"το έργο που παράγουμε..."

Εδώ τα επιλεγμένα άρθρα
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
aitherovamwn
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 407
Εγγραφή: Σάβ 16 Ιαν 2010, 00:04
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

"το έργο που παράγουμε..."

Δημοσίευση από aitherovamwn » Παρ 19 Μάιος 2017, 19:32

...με τις πράξεις μας, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που παράγουμε με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας".. είναι μια ιδέα που μου έχει "καρφωθεί" εδώ και λίγες μέρες και έχει φέρει τα πάνω κάτω στο μυαλό μου, καθώς όσο και αν την επεξεργάζομαι, νιώθω ότι αδυνατώ να τη συλλάβω στην ολότητά της..

νιώθω πάντως ότι τα κάνουμε όλα λάθος και πρέπει να τα ξαναμάθουμε από την αρχή.. έπρεπε σαν τα "μαγικά" όντα που είμαστε (ξέρω καλά τι λέω), να δημιουργούμε κατά κύριο λόγο τον κόσμο γύρω μας με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, χρησιμοποιώντας το σώμα μας απλώς υποβοηθητικά, συμπληρωματικά (π.χ. για να μετακινούμαστε στον χώρο που δημιουργούμε ή για να υποβοηθούμε το συναισθηματικό-νοητικό μας σύστημα στην βαθύτερη επεξεργασία των πληροφοριών που θα χρησιμοποιούμε κατά τη διαδικασία δημιουργίας της πραγματικότητας).. με άλλα λόγια, πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε με το σώμα μας και να πράττουμε με το νου μας..

επίσης, δεν αρκεί το να συνειδητοποιήσουμε πώς ο κόσμος διαμορφώνεται γύρω μας (σαν ένα συλλογικό έργο τέχνης) και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ο κόσμος των ονείρων μας - όλο αυτό είναι άχρηστο, αν δεν επανακτήσουμε τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων μας..

νιώθω ότι είμαστε με τους εαυτούς μας (σωμα, νους, συναισθήματα) σαν τους πόντιους στα ανέκδοτα, σαν να μας έχουν δώσει ένα λαπτοπ τελευταίας τεχνολογίας και εμείς να το χρησιμοποιούμε για να στερεώσουμε την πόρτα ανοιχτή ή σαν να έχουμε μια φερράρι και αντί να την βάλουμε μπροστά και να απογειωθούμε, έχουμε κάνει δύο τρυπούλες στο δάπεδο για να φτάνουν τα πόδια μας στον δρόμο και την μετακινούμε όπως οι φλίντστοουνς..

και το χειρότερο είναι ότι όσο εμείς δεν έχουμε τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, κάποιοι άλλοι το κάνουν για εμάς.. χρησιμοποιούν δλδ τους φόβους, τις ανασφάλειες και την ελεγχόμενη πληροφόρηση που συστηματικά καλλιεργούν μέσα μας , ώστε να μας έχουν να δημιουργούμε για αυτούς έναν κόσμο στα μέτρα τους, ακριβώς όπως τον ονειρεύονται..

τι σημαίνει όμως πραγματικά το "ξαναπαίρνω τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων μου"; (εδώ σας θέλω)

πώς φέρεται ένας συνειδητοποιημένος δημιουργός της πραγματικότητας; πώς εξασκείται; τι τροφές τρώει; πώς διαχειρίζεται τον χρόνο του; τι σχέσεις έχει με τους γύρω του; πώς μπορεί να προστατεύσει το ψυχο-νοητικο-συναισθηματικό του είναι;

(τα παραπάνω είναι μια μικρή γεύση από όλα αυτά είναι που έχω αρχίσει να σκέφτομαι τελευταία και με έχουν κάνει λίγο απόμακρο από όλους και από όλα - και το ξέρω ότι ίσως μετανιώσω που άνοιξα το τόπικ, αλλά wtf :D )

Προταθέν εδώ

Αναρτηθέν εδώ
...να είστε πάντα καλά...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προεξέχοντα”