Τι λέτε γι'αυτό;
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Τι λέτε γι'αυτό;
Αν...λέω ΑΝ ήταν εφικτό, θα "έπιανε";
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Re: Τι λέτε γι'αυτό;
Όλο την ώρα που ετοιμάζομαι να πάω στο γραφείο βάζεις τα καλά. Εντελώς συνοπτικά λοιπόν.
Εάν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε ναι, γίνεται, και θα οδηγούσε σε κρατικοποίηση των τραπεζών (βλέπε Northern Rock).
Σε τοπικό θα οδηγούσε μάλλον σε κατάρρευση του ντόπιου τραπεζικού συστήματος και θα καθιστούσε ιδιαιτέρως ευάλωτες τις Ελληνικές τράπεζες σε επιθετικές εξαγορές, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να μπει μέσα, όπως το βρετανικό, και να τις κρατικοποιήσει (εκτός και αν βγει από την ευρωζώνη εκ του γεγονότος αυτού).
Είναι πιο περίπλοκο απ'όσο δείχνει.
Θα επανέλθω το βράδυ.
Εάν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε ναι, γίνεται, και θα οδηγούσε σε κρατικοποίηση των τραπεζών (βλέπε Northern Rock).
Σε τοπικό θα οδηγούσε μάλλον σε κατάρρευση του ντόπιου τραπεζικού συστήματος και θα καθιστούσε ιδιαιτέρως ευάλωτες τις Ελληνικές τράπεζες σε επιθετικές εξαγορές, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να μπει μέσα, όπως το βρετανικό, και να τις κρατικοποιήσει (εκτός και αν βγει από την ευρωζώνη εκ του γεγονότος αυτού).
Είναι πιο περίπλοκο απ'όσο δείχνει.
Θα επανέλθω το βράδυ.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσα φίλους και γνωστούς να σηκώσουν χρήματα και να τα βάλουν σε κάποια κρυψώνα στο σπίτι τους. Οι περισσότεροι φοβούνται τους κλέφτες. Αλλά δεν ξέρουν ότι οι νόμιμη κλοπή είναι χειρότερη.
Στην Αργεντινή έγινε το μεγάλο κακό όταν η Κυβερνηση δέσμευσε τις καταθέσεις.
Ο Υπ Οικονομικών επιβεβαιώνει και εγγυάται ότι οι καταθέσεις ΔΕΝ κυνδυνεύουν.
Αυτό κατά τον κώδικα da-Pasok-vinci σημαίνει ότι η δέσμαυση είναι πολύ κοντά.
Επομένως σε κάθε περίπτωση τα λεφτά δεν πρέπει να βρίσκονται στην Τράπεζα.
Κάποιοι τα βγάζουν εξωτερικό ακόμα και αν είναι λίγο το ποσόν.
Είναι καλό να τους τρομοκρατήσουμε πριν μας τρομοκρατήσουν.
Που θα τα βάλεις. Αν είναι πολλά πάρε ένα αυτικίνητο. Πήγαινε ταξιδάκι, φτιαξε το σπίτι σου.
Η αγόρασε σπίτι. Αν είναι λίγα μία είναι λύση Η πολυθρόνα της γιαγιάς (αθανατες ελληνικές ταινίες) Δηλαδή σπίτι
Στην Αργεντινή έγινε το μεγάλο κακό όταν η Κυβερνηση δέσμευσε τις καταθέσεις.
Ο Υπ Οικονομικών επιβεβαιώνει και εγγυάται ότι οι καταθέσεις ΔΕΝ κυνδυνεύουν.
Αυτό κατά τον κώδικα da-Pasok-vinci σημαίνει ότι η δέσμαυση είναι πολύ κοντά.
Επομένως σε κάθε περίπτωση τα λεφτά δεν πρέπει να βρίσκονται στην Τράπεζα.
Κάποιοι τα βγάζουν εξωτερικό ακόμα και αν είναι λίγο το ποσόν.
Είναι καλό να τους τρομοκρατήσουμε πριν μας τρομοκρατήσουν.
Που θα τα βάλεις. Αν είναι πολλά πάρε ένα αυτικίνητο. Πήγαινε ταξιδάκι, φτιαξε το σπίτι σου.
Η αγόρασε σπίτι. Αν είναι λίγα μία είναι λύση Η πολυθρόνα της γιαγιάς (αθανατες ελληνικές ταινίες) Δηλαδή σπίτι
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Το ΠΑΣΟΚ ειχε πει οτι η προοπτικη του μηχανισμου "στηρηξης" ειναι απλα ενα "περιστροφο στο τραπεζι" για να φοβηθουν οι κερδοσκοποι, κι οτι δεν θα εκανε χρηση του μηχανισμου.
γιατι να τους πιστέψουμε τώρα;
γιατι να τους πιστέψουμε τώρα;
Ο,τιδήποτε από αυτά επιστρέφει τα μετρητά στο τραπεζικό σύστημα, εκτός φυσικά και αν περιμένεις ότι ο πωλητής ενός σπιτιού θα βάλει τόσα λεφτά στο στρώμα, οπότε δεν είναι συνεπείς προς την πρόταση του βίντεο κινήσεις.doctormarkon έγραψε:Που θα τα βάλεις. Αν είναι πολλά πάρε ένα αυτικίνητο. Πήγαινε ταξιδάκι, φτιαξε το σπίτι σου.
Η αγόρασε σπίτι.
Το ότι προστατεύουν από πιθανή νοισματική αλλαγή ή κατάρρευση είναι προφανές, αλλά δεν οδηγούν σε bank run.
Μην μπερδευόμαστε:)
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
- Astrea
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: Astrea
Αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε λεχθεί από καθηγητή μου σε μάθημα Χρηματοοικονομικών.
Μπορεί να καταρρεύσει το χρηματοοικονομικό σύστημα αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κ κάποιες ρήτρες σε εθνικό επίπεδο, ειδικά τώρα που μπήκε το ΔΝΤ. Κοινώς όπως είπε ο Εξόριστος κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε, είναι να πάμε για μαλλί κ να βγούμε κουρεμένοι!
Ειναι πράγματι μεγάλη η κοινωνική ευθύνη στο τι λέγεται κυρίως όταν απευθυνόμαστε σε ευρύ κοινό και αυτό το βίντεο πραγματικά με προβλημάτισε. Ελπίζω ο Εξόριστος να επιστρεψει με μια αναλυσάρα επι του θέματος και δεν θα ηταν κακό ένα απαντητικό βιντεο σε αυτή την κατα εμέ επικύνδυνη τοποθέτηση. Αρέλα μου τι λες?
