Palestine --Το όνομά μου είναι Rachel Corrie

Άβαταρ μέλους
Astrea
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Astrea
Φύλο: Γυναίκα

Palestine --Το όνομά μου είναι Rachel Corrie

Δημοσίευση από Astrea » Παρ 26 Μαρ 2010, 12:28

Επί ευκαιρίας ανοίγματος των δυο τοπικ σχετικά με το Ισραήλ … θα ήθελα να προσθέσω ένα ζήτημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και αυτό ακούει στο όνομα Γάζα!
Πραγματικά αισθάνομαι ότι αυτό το θέμα έχει ξεχαστεί..

Εικόνα

Και ναι κατεδαφίζονται σπίτια, άνθρωποι οδηγούνται στον αφανισμό, έχουν αποκοπεί και αποκλειστεί και η υποκρισία του δυτικού κόσμου είναι ασύλληπτη.

Θα ήθελα βέβαια να σημειώσω ότι με αυτό το τόπικ δεν δηλώνω αντισημιτισμό. Λαμβάνω απεγνωσμένες εκλύσεις νέων ανθρώπων από το Ισραήλ για να τους ενισχύσουμε, παιδιά που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες επειδή δεν δέχονται να καταταγούν στον στρατό, που δεν δέχονται να σκοτώνουν τους γείτονες τους .. όπως αποκαλούν τους Παλαιστίνιους και αυτές οι φωνές είναι μια ελπίδα!

Στις 16/03/2010 ήταν η 7η Επέτειος του θανάτου της 23χρονης Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας Rachel Corrie
… καταπλακώθηκε από ισραηλινή μπουλντόζα στη Γάζα προσπαθώντας να αποτρέψει την κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών

"Αυτό που πληρώνουμε να συμβαίνει εδώ είναι σατανικό. Ίσως γενικά η ανισότητα στον κόσμο και η εξαθλίωση των ζωών των ανθρώπων που δουλεύουν κάθε μέρα να είναι κάτι πιο σατανικό από ότι φανταζόμαστε. Αυτό πρέπει να σταματήσει."
Rachel Corrie – Παλαιστίνη 2003

7 χρόνια μετά το θάνατο της Rachel Corrie, φέτος για πρώτη φορά επετράπει η είσοδος στο Ισραήλ των ακτιβιστών μαρτύρων της υπόθεσης και η δίκη... ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου...

18 Μαρτίου 2004 – Συνέντευξη της μητέρας της, Cindy Corrie στον αμερικάνικο τύπο
«Αυτές τις μέρες πριν από ένα χρόνο, η κόρη μου, Rachel Corrie, σκοτώθηκε στην περιοχή Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, όταν καταπλακώθηκε από μία ισραηλινή μπουλντόζα επανδρωμένη με δύο στρατιώτες. Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε άφεση στους δύο στρατιώτες και έκλεισε την υπόθεση, ενώ αρνείται να δώσει στην αμερικάνικη κυβέρνηση την πλήρη αναφορά που προέκυψε απ’ την έρευνα της στρατιωτικής αστυνομίας σχετικά με το θάνατό της. Από την εν λόγω έρευνα, μόνο τα «συμπεράσματα» δημοσιοποιήθηκαν, ενώ η ονομαστική αναφορά στους δύο στρατιώτες περιορίστηκε στη χρήση των αρχικών τους: Λοχίας Y.F. και Λοχίας E.V. Τα αρχικά τους είναι το μόνο που γνωρίζουμε για αυτούς.

Η οικογένειά μου εξακολουθεί να απαιτεί απ’ την κυβέρνηση να διερευνήσει τις αιτίες του θανάτου της Rachel. Και όσο βρισκόμαστε σε αυτή την αναμονή, εξακολουθώ ν’ αναρωτιέμαι για τον Y.F. και τον E.V. Αναρωτιέμαι εάν κι εκείνοι βλέπουν εικόνες της Rachel. Αναρωτιέμαι εάν κι εκείνοι υποφέρουν ή εάν απλώς η 16η Μαρτίου του 2003 ήταν γι’ αυτούς μία μέρα σαν όλες τις άλλες. Αναρωτιέμαι…»

Και όμως υπήρχαν μάρτυρες !!!

(…. Συνέχεια .. έπεται..)
"Ανυπομονώ να δω όλο και περισσότερους ανθρώπους πρόθυμους ν' αντισταθούν στην κατεύθυνση στην οποία οδηγείται ο κόσμος μας..."
Rachel Corrie
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Palestine --Το όνομά μου είναι Rachel Corrie

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 26 Μαρ 2010, 13:47

Στο τέλος θα κάνουμε υποενότητα για το Ισραήλ μου φαίνεται! :?

