Με αυτόν τον τρόπο:
α) έχουμε φρέσκα και άμεσα διαθέσιμα βιολογικά προϊόντα στο σπίτι μας
β) βοηθάμε το οικοσύστημα καθώς όλα τα φυτά παράγουν οξυγόνο που τόσο μας λείπει στις πόλεις
γ) η ενασχόληση με τη Γη λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία
δ) εξοικονομούμε χρήματα από τον ετήσιο προϋπολογισμό του σπιτιού μας
ε) δεν είναι με το ζόρι να φυτέψουμε βρώσιμα φυτά, υπάρχουν επίσης πολύχρωμα λουλούδια/ βότανα/ δέντρα /ο,τιδήποτε μας ευχαριστεί οπτικά ή γευστικά με αρκετές (θεραπευτικές και μη) ιδιότητες.
Φυσικά, ζώντας στην πόλη δεν έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε όλη την ποσότητα των προϊόντων που τρώμε, μπορούμε όμως να εμπλουτίσουμε την ήδη υπάρχουσα διατροφή μας με προϊόντα που έχουμε φυτέψει και μεγαλώσει οι ίδιοι.
Για να το κάνουμε αυτό, δεν απαιτούνται τρελά χρήματα καθώς:
α) οποιοδήποτε δοχείο έχουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γλάστρα (αρκεί να του κάνουμε 3-4 τρύπες από κάτω)
β) για χώμα, αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε, μπορούμε να μαζέψουμε από όποιο μέρος κρίνουμε καλύτερο και καθαρότερο.
γ) οι σπόροι, μπορούν να είναι είτε σπόροι από τα φρούτα/λαχανικά που ήδη καταναλώνουμε στο σπίτι μας, είτε σπόροι του εμπορίου που αν δεν απατώμαι έχουν το μάξιμουμ 3 ευρώ το σακουλάκι, ή για ακόμα πιο βιολογικές καταστάσεις, να επικοινωνήσουμε με τον Πελίτη, μία οργάνωση που μαζεύει σπόρους που δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι και τους παραχωρεί δωρεάν σε όποιον ενδιαφέρεται.
δ) Για ορισμένα ποτίσματα μπορούμε να έχουμε στο μπαλκόνι ή την ταράτσα μας δοχεία και να μαζεύουμε/αποθηκεύουμε νερό της βροχής εξοικονομώντας έτσι το πόσιμο νερό απ' το σπίτι μας.
Τα αποτελέσματα είναι ασύγκριτα και οι γεύσεις αξεπέραστες. Μπορούμε να διαβάσουμε βιβλία ή να βρούμε στο ίντερνετ πότε είναι η εποχή που φυτεύεται το κάθε φρούτο ή λαχανικό και κάθε εποχή να φυτεύουμε και διαφορετικά προϊόντα με αποτέλεσμα να έχουμε όλο τον χρόνο φρέσκα και εντός εποχής ζαρζαβατικά. Συν, ότι μπορούμε να καταψύχουμε κάποια από τα λαχανικά μας (πχ έτσι κάνω πλέον στις πιπεριές που βγάζω) και να έχουμε πιπεριές ακόμα και τον χειμώνα χωρίς να χρειάζεται να τις πληρώνουμε 2 και 3 ευρώ το κιλό χωρίς να ξέρουμε και τι τις ραντίζουν.
Εδώ λοιπόν, σκεφτόμαστε να ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στο πώς να δημιουργήσουμε φιλικές για το οικοσύστημα πράσινες ταράτσες και μπαλκόνια και κάθε συμβολή/συμβουλή/ιδέα είναι πολύτιμη. Οι γνώσεις μας είναι χμμμ άκρως ερασιτεχνικές οπότε δεν κατακρίνουμε/ αποπαίρνουμε κανέναν εκτός κι αν θέλει να καλλιεργήσουμε παράνομα δενδρύλια (το έχω ακούσει κι αυτό