Μπορεί να καταρρεύσει το χρηματοοικονομικό σύστημα αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κ κάποιες ρήτρες σε εθνικό επίπεδο, ειδικά τώρα που μπήκε το ΔΝΤ. Κοινώς όπως είπε ο Εξόριστος κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε, είναι να πάμε για μαλλί κ να βγούμε κουρεμένοι!
Ειναι πράγματι μεγάλη η κοινωνική ευθύνη στο τι λέγεται κυρίως όταν απευθυνόμαστε σε ευρύ κοινό και αυτό το βίντεο πραγματικά με προβλημάτισε. Ελπίζω ο Εξόριστος να επιστρεψει με μια αναλυσάρα επι του θέματος και δεν θα ηταν κακό ένα απαντητικό βιντεο σε αυτή την κατα εμέ επικύνδυνη τοποθέτηση. Αρέλα μου τι λες?
"Ανυπομονώ να δω όλο και περισσότερους ανθρώπους πρόθυμους ν' αντισταθούν στην κατεύθυνση στην οποία οδηγείται ο κόσμος μας..."
Rachel Corrie
Rachel Corrie
- ArELa
- Founder-Administrator
Βασικά θα ήθελα πολύ να πάθαιναν τέτοιο χουνέρι οι τράπεζες παγκοσμίως, αλλά αυτό γνωρίζω καλά ότι είναι ευσεβής πόθος. Για να πέσει το χρηματοοικονομικό σύστημα, πρέπει να παίξουμε επί ίσοις όροις με τα λαμόγια, εξ ίσου δυναμικά και συντονισμένα, κι ακόμα είμαστε άναρχοι, και μοναχικοί καβαλάρηδες. Οι λαϊκές μάζες δεν έχουν βρει τον τρόπο να συντονιστούν. Λογικό αφού τώρα αρχίζουν να αφυπνίζονται.
Συνεπώς συμφωνώ με τον Εξόριστο, αλλά περιμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον την περαιτέρω ανάλυσή του που μας έταξε για το βραδάκι
Συνεπώς συμφωνώ με τον Εξόριστο, αλλά περιμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον την περαιτέρω ανάλυσή του που μας έταξε για το βραδάκι
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Εχθές διάβασα το συγκεκριμένο στην πηγή του. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τσιμπάς Βίκυ σε τέτοιες άναρθρες κραυγές οι οποίες ουσιαστικώς δεν προσφέρουν τίποτε. Το bank run έχει πιθανότητες επιτυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά μετά τι; Νομίζεις ότι το παγκόσμιο σιωνιστοτραπεζικό λόμπυ εξαρτάται μόνο από τις καταθέσεις;
Ψάξε να δεις ποιοι κατέχουν το 90 και άνω % της παγκοσμίου παραγωγής Σόγιας, και μάλιστα Μεταλλαγμένης. Ποιοι ελέγχουν το 80% της παγκοσμίου αγροτικής παραγωγής. Ποιοι ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενεργείας παγκοσμίως; Ποιοι έχουν αποδυθεί μανιωδώς στον έλεγχο των υδατίνων αποθεμάτων του πλανήτου (να έχετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας σε ποιους θα πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και σε ποιους θα εκχωρηθεί η δυνατότης να εκμεταλλεύονται τα ελληνικά υδάτινα αποθέματα.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, πολύ ορθώς κατ' εμέ, έθεσε ως πρώτο στόχο την υδάτινη αυτάρκεια, η οποία είναι απαραίτητη για το πόσιμο νερό, την καθαριότητα, τις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και συνακόλουθα για την αυτάρκεια τόσο στη Βρώση όσο και στην πόση. Μόνον εάν εξασφαλιστεί η αυτάρκεια στα τρόφιμα, δύναται μία χώρα να προχωρήσει στομεπόμενο στάδιο που είναι η εκμετάλλευσις των πλουτοπαραγωγικών του πηγών, είτε στα ορυκτά μεταλλεύματα και καύσιμα είτε στα υγρά καύσιμα.
Οι φωνασκίες, οι αφορισμοί και η πρόκληση συγχύσεως προέρχονται από τις ξεφτισμένες αριστερές στιγγλιές που επενδύουν στην αναταραχή, στο χάος, στο αίμα και την κοινωνική αποσύνθεση προκειμένου να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να προωθήσουν την "επανάστασή" τους.
Ψάξε να δεις ποιοι κατέχουν το 90 και άνω % της παγκοσμίου παραγωγής Σόγιας, και μάλιστα Μεταλλαγμένης. Ποιοι ελέγχουν το 80% της παγκοσμίου αγροτικής παραγωγής. Ποιοι ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενεργείας παγκοσμίως; Ποιοι έχουν αποδυθεί μανιωδώς στον έλεγχο των υδατίνων αποθεμάτων του πλανήτου (να έχετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας σε ποιους θα πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και σε ποιους θα εκχωρηθεί η δυνατότης να εκμεταλλεύονται τα ελληνικά υδάτινα αποθέματα.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, πολύ ορθώς κατ' εμέ, έθεσε ως πρώτο στόχο την υδάτινη αυτάρκεια, η οποία είναι απαραίτητη για το πόσιμο νερό, την καθαριότητα, τις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και συνακόλουθα για την αυτάρκεια τόσο στη Βρώση όσο και στην πόση. Μόνον εάν εξασφαλιστεί η αυτάρκεια στα τρόφιμα, δύναται μία χώρα να προχωρήσει στομεπόμενο στάδιο που είναι η εκμετάλλευσις των πλουτοπαραγωγικών του πηγών, είτε στα ορυκτά μεταλλεύματα και καύσιμα είτε στα υγρά καύσιμα.
