Eκτρωσεις

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: Eκτρωσεις

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 16 Απρ 2010, 02:02

Η ταυτότητα μου γράδει Χριστιαμή Ορθόδοξη.
Δεν την άλλαξα ακόμα.
Είμαι παντρεμμένη και έχω παιδί εντός γάμου.
Αλλά δεν αφορίζω.
Σίγουρα υπάρχουν λιγότερο προνομιούχες γυναίκες από μένα που δεν είχαν την πληροφόρηση΄την οικονομική δυνατότητα ή η ζωή τους τα έφερε αλλιώς.
Δεν θέλω να τις κρίνω
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Παρ 16 Απρ 2010, 02:18

Να σου ζήσει.

Ουτε η εκκλησία κρίνει.
Μην κρίνετε για να μην κριθείτε

Αγκαλιάζει τις εγκυμονούσες αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το αμάρτημα σε έπαινο.

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από silver » Δευ 10 Μάιος 2010, 17:42

.
Aπό 1η Ιανουαρίου 1970 έως 30 Απριλίου 2010

14 εκατομμύρια 860 χιλιάδες Ελληνόπουλα κατακρεουργήθηκαν από εκτρώσεις.

"και έκραξαν φωνή μεγάλη λέγοντες· έως πότε, ο δεσπότης ο άγιος και ο αληθινός,
ου κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών εκ των κατοικούντων επί της Ελληνίδος γης;"

Από το 1980 έντεχνα για να αλλοιώσουν την ομοιογένεια των Ελλήνων έφεραν
2.500. 000 ξένους οι περισσότεροι εξ αυτών Μουσουλμάνοι.

Δεν γνωρίζετε τα αίτια των συμφορών μας;

.
Άβαταρ μέλους
OberoN
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από OberoN » Δευ 10 Μάιος 2010, 20:33

Επειδή με το συγκεκριμένο θέμα είμαι λίγο ευαισθητοποιημένος όπως και γενικότερα με τα προβλήματα των παιδιών, παραθέτω το ακόλουθο ποίημα...

Η απόφαση που παίρνουν κάποια νέα ζευγάρια σε μία στιγμή που πνίγοντε στην κουταλιά των προβλημάτων τους, θα τους συνοδεύει μία ζωή. Χίλιες φορες να γεννηθεί το παιδί και να το πάρουν από τη μάνα πριν προλάβει να το αντικρύσει. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που θέλουν παιδιά και δεν μπορούν. Στο κάτω κάτω επειδή δεν μπορεί το έμβρυο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του δε θα πει ότι δεν έχει...

Ροδίζει ο ήλιος το πρωί και κρύβονται τ' αστέρια·
στον ουρανό λαμποκοπούν κάτασπρα περιστέρια.
Μοσχοβολάει γιασεμί, βασιλικός και δυόσμος
μες τη δροσιά του πρωινού. Όμορφος πού' ναι ο κόσμος!

Στο ποταμάκι το ρηχό δυο πάπιες κολυμπάνε
και πίσω τα παπάκια τους ακολουθούν και πάνε.
Παιδιά τα βλέπουν και γελούν, και παίζουν και πηδάνε·
ψωμί με τα χεράκια τους, τους ρίχνουνε να φάνε.

Μα εγώ το φως του πρωινού ποτέ μου δεν το είδα·
πουλιά δεν είδα να πετούν σαν έσβηναν τ' αστέρια.
Δε μύρισα το γιασεμί, δεν ξέρω τον αέρα,
κι ούτε λουλούδι έκοψαν τα παιδικά μου χέρια.

Ποτέ μες το ρηχό νερό δεν είδα τη μορφή μου,
δε γέλασα, δεν έπαιξα μες τη μικρή ζωή μου.
Κούνια ποτέ δεν έκανα στου δέντρου τη δροσιά,
κρυφτό δεν έπαιξα ποτέ με τ' άλλα τα παιδιά.

Στης μάνας του την αγκαλιά ναζιάρικα γκρινιάζει
ένα μωρό· και με στοργή, εκείνη το θηλάζει.
Τα δάχτυλά του μπλέκουνε στα μαύρα της μαλλιά,
κι ένα τραγούδι τρυφερό αυτή του τραγουδά.

Μα εγώ, ποτέ δε θήλασα σε κάποια αγκαλιά·
ποτέ δε με χαϊδέψανε της μάνας τα μαλλιά·
ποτέ τραγούδι τρυφερό δε χάιδεψε τ' αυτιά μου,
χέρι ποτέ δε μ' άγγιξε ν' ακούσει την καρδιά μου.

Στην αγκαλιά την πατρική δεν έτρεξα ποτέ
τα χέρια του τα δυνατά, ασφάλεια να μου δώσουν·
ούτε κι όταν θελήσανε μια μέρα οι δυνατοί
τη διψασμένη για ζωή, ψυχή μου να σκοτώσουν.

Ποτέ δε με ρωτήσανε αν ήθελα να ζήσω,
αν ήθελα την ομορφιά του κόσμου ν' αντικρίσω!
Ποτέ τους δε θελήσανε ν' ακούσουν τη φωνή μου·
φορτίο ήμουνα γι' αυτούς, και κόψαν τη ζωή μου.

