Απόμακρες διαδρομές - Καστοριά
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
Απόμακρες διαδρομές - Καστοριά
Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 και είχα την τύχη να διοριστώ αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής (μετά συγχωρήσεως) στο 122 εκλογικό Τμήμα Οινόης του Δήμου Μεσοποτομίας, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς.
Όταν βέβαια διάβασα τον διορισμό μου στη Μεσοποταμία, έπαθα κάτι ....αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα σας παρουσιάσω το οδοιπορικό μου στην Καστοριά, έναν υπέροχο τόπο που για πρώτη φορά είχα την τύχη να επισκεφτώ.
Σάββατο 6 Ιουνίου το πρωί έφτασα στην πόλη της Καστοριάς και να πώς την αιχμαλώτισα (ή με αιχμαλώτισε) όταν την αντίκρισα.
(συνεχίζεται)
Όταν βέβαια διάβασα τον διορισμό μου στη Μεσοποταμία, έπαθα κάτι ....αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα σας παρουσιάσω το οδοιπορικό μου στην Καστοριά, έναν υπέροχο τόπο που για πρώτη φορά είχα την τύχη να επισκεφτώ.
Σάββατο 6 Ιουνίου το πρωί έφτασα στην πόλη της Καστοριάς και να πώς την αιχμαλώτισα (ή με αιχμαλώτισε) όταν την αντίκρισα.
(συνεχίζεται)
- Apomakros
Re: Απόμακρες διαδρομές - Καστοριά
Πλατεία Δαβάκη. Το ξενοδοχείο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό, απέναντι ακριβώς από το Πρωτοδικείο.
Ο Φρίξος καμαρώνει κάτω από το Δικαστικό Μέγαρο. Ένα ντουζ στα γρήγορα κι αμέσως μετά Καστοριά by night...
(...ψηλά ανεβαίνοντας στον Προφήτη Ηλία με φόντο την Πανσέληνο)
Έκανα έναν από τους καλύτερους ύπνους στη ζωή μου, έστω κι αν θα ξυπνούσα στις 5 το πρωί για να πάω στο Εκλογικό μου Τμήμα.
(συνεχίζεται)
Ο Φρίξος καμαρώνει κάτω από το Δικαστικό Μέγαρο. Ένα ντουζ στα γρήγορα κι αμέσως μετά Καστοριά by night...
(...ψηλά ανεβαίνοντας στον Προφήτη Ηλία με φόντο την Πανσέληνο)
Έκανα έναν από τους καλύτερους ύπνους στη ζωή μου, έστω κι αν θα ξυπνούσα στις 5 το πρωί για να πάω στο Εκλογικό μου Τμήμα.
(συνεχίζεται)
- Apomakros
Πηγαίνοντας στην Οινόη Μεσοποταμίας, 6 παρά το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου 2009.
(Δημοτικό Σχολείο Οινόης - 122 Εκλογικό Τμήμα)
Για την ιστορία, έβγαλα:
160 Νέα Δημοκρατία
26 Πασοκ
10 Κυνηγοί
9 ΚΚΕ
7 Παπαθεμελής
5 Λαος
3 ΣΥΡΙΖΑ
2 Λευκά
2 Άκυρα (το δικό μου κι ενός αγρότη)
και 50% αποχή
Να πω ακόμη πως όταν ρωτούσα τις γριούλες (που ήταν η πλειοψηφία των εκλογέων) τι θα ψηφίσουν, μου έλεγαν το εξής:
Κοίτα να δεις παληκάρι 'μ.. Εμείς εδώ πέρα είμαστε βασιλικοί και ψηφίζουμε Καραμανλή!
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε επίσης ένας αγρότης ο οποίος πήρε όλα τα ψηφοφέλτια και τα έχωσε μέσα στο φάκελλο. Κι επειδή δεν χωρούσε ο φάκελλος στην κάλπη, πάτησε (τσαλαπάτησε) το φάκελλο με τα πόδια του και είπε "έτσι θέλω να τους κάνω όλους!"
