Δεν αποτελεί δικαιολογία γλυκιά μου, αλλά αποτελεί ένα εφαλτήριο και μια έμπνευση που μου'δωσες (άθελά σου είμαι σίγουρη- και πού να'ξερες τι σεντόνι σε περίμενεKELAINO έγραψε:Το ξέρω ότι αυτό δεν αποτελεί σε καμμιά περίπτωση δικαιολογία, αλλά πόσο πιο πάνω θα ήταν το επίπεδο χωρίς το Λαζό;
Είναι το πρόβλημα η μαζική απήχηση σε συνδυασμό με τη βωμολοχία και την ώρα προβολής;

Η τηλεόραση έτσι κι αλλιώς είναι ένα μέσο ύπνωσης/αποχαύνωσης της συνείδησης, ένα πανίσχυρο όπλο που εξυπηρετεί (με επιτυχία μέχρι στιγμής) τα εγκληματικά μεγαλολαμόγια-ολιγαρχικά φασισταριά απανταχού στον πλανήτη, αιχμαλωτίζοντας την ανθρώπινη αντίληψη...Είναι ένας μόνιμος υπνωτιστής μέσα στα σπίτια μας που εκφυλίζει την αυτόνομη σκέψη, (μέχρις αφανισμού της), που σφυροκοπάει άγρια, ρυθμικά, σταθερά, αποφασιστικά και ασταμάτητα, τους πασάλους-στηρίγματα για τους φράχτες του νου.
Οι στιγμές που μπορεί κανείς (είτε συμπτωματικά είτε σε συνειδητή αναζήτηση) να βρει αχτίδες φωτός ομορφιάς και αλήθειας, (στιγμές που τους "ξεφεύγουν" ) μέσα απ'αυτό το μέσο, ολοένα και λιγοστεύουν. Μοιάζουν σαν κάποιο πανέμορφο ζωϊκό ή φυτικό είδος που βαίνει προς εξαφάνιση, όχι αργά, αλλά σταθερά...
Τα μοτίβα βίας, αήθειας, "πολιτικής ορθότητας", "δημοκρατίας" (εδώ γελάνε) και γενικότερης παρακμής που αναδεικνύει ως πρότυπα, σχηματίζουν γενιές με στρεβλό σύστημα αξιών και αντιλήψεις χωμένες σ'ένα μάτριξ που στρέφεται εναντίον μας, αφού στόχο έχει να χτυπήσει κατά μέτωπο ό,τι καλό και ανώτερο ενυπάρχει στην ανθρώπινη φύση.
Αυτά που "καθρέφτισα" παραπάνω, κι άλλα πολλά, ισχύουν διαπλανητικά για όλα τα σπίτια που έχουν ένα χαζοκούτι ως απαραίτητο κομμάτι των οικοσκευών τους.
Το κόλπο είναι προσεκτικά σχεδιασμένο και μεθοδευμένο κάτι δεκαετίες πριν γεννηθούμε εγώ κι εσύ μαζί. Τώρα απλά φτάνει στο απώγειο της εφαρμογής του και τυχαίνει η δική μας η γενιά να είναι μάρτυρας μιας φρικαλέας επιταχυνόμενης κατάρρευσης, που προσωπικά πονάω όταν τη βλέπω...
Κι όταν σ'αυτήν την κατάρρευση βλέπω να συμβάλλουν συνειδητά και εσκεμμένα οι απόγονοι ενός λαού που είχε ξεχωριστή στόφα από αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν βλέπω αυτούς ειδικά να προβάλλουν ως οικτρά απομεινάρια ενός φωτεινού πάλαι ποτέ μεγαλείου, γιατί μόνοι τους επέλεξαν να το σκοτώσουν με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο ίδιο τους το κύτταρο, αντί να το μεταλαμπαδεύουν και σε άλλα (άρρωστα πια, καρκινικά) κύτταρα σαν βάλσαμο και ίαση, τότε ο πόνος μετουσιώνεται και σε οργή, και σε αγανάκτηση και σε πίκρα που δεν γράφεται με λόγια.
Κι ο Λάκης, και ο κάθε Λάκης προάγει ένα σαθρό-άρρωστο δόγμα μιας νεο-παλιο-εποχίτικης κουλτούρας, που δεν εξωραϊζεται ούτε με τον όρο "πολιτικά ορθό", χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτή φτιάχτηκε και διασκορπίστηκε στα πλήθη για το συμφέρον των ολιγαρχών και τον αφανισμό (ψυχο-νοητικο-σωματικό όπως θες ή όλο μαζί) του ίδιου και των συνανθρώπων του, γίνεται αυτόματα για μένα εχθρός ψυχής, χειρότερος και από τον ίδιο τον εμπνευστή-εντολέα-πρώτο εχθρό... Χειρότερος, γιατί εκτός του ότι προδίδει τον εαυτό του (πράγμα που δε θέλει ή δε βολεύει να δει), βαράει με ένα ανίερο τσεκούρι και δη συνειδητά στο πλευρό των λαμογιών, σε μια προσπάθεια να κατακρεουργήσει αξίες, πολιτισμό, τεχνη και ό,τι καλλιεργεί ψυχή και ανελίσσει το πνεύμα, και τέλος αλλά όχι τελευταίο, ό,τι ιερότερο για τον άνθρωπο... τη λευτεριά του.
Κι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα αν δεν είναι ελεύθερος...

Όχι, δε θα'ναι ο Λάκης και ο κάθε Λάκης που θα έσωζε την κατάσταση και θα μείωνε την κατρακύλα, (γι'αυτό χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια από το ΣΥΝΟΛΟ ώστε να λογίζεται ως σύνολο ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΜΑΖΑ), δε θα'πρεπε όμως να συμβάλλει στην ανάπτυξή της και αυτός (και ο κάθε ένας που λογίζεται ως Ελλην και κυρίως ως άνθρωπος), προς χάριν μιας αμφίβολης δόξας και ενός τραπεζικού λογαριασμού με νούμερα που συνοδεύονται από μπόλικα μηδενικά στο υπόλοιπό του...
Συγχώρα με αν κούρασα και υπερθεμάτισα εδώ...

αναρτηθέν εδώ
προταθεν εδώ