Περί φασισμού.

Εδώ τα επιλεγμένα άρθρα
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Camelia
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: Δευ 12 Μαρ 2012, 14:35
Φύλο: Γυναίκα

Περί φασισμού.

Δημοσίευση από Camelia » Παρ 24 Μαρ 2017, 13:15

Στην Ελλάδα δεν αγαπούν τον Φασισμό ούτε τους φασίστες.
Είπα να μην συνεχισω... αλλά μου έδωσες πάσα βρε ΙΟΝ.

Λυπάμαι βαθύτατα αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου.

Η Ελλάδα, δεν είναι το φωτεινό μέρος, των πνευματικών ανθρώπων που όλοι έχουμε σε ένα ιδεατό μέρος του μυαλού μας. Η Ελλάδα είχε και έχει απ' όλα.

Οι Έλληνες έχουν το φως αλλά έχουν και το σκοτάδι μέσα τους. Έχουν τον Σωκράτη αλλά έχουν και τον Εφιάλτη. Έχουν τον Διογένη αλλά έχουν και τον Αλκιβιάδη.

Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Η Χ.Α. δεν είναι ξένη, δεν ήρθε από το πουθενά. Η βία υφέρπει χρόνια τώρα στην ελληνική κοινωνία. Ποιοί είναι αυτοί που σκοτώνονται στα γήπεδα; Ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι; Ποιοί είναι αυτοί που την Κυριακή πρωί, πηγαίνουν στην εκκλησία και μεταλαβαίνουν γονυπετείς και το βράδυ σπάνε στο ξύλο τα παιδιά τους;
Ποιοί είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για το συλλογικό καλό αλλά για το ατομικό συμφέρον;
Ποιοί είναι αυτοί, που δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τον Λόγο και γι' αυτό ταυτίζονται απόλυτα με τη σιδερογροθιά;
Ποιοί είναι αυτοί που το μόνο που γνωρίζουν από την ελληνική ιστορία είναι μια γιγαντιαία πνευματική κληρονομιά, που αδυνατούν να μάθουν και να αφομοιώσουν, γι'αυτό και την παπαγαλίζουν μπας και αποδείξουν στους εαυτούς τους, πως δεν είναι τόσο μικροί αφού οι πρόγονοι ήταν μεγάλοι;

Ποιοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ή σιώπησαν ή συντάχθησαν με τον Παππαδόπουλο και τον Ιωαννίδη;
Ποιοί ήταν αυτοί, που το όραμα της Μεταπολίτευσης το έκαναν επιδοτήσεις και οφ σορ;
Ποιοί είναι αυτοί που περηφανεύονται για τον Πλάτωνα αλλά δεν έχουν διαβάσει ούτε γραμμή και μένουν με το στόμα ανοιχτό στις ρητορείες του Πρετεντέρη και μπροστά στα πόδια της Μελέτη;
Ποιοί είνα αυτοί που χρησιμοποιούσαν τους μετανάστες με μεροκάματα πείνας από την μια και τους κυνηγούσαν από την άλλη;
Ποιοί ήταν αυτοί που υπέγραψαν το Δουβλίνο 2 και ποιοί τους ψήφισαν;

Ο φασισμός δεν είναι ένα γονιδιακό ελάττωμα ούτε έχει να κάνει μόνο με τους τραμπουκισμούς μερικών τύπων που έχουν υπεραυξημένη τεστοστερόνη και ελάχιστη κρίση αλλά έχει να κάνει με βαθειά ζητήματα που ξεκινούν μέσα από τις οικογένειες, καλλιεργούνται με την εγκληματικά ελλιπή και προπαγανδιστική παιδεία και φυσικά εδραιώνονται όταν βγαίνουν σε μια κοινωνία εχθρική και ανταγωνιστική.

Κατανοώ πλήρως την αύξηση της Χ.Α. και είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως θα μεγαλώσει τα ποσοστά της, όπως συμβαίνει πάντα σε κοινωνίες που βρίσκονται σε παρακμή.

Αυτό που για μένα είναι το ζητούμενο, είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι, άνθρωποι που έχουν προλάβει να ανοίξουν το πνεύμα τους, να αντιληφθούν το διακύβευμα και όχι να καταδικάσουν αλλά να μπορέσουν να δουν τις γενεσιουργές αιτίες.

Για μένα ο Κάσσανδρος δεν είναι εχθρός, όσο κι αν ωρύεται.
Εχθρός είναι ο φασισμός από όποιο μυαλό και αν εκπορεύεται.
Και φυσικά του Κάσσανδρου δεν είναι ο χειρότερος. Αυτή την στιγμή νομίζει πως είναι λαϊκός ήρωας, πως επιτελεί έργο και είμαι σίγουρη πως το πιστεύει. Αυτή είναι η μεγάλη νίκη του συστήματος. Γιατί ο Κάσσανδρος, όσο και αν δεν θέλει να το καταλάβει είναι ένα πιόνι. Το σύστημα ποτέ δεν φοβήθηκε τους ελεγχόμενους. ΠΟΤΕ. Ποτέ δεν φοβήθηκε τους χειραγωγήσιμους. Ποτέ δεν φοβήθηκε τους απελπισμένους.
Αυτούς που φοβόταν πάντα ήταν τους ανυπάκουους.
Τους αμφισβητίες.
Τους σκεπτόμενους.
Και αυτούς χτυπάει...αναρτηθέν εδώ


προταθέν εδώ
"Πιστεύω σ’ έναν κόσμο που δεν υπάρχει, μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ. Ανύπαρχτο λέμε ό,τι δεν πεθυμήσαμε αρκετά."
Ν.Καζαντζάκης
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προεξέχοντα”