγραψε: Στα πολιτικά γραφεία δεν καταφεύγει μόνο για να διορίσει το παιδί του στο Δημόσιο αλλά για χίλιες δύο αιτίες που σχετίζονται με την τεχνητή και σκόπιμη δυσλειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Η πιό συνηθισμένη αιτία που κάνει τον κόσμο να καταφεύγει στα πολιτικά γραφεία είναι οι λίστες των νοσοκομείων και οι παντος είδους λίστες προτεραιότητας. Η πρακτική των υτπαλλήλων είναι να ξεφορτώνονται πρώτα τις εύκολες και συνηθισμένες υποθέσεις ανεξάρτητα από προτεραιότητες. Αν τους υποχρεώσει κάποιος από πάνω να τηρούν προτεραιότητα τότε ο πολιτικός που το κάνει επιδιώκει περισσότερη πελατεία στο μαγαζί του και όχι καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Η καλύτερη λύση για να γίνει η δουλειά σου στο δημόσιο είναι να βρείς τον υπάλληλο που χειρίζεται την υπόθεσή σου και τον προιστάμενο κι τον διευθυντή του αν η υπόθεση είναι πολύπλοκη. Η προσωπική επαφή είναι η μαγική συνταγή και 9 στις 10 φορές η δουλειά γίνεται.
ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ ...ΠΕΣΤΑ...ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ...ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣPELTASTIS VARNAVAS έγραψε:Δημόσιο… ώρα μηδέν…πιάσαμε πάτο και δεν πάει παρακάτω
Ένα ασφαλές συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ίδιοι, απλά (όπως λέει ο κυρίαρχος λαός) μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…Γενικά, σε κάθε τέτοιο οργανισμό υπάρχει ένα διαπλεκόμενο 90% (‘’έξυπνοι’’-‘’άρχοντες’’-‘’παραλίες’’-κηφήνες) περίπου που υπολειτουργεί προκλητικά και ένα 10% (‘’κορόιδα’’-‘’βλάκες’’-ευσυνείδητοι) που υπερβάλλει εαυτό ώστε να καλύψει τα κενά του 90%. Κατά παράδοξο τρόπο, οι διοικήσεις όλων των κομματικών αποχρώσεων επινοούν μεθόδους με τις οποίες να πριμοδοτούν το καρκίνωμα του βισματικού 90% και να απαξιώνουν το 10% διαιωνίζοντας τη σήψη στο δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, οι κηφήνες (90%) αμείβονται υψηλότερα, λαμβάνουν αποζημιώσεις για υπερωρίες και για σαββατοκύριακα ενώ απλά πηγαίνουν στη δουλειά για καφέ κάθε Τρίτη – Πέμπτη, 10:00 – 12:00…και θεωρούνται και από τους καλούς…Ο κηφήν θα αιτηθεί και θα λάβει επίδομα Η/Υ ενώ χρησιμοποιεί το CD ROM drive μόνο για να τοποθετεί το φραπέ του. Ο κηφήν θα λάβει (χωρίς καν να το αιτηθεί) επίδομα γλωσσομάθειας παρόλο που οι γνώσεις του δεν ξεπερνάν το γκουντμόρνινγκ και –κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μόνον- το γιου αρ μπιούντιφουλ, αη λοβ γιου…Βέβαια, την ώρα των κρίσεων ο κηφήν (90%) θα προαχθεί χάριν των γνωριμιών του (‘’κονέ’’) ενώ ο εργατικός (10%) θα παραμείνει στάσιμος ως αναντικατάστατος και ως μη έχων επικοινωνιακές-διοικητικές-ηγετικές ικανότητες…
Την ώρα των αδειών ο κηφήν (ως άχρηστος κι αχρείαστος…) μπορεί να φύγει όποτε θέλει, για όσο θέλει συνδυάζοντας 30 μέρες κανονική άδεια (που το βρήκε τόσο υπόλοιπο?), 10 μέρες μούφα επίσημη αναρρωτική (με περίπου 100 γιούρο ‘’λαδάκι’’…στο γιατρό που είναι φίλος ενός φίλου…) και λίγη άδεια υπηρεσιακών αναγκών για τα οδοιπορικά….Στον αντίποδα, το δέκα το καλό – εργατικός θα πρέπει εκ των προτέρων να λάβει έγκριση της ολιγοήμερης αδείας του από τον κλητήρα έως τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας…
Ως εκ τούτου, εδραιώνεται το δόγμα των αντικινήτρων στο δημόσιο…ποιος ο λόγος να δουλέψεις…ωχ αδερφέ…εσύ θα σώσεις την Ελλάδα…κάνε καμιά αρπακτή…καβαντζώσου…γίνε λαμόγιο…θα σε καταπιεί το σύστημα….και όλα αυτά υπό την κακουργηματική ανοχή (ίσως και καθοδήγηση) των εκάστοτε διοικήσεων.
