εναλλακτικαί μορφαί αγώνος...

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας

εναλλακτικαί μορφαί αγώνος...

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τετ 14 Ιούλ 2010, 23:42

αγαπητη ιδεοπαρεα,
τες τελευταιες βδομαδες με ταλαιπωρεί αυτος ο προβληματιζμος και τα συζηταω με φιλους.
περι του μνημονιου και των επαχθων μετρων σε εργασιακα και ασφαλιστικα θεματατα λεμε και θα τα λεμε και αναλυουμε σωστα οτι ερχονται και αλλες πιο δυσκολες μερες με δαυτους που μπλεξαμε τα καρχαριοειδη πιρανχας -βαμπιρ εντος και εκτος ελλαδικης επικρατειας...

το ερωτημα ειναι αν περα απο τις απεργιες με τη μορφη που εχουν μπορει να μπει στο παιχνιδι και καποια αλλη εναλλακτικη μορφη αγωνα...?
εχουν ωριμασει κοινωνικα οι συνθηκες για λευκες απεργιες ή για απεργιες ιαπωνικου τυπου οπου ο εργαζομενος παρισταται στην εργασια του εργαζεται ακαματα και φερει μαυρο περιβραχιονιο...βεβαια εκει υπαρχει και χαρακιρι ενω εδωω ακομα ευδοκημουν τσουκατοι τσοχατζοπουλοι και βουλγαρακηδες

υπαρχουν ρεαλιστικες προτασεις για δημοσιο και ιδιωτικο [οπου η απεργια ειναι ουτοπια] τομεα
?
οι κομματικες αγκυλωσεις και στεγανα των συνδικαλιστικων μπλοκ εφτασε η ωρα να αναθεωρηθουν?
απο την αλλη με την τυπικη απεργια χανεται μεροκαματο κι ενσημο ωστε οι καταχρεωμενοι υπαληλοι να τσινανε οταν ανακοινωνεται απεργια...

προσφατα με την απροειδοποιητη επισχεση εργασιας των μεσω μεταφορας λογω της μη πληρωμης των κατι φιλοι μου ειπαν πως θα μπορουσαν να λειτουργησουν τα λεφορεια ,πραξικοπηματικα να ειναι τζαμπα για μια δυο μερες στις 5-8 το πρωι..και να γινει καμπανια ενημερωσης με ανακοινωσεις τυπωμενες σε πολλες γλωσσες κτλ ωστε να δημιουργηθουν συνθηκες κοινωνικης συνοχης και αλληλεγγυης και επικοινωνιακα οι εργαζομενοι να παρουν την κοινη γνωμη μαζι τους...

καμια σκεψη ?καμια προταση ?κανα "δεδικασμενο" απο τα εξωτερικα?
μερσι για τον χρονο σας :thumb:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Re: εναλλακτικαί μορφαί αγώνος...

Δημοσίευση από Exciter » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 01:09

Εγώ είμαι λίγο μακρυά, οπότε μπορώ ευκολότερα να πω κάτι.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να γίνονται συλλαλητήρια τα πρωΐνά, μόνο όταν έχει απεργία.

Πιο βολικό/λογικό/διατηρήσιμο δεν είναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ διαμαρτυρία στις 20:00 στο Σύνταγμα, να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν; Και δεν έχει και τη ζέστη του μεσημεριού τώρα το καλοκαίρι :wink:
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 01:32

Exiled, η λογική είναι πως η πορεία δε γίνεται απλά για να γίνει, αλλά αντικατοπτρίζει την αντίδραση που ξεκινά από την εργασία. Όταν δε δουλεύεις μία μέρα, μπορεί να χάνεις εσύ ένα μεροκάματο, αλλά όσοι περισσότεροι δεν εργάζονται, τόσο περισσότερα χάνει κι ο εργοδότης.

Όσο για μορφές αντίδρασης, πρόσφατα άκουσα για ένα ξέσπασμα καταναλωτών κάπου στις Σέρρες νομίζω, που πελάτες ενός σούπερ μάρκετ έκαναν 'πραξικόπημα' μέσα στο σούπερ μάρκετ κι ενημέρωσαν πως αν δεν έριχναν τις τιμές δε θα ξαναψώνιζε κανείς από κει! Δεν ξέρω πώς το οργάνωσαν, γιατί προφανώς ήταν οργανωμένο, ίσως βοηθάει που οι Σέρρες είναι ολίγον πιο μικρές από Αθήνα, αλλά γιατί να μην είναι εφικτό κι εδώ αυτό; Θα μπορούσε να ξεκινήσει σε συνοικιακά σούπερ μάρκετ, δε θα μπορούσε; Να θα τους πήγαινε αν τους την έπεφταν οι πελάτες με τα καροτσάκια γεμάτα κι απαιτούσαν... έκπτωση!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
thrilos
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από thrilos » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 01:39

Ναι το άκουσα και εγώ για το σουπερ μάρκετ...