Οι φωνασκίες, οι αφορισμοί και η πρόκληση συγχύσεως προέρχονται από τις ξεφτισμένες αριστερές στιγγλιές που επενδύουν στην αναταραχή, στο χάος, στο αίμα και την κοινωνική αποσύνθεση προκειμένου να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να προωθήσουν την "επανάστασή" τους.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- ArELa
- Founder-Administrator
Επίτρεψέ μου να σου πω Δημήτρη, πως η εξαγωγή του συμπεράσματός σου ήταν εύκολη, βιαστική και λαθεμένη. (άσε που δεν είδες καν την μετέπειτα τοποθέτησή μου εδω http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 34#p110034 για να λες ότι τσίμπησα)Εχθές διάβασα το συγκεκριμένο στην πηγή του. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τσιμπάς Βίκυ σε τέτοιες άναρθρες κραυγές οι οποίες ουσιαστικώς δεν προσφέρουν τίποτε.
Είδα αυτό το βίντεο, είδα αυτή την οπτική που σε πληροφορώ πρεσβεύουν πάμπολλοι και όχι μόνο στην Ελλάδα, και έθεσα εδώ τον προβληματισμό μου αυτούσιο, για να ρωτήσω όσους ξέρουν καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει πως "τσίμπησα" ή ενστερνίστηκα κάτι, αν και έχω αποσύρει τις καταθέσεις μου προ πολλού. Αλλά η κίνησή μου δεν έχει να κάνει μ'αυτή την τακτική που προτείνεται, ήταν καθαρά δική μου απόφαση για άλλους λόγους.
Έχοντας ΑΓΝΟΙΑ στο πώς παίζονται τα χρηματο-οικονομικά παιχνίδια, πραγματικά ρωτούσα αν θα "έπιανε", δεν ήταν ρητορικό τρυκ για να βάλω κανέναν σε κάποιο τριπάκι, γιατί δεν έχω μπει ούτε η ίδια σε αυτό.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος
Ρωμανέ. Η αναταραχή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη και ειδικά αυτό το βίντεο και η πρόταση κάθε άλλο παρά αριστερή είναι.
Η πρώτη ιδέα πέρασε από το blog ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ του Μάνου Αντώναρου αδερφού του τεως Κυβερνητικού εκπροσώπου που όμως καθόλου δεν μοιάζουν τα δύο αδερφάκια μεταξύ τους (μόνο στη φάτσα μοιάζουν).
Ο Μάνος είναι άνθρωπος που ψάχνει πριν γράψει η πει κάτι.
Το βίντεο ήρθε σε μένα ανεβασμένο από ένα φιλο στο youtube με nickname ELLHNTROPOSZWHS και βρισκεται αναμεσά μας γιατί εκείνος μου σύστησε την Αρελα και τα ιδεογραφήματα.
Ήθελα να το ανεβάσω κι εγώ για να ακούσω γνώμες.
Η δική μου γνώμη είναι ότι οι μέρες είναι πονηρές και δεν είναι για αποταμιεύσεις ούτε καν για θυρίδες αφού σε περίπτωση δέσμευσης δεν μπορείς ούτε αυτές να ανοίξεις χωρίς άδεια εισαγγελέα.
Το να ράψεις τα λεφτά στο στρώμα και στην πολυθρόνα της γιαγιάς είναι παρακινδυνευμένο (αθανατες ελληνικές ταινίες - ο θησαυρός του μακαρίτη) αλλά να τα έχεις και στην τράπεζα ακόμα πιό επικίνδυνο.
Οπωσδήποτε κάποια συντονισμένα χτυπήματα είναι απαραίτητα πέρα από τις πορείες.
Μπορεί ηνα μην πιάσουν με την πρώτη αλλά ακόμα και 1000 άτομα να πάνε και να αρχίζουν να ζητούν πίσω τα λεφτά τους θα έχει έναν αντίκτυπο.
Θα κάνει αίσθηση και θα συζητηθεί.
Μποιρεί και να τρομάξει.
Το χειρότερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να βγάλει το "σκασμό"
Οι αντιδράσεις και οι ταραχές πρέπει να υπάρχουν αρκεί να είναι στοχευμένες και συντονισμένες.
Κάποιοι χθές πήχαν μαζί σε ένα Σούπερ Μάρκετ γέμισαν τα καρότσια μέχρι πάνω και τα αφησαν ορφανά στο ταμείο αποχωρώντας. Ήταν μία διαμαρτυρία ότι τάχα ήθελαν να χαρούν τα πράγματα με το μάτι, να έχουν την ψευδαίσθηση ότι ψωνίζουν.
Ήρθε ατυνομία. Αλλά οι άνθρωποι δεν έκλεψαν, ούτε έκαναν τίποτα παράνομο. Πήραν τα πράγματα τα κοίταξαν, τα χαιδεψαν τους τα άφησαν και έφυγαν.
Ρωμανέ ανέφερες μόλις τώρα ένα ονοματάκι με πολύ πρωτότυπη σκέψη και κάποιες ιδέες ποιυ ξεδεύγουν από το κατεστημένο.
Σοφιανόπουλος. Ενας άνθρωπος που ανεξάρτητα από το που ανήκει πολιτικά δεν αναμασά ποτέ τα ίδια και τα ίδια.
Τι γίνεται αυτή η ψυχή? Εχω καιρό να τον δω κάπου.
Αν έχεις κανένα λινκ για τη γνώμη του σχετικά με την κατάσταση θα ήθελα πολύ να το στείλεις να το δούμε
Η πρώτη ιδέα πέρασε από το blog ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ του Μάνου Αντώναρου αδερφού του τεως Κυβερνητικού εκπροσώπου που όμως καθόλου δεν μοιάζουν τα δύο αδερφάκια μεταξύ τους (μόνο στη φάτσα μοιάζουν).
Ο Μάνος είναι άνθρωπος που ψάχνει πριν γράψει η πει κάτι.
Το βίντεο ήρθε σε μένα ανεβασμένο από ένα φιλο στο youtube με nickname ELLHNTROPOSZWHS και βρισκεται αναμεσά μας γιατί εκείνος μου σύστησε την Αρελα και τα ιδεογραφήματα.
Ήθελα να το ανεβάσω κι εγώ για να ακούσω γνώμες.
Η δική μου γνώμη είναι ότι οι μέρες είναι πονηρές και δεν είναι για αποταμιεύσεις ούτε καν για θυρίδες αφού σε περίπτωση δέσμευσης δεν μπορείς ούτε αυτές να ανοίξεις χωρίς άδεια εισαγγελέα.
Το να ράψεις τα λεφτά στο στρώμα και στην πολυθρόνα της γιαγιάς είναι παρακινδυνευμένο (αθανατες ελληνικές ταινίες - ο θησαυρός του μακαρίτη) αλλά να τα έχεις και στην τράπεζα ακόμα πιό επικίνδυνο.
Οπωσδήποτε κάποια συντονισμένα χτυπήματα είναι απαραίτητα πέρα από τις πορείες.
Μπορεί ηνα μην πιάσουν με την πρώτη αλλά ακόμα και 1000 άτομα να πάνε και να αρχίζουν να ζητούν πίσω τα λεφτά τους θα έχει έναν αντίκτυπο.
Θα κάνει αίσθηση και θα συζητηθεί.
Μποιρεί και να τρομάξει.
Το χειρότερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να βγάλει το "σκασμό"
Οι αντιδράσεις και οι ταραχές πρέπει να υπάρχουν αρκεί να είναι στοχευμένες και συντονισμένες.
Κάποιοι χθές πήχαν μαζί σε ένα Σούπερ Μάρκετ γέμισαν τα καρότσια μέχρι πάνω και τα αφησαν ορφανά στο ταμείο αποχωρώντας. Ήταν μία διαμαρτυρία ότι τάχα ήθελαν να χαρούν τα πράγματα με το μάτι, να έχουν την ψευδαίσθηση ότι ψωνίζουν.
Ήρθε ατυνομία. Αλλά οι άνθρωποι δεν έκλεψαν, ούτε έκαναν τίποτα παράνομο. Πήραν τα πράγματα τα κοίταξαν, τα χαιδεψαν τους τα άφησαν και έφυγαν.
Ρωμανέ ανέφερες μόλις τώρα ένα ονοματάκι με πολύ πρωτότυπη σκέψη και κάποιες ιδέες ποιυ ξεδεύγουν από το κατεστημένο.
Σοφιανόπουλος. Ενας άνθρωπος που ανεξάρτητα από το που ανήκει πολιτικά δεν αναμασά ποτέ τα ίδια και τα ίδια.
Τι γίνεται αυτή η ψυχή? Εχω καιρό να τον δω κάπου.
Αν έχεις κανένα λινκ για τη γνώμη του σχετικά με την κατάσταση θα ήθελα πολύ να το στείλεις να το δούμε
- ArELa
- Founder-Administrator
Συμφωνώ με τη Δοκτορέσσα
Δεν έχεις παρά να γκουγκλάρεις τον όρο bank run να δεις τι γίνεται.
Σωστά τα όσα επισήμανες Δημήτρη, αλλά παράλληλα με αυτά, (που δεν αναιρούνται) θα'θελα να εξετάσεις λίγο πιο προσεκτικά και αυτή την προοπτική που τέθηκε στο νήμα.
Είναι πάμπολλα τα ελληνικά μπλογκς και σάιτς που πραγματεύονται αυτό το θέμα, δεν βγήκε αβασάνιστα από έναν youtuber. Εκτός απ'τα αμέτρητα ελληνικά σημεία αναφορά που θα βρεις, σε παραπέμπω και στην ανάλυση Anatomy of the Bank Run του Murray N. Rothbard http://www.lewrockwell.com/rothbard/rothbard163.html
Δεν έχεις παρά να γκουγκλάρεις τον όρο bank run να δεις τι γίνεται.
Σωστά τα όσα επισήμανες Δημήτρη, αλλά παράλληλα με αυτά, (που δεν αναιρούνται) θα'θελα να εξετάσεις λίγο πιο προσεκτικά και αυτή την προοπτική που τέθηκε στο νήμα.
Είναι πάμπολλα τα ελληνικά μπλογκς και σάιτς που πραγματεύονται αυτό το θέμα, δεν βγήκε αβασάνιστα από έναν youtuber. Εκτός απ'τα αμέτρητα ελληνικά σημεία αναφορά που θα βρεις, σε παραπέμπω και στην ανάλυση Anatomy of the Bank Run του Murray N. Rothbard http://www.lewrockwell.com/rothbard/rothbard163.html
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος
Πολύ καλό άρθρο αλλά δεν ξέρουμε αν η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη.
Ενας φίλος από το youtube μου είχε πεί ότι θα πάει για διακοπές Πάσχα στη Γερμανία για να καταθέσει τα χρήματά του εκεί.
Πολλοί γνωστοί έκαναν το ίδιο.
Ήδη αυτό έχει γίνει γιατί αυτοί που είναι μέσα στα πράγματα και δουλεύουν σε τράπεζες έχουν σαν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι Τράπεζες να δεσμεύσουν τις καταθέσεις.
Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να είμαστε απροετοίμαστοι γιατί θα βρεθούμε ξεβράκωτοι και χωρίς μία.
Πριν μας πιάσουν στον ύπνο να τους πιάσουμε εμείς.
Ενας φίλος από το youtube μου είχε πεί ότι θα πάει για διακοπές Πάσχα στη Γερμανία για να καταθέσει τα χρήματά του εκεί.
Πολλοί γνωστοί έκαναν το ίδιο.
Ήδη αυτό έχει γίνει γιατί αυτοί που είναι μέσα στα πράγματα και δουλεύουν σε τράπεζες έχουν σαν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι Τράπεζες να δεσμεύσουν τις καταθέσεις.
Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να είμαστε απροετοίμαστοι γιατί θα βρεθούμε ξεβράκωτοι και χωρίς μία.
Πριν μας πιάσουν στον ύπνο να τους πιάσουμε εμείς.
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Όπως έγραψα σε παγκόσμιο επίπεδο οι σιωνιστοτραπεζίτες δεν έχουν πρόβλημα. Ο λόγος; Μπορούν να τυπώσουν απεριόριστα χαρτονομίσματα, άνετα, άκοπα, ακούραστα, αβίαστα (όρα federal reserve bank). Δεν τους φοβίζει λοιπόν. Αντιθέτως, επιεσπεύδουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω στον πλούτο του πλανήτου.
Σε εθνικό επίπεδο, εκτός των καταθέσεων υπάρχουν και τα παντός είδους δάνεια και υποχρεώσεις των δανειοληπτών. Αυτά θα εκχωρηθούν στους παγκόσμιους τραπεζίτες από τις ελληνικές τράπεζες όταν βρεθούν σε αδυναμία και τότε θα αναλάβουν εκείνοι το κυνήγι. Γιατί εκεί θα στραφούν οι ντόπιοι τραπεζίτες και όχι στο χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος. Ήδη έχουν βάλει πόδι στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τη ΓΕΝΙΚΗ οι Γάλλοι μεγαλοτραπεζίτες της Credit Agricole και Societe General, τις οποίες και έχουν στην ιδιοκτησία τους.
