5G και τεχνητη νοημοσύνη

Μελέτες - Έρευνες - Προοπτικές - Ανακαλύψεις
Άβαταρ μέλους
XPONHS
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 394
Εγγραφή: Κυρ 30 Ιουν 2019, 20:58
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Βερολίνο
Έδωσε Likes: 372 φορές
Έλαβε Likes: 98 φορές

5G

Δημοσίευση από XPONHS » Παρ 19 Ιούλ 2019, 13:52

Η σκληρή αλήθεια για το δίκτυο 5G και την βλαβερή ακτινοβολία – Σε κίνδυνο σχολεία, νοσοκομεία και γειτονιές
Μεγάλες συζητήσεις και σοβαρές αμφισβητήσεις έχει προκαλέσει διεθνώς και ιδίως τους τελευταίους μήνες η ανάπτυξη της λεγόμενης πέμπτης γενιάς (5G) ασύρματης τεχνολογίας.

Πολλοί επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξαιρετικά μεγάλες δόσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα δεχθούν οι χρήστες αυτής της τεχνολογίας, αλλά και ο γενικός πληθυσμός, σε περίπτωση εισαγωγής της Υπογραμμίζουν τον καρκινογόνο χαρακτήρα αυτών των τεχνολογιών, αλλά και την αποδεδειγμένη συμβολή τους σε πλήθος ασθενειών.

Από την άλλη, οι λομπίστες των πανίσχυρων γιγάντων, των πολυεθνικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών δηλαδή που λανσάρουν τη νέα τεχνολογία, υποστηρίζουν ότι είναι ένα αναγκαίο πρώτο βήμα προς αυτό που περιγράφουν ως έναν «θαυμαστό καινούριο κόσμο» του «ίντερνετ των πραγμάτων», όπου τα ψυγεία μας θα μας λένε ότι το γάλα τελειώνει, οι πάνες του μωρού ότι χρειάζεται να τις αλλάξουμε και το Netflix θα είναι πανταχού και διαρκώς διαθέσιμο.

Αφήνουμε προς στιγμήν τα τεράστια ερωτήματα για την πραγματική χρησιμότητα όλων αυτών των τεχνολογιών, για την επίδρασή τους στην πνευματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη των νέων γενεών, αλλά και την πιθανότητα να οδηγήσουν σε έναν ολοκληρωτικό κόσμο, όπου ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να γνωρίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη και να τους καθοδηγούν, κάνοντας τον Χίτλερ να μοιάζει με μωρό παιδί.

Δραματική αύξηση των συχνοτήτων και της έντασης

Το πιο απτό, μη «κοινωνιολογικό» ή «φιλοσοφικό» πρόβλημα είναι οι τεράστιες και δυνητικά νοσογόνες δόσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που χρειάζεται η τεχνολογία 5G για να λειτουργήσει και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες (μικροκύματα) που είναι και οι πιο επικίνδυνες και απορροφώνται μαζικά από τα μάτια και τους ιδρωτοποιούς αδένες. Χιλιάδες μελέτες(*) έχουν ενοχοποιήσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για σωρεία ασθενειών, περιλαμβανομένου του καρκίνου. Η τεχνολογία 5G χρησιμοποιεί επίσης ραδιοκύματα πολύ υψηλότερης ενέργειας, που έχουν μικρότερη ακτίνα διάδοσης και επομένως θα χρειάζονται και πολύ πιο πυκνό δίκτυο αναμεταδοτών, ανά περίπου 10 σπίτια, καθιστώντας αναπόφευκτο τον «βομβαρδισμό» σχολείων, νοσοκομείων και άλλων εγκαταστάσεων μαζικής χρήσης.

Όπως συμβαίνει δε και με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, έτσι και με το θέμα της τεχνολογίας 5G, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πάρει αναφανδόν το μέρος των εταιρειών, δηλώνοντας ενθουσιασμένος με την προοπτική να γεμίσει όλη η Αμερική αναμεταδότες 5G.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνει η dr Iishana Artra, ειδικός στα θέματα ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο Counterpunch, οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) εκτιμά προσεκτικά τους κινδύνους για την υγεία αυτών των τεχνολογιών, προτού επιτρέψει τη χρήση τους. Κάτι τέτοιο όμως, υποστηρίζει, δεν συμβαίνει, δυστυχώς, στην πραγματικότητα Απαντώντας σε ερωτήσεις του γερουσιαστή Blumenthal, στη διάρκεια ακροάσεων στο Κονγκρέσσο, οι εκπρόσωποι της FCC παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν κάνει καμία μελέτη ασφαλείας της 5G.

Οι λομπίστες της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών διαβεβαιώνουν ότι οι ήδη ισχύουσες οδηγίες επαρκούν για την προστασία του κοινού. Οι οδηγίες αυτές στηρίζονται σε μια μελέτη του 1996 που μέτρησε πόσο θερμαίνει ένα κινητό τηλέφωνο το κεφάλι μιας πλαστικής κούκλας. Ήδη μια τέτοια μελέτη είναι προβληματική γιατί οι ζώντες οργανισμοί αποτελούνται από εξαιρετικά περίπλοκους ιστούς και όχι από πλαστικό και γιατί αυτοί που εκτίθενται στην ακτινοβολία δεν είναι μόνο άρρενες ενήλικες αλλά επίσης έμβρυα, παιδιά, φυτά και η άγρια ζωή.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι συχνότητες που χρησιμοποιήθηκαν με την πλαστική κούκλα οδηγούν σε πολύ μικρότερες εκθέσεις από αυτές στις οποίες οδηγεί η 5G. Η ακτινοβολία των 5G συνιστά ένα κοκτέιλ τριών τύπων ακτινοβολιών, από τις οποίες οι πιο επικίνδυνες είναι οι εξαιρετικά υψηλές συχνότητες (μικροκύματα), που κυμαίνονται από 30 έως 100 GHz, ενώ η αμέσως προηγούμενη τεχνολογία 4G φτάνει μόνο τα 6GHz. Το γενικό κοινό δεν είχε ποτέ στην ιστορία υποβληθεί σε τόσο υψηλές συχνότητες και για τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια. Αυτά τα ραδιοκύματα απορροφώνται ιδιαίτερα από τα μάτια και από τους ιδρωτοποιούς αδένες Επειδή όμως αυτά τα κύματα φέρουν και περισσότερη ενέργεια, ταξιδεύουν σε μικρότερες αποστάσεις, με αποτέλεσμα οι αναμεταδότες να χρειάζεται να τοποθετούνται κοντύτερα σε σπίτια και σχολεία, υπολογίζεται ανά 2 με 10 σπίτια.

Ο πρώην επικεφαλής της FCC Τom Wheeler ξεκαθάρισε ότι ο οργανισμός αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει την «τεχνολογική ανάπτυξη», ούτε θα περιμένει να γίνουν σχετικές μελέτες και να βγουν στάνταρτς προτού δώσει την έγκρισή του για την 5G Όσο για τις συνέπειες στην υγεία «ρωτήστε τους γιατρούς» .

Τι λέει η επιστήμη

Οι γιατροί έχουν ψάξει όντως το ζήτημα. Πάνω από δύο χιλιάδες επιστημονικές μελέτες έχουν εξετάσει τη σχέση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας, routers, κινητά, τάμπλετ κι άλλες ασύρματες συσκευές με την υγεία μας. Προέκυψε ότι η ακτινοβολία είναι επιβλαβής ακόμα και σε χαμηλές και σύντομες εκθέσεις και επηρεάζει περισσότερο τα έμβρυα και τα παιδιά. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι καρκινογόνος, προκαλεί βλάβη στο DNA, επηρεάζει τη γονιμότητα και το ενδοκρινολογικό σύστημα και έχει σοβαρές νευρολογικές συνέπειες.

Η επιβλαβής, καρκινογόνα επίδραση των ραδιοκυμάτων έχει μελετηθεί εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον από το 1971, από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, κάτι που επιβεβαίωσε και πρόσφατη (2018) μελέτη του Εθνικού Τοξικολογικού Προγράμματος (NTP) των ΗΠΑ .

Αρκετοί επιστήμονες, βασιζόμενοι στα στοιχεία των μελετών ζητούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβαθμίσει την ταξινόμηση των ραδιοκυμάτων από «καρκινογόνα ομάδας 28», που είναι σήμερα σε «καρκινογόνα πρώτης τάξης». Πρώην επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Επιδημιολογίας για πρόληψη του καρκίνου στον ΠΟΥ, η Annie Sasco, δήλωσε: «Πόσους περισσότερους θανάτους χρειαζόμαστε προτού αναληφθεί σοβαρή δράση; Οι αποδείξεις συνεχίζουν να συσσωρεύονται».

231 επιστήμονες από 42 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος υπέγραψαν ήδη έκκληση για ένα μορατόριουμ στην εισαγωγή της τεχνολογίας 5G. Οι κυβερνήσεις του Βελγίου, της Ελβετίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Ολλανδίας και οι αμερικανικές πολιτείες της Καλιφόρνια, της Μασσαχουσέτης, του Νιού Χαμσάιρ, της Ιταλίας, του Όρεγκον έλαβαν ήδη μέτρα επιβράδυνσης της εισαγωγής της 5G.

Εντούτοις η τεράστια ισχύς των πολυεθνικών και ο διάχυτος «μιθριδατισμός» των κοινωνιών μας εγείρουν ερωτηματικά για το κατά πόσον θα υπάρξει επαρκής και έγκαιρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν εντέλει να κάνουν τον κόσμο μας ακατοίκητο.

Από δούλος αφέντης η τεχνολογία

Λιγότεροι, αλλά δεν λείπουν κι αυτοί, θέτουν πιο «φιλοσοφικά» ερωτήματα. Η είσοδος όλων αυτών των τεχνολογιών διευκολύνει πραγματικά τη ζωή μας και ανταποκρίνεται σε γνήσιες ανάγκες; Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία ή, εντέλει, γινόμαστε εμείς όργανά της; Και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα να μπορούν να παρακολουθούν ακόμα και τις πιο μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες της ζωής μας, δημιουργώντας τη βάση για έναν δυστοπικό ολοκληρωτισμό, που θυμίζει Χάξλεϋ, Ζαμιάτιν ή Κάφκα και θα κάνει τον Χίτλερ να μοιάζει με αλχημιστή συγκρινόμενο με τους σύγχρονους χημικούς;

Ήδη άλλωστε, στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος για τις επιβλαβείς συνέπειες των έξυπνων τηλεφώνων (smartphones) στα παιδιά, με τους ερευνητές να υπογραμμίζουν πολύ μεγάλες, τις μεγαλύτερες στην ιστορία από τότε που γίνονται κοινωνιολογικές-ψυχολογικές μελέτες «ανθρωπολογικές μεταβολές» με μείωση των πνευματικών ικανοτήτων, αύξηση των ψυχικών διαταραχών, ακόμα και του ποσοστού αυτοκτονιών και στροφή από την ανθρώπινη κοινωνικότητα στην «κοινωνικότητα των τηλεφώνων».

(*) «Electromagnetic and Radiofrequency Fields. Effect on Human Health», American Academy of Environmental Medicine («Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία και Πεδίο ραδιοσυχνοτήτων. Επίδραση στην ανθρώπινη υγεία», Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής)

.
-Κοίτα, τι βλέπεις ;
-Βλέπω πολλά άστρα.
-Και τι σημαίνει αυτό κατά την γνώμη σου;
-Νομίζω ότι αύριο θα κάνει καλό καιρό. Εσύ τι λες;
-Για μένα σημαίνει ότι κάποιος έκλεψε την σκηνή μας.
Άβαταρ μέλους
FireflyEarth
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ 03 Νοέμ 2017, 22:16
Irc ψευδώνυμο: FireflyEarth
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από FireflyEarth » Παρ 09 Αύγ 2019, 21:02

Μήπως αυτή είναι η αλήθεια για την 5G;

Του Δρ. Θεόδωρου Μέτση Dipl. Eng., M.Sc. (Eng.), Ph.D.*

Εξεπλάγην με το γεγονός που το άρθρου με τίτλο η “Η αλήθεια για το δίκτυο 5G για την πόλη της Καλαμάτας” εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορες εφημερίδες της πόλης σας.

Δεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο του άρθρου αλλά θεωρώ σκόπιμο να προσθέσω και πολλές άλλες αλήθειες που ίσως εκ παραδρομής αποκλείστηκαν και συγκεκριμένα σημαντικής πληροφόρησης που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία είκοσι χρόνια σε περισσότερα από 20000 έγκυρα επιστημονικά συγγράμματα διεθνώς αναγνωρισμένα.

Τα όρια της ICNIRP που αναφέρονται ως ασφαλή στο άρθρο που δημοσιεύσατε με τίτλο “ Η αλήθεια….” έχουν ημερομηνία “παραγωγής” το 1998 αλλά πιο σημαντικό και λυπηρό είναι ότι παραμένουν τα ίδια και δεν έχουν προσαρμοσθεί μέχρι σήμερα, δηλ. 21 χρόνια μετά. Η ελληνική νομοθεσία καθορίζει τα όρια ακτινοβολίας βασιζόμενη σε αυτά της ICNIRP με μια πρόσθετη έκπτωση 30% -προς τιμή της βέβαια- σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη το έτος 2000, δηλ. 19 χρόνια πριν. Σε αυτό την χρονική περίοδο εικοσαετίας και πλέον είναι γνωστό ότι ούτε η ICNIRP ούτε ή Ελληνική νομοθεσία προσάρμοσε τα όρια επικινδυνότητας της ΗΜΑ δεδομένου ότι για όρια επικινδυνότητας πρόκειται και όχι ασφαλείας αφού “καμία ακτινοβολία δεν είναι ασφαλής” (σύμφωνα με τον Καθηγητή N. Cherry Πανεπιστήμιο Lincoln Νέα Ζηλανδία.)

πρόσφατη διεθνής έκκληση με τίτλο EMF CALL 2018 που μπορείτε να βρείτε και στο διαδίκτυο www.emfcal.org (και μάλιστα και στα Ελληνικά) που έχουμε υπογράψει 180 περίπου επιστήμονες από όλο τον κόσμο (3 από την Ελλάδα) ρητά αναφέρεται ως έκκληση για όρια πραγματικής προστασίας στην έκθεση της ΗΜ Ακτινοβολία. Στην έκκληση αυτή αναφέρεται ότι οι απόψεις και οδηγίες της ICNIRP δεν είναι επιστημονικές και προστατεύουν την βιομηχανία και όχι την δημόσια υγεία. Για την προστασία του κοινού και του περιβάλλοντος από τις καταστροφικές επιπτώσεις των ΗΜ πεδίων –γράφει η έκκληση-ζητείται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες τις κυβερνήσεις να μην αποδεχθούν τα όρια της ICNIRP. Στην έκκληση αναφέρεται ότι τα όρια της ICNIRP προστατεύουν μόνο από την έντονη εμφάνιση θερμικών συμπτωμάτων σε μία βραχυχρόνια και αυξημένη έκθεση. Τα όρια αυτά δεν προστατεύουν από τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας παρατεταμένης έκθεσης όπως αυτές του καρκίνου, των προβλημάτων αναπαραγωγής, των επιπτώσεων επί του νευρικού συστήματος, ενώ τέτοια συμπτώματα έχουν επιβεβαιωμένα παρατηρηθεί με διαχρονική ακτινοβολία πολύ χαμηλότερη των ορίων που ορίζει η ICNIRP.

Τον Μάιο του 2011 ο εκπρόσωπος για τον καρκίνο του ΠΟΥ (Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας) και η IARC International Agency for Research of Cancer μας επιβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία με συχνότητες 30 kHz – 300 GHz είναι πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο (βλ. https://monographs.iarc.fr/iarc-monogra ... humans-14/ ) Η ICNIRP όμως αγνοεί αυτό το σημαντικό συμπέρασμα!
Δυστυχώς η Ελληνική νομοθεσία δεν έχει αναπροσαρμοσθεί από το 2000 μέχρι σήμερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της επιστήμης, πιεζόμενη ενδεχομένως από την Βιομηχανία να κρατηθούν τα όρια ψηλά. Αντιθέτως σε άλλες χώρες βλέπουμε τα όρια επικινδυνότητας να έχουν κατέβει 100 φορές κάτω από αυτά της ICNIRP και 60 φορές κάτω από αυτά που ισχύουν βάσει της ΚΥΑ του 2000 στην Ελλάδα. Η Ιταλία, η Ελβετία, το Μονακό, η Πολωνία,

Βουλγαρία, η Ρωσία, η Βαλωνία (περιοχή του Βελγίου συμπεριλαμβανομένων και των Βρυξελλών) υιοθετούν όρια 100 φορές κάτω από τα όρια της ICNIRP, όρια που υπερασπίζεται ο αρθρογράφος σας και υμνητής της αλήθειας για την 5G στην καταχώρηση σας της 5ης Αυγούστου 2019 και η πρωτοβουλία αυτών των κρατών είναι μια αλήθεια που στο άρθρο σας δεν γίνεται καμία αναφορά.

Η παραπομπή του άρθρου της 5ης Αυγούστου στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας ως επιτηρητή των επιπέδων ακτινοβολίας στην Ελλάδα ενδεχομένως να εντυπωσιάζει τον αναγνώστη που δεν γνωρίζει, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι είναι
πολλές οι κεραίες στην Ελληνική Επικράτεια που δεν περιλαμβάνονται στην Ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ είτε γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα μετρήσεις είτε γιατί είναι στο στάδιο της καταγραφής. Το θέμα των μετρήσεων είναι ένα άλλο κεφάλαιο όχι ιδιαίτερα καθησυχαστικό αφού πρόσφατα σε βάση κεραιών μέσα στην πόλη σας όπου η ΕΕΑΕ καταγράφει μεγίστη τιμή ακτινοβολίας λιγότερο από 40000 μW/m2, η δική μου μέτρηση κατέγραψε μια πολλαπλάσια πυκνότητα -158000 μW/m2- και βέβαια σε συχνότητες που δεν περιλαμβάνουν τυχόν σήμα από κεραία 5G.

Θα είμαι προσεκτικός και θα σεβαστώ τα ευαίσθητα προσωπικάδεδομένα και θα αρκεστώ μόνο σε μεγέθη ακτινοβολίας και όχι σε αριθμούς καρκινικών και άλλων συμπτωμάτων κοντά στα σημεία των μετρήσεων που επισυνάπτω. Ενδεχομένως να σας πουν ότι ο μόνος φορέας διαπιστευμένος για να κάνει μετρήσεις είναι η ΕΕΑΕ και αυτό βέβαια βοηθάει ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να διαφωνεί η να ελέγχει τις μετρήσεις της έστω και αν διαθέτει πιστοποιημένα όργανα μέτρησης.

Ειδικά επί του θέματος της 5G θα πρέπει να επισημάνω τις δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη και την Αμερική σήμερα, που αντιδρούν στην εγκατάσταση της 5G επικαλούμενες θέματα υγείας αλλά και να αναφερθώ και στις πόλεις που είχαν την “τύχη” να συμπεριληφθούν στις 11 πιλοτικές πόλεις των ΗΠΑ για 5G από το 2017. Συγκεκριμένα η πόλις του Sacramento στην California είναι μία από αυτές με πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους με πολλαπλά θέματα υγείας που έκαναν πιο έντονα την εμφάνιση τους μετά την εγκατάσταση αυτής της “σύγχρονης τεχνολογίας”.

Η Ανεξάρτητη και αδέσμευτη επιστήμη, μας έχει προειδοποιήσει για όλα εκείνα τα συμπτώματα και τα αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία του ανθρώπου και όχι μόνο. Πρόσφατα επιστημονικά πορίσματα έδειξαν ότι οι υψηλές συχνότητες που περιλαμβάνονται μέσα στο φάσμα των συχνοτήτων της 5G προκαλεί εκτός άλλων και μετάλλαξη των μικροβίων και τα καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικά στα ήδη γνωστά αντιβιοτικά!

Ιδιαιτέρως ανησυχητική για την χώρα μας είναι η αρνητική επίδραση της ΗΜΑ στην γονιμότητα του ανθρώπου γεγονός που καθιστά την ΗΜΑ ως το κατ’ εξοχήν όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναίμακτα για την μείωση του πληθυσμού της γης. (βλ. NWO).

Ο καθηγητής του Washington State University Martin Pall σε μία από τις πρόσφατες εργασίες του, https://www.emfacts.com/2018/08/martin- ... bleonline/ μας παραπέμπει μεταξύ άλλων και σε 19 διεθνή συγγράμματα που αναφέρονται αποκλειστικά στην υπογεννητικότητα και τα προβλήματα γονιμότητας τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών με αίτια την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία.

Αν η εφημερίδα σας ενδιαφέρεται θα μπορούσε να αναδημοσιεύσει, σε πλήρη αρμονία με τα ανωτέρω, το άρθρο μου με τίτλο “Η γενιά που δεν θα γεννηθεί ποτέ” πού άλλη εφημερίδα είχε την ευαισθησία να δημοσιεύσει προ μηνών ή το άρθρο μου με τίτλο “Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας” που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Εξ’ άλλου η επιστημονική επιτροπή της Βουλής μας έχει ήδη ενημερώσει δηλώνοντας ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μέχρι το 2050 ενδέχεται να μειωθεί κατά 2,5 εκατομμύρια.

Ένα πόρισμα που ακόμα και το εξαιρετικό κίνητρο των 2000 ευρώ ανά παιδί της σημερινής κυβέρνησης δεν θα μπορέσει να ανατρέψει αφού η ΗΜΑ θα έχει επηρεάσει δυσμενώς την γονιμότητα των Ελλήνων και ειδικά εκείνων που θα ζουν στις “Έξυπνες Πόλεις” όπως η
Καλαμάτα, τα Τρίκαλα του Ζωγράφου αλλά και πολλών άλλων που ίσως δεν θα έχουν τα “προνόμια της 5G” αλλά θα ευρίσκονται μέσα σε μία άναρχη διάταξη κεραιών 3G και 4G χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για προστασία από την πολιτεία ή την τοπική
αυτοδιοίκηση.

Η επιστημονική πληροφόρηση για τις καταστροφικές συνέπειες της ασύρματης ακτινοβολίας είναι ανεξάντλητη και δεν θα μπορούσε να καταχωρηθεί στην εφημερίδα σας ακόμα και αν δεσμεύαμε όλα τα φύλλα της για την επόμενη δεκαετία. Είτε προχωρήσει η πόλη σας στην εφαρμογή 5G είτε όχι, προέχει η σωστή πληροφόρηση του μη ενημερωμένου πολίτη περιλαμβανομένου και του προηγούμενου αρθρογράφου σας ο οποίος ομολογουμένως φαίνεται να έχει διαβάσει μόνο το φυλλάδιο της Ελληνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που μάλλον κρατάει αποστάσεις από τον τεράστιο όγκο των επιστημονικών συγγραμμάτων που κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και στις 5 ηπείρους του πλανήτη.

Είναι σημαντικό η πόλη σας να έχει ενημέρωση τι γίνεται στις άλλες πόλεις της Ευρώπης που έχουν την ανάλογη “τύχη” με την Καλαμάτα και είναι στο στόχαστρο της τεχνολογίας 5G. Το ελβετικό περιοδικό L’illustre στις 18 Ιουλίου 2019 δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την 5G με τίτλο “Mε την 5G αισθανόμαστε ότι έχουμε γίνει πειραματόζωα” και συγκεκριμένα μία από τις πρώτες παραγράφους αναφέρει:

“Από τότε που οι κεραίες 5G τοποθετήθηκαν κοντά στα σπίτια μας στο κέντρο της Γενεύης, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής υποφέρουν από διάφορα προβλήματα υγείας αφού είναι τα θύματα μιας τεχνολογίας όπου οι σχετικοί κίνδυνοι δεν έχει δοκιμασθεί αρκετά, μας αναφέρουν ένας γιατρός και ένας βουλευτής.”

Για του λόγου του αληθές επισυνάπτω και το απόσπασμα από την διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ως έχει. Το άρθρο του L’illustre είναι αρκετά αποκαλυπτικό και συνεχίζει για τους κατοίκους δύο διαμερισμάτων 5 ου ορόφου στο κέντρο της Γενεύης που συγκεντρώθηκαν και βρήκαν τι κοινά τους συνδέουν και αυτά είναι “η αϋπνία, οι πονοκέφαλοι το σφύριγμα στα αυτιά αλλά και πολλές αναπάντητες ερωτήσεις.”

Το άρθρο είναι αρκετά αποκαλυπτικό με σοβαρές αναφορές από κατοίκους της Γενεύης ονομαστικά, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και δεν βλέπουν καμιά από τις αλήθειες που επικαλείται ο μάλλον πλημμελώς ενημερωμένος αρθογράφος σας της 5ης Αυγούστου.

https://www.illustre.ch/magazine/5g-sen ... 3iKYtaiA6Q

Το σύστημα 5G στην πόλη σας μας πληροφορούν ότι είναι πιλοτικό αλλά δεν γνωρίζω ποιες θα είναι οι δοκιμές και πρωτίστως ποιος θα τις αξιολογήσει. Πιστεύω όμως τα θέματα προς αξιολόγηση να μην είναι και η αντοχή των κατοίκων της Καλαμάτας, μια αντοχή για την οποία δοκιμάζονται ήδη οι κάτοικοι της Γενεύης όπως μας ενημερώνει η έκδοση της 18ης Ιουλίου του περιοδικού L’illustre της Ελβετίας.

Ειδικά για μια πληρέστερη ενημέρωση όσον αφορά την 5G θα πρότεινα στους αναγνώστες σας να αναφερθούν στην έκκληση https://www.5gspaceappeal.org/ με τις 134000 υπογραφές από όλον τον κόσμο με 100 και πλέον αναφορές σε διεθνή επιστημονικά συγγράμματα, μεταφρασμένη σε 28 γλώσσες.

Τρομακτικό είναι το κείμενο της PACE (Planetary Association of Clean Energy) που κατέθεσε η PACE στο τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στις 11 Φεβρουαρίου 2019 αλλά επειδή ο σκοπός δεν είναι τα τρομάξουμε τον κάτοικο τις Καλαμάτας αλλά να τον αφυπνίσουμε και να τον προστατεύσουμε από τα θέματα που δυστυχώς κανένας δεν τον έχει ενημερώσει, δεν θα επεκταθώ στο συγκεκριμένο έγγραφο, παρά μόνο αν οι ανάγκες το απαιτήσουν.

Προτείνω στον Αγγλόφωνο αναγνώστη σας να μην περιοριστεί στα αναγραφόμενα και να ανατρέξει στις υπερσυνδέσεις (hyper links) του διαδικτύου που θα βρει μέσα σε αυτό το κείμενο για πληρέστερη και εκτεταμένη ενημέρωση αλλά πρωτίστως για την ταυτοποίηση της αλήθειας μέσα από μια πληθώρα ανεξάρτητων επιστημονικών συγγραμμάτων.

Με σεβασμό στην δημοσιογραφική δεοντολογία, και τηρώντας ίσιες αποστάσεις σε αντίθετες “επιστημονικές” προσεγγίσεις παρακαλώ και πιστεύω ότι έχετε υποχρέωση στον πολίτη της Καλαμάτας και ειδικά στην νέα γενιά, να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή σε ένα από τα προσεχή φύλλα σας και δεν θα αργήσετε να διαπιστώσετε ότι με αυτήν την κίνηση θα έχετε βοηθήσει προς την σωστή ενημέρωση τον πολίτη της Καλαμάτας έστω και αν η κίνηση αυτή φαίνεται να υπονομεύει και να αποσταθεροποιεί την προσπάθεια κάποιων να κάνουν την πόλη σας έξυπνη!

Η πόλη σας μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί και να εξελιχθεί τεχνολογικά χωρίς όμως να ανέβουν οι τιμές ΗΜ ακτινοβολίας σε επίπεδα που η σύγχρονη επιστήμη κατατάσσει ως άκρως επικίνδυνα. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην παρούσα επιστολή δεν είναι δικές
μου απόψεις και ερμηνείες αλλά διεθνείς αναφορές και δημοσιεύσεις με ισχυρό επιστημονικό κύρος και εξαιρετικά σύγχρονες και επίκαιρες.

* Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός Περιβάλλοντος

ΠΗΓΗ: https://www.eleftheriaonline.gr/stiles ... uelpNN5Ujs
  • I want no power or command
    Over people I'll never understand
  • Κάθε ιδεολογία αρνιέται όλες τις άλλες,
    υποχρεωτικά ξεπλανευτικές.
    Τότε είναι που αρχίζουμε να σκοτώνουμε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 57337
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1465 φορές
Έλαβε Likes: 2402 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 12 Αύγ 2019, 10:44

Ο φίλος με τον οποίο μίλησα και αναφέρθηκα σε βίντεό του
στο λάιβ μου της 1ης Αυγούστου εδώ https://www.youtube.com/watch?v=jmihQJY ... .be&t=2955

και με τον οποίο ευελπιστώ να κάνουμε και εκπομπή στη συνέχεια,
έκανε εγγραφή της παρουσίασης στην Καλαμάτα


.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6938
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 241 φορές
Έλαβε Likes: 176 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 13 Αύγ 2019, 12:33

Είδα την κεντρική ομιλία, ως το 1:12:00.

Είναι περιττό να πω ότι ήταν πολύ σημαντικό να γίνει μια τέτοια προσπάθεια και ότι πράγματι αναφέρθηκαν - αν και συνοπτικά σε πολλά σημεία - αρκετά από τα βασικά επιχειρήματα κατά της τεχνολογίας 5G. Και υπήρξαν και άλλες σχετικές πληροφορίες, εξαιρετικές και πολύ σημαντικές που πρώτη φορά εδώ τις άκουσα. :thumb:

Ωστόσο, με στεναχώρησε το γεγονός ότι μέσα στο πλήθος των σοβαρών και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, μπήκαν εμβόλιμα αναφορές σε αχρείαστα, έως και αμφιλεγόμενα (καλώς ή κακώς) στη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων πράγματα όπως:

- γείωση του ανθρώπου μέσω του να περπατούμε ξυπόλητοι
- αναφορά στη ΝΤΠ
- αναφορά σε λάμπες λευκού χρώματος (έλεος!)

Τέτοια πράγματα πρέπει να αποφεύγονται, καθότι τα παίρνουν οι εχθροί και πατούν πάνω σε αυτά για να απαξιώσουν την όλη σοβαρότατη προσπάθεια.

Επίσης, θεωρώ άκρως απαραίτητο, αντί να αρκούμαστε στο ότι "χιλιάδες έρευνες έχουν γίνει", να λέμε και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ τουλάχιστον ορισμένες από αυτές, ποιος τις έκανε, πού και πότε, πού δημοσιεύτηκε η έρευνα, σε τι συμπεράσματα κατέληξε, και πού μπορεί να βρει κάποιος το κείμενό της για να την δει και μόνος του και να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας. Αυτό δεν το λέω για να αμφισβητήσω, αντιθέτως έχω ήδη τσεκάρει κάποιες και πράγματι υπάρχουν και είναι σοβαρότατες. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε παρουσίαση διαφορετικά ο πολύς ο κόσμος που είναι εξ ορισμού "άπιστος θωμάς" σε τέτοια ζητήματα ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ αν δεν το κάνεις. Ειδικά τα άτομα που κατέχουν κάποιες θέσεις, ή έχουν ικανότητες και είναι σε θέση να κινήσουν κάποια νήματα, έστω μικρά νήματα. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να το κάνουμε και είναι τραγικό σφάλμα να μην το κάνουμε.
Άντρας γίνεσαι από τον ιδρώτα σου, το δάκρυ σου και το αίμα σου. Δηλαδή από τους μόχθους σου, τους πόνους σου, και τους φόβους σου.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 57337
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1465 φορές
Έλαβε Likes: 2402 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 13 Αύγ 2019, 15:05

OTTO έγραψε:
Τρί 13 Αύγ 2019, 12:33
Είδα την κεντρική ομιλία, ως το 1:12:00.
Δεν το είδα ακόμα. Ευελπιστώ να προλάβω πριν φύγω
διαφορετικά θα το κατεβάσω να το δω Κάλαμο.
OTTO έγραψε:
Τρί 13 Αύγ 2019, 12:33
Ωστόσο, με στεναχώρησε το γεγονός ότι μέσα στο πλήθος των σοβαρών και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, μπήκαν εμβόλιμα αναφορές σε αχρείαστα, έως και αμφιλεγόμενα (καλώς ή κακώς) στη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων πράγματα όπως:

- γείωση του ανθρώπου μέσω του να περπατούμε ξυπόλητοι
- αναφορά στη ΝΤΠ
- αναφορά σε λάμπες λευκού χρώματος (έλεος!)
όπως είπα δεν το άκοουσα...
-για τη γείωση όμως, δε βλέπω κάτι αμφιλεγόμενο.
Αν περπατάς ξυπόλητος στο χώμα ή σε παραλία, σίγουρα βοηθιέται
το σώμα από το γήινο ενεργειακό πεδίο. Αυτό δεν είναι ούτε
παράξενο ούτε κάτι τραβηγμένο απ'τα μαλλιά. Έρχεσαι σε άμεση
επαφη με τον πλανήτη που σε "γέννησε"...
-για τη ΝΤΠ ποιο το αμφιλεγόμενο? Δεν άκουσα τι ειπώθηκε
συγκεκριμένα ξαναλέω, αλλά δεν βλέπω κάτι το αμφιλεγόμενο
όταν ο γερο-μπους ανακοίνωσε την δημιουργία της 10 χρόνια
ΑΚΡΙΒΩΣ (στη μέρα, δεν ξέρω και στην ώρα)πριν την πτώση των διδύμων.
-Κάποιες λάμπες όντως είναι βλαπτικές για τον οργανισμό.
Λεντ νομίζω. Επιστήμονες το λένε κι όχι εγώ.
Για να μην πω το πόσο επικίνδυνο είναι όταν για κάποιο
λογο σπάνε αυτές οι λάμπες... Ο Τζόνι έχει βάλει τέτοιες
και στο σπιτι, γιατί δεν αναγνωρίζει κινδύνους, αλλά ίσως
θα'πρεπε να το ερευνήσουμε εκτενέστερα πριν αποκαλέσουμε
τις όποιες τοποθετήσεις (που δεν τις άκουσα ακόμα ξαναλέω) "αμφιλεγόμενες"
Κάποια πράγματα ΕΧΟΥΝ αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας,
ΜΕ επιχειρηματολογία και φυσικές αποδείξεις.
OTTO έγραψε:
Τρί 13 Αύγ 2019, 12:33
να λέμε και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ τουλάχιστον ορισμένες από αυτές, ποιος τις έκανε, πού και πότε, πού δημοσιεύτηκε η έρευνα, σε τι συμπεράσματα κατέληξε, και πού μπορεί να βρει κάποιος το κείμενό της για να την δει και μόνος του και να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας.


Αν και δε θεωρώ έωλους τους ισχυρισμούς, αν και θεωρώ πως έχουμε
ακούσει αρκετή επιχειρηματολογία (ουδόλως φαντασιόπληκτη)
περιμένω από σένα το ψαχτήρι να κάνεις ανάλογη έρευνα επ'αυτού
φίλε μου... Από Σεπτέμβρη θα επεκταθούμε επ'αυτού. :rose:
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6938
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 241 φορές
Έλαβε Likes: 176 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 13 Αύγ 2019, 15:46

Ολοκλήρωσα το βίντεο.

Όπως παραδέχεται ο κεντρικός ομιλητής προς το τέλος του βίντεο 1:42:30, ο πολύς κόσμος ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι κατά την ενημέρωση που κάνεις, αφαιρείς οτιδήποτε είναι και περιττό ως προς την ουσία της ενημέρωσης, αλλά και ταυτοχρόνως μπορεί να δώσει την μπάλα στον αλλον να σε θεωρήσει γραφικό.

Το αν υπάρχει ΝΤΠ, αν η επαφή με το έδαφος μας γειώνει θεραπευτικά, αν οι λάμπες λευκού φωτός είναι επικίνδυνες, όλα αυτά είναι και άσχετα, και επαναλαμβάνω αμφιλεγόμενα, όχι αμφιλεγόμενα για εσένα και για εμένα, αλλά στη συνείδηση του πολύ κόσμου. Συνεπώς τα αποφεύγεις, μεταξύ άλλων και για να εστιάσει ο κόσμος εκεί που πρέπει. Ο κόσμος πρέπει να νιώσει ότι βρέθηκε σε μια πολύ εστιασμένη και προσεγμένη ενημέρωση. Διότι θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο και όχι να του δίνουμε δικαιολογίες να μας χαρακτηρίζουν γραφικούς και να μη συμμετέχουν σε κάτι τόσο επείγον.

ΟΚ, ίσως κολλάω στις λεπτομέρειες ως συνήθως. Πράγματι αν εξαιρέσω αυτά, η ενημέρωση ήταν πάρα πολύ καλή. Αλλά πώς να μην κολλώ στις λεπτομέρειες, όταν έχω ζήσει στο πετσί μου το να κατακρίνεται και να καταδικάζεται ο δίκαιος για ένα μικρό του σφαλματάκι, παρόλη την τελειότητά του σε όλα τα υπόλοιπα; Την παραμικρή απόκλισή σου την αρπάζουν και την κάνουν σημαία ώστε να σε μηδενίσουν. Αυτοί είναι οι εχθροί, και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά.
Άντρας γίνεσαι από τον ιδρώτα σου, το δάκρυ σου και το αίμα σου. Δηλαδή από τους μόχθους σου, τους πόνους σου, και τους φόβους σου.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 57337
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1465 φορές
Έλαβε Likes: 2402 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 13 Αύγ 2019, 20:38

OTTO έγραψε:
Τρί 13 Αύγ 2019, 15:46
ο πολύς κόσμος ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
δεν ενδιαφέρεται γιατί α/ έχει άλλα αγγούρια να αντιμετωπίσει,
β΄/ δεν είναι ενήμερος και δε συνειδητοποιει τους κινδύνους
γ/ υπάρχει και μια ομάδα, κάποια πολύ νέα παιδιά που το βρίσκουν
"γαμάτο" για τις διαδικτυακές διευκολύνσεις που θα τους προσφέρει
για σοσιαλ μίντια και για ηλεκτρ. παιχνιδια...
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5417
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 12 φορές
Έλαβε Likes: 82 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Σάβ 14 Σεπ 2019, 19:17

Πολλοι βλεπουν την τεχνητη νοημοσυνη οτι θα ειναι ενα "προϊον" που θα υπηρετει τον ανθρωπο. Τα πράγματα δεν ειναι καθολου ετσι. Ο επιχειρηματίας elon musk είπε οτι η τεχνητη νοημοσυνη θα κυβερναει τον ανθρωπο (και αυτον τον ιδιο). θα ειναι χιλιαδες φορες πιο εξυπνη απο αυτον.
Τα κοινωνικα δικτυα τυπου FB δεν ειναι για να καταγράφουν τι τρωει ενα ασημαντο άτομο ή τι βρακι φοραει. Δεν χρειαζονται προσωποποιημενη πληροφορια. Καταγράφουν το πως φέρονται γενικά οι άνθρωποι ωστε να φτιάξουν το όν που θα μοιάζει ίδιο με αυτο. θα το συναντάς σε ένα μπαρ και θα νομιζεις οτι ειναι ανθρωπος. θα σου λεει την ιστορια της ζωης του, θα ειναι μελος της κοινωνια και κανεις δεν θα ξέρει το μυστικο του.
-
Θεε μου, δωσε μου ενα σημαδι, για να το ερμηνεύσω οπως θελω.
Άβαταρ μέλους
Sanctus_Makis
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 553
Εγγραφή: Τρί 04 Ιούλ 2017, 03:24
Irc ψευδώνυμο: Iamblixos
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Λάρισα
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 39 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Sanctus_Makis » Δευ 16 Σεπ 2019, 00:54

Εγω πιστεύω οτι με την τεχνητή νοημοσύνη το κακό θα ειναι οτι μπορεί να προσβάλουν με κάποιους ιούς το σύστημα ωστε η τεχνητή νοημοσύνη να γίνει επιθετική στον άνθρωπο ή να καταρέψει τελείως και να απενεργοποιηθεί και αυτο απο διάφορους ηλεκτρονικούς τρομοκράτες που θα δημιουργούν διάφορους ιούς.Αλλα αυτο μονο άν συνδέονται οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ τους.
«Η πόλη πρέπει (πέμπτο και κυριότερο) να φροντίζει για τη λατρεία των θεών» (Αριστοτέλης)
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5417
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 12 φορές
Έλαβε Likes: 82 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Δευ 16 Σεπ 2019, 01:41

Δεν χρειαζεται κανενας ιος. Αρκει να συνειδητοποιησει οτι ειναι πιο εξυπνη απο τον ανθρωπο. Δηλαδη είναι νομοτελειακο.
-
Θεε μου, δωσε μου ενα σημαδι, για να το ερμηνεύσω οπως θελω.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 57337
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1465 φορές
Έλαβε Likes: 2402 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 16 Σεπ 2019, 16:54

Οι ΗΠΑ ακυρώνουν την απόφαση να απαγορευτούν
οι παλαιού τύπου λάμπες.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49591143Πολλοί διαμαρτύρονταν ότι οι νέου τύπου λάμπες led δεν αποδίδουν
σε φωτεινότητα όπως οι παλιές.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα εδώ, πολύ σοβαρότερα,
οπως το γεγονός ότι κάποιες λάμπες LED δουλεύουν με το 5G,
κάτι που δε γίνεται με τις παλιές

https://www.electronicproducts.com/Opto ... twork.aspx
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Irc ψευδώνυμο: alexandros
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 444 φορές
Έλαβε Likes: 609 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 16 Σεπ 2019, 17:12

_Divine_Sinner_ έγραψε:
Δευ 16 Σεπ 2019, 01:41
Δεν χρειαζεται κανενας ιος. Αρκει να συνειδητοποιησει οτι ειναι πιο εξυπνη απο τον ανθρωπο. Δηλαδη είναι νομοτελειακο.
Tι είναι έξυπνη ; πως το όριζεις το έξυπνη εσύ ; :dunno:
δηλαδή επειδή ένα κομπιουτεράκι (ή ένας υπολογιστής) μπορεί να κάνει πιο γρήγορα και με απόλυτη ακρίβεια υπολογισμούς από τον άνθρωπο
είναι πιο έπυπνα από εμάς ; ή μήπως επειδή η τ.ν που θα εχει απιστευτο όγκο πληροφοριών από τον οποίο θα μπορεί να βγάζει κάποια αποτελέσματα
και να δρα είναι πιο έξυπνη από έναν άνθρωπο ; για εμένα ούτε πιο έξυπνη από ένα σπουργίτη δεν είναι. Δεν είναι καν έξυπνη. Η ανακάυλυψη της
απο τον άνθρωπο μπορεί να θεωρηθεί έξυπνη εώς ιδιοφυής ΑΝ δεν στραφεί (ή δεν την στρέψει επίτηδες) αυτή η τεχνολογία εναντίον του.
Καμία τεχνολογία δεν είναι έξυπνη....λέμε έξυπνο τηλέφωνο, εξυπνη τηλεόραση , έξυπνο σπίτι.

Ως ανακαλύψεις είναι ιδιοφυείς αλλά για εμένα όχι τόσο ώστε να με πείσουν ότι αυτές είναι οι έξυπνες και εγώ ο βλάκας.
Πολύ εύκολα τσιμπάμε με τις λέξεις που κοτσάρουν σε αυτές τις τεχνολογίες. Πάρα πολύ χρήσιμα σύγχρονα εργαλεία
αλλά ως εκεί.

Πολύ εύκολα έπεισαν τον σύγχρονο άνθρωπο να τον πείσουν ότι είναι πολύ χαζός και ανίκανος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5417
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 12 φορές
Έλαβε Likes: 82 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Δευ 16 Σεπ 2019, 18:37

Jackal έγραψε:
Δευ 16 Σεπ 2019, 17:12
_Divine_Sinner_ έγραψε:
Δευ 16 Σεπ 2019, 01:41
Δεν χρειαζεται κανενας ιος. Αρκει να συνειδητοποιησει οτι ειναι πιο εξυπνη απο τον ανθρωπο. Δηλαδη είναι νομοτελειακο.
Tι είναι έξυπνη ; πως το όριζεις το έξυπνη εσύ ; :dunno:
δηλαδή επειδή ένα κομπιουτεράκι (ή ένας υπολογιστής) μπορεί να κάνει πιο γρήγορα και με απόλυτη ακρίβεια υπολογισμούς από τον άνθρωπο
είναι πιο έπυπνα από εμάς ; ή μήπως επειδή η τ.ν που θα εχει απιστευτο όγκο πληροφοριών από τον οποίο θα μπορεί να βγάζει κάποια αποτελέσματα
και να δρα είναι πιο έξυπνη από έναν άνθρωπο ; για εμένα ούτε πιο έξυπνη από ένα σπουργίτη δεν είναι. Δεν είναι καν έξυπνη. Η ανακάυλυψη της
απο τον άνθρωπο μπορεί να θεωρηθεί έξυπνη εώς ιδιοφυής ΑΝ δεν στραφεί (ή δεν την στρέψει επίτηδες) αυτή η τεχνολογία εναντίον του.
Καμία τεχνολογία δεν είναι έξυπνη....λέμε έξυπνο τηλέφωνο, εξυπνη τηλεόραση , έξυπνο σπίτι.

