SOUTH AFRICA 2010 ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Συντονιστής: kostas

Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: SOUTH AFRICA 2010 ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 25 Ιουν 2010, 13:02

Τι να πούμε για τα Παγκόσμια του Μουσολίνι ή για τα λοιπά με το κατενάτσιο. :P

Άσε καλλίτερα μην τα σκαλίζεις, για τον λόγο αυτό κάνε το Μόκο παρμεζάνα. :D

Για την ώρα πάρτε τον πούλο μακαρονο-αδερφές. :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Παρ 25 Ιουν 2010, 15:51

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια :cool:
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 25 Ιουν 2010, 16:05

Χαχαχα Όλος ο κόσμος γελάει με τις ταλιατέλλες. :D

Ατζούρι- Ατζούρι πάρτε τώρα το ΑΓΓΟΥΡΙ. :bananafuck:

Υ.Γ Ποδοσφαιρικά η Βραζιλία είναι μακράν η κορυφαία.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Σάβ 26 Ιουν 2010, 00:22

Iwn Rwmanos έγραψε:Ατζούρι- Ατζούρι πάρτε τώρα το ΑΓΓΟΥΡΙ. :bananafuck:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα.................... :skaw:

Ρε 'συ Δημήτρη αμάν πια, μου 'φυγε η μπύρα απ' τα χέρια :roller:

ΥΓ.
Iwn Rwmanos έγραψε:Ποδοσφαιρικά η Βραζιλία είναι μακράν η κορυφαία.
Το φιλικό με την Πορτογαλία το είδες σήμερα;; :cool:

ΥΓ 2: Στο "Είμαι Έλληνας, αλλά λατρεύω τον Χιτλερ που σκότωσε τον παππού μου", δεν σε δίνω άδικο πάντως.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 26 Ιουν 2010, 01:00

E ναι, ήταν πρόταση για να ξεχωρίσουμε ποιος συμβαδίζει τα λόγια του με τις πράξεις του, ποιος είναι υποκριτής και ποιος όχι :thumb:
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 28 Ιουν 2010, 01:02

Η κόντρα Αιολου-Σελ, διασπάστηκε και μεταφέρθηκε στα ΑΝΙΔΕΑ. Εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 58&t=11166

Τραβάτε να ολοκληρώσετε τη μανούρα σας εκεί με την ησυχία σας.
Αυτά που λέγατε, δεν είχαν καμία σχέση άλλωστε με το παρόν τόπικ. :cool:

(Αίολε γίνεσαι πολύ επικριτικός και απαξιωτικός πάντως, δεν χρειάζεται.)
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 29 Ιουν 2010, 13:51

Εδώ μιλάμε ποδοσφαιρικά. Με αυτή την έννοια έχω κατακρίνει την Εθνική Ελλάδος που ήταν μία καρικατούρα των ποδοσφαιρικών απατεώνων των Ιταλών. Εάν είχε διαβάσει ο σελ τις τοποθετήσεις μου σε άλλο νήμα θα το έβλεπε, αλλά η ιταλική πρεμούρα του δεν τον άφησε. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε δύο ανόμοια πράγματα. Όσο για τα παγκόσμια των μακαρονάδων όλα ήταν μούφα. Οι καλλίτερες ομάδες ήταν είναι και θα είναι οι λατινο-αμερικάνικες διότι το έχουν το τόπι στο αίμα τους.

Υ.Γ Άλλη μία καρικατούρα της ελληνικής, η Ελβετία του Χίτσεφλντ επιβεβαίωσε τα λεγόμενά μου.
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Δευ 05 Ιούλ 2010, 07:31

«Μεθυσμένα τα πάντσερ» από το θρίαμβο
Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010

Οι πρωταγωνιστές του θριάμβου επί της Αργεντινής δεν μπορούν να πιστέψουν πως συνέτριψαν την ομάδα του Μαραντόνα. Ο Κλόζε έκανε λόγο για σεβασμό ενώ ο Λαμ τόνισε πως η ομάδα ήταν άριστα προετοιμασμένη.