Όχι, τό θέμα της Γάζας δεν ξεχάστηκε από μερικούς (και την αφεντιά μου) τουλάχιστον κι ούτε πρόκειται να ξεχαστεί. Σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο search μας, και βάζοντας μόνο τη λέξη "Γάζα" (που να'βαζα και Παλαιστίνη δηλαδή) ανέσυρα κάποια σχετικά τόπικς με αυτή την απάνθρωπη και άνομη και εγκληματικότατη σφαγή αμάχων, την οποία έκανε ωραιότατα γαργάρα ο "πολιτισμένος" (μη χέσω) κόσμος της Δύσης...

Το ένα είναι εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 377#p74377

το άλλο εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 388#p73388

κι ένα άλλο εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 951#p73951

σίγουρα υπάρχουν κι άλλα γιατί θυμάμαι την οργή που "εκτόνωνα" εδώ μέσα εκείνες τις μέρες...

Και η οργή/αγανάκτησή μου δε λιγόστεψε ούτε για τη Ρέιτσελ ούτε για κάθε Ρέιτσελ που έπεσε θύμα της επαίσχυντης απανθρωπιάς τους, και των βάναυσων επιθέσεών τους σε αμάχους που ονόμαζαν "πόλεμο" οι ξεφτίλες. Αυτοί που "βασανισμένοι" απ'το Γ' Ράιχ, έκαναν τον Χίτλερ να φαντάζει σαν αθώο νήπιο με τις πράξεις τους.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 27 Μαρ 2010, 01:18

Γενικώς οι Ισραηλινοί είναι οι καλλίτεροι μαθητές των Γερμανών. Υπάρχει και το προηγούμενο στα στρατόπεδα στη Σάμπρα και τη Σατίλα το 1982 υπό τις διαταγές του Αριέλ Σαρόν.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 27 Μαρ 2010, 02:23

... Επειδή οι Εβραίοι διώκονταν για αιώνες και θα μπορούσαν να νιώσουν ασφαλείς μόνο σε μια εβραϊκή πατρίδα, πολλοί σήμερα πιστεύουν ότι το Ισραήλ αξίζει ειδικής αντιμετώπισης από τις ΗΠΑ. Η δημιουργία της χώρας ήταν χωρίς αμφιβολία μια κατάλληλη αντίδραση στο μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων κατά των Εβραίων, αλλά στη συνέχεια προκάλεσε νέα εγκλήματα εναντίον ενός τρίτου, εντελώς αθώου: των Παλαιστινίων.
Το γεγονός αυτό ήταν απόλυτα κατανοητό από τους πρώτους ηγέτες του Ισραήλ. Ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν είπε στον Ναούμ Γκόλντμαν, Πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου:

"Αν ήμουν Άραβας ηγέτης, ποτέ δεν θα συνθηκολογούσα με το Ισραήλ. Είναι φυσικό: Τους έχουμε πάρει τη χώρα... καταγόμαστε από το Ισραήλ, αλλά αυτό είναι μια ιστορία 2000 ετών - και τι τους νοιάζει αυτό; Υπήρξε ο αντισημιτισμός, οι Ναζί, ο Χίτλερ, αλλά φταίνε σε τίποτα αυτοί; Βλέπουν μόνο ένα πράγμα: Ότι ήρθαμε και κλέψαμε τη χώρα τους. Γιατί θα έπρεπε να το δεχτούν αυτό;"

... Όταν η Γκόλντα Μέιρ ήταν πρωθυπουργός, είχε πει το περίφημο: "αυτό που λέγεται Παλαιστίνιος δεν υπάρχει".