Ο Σοφιανόπουλος, εδώ και 5 χρόνια έχει υποστεί εγκεφαλικό και δεν είναι σε θέση να μιλήσει πια. Παθαίνει συχνές διαλείψεις. Οι προτάσεις του είναι από τις πλέον ορθές. Κάποιες από αυτές τις έχει λεηλατήσει ο Καρατζαφέρης και τις παρουσιάζει ως δικές του λύσεις. Εδώ έχω γράψει για τις προτάσεις του: http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/0 ... _9944.html http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/02/2.html
Σε εθνικό επίπεδο, εκτός των καταθέσεων υπάρχουν και τα παντός είδους δάνεια και υποχρεώσεις των δανειοληπτών. Αυτά θα εκχωρηθούν στους παγκόσμιους τραπεζίτες από τις ελληνικές τράπεζες όταν βρεθούν σε αδυναμία και τότε θα αναλάβουν εκείνοι το κυνήγι. Γιατί εκεί θα στραφούν οι ντόπιοι τραπεζίτες και όχι στο χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος. Ήδη έχουν βάλει πόδι στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τη ΓΕΝΙΚΗ οι Γάλλοι μεγαλοτραπεζίτες της Credit Agricole και Societe General, τις οποίες και έχουν στην ιδιοκτησία τους.
Ο Σοφιανόπουλος, εδώ και 5 χρόνια έχει υποστεί εγκεφαλικό και δεν είναι σε θέση να μιλήσει πια. Παθαίνει συχνές διαλείψεις. Οι προτάσεις του είναι από τις πλέον ορθές. Κάποιες από αυτές τις έχει λεηλατήσει ο Καρατζαφέρης και τις παρουσιάζει ως δικές του λύσεις. Εδώ έχω γράψει για τις προτάσεις του: http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/0 ... _9944.html http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/02/2.html
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
H επανάσταση πρέπει να γίνει στο δρόμο, ακοματιστα και να μπει ο κοσμος στη βουλη.
τερμα
τερμα
- doctormarkon
- Επίτιμος
Κρίμα για την κατάσταση της υγείας του Σωτήρη Σοφιανόπουλου.
Παρ όλο που δεν συμφωνώ σε όλα, αναγνωρίζω ότι είχε πει πολύ σωστά πράγματα κι σίγουρα τεκμηριωμένα.
Ο Καρατζαφέρης είναι εθνικιστής αλλά με μία λογική ψωροκώσταινας βαθιά λαικίστικη. Όπως οι περισσότεροι του ΛΑΟΣ.
Το ίδιο και ο Βελόπουλος. Εχει πάρει πολλές από τις απόψεις και τις έρυνες του Σοφιανόπουλου και τις παρουσιάζει για δικές του. Αλλά ψηφίζοντας αυτά τα μέτρα της ξενόδουλης Κυβέρνησης δείχνει ότι νοιάζεται για την καρέκλα και για την κουτάλα και έγινε δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ
Παρ όλο που δεν συμφωνώ σε όλα, αναγνωρίζω ότι είχε πει πολύ σωστά πράγματα κι σίγουρα τεκμηριωμένα.
Ο Καρατζαφέρης είναι εθνικιστής αλλά με μία λογική ψωροκώσταινας βαθιά λαικίστικη. Όπως οι περισσότεροι του ΛΑΟΣ.
Το ίδιο και ο Βελόπουλος. Εχει πάρει πολλές από τις απόψεις και τις έρυνες του Σοφιανόπουλου και τις παρουσιάζει για δικές του. Αλλά ψηφίζοντας αυτά τα μέτρα της ξενόδουλης Κυβέρνησης δείχνει ότι νοιάζεται για την καρέκλα και για την κουτάλα και έγινε δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ
Εισαγωγή
Να πω πρώτα απ'όλα ότι η αναμονή από μέρους σας "αναλυσάρας" με τιμά αλλά μου βάζει και μπόλικη δουλειά... πρέπει να θυμηθώ πράγματα που στη θεωρία διάβασα πολλά χρόνια πριν, να ελέγξω τι ισχύει, ειδικά σε συντελεστές, μεγέθη κλπ, και μετά να τα συνδέσω και να τα γράψω και με κατανοητό τρόπο. Αναγκαστικά θα πρέπει να το βάλω σε μέρη.
Πρώτο Μέρος
Να δώσω πρώτα μερικά νούμερα και στοιχεία, για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο τέλος Μαρτίου κυκλοφορούσαν τραπεζογραμμάτια ευρώ συνολικής αξίας 797 δις ευρώ (Πηγή: Πίνακες ΕΚΤ), και μάλιστα είχαν μαζέψει λίγη ρευστότητα από το τέλος του 2009 (806 δις τότε). Λεπτομέρια: Συχνά, στο χρήμα σε φυσική μορφή (τραπεζογραμμάτια και κέρματα δλδ) αναφερόμαστε με τον όρο Μ0.
Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την Γενική Τεκμηρίωση για τα μέσα και τις Διαδικασίες Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωσυστήματος
Για να πω την αλήθεια, περίμενα να δω μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά καθώς είχα σκοπό αρχικά να γράψω παίρνοντας σαν παράδειγμα την ΕΤΕ, είδα στον ισολογισμό της που περιλαμβάνεται στο (αρκετά φρέσκο) Ετήσιο Δελτίο του 2009 ότι εκεί σε σύνολο υποχρεώσεων προς πελάτες (δλδ καταθέσεις) 70.4 δις σε επίπεδο ομίλου, οι υποχρεωτικές καταθέσεις ήταν σκάρτα 3, ενώ στο ταμείο ήταν άλλο ένα (σκάρτο και αυτό) δις.
Για να το εμπεδώσετε: Για καταθέσεις 70 δις, έχουν 3 στην ΕΚΤ και στα ταμεία έχουν μόνο 1, και μιλάμε για την παραδοσιακά συντηρητική ΕΤΕ, με του πολλούς πελάτες λιανικής και τις άφθονες και εφοδιασμένες με μετρητά ΑΤΜ στις 31 Δεκεμβρίου του 2009, με τριήμερο αργίας να ακολουθεί.