Συγκινήθηκα και του έσφιξα το χέρι.
Ήταν από τις καλές στιγμές που έχω να θυμάμαι.
Τέλος, καταγγέλλω τον Δήμαρχο Μεσοποταμίας που μας άφησε νηστικούς όλη μέρα, χωρίς να κεράσει ούτε έναν καφέ.
Προσωπικά έσπασα ρεκόρ, τελείωσα στις 7.21 και έστειλα το τηλεγράφημα από τους πρώτους σε όλη την επικράτεια, νομίζω.
(συνεχίζεται)
(Δημοτικό Σχολείο Οινόης - 122 Εκλογικό Τμήμα)
Για την ιστορία, έβγαλα:
160 Νέα Δημοκρατία
26 Πασοκ
10 Κυνηγοί
9 ΚΚΕ
7 Παπαθεμελής
5 Λαος
3 ΣΥΡΙΖΑ
2 Λευκά
2 Άκυρα (το δικό μου κι ενός αγρότη)
και 50% αποχή
Να πω ακόμη πως όταν ρωτούσα τις γριούλες (που ήταν η πλειοψηφία των εκλογέων) τι θα ψηφίσουν, μου έλεγαν το εξής:
Κοίτα να δεις παληκάρι 'μ.. Εμείς εδώ πέρα είμαστε βασιλικοί και ψηφίζουμε Καραμανλή!
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε επίσης ένας αγρότης ο οποίος πήρε όλα τα ψηφοφέλτια και τα έχωσε μέσα στο φάκελλο. Κι επειδή δεν χωρούσε ο φάκελλος στην κάλπη, πάτησε (τσαλαπάτησε) το φάκελλο με τα πόδια του και είπε "έτσι θέλω να τους κάνω όλους!"
Συγκινήθηκα και του έσφιξα το χέρι.
Ήταν από τις καλές στιγμές που έχω να θυμάμαι.
Τέλος, καταγγέλλω τον Δήμαρχο Μεσοποταμίας που μας άφησε νηστικούς όλη μέρα, χωρίς να κεράσει ούτε έναν καφέ.
Προσωπικά έσπασα ρεκόρ, τελείωσα στις 7.21 και έστειλα το τηλεγράφημα από τους πρώτους σε όλη την επικράτεια, νομίζω.
(συνεχίζεται)
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Eξαιρετικές οι φωτο και μόνο για την ομορφιά και τη μαγεία στην οποία μας μεταφέρουν, μόνο για το ότι ένιωσα να σου κάνω παρέα στο τελευταίο σου οδοιπορικό, και για το ότι με μετέφερες ξανά στην Καστοριά που είχα περάσει φανταστικά, σε συγχωρώ που τις ανέβασες λίγο μεγαλούτσικες και μου ξεχείλωσες το νήμα, αναγκάζοντάς με να μετακινώ κέρσορες και δεξιά για να διαβάσω όλους τους σχολιασμούς (Τώργα το βασιλικό δεν ξέρω αν θα σε συγχωρήσει. Εγώ σε συχωρώ για τους παραπάνω λόγους, ΚΑΙ γιατί βαριέμαι αφόρητα να τις μικρύνω αυτή μπορεί να μη βαριέται όμως )
Σ'ευχαριστούμε λοιπόν για την οπτική πανδαισία φίλτατε. Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν τα εκτίμησα, γιατί οι εγγεγραμμένοι εκεί μυρίζουν νεοδημοκρατίλα.
Η κοράκλα μου πήγε για το Σ/Κ στη Μύκονο. Αν έχει βγάλει αξιόλογες φωτο, θα ανεβάσω και το δικό της οδοιπορικό.
Σ'ευχαριστούμε λοιπόν για την οπτική πανδαισία φίλτατε. Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν τα εκτίμησα, γιατί οι εγγεγραμμένοι εκεί μυρίζουν νεοδημοκρατίλα.