Της μάνας μου το παιδικό τραγούδι, ήταν βρισιά·
τα λόγια της τα τρυφερά, για μένα ήταν στριγκλιά.
Της μάνας μου η παρηγοριά ήταν για μένα τρόμος
και των γονιών μου το άγγιγμα, για την ψυχή μου φόνος.

Αντί για μια θερμή αγκαλιά, χώμα ψυχρό με ζώνει
και το μικρό κορμάκι μου σκοτάδι το στοιχειώνει.
Αντί για γάλα μητρικό, σκουλήκια έχει η κοιλιά μου,
κι αντί σκιρτήματα χαράς, σίγησε η καρδιά μου.

Στην αγκαλιά του Πλάστη μου γέρνω να ξαποστάσω.
Αυτός τραγούδια θα μου πει ώσπου να τα χορτάσω.
Μάνα, πατέρας κι αδελφός, και φίλος και ζωή,
ό,τι θελήσω και ποθώ, είσαι για μένα Εσύ.

Μόνο Εσύ με νοιάστηκες, μόνο Εσύ με ξέρεις,
τη θλίψη μου μοιράζεσαι, στον πόνο μου υποφέρεις.
Το Πνεύμα Του με ακουμπά, κι εγώ παρηγοριέμαι·
στην αγκαλιά του Πλάστη μου γέρνω κι αποκοιμιέμαι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 10 Μάιος 2010, 20:48

Γιώργο (OberoN).... :urock:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, πράγμα που θα επιβεβαιώσεις αν δεις τη συζήτηση που προηγήθηκε στο τόπικ.

Και πολύ πολύ όμορφο το ποίημα. Ποιος το'χει γράψει;

silver... Aυτό που ανέβασες στο τελευταίο ποστ σου, το είχες ανεβάσει εδώ
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 41#p100541 ανοίγοντας το τόπικ. Προς τι η επανάληψη; Εκτός από μήτηρ μάθησης, μπορεί να γίνει και μήτηρ υπερθεματισμού χωρίς λόγο...
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OberoN

Δημοσίευση από OberoN » Δευ 10 Μάιος 2010, 21:03

ArELa έγραψε:.......Ποιος το'χει γράψει; .......
Παραθέτω το link όπου το πήρα. Ποιος το έγραψε... θα σε γελάσω... :dunno:

http://agioritis.pblogs.gr/2010/05/to-p ... bryoy.html
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Δευ 10 Μάιος 2010, 21:12

ArELa έγραψε:.... Προς τι η επανάληψη; Εκτός από μήτηρ μάθησης, μπορεί να γίνει και μήτηρ υπερθεματισμού χωρίς λόγο...

Καλή μας Βασιλική, δεν είναι επανάληψη διότι περιέχει μεγαλύτερο αριθμό!

Κάθε ημέρα που τελειώνει, περίπου 600-900 ελληνόπουλα κατακρεουργούνται.

Για δυο- τρία-δέκα Παλαιστινάκια αραδιάζετε αμέτρητες καταχωρήσεις και αφορισμούς,
για 700 ελληνόπουλα δεν τους αξίζει έστω μια καταχώριση τον μήνα;

Ενοχλεί και αυτό;

Διαθέτετε πολύ χρόνο να μάθετε από τον Αlex Jones την αιτία των συμφορών μας.
Εδώ την έχετε έτοιμη αλλά δεν θέλετε να την δεχθείτε διότι είναι της Αγίας Γραφής.

Ελπίζω να έχεις ήδη δειπνήσει και να μην σου χάλασα την διάθεση... :D
(κάνε λίγο υπομονή και θα απέλθω από τον μάταιο αυτό κόσμο, δεν θα σε ενοχλώ πλέον ).
.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Δευ 10 Μάιος 2010, 21:13

ArELa έγραψε:silver... Aυτό που ανέβασες στο τελευταίο ποστ σου, το είχες ανεβάσει εδώ
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 41#p100541 ανοίγοντας το τόπικ. Προς τι η επανάληψη; Εκτός από μήτηρ μάθησης, μπορεί να γίνει και μήτηρ υπερθεματισμού χωρίς λόγο...
Ήθελε να επαναφέρει το νήμα στα ενεργά και το έβαλε ξανά... δεν νομίζω ότι πρέπει να του "μπούμε" γι'αυτό, μάλιστα μου έδοσε κι εμένα την ευκαιρία να συμμετάσχω, καθώς το παρακάτω σχόλιο θα φαινόταν εντελώς άκαιρο μετά από τόσον καιρό.