Τα παραπάνω μας λένε χονδρικά ότι θεωρητικά το ανώτατο ποσό που θα μπορούσαν να δανείσουν οι τράπεζες, αν το σύνολο των χαρτονομισμάτων ήταν στα χέρια τους και κυκλοφορούσαμε όλοι με χρεωστικές κάρτες στις 31 Μαρτίου ήταν 818 δις / 2% = 40,9 ΤΡΙΣ ευρώ (το γιατί κάνω τη διαίρεση αποδεικνύεται εύκολα).
Φυσικά, δεν είναι το σύνολο των κυκλοφορούντων ευρώ στις τράπεζες. Αλλά και αν βγάλουμε τα κέρματα και άλλα 100 δις σαν κυκλοφορούντα, τότε πάλι έχουμε 697 / 2% = 23.2 δις ευρώ διαθέσιμα για να δανειστούν (ή να τοποθετηθούν σε τίτλους).
Προφανώς, αν "χρειαστεί" ρευστότητα με την ευρεία έννοια (Μ2, Μ3 ή ΜΖΜ δλδ) το σύστημα, η ΕΚΤ μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα όπλα της για να την παρέχει στο σύστημα και αφού τα εξαντλήσει να πάει σε εκτύπωση "φρέσκου" χρήματος.
Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε τι θα συνέβαινε αν "όλοι" πήγαιναν να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, όπως προτρέπει το βίντεο.
Φυσικά, με το "όλοι" δεν μπορεί κυριολεκτεί κανείς, καθώς καταθέτες είναι και επιχείρησεις που κάνουν καθημερινά συναλλαγές και αρκετά λεφτά είναι σε προθεσμιακές καταθέσεις, δλδ για να πάρεις πρέπει να σπάσεις τη συμφωνία σου που, εκτός από τη συνήθη ποινή για το σπάσιμο, με τους συνήθης όρους συναλλαγών είναι και στη διακριτική ευχέρια της τράπεζας (pacta sund serventa, άλλωστε), αλλά δεν έχω δει περαιτέρω ανάλυση. Χάριν απλουστεύσεως, όμως, ας πούμε ότι πράγματι όλοι οι ιδιώτες πελάτες της μητρικής ΕΤΕ (όχι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες), πάνε να σηκώσουν τα λεφτά τους... μιλάμε για 48 δις ευρώ. Πέραν του ότι θα βρούν περίπου 0,65 (εδώ είναι στοιχεία της μητρικής, παραπάνω έχω βάλει όλον τον όμιλο), θα πρέπει η ΕΤΕ να βρει άλλα 47 για να τους πληρώσει... πως θα τα βρεί;
Εδώ έχουμε δύο ζητήματα: το θέμα της επιμελητείας, άντε δλδ να βρεις σε χαρτονόμσμα το 6% όλων των ευρώ που κυκλοφορούν παγκοσμίως, και φυσικά, το τι θα γίνει από την άλλη μεριά του ισολογισμού της, αφού το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της φεύγει.
Το πρόβλημα της επιμελητείας δεν με απασχολεί εδώ, μιλάμε πάντως για καραβιές χαρτονομισμάτων κυριολεκτικά.
Ποιές είναι οι επιδράσεις στην ΕΤΕ συγκεκριμένα, αλλά και στο σύστημα γενικότερα.
Εδώ είναι και το τέλος πρώτου μέρους, με ένα cliffhanger.
To be continued
Να πω πρώτα απ'όλα ότι η αναμονή από μέρους σας "αναλυσάρας" με τιμά αλλά μου βάζει και μπόλικη δουλειά... πρέπει να θυμηθώ πράγματα που στη θεωρία διάβασα πολλά χρόνια πριν, να ελέγξω τι ισχύει, ειδικά σε συντελεστές, μεγέθη κλπ, και μετά να τα συνδέσω και να τα γράψω και με κατανοητό τρόπο. Αναγκαστικά θα πρέπει να το βάλω σε μέρη.
Πρώτο Μέρος
Να δώσω πρώτα μερικά νούμερα και στοιχεία, για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο τέλος Μαρτίου κυκλοφορούσαν τραπεζογραμμάτια ευρώ συνολικής αξίας 797 δις ευρώ (Πηγή: Πίνακες ΕΚΤ), και μάλιστα είχαν μαζέψει λίγη ρευστότητα από το τέλος του 2009 (806 δις τότε). Λεπτομέρια: Συχνά, στο χρήμα σε φυσική μορφή (τραπεζογραμμάτια και κέρματα δλδ) αναφερόμαστε με τον όρο Μ0.
Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την Γενική Τεκμηρίωση για τα μέσα και τις Διαδικασίες Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωσυστήματος
Αυτά λοιπόν είναι τα "όπλα" της νομισματικής πολιτικής. Αυτή τη στιγμή, τα υποχρεωτικά αποθεματικά είναι 2% μόνο (ξεχάστε το 10% που συνήθως αναφέρεται στο τι κρατάει κάθε εμπορική τράπεζα, στο πλαίσιο του κλασματικού συστήματος αποθεματικών - fractional reserve system).ΕΚΤ έγραψε:Για να επιτυγχάνει τους σκοπούς του, το Ευρωσύστημα διαθέτει μια σειρά από μέσα νομισματικής πολιτικής. Διενεργεί πράξεις ανοικτής αγοράς, παρέχει πάγιες διευκολύνσεις και απαιτεί από τα πιστωτικά ιδρύματα να τηρούν υποχρεωτικά ελάχιστα αποθεματικά σε λογαριασμούς στο Ευρωσύστημα.
Για να πω την αλήθεια, περίμενα να δω μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά καθώς είχα σκοπό αρχικά να γράψω παίρνοντας σαν παράδειγμα την ΕΤΕ, είδα στον ισολογισμό της που περιλαμβάνεται στο (αρκετά φρέσκο) Ετήσιο Δελτίο του 2009 ότι εκεί σε σύνολο υποχρεώσεων προς πελάτες (δλδ καταθέσεις) 70.4 δις σε επίπεδο ομίλου, οι υποχρεωτικές καταθέσεις ήταν σκάρτα 3, ενώ στο ταμείο ήταν άλλο ένα (σκάρτο και αυτό) δις.