Γιόακιμ Λεβ: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου κι όχι μόνο για ό,τι κατάφερε σήμερα. Παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, και δείξαμε χαρακτήρα πρωταθλητή. Κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιο αποτέλεσμα πριν τον αγώνα. Είναι απίστευτο ότι πετύχαμε τέσσερα γκολ και μάλιστα με τον τρόπο που τα καταφέραμε. Δεν επιτρέψαμε στον Μέσι να μπει στο ρυθμό του αγώνα και αυτό οφείλεται στη λειτουργία όλης της ομάδας. Καταφέραμε να μην επιτρέψουμε στην Αργεντινή να μας απειλήσει και κάναμε πολύ λίγα φάουλ».

Φίλιπ Λαμ: «Είναι πραγματικά απίστευτο ότι κερδίσαμε με 4-0 την Αργεντινή. Ήμασταν άριστα προετοιμασμένοι και αυτό φάνηκε. Επιτρέψαμε στη Γερμανία να μας απειλήσει σε πολύ λίγες περιπτώσεις και αποδείξαμε πόσο απειλητικοί είμαστε στην επίθεση. Όποιος φτάνει σε έναν ημιτελικό θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Μίροσλαβ Κλόζε: «Σεβασμός! Αυτό κέρδισε η ομάδα και πάλι μετά την εξαιρετική της εμφάνιση απέναντι στην Αργεντινή, όπως είχε κάνει και απέναντι στην Αγγλία. Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Χαίρομαι πολύ που πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει πριν έρθουμε εδώ, την πρόκριση στα ημιτελικά. Ό,τι περισσότερο έρθει πλέον θα είναι ευπρόσδεκτο».

Τόμας Μίλερ: «Είναι τρελό αυτό που έγινε! Όταν η Αργεντινή φεύγει από το γήπεδο με ένα 4-0 στην πλάτη, ψάχνεις λόγια για να περιγράψεις τι συνέβη! Σήμερα και πάλι αστέρι μας ήταν όλη η ομάδα. Λυπάμαι που δεν θα αγωνιστώ στον ημιτελικό λόγω τιμωρίας, αλλά ελπίζω οι συμπαίκτες μου να τα καταφέρουν και να αγωνιστώ στον τελικό».

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ: «Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έπαιξαν σωστό ποδόσφαιρο και έδειξαν πως τιμούν το fair play. Από την Αργεντινή μόνο ο προπονητής της δεν το έκανε. Είμαι περήφανος για ό,τι πετύχαμε. Είχαμε άριστη οργάνωση και πιστεύουμε πως είμαστε αρκετά δυνατοί για να πάμε ακόμη πιο μακριά».

http://www.pamemundial.gr/index.php?module=news&id=2662
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Δευ 05 Ιούλ 2010, 07:36

και λιγος Γεωργιου για να μην χανομαστε-ξεχνιομαστε...:

http://www.pamemundial.gr/index.php?mod ... umns&id=81

Εχω μια απορία. Αν τραυματισθεί ή, αν πάθει καμιά δηλητηρίαση ο Βίγια και μείνει εκτός ενδεκάδας, πώς θα σκοράρει μετά η Ισπανία; Ποιος θα στείλει το τόπι στο μπακλαβωτό; Ο Τόρες; Αστεία περίπτωση. Το παλικάρι δεν μπορεί να στρίψει.......

:D
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τρί 06 Ιούλ 2010, 13:54

Το φετινό μουντιάλ μπορεί να μην λέει πολλά από πλευράς θεάματος, αλλά έχει πολλές συγκινήσεις και απρόοπτα.. Ειδικά το ματς Παραγουάη-Ισπανία είχε εκπληκτικές ανατροπές.

Καταρχήν έχουμε το θετικό ότι αν και γινόταν στην Αφρική και μας πρήξανε τα παπάρια με τις αντιρατσιστικές μαλακίες, ευτυχώς οι αφρικάνικες ομάδες απεδείχθησαν κατώτερες του αναμενομένου.
Αν μη τι άλλο, η 4άδα των ημιτελικών είναι αρκετά λευκή.... πλην ελαχίστων δακτυλοδεικτούμενων εξαιρέσων, οι οποίες οφείλονται στην μαλακία που δέρνει τους Γερμανούς (ε συγνώμη ΤουρκοΠολωνοΤυνησιοΓερμανοΑραπάδες ήθελα να πω....).

Από τους αφρικανούς προχώρησε μόνο η Γκάνα εκμεταλλευόμενη την ακατανόητη τάση αυτοκτονίας των σαφώς καλύτερων Σέρβων και την κωλοφαρδία τους (άκου εκεί να παίζεις στους "16" με τις... ΗΠΑ...)... Όταν βέβαια τα πράγματα ζόρισαν, και βρήκαν στους "8" έναν σοβαρό αντίπαλο, τότε ούτε το πέναλτι στο 120 τους έσωσε (τι να τους σώσει, αφού είχαν χεστεί πάνω τους), ούτε το διακριτικό σπρώξιμο από την διαιτησία...
Δεν πειράζει, το Μουντιάλ είναι πολύ σοβαρή διοργάνωση για να έχει στους ημιτελικούς ομάδες από την Αφρική... Μην το ξεφτιλίσουμε (τελείως) κιόλας...

Γενικότερα, προσκυνώ την μεγάλη Ουρουγουάη του παμμέγιστου Φορλάν, αλλά δυστυχώς δεν την βλέπω να περνάει τελικό.... Οι απουσίες του Σουάρεζ και πιθανότατα των Φουτσίλε-Λουγκάνο μάλλον θα είναι μοιραίες. Ο Αμπρέου ούτε κατα διάννοια δεν μπορεί να καλύψει το κενό του Σουάρεζ.

Η Ολλανδία είναι εξαιρετική ομάδα και δικαιότατα καθάρισε σαν αυγό τους επιπόλαιους και υπερεκτιμημένους Βραζιλιάνους στον προημιτελικό. Μπορούσε άνετα να τους ρίξει 3-4 γκολ.
Πάει φουλ για τελικό, και για να το σηκώσει. Αν είχε έναν σέντερ φορ κλάσης θα ήταν πρώτο φαβορί (χώρια του ότι θα ριχνε άνετα μία ξεγυρισμένη 3-4άρα στην Βραζιλία). Τώρα όμως το κενό στην κορυφή της επίθεσης κάνει μπαμ. Ο Φαν Πέρσι δεν είναι σε καλή κατάσταση ενώ δεν παίζει και στην φυσική του θέση, και ο Χούντελαρ είναι μετριότατος. Βέβαια οι περιφερειακοί επιθετικοί (Ρομπέν, Σνάιντερ, Κάιτ) είναι εξαιρετικοί, τα αμυντικά χαφ το ίδιο (Φαν Μπόμελ), και έχει τον πρώτο λόγο για τον σημερινό ημιτελικό.

Η Γερμανία είναι όντως πολύ καλή, αλλά μου προκαλεί απέχθεια. Σε λίγο θα καταντήσουν σαν τους άλλους ξεφτίλες τους Γάλλους που έχουν 15 αράπηδες στην εθνική τους. Γελοίοι. Έχουν πάντως αυτόν τον παικταρά τον Μίλερ, ενώ εξαιρετικοί είναι και οι Σβάινστάιγκερ-Ποντόλσκι.... Μετα λύπης μου αναγκάζομαι να παραδεχτώ ότι και ο Τούρκος ο Οζίλ είναι πολύ καλός...
Εκμεταλλεύτηκαν άριστα το σκάνδαλο της ακύρωσης του γκολ των Άγγλων, την γραφικότητα των Άγγλων (μια ζωή λούζερς, χωρίς καμμία νέα ιδέα στο παιχνίδι τους, με κωμικοτραγική αμυντική λειτουργία και με παίκτες ακόμη τον Τζέιμς, τον Χέσκει, τον Κάραχερ και τον Σον Ράιτ Φίλιπς... ήμαρτον ρε... που λέει και ο Γεωργίου) και την προπονητική ανυπαρξία του Μαραντόνα (έκανε εγκλήματα κατα συρροήν)....

Η Ισπανία δεν άρχισε καλά, αλλά ανεβαίνει συνέχεια. Σούπερ Βίγια, σούπερ κέντρο, σούπερ άμυνα. Μαύρη τρύπα ο Τόρες που σέρνεται. Τους πιστεύω όμως.
Δεν είναι ούτε περιφερόμενος θίασος, όπως η Αγγλία, ούτε χωρίς προπονητή, όπως η Αργεντινή. Είναι πολύ σοβαροί και μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 2008, έχουν βρει αυτό που πάντα τους έλειπε: Αυτοπεποίθηση.
ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Όπως καταλάβατε, βλέπω τελικό Ολλανδία-Ισπανία.
Αν και σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να ξεγράψω την Γερμανία (αν και θα το ΄θελα.... γκρρρ)
Την Ουρουγουάη δυστυχώς δεν την βλέπω για τελικό. Ως εδώ ήταν.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Ιούλ 2010, 14:03