Ο Μπεν Γκουριόν αναγνώρισε ότι οι πρώτοι Σιωνιστές δεν φέρθηκαν καθόλου φιλικά στους Παλαιστινίους, που αντέδρασαν στη διείσδυση και τις καταπατήσεις των εδαφών τους - πράγμα που δεν προκαλεί καμία έκπληξη, δεδομένου ότι οι Σιωνιστές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν δικό τους κράτος σε αραβικό έδαφος. Στη δημιουργία του Ισραήλ το 1947-48 περιλαμβάνονταν και πράξεις εθνοκάθαρσης, όπως εκτελέσεις, σφαγές και βιασμοί από Εβραίους, αλλά και η μετέπειτα συμπεριφορά του Ισραήλ, συχνά απάνθρωπη, υπονόμευσε κάθε αξίωση ηθικής ανωτερότητας. Στην επταετία 1949-1956, για παράδειγμα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μεγάλο αριθμό (μεταξύ 2.700 και 5.000) Αράβων που είχαν εισχωρήσει στο Ισραήλ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν άοπλοι. Η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) δολοφόνησε εκατοντάδες Αιγυπτίους αιχμαλώτους πολέμου (και στους πολέμους, του 1956 και του 1967), ενώ το 1967, εκδίωξε μυριάδες Παλαιστίνιους (ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 100.000 - 260.000) από την πρόσφατα κατακτηθείσα Δυτική Όχθη, όπως και 80.000 Σύριους από τα υψώματα του Γκολάν.
Στη διάρκεια της πρώτης ιντιφάντα, η IDF μοίρασε ρόπαλα στους στρατιώτες της και τους ενθάρρυνε να σπάσουν τα κόκαλα των Παλαιστινίων διαδηλωτών. Το σουηδικό τμήμα της οργάνωσης "Σώστε τα Παιδιά" υπολόγισε ότι "23.600 με 29.900 παιδιά χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη για τραυματισμούς από ξυλοδαρμούς που υπέστησαν τα δύο πρώτα χρόνια της ιντιφάντα. Περίπου το ένα τρίτο από αυτά ήταν κάτω των δέκα ετών. Η αντίδραση στη δεύτερη ιντιφάντα ήταν ακόμη πιο βίαιη - τόσο που η εφημερίδα Χααρέτζ έγραψε ότι "η IDF... μετατρέπεται σε μια δολοφονική μηχανή, η αποτελεσματικότητα της οποίας προκαλεί δέος αλλά και σοκ". Η IDF έριξε ένα εκατομμύριο σφαίρες, τις πρώτες μέρες της εξέγερσης.
Από τότε, για κάθε χαμένο Ισραηλινό, το Ισραήλ έχει σκοτώσει 3,4 Παλαιστινίους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήσαν αθώοι περαστικοί. Η αναλογία παιδιών Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους προς τα παιδιά των Ισραηλινών είναι ακόμη μεγαλύτερη: 5,7 προς 1.

John Mearsheimer
Stephen Walt
Το Ισραηλινό Λόμπι και η πολιτική των Η.Π.Α.
Εκδόσεις Θύραθεν
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Astrea
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Astrea » Σάβ 27 Μαρ 2010, 14:45

silver έγραψε:
ArELa έγραψε:

Να υποθέσω τώρα πως τα φονικά και οι γενοκτονίες των τελευταίων δεν σε ενοχλούν ιδιαίτερα; ή μήπως νιώθεις ένα " αααααααααχ, το φχαριστήθηκα, τους άξιζε τους παλιο ιμάμηδες;" (ουδόλως Χριστιανικό, ξέρεις).

Δεν το φχαριστήθηκα, αλλά δοθείσης της ευκαιρίας ξέρω ότι θα μου κόψουν και μένα το λαιμό οι ιμάμηδες,
όπως στη Κύπρο στη Πόλη και όπου τους δοθεί η δυνατότητα.

Μέχρι το Σούνιο βολτάρουν τα καθήκια και σας, σας πιάνει η ψευδο-ευαισθησία;

.
Ψευδο-ευαισθησία??? Μιλάμε για την Παλαιστίνη, μιλάμε για ανθρώπους που είναι ολοκληρωτικά αποκλεισμένοι!
Διακρίνω μία συγχιση με το τι θρήσκευμα έχουν αυτοί οι άνθρωποι... αλλά μιλάμε πάλι για ανθρώπους
Μιλάμε για αδικία!
Μιλάμε για θηρειωδία!
Μιλάμε για την χειρότερη μορφή φασισμού απο αυτή του Χίτλερ... και όπως επισημανε ο Σταυραετός.. όχι απλα διδαχτήκανε απο τον Χίτλερ, τον ξεπεράσανε κιόλας!
Τι σχέση έχει η Τούρκικη φρεγάτα? Θα τρελαθώ!! Το τι συμβαίνει με την γείτονα χώρα είναι αποτέλεσμα λανθασμένων κινήσεων εξ. πολιτικής... και αντί να επικεντρωθούμε στο ποιός κ τι έκανε... οι ιμάμηδες μας φταίνε!!

Μου θύμισε τα λεγόμενα ενός βλάκα ιεροκύρηκα της Αμερικής που δήλωσε οτι καλά πάθανε στην Αιτή γιατί πιστεύουν στην μαγεία!!

Ψευδο-ευαισθησία :swear:
"Ανυπομονώ να δω όλο και περισσότερους ανθρώπους πρόθυμους ν' αντισταθούν στην κατεύθυνση στην οποία οδηγείται ο κόσμος μας..."
Rachel Corrie
Άβαταρ μέλους
Astrea
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Astrea » Σάβ 27 Μαρ 2010, 14:48

Αίολε... πραγματικά σε ευχαριστώ για την τοποθετησή σου επι του θέματος... :clap:
Rachel Corrie
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από silver » Σάβ 27 Μαρ 2010, 18:19

Astrea έγραψε:
Ψευδο-ευαισθησία??? Μιλάμε για την Παλαιστίνη, μιλάμε για ανθρώπους που είναι ολοκληρωτικά αποκλεισμένοι!
Διακρίνω μία συγχιση με το τι θρήσκευμα έχουν αυτοί οι άνθρωποι... αλλά μιλάμε πάλι για ανθρώπους
Μιλάμε για αδικία!
Μιλάμε για θηρειωδία!