Ξεκαθαρίζοντας ότι ΔΕΝ είμαι υπέρ του να λάβει μία γυναίκα την απόφαση να κάνει έκτρωση, αυτό άλλωστε ρητά αντίκειται στις ισχύουσες θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας για το θέμα (προκειμένου περί πιστής, εννοείται), θα ήθελα όμως την πηγή του παρουσιαζομένου στατιστικού στοιχείου, καθώς περιλαμβάνει και σημαντική περίοδο κατά την οποία οι εκτρώσεις ήταν παράνομες, κατά συνέπεια το όποιο νούμερο (και μάλιστα με τέτοια ακρίβεια και χωρίς καν ένα "περίπου" δίπλα για να παραπέμπει ότι) είναι εκτίμηση που δεν πρέπει να εμφανίζεται ως δεδομένο, καθώς απλούστατα δεν είναι και αδυνατίζει το κύρος του υπολοίπου κειμένου.
OberoN έγραψε:Παραθέτω το link όπου το πήρα
For future reference: Όταν παίρνεις κάτι, βάζε ΠΑΝΤΑ το λινκ... είναι θέμα σεβασμού προς την πηγή, αλλά και ευκαιρία για τον αναγνώστη να βρει ένα άλλο σάιτ που να θεωρήσει τελικά ενδιαφέρον (μου'χει συμβεί άπειρες φορές).
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 11 Μάιος 2010, 00:24

silver έγραψε:
Καλή μας Βασιλική, δεν είναι επανάληψη διότι περιέχει μεγαλύτερο αριθμό!

Κάθε ημέρα που τελειώνει, περίπου 600-900 ελληνόπουλα κατακρεουργούνται.
Eχουν τόση σημασία οι αριθμοί; Τους αριθμούς τους δίνουν κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι και δεν μου είναι εύκολο να τους δεχτώ αβλεπί. Δέχομαι ασφαλώς πως οι εκτρώσεις είναι πάμπολλες. Αλλά και ένα μόνο πλάσμα να χανόταν, την ίδια αντίδραση δεν θα έπρεπε να έχουμε; Είναι ανάγκη να επιδιώκουμε να προκαλέσουμε αντίδραση με τον εντυπωσιασμό των αριθμών;

Για δυο- τρία-δέκα Παλαιστινάκια αραδιάζετε αμέτρητες καταχωρήσεις και αφορισμούς,
για 700 ελληνόπουλα δεν τους αξίζει έστω μια καταχώριση τον μήνα;

Ενοχλεί και αυτό;
Αυτό που ενοχλεί είναι ότι εδώ μιλάς λες και εγκρίνουμε τις εκτρώσεις ή αδιαφορήσαμε για το ζήτημα αυτό. Φρονώ πως το λιγότερο που θα'πρεπε να κάνεις, είναι να παρακολουθείς το θέμα που ανοίγεις ο ίδιος. Εδώ μιλάς λες και δεν αντελήφθης ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων κατέθεσαν άποψη εδώ, εκφράστηκε σαφώς ενάντια των εκτρώσεων. :dunno:

Όσο για τα παλαιστινιάκια, είναι ξέχωρο θέμα. Το κάθε θέμα το τιμούμε (όσοι το πραγματευόμαστε) με τις τοποθετήσεις μας. Για τα παιδάκια που αναφέρεις, μου κάνει κι εμένα εντύπωση που δεν αισθάνεσαι συμπόνια, και μάλλον το προσπερνάς με αδιαφορία. Να υποθέσω ότι αν ο αριθμός αυτός ήταν ενδεικτικός των εκτρώσεων που γίνονται στην Παλαιστίνη, δε θα σου καιγότανε καρφί κι ότι για σένα τα παλαιστινιάκια είναι παιδάκια ενός κατώτερου Θεού; (Που'σαι μεγάλε να πιάσεις το βούρδουλα...:mastigio: )

Διαθέτετε πολύ χρόνο να μάθετε από τον Αlex Jones την αιτία των συμφορών μας.
Εδώ την έχετε έτοιμη αλλά δεν θέλετε να την δεχθείτε διότι είναι της Αγίας Γραφής.
Δεν θέλουμε να δεχτούμε τι ακριβώς, βρε άνθρωπέ μου ;;;; :shock:
Θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις το τόπικ που ο ίδιος άνοιξες απ'την αρχή, και να δεις επιτέλους τις τοποθετήσεις μας, γιατί πολύ φοβάμαι πως δεν υποτιμάς/αδικείς μόνο εμάς που τοποθετηθήκαμε, αλλά και την δική σου ικανότητα αντίληψης και κατανόησης.

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Αγία Γραφή και μην προσπαθείς να προάγεις τις υποκειμενικές σου φαντασιώσεις. Επίτρεψέ μου ομως να σου πω ότι η αρνητική προσέγγιση πολλών ανθρώπων απέναντι στις εκτρώσεις, δεν εκπορεύεται απαραίτητα από την Αγ. Γραφή συγκεκριμένα, αλλά από αυτό που τους επιτάσσει η δική τους συνείδηση ο δικός τους ηθικός Κώδικας και το δικό τους σύστημα αξιών. Δεν ανακάλυψε η Αγ. Γραφή την πυρίτιδα της ηθικής, αυτή προϋπήρχε. Απλά την πήρε και την έκανε σημαία της.

Ελπίζω να έχεις ήδη δειπνήσει και να μην σου χάλασα την διάθεση... :D
(κάνε λίγο υπομονή και θα απέλθω από τον μάταιο αυτό κόσμο, δεν θα σε ενοχλώ πλέον ).
.
Δεν έχω ούτε και εξέφρασα καμία επιθυμία αγαπητέ μου να απέλθεις από τον μάταιο τούτο κόσμο! Προς Θεού! Άλλωστε αυτή η ώρα δεν μπορεί να προκαθοριστεί από κανέναν. (άνθρωπο). Ούτε καν από το φόρουμ δε θέλω να απέλθεις. Θέλω απλά να σε ταρακουνάω λίγο, έστω και εκνευρίζοντάς σε, μπας και βάλεις μυαλό. Ουτοπικό το ξέρω, αλλά ποιος σου'πε ότι δεν γίνομαι και ουτοπική ενίοτε; :wink:

exiled έγραψε: Ήθελε να επαναφέρει το νήμα στα ενεργά και το έβαλε ξανά... δεν νομίζω ότι πρέπει να του "μπούμε" γι'αυτό, μάλιστα μου έδοσε κι εμένα την ευκαιρία να συμμετάσχω, καθώς το παρακάτω σχόλιο θα φαινόταν εντελώς άκαιρο μετά από τόσον καιρό.
Αγαπητέ μου, αν και εκτιμώ τα μέγιστα το γεγονός ότι προσέτρεξες προς υπεράσπιση του Ασημένιου, πρέπει να σου πω ότι βρήκα το σκεπτικό σου εδώ ολίγον ελλειμματικό. (τστστσ...τι έπαθες; Μέχρι τυπογραφικό είδα! -οοχι, δε θα πω ορθογραφικό γιατί είσαι ορθογράφος. Δεν είναι η μέρα σου σήμερα μου φαίνεται...διυλίζεις κώνωπες στο "λ" κι αφήνεις καμηλιέρηδες να περνάνε στο "ο" :lol: :P )

Αν ήθελε να επαναφέρει απλάτο θέμα, μπορούσε να πει...τι γίνεται ρε παιδιά; Δε θα το συνεχίσουμε; Όχι να με κάνει να ψάχνω μια ώρα να βρω σε ποιο άλλο τόπικ είχε αναρτηθεί το ίδιο πράγμα, για να το συνενώσω με το παρόν! :banghead: Εκνευριστικό το σαφές; :P (δεν συνυπολόγισες αυτή τη συνιστώσα, εξ ου και το ελλειμματικόν που έλεγα :loco: )
Ξεκαθαρίζοντας ότι ΔΕΝ είμαι υπέρ του να λάβει μία γυναίκα την απόφαση να κάνει έκτρωση, αυτό άλλωστε ρητά αντίκειται στις ισχύουσες θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας για το θέμα (προκειμένου περί πιστής, εννοείται),
'Οπως προείπα, η εκκλησία δεν έχει ανακαλύψει την πυρίτιδα της ηθικής.
Ο ηθικός κώδικας σε βασικές αρχές είναι αρχαιότατος. Μπορώ να σε παραπέμψω και στα Δελφικά παραγγέλματα να δεις και τον πληρέστερο ηθικό κώδικα όλων των εποχών, όχι δέκα εντολούλες γραμμένες στο ποδάρι και το λιθάρι, και ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε. :wink:

For future reference: Όταν παίρνεις κάτι, βάζε ΠΑΝΤΑ το λινκ... είναι θέμα σεβασμού προς την πηγή, αλλά και ευκαιρία για τον αναγνώστη να βρει ένα άλλο σάιτ που να θεωρήσει τελικά ενδιαφέρον (μου'χει συμβεί άπειρες φορές).
Σωστή επισήμανση. Υπάρχει στο άρθρο 6 των Κανόνων μας άλλωστε. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Τρί 11 Μάιος 2010, 01:59

ArELa έγραψε:
exiled έγραψε: Ήθελε να επαναφέρει το νήμα στα ενεργά και το έβαλε ξανά... δεν νομίζω ότι πρέπει να του "μπούμε" γι'αυτό, μάλιστα μου έδοσε κι εμένα την ευκαιρία να συμμετάσχω, καθώς το παρακάτω σχόλιο θα φαινόταν εντελώς άκαιρο μετά από τόσον καιρό.
Αγαπητέ μου, αν και εκτιμώ τα μέγιστα το γεγονός ότι προσέτρεξες προς υπεράσπιση του Ασημένιου, πρέπει να σου πω ότι βρήκα το σκεπτικό σου εδώ ολίγον ελλειμματικό.

Αν ήθελε να επαναφέρει απλάτο θέμα, μπορούσε να πει...τι γίνεται ρε παιδιά; Δε θα το συνεχίσουμε; Όχι να με κάνει να ψάχνω μια ώρα να βρω σε ποιο άλλο τόπικ είχε αναρτηθεί το ίδιο πράγμα, για να το συνενώσω με το παρόν! :banghead: Εκνευριστικό το σαφές; :P (δεν συνυπολόγισες αυτή τη συνιστώσα, εξ ου και το ελλειμματικόν που έλεγα :loco: )
Εγώ ένα νήμα είδα, με 8 σελίδες... αν συνένωσες χωρίς να το πάρω χαμπάρι (και χωρίς να το αναφέρεις) έχεις τα δίκια σου κι εσύ... καλό είναι να συνεχίζουμε στα ίδια νήματα, όσο γίνεται.

Και το λάθος μου ήταν ορθογραφικό... δεν είναι δίπλα δίπλα το ο με το ω για να'ναι τυπογραφικό (δακτυλογραφικό ακριβέστερα, typo βαρβαριστί)... τα λ που αναφέρεσαι είναι βασικά ζήτημα συντακτικού (και παρακαλώ να μην γίνονται αναφορές σε pm δημοσίως)
Ξεκαθαρίζοντας ότι ΔΕΝ είμαι υπέρ του να λάβει μία γυναίκα την απόφαση να κάνει έκτρωση, αυτό άλλωστε ρητά αντίκειται στις ισχύουσες θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας για το θέμα (προκειμένου περί πιστής, εννοείται),
'Οπως προείπα, η εκκλησία δεν έχει ανακαλύψει την πυρίτιδα της ηθικής.
Ο ηθικός κώδικας σε βασικές αρχές είναι αρχαιότατος. Μπορώ να σε παραπέμψω και στα Δελφικά παραγγέλματα να δεις και τον πληρέστερο ηθικό κώδικα όλων των εποχών, όχι δέκα εντολούλες γραμμένες στο ποδάρι και το λιθάρι, και ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε. :wink: [/quote]Γνωστά τα δελφικά παραγγέλματα, τα οποία είναι πολύ παραπλήσια με τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας (προσοχή εδώ: τη διδασκαλία λέω, όχι την αντίληψη του καθενός περί αυτής, ούτε φυσικά και ορθοδοξοφανείς αλλά κατ' ουσίαν προτεσταντικές εκδοχές που σου αραδιάζουν χωρία κατά το δοκούν και πέρα από την ουσία και πνεύμα του δόγματος) στους περισσότερους τομείς... ακριβέστερα, δεν θα βρεις ένα που να αντίκειται στο ορθόδοξο δόγμα (η έμφαση ή η έκφραση μπορεί να διαφέρει).

Κάθε θρησκεία συνοδεύεται και από μία ηθική, η οποία είναι στηριγμένη πάνω στα βασικά δόγματά της... προφανώς ο Χριστιανισμός γενικά δεν έχει ανακαλύψει την πυρίτιδα, αφού όπως είπα μέρος κάθε θρησκείας (αλλά και πλήρους φιλοσοφικού συστήματος) είναι η ηθική, όμως η ορθόδοξη χριστιανική εκδοχή και πολύ κοντά (και πιο μπροστά, κατά τη γνώμη μου) στα δελφικά παραγγέλματα είναι, και φυσικά δεν περιορίζεται στις δέκα εντολές που ανέφερες.

Αλλά μην μπαχαλεύουμε το θέμα... ο silver προηγουμένως είπε πού στηρίζει το νούμερο που έγραψε, αλλά με τρόπο που περισσότερο προβληματισμό δημιουργεί, παρά σε ερωτήματα... πριν εκθέσω τον προβληματισμό, ας το ξανασκεφτεί και επανέλθει, αν θέλει.

Να σημειώσω ότι πολλές φορές θαυμάζω την ευκολία με την οποία γράφονται φαντασιακοί αριθμοί ώστε μάλιστα να φαίνονται και ακριβείς και λαμβάνονται ως δεδομένοι.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 11 Μάιος 2010, 02:58

exiled έγραψε:Εγώ ένα νήμα είδα, με 8 σελίδες... αν συνένωσες χωρίς να το πάρω χαμπάρι (και χωρίς να το αναφέρεις) έχεις τα δίκια σου κι εσύ... καλό είναι να συνεχίζουμε στα ίδια νήματα, όσο γίνεται.
ΑΑΑΑΑΑ έχουμε ανάδρομο Ερμή σήμερα; Επεξηγώ: Ένα και μοναδικό νήμα υπήρχε. Αυτό μέσα στο οποίο μιλάμε τώρα. Θυμόμουν όμως ότι είχα ξαναδεί αυτό το ποστ και έψαχνα να το βρω αλλού! Δεν διανοήθηκα ότι ο ίδιος άνθρωπος θα ανέβαζε το ίδιο ποστ στο ίδιο νήμα, το οποίο μάλιστα είναι και δικό του. :nuts:

Τα υπόλοιπα τα αντιπαρέρχομαι. Μάλλον άστοχο χιούμορ από μεριάς μου. Τις κάνω αυτές τις πατάτες. (για ένα λ μίλησα, δεν αναφερθηκα εκτεταμένα όπως το λες δημόσια, σε τίποτα. έλεος.. σόρι τελικά)

Γνωστά τα δελφικά παραγγέλματα, τα οποία είναι πολύ παραπλήσια με τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Δεν έχω εντρυφήσει τόσο στην διδασκαλία όπως τη λες για να ξέρω, έχω απλά μελετήσει μόνη μου τις γραφές. (Τα του σχολείου δεν πιάνονται, δεν τα μελέτησα επειδή ήθελα, και δεν έδινα τη δέουσα προσοχή). Οπότε δέχομαι καλή τη πίστη αυτό που λες. Αλλά και πάλι στη σκέψη μου καταλήγεις. Αφού τα δελφικά συντάχθηκαν κάτι αιώνες πριν τη δημιουργία της χριστιανορθόδοξης εκκλησίας, πάλι δεν ανακάλυψε εκείνη την πυρίτιδα, και είναι εξ αρχής άτοπο να παραπέμπουμε σ'αυτή όταν πραγματευόμαστε ένα ηθικό ζήτημα, το οποίο αφορά άτομα απασών των θρησκειών ή κοσμοθεάσεων, που όμως έχουν έναν κοινό ηθικό κώδικα.