Η κοράκλα μου πήγε για το Σ/Κ στη Μύκονο. Αν έχει βγάλει αξιόλογες φωτο, θα ανεβάσω και το δικό της οδοιπορικό.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
Πολύ ωραίο οδοιπορικό. Μου αρέσει όταν το θέμα πηγαίνει και σε άλλες εικόνες εκτός απο τα τοπία. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Και πολύ ωραία πόλη η Καστοριά, εγώ είχα πάει χειμώνα με ψιλο χιόνι και -2.
- Apomakros
Παιδιά σόρρυ για το μέγεθος των φωτογραφιών, δεν φανταζόμουν ότι υπήρχε πρόβλημα επειδή σε μένα το νήμα δεν ξεχειλώνεται και εμφανίζεται κανονικά. Πάντως τις υπόλοιπες υπόσχομαι να τις ποστάρω μικρότερες.
(Κρίμα γιατί αφορούν ... καστοριανές λιχουδιές και μεζεκλίκια )
(Κρίμα γιατί αφορούν ... καστοριανές λιχουδιές και μεζεκλίκια )
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
Είχα βγάλει κανονισμό μερικούς μήνες πριν για τις φωτογραφίες, οτι πρέπει να έχετε λογαριασμό σε photobucket (το προτείνω) ή σε imageshack ώστε όσο μεγάλες και να είναι, να τις βάζετε σαν clicable thumbnails για να μπορεί ο άλλος να πλοηγηθεί με την ησυχία του. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολύ μικρές οθόνες ή μίνι λάπτοπ, έχουν ογκοχρέωση απο παρόχους κινητής τηλεφωνίας με ασύρματο στικάκι, έχουν κακή σύνδεση εκείνη την ώρα λόγω των γνωστών προβλημάτων που πάντα υπάρχουν, ή ζουν σε κάποια επαρχιακά μέρη που οι ταχύτητες είναι ακόμα χαμηλές. Πρέπει να τα σκεφτόμαστε αυτά, όταν εγώ τα έλεγα ήξερα γιατί τα έλεγα. Θα ξανα ανεβάσω τον κανονισμό πάλι.
Άνοιξε έναν λογαριασμό στον φωτοκουβά που τις ανεβάζεις και πανεύκολα μαζικά, επέλεξε τες, και διάλεξε στο code generator το clicable thumbnails for message boards. Φτιάξε και αυτές σε παρακαλώ όταν έχεις χρόνο.
Άνοιξε έναν λογαριασμό στον φωτοκουβά που τις ανεβάζεις και πανεύκολα μαζικά, επέλεξε τες, και διάλεξε στο code generator το clicable thumbnails for message boards. Φτιάξε και αυτές σε παρακαλώ όταν έχεις χρόνο.
- Apomakros
Ήταν εξ αμελείας το αδίκημα κυρία Πρόεδρε και θα επανορθώσει ο κατηγορούμενος.Σείριο Άστρο έγραψε:Είχα βγάλει κανονισμό μερικούς μήνες πριν για τις φωτογραφίες, οτι πρέπει να έχετε λογαριασμό σε photobucket (το προτείνω) ή σε imageshack ώστε όσο μεγάλες και να είναι, να τις βάζετε σαν clicable thumbnails για να μπορεί ο άλλος να πλοηγηθεί με την ησυχία του.
(συγγνωστή πλάνη που καθιστά την πράξη του μη άδικη και μη καταλογιστή)
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
Απόμακρος έγραψε:Ήταν εξ αμελείας το αδίκημα κυρία Πρόεδρε και θα επανορθώσει ο κατηγορούμενος.Σείριο Άστρο έγραψε:Είχα βγάλει κανονισμό μερικούς μήνες πριν για τις φωτογραφίες, οτι πρέπει να έχετε λογαριασμό σε photobucket (το προτείνω) ή σε imageshack ώστε όσο μεγάλες και να είναι, να τις βάζετε σαν clicable thumbnails για να μπορεί ο άλλος να πλοηγηθεί με την ησυχία του.