Είσαι ελεύθερη, και δικαίωμά σου να βλέπεις τα πράγματα από την δική σου οπτική γωνιά.

Το ίδιο ισχύει και για μένα.

Εσύ βλέπεις και κρίνεις ανθρωποκεντρικά, εγώ βλέπω και κρίνω Θεοκεντρικά.

Ο Θεός έφερε τον Ισραήλ και του όρισε τον χώρο που θα κατοικεί.

Οι παλαιστίνιοι, όπως και εμείς 400 χρόνια, πληρώνουν για τις αμαρτίες τους!

Το Ισραήλ είναι μοντέλο του Θεού, για όλα τα Έθνη.
Ο Θεός δείχνει (εκτός των άλλων ), την ύπαρξή Του, την παντοδύναμή Του, την πανσοφία Του
και την δικαιοσύνη Του, με το κράτος του Ισραήλ.

Είτε σου αρέσει, είτε όχι! Δι' αυτό άλλωστε δεν σε ρώτησε...

.
Άβαταρ μέλους
Astrea
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Astrea » Σάβ 27 Μαρ 2010, 18:48

Θα με κάνεις να ψάχνω στην Καινή Διαθήκη το κράξιμο που τους έριξε ο Χριστός.. που τους λέει ότι απο αγαπήμενος λάος έγιναν βδέλυγμα.
Και κάτι άλλο που ξέρω είναι το 'πριν του τελους μη μακάριζε'... κοινώς την πανσοφία Του και την δικαιοσύνη Του δεν είμαι, οπως κανείς δεν είναι σε θέση να την εξηγήσει, όπως το που ειναι θελημά Του να καταλήξει αυτή η ιστορία
Επιπρόσθετα, το οτι γράψανε τους μυθους τους στην Παλαιά Διαθήκη, δεν μου λέει τίποτα για να στηρίξω οτι η θέση τους είναι εκεί που επιλέξανε να κατοικήσουνε.
Δέχομαι οτι έχεις διαφορετίκη οπτική γωνία, αν και θα προτιμούσα να μην καθορίζεις το πως κρίνω και το βλέπω εγώ.
Γιατί πολύ απλά .... Ανθρωποκεντρικά και Θεοκεντρικά για μένα είναι ίδια και αυτή θέση! Και αυτό φέρει μεγάλη συζήτηση..
Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις, που στηρίζεις οτι το Ισραήλ είναι το μοντέλο του Θεού και ποιού θεού?
Rachel Corrie
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 28 Μαρ 2010, 18:28

Χαριτωμενα τα ατιμα αλλα..,αμα υποσχεθηκε ο θεος και την παλαιστηνη δεν πειραζει,θανατος
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Κυρ 28 Μαρ 2010, 18:32

totispap έγραψε:...,υποσχεθηκε γη και την εχουν..

Aυτή που Τους έχει ορίσει (και ειδικά την ανατολική Ιερουσαλήμ ), δεν την έχουν ακόμα, σιγά-σιγά, ίσως την αποκτήσουν.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 28 Μαρ 2010, 20:01

Silver για δες ο ευλογημένος λαος του ΙΣΡΑΗΛ ποσο ανθρωπιστής και αγαπησιάρης ειναι.
Στέλνει και δώρα στα παιδιά απο την παλαιστινή.
Εικόνα
Εικόνα

Αυτοι οι σκατοψυχοι για σενα ειναι ευλογημενοι; οκ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 29 Μαρ 2010, 01:16

Astrea έγραψε:Επιτέλους!!! Κάποιος υποστήριξε τους Παλαιστίνιους....
είδηση: το Ισραήλ δυσαρεστήθηκε απο την στάση του Ομπάμα γιατί υποστήριξε τους Παλαιστίνιους!
Μήπως κάποιος είδε όλο το θέμα σε ΝΕΤ πριν λίγο?
Έχει έρθει η ώρα που έπρεπε να γίνει κι αυτό. Μη μασάς τα προπαγαδίζοντα ΜΜΕ, για την καλοσύνη του κυρίου Ο. Ήταν κάτι που ήταν στο πρόγραμμα να γίνει για να υπογραφεί συνθήκη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης... Και όσο πλησιάζει ο καιρός γι'αυτή την υπογραφή, τόσο μαζεύομαι...εν αναμονή για ανατρεπτικότερα κοσμοϊστορικά γεγονότα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Astrea
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Astrea » Δευ 29 Μαρ 2010, 15:47