(προσοχή εδώ: τη διδασκαλία λέω, όχι την αντίληψη του καθενός περί αυτής, ούτε φυσικά και ορθοδοξοφανείς αλλά κατ' ουσίαν προτεσταντικές εκδοχές που σου αραδιάζουν χωρία κατά το δοκούν και πέρα από την ουσία και πνεύμα του δόγματος) στους περισσότερους τομείς... ακριβέστερα, δεν θα βρεις ένα που να αντίκειται στο ορθόδοξο δόγμα (η έμφαση ή η έκφραση μπορεί να διαφέρει).
Σωστός! :thumb:

Κάθε θρησκεία συνοδεύεται και από μία ηθική, η οποία είναι στηριγμένη πάνω στα βασικά δόγματά της...
Δεν αντιλέγω.

προφανώς ο Χριστιανισμός γενικά δεν έχει ανακαλύψει την πυρίτιδα, αφού όπως είπα μέρος κάθε θρησκείας (αλλά και πλήρους φιλοσοφικού συστήματος) είναι η ηθική, όμως η ορθόδοξη χριστιανική εκδοχή και πολύ κοντά (και πιο μπροστά, κατά τη γνώμη μου) στα δελφικά παραγγέλματα είναι, και φυσικά δεν περιορίζεται στις δέκα εντολές που ανέφερες.

Ποιο "μπροστά", θα συμφωνήσω αν εννοείς τον ηθικισμό. Μπήκε μπόλικος από δαύτον στα δόγματα, ειδικά αν εστιάσουμε στα σεξουαλικά ενοχικά που "φυτεύονται" στα μυαλά. Η ηθική είναι άλλη ιστορία. Συχνά, λόγω της λεπτής διαχωριστικής τους γραμμής, συγχέονται τα δυο.

Εν πάση περιπτώσει, η ηθική δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα καμίας φιλοσοφίας/θρησκείας ή θέασης ή για να στο πω πιο λονδρέζικα, καμία εκκλησία δεν έχει το copyright της ηθικής. Υπάρχουν άτομα που συνειδητά δηλώνουν άθεοι ή άθρησκοι. Τι να πούμε δηλαδή ότι αυτοί δεν έχουν ηθικό κώδικα; Ή ότι δεν είχε ηθικό κώδικα ο Σωκράτης για παράδειγμα, που δεν ανήκε σε κανένα χριστιανικό δόγμα, δεδομένου ότι δεν υπήρχε τέτοιο στην εποχή του.

Γι'αυτό επιμένω πως δεν χρειάζεται (εγώ δηλαδή το θεωρώ λάθος και ολίγον περιχαρακωμένο) να εμπλέκουμε ντε και καλά και σώνει πάντα τη θρησκεία, όταν πραγματευόμαστε ζητήματα ηθικής και μάλιστα βιοηθικής όπως κάνουμε εδώ.
Αλλά μην μπαχαλεύουμε το θέμα... ο silver προηγουμένως είπε πού στηρίζει το νούμερο που έγραψε, αλλά με τρόπο που περισσότερο προβληματισμό δημιουργεί, παρά σε ερωτήματα... πριν εκθέσω τον προβληματισμό, ας το ξανασκεφτεί και επανέλθει, αν θέλει.
Ο σίλβερ κολλάει στα νούμερα. Κατά τη γνώμη μου κακώς στεκόμαστε σ'αυτά. Το ηθικό ή ανήθικο της έκτρωσης συζητάμε εδώ, είτε πρόκειται για ένα πλάσμα, είτε για χιλιάδες. Και για να μην αιωρούνται αβεβαιότητες, προσωπικά δηλώνω (το αυτονόητο που δεν είχε καταλάβει ως τώρα ο σιλβερ) ότι την έκτρωση τη θεωρώ δολοφονία και άρα πράξη ανήθικη.
Να σημειώσω ότι πολλές φορές θαυμάζω την ευκολία με την οποία γράφονται φαντασιακοί αριθμοί ώστε μάλιστα να φαίνονται και ακριβείς και λαμβάνονται ως δεδομένοι.
Αυτό το σπορ είναι προσφιλές σε πολλούς. :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Τρί 11 Μάιος 2010, 15:20

ArELa έγραψε: Αυτό το σπορ είναι προσφιλές σε πολλούς. :cool:

Αρχής γενομένης από τον Alex Jones περί μειώσεως της ανθρωπότητας από τους Νεοταξίτες

σε 500 εκατομμύρια !...

Καλή σου ημέρα Βικάκι μας :D
(εδώ είναι 8.15 πρωϊνή )

.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 11 Μάιος 2010, 15:34

silver έγραψε:
ArELa έγραψε: Αυτό το σπορ είναι προσφιλές σε πολλούς. :cool:

Αρχής γενομένης από τον Alex Jones περί μειώσεως της ανθρωπότητας από τους Νεοταξίτες

σε 500 εκατομμύρια !...

Καλή σου ημέρα Βικάκι μας :D
(εδώ είναι 8.15 πρωϊνή )

.

Aπό ΟΛΟ το κατεβατό μόνο σ'αυτή την ατάκα μου που ΔΕΝ απηύθυνα σ'εσένα, βρήκες να απαντήσεις; Αυτό από μόνο του λέει πολλά, ένα το κρατούμενο.