Ως ανακαλύψεις είναι ιδιοφυείς αλλά για εμένα όχι τόσο ώστε να με πείσουν ότι αυτές είναι οι έξυπνες και εγώ ο βλάκας.
Πολύ εύκολα τσιμπάμε με τις λέξεις που κοτσάρουν σε αυτές τις τεχνολογίες. Πάρα πολύ χρήσιμα σύγχρονα εργαλεία
αλλά ως εκεί.

Πολύ εύκολα έπεισαν τον σύγχρονο άνθρωπο να τον πείσουν ότι είναι πολύ χαζός και ανίκανος.
Σκεψου ενα ον με νοημοσυνη εστω ενος μεσου ανθρωπου που υπολογιζει τοσο γρηγορα οσο ενα κομπιουτερακι.
Και σκεψου αυτο το ον να μπορει να βελτιωνει τον εαυτο του ωστε να γινεται πιο εξυπνο 1000 φορες πιο γρηγορα απο εναν ανθρωπο.
-
Θεε μου, δωσε μου ενα σημαδι, για να το ερμηνεύσω οπως θελω.
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Irc ψευδώνυμο: alexandros
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 444 φορές
Έλαβε Likes: 609 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 16 Σεπ 2019, 21:26

Mιλάγαμε για κάποιο ον και δεν το κατάλαβα ; :dunno:
η τεχνητή είναι άλλο ένα σύγχρονο εργαλείο ξαναλέω, που μπορεί να γίνει και όπλο.
Αν κάποιος θεωρεί επειδή θα μπει σε ένα ανθρωπόμορφο ρομποτ και θα μοιάζει σαν να αντιδρά ως ευφυής άνρθωπος
ότι έχει πραγματική νοημοσύνη οκ εγώ πάω πάσο. Η άποψη μου είναι τελείως διαφορετική.

Πάντως ενημερωτικά να πω ότι η Τ.Ν δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Κάθε εταιρία θα έχει την δική της Τ.Ν και η μία θα είναι διαφορετικής "ευφυίας" από την άλλη.Για παραδείγμα η Siri της Αpple, τo Google Assistant της Google, η Αlexa της Amazon, η όχι και τόσο "έξυπνη" (προς το παρόν) Bixby της Samsung και η πανχαζή Maic της MLS :lol: :lol: . Oι εφαρμογές που θα έχει είναι αμέτρητες και όχι μόνο τα ανθρωπόμορφα πανέξυπνα ρομποτ
που θα μας κατακτίσουν..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5417
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 12 φορές
Έλαβε Likes: 82 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Τρί 17 Σεπ 2019, 01:25

Σημερα ειναι ενα εργαλειο. Αυριο θα ειναι ενα ον.
-
Θεε μου, δωσε μου ενα σημαδι, για να το ερμηνεύσω οπως θελω.
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6938
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 241 φορές
Έλαβε Likes: 176 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 17 Σεπ 2019, 02:53

Είναι δύσκολη η διάκριση μεταξύ όντος και προσομοίωσης όντος.

Αλλά η σημασία χαώδης.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι προσομοίωση. Δεν πιστεύω ότι ποτέ της θα γίνει ον, ασχέτως αν θα είναι δύσκολο να το διακρίνουμε. Μάθαμε να κρίνουμε τα όντα βάσει συμπεριφοράς, όμως η συμπεριφορά είναι εύκολο να αναπαραχθεί και να προσομοιωθεί.
Άντρας γίνεσαι από τον ιδρώτα σου, το δάκρυ σου και το αίμα σου. Δηλαδή από τους μόχθους σου, τους πόνους σου, και τους φόβους σου.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 57337
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1465 φορές
Έλαβε Likes: 2402 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 17 Σεπ 2019, 09:42

Να με σ'χωρνάτε που επανέρχομαι στο 5G,
αλλά αυτό είναι για μένα αρκούντως σημαντικό στην πράξη
και έξω από θεωρίες...


ArELa έγραψε:
Δευ 16 Σεπ 2019, 16:54
Οι ΗΠΑ ακυρώνουν την απόφαση να απαγορευτούν
οι παλαιού τύπου λάμπες.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49591143Πολλοί διαμαρτύρονταν ότι οι νέου τύπου λάμπες led δεν αποδίδουν
σε φωτεινότητα όπως οι παλιές.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα εδώ, πολύ σοβαρότερα,
οπως το γεγονός ότι κάποιες λάμπες LED δουλεύουν με το 5G,
κάτι που δε γίνεται με τις παλιές

https://www.electronicproducts.com/Opto ... twork.aspx
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6938
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 241 φορές
Έλαβε Likes: 176 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 17 Σεπ 2019, 12:03

εγώ τελευταία ήμουν προβληματισμένος με την ενοποίηση των δύο θεμάτων, αν και κατανοώ ότι κάπου συναντώνται
Άντρας γίνεσαι από τον ιδρώτα σου, το δάκρυ σου και το αίμα σου. Δηλαδή από τους μόχθους σου, τους πόνους σου, και τους φόβους σου.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 57337
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1465 φορές
Έλαβε Likes: 2402 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 17 Σεπ 2019, 12:07

OTTO έγραψε:
Τρί 17 Σεπ 2019, 12:03
εγώ τελευταία ήμουν προβληματισμένος με την ενοποίηση των δύο θεμάτων, αν και κατανοώ ότι κάπου συναντώνται
Και τώρα δύσκολα διασπώνται...

ίσως θα πρέπει ν'ανοίξουμε διαφορετικό τόπικ για το 5G
παρόλο που σίγουρα συσχετίζεται με την Τ.Ν.

Σε κάθε περίπτωση, απλά ήθελα να επιστήσω την προσοχή
σε κάτι που αφορά άμεσα το 5G (στο οποίο βέβαια εμπλέκεται
και η Τ.Ν.)
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5275
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 104 φορές
Έλαβε Likes: 142 φορές

Re: 5G και τεχνητη νοημοσύνη

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 19 Σεπ 2019, 10:11

Θα έρθει η μέρα που οι Τ.Ν θα διεκδικήσουν αυτοπροσδιορισμό και διαφορετικότητα για να απελευθερωθούν από τα δεσμά των πατριαρχικών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
AnonymosEreynhths 2020 (π.κ.τ.ν)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επιστήμη-Τεχνολογία”