ArELa έγραψε:
Astrea έγραψε:Επιτέλους!!! Κάποιος υποστήριξε τους Παλαιστίνιους....
είδηση: το Ισραήλ δυσαρεστήθηκε απο την στάση του Ομπάμα γιατί υποστήριξε τους Παλαιστίνιους!
Μήπως κάποιος είδε όλο το θέμα σε ΝΕΤ πριν λίγο?
Έχει έρθει η ώρα που έπρεπε να γίνει κι αυτό. Μη μασάς τα προπαγαδίζοντα ΜΜΕ, για την καλοσύνη του κυρίου Ο. Ήταν κάτι που ήταν στο πρόγραμμα να γίνει για να υπογραφεί συνθήκη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης... Και όσο πλησιάζει ο καιρός γι'αυτή την υπογραφή, τόσο μαζεύομαι...εν αναμονή για ανατρεπτικότερα κοσμοϊστορικά γεγονότα.
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να το δω ως θετικό, αλλά έχεις δίκιο... μου είχε διαφύγει το πλάνο!!

Απο την άλλη όμως εάν υπογραφεί αυτή η συνθήκη και σωθούν οτι ψυχούλες έχουν απομείνει? :help:
Δεν γνωρίζω βέβαια ποιά θα είναι η πορεία μετά την υπογραφή.. αλλά θέλω να πιστεύω οτι στο τέλος - τέλος θα επικρατήσει το πρέπον....
Να φύγουν τα υποκείμενα που καλλούντε άνθρωποι απο προσώπου γης... Αμήν!!
Rachel Corrie
Άβαταρ μέλους
panaipolos
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από panaipolos » Δευ 29 Μαρ 2010, 19:35

Καλησπερα σε ολους, ειμαι νεο μελος κι αυτη η πρωτη μου απαντηση σε δημοσια συζητηση.

Το Παλαιστινιακο θεμα ειναι τεραστιο και ξεκινα απο πολυ παλια
οχι απο τον 20ο αιωνα , αλλα πριν απο 3500 χρονια....
οταν οι Εβραιοι με αρχηγο τον Μωυση εισεβαλαν στη ευρυτερη περιοχη της Παλαιστινης , μετα την εξοδο απο την Αιγυπτο.

Πριν απο λιγες μερες ειχε ενα ντοκιμαντερ ο ΣΚΑΙ , γιαυτο το θεμα.
Ειναι εκπληκτικο αυτο που εχει καταγραψει η ιστορια και οι αναλυτες
για τον τροπο και τις μεθοδους αλλα και την επιμονη σε βαθους χρονου που εφαρμοσε ο Μωυσης και οι Εβραιοι προκειμενου
να "βαλουν ποδι " στη περιζητητη αυτη περιοχη του πλανητη.
Μηχανορραφιες , εξοντωση ιδιων Εβραιων που αντιτασσονταν ,
σφαγη αμαχων πληθυσμων, συνωμοσιες και λυκοφιλιες , υπουλη
εξοντωση συμμαχων. Στρατηγικο πλανο 40ετιας (τρομερη φιγουρα ο Μωυσης ) και τελικα τα καταφεραν. Εκδιωξαν τους Παλαιστινιους απο το μερος αυτο και τοτε και το ιδιο συνεχιζουν και σημερα.

Δυστυχως τις ιδιες μεθοδους εφαρμοζουν και οι σημερινοι απογονοι τους μεσα και εξω απο το κρατος του Ισραηλ (μιλω για την ηγεσια τους οπου κι αν βρισκεται και οχι για τους απλους εβραιους).

Σου σχιζεται η καρδια πραγματικα με τις απανθρωπιες που εχουν συμβει και συμβαινουν εκει ...μερικοι το λενε μοιρα...αλλοι ιμπεριαλισμο ...αλλοι ιντιφαντα...αλλα στη τελικη ειναι ανθρωπινο αιμα παιδιων και νεων που χυνεται αδικα επειδη καποιοι καπου καποτε το αποφασισαν ...σιγουρα οχι καποιος Θεος :(
YE KYE -][-
ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ, ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Άβαταρ μέλους
Astrea
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Astrea » Τρί 30 Μαρ 2010, 10:31

panaipolos έγραψε: Σου σχιζεται η καρδια πραγματικα με τις απανθρωπιες που εχουν συμβει και συμβαινουν εκει ...μερικοι το λενε μοιρα...αλλοι ιμπεριαλισμο ...αλλοι ιντιφαντα...αλλα στη τελικη ειναι ανθρωπινο αιμα παιδιων και νεων που χυνεται αδικα επειδη καποιοι καπου καποτε το αποφασισαν ...σιγουρα οχι καποιος Θεος :(
Καλως ήρθες Παναίπολε ... και καλώς σε βρήκα
Πραγματικά θεωρώ ιδιαίτερη τιμή, για μένα, που το πρώτο ποστ σου ήταν σε ενότητα που άνοιξα εγώ και ειδικά σε αυτό το ζήτημα
Χαίρομαι επίσης για το ότι συνομιλώ με έναν άνθρωπο με συναίσθηση της αδικίας! :rose:
Πραγματικά αισθάνομαι ευγνομοσύνη γι αυτό
panaipolos έγραψε: Πριν απο λιγες μερες ειχε ενα ντοκιμαντερ ο ΣΚΑΙ , γιαυτο το θεμα.
Θα ήθελα πραγματικά, να το είχα δει. Μήπως θυμάσαι ποιά μέρα το είδες; .. μπας και κοιτάξω κανα πρόγραμμα και το βρω..
Rachel Corrie
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Μαρ 2010, 11:18