Πού είσαι ρε Κώστα;
Μαύρισε το γκριζοπράσινο μάτι μας, ρε αδερφέ... :shock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τρί 06 Ιούλ 2010, 14:25

Aπ'ότι βλέπεις Αρέλα, το έχω ρίξει στην ποδοσφαιροθεραπεία... Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;;;
Δουλειά μπορεί να μην έχουμε, μουντιάλ όμως βλέπουμε.. τσάμπα είναι άλλωστε...
Άβαταρ μέλους
Rio
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Rio » Τρί 06 Ιούλ 2010, 18:55

Φίλε Κάσσανδρε!

Χαίρομαι να βρίσκω έναν φίλο του ποδοσφαίρου!

Παρά την ήττα της ομάδας μου με μια τεσσάρα απ' την μεικτή κόσμου (συγγνώμη, εννοούσα την εθνική Γερμανίας), σπάνια έχω απολαύσει mundial τόσο πολύ!

Έξω οι τιτάνες της Νότιας Αμερικής (Αργεντική και Βραζιλία), μέσα Ουρουγουάη (personal favourite) και Ισπανία (girlfriend's personal favourite). Θα χαρώ τελικό ανάμεσά τους, αν και δύκολα θα περάσει και η Ισπανία απ' την μεικτή κόσμου (ένας Πολωνός φίλος έκανε κι ένα πολύ πετυχημένο αστείο για την γιαγιά του Podolsky). Την Ουρουγουάη την βλέπω πιο εύκολα να περνάει την Ολλανδία.

Αλλά ήταν για γερά νεύρα και το Ισπανία-Παραγουάη και το Ουρουγουάη-Γκάνα. Υπέροχα παιχνίδια.
I troll, therefore I am
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Τρί 06 Ιούλ 2010, 21:09

Πιστεύω ότι θα πρέπει να κρίνουμε τους συμμετέχοντες στην (πράγματι ενοχλητικά φορτωμένη με αντιρατσιστικές παπαριές, τεσπα) διοργάνωση με βάση τις ομάδες που κατεβάζουν και όχι με το τι εικόνα έχουμε τα έθνη των χωρών που εκπροσωπούν (ΑΝ μιλάμε για έθνη-κράτη, φυσικά... καμία από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής δεν είναι έθνος-κράτος, παρεμπιπτόντως).

Να παρατηρήσω ότι τη Γερμανία τη λέτε μεικτή κόσμου, αλλά αναφέρεστε σε μία ομάδα που όλοι οι παίκτες της παίζουν στη Γερμανία και σχεδόν όλοι έχουν μεγαλώσει εκεί (και σίγουρα έχουν ανδρωθεί ποδοσφαιρικά εκεί), ενώ πάλι σχεδόν όλοι παίζουν στο γερμανικό πρωτάθλημα (το οποίο έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες, όπως π.χ. το ότι δια νόμου η πλειοψηφία των μετοχών μίας ομάδας πρέπει να ανήκει σε γερμανούς ή ότι οι τηλεοπτικές μεταδόσεις είναι όλες σε μη συνδρομητικά κανάλια) και η οποία παίζει περίπου όπως κάθε ομάδα που έχουν κατεβάσει οι Γερμανοί σε μουντιάλ. Προκαλεί δε απέχθεια το ότι κάποιοι παίκτες της είναι μαύροι... μήπως προκαλεί απέχθεια και η παρουσία του Σχορτσιανίτη στην εθνική Ελλάδος μπάσκετ; Ή αν ήταν η μητέρα τους Ελληνίδα και ο πατέρας τους "έγχρωμος", οπότε θα είχε και διαφορετικό επώνυμο, τότε ήταν που θα προκαλούσε;

Κι εμένα με ξενίζει να βλέπω έγχρωμους στην ομάδα της Γερμανίας, αλλά από τη στιγμή που πλήρης ομοιογένεια του εκεί πληθυσμού δεν υφίσταται πια και είναι γερμανοί πολίτες μεγαλωμένοι (τουλάχιστον ποδοσφαιρικά) εκεί, τότε τα σχόλια για την καταγωγή τους τα θεωρώ άστοχα (στο αν θα έπρεπε να έχουν γερμανική υπηκοότητα είναι μόνο Γερμανικός λαός αρμόδιος να κρίνει και, για να προλάβω οποιοδήποτε σχόλιο, αν ήμουν στην Ελλάδα, θα ήμουν έξω από τη βουλή διαμαρτυρόμενος όταν ψηφίστηκε ο εκτρωματικός νέος νόμος περί ιθαγενείας).

Επίσης, φράσεις όπως "το Μουντιάλ είναι πολύ σοβαρή διοργάνωση για να έχει στους ημιτελικούς ομάδες από την Αφρική... " δείχνουν προκατάληψη και έλλειψη φιλάθλου πνεύματος: αν παίξουν αρκετά καλά, και δεν ευνοηθούν από κληρώσεις και διαιτησία, γιατί όχι; Εδώ πήγαν ημιτελικά η Κορέα (με σκανδαλώδες σπρώξιμο, τεσπα) και η Τουρκία το 2002, γιατί να μην πάει η Γκάνα εφόσον το αξίζει

Για να μην παρεξηγηθώ: η διαφωνία μου είναι επί της αρχής. Δεν πιστεύω ότι κάποια από τις αφρικανικές ομάδες άξιζε φέτος να φτάσει στους ημιτελικούς ούτε νομίζω ότι στις επόμενες 2-3 διοργανώσεις θα δούμε ομάδα από την Αφρική να φτάνει δίκαια εκεί, τουλάχιστον όσο θα στελεχώνονται κυρίως από παίκτες που δεν έχουν μάθει τα βασικά στην Ευρώπη, ώστε να έχουν επαρκή τακτική παιδεία... η νοοτροπία ποδοσφαίρου αλάνας, που συνήθως βγαίνει στην επιφάνεια υπό συνθήκες πιέσεως, δεν μπορεί να σε πάει σε τελικούς πια (και ευτυχώς για όσους θεωρούν το ποδόσφαιρο άθλημα που παίζεταια από οργανωμένα σύνολα, όχι συναθροίσεις "μάγων" και ζογκλέρ), και δεν είναι τυχαίο ότι από τις λατινοαμερικανικές μόνο η Ουρουγουάη που παραδοσιακά παίζει το πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο, τώρα που έχει και 2-3 πραγματικά ταλαντούχους μπροστά (οι οποίοι όμως θα γυρίσουν να μαρκάρουν και στο κόρνερ, μην ξεχνιόμαστε!), πήγει ψηλά.

Με την επιφύλαξη ότι δεν έχω δει σχεδόν καθόλου την Ολλανδία (ήμουν στη δουλειά στον προημητελικό), μέχρι στιγμής την καλύτερη μπάλα σ'αυτό το παγκόσμιο κύπελο την έχει παίξει η εθνική Γερμανίας. Έδειξε το πως παίζεται το ομαδικό αυτό άθλημα και πως χτυπιέται ο αντίπαλος στις αδυναμίες του... πριν το μουντιάλ θα έλεγα ότι οι Ισπανοί θα περνούσαν αέρα σ'έναν τέτοιο ημιτελικό (βασικά δεν περίμενα καν τους Γερμανούς εκεί), αλλά τώρα είναι πολύ μοιρασμένο το ματσάκι... θεωρώ ότι οι Γερμανοί θα καταφέρουν να μπλοκάρουν επθετικά τους Ισπανούς, εξάλλου σχεδόν μόνο ο Βίγια σκοράρει, και με δεδομένο ότι δεν είναι και ιδιαίτερα γρήγορη η άμυνα των Ισπανών θα τους την κάνουν τη ζημιά (αν δεν έλλειπε και ο Μuller θα ήμουν βέβαιος), χώρια που δεν θεωρώ ιδιαίτερα καλό τον προπονητή των Ισπανών.

Θα γούσταρα πάντως πολύ να το σηκώσει η παρέα του Φορλάν, κι ας μην έχει ούτε έναν κανονικό Ουρουγουανό αμυντικό στη σύνθεσή της... σε 2-3 ώρες θα ξέρουμε τουλάχιστον αν θα είναι στον τελικό.

Ας δούμε καλή μπάλα (το βασικό) και ας το σηκώσει ο καλύτερος (αρκεί οι ρίγες στη σημαία του να είναι ισοπλατείς :wink: )

Υ.Γ.: Ο κανονικός Ουρουγουανός αμυντικός είναι άσχημος, με ουλές από καυγάδες στο πρόσωπο και δέχεται τουλάχιστον μία κίτρινη ανά παιχνίδι, ακόμα και όταν μπαίνει ως αλλαγή μετά το 90.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Rio
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Rio » Τρί 06 Ιούλ 2010, 21:47

Give me a break, exiled!

Η εθνική Γερμανίας έχει έναν παίχτη Γκανέζο που ο αδερφός του παίζει στην εθνική ομάδα της Γκάνας! Είναι ανέκδοτο αυτό... Δε νομίζω πως (πρέπει) να έχει σημασία σε ποιο πρωτάθλημα παίζει κάποιος. Δηλαδή, εμείς πρέπει να κάνουμε Άγγλο τον Torres? Νομίζω πως το σωστό θα ήταν ένας απ' τους δύο γονείς να είναι αυτής της εθνικότητας. Είναι αστείο όλη η μπροστική γραμμή μιας εθνικής ομάδας ν' αποτελείται από ξένους (δύο Πολωνούς, έναν Γκανέζο, έναν Τούρκο κλπ), όσα χρόνια κι αν παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα.

Σαφώς και δεν κρίνω την ποιότητα της Γερμανίας. Είναι και σκληρή και αποτελεσματική και δυνατή ομάδα. Κρίνω την "γερμανικότητά" της. Και δεν μπορώ να μην γελάω σκεπτόμενος ότι μιλάμε για την συγκεκριμένη χώρα. Oh, irony is made of solid iron!
I troll, therefore I am
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 06 Ιούλ 2010, 21:50

μην τα βλέπετε εθνικά.
το ποδόσφαιρο είναι απλά entertainment industry.
είναι απλά εμπόριο
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:15

Χαιρετώ τους πάντες, και δίνω τα συγχαρητήριά μου στις δύο χθεσινές ημι-φιναλίστ!
Πανάξια πήγαν οι Ολλανδοί στον τελικό, αποδεικνύοντας ότι είναι ομάδα έτοιμη να το σηκώσει (τα 3 γκολ με σχετικά λίγες ευκαιρίες δείχνει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή), ενώ και η Ουρουγουάη απεδείχθη άξια αντίπαλος. Με τους Σουάρεζ-Λουγκάνο-Φουτσίλε νομίζω θα είχε πολύ καλύτερη τύχη. Ακόμα και έτσι όμως παραλίγο να κάνουν την κηδεία στους Ολλανδούς αν τους ισοφάριζαν στο 94... Το φαντάζεστε;;;;
Για άλλη μία φορά πάντως ο Φορλάν απέδειξε ότι είναι παικταράς. Ίσως ο άτυπος ΜVP του Μουντιάλ.

Αγαπητέ exiled... Θεωρώ ότι οι παίκτες μιας εθνικής ομάδας οφείλουν και πρέπει να είναι γηγενείς 100%, ειδικά αν μιλάμε για τα ευρωπαϊκά έθνη-κράτη.
Μιλάμε για εθνική ομάδα που φέρει το εθνόσημο και τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο. Είναι καραγκιοζιλίκι να κατεβαίνει η εθνική Γερμανίας με 2 Πολωνούς, 1 Τυνήσιο, 1 Τούρκο και 1 Γκανέζο στην ενδεκάδα, και να χει άλλους τόσους ξένους στον πάγκο...
Βέβαια, αν οι Γερμανοί την βρίσκουν με αυτό, τότε πρόβλημά τους. Και τα τραβέλια στην Συγγρού την βρίσκουν κάνοντας πιάτσα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδεχτώ την πράξη τους.