Για να το εμπεδώσετε: Για καταθέσεις 70 δις, έχουν 3 στην ΕΚΤ και στα ταμεία έχουν μόνο 1, και μιλάμε για την παραδοσιακά συντηρητική ΕΤΕ, με του πολλούς πελάτες λιανικής και τις άφθονες και εφοδιασμένες με μετρητά ΑΤΜ στις 31 Δεκεμβρίου του 2009, με τριήμερο αργίας να ακολουθεί.
Τα παραπάνω μας λένε χονδρικά ότι θεωρητικά το ανώτατο ποσό που θα μπορούσαν να δανείσουν οι τράπεζες, αν το σύνολο των χαρτονομισμάτων ήταν στα χέρια τους και κυκλοφορούσαμε όλοι με χρεωστικές κάρτες στις 31 Μαρτίου ήταν 818 δις / 2% = 40,9 ΤΡΙΣ ευρώ (το γιατί κάνω τη διαίρεση αποδεικνύεται εύκολα).
Φυσικά, δεν είναι το σύνολο των κυκλοφορούντων ευρώ στις τράπεζες. Αλλά και αν βγάλουμε τα κέρματα και άλλα 100 δις σαν κυκλοφορούντα, τότε πάλι έχουμε 697 / 2% = 23.2 δις ευρώ διαθέσιμα για να δανειστούν (ή να τοποθετηθούν σε τίτλους).
Προφανώς, αν "χρειαστεί" ρευστότητα με την ευρεία έννοια (Μ2, Μ3 ή ΜΖΜ δλδ) το σύστημα, η ΕΚΤ μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα όπλα της για να την παρέχει στο σύστημα και αφού τα εξαντλήσει να πάει σε εκτύπωση "φρέσκου" χρήματος.
Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε τι θα συνέβαινε αν "όλοι" πήγαιναν να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, όπως προτρέπει το βίντεο.
Φυσικά, με το "όλοι" δεν μπορεί κυριολεκτεί κανείς, καθώς καταθέτες είναι και επιχείρησεις που κάνουν καθημερινά συναλλαγές και αρκετά λεφτά είναι σε προθεσμιακές καταθέσεις, δλδ για να πάρεις πρέπει να σπάσεις τη συμφωνία σου που, εκτός από τη συνήθη ποινή για το σπάσιμο, με τους συνήθης όρους συναλλαγών είναι και στη διακριτική ευχέρια της τράπεζας (pacta sund serventa, άλλωστε), αλλά δεν έχω δει περαιτέρω ανάλυση. Χάριν απλουστεύσεως, όμως, ας πούμε ότι πράγματι όλοι οι ιδιώτες πελάτες της μητρικής ΕΤΕ (όχι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες), πάνε να σηκώσουν τα λεφτά τους... μιλάμε για 48 δις ευρώ. Πέραν του ότι θα βρούν περίπου 0,65 (εδώ είναι στοιχεία της μητρικής, παραπάνω έχω βάλει όλον τον όμιλο), θα πρέπει η ΕΤΕ να βρει άλλα 47 για να τους πληρώσει... πως θα τα βρεί;
Εδώ έχουμε δύο ζητήματα: το θέμα της επιμελητείας, άντε δλδ να βρεις σε χαρτονόμσμα το 6% όλων των ευρώ που κυκλοφορούν παγκοσμίως, και φυσικά, το τι θα γίνει από την άλλη μεριά του ισολογισμού της, αφού το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της φεύγει.
Το πρόβλημα της επιμελητείας δεν με απασχολεί εδώ, μιλάμε πάντως για καραβιές χαρτονομισμάτων κυριολεκτικά.
Ποιές είναι οι επιδράσεις στην ΕΤΕ συγκεκριμένα, αλλά και στο σύστημα γενικότερα.
Εδώ είναι και το τέλος πρώτου μέρους, με ένα cliffhanger.
To be continued
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Τετ 26 Μάιος 2010, 09:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: διορθώθηκε μικρολίνκ που ξεχείλωνε το νήμα
Λόγος: διορθώθηκε μικρολίνκ που ξεχείλωνε το νήμα
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
- Aiolos
- Aνενεργός χρήστης
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Εγώ θα πρότεινα να μεταφέρετε τα χρήματά σας σε κάποια συνεταιριστική τράπεζα. Είναι από τις πλέον σταθερές (καθώς δεν μπλέκονται το χρηματιστήριο μετοχών), με υψηλό επιτόκιο 7% (εάν καταθέσετε 10.000 ευρώ, σε ένα έτος θα αυξηθεί σε 10.700 ευρώ) και δεν τις επηρεάζει καμία κρίση. Από το 1850 έως σήμερα, μόνο πέντε συνεταιριστικές τράπεζες κατέρρευσαν (σ' όλο τον κόσμο) κι αυτό οφείλεται στη κακή διαχείριση των διευθυντών και όχι στο πάγιο σύστημα των συγκεκριμένων τραπεζών.
Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες υπάγονται στην Πανελλήνια Τράπεζα, η οποία δεν είναι συνεταιριστική (ούτε βέβαια συμβατική Α.Ε.) και έχει ελεγκτικό ρόλο.
Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες υπάγονται στην Πανελλήνια Τράπεζα, η οποία δεν είναι συνεταιριστική (ούτε βέβαια συμβατική Α.Ε.) και έχει ελεγκτικό ρόλο.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
- ArELa
- Founder-Administrator
Εξόριστε, μπράβο για τον κόπο!
Αναμένω και τη συνέχεια!
Αναμένω και τη συνέχεια!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Evnous
- Ιδεογραφίτης με τα όλα του
- Irc ψευδώνυμο: Evnous
- Επικοινωνία:
...Καλησπέρα και σας χαιρετώ όλους μετά από πολύ πολύ καιρό...Εξακολουθώ να σας παρακολουθώ και ας μη συμμετέχω πάντα όπως και όσο θα θελα. Απλά κάποιες φορές είναι τόσο έντονη η ανάγκη να μοιραστείς γνώση, φόβους ή φοβίες, να συμμετέχεις σ αυτήν την μεγάλη και ωραία παρέα των ιδεογραφιτών γιατί παίρνεις κουράγιο να συνεχίζεις να αντιστέκεσαι όπως μπορείς σ αυτήν την παγκόσμια λαίλαπα της αποχαύνωσής μας. Γιατί τελικά η πραγματική γνώση είναι στην πραγματική έρευνα που "δικαίως" οι παγκόσμιοι εξουσιαστές τρέμουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν ή να παραποιήσουν.
