Παραπλανημένε, αφού σε εμάς αρέσει να διεξάγουμε αυτή τη συζήτηση και να αναλύσουμε κάποια πραγματάκια, θεωρώ ότι εσύ που δεν ενδιαφέρεσαι περισσεύεις. Τα ΙΔΕΟ έχουν τόσες θεματικές, μία από αυτές είναι και ο αθλητισμός. Εάν δεν σου αρέσει δεν το παρακολουθείς και εστιάζεις αλλού. Και όχι, αυτό, που γράφεις δεν είναι άποψη, αλλά ένας ανούσιος αφορισμός.
Φαναριώτη, από το 2005 ζητούσα να φύγει ο Γερμανός. Κατά συνέπεια, μόνον όψιμος επικριτής δεν είμαι. Ουδείς παραγνωρίζει την επιτυχία το 2004. Η κριτική μου, όμως, εστιάζει στο αν τελικά μας ωφέλησε ή όχι. Φρονώ ότι δεν μας ωφέλησε. Το ελληνικό πρωτάθλημα εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένο. Ουδείς πραγματικά άξιος παίκτης (σε ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία) δέχεται να έρθει να παίξει, ακόμη και σε πρωτοκλασάτες ομάδες. Όσο για τους Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αυτοί βαίνουν ολοένα και μειούμενοι.
Είναι εύκολο να καταστρέφεις, αλλά δύσκολο να δημιουργείς. Αυτό το οδυνηρό θέαμα της παρουσίας μίας ομάδας με 11 αμυντικούς και 2 τερματοφύλακες απέναντι σε μία ομάδα (Αργεντινή) με 6 αναπληρωματικούς και 2 38άρηδες προκαλεί θυμηδία. Η Εθνική αποτέλεσε μία καρικατούρα των πρώτων διδαξάντων παγκοσμίων ποδοσφαιρικών απατεώνων των Ιταλών (έγιναν ρεζίλι και αποκλείστηκαν). Όχι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αυτή δεν είναι ομάδα. Πως λοιπόν είμαστε πλέον υπολογίσιμη δύναμη
Επί των ημερών του η Ελλάδα έγινε, στο ποδόσφαιρο, ομάδα. Και στη συνέχεια έγινε μεγάλη ομάδα.
(όπως γράφει η εξέδρα) τη στιγμή που φοβόμαστε τόσο πολύ; Επομένως ζητείται σοβαρότητα από τους αθλητικογράφους, κάτι το οποίο στερούνται παντελώς με τη νοοτροπία που τους διακατέχει.
Τα υπόλοιπα που γράφεις για το Μπάσκετ δεν κολλούν εδώ, διότι συζητάμε για τον Βασιλιά των Σπορ (Ποδόσφαιρο) που είναι μία κατηγορία από μόνος του. Φυσικά και εκεί είμεθα από τους κορυφαίους παγκοσμίως διαχρονικώς, αλλά πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά αθλήματα.
Όσο για το παρακάτω:
Καλό είναι να βλέπουμε το καλύτερο, αλλά για να κάνουμε ορθή αξιολόγηση δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο αυτό και να μεμψιμοιρούμε...
Οι άνθρωποι δικαιούται και πρέπει να έχουν φιλοδοξίες. Κατά συνέπεια θα πρέπει να εστιάζουν στο καλλίτερο ώστε να παραδειγματίζονται με στόχο να βελτιούται διαρκώς. Αυτόν το λόγο είχε η αναφορά μου τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην "Μικρή" Ουρουγουάη.
Καλή Τύχη στον Σάντος.