Ίσως κάποια εξαίρεση θα μπορούσε να γίνει στις πρώην αποικιοκρατικές χώρες Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, αλλά και εκεί θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια όρια.
Άλλο πράγμα να έχεις μία τυπική συμμετοχή 2-3 μαύρων/μιγάδων/αράβων/τρέχαγύρευε στην 23άδα σαν ανάμνηση του παλιού αποικιοκρατικού καθεστώτος, και άλλο πράγμα να έχεις μία εθνική made in Αfrica όπως η Γαλλία.
Παλιότερα κάπως έτσι ήταν και η Ολλανδία και είχε πολλά εσωτερικά προβλήματα αν θυμάστε (μουντιάλ 1998, euro 2000) με συνεχείς τσαμπουκάδες μεταξύ λευκών-μαύρων.
Αμφιβάλλει κανείς ότι τα εσωτερικά προβλήματα της φετινής Γαλλίας οφείλονται σε κάποιο ποσοστό και σε αυτόν τον παράγοντα;

Όσον αφορά τον Σχορτσιανίτη που ρώτησες, δεν μου αρέσει καθόλου που ένας αράπης φοράει την φανέλα με το εθνόσημο. Αν και είμαι μπασκετικός, υπήρχαν περιπτώσεις που δεν έβλεπα καν τα παιχνίδια της εθνικής, διότι απλά δεν μου κάνει καμμία αίσθηση.
Οι Έλληνες είμαστε λευκοί. Δεν είμαστε ούτε μαύροι, ούτε γύφτοι, ούτε μιγάδες (αν και ο συγκεκριμένος δεν θυμίζει καθόλου μιγά, καθαρόαιμο μαύρο θυμίζει)

Για τις αφρικανικές ομάδες, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο δεν είναι τόσο αυτή καθαυτή η παρουσία τους. Όπως είπες και συ, αν παίξουν καλά ας περάσουν. Άλλωστε δεν θα μπορούσα να μην παραδεχτώ π.χ. το Καμερούν του 1990 με τον Ροζέ Μιλά.
Αυτό που μου την δίνει είναι η απίστευτη αφρικανοφιλία των διαφόρων αθλητικογράφων. Μόλις μία αφρικάνικη ομάδα κάνει μία στοιχειωδώς καλή εμφάνιση, τότε αμέσως αρχίζουν τους διθυράμβους. Ενώ σε αναμετρήσεις αφρικανικών-ευρωπαϊκών ομάδων, σχεδόν πάντα υποστηρίζουν απροκάλυπτα τους αφρικανούς. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά.

Θυμάμαι π.χ. την εκπομπή της ΝΕΤ, μετά το παιχνίδι Γκάνας-Σερβίας, όπου οι Γκανέζοι κέρδισαν χάρη σε ένα ακατανόητο πέναλτι που έκανε ένας Σέρβος στο 81. Το παιχνίδι ήταν μάλλον μέτριο και γενικώς ισορροπημένο με τους Σέρβους όμως να είναι πιο επικίνδυνοι όταν έμειναν με 10 παίκτες (άλλο περίεργο και αυτό... με 10 παίκτες έπαιζαν καλύτερα απ'ότι όταν έπαιζαν με 11, όπως και με την Αυστραλία έπαιξαν μπαλάρα όταν έχαναν με 2-0, ενώ ήταν και οι μόνοι που κέρδισαν τους Γερμανούς.... σκέτο τρελοκομείο αυτοί οι Σέρβοι).
Ε, βγήκε η εκπομπή της ΝΕΤ μετά, με τίτλο: "Έλαμψαν τα αστέρια της Γκάνας"... έλεος ρε πούστη μου... δηλαδή αν επικρατούσε κατα κράτος και κέρδιζε π.χ με 2-0 ή 3-0 με επιβλητική εμφάνιση, τι θα έλεγαν;
Θυμάμαι και τον ανεκδιήγητο Θεοφιλόπουλο που τα είχε βάψει μαύρα όταν ο Γκγιάν έχασε το πεναλτι στο 120 με την Ουρουγουάη. Σιγά ρε φίλε... Γκανέζος είσαι; Οι Ουρουγουανοί δεν έχουν ψυχή, ή μήπως ήταν καλύτερη η Γκάνα και δεν το θυμάμαι; Καθαρά αμυντικογενής τακτική, δίχως τον γνήσιο αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τις αφρικάνικες ομάδες.

Αυτά είναι που μου τη βιδώνουν περισσότερο, κυρίως επειδή σιχαίνομαι αυτήν την ελεεινή φάρα των δημοσιογράφων.