Το μόνο ελαφρυντικό των αφασιακών διοικούντων είναι ότι ζούνε αρχικά σε μια φαντασίωση ότι αυτοί διοικούν, βιώνουν ένα παραλήρημα μεγαλείου πως κινούν τα νήματα της χώρας. Αποσπούν τις κομματικές θέσεις γλυψηματικά και από την επαύριον…την βλέπουν μάνατζερς της ελεύθερης αγοράς. Συχνά η προσγείωση είναι ανώμαλη καθότι γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι γύρω τους υπάρχει ένας παγιωμένος νοσηρός μηχανισμός παραδιοίκησης που ελέγχει κάθε βήμα της επίσημης διοίκησης προερχομένης εκ της διακομματικής και του ΦΕΚ. Έτσι, αργά ή γρήγορα επέρχεται ο προαναγγελθείς επαίσχυντος συμβιβασμός.
Divine Sinner έγραψε: ... δηλαδη εχουμε λιγοτερους ΔΥπαληλους σε σχεση με τις αλλες χώρες σε αναλογια με τον πληθυσμο; δεν νομιζω
Αυτό ενοούσα στο προηγούμενο μυνημά μου εκεί που λέω "..και σε μερικους τομείς ελειπείς εκει που χρειάζονται " Πάντα λίγοι είναι αυτοί που βγάζουν την πολλή δουλειά.. θα ήταν άδικο να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσυβάλι. Οι περισσότεροι άλλωστε όταν μιλουν για δημόσιο ενοούν τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες...chrisvelis έγραψε:εχει πολύ λίγο προσωπικό γιατί δεν ανανεώνουν όσους φεύγουν με σύνταξη,
Συγκρίνοντας την αναλογία ΔΥ προς τον ενεργό πληθυσμό, η Ελλάδα είναι λίγο κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Πρόσφατα κοίταζα τα στοιχεία, όπως και άλλους μύθους σχετικούς με τους ΔΥ (όπως το ότι παίρνουν πολλά ας πούμε).Aristogenos έγραψε:Φίλε εξαρτάται πως θα το πάρει κανείς. Για αφαίρεσε από τους δημόσιους που έχουμε και το παπαδαριό που τους χρησοπληρώνουμε, τσάμπα και βερεσέ και θα βγούμε σε καλύτερα νουμερα...και ας το πάρουμε απο κεί....Καποτε πρεπει και αυτών αν τους κοπεί ο αμανές που τους έχουμε στην πλάτη μας.Divine Sinner έγραψε: ... δηλαδη εχουμε λιγοτερους ΔΥπαληλους σε σχεση με τις αλλες χώρες σε αναλογια με τον πληθυσμο; δεν νομιζω
Σου θυμίζω ότι το 1456 ο Μωαμεθ ο Β ο πορθητής αναγκασε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στην εκκλησία..... να το βάλουμε και και αυτό στις δωρεες , σωστά ? ΥΠάρχουν και άλλου είδους "δωρεών"που λάβανε η εκκλησία. Θεωρείς λοιπόν ότι αυτα τους ανήκουν η πρεπει να τους ανηκουν. Συμφωνίες με απατεώνες και κλέφτες δεν γίνονται ας το παρουμε χαμπάρ.exiled έγραψε: Οι ιερείς Αριστόγενε μισθοδοτούνται από το Δημόσιο στο πλαίσιο συμφωνίας με την εκκλησία, όπου παρέδοσε σε ακτήμονες το μέγιστο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας, την οποία είχε συσωρεύσει μέσω δωρεών, κληροδοτημάτων κλπ (αυτά δεν έχουν σταματήσει, εννοείται, αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να διαθέτει την περιουσία του όπως νομίζει). .
Καλό θα αντί για υποθέσεις, να αναζητάτε τα πραγματικά νούμερα.xifomaxos έγραψε:Οι παππάδες πρέπει να είναι άλλες 100.000, μπορεί και περισσότεροι αν σκεφτείς πως κάθε εκκλησία έχει 4-5 και υπάρχει εκκλησία ανα 2 τετράγωνα...
Από http://www.koutipandoras.gr/ArticleDeta ... cleId=2032Το κουτί της Πανδώρας έγραψε:το Κράτος πληρώνει 268.000.000 ευρώ γα μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων.
Δεν μπορείς να μου θυμίσεις κάτι το οποίο δεν έχω υπ'όψιν, και για το οποίο μολονότι αναζήτησα (επίσης με διάφορους συνδυασμούς), δεν μπόρεσα να βρω σχετική αναφορά στον ιστό. Θα με υποχρέωνες αν μου έδινες ένα σχετικό λινκ, με αναφορά στην ιστορική πηγή.Aristogenos έγραψε:Σου θυμίζω ότι το 1456 ο Μωαμεθ ο Β ο πορθητής αναγκασε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στην εκκλησία