panaipolos έγραψε:Καλησπερα σε ολους, ειμαι νεο μελος κι αυτη η πρωτη μου απαντηση σε δημοσια συζητηση.
Καλώς μας ήρθες Παναιπολε, :xara: και πολύ καλή αρχή έκανες! :thumb:
Πέρνα και από εδώ όποτε θέλεις, να μας αυτοσυστηθείς με ένα δικό σου thread, για να σε καλωσορίσουμε και..."επισήμως" :D :ups:
Το Παλαιστινιακο θεμα ειναι τεραστιο και ξεκινα απο πολυ παλια
οχι απο τον 20ο αιωνα , αλλα πριν απο 3500 χρονια....
οταν οι Εβραιοι με αρχηγο τον Μωυση εισεβαλαν στη ευρυτερη περιοχη της Παλαιστινης , μετα την εξοδο απο την Αιγυπτο.

Πριν απο λιγες μερες ειχε ενα ντοκιμαντερ ο ΣΚΑΙ , γιαυτο το θεμα.
Ειναι εκπληκτικο αυτο που εχει καταγραψει η ιστορια και οι αναλυτες
για τον τροπο και τις μεθοδους αλλα και την επιμονη σε βαθους χρονου που εφαρμοσε ο Μωυσης και οι Εβραιοι προκειμενου
να "βαλουν ποδι " στη περιζητητη αυτη περιοχη του πλανητη.
Μηχανορραφιες , εξοντωση ιδιων Εβραιων που αντιτασσονταν ,
σφαγη αμαχων πληθυσμων, συνωμοσιες και λυκοφιλιες , υπουλη
εξοντωση συμμαχων. Στρατηγικο πλανο 40ετιας (τρομερη φιγουρα ο Μωυσης ) και τελικα τα καταφεραν. Εκδιωξαν τους Παλαιστινιους απο το μερος αυτο και τοτε και το ιδιο συνεχιζουν και σημερα.

Δυστυχως τις ιδιες μεθοδους εφαρμοζουν και οι σημερινοι απογονοι τους μεσα και εξω απο το κρατος του Ισραηλ (μιλω για την ηγεσια τους οπου κι αν βρισκεται και οχι για τους απλους εβραιους).

Σου σχιζεται η καρδια πραγματικα με τις απανθρωπιες που εχουν συμβει και συμβαινουν εκει ...μερικοι το λενε μοιρα...αλλοι ιμπεριαλισμο ...αλλοι ιντιφαντα...αλλα στη τελικη ειναι ανθρωπινο αιμα παιδιων και νεων που χυνεται αδικα επειδη καποιοι καπου καποτε το αποφασισαν ...σιγουρα οχι καποιος Θεος :(
Και ανθρώπινα όργανα που "θερίζονται" χωρίς δισταγμούς, από κάποια Ισραηλινά καλόπαιδα στα πεδία των μαχών (τι μαχών δηλαδή, άνανδρων επιθέσεων σε άμαχο πληθυσμό), που αποφέρουν και τεράστια κέρδη...

εδώ

Μιλάει για συγκομιδή οργάνων στην Αϊτή (με τον πρόσφατο σεισμό, ευκαιρία βρήκαν τα αρπακτικά), και παράλληλα αναφέρεται πως αυτή ήταν η πρακτική και των Ισραηλινών... (το βίντεο έχει υπότιτλους)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Evnous
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Irc ψευδώνυμο: Evnous
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Evnous » Τρί 30 Μαρ 2010, 13:38

Κάτι που πιστεύω πως είχε στην καρδιά της η Rαchel Corrie και κάθε Corrie αυτού του κόσμου. Αν και ομολογουμένως είναι πολύ δύσκολο σε μια κοινωνία και σ ένα παγκόσμιο σύστημα να ξεπερνάς εγωισμούς και φόβους που με πολύ πετυχημένο τρόπο τον καλλιεργούν οι κυβερνώντες φασίστες, γνωρίζοντες άριστα την ανθρώπινη ψυχολογία και καλλιεργώντας μεθοδευμένα απολυταρχικές τακτικές εκμεταλλευόμενοι τις ατέλειες του ανθρώπου, η Corrie νομίζω πως κατάφερε να φτάσει στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης που με τόσους προφήτες δίδαξε ο Δημιουργός μας: την Αγάπη.

"Η πραγματική αγάπη είναι πάντοτε συνυφασμένη με την προσφορά, τη θυσία, την ανιδιοτέλεια. Αγάπη είναι να χαίρεσαι με αυτόν που χαίρεται και να λυπάσαι με αυτόν που πονά. Αυτός που αγαπά ανέχεται τον άλλο με τις ατέλειές του χωρίς να τον περιφρονεί, χωρίς καν να τον κάνει να νιώθει άσχημα για αυτό που είναι. Όταν αγαπάς ενδιαφέρεσαι τι θα γίνει ο άλλος, χωρίς όμως αυτό το ενδιαφέρον να γίνεται καταπίεση και επιβολή. Και αυτό, διότι η πραγματική αγάπη εμπεριέχει τον σεβασμό της ελευθερίας του άλλου, την εκτίμηση προς την προσωπικότητά του.
Παρεξηγημένη αγάπη είναι όταν ο άλλος γίνεται το αντικείμενο με το οποίο ικανοποιώ εγώ τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου. Κάτι τέτοιο μάλλον προσκόλληση και αδυναμία πρέπει να ονομάζεται παρά αγάπη. Καταντούμε σε αυτή την παρεξηγημένη κατάσταση είτε όταν είμαστε φίλαυτοι – δηλαδή “εγωιστές” - είτε όταν πάσχουμε από κοινωνική ανασφάλεια. Σε αυτή την δεύτερη περίπτωση, ο φόβος μη τυχόν και μας απορρίψουν οι άλλοι μας κάνει να απαιτούμε συνεχώς επιβεβαίωση (-“Πες μου ότι με αγαπάς ...” “Μα μόλις τώρα σου το είπα !”). Η ανασφάλεια, με τις απαιτήσεις που προτάσσει, μας εμποδίζει από το να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον άλλο για αυτό που πραγματικά είναι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μας εμποδίζουν οι απαιτήσεις που προτάσσει η φιλαυτία, ο “εγωισμός”.
Ποια από τις δύο πιο πάνω μορφές αγάπης έχουμε εμείς μέσα μας; Κριτήριο είναι η στάση μας απέναντι στους δύσκολους ανθρώπους: Αν τους αγαπούμε και αυτούς με την ίδια προθυμία, τότε η αγάπη μας είναι πραγματική. Αν όμως αγαπάμε μόνο όσους ανθρώπους βρίσκουμε ευχάριστους και βολικούς, τότε μάλλον η αγάπη μας εμπίπτει στην δεύτερη κατηγορία.
Η αληθινή αγάπη μέσα στην ψυχή ενός ανθρώπου είναι σαν ένα δέντρο που σιγά – σιγά μεγαλώνει, και σκεπάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους κάτω από την δροσερή σκιά του. Από εμάς το μόνο που απαιτείται είναι να φροντίσουμε λίγο για την καλλιέργειά της, καθώς επίσης να την προστατεύσουμε από αυτά που θα μπορούσαν να την ξεριζώσουν από την καρδιά".

Υ.Σ. Δεν πήρα αυτήν την τόσο ουσιαστική ανάλυση της Αγάπης από κάποιο εκκλησιαστικό κείμενο ή από διακηρύξεις κάποιας θρησκευτικής οργάνωσης, αλλά από ένα site ψυχολογίας. Γι αυτούς που θεωρούν πως η επιστήμη αναιρεί τη θρησκεία. Ένα θέμα που θέλω κάποια στιγμή να κάνω post για να το σχολιάσουμε όλοι μας.
Καλή Μ.Εβδομάδα σε όλους και καλό Πάσχα! Astrea εξαιρετικό το post σου. Μπράβο σου που βοηθάς στο να μην ξεχνάμε :rose: :respect:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Μαρ 2010, 14:07

Τα σέβη μου στις δύο προλαλήσασες! :respect: :worship: :respect:

Με κάλυψαν δεν έχω κάτι να προσθέσω, εκτός ίσως από ένα τραγούδι ξεχασμένο στα ράφια του παρελθόντος, που ανασκάλισε το κουρασμένο μου μυαλό, απ'την εποχή της τρυφερότατης βιολογικής μου νιότης... ένα τραγούδι το περιεχόμενο του οποίου, έτσι κι αλλιώς εξέφρασαν εύγλωττα, τα δύο νέα, αλλά ώριμα σαν το παλιό καλό κρασί, αστεράκια των ΙΔΕΟ!

(Για να αναπολήσουν (και να δακρύσουν ίσως οι παλιότεροι, να χαμογελάσουν αγαπησιάρικα οι νεότεροι... )

:rose: :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Μαρ 2010, 14:47

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός silver, ότι πιο πάνω παρατέθηκαν 2 εξαιρετικά αναρτήματα...δεν συνυπολογίζω και το δικό μου, αγνόησέ το αν θες αυτό. Μιλάω για τα αναρτήματα της Astrea και της Evnous θετικότατης διαδρομής (με αναφορές και σε δικές σου σκέψεις), κι εσύ τις προσπέρασες κανονικότατα για να σταθείς μόνο σε μια φράση αρνητική (από άλλον που έγραψε νωρίτερα) , φευ...για να βγάλεις ακόμα μεγαλύτερο αρνητισμό!!! :help:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Τρί 30 Μαρ 2010, 14:52

Astrea έγραψε:
Πρωταρχική εντολή είναι το ‘Ου φονεύσεις’. Το Ισραήλ τι κάνει?

Το "ου φονεύσεις" είναι σε ατομική αναφορά όχι συλλογική.

αθετήσας τις νόμον Μωϋσέως χωρίς οικτιρμών επί δυσίν η τρισί μάρτυσιν αποθνήσκει.
(Εβραίους 10:28 ).

αποθνήσκει =φονεύεται.
Άβαταρ μέλους
silver
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από silver » Τρί 30 Μαρ 2010, 14:56

ArELa έγραψε:Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός silver, ότι πιο πάνω παρατέθηκαν 2 εξαιρετικά αναρτήματα...δεν συνυπολογίζω και το δικό μου, αγνόησέ το αν θες αυτό. Μιλάω για τα αναρτήματα της Astrea και της Evnous θετικότατης διαδρομής (με αναφορές και σε δικές σου σκέψεις), κι εσύ τις προσπέρασες κανονικότατα κι εσύ στάθηκες μόνο σε μια φράση αρνητική (από άλλον που έγραψε νωρίτερα) , φευ...για να βγάλεις ακόμα μεγαλύτερο αρνητισμό!!! :help:
Βιάζεσαι Βασιλική!

Στν οθόνη μου έχω συγχρόνως αυτή την στιγμή 4 fora που περιμένουν τις απαντήσεις μου.

Έχετε λίγο υπομονή!
Άβαταρ μέλους
Evnous
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Evnous » Τρί 30 Μαρ 2010, 15:03

"Το "ου φονεύσεις" είναι σε ατομική αναφορά όχι συλλογική".

Που σύμφωνα με την εβραϊκή θρησκεία σημαίνει πως συλλογικά μπορούμε να φονεύουμε αλλά ατομικά όχι; Καλά δε μου κάνει εντύπωση μια τέτοια ερμηνεία καθώς μιλάμε επαναλαμβάνω μάλλον για την εβραϊκή θρησκεία και όχι για το χριστιανισμό.Τέτοια παράταιρα περίεργα άλογα και άσχετα με το λόγου του Θεού και τη διδασκαλία του Χριστού έχει πάμπολλα η Παλαιά-επιλεκτικά εβραϊκή-Διαθήκη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Evnous την Τρί 30 Μαρ 2010, 15:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Astrea
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Astrea » Τρί 30 Μαρ 2010, 16:18

Evnous έγραψε:Ναι είμαι ορθόδοξη στο θρήσκευμα και περήφανη γι αυτό. Όχι όμως για τους παραπλανημένους "χριστιανούς Ορθόδοξους".
Και κάτι ακόμα για να μην ξεχνιόμαστε. Ο δικός μου Θεός και η δική μου θρησκεία δε διαχωρίζει τους ανθρώπους σε χριστιανούς και μη, λευκούς και μη, πλούσιους και μη, παλαιστίνιους και μη, ορθόδοξους και μη. Όλοι ήμαστε δημιουργήματά του, είναι καλό να μην το ξεχνάμε.
:worship: :worship: :worship:
Πω.. πω... το έχω αγαπήσει πολύ αυτο το κορίτσι!!!!
Rachel Corrie
Άβαταρ μέλους
Evnous
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Evnous » Τρί 30 Μαρ 2010, 16:42

Astrea.. :D ... :rose: Tα συναισθήματα είναι αμοιβαία.Yποκλίνομαι.. :respect:
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τρί 30 Μαρ 2010, 19:56

Λόγω του απίστευτου "μπαχαλέματος" αυτής της ανάρτησης και της τροπής που πήρε το θέμα, εκ των πραγμάτων, αναγκάστηκα και την διέσπασα (την ανάρτηση).

Το μεγαλύτερο μέρος του περιέχει πολλά "όμορφα λόγια αγάπης" (χριστιανικά κατά την άποψη του φιλτάτου Silver) τα όποια μεταφέρθηκαν εδώ: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 1&start=75 σε ένα νέο νήμα στην ενότητα ΑΝ-ίδεο, το οποίο νήμα το ονόμασα Silverιάδα, προς τιμήν του φιλτάτου silver για όλα τα τόσο όμορφα και χριστιανικά πράγματα που μας παρέθεσε.
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”