Μορφή αντίδρασης...

ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ! Ο γαλαξίας είναι γεμάτος... οποιο άλλο σουπερμάρκετ δεν έχει ελληνικα η δεν έχει το ελληνικο που θέλετε να απαιτητέ να φέρουν.

Παρτε ελληνικα τσιγάρα, χαρτάκια ελληνικα.

Ότι δείτε που σας ενοχλεί καταγγείλτε το... κατευθείαν , είτε ΙΝΚΑ αν έχει να κάνει κάτι με αγορές οπουδηποτε... και να επιμένετε

Τώρα σχετικά με τον εργατικό αγώνα.. θα δούμε...προσπαθήστε να οργανώσετε ομάδες... καπου θα πεταχτεί ένας αρχηγός που θα πάει...
Άβαταρ μέλους
thrilos

Δημοσίευση από thrilos » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 05:22

ΞΕΧΑΣΑ.....

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ!!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 12:05

Εγώ πάλι βρίσκω την πρόταση του Εξόριστου λογικότατη.
Και δε χάνουν μεροκάματο οι εργαζόμενοι, και αναγκάζονται τα ΜΜΕ να μεταδώσουν ΔΙΑΡΚΕΙΣ μαζώξεις έξω απ'τη βουλή, γιατί οι δημοσιοκάφροι δε θα'χουν το πρόσχημα της απεργίας...

Αλλη μια αντίδραση που θα παρέλυε κυριολεκτικά το σύστημα είναι η ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ. Κομμένη η παρακολούθηση ειδήσεων από ΟΛΟΥΣ. Να τρελαθούν στο υπό το μηδέν τα μηχανάκια της ΕΙ ΤΖΙ ΜΠΙ. Κομμένες οι πληρωμές εισφορών για παράδειγμα στα ταμεία και στο ΦΠΑ. Αν το'καναν ΟΛΟΙ αυτό, θα έπαυε να λειτουργεί το σύστημα.

Πώς το πονάς το κωλοσύστημα, αν του στερείς το μπεζαχτά να'χει να τρώει.
Οι υπάλληλοι στην Ακρόπολη για παράδειγμα, θα'ταν καλύτερα να απεργήσουν αφήνοντας την είσοδο ελεύθερη, παρά να την κλείσουν. Ένα τέτοιο μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν για να κλείνει. Άσε κύριε την είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΧΡΕΩΣΤΙ. Ετσι και ο τουρίστας θα'ταν happy και η κυβέρνηση θα τράβαγε τα μαλλιά της απ'τη ρίζα. Γιατί να κάνεις κακό στην Ελλαδίτσα;

Το θέμα είναι αυτό το ΟΛΟΙ...
Πώς να συνεννοηθούν και να συντονιστούν όλοι;
Είμαστε στο τσακ για διχογνωμία και μανούρα αφ'ενός, αφ'ετέρου, δεν μπορούν να ενημερωθούν όλοι για να το κάνουν αυτό ταυτοχρόνως...
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 12:59

δημιουργείται ένα Blog (ή χρησιμοποιείται κάποιο που υπάρχει ήδη) που εξηγεί τι θέλεις να γίνει. Γράφεται ένα σωστά δομημένο δελτίο τύπου που να λέει τι θέλεις, τι ζητάς και τι πρόκειται να κάνεις. Στο τελος καλείς όλον τον κόσμο στην τοποθεσία που τον θες και την ώρα που τον θες. Το στέλνεις παντού, σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, γκρουπ στο φεισμπουκ, άλλα μπλογκς και με e-mail. Φτιάχνεις και ένα κάλεσμα με το δελτίο τύπου βιντεάκι για το youtube και γίνεται χαμός. Προωθείται παντού από ομοσποινδίες μέχρι την κουτσή Μαρία... αν το ξεκινήσεις μία με δύο βδομάδες νωρίτερα νομίζω ότι θα έχει επιτυχία..
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 13:17

Αρέλα, για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, το θέμα παραμένει ταξικό, χώρια που έχουν πάντα στο μυαλό τους τον τέταρτο γύρο (παρεμπιπτόντως: έχουμε ήδη σφάξει το γλάρο).

Ο κύριος λόγος που με το ζόρι γεμίζουν ταξί είναι αυτός: Έχουν τη δική τους ατζέντα, πέρα και έξω από τιην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η οποία αντιλαμβάνεται το ζήτημα ως πρωτίστως εθνικό. Απλά πράμματα, αλλά που να τα καταλάβουν οι διεθνιστές; Κατηγορούν τα μέσα ότι πλασάρουν τον μπαμπούλα του ΚΚΕ, ξεχνάνε όμως ότι ο σπόρος πρέπει να βρει χώμα για να καρπίσει, και το χώμα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από τις προτεραιότητες του λαού, τις βαθειά χαραγμένες στη συλλογική μνήμη. Ας μην επεκταθώ και είμαι οφφ τόπικ.

