Δημοσίευση
από Kariatida » Δευ 14 Νοέμ 2011, 18:42
Τα σπα στο εξωτερικό λειτουργούν ως κέντρα εναλλακτικής ιατρικής και ευεξίας ταυτόχρονα, γι' αυτό και παρέχουν υπηρεσίες όπως μασάζ, πήλιγκ, ρεφλεξολογία και πρόσφατα διάβασα και βελονισμό. Στην Ελλάδα σπα ίσον κέντρο αισθητικής, και μάλιστα πολλές φορές απαρτίζονται από μη-αισθητικούς ή χωρίς δερματολόγους. Πριν διαβούμε την πόρτα ενός σπα ή κέντρου εναλλακτικών θεραπειών για συνεδρία, θα πρέπει να κάνουμε μία επίσκεψη στον χώρο και να μιλήσουμε με όλους τους ειδικούς που θέλουμε να μας κουράρουν ώστε να πάρουμε μια ιδέα από το τι άνθρωποι είναι και το πόσο μπορούμε να τους εμπιστευθούμε. Το σώμα μας είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το αφήνουμε στο έλεος της κάθε προσφοράς ή οικονομικού πακέτου. Τα περισσότερα οικονομικά πακέτα, ιδιαίτερα από διάσημες αλυσίδες που συνηθίζουν να τα προσφέρουν, είναι σχεδιασμένα για το συμφέρον της επιχείρησης κι όχι του θεραπευόμενου. Σπάνια τα πακέτα δημιουργούνται προς το συμφέρον του θεραπευόμενου, κι όταν συμβαίνει αυτό είναι είτε από απλούς αισθητικούς είτε από θεραπευτές που δουλεύουν ανεξάρτητα (έξω από σπα και πολυχώρους) που προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή.
Και κάτι ακόμα που έμαθα έχοντας αδερφή μασέρ. Όταν ένας θεραπευτής ή αισθητικός αρνείται να σου εξηγήσει λεπτομέριες της δουλειάς του ή να σου απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις πάνω σε αυτά που θα σου κάνει, δεν είναι σωστός επαγγελματίας. Ένας σωστός επαγγελματίας είναι εκεί για να σε βοηθήσει και να σε διαφωτίσει και συνήθως το κάνει με χαρά. Μέχρι στιγμής οι καλύτεροι θεραπευτές που έχω συναντήσει, ανυπομονούν να λύσουν απορίες, και μάλιστα όσο πιο δύσκολες είναι, τόσο πιο πολύ χαίρονται γιατί μαζί μ' εσένα εξελίσσονται και αυτοί. Ακόμη κι αν δεν ξέρουν την απάντηση, μπαίνουν στη διαδικασία να ψάξουν να τη βρουν και να τη μάθουν και οι ίδιοι. Γιατί κακά τα ψέματα, όσες σχολές και να βγάλεις, όσα σεμινάρια και να κάνεις, πάντα θα σου ξεφύγει κάτι που δεν γνωρίζεις καλά, οπότε κάθε φορά είναι μία ευκαιρία για μάθηση.
Ούσα μαθημένη έτσι, μου έκανε πολλή μεγάλη εντύπωση όταν πήγα σε ένα σπα στον Ευαγγελισμό που το είχα ψάξει πολύ καλά στο ίντερνετ και όταν έφτασα εκεί, λόγω του ότι γινόταν χαμός δεν πρόλαβα να μιλήσω με την αισθητικό πριν την ώρα του ραντεβού μας, αποκάλεσα τον εαυτό μου ψείρα και λεπτολόγο και είπα να δείξω πίστη και το μετανοιώνω ακόμα και εγώ και τα ενθύμια που μου έμειναν. Οπότε, επειδή καλώς ή κακώς το σώμα μας αξίζει πολύ περισσότερο από τον χρόνο του κάθε επαγγελματία, ή πάμε κάπου που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε έστω και υποτυπωδώς, ή παίρνουμε δρόμο. Γνώμη μου.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση