Κάτι γεννιέται στο Σύνταγμα !!

Εδώ τα επιλεγμένα άρθρα
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Κάτι γεννιέται στο Σύνταγμα !!

Δημοσίευση από Orion » Τετ 01 Ιουν 2011, 01:53

Πολυ δραματικα μας τα παρουσιαζει το defencenet.gr χμμμ.... δεν ξερω τι εγινε για ενα διαστημα .. μετα τις 9 που τα λεγαμε με καποιους λιγο πιο μακρια απο την πλατεια, αλλα γυρνωντας γυρω στις 10 δεν ειδαμε τιποτα το διαφορετικο απο τις αλλες μερες , αλλα προσεξα, και κατω στη συνελευση που δεν θελω να επεκταθω... καποιοι " προσπαθουν " και αυτα θα συνεχιζονται εντονοτερα , η δημοκρατια μπορει να λεγεται ... αλλα δεν αντεχεται απο πολλους , τιποτα αλλο.
Ειδα ( οχι εγω γιατι δεν βλεπω τηλεοραση , μου ειπανε ) οτι βγηκαν δυο εκπροσωποι στο Χαρδαβελα χμμμ... τι εκπροσωπουν ακριβως και ποιος τους διορισε ; .....
Άβαταρ μέλους
aRaGorN
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: aRaGorN
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aRaGorN » Τετ 01 Ιουν 2011, 01:55

Δεν διαφωνώ με το κίνημα...αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα το κομματικοποιήσουνε τα κομματόσκυλα...αριστεροί και ακροδεξιοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το κίνημα αυτό και αυτό με προβληματίζει...
Απο την άλλη μου άρεσε η ομιλία του Μίκη στα προπύλαια σήμερα...ποιό σοβαρός και μεστός λόγος απο ένα πολιτικό όν που έχει προσφέρει ΠΟΛΛΑ στην Ελλάδα
Ας μην ανυπομονεί να περπατήσει στο σκοτάδι αυτός που δεν έχει δει το σκοτάδι να πέφτει.
J.R TOLKIEN
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 01 Ιουν 2011, 07:42

Χθες το βράδυ οι Έλληνες αγανακτισμένοι έξω από τη Βουλή πέτυχαν κάτι. Εγκλώβισαν μέσα τους βουλευτές, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν κυριολεκτικά κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.

Για μένα είναι σημαντικό γιατί οι βουλευτές αρχίζουν και νοιώθουν έντονα την πίεση των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός Βουλής και συνειδητοποιούν πως δεν είναι μόδα και θα περάσει. Ήταν μόνο 30.000 έξω από τη Βουλή, αν ήταν 1.000.000;;;;

Θα μου πείτε πως παρά το ότι έγινε χθες δεν θα πάρουν πίσω τα μέτρα. Σωστό είναι αυτό, όμως ο φόβος και η ανασφάλεια περνάει από εμάς σε αυτούς και σε λίγες μέρες θα καταλάβουν πως ο λαός είναι σοφός και αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα θα φύγουν με ελικόπτερο (αν καταφέρουν και φτάσουν στην αμερικανική πρεσβεία)....

Επίσης το πιο σημαντικό είναι πως ο κόσμος συγκρατήθηκε χθες και δεν είχαμε έκτροπα. Και παρακολουθώντας το βίντεο δεν πίστευα τα μάτια μου βλέποντας τους αστυνομικούς να είναι σχετικά χαλαροί για την περίσταση. Χαλαρή αλυσίδα, χωρίς μάσκες, χωρίς γκλομπ, χωρίς διάθεση να χτυπήσουν κανέναν. Είναι και αυτό μια νίκη και ας μην το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι.

Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Ιουν 2011, 08:11

aRaGorN έγραψε:Δεν διαφωνώ με το κίνημα...αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα το κομματικοποιήσουνε τα κομματόσκυλα...αριστεροί και ακροδεξιοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το κίνημα αυτό και αυτό με προβληματίζει...
Εμένα όχι τόσο. Αυτό το μεγαλειώδες πλήθος που μαζεύτηκε χθες από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα, Προπύλαια και παραπέρα, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δε θα το δουν όλα τα ρημαδιασμένα κομματόσκυλα/κομματομαντριά μαζί. 6 η ώρα το πρωί, ακόμα ήταν κλειστοί οι δρόμοι προς το Σύνταγμα, από τον κόσμο που ήταν μαζεμένος...
aRaGorN έγραψε:Απο την άλλη μου άρεσε η ομιλία του Μίκη στα προπύλαια σήμερα...ποιό σοβαρός και μεστός λόγος απο ένα πολιτικό όν που έχει προσφέρει ΠΟΛΛΑ στην Ελλάδα
Λίγο πριν ξεκινήσω για δουλειά, άνοιξα το ρημαδο-βλαμμενοκούτι και είδα αποσπάσματα από την ομιλία του. Δε θα το κρύψω πως άρχισα μ'ένα δάκρυ και κατέληξα να κλαίω κανονικά όταν τον άκουσα να τραγουδάει "ένα το χελιδόνι..."
Ίσως είναι οι μέρες τέτοιες που παραγίνομαι συναισθηματική και με πιάνουν εύκολα τα ζουμιά, αλλά το'νιωσα έντονα. Συγχωρήστε με...
Blue Ice έγραψε:Και παρακολουθώντας το βίντεο δεν πίστευα τα μάτια μου βλέποντας τους αστυνομικούς να είναι σχετικά χαλαροί για την περίσταση. Χαλαρή αλυσίδα, χωρίς μάσκες, χωρίς γκλομπ, χωρίς διάθεση να χτυπήσουν κανέναν. Είναι και αυτό μια νίκη και ας μην το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι.
Είναι πράγματι... Κάτι αλλάζει και είναι σημαντικό.
Στο βίντεο υποκλίθηκα στους ανθρώπους που ηταν συγκρατημένοι στην οργή τους, ανθρώπους ταλανισμένους, δυστυχισμένους από τα έργα αυτών των αχρείων, λάτρεψα και τον σκύλο που τους γαύγιζε καθώς οι αμαξάρες τους περνούσαν από μπροστά τους.
:worship:

Σε ένα από τα βίντεό μου, έγραψε ένας Αμερικάνος:

@vasoula2908 The world is ever indebted to ancient Greece for philosophy, mathematics, democracy. Now it seems that we may again pay tribute to the real heroes that bring first Greece and then the world – Liberty.

I hope & pray the U.S. zombies will wake up and follow Greece’s lead.
iknownothingnow 58 minutes ago

Μου λέει: βασούλα ο κόσμος θα χρωστάει για πάντα στην αρχαία Ελλάδα, τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τη δημοκρατία. Τώρα φαίνεται ότι πάλι θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αληθινούς ήρωες που φέρνουν - η Ελλάδα πρώτη και μετά όλος ο κόσμος- την Ελευθερία.
Ελπίζω και προσεύχομαι, τα ζόμπι της Αμερικής να ξυπνησουν και να ακολουθήσουν το μπροστάρισμα της Ελλάδας.

Τι άλλο να πω... Τα λόγια είναι περιττά.
Και για να μην το κάνω πολύ μελο πρωινιάτικα (είπαμε, μ'έπιασαν τα ζουμιά) σταματώ για την ώρα κάπου εδώ.

Καλημέρα παιδιά, και καλό μήνα να έχουμε. :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τετ 01 Ιουν 2011, 08:36

ΤΟ ΠΟΔΙ βελτιουται..??? :lovey0:

σωστοοςςς ο αμερικανος, συνηθως μεταξυ μας τα βγαζουμε τα ματια μας βεβαια, διοτι οσο τα αμερικα ζομπις κοιμουνται
τα δικα μας MEGA-ζομπης :freak: ειναι ξυπνητα και ψαχνουν να βρουν καναν εν ζωη να του φανε το μυαλο...

μη μασας , την ωρα του χελιδονιου δεν νομιζω να υπηρξε ψυχη-καρδια που να μην λυγισε...
ειπαμε ,ευτυχως που το αιμα...εχει να κανει με την καρδια...γιατι αν ειχε να κανει με το μυαλο..... :banghead: κλαφτα χαριλαμπε

παρακολουθω στον αντιποδα το ρεσαλτο και τις εργωδεις προσπαθειες του απαξιωσης του Μικη....αλλα ουτε εχω καταλαβει ουτε εχω πειστει πολυ περισσοτερο :dunno:
http://resaltomag