Δεύτερο κρατούμενο: Αν μας εκφράζεις εδώ αμφιβολίες περί των προθέσεων των νεοταξιτών να μειώσουν τον πληθυσμό, συνέχισε αγόρι μου να πίνεις το νερό που σου πασάρουν, τα χαπάκια για την πίεση, την καρδιά, τα συκώτια, τις χοληστερίνες και όλα τα συναφή στα οποία καταφεύγουν οι άνθρωποι ειδικά όταν μεγαλώνουν, συνέχισε να τραβάς βαθύτατες εισπνοές όταν περνάνε και σε ψεκάζουν από πάνω σαν να'σουν έντομο, και μετά τράβα στον καναπεδάκο σου, άραξε χαλαρά μπροστά απ'τον υπνωτιστή τους που λέμε τηλεόραση, και ζήσε περιχαρής μέσα στην επίπλαστη ασφάλειά σου ώσπου να τινάξεις τα πέταλα, πιστεύοντας ότι το σύστημα σε αγαπάει και σε προστατεύει. Καθώς θα κάνεις όμως την ηρωική σου έξοδο απ'το μάταιο τούτο κόσμο (όταν την κάνεις όπως θα την κάνουμε όλοι μας) κράτα και μια πισινή στο τσιτάτο "με καλεί ο Θεός", γιατί μπορεί συναντώντας τον Πλάστη σου, να πάθεις πολιτισμικό σοκ όταν σου πει "εγώ δεν σε κάλεσα τέκνο μου, αυτά τα λαμόγια σ'έστειλαν πρόωρα". :lol: Πέρα απ'αυτό, το ξέρω ότι είναι δύσκολο να κοιτάξεις και λίγο παραπέρα απ'το μικρόκοσμό σου, αλλά ίσως είναι καιρός σαν καλός χριστιανός να αναλογιστείς ότι η εσκεμμένη κακοδιαχείριση που αφήνει το άλλο μισό του πλανήτη να πεινάει και να πεθαίνει, είναι επίσης μέσα στα πλαίσια της σχεδιάρας τους για τον αποπληθυσμό. Δες κι αυτόν εδώ τι λέει... http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 165&t=9963 Τον Άλεξ τον απορρίπτεις εκ προοιμίου, αλλά πού ξέρεις, μπορεί αυτόν να τον πιστέψεις αφού (ως δηλωμένος χριστιανός σιωνιστής) είναι σ'αυτούς που μάλλον θα σου είναι συμπαθής εσένα. :loco:

Αρκετά ξέφυγα. :offtopic: Ζητώ συγνώμη για την εκτροπή.
Πίσω στο θέμα μας τώρα :back:

Τελευταία ερώτηση στον Ασημένιο: Σ'αυτά που σου παρέθεσα, απαντησούλα θα'χουμε, ή θα τα κάνουμε γαργάρα και θα τα προσπεράσουμε σφυρίζοντας αδιάφορα; :whistle:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 11 Μάιος 2010, 19:14

Από τη μία γίνονται χιλιάδες εκτρώσεις κάθε χρόνο.
Από την άλλη υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.
Ας εξετάσουμε το θέμα από μιά άλλη οπτική.

Γιατί προωθείται τόσο πολύ από το επιστημονικό ιερατείο η εξωσωματική ενώ ταυτόχρονα το κράτος βάζει φραγμούς στην υιοθεσία?
Υπάρχουν επίσης πολλά παιδιά σε ιδρύματα τα οποία θα μπορούσαν να υιοθετηθούν ή να βρούν μία ανάδοχη οικογένεια. Αλλά και κει υπάρχουν φραγμοί.

Όλο αυτό το σκηνικό είναι πολύ υποκριτικό ίσως και εγωιστικό, εγωκεντρικό, ατομιστικό.

Κάποια παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν σε ιδρύματα.
Κάποιες οικογένειες θα ήθελαν να είναι ανάδοχες αλλά δεν μπορούν λόγω του σχετικά χαμηλού εισοδήματος.

Αν κάποια οικογένεια ζητήσει να γίνει ανάδοχη η κοινωνική λειτουργός κάνει την εξής ερώτηση στους κοντινούς συγγενείς (στα πλαίσια της κοινωνικής έρευνας).

Γιατί ο αδερφός ή ο γιός σου δεν έκανε εξωσωματική?
Τι πρόβλημα έχουν και δεν μπορούν να κάνουν παιδιά?

Τι εξυπηρετεί όλο αυτό το σχέδιο.
Ας απαντήσουν οι περισσότερο υποψιασμένοι.

Εχει αυτό κάποια σχέση με την ευγονική.?
Με τον έλεγχο των γεννήσεων?
Με τη γενίκευση εξωσωματικών γεννήσεων με ιατρική παρέμβαση?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Τρί 30 Ιούλ 2013, 01:30

MSNBC host says newborn infants don't count as 'alive' unless parents decide they do; infanticide is the new abortion

This article is not about abortion. It's about the murder of children after they are born. Because once a child is born alive, terminating that life is no longer a "choice" … it's murder by every legal and moral standard. Because while abortion friends and foes can argue about when life begins in the womb, no one disagrees that a child born alive is, well, ALIVE… do they?