Αγαπημένη Αρέλα και φίλοι ιδεογραφίτες βρήκα ένα ενδιαφέρον και τελικά πολύ "απλό" και κατανοητό παραμυθάκι που αφορά στη σχέση χρήματος και χρέους. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εγώ.
http://www.myspace.com/video/vid/50055385
Αγαπημένη Αρέλα και φίλοι ιδεογραφίτες βρήκα ένα ενδιαφέρον και τελικά πολύ "απλό" και κατανοητό παραμυθάκι που αφορά στη σχέση χρήματος και χρέους. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εγώ.
http://www.myspace.com/video/vid/50055385
- Aristogenos
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
Divine Sinner έγραψε:H επανάσταση πρέπει να γίνει στο δρόμο, ακοματιστα και να μπει ο κοσμος στη βουλη.
τερμα
Και μόλις μπεί στην βουλή , τί θα γίνει ? Μήπως θα βρούν αφορμή να βγούν και τα τάνκς? απλά λέω τώρα εγώ.Και αν δεν βγούν , τι θα ζητήσει ο κόσμος , περισσότερα λεφτά, η απλά λιγότερους φόρους ? Με την αντιπαραγωγικότητα σε αυτο τον τόπο τι θα γίνει ?
Με τρίς απλές κινήσεις ο λαός θα μπορούσε να τους έβγαζε εκτός,χωρίς βία χωρίς έκτροπα.Και χωρίς καμία διαπραγμάτευση σε αε αυτά.
1) Αφαίρεση όλων των καταθέσεων απο τις τράπεζες , ταμηευτήρια κλπ.
2) Καμία υπακοή στα μέτρα, π.χ. εκδοση αποδείξεων, φορολογικές δηλώσεις, πληρωμές προστίμων,τελών κυκλοφορίας κτλ.
3) Χειρόφρενο όσο το δυνατόν σε όλα τα οχήματα και απεργεία μεχρι νεωτέρας, μεχρι να αλλαξουν μυαλά.
Το παραπανω το ειπα πανω σε στιγμη συναισθηματικης φόρτισης.
Οπως ξερετε εγω ειμαι γενικα κατα της βιας.
Απο εκει και περα οι λιγοτεροι φοροι επηρεαζουν θετικα την αναπτυξη.
Επειδη αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και την ροη του χρήματος και των αγαθών.
Οπως ξερετε εγω ειμαι γενικα κατα της βιας.
Απο εκει και περα οι λιγοτεροι φοροι επηρεαζουν θετικα την αναπτυξη.
Επειδη αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και την ροη του χρήματος και των αγαθών.
- Aristogenos
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καταλαβαίνω , άλλωστε η βία τρέφει την βία, από την άλλη είναι δύσκολο σε τέτοιο καιρό να μην αγανακτεί κανείς και να μην εξοργίζεται..
Το παιχνίδι παίζεται ( όπως πάντα) στο πώς χειρίζεται η μάζα.
Πώς καποιοι την χειρίζονται δλδ και την κατευθήνουν.
Το παιχνίδι παίζεται ( όπως πάντα) στο πώς χειρίζεται η μάζα.
Πώς καποιοι την χειρίζονται δλδ και την κατευθήνουν.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Για καλό και για κακό μην αφήνετε λεφτά στις τράπεζες υπάρχει κίνδυνος δέσμευσης καταθέσεων
- Blue Ice
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Έστω ότι αύριο όλοι οι Έλληνες στήνονται στις τράπεζες να πάρουν τις καταθέσεις τους... Οι τράπεζες έχουν λίγα μετρητά στα καταστήματά τους και πολύ λιγότερα στα ταμεια τους. Όποιος θέλει να κάνει μεγάλες αναλήψεις συνήθως συνενοείται από την προηγούμενη ημέρα. Αν δούνε ουρές καταθετών που θέλουν να κάνουν αναλήψεις απλά θα κλείσουν ρολά... Ότι πάρουν οι πρώτοι και μετά θα παγώσουν τα πάντα για να μην καταρρεύσει το σύστημα...Είτε όμως καταρρεύσει είτε όχι, όταν παγώσουν οι αναλήψεις και οι καταθέσεις θα επακολουθήσουν άγριες ημέρες, να είστε σίγουροι γι αυτό.
doctor πιο πιθανό είναι να σε κατακλέψουν και να σε σκοτώσουν οι φίλοι σου οι αλλοδαποί παρά να δεσμευτούν οι καταθέσεις... Επομένως μένουν στην τράπεζα...
doctor πιο πιθανό είναι να σε κατακλέψουν και να σε σκοτώσουν οι φίλοι σου οι αλλοδαποί παρά να δεσμευτούν οι καταθέσεις... Επομένως μένουν στην τράπεζα...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- Aristogenos
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
Είναι γνωστό ότι οι Τράπεζες διαθέτουν πολύ λιγότερα μετρητά απο όσα θα έπρεπε , ή μαλον από όσο ισχυρίζοτναι ότι ε΄χουν σαν αποθεματική ισχύ ( ας το πουμε έτσι)xifomaxos έγραψε: Ότι πάρουν οι πρώτοι και μετά θα παγώσουν τα πάντα για να μην καταρρεύσει το σύστημα...Είτε όμως καταρρεύσει είτε όχι, όταν παγώσουν οι αναλήψεις και οι καταθέσεις θα επακολουθήσουν άγριες ημέρες, να είστε σίγουροι γι αυτό....
Ούτε λόγος να γίνεται για το 8% σε μετρητά όπως έχει οριστεί.
Εν πάση περιπτώση το πρόβλημα θα μετατεθεί στις τράπεζες και όχι στον κόσμο και ιδιεταιρα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν από αυτα που κόψαν και δανείσαν απο το 0 , άρα αυτοι είναι το λάθος και όχι ο κόσμος. Τι σίγουρο είναι ότι πολλές θα κλείσουν. Εχουν υποχρέωση να σου δώσουν τα λεφτά σου, ασε που μπορεις να επισκεπτείς δυο και 3 καταστηματα την μέρα και να πάρεις μπολικα ... όσο είναι καιρός.
"Αγριες μέρες" θα επακολουθήσουν γενικώς. η τρύπα στην πακόσμια οικονομία είναι 1.400 τρίς δολλαρια.