Κάπου είδα ότι ανέφερες και το μουντιάλ 2002... Μακράν το χειρότερο που έχω παρακολουθήσει (βλέπω από το 1986 στο Μεξικό αν και αρκετά πιτσιρικάς τότε, αλλά το ψιλοθυμάμαι)..
Γίνανε ανεπανάληπτα διαιτητικά αίσχη υπέρ της Ν.Κορέας. Σφαχτήκανε στο γόνατο Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία χάρη των Κορεατών, έφτασε τελικό η μετριότατη Γερμανία (με καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακα της τον Καν, αν θυμάσαι), το πήρε η εξίσου μέτρια Βραζιλία η οποία είχε απλά καλύτερες μονάδες, η Αργεντινή αποκλείστηκε βλακωδώς από τον πρώτο γύρο, η Γαλλία επίσης...

Θυμάμαι τότε ότι στους "8" είχαν φτάσει μεταξύ άλλων: Τουρκία, Ν.Κορέα, ΗΠΑ, Σενεγάλη... Πφφ.. ξενέρωμα... Είπαμε να ύπαρχει μία έκπληξη στους 8, αλλά όχι και έτσι...
Επίσης οι αγώνες γινόντουσαν πρωινιάτικα (ώρα δική μας) και οι διοργανωτές έντυναν Κορεάτες και Ιάπωνες με εμφανίσεις και κασκόλ άλλων εθνικών ομάδων προκειμένου να φαίνεται ότι οι τελευταίες είχαν κόσμο. Μπούρδες...
Τα Μουντιάλ πρέπει να γινόνται αυστηρά και μόνο σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Τα άλλα είναι ανοησίες, και απεδείχθη στην πράξη.

Υ.Γ: Φαίνεται ότι ακόμα και οι Ουρουγουανοί έβαλαν μυαλό, και σταμάτησαν τα κλαδέματα. Αν συνέχιζαν έτσι άλλωστε θα τελείωναν τα ματς με 8 παίκτες. Δεν είμαστε πια στην δεκαετία του '80 όπου η κλωτσιά πήγαινε σύννεφο.
Π.χ ο Λουγκάνο είναι εξαιρετική περίπτωση ήρεμου μυαλωμένου αμυντικού που δένει την άμυνα. Έλειψε πολύ χθες. Πολύ καλοί επίσης είναι και οι αμυντικοί χαφ Αρέμπαλο και Πέρεζ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:22

Eξαιρετική η αναλυσάρα σου, Κάσσανδρε, αν και δε "νογάω" από ποδόσφαιρο.
Δε ρίχνεις και κάτι αντίστοιχο στην πολιτική μας ενότητα?
Έλειψες λέμε, άντε πιάσε δουλειά. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 08 Ιούλ 2010, 15:31

Πάντως δεν μπορείτε να πείτε, μέχρι τώρα έχω πέσει πανηγυρικά μέσα στις ιδεο-προβλέψεις μου!!!

Είχα πει ότι δεν θα χάσουμε από την Νιγηρία!
Είχα πει ότι από τον όμιλό μας θα περάσουν Αργεντινή και Ν.Κορέα!
Είχα πει πριν τους ημιτελικούς ότι στον τελικό θα παίξουν Ολλανδία-Ισπανία!

Ούτε το χταπόδι του Μουντιάλ δεν είχε τέτοια ευστοχία!!!

:xara: :xara: :xara: :xara: :xara: :xara:

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως όταν σχηματίστηκαν τα ζευγάρια των 16 και είδα τις πιθανές διασταυρώσεις, πίστευα ότι ο τελικός θα ήταν Αργεντινή-Ολλανδία, και μάλιστα έψαχνα σαν τρελός να βρω το παίξω σε κάποιον μπουκ, γιατί στο στοίχημα του ΟΠΑΠ δεν παιζόντουσαν ακόμα τα πιθανά ζευγάρια του τελικού.

Ευτυχώς τελικά που δεν το έπαιξα γιατί ο Ντιέγκο θα με κατέστρεφε....

Για τον τελικό, εξυπακούεται ότι βλέπω Ολλανδία. Ομαδάρα η Ισπανία και τους ξεφτίλισε χθες τους Γερμανούς, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα των οράνιε!!!!
Παίζουν άλλωστε και εντός έδρας!!! Μπόερς!! Μπόερς!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Ιούλ 2010, 15:40

Ουξου ρε που θα μου πεις τους Ολλανδούς και Boers! :hgamer3:
Δεν τους πάω τους Ολλανδούς και ρουτάρω κανονικά για τους Σπανιόλους!

Εσπάνια ΟΛΕ! :urock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Rio
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Rio » Πέμ 08 Ιούλ 2010, 15:47