Indeed, they do. MSNBC talking head Melissa Harris-Perry insists that life only begins when the parents have a "feeling" that it begins. "When does life begin? I submit the answer depends an awful lot on the feeling of the parents. A powerful feeling -- but not science," Harris-Perry said to nationwide astonishment on her July 21 MSNBC show...

http://www.naturalnews.com/041398_post- ... Perry.html

The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 22 Φεβ 2014, 14:56

Βλέποντας αυτό:

πώς γίνεται να μην βλέπουμε θετικά κάθε νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις;

~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 22 Φεβ 2014, 15:27

OTTO έγραψε:Βλέποντας αυτό:
και αυτό... http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 38#p100738
OTTO έγραψε:πώς γίνεται να μην βλέπουμε θετικά κάθε νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις;
ο νομος έχει χαλαρώσει (παγκοσμίως) εδώ και δεκαετίες.
Στα πλαίσια της "ανάγκης" για αποπληθυσμό, μην εκπλαγείς
αν τον δεις να καταργείται τελείως, ή να πάρει άλλος τη θέση του
που να υποχρεώνει άμβλωση...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 22 Φεβ 2014, 16:07

OTTO έγραψε:Βλέποντας αυτό:

πώς γίνεται να μην βλέπουμε θετικά κάθε νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις;

ΝΑΙ.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 22 Φεβ 2014, 16:12

Πολλοι γονείς δεν είναι έτοιμοι να κάνουν παιδιά. πολλες φορές ακόμα και αν παίρνουν προφυλάξεις, ατυχήματα συμβαίνουν (οπότε μην βιαστείτε να κατηγορήσετε την σσυδοσία).
Πολλές φορές οι κοπέλες που μένουν έγκυες είναι ανήλικες. Οχι απαραίτητα γιατί έγινε κανα σκηνικό με ενήλικο (που μπορεί κι αυτό να γίνει) αλλα γιατί πλέον φασώνονται απο το γυμνάσιο.
Πως μπορει κάποιοι που κατηγορουν ως άκαρδους όσους είναι υπέρ των εκτρώσεων να ζητούν απο ενα παιδί να κάνει παιδι;
Επισης πόσο άκαρδος μπορεί να είναι κάποιος που ζητάει απο ενα θυμα βιασμου να κυοφορίσει το παιδί του βιαστή της;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 22 Φεβ 2014, 16:13

Και ότι και να μου λετε για αποπληθυσμους. κάποια θέματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. και δεν ετεροπροσδιορίζονται βαση της ατζέντας της ΝΤΠ, αλλα είναι όπως είναι. Δικαίωμα σου να κανεις ότι θέλεις με το σώμα σου.. τοσο απλο.
Richard Dawkins έγραψε: With respect to those meanings of "human" that are relevant to the morality of abortion, any fetus is less human than an adult pig
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Σάβ 22 Φεβ 2014, 16:22

Αρκεί να μην αφαιρείς την κριτική (γενικά μιλώντας) και την βαφτίζεις ''ρατσισμό'' ή κάτι άλλο, από όσους διαφωνούν με αυτή τη διαδικασία...
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 22 Φεβ 2014, 16:26

Oσο δεν νομοθετει αυτος που το υποστηριζει το θεωρω μια αποψη.
Οταν ομως ειναι ο νομοθετης θεωρω οτι παραβιαζει τα δικαιωματα των άλλων χωρίς να του εχει δωθεί τέτοια αρμοδιότητα.
Ουτε κανε η πλειοψηφια δεν μπορει να παραβιασει τα δικαιώματα της μειοψηφίας. αυτο ειναι πανανθρώπινη αξια θεωρω.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 22 Φεβ 2014, 16:59

Divine Sinner έγραψε:Και ότι και να μου λετε για αποπληθυσμους. κάποια θέματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. και δεν ετεροπροσδιορίζονται βαση της ατζέντας της ΝΤΠ, αλλα είναι όπως είναι. Δικαίωμα σου να κανεις ότι θέλεις με το σώμα σου.. τοσο απλο.
Δεν πιστεύω να λες ότι υπάρχει άνθρωπος που έχει δικαίωμα να δολοφονήσει το ανθρωπάκι που είδαμε στο βίντεο να κουνιέται ώστε να προστατευτεί.

Δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα.
Divine Sinner έγραψε:Πως μπορει κάποιοι που κατηγορουν ως άκαρδους όσους είναι υπέρ των εκτρώσεων να ζητούν απο ενα παιδί να κάνει παιδι;
Να το γεννήσουν και να το δώσουν αλλού το παιδί. Από πότε η δολοφονία είναι δικαίωμα;;;

Το σώμα του εμβρύου δεν είναι σώμα δικό τους.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 22 Φεβ 2014, 17:02

Το σωμα του εμβρυου δεν ειναι καν σωμα. και το βιντεακι ειναι μουφα. εκτος αν ειναι αμβλωση οπότε προκειται για προπαγανδιστικό μιας και μιλαει για έκτρωση.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 22 Φεβ 2014, 17:06

Σε κανενα είδος έκτρωσης το εμβρυο δεν βγαίνει ζωντανό απο τη μήτρα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”