Γυρνώντας λοιπόν εντός θέματος νήματος, μου φάνηκε παράξενο ότι ακόμα δεν έχει βάλει κάποιος άλλος και αυτό εδώ:

http://www.gopetition.com/petition/35993.html

Έχει σχολιαστεί στο μικρό αυτό δεντράκι: http://www.naftemporiki.gr/community/ge ... ummy=34092

Το πλήρες κείμενο της μηνύσεως είναι εδώ: http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/0 ... st_15.html

Δείτε οπωσδήποτε τα σχόλια και στείλτε το e-mail που προτείνεται.

Τι ψυχή έχει ένα παράβολο των 10 ευρώ και τα ταχυδρομικά μιας συστημένης επιστολής, σύμφωνα με τις οδηγίες; ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα σχετικά κοντά σας όλοι έχετε, αν δεν έχετε εκτυπωτή δέχονται και χειρόγραφα, και τα ΕΛΤΑ δεν απεργούν.

Θυμίζω ότι ένας από τους τρόπους αντιδράσεως είναι και το να οδηγηθεί το (όποιο) σύστημα σε παύση λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης (αποδίδω το denial of service). Αλλά και πριν από αυτό, εφόσον δίδονται νόμιμα μέσα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τα εξασκήσουμε... μπορεί 100.000 υπογραφές να μην προκαλούν δημοψήφισμα, μία μήνυση όμως με τόσες παραστάσεις πολιτικής αγωγής απλώς δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να θαφτεί με ένα βούλευμα.

Υ.Γ.: Δεν βάζω παραθέσεις και για να παίρνουν χτυπήματα και τα άλλα site αλλά και γιατί μπορεί να δείτε και άλλα ενδιαφέροντα εκεί (συνέχεια μου συμβαίνει αυτό και δε νομίζω ότι είμαι ο μόνος), χώρια που το κείμενο της μηνύσεως είναι τεράστιο.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 13:37

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 18:14

:blush:

Έχω την εντύπωση ότι μπήκε στα προτεινόμενα περισσότερο για το δεύτερο σκέλος, δλδ την προτροπή να καταθέσουμε όλοι παραστάσεις πολιτικής αγωγής στην κατατεθείσα μήνυση, το οποίο είναι και συνεπές προς τον τίτλο του νήματος.

Το πρώτο σκέλος είναι μία απλή επεξήγηση προς την Mantam Froufrou, σε υποστήριξη της βασικής μου προτάσεως για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ διαμαρτυρίες εκτός των συνηθισμένων «εργασίμων ωρών»... μπας και αρχίσει να κοιτάζει και λίγο εντός του ΚΚΕ, τους τρόπους που εκείνο δρα τους και τους στόχους που έχει για τους λόγους για τους οποίους ο λαός δεν τους ακολουθά. Συνειδητά δεν επεκτάθηκα, γιατί το δεύτερο σκέλος ήθελα να προσεχθεί περισσότερο... αν είναι να επεκταθώ Τότη, θα το κάνω στο νήμα του dimig.

Το τρίτο σκέλος (βασικά δεύτερο μέρος του δεύτερου), δλδ από το «θυμίζω» και κάτω, δίνω περισσότερο ένα θεωρητικό υπόβαθρο στο γιατί πρέπει η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί, μαζί με λίγη τροφή για σκέψη... αν είναι να επεκταθώ σ’αυτό, ευχαρίστως, μόνο λίγο πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις παρακαλώ.

Και μια γενιική παρατήρηση: Προσπαθώ να είμαι λακωνικός, όσο και αν συχνά δε μου φαίνεται.

Και μια υπενθύμιση: Δηλώστε παράσταση πολιτικής αγωγής όπως περιγράφηκε ανωτέρω! Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να διαθέσετε 11 ευρώ :wink:
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 18:18

Κι επειδή κανείς δε θα καταλάβει Χριστό, δηλαδή σε τι ακριβώς απαντάς στον Τότη, ρίχνω εδώ το quote που εσύ τεμπέλιασες να βάλεις, της τοποθέτησής του όπως βρήκε κι αυτός ο Χριστιανόπουλος να τη ρίξει στα προτεινόμενα αντί για εδώ :hitlol:

Eίπε λοιπόν ο Τότης μας
totispap έγραψε:Συμφωνώ,αλλά θα ήθελα να επεκτείνει λίγο το σκεπτικό του,ξεκινάει όμορφα, αλλά το λήγει άδοξα..κρίμα :(

---

Επίσης ναι, θα ήθελα να συνεχίσεις στο νήμα με το άρθρο του Τραϊανού. (Εδώ μπορεί να μην το δει η Πέγκι, οπότε πες τα και εκεί) Και μη φείδεσαι λέξεων. Δε θα χάνεται η ουσία της σκέψης μας προς χάριν του λακωνίζειν. Κάνε μου τη χάρη δηλαδή. :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 15 Ιούλ 2010, 18:28

Εγώ πάλι βρίσκω την πρόταση του Εξόριστου λογικότατη.
Και δε χάνουν μεροκάματο οι εργαζόμενοι, και αναγκάζονται τα ΜΜΕ να μεταδώσουν ΔΙΑΡΚΕΙΣ μαζώξεις έξω απ'τη βουλή, γιατί οι δημοσιοκάφροι δε θα'χουν το πρόσχημα της απεργίας...

