Μετά το ισπανικό κίνημα εναντίων της ανορεξίας σειρά έχει η Οικολογία λοιπόν...
Λεπτομέριες στο παρακάτω ρεπορτάζ από το site της otenet




link here
Μόδα με…οικολογικές ανησυχίες
Is Green the New Black?’ Με αυτό τον τίτλο ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Απριλίου μια σειρά εβδομαδιαίων εκδηλώσεων στο Κολέγιο Μόδας του Λονδίνου, αφιερωμένες στην ευθύνη που έχει η μόδα απέναντι στην κοινωνία και το φυσικό της περιβάλλον. Το φλερτ ορισμένων σχεδιαστών μόδας με τη χρήση οργανικών και φυσικών υλικών έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, η πράσινη στροφή της μόδας, το λεγόμενο «eco-fashion» έκανε επίσημα ντεμπούτο μόλις 2 χρόνια πριν, στην ξακουστή Fashion Week 2004, στη Νέα Υόρκη. Στην εκδήλωση εκείνη καταξιωμένοι αλλά και τότε ανερχόμενοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις δημιουργίες τους από υφάσματα και υλικά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

(αυτό είναι μία καλή πρόταση για βαπτίσια για να πηγαίνετε ασορτί με τις μπονμπονιέρες)


(πρέπει τα κορίτσια να κοιτάξουν τις ντουλάπες τους για σκόρο γιατί οι φούστες τους είναι σαν φαγωμένες)
Τι σημαίνει ‘eco-friendly’ μόδα;
Καθώς οι τάσεις έρχονται και φεύγουν αστραπιαία, η μόδα γίνεται ένας από τους χειρότερους εχθρούς του περιβάλλοντος. Η οικολογικά υπεύθυνη μόδα περιλαμβάνει τους παρακάτω κώδικες ηθικής:
- Χρήση οργανικών ινών. Με απλά λόγια, στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή των πρώτων υλών δεν πρέπει να εμπλέκονται βλαβερά και επιβαρυντικά προς το περιβάλλον παρασιτοκτόνα ή χημικά για το βάψιμο των υφασμάτων. Αντίθετα, προτιμάται η χρήση εναλλακτικών υλικών που μειώνουν τα απόβλητα και τη μόλυνση.
- Σεβασμός στον άνθρωπο, δηλαδή σεβασμός στην υγεία των καταναλωτών, αλλά και στις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων στη βιομηχανία της μόδας.
- Όχι σε βιαιότητες προς τα ζώα. Η κοινωνικά υπεύθυνη μόδα στέκεται ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείριση των μικρών τετράποδων φίλων μας και αποφεύγει τη γούνα και το δέρμα στην κατασκευή ρούχων και αξεσουάρ.
- Ναι στην ανακύκλωση. Τα επανα-χρησιμοποιημένα υλικά, όπως για παράδειγμα το ανακυκλωμένο πλαστικό, αποτελεί μια έξυπνη λύση ενάντια στην κατάχρηση των φυσικών πόρων.
Όλο και περισσότεροι σχεδιαστές και οίκοι ραπτικής αναλαμβάνουν ενεργά τη δέσμευση να προστατέψουν το περιβάλλον και να επιδείξουν την ευαισθησία τους απέναντι στην κοινωνία. Η πρωτοπόρος στην eco-fashion τάση Linda Loudermilk σταθερά χρησιμοποιεί υλικά από εξωτικά φυτά, όπως μπαμπού, φυτό σόγιας και sasawashi, υλικό που κατασκευάζεται από Ιαπωνικό φύλλο με αντι-αλλεργικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Παρομοίως, η βρετανίδα σχεδιάστρια Katherine Hamnett, περιβαλλοντολόγος και ακτιβίστρια η ίδια, δημιουργεί τη νέα συλλογή «E» (Ethically made and Εnvironmental) με T-shirts κατασκευασμένα από οργανικό βαμβάκι και με υπεύθυνες τεχνικές παραγωγής. Στη μακριά λίστα των ‘πράσινων’ εταιρειών θα βρούμε επίσης, την Levi's και τη Loomstate, με eco jeans φτιαγμένα από οργανικά υλικά, χωρίς χημική επεξεργασία βαφής.
(τα κοινωνικά μυνήματα και οι αποκλειστικές δηλώσεις στην μόδα δίνουν και παίρνουν ορίστε ένα δείγμα παρακάτω)

(νοιάζεται καλέ το κορίτσι για εμάς



(no comments)

(φίλε εάν τον φέρουμε τον Θεό και σε δει μάλλον θα τρομάξει και θα φύγει πάλι τρέχοντας


Η πρώτη τριπλέτα φωτογραφιών είναι δημιουργίες της Linda Loudermilk και η δεύτερη της Katherine Hamnett.