Ψήφισμα Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης

Εδώ τα επιλεγμένα άρθρα
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1799
Εγγραφή: Τετ 02 Ιαν 2013, 16:25
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Ψήφισμα Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης

Δημοσίευση από promitheas14 » Σάβ 10 Φεβ 2018, 12:28

Ψήφισμα Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, στην Αθήνα, στίς 4 Φεβρουαρίου 2018

«Σήμερα, την 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα, για να αποφασίσει για τη θέση του Έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στη γείτονα χώρα, που θέλει να το υφαρπάσει, καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτοῦ ονόματός του,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ
προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα «Ελλάς», και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Εθνικής ταυτότητάς του.
Το όνομα αυτό, αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό καί φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμια ιστορίας, που έχει γράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση, δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.
Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου, που ορίζει τη Δημοκρατία.
Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλει την απόφασή του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιός είναι εντολέας και ποιός εντολοδόχος.»

Τό ψήφισμα εγκρίθηκε διά βοής, ομοφώνως χωρίς καμία αντίρρηση, από την Λαϊκή Εθνοσυνέλευση, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018.




(εκτακτο προεξέχον από εδώ)
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προεξέχοντα”