Αλλη μια αντίδραση που θα παρέλυε κυριολεκτικά το σύστημα είναι η ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ. Κομμένη η παρακολούθηση ειδήσεων από ΟΛΟΥΣ. Να τρελαθούν στο υπό το μηδέν τα μηχανάκια της ΕΙ ΤΖΙ ΜΠΙ. Κομμένες οι πληρωμές εισφορών για παράδειγμα στα ταμεία και στο ΦΠΑ. Αν το'καναν ΟΛΟΙ αυτό, θα έπαυε να λειτουργεί το σύστημα.

Πώς το πονάς το κωλοσύστημα, αν του στερείς το μπεζαχτά να'χει να τρώει.
Οι υπάλληλοι στην Ακρόπολη για παράδειγμα, θα'ταν καλύτερα να απεργήσουν αφήνοντας την είσοδο ελεύθερη, παρά να την κλείσουν. Ένα τέτοιο μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν για να κλείνει. Άσε κύριε την είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΧΡΕΩΣΤΙ. Ετσι και ο τουρίστας θα'ταν happy και η κυβέρνηση θα τράβαγε τα μαλλιά της απ'τη ρίζα. Γιατί να κάνεις κακό στην Ελλαδίτσα;

Είμαστε στο τσακ για διχογνωμία και μανούρα αφ'ενός, αφ'ετέρου, δεν μπορούν να ενημερωθούν όλοι για να το κάνουν αυτό ταυτοχρόνως...
Το να μην αποδώσεις ΦΠΑ ειναι παράνομο. Στο δικαιο ισχυει ενας κανόνας.
Οτι δεν μπορεις να κάνεις συγκρίσεις.
Δεν μπορεις να πεις. Εμενα με έπιασες. αυτόν γιατι δεν τον επιασες;
Για παράδειγμα ολοι κατεβάζουν ταινίες απο το ιντερνετ (torrents κλπ).
Eγω δεν κατεβάζω.
Γιατι ξερω οτι καποτε μπορει οι μπατσοι να τσιμπίσουν εναν δυο για παραδειγματισμο, κι απο εκει και περα ειναι που θα πέσει ο κληρος.
Καλύτερα να ειμαι νόμιμος και να απέχω απο την κλήρωση.
Ακομα κι αν ολοι αποφασίσουν να μην αποδίσουν ΦΠΑ τοτε ΟΛΟΙ ως μεμονωμενα ατομα εχουν κίνδυνο να την φάνε.
Φυσικα το κράτος δεν θα μπορει να τους τιμωρισει ολους. αλλα ποτε δεν ξέρεις αν θα πέσει ο κλήρος σε εσένα.
Ασε που δεν μπορεις να ξέρεις αν ο αλλος συμμετεχει στον αγώνα παρακρατόντας το ΦΠΑ.
Οποτε αυτο το βρίσκω ανεφάρμοστο.
Για μενα ολες οι μορφές αγώνα θα πρέπει να ειναι απολύτων νόμιμες.
Οι μορφες αγωνα θα πρέπει να ειναι σε επιπεδο.
Ειρηνικων συγκεντρώσεων (οχι απλων διαδηλωσεων αλλα συλλαλητηριων).
Με το να μην βλέπουμε τηλεόραση οπως είπες.
Δημιουργία μπλόγκς.
Οσοι μπορούμε να προτιμουμε Ελληνικα προϊοντα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οπου βλέπουμε οτι καταπατουνται τα δικαιώματα μας, οπου βλέπουμε προδότες πολιτικούς ή αξιωματουχους να καταφεύγουμε στα δικαστήρια μαζικά.
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Παρ 16 Ιούλ 2010, 07:26

πολλλά ενδιαφεροντα !!!
στες συγκοινωνιες λες και μας θκιαβαζουν...βγαλαν [ανορθογραφη] ανακοινωση προς φιλοι, φιλε επιβατη με καποια επιχειρηματα...μακαρι και τα διευθυντηρια των μεγαλοσυνδικαλιστων να καταλαβουν πως αλλαξαν τα ανεμολογια και οι οριζοντες σε ολους τους τομεις και να παψουν την στειρα κομματικη εκμεταλλευση

για να δουμε τι θα γινει και με την αγροτικη τραπεζα τωρα....

χαμος...
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 16 Ιούλ 2010, 09:57

To KKE ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο της πορείας όπως και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς.
Πρέπει να υπάρχουν διαδηλώσεις σαν τρόπος αντίδρασης και σαν μήνυμα που πάει προς τα έξω.
Αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και μιά ή δύο ή 22 διαδηλώσεις είναι αναγκαίες αλλά όχι αρκετές.
Χρειάζονται και οι μικρές ή μεγαλύτερες πρωτοβουλίες απρόβλεπτες που δημιουργούν προβλήματα.
Αυτό με την πολιτική αγωγή είναι πολύ καλό.
Και το γιουχαϊσμα το κράξιμο και τα αυγά που τρώνε οι βουλευτές και οι υπουργοί στο κεφάλι όπου πάνε είναι επίσης καλό γιατί ακυρώνει την εξουσία τους που υποτιθεται ότι προέκυψε μετά από λαική εντολή.
Και για το ΦΠΑ είναι μεν παράνομο αλλά βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου και στον πόλεμο τίποτα δεν είναι παράνομο. Θα υπάρξουν πολλοί που θα το κάνουν όχι σαν μέσο αντίστασης αλλά από αδυναμία πληρωμής.

Και η ανταλλαγή προιόντων και υπηρεσιών είναι παράνομη και θεωρείται παραικονομία. Στην Αργεντινή έκοψαν νέο χρήμα οι ίδιοι οι άνθρωποι σε ένα σύστημα που ξεκίνησε από 40 άτομα και εφθασαν τα 6 εκατομύρια.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται άμεσα αποδεκτές γιατί λύνουν το πρόβλημα επιβίωσης.

Είμαστε αρκετά μορφωμένοι και σκεπτόμενοι για να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Πέμ 29 Ιούλ 2010, 02:45

Εδω φάτε μάτια ένα ψευταρά

Εϊναι να απορεί κανείς τι τους ποτίζουν και πέρα βρέχει αυτός ο κόσμος. Γἰνονται τα αίσχη των αισχών και για ένα μισθούλη κλαίγεται...... ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.

H αποτελεσματικότερη αντίδραση είναι η πληρες ανυπακοή. Γενικώς κάντε το αντίθετο από ότι λέει το μισσελληνικό και φιλοοβραικό καθεστώς που έχει την χώρα μας υπό κατοχή.
Αφαιρέστε όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες ΟΛΕΣ, αφήστε τους και λίγο φέσι μιας και όταν κλείσουν δεν θα χρωστατε δραχμή.
Καμία απολύτως πληρωμή φόρων.
Καμία αγορά ξενόφερτων προιόντων, και όσο δυνατόν καμία αγορα από ξενόφερτους εμπόρους -αλυσύδες καταστημάτων.
Σφαλιάρα σε όσους προτείνουν να ακουλουθήτε το οβραικό σύστημα-δήθεν ύποχρεώσεις λόγο δανεισμού και μαχαίρι σε όσους πάνε να σας το επιβάλουν.
Με κινητοποιήσεις τύπου απεργείας ποτε δεν βγήκε τίποτα, ο μόνος που βλάπτεται είναι κάποιος συμπολίτης
Να μαζευτούμε να πάμε να τους κάψουμε τα σπίτια όλων αυτών των δοσίλογων κλεφτών και απατεώνων πολιτικών ( και καλό θα είναι να τους κλειδώσουμε και αυτούς μέσα.) που τόσα χρόνια από την μία πλαστογραφούσαν στοιχεία ,από την άλλη αρπαζαν τους φόρους και τα δάνεια για να πλουτίζουν ενω πωλούσαν και πωλούν την Ελλάδα , όλα αυτά είς βάρος του ονόματός μας. Και χωρίς καμία εγκρισή μας.

.
Τέτοιου βεληνικούς είναι η τιμωρία που ΟΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ για αυτούς. για αρχή και για τους επόμενους που ευθήνονται θα έρθει και για αυτούς. (Δημόσθ.πρός.Λεπτίνην.100)

Ελληνικός νόμος
" ᾿Εάν τις ὑποσχόμενος τί τον δήμον ἣ βουλήν ἣ δικαστήριον ἐξαπατήσει ,εἰσαγγελίαν εἳναι περί αὐτού. κἃν ἁλὥ θανάτω ζημιοὕν" απλά πράγματα , απλά και αποτελεσματικά.

Αυτό ορίζει το Ελληνικό δίκαιο.( συν τοις άλλοις δήμευση της περιουσίας τους για τις απάτες που κάναν)..
Θανατος δλδ στους επαγελόμενους ψεύδη για να υφαρπάξουν την φήφο του λαού.Πόσο μάλον όταν είναι και προδότες.
Και εδώ είναι ΕΛΛΑΣ ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Τετ 18 Αύγ 2010, 21:18

Πριν τρέξει κάποιος, πρέπει να περπατήσει. Πριν ξεκινήσεις κάτι, πρέπει να έχεις την αίσθηση ότι έχεις ικανοποιητιές πιθανότητες να πετύχεις. Το να διαπιστώσεις ότι δεν είσαι τόσο μόνος όσο νομίζεις θα σου ενισχύσει αυτή την αίσθηση και θα διευκολύνει την περαιτέρω δράση.

Γι'αυτό λοιπόν έπεσε η ιδέα της Λευκής Κορδέλας. Αντιγράφω το κυρίως μέρος της πρώτης ανάρτησης χωρίς σχόλια (ακολουθήστε όμως το λινκ, για δείτε και τις σημειώσεις, το προφίλ του μπλογκ, να δουλεύουν τα λινκ κλπ):
Λευκή Κορδέλα έγραψε:ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Περιδιαβαίνοντας τον ιστό βλέπουμε όλο και περισσότερη αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα, με την παράδοσή της στο ΔΝΤ, την πλύση εγκεφάλου που επιβάλλουν τα καθεστηκυία ΜΜ"Ε" στον απλό πολίτη αλλά και την εν πολλοίς παθητική αποδοχή την Ελληνικής κοινωνίας μέχρι στιγμής. Επίσης, βλέπουμε προτάσεις για αντίδραση πέρα και πάνω από κόμματα, όπως του Συντονιστήκαι του getgreeceback, τις οποίες δεν έχουμε ξεκινήσει εμείς αλλά τις στηρίζουμε και τις δύο, αν και θα επιθυμούσαμε να συντονιστούν και μεταξύ τους.

Λείπει όμως ένας τρόπος να δηλώνουμε σιωπηλά μεν εμφανώς δε την αντίθεσή μας σε ό,τι μας επιβάλλουν ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ. Καλό είναι ό,τι κάνουμε στον ιστό, καλές και οι πορείες, οι συγκεντρώσεις κλπ, πόσο καλύτερα όμως θα ήταν όπου κι αν είμαστε να δηλώνουμε αυτό που πιστεύουμε ώστε να μπορούν και όσοι πιστεύουν το ίδιο να δουν ότι δεν είναι μόνοι;

Αφού το σκεφτήκαμε πολύ καταλήξαμε στη λευκή κορδέλα, καρφιτσωμένη στο μέρος της καρδιάς (ή άλλο εμφανές σημείο, όπου βολεύει τον καθένα).

Καταλήξαμε σε κορδέλα, γιατί είναι κάτι απλό, που ο καθένας μπορεί να φτιάξει σε δευτερόλεπτα με ένα ψαλίδι και μπαίνει εύκολα σε κάθε ρούχο.

Καταλήξαμε στο λευκό γιατί εκτός από την αγνότητα των προθέσεών μας συμβολίζει και τη χαρά με την οποία θα αγωνιστούμε όσο χρειαστεί, δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με κανένα από τα κόμματα (το κόκκινο θα εξέφραζε καλύτερα το πάθος μας, το μπλε τον πατριωτισμό μας και το πράσινο την ελπίδα, αλλά το λευκό τα περικλείει όλα αυτά έτσι και αλλιώς), ενώ σαν ουδέτερο χρώμα φοριέται με κάθε ρούχο :-)

Πόσο κουράγιο θα πάρετε αν δείτε έναν άγνωστό σας στο δρόμο να φορά την λευκή κορδέλα, να δείτε δηλαδή ότι υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν ν’αλλάξει η παρούσα κατάσταση και το δείχνουν; Επιπλέον, πόσες ευκαιρίες θα σας δώσει να ενημερώσετε τον γνωστό σας που από περιέργεια θα ρωτήσει "γιατί το φοράς αυτό"; Πόσοι ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι τους λένε τα καθεστηκυία ΜΜ"Ε";

Σαν μπλογκ λοιπόν, θέλοντας να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για αποτίναξη του ζυγού που μας επέβαλαν, από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου.

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Και ξεκινάμε φορώντας μία λευκή κορδέλα στο μέρος της καρδιάς. Θα την έχουμε μονίμως καρφιτσωμένη μέχρι το ΔΝΤ και οι συνεργοί του να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.

Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, και η μακρύτερη πορεία ξεκινά με το πρώτο βήμα. Προτάσεις για εντονότερη δράση (και το να φοράμε την κορδέλα δράση είναι) υπάρχουν πολλές και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε καλή προσπάθεια, πριν τρέξουμε όμως πρέπει πρώτα να περπατήσουμε, ενώ στο ξεκίνημα πάντοτε βοηθά να δείξουμε και να νιώσουμε ότι σ’αυτή την πορεία θα είμαστε πολλοί, περισσότεροι ίσως και απ’ότι ονειρευόμαστε!

http://lefkikordela.blogspot.com/
Στη σελίδα αυτή http://lefkikordela.blogspot.com/p/blog-page_18.html είναι διαθέσιμα και τα αρχεία για όποιον έχει μπλογκ και θέλει να προωθήσει την ιδέα, καθώς και οδηγίες για όποιον θέλει να προσθέσει όπως εγώ αυτή την εικόνα
Εικόνα
μαζί με λινκ στην υπογραφή του.

Καθώς δεν μπαίνουν όλοι οι συμμετέχοντες στο μπλογκ αυτό στα Ιδεό, καλό είναι ό,τι σχόλια, παρατηρήσεις, υποδείξεις κλπ έχετε, να τις κάνετε (και) εκεί. Γι'αυτό άλλωστε είναι ανοιχτά παντού τα σχόλια.
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 18 Αύγ 2010, 21:29

Για τις 11-9-2010 ξέρει κανείς?
Υπάρχει η ιδέα να βγούμε στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Όχι σαν διαδήλωση αλλά κάτι σαν κάμπινκ στα πάρκα της γειτονιάς κάπου πολύ κοντά στα σπίτια μας.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Τετ 18 Αύγ 2010, 21:57

doctormarkon έγραψε:Για τις 11-9-2010 ξέρει κανείς?
Υπάρχει η ιδέα να βγούμε στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Όχι σαν διαδήλωση αλλά κάτι σαν κάμπινκ στα πάρκα της γειτονιάς κάπου πολύ κοντά στα σπίτια μας.
Κοίτα από εδώ http://lefkikordela.blogspot.com/p/blog-page_17.html

Δεν έχει γίνει τυχαία η αναφορά στο κείμενο για τον Συντονιστή.
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 18 Αύγ 2010, 22:09

Οι ημοσιοκάφροι μιλούν για υποτονικές πορείες αφού πρώτα έχουν υποβαθμίσει και αποσιωποήσει την μαζικότητα των κινητοποιήσεων. Τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών τις αντιμετωπίζουν με κροκοδείλια δάκρυα για τον κατακαημένο τουρισμό, των φορτηγατζήδων ότι βλάπτουν άλλες ομάδες και πάει λέγοντας. Μετά λένε πάλι ότι ο κόσμος βαρέθηκε τις πορίες ότι είναι 3 κι ο κούκος στις κινητοποιήσεις και με ψεύτικα γκάλοπ δείχνουν ότι τάχα ο κόσμος συναινεί. Παράλληλα δείχνουν κάποια παιδάκια σε ρόλο αβανταδόρου να σπάνε τον κουμπρά τους στη Βουλή.
Αλλά υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές μορφές αντιδράσεων Χθές λινσάρησαν τον Πάγκαλο και τον Κουτρουμάνη, Η Διαμαντοπούλου έχει φάει πολλά τελάρα αυγά στο κεφάλι, η Μπατζελή κυκλοφορεί με κράνος. Κανείς δεν τολμάει να βγεί από το σπίτι του. Όπου συναντήσουν κάποιον από δαύτους σε εστιατόριο τον γιουχάρουν και τον βάζουν να πληρώσει το λογαριασμό. Σε κάποιες άλλες εποχές τους έβλεπαν με θαυμασμό τους πολιτικούς τώρα τους βρίζουν και τους γιαουρτώνουν. Είναι μία υγιής αντίδραση αυτή. Δεν υπάρχει ΜΙΑ λύση και ΜΙΑ μορφή αγώνα. Όλες μαζί οι αντιδράσεις δημιουργούν ένα πολύ πολυπλοκο ψηφιδωτό.
Αυτό που πρέπει να γίνει συνειδηση είναι να μην στρέφεται ο ένας ενάντια στον άλλο αλλά όλοι μαζί ενάντια σε αυτούς που πούλησαν τη χώρα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 18 Αύγ 2010, 22:11

Το είδα και θέλω να το διαδώσω. Υπάρχει βιντεο στο youtube? Αν υπάρχει να το προωθήσω
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Τετ 18 Αύγ 2010, 22:24

Υπάρχει και αυτό www.getgreeceback.com
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Τετ 18 Αύγ 2010, 22:41

doctormarkon έγραψε:Το είδα και θέλω να το διαδώσω. Υπάρχει βιντεο στο youtube? Αν υπάρχει να το προωθήσω
Βίντεο δεν υπάρχει (ακόμα), λόγω διακοπών... σε παραλία είναι ο δημιουργός των γραφικών που βλέπεις κι αντί να είναι στη θάλασσα έφτιαχνε γραφικά, για να φτιαχτεί έγκαιρα. Η λογική είναι ότι χρειάζεται ένα σύμβολο, να το βλέπουμε στον δρόμο, σαν προετοιμασία και βοήθεια για επόμενες, πιο ενεργητικές κινήσεις, οπότε έπρεπε να βγει 2-3 βδομάδες πριν τις κινήσεις αυτές.

Εγώ, πάντως, ψάχνω βίντεο από γεγονότα όπως αυτά που αναφέρεις με Πάγκαλο κλπ, για να το προωθήσω σε ΦΒ, φόρουμ, κλπ... όσο δεν υπάρχει εικόνα, έχουμε πρόβλημα... μόλις έχουμε, τότε το πρόβλημα το έχουν τα ΜΜ"Ε" που δεν τα δείχνουν.
Aristogenos έγραψε:Υπάρχει και αυτό http://www.getgreeceback.com
ΚΑι αυτό περιλαμβάνεται στην http://lefkikordela.blogspot.com/p/blog-page_17.html, όπου θα προστεθούν κι'άλλα (όπως π.χ. η μήνυση για εσχάτη προσδοκία).

Με το getgreeceback είμαι μαγκωμένος, λόγω βιογραφικού (και επωνύμου) του "ηγέτη" του, αλλά σαν ιδέα μια χαρά είναι (αν και προσωπικά μ'αρέσει περισσότερο ο Συντονιστής).
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Τετ 18 Αύγ 2010, 22:52

Και ημερομηνία που διαλέχτηκε ... 11 Σεπτ. ( 9-11 ) για να δωθεί και περισσότερη έμφαση σε όλο τον κόσμο με τα μεσα μαζικης ενημέρωσης απο Αμερικη π.χ. ??
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Τετ 18 Αύγ 2010, 23:01

Θεωρώ ότι οι εξηγήσεις που δίνει εδώ είναι επαρκείς: http://sindonistis.blogspot.com/p/1109.html

Ειδικά το να ξεκινά από μη εργάσιμη μέρα είναι σημαντικό, νομίζω. Εφόσον είναι και η ΔΕΘ τότε, το ότι συμπίμπτει με τα 9 χρόνια από τους διδύμους πύρογυς είναι νομίζω δευτερεύον.
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 18 Αύγ 2010, 23:29

Αυτή η κίνηση δεν θα φέρει άμεσο αποτέλεσμα αλλά όσοι είναι "κάποιας ηλικίας" θα θυμούνται τι έγινε στο σεισμό του 81 όταν όλοι είχαν βγεί στα πάρκα και έστησαν σκηνές εκεί. Ξαφνικά άρχισαν να γνωρίζονται και να συζητούν μεταξύ τους άτομα που μέχρι εκείνη τη μέρα ήταν άγνωστα. Αυτή η κίνηση σπάει την εξουσιαστική δόμηση του χώρου και τις "τυπικές" σχέσεις στις οποίες έχουμε όλοι λίγο πολύ μυηθεί. Όσο λίγοι και αν είναι αυτοί που θα συμμετέχουν θα βάλουν ένα θεμέλιο για να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο σε κάθε περιοχή.
Είναι πολύ δύσκολο να λείψει κάποιος από τη δουλειά του. Αλλά αν δημιουργηθεί ένα στέκι σε κάθε γειτονιά είναι κάτι σημαντικό και είναι μία αρχή για κάτι περισσότερο. Είναι σημαντικό να μη βιώνει κάποιος μόνος του μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται και στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλοι οι άλλοι.
Η λευκή κορδέλα είναι ένα σημάδι για επαφή και συζήτηση μεταξύ αγνώστων. Πάλι μία αρχή για δημιουργία δικτύου.
Όσο και αν είναι υπέρ του οργανωμένου κινήματος και των διαδηλώσεων δεν μπορώ να παραβλέψω τη σημασία όλων αυτών των κινήσεων.
Δεν έχει σημασία η ιδεολογία που έχει κάποιος. Βλάπτεται όλη η ζωή του καθενός από μας και το κυριώτερο υποθηκευεται το μέλλον των παιδιών μας. Αυτοί έχουν πάρει φόρα και θα προχωρήσουν ακόμα και στην προσωπική περιουσία. Ακουσα δημοσιοκάφρους να κράζουν ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην ιδιοκατοίκηση με τον ίδιο τόνο που κάποτε έκραζαν για τους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Που το πάνε? Σε λίγο θα μας πουν καλοβολεμένους και κακομαθημένους επειδή οι περισσότεροι έχουν δικό τους σπίτι. Με τη φόρα που έχουν πάρει θα μας πάρουν και τα βρακια αυτοί. Παντού θέλουν να βάλουν χέρι. Γι αυτό η αντίδραση πρέπει να είναι πολυδιάστατη και σε όλα τα επίπεδα.

Υπάρχουν κάποια βίντεο με το γιαούρτωμα της Διαμαντοπούλου του Αλογοσκούφη του Κακλαμάνη το γνωστό αλλά δεν υπάρχουν για τον Πάγκαλο το Σιούφα και τον Κουτρουμάνη. Για τον τελευταίο ψάχνω βιντεάκι μετά μανίας για να το ανεβάσω με το κατάλληλο τραγούδι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”