(συγγνωστή πλάνη που καθιστά την πράξη του μη άδικη και μη καταλογιστή)
για μια στιγμη αντωνα νομισα πως βρισκομαι σε διαφημιση του νερου δροσια.χαχαχαχαχα
εχω ανεβει καμποσες φορες μακεδονια αλλα ποτε δεν κοιταξα ουτε τη φυση ουτε τον κοσμο.
ηταν λιγο παραξενες οι συνθηκες.
το εχω μετανιωσει.
εχω ανεβει καμποσες φορες μακεδονια αλλα ποτε δεν κοιταξα ουτε τη φυση ουτε τον κοσμο.
το εχω μετανιωσει.
την...ακούσαμε για τα καλά
Όμορφη η Καστοριά φίλε Απόμακρε.
Προσφέρεται για φωτογράφιση.
Καλό το αισθητήριό σου στην επιλογή των θεμάτων σου.
Σε αδικεί η μηχανή σου.
Αρκετά καλές οι φωτογραφίες νούμερο 5 και νούμερο 7 (μετρώντας από πάνω).
Η πρότελευταία με τον παπά, εξαιρετική σαν θέμα.
Σε αδικεί η μηχανή σου.
Do it your way...
...it's always better
[img]http://s.bebo.com/app-image/7632514082/ ... corn12.gif[/img]
...it's always better
[img]http://s.bebo.com/app-image/7632514082/ ... corn12.gif[/img]
- Lykaina
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: Lykaina
- Apomakros
Ποτέ δεν είναι αργά φίλεΤεοπουλος έγραψε:εχω ανεβει καμποσες φορες μακεδονια αλλα ποτε δεν κοιταξα ουτε τη φυση ουτε τον κοσμο.
το εχω μετανιωσει.
(Δεν υπάρχει Βορράς, Νότος, Ανατολή, Δύση. Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ !)
Θενκς μποϋ. Η Ελλάδα είναι παντού γεμάτη ομορφιές. Εκείνο που χρειάζεται είναι να τις εκτιμούμε.Κούκλος έγραψε:Όμορφη η Καστοριά φίλε Απόμακρε.
Σε αδικεί η μηχανή σου.
Ο παπάς με την παπαδιά μ' άρεσε και μένα πολύ σαν θέμα. Παρεμπιπτόντως να πω ότι, τι ψηφίζουν εκεί δεν μ' ενδιαφέρει ούτε με χάλασε καθόλου, γιατί νομίζω πως δεν είναι τόσο ζήτημα πολιτικό όσο ψυχολογικής ερμηνείας.
Η μηχανή δεν με αδικεί καθόλου. Μάλλον εγώ την αδικώ που δεν ξέρω καλά τον χειρισμό της.
Εκείνη θα την ποστάρω αλλούΛύκαινα έγραψε:Εμένα πάντως μ΄άρεσε το παγκάκι....
(στο θέμα της στείρωσης -ή μη- των ζώων)
- Apomakros
Καστοριανές λιχουδιές.
μανιτάρια με πιπεριές φλωρίνης, ελιές και λαδόξυδο
μανιτάρια με γιαούρτι
μερακλήδικο...
τρυφερό άπαχο μοσχαράκι με διάφορα τυριά και άλλα μυστικά
τυροκαφτερή, μελιτζάνα και πατάτα αληθινή
κότσι.... τόσο τρυφερό που έλιωνε στο στόμα
και τα περίφημα καστοριανά σαλιάρια
(έτσι...να τρέχουνε τα σάλια)
μανιτάρια με πιπεριές φλωρίνης, ελιές και λαδόξυδο
μανιτάρια με γιαούρτι
μερακλήδικο...
τρυφερό άπαχο μοσχαράκι με διάφορα τυριά και άλλα μυστικά
τυροκαφτερή, μελιτζάνα και πατάτα αληθινή
κότσι.... τόσο τρυφερό που έλιωνε στο στόμα
και τα περίφημα καστοριανά σαλιάρια
(έτσι...να τρέχουνε τα σάλια)
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Έξοχα! τις μίκρυνες!
Τις τελευταίες χοντραινω μόνο που τις κοιτάζω βέβαια, αλλά σ'ευχαριστώ που μου δίνεις τη δυνατότητα να μπαίνω και να τις βλέπω και με το στικάκι και την περιορισμένη ογκοχρέωση.
Εύγε μεγάλε. Ως συνήθως μας μάγεψες με το οδοιπορικό σου.
Τις τελευταίες χοντραινω μόνο που τις κοιτάζω βέβαια, αλλά σ'ευχαριστώ που μου δίνεις τη δυνατότητα να μπαίνω και να τις βλέπω και με το στικάκι και την περιορισμένη ογκοχρέωση.
Εύγε μεγάλε. Ως συνήθως μας μάγεψες με το οδοιπορικό σου.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Lykaina
Τρώμε και κρεατάκι Απόμακρε; :o
Άλλα μας έλεγες....
Καμιά συνταγή ξεσήκωσες;
Άλλα μας έλεγες....
Καμιά συνταγή ξεσήκωσες;
- Apomakros
Κοίτα να δεις, κυρά λύκαινα. Οι γουρουνιές χρειάζονται πού και πού στη ζωή μας, αρκεί να μη γίνονται καθ' έξιν, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθησιν.
Περισσότερες συνταγές (γουρουνιές) λοιπόν, λίαν προσεχώς στα ιδεομαγειρέματα.
Αλήθεια, εκείνη την καταπληκτική που μου στειλες με τα φασόλια στο φούρνο, πώς γίνεται να την εμπλουτίσουμε και με μοσχαράκι;
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 227#p83227
(Έχεις καμμιά καλή πρόταση;)
Περισσότερες συνταγές (γουρουνιές) λοιπόν, λίαν προσεχώς στα ιδεομαγειρέματα.
Αλήθεια, εκείνη την καταπληκτική που μου στειλες με τα φασόλια στο φούρνο, πώς γίνεται να την εμπλουτίσουμε και με μοσχαράκι;
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 227#p83227
(Έχεις καμμιά καλή πρόταση;)
- Lykaina
Με μοσχάρι δεν το συνιστώ....
Με χοιρινό πάει καλύτερα.
Έτσι όπως πας, σε βλέπω να κάνεις γουρουνιές και καθ' έξιν και καθ' εξακολούθησιν..το κατ' επάγγελμα δεν το σχολιάζω
Με χοιρινό πάει καλύτερα.
Έτσι όπως πας, σε βλέπω να κάνεις γουρουνιές και καθ' έξιν και καθ' εξακολούθησιν..το κατ' επάγγελμα δεν το σχολιάζω
- Apomakros
Το γουρουνόπουλο να έχει και μήλο στο στόμα;
(και χαμόγελο ευτυχίας...)
Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ όλοι μας, κοιλιόδουλοι…
Μου είχε προτείνει που λέτε ο Καρίπης να πάω στο Δισπηλιό να βρω τη Μαρία τη την ψηλή της wind και να της δώσω χαιρετίσματα.
Πρόλαβα και πήγα στο Δισπηλιό, αλλά όχι για τη Μαρία την ψηλή (σιγά μη σκάσω για γκόμενες)
Βρήκα όμως εκεί ένα Μουσείο και μια αναπαράσταση ενός παλαιολιθικού οικισμού.
Ιδού η απόδειξη:
(γεια σου ρε σουγιά με τα ωραία σου)
(και χαμόγελο ευτυχίας...)
Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ όλοι μας, κοιλιόδουλοι…
Μου είχε προτείνει που λέτε ο Καρίπης να πάω στο Δισπηλιό να βρω τη Μαρία τη την ψηλή της wind και να της δώσω χαιρετίσματα.
Πρόλαβα και πήγα στο Δισπηλιό, αλλά όχι για τη Μαρία την ψηλή (σιγά μη σκάσω για γκόμενες)
Βρήκα όμως εκεί ένα Μουσείο και μια αναπαράσταση ενός παλαιολιθικού οικισμού.
Ιδού η απόδειξη:
(γεια σου ρε σουγιά με τα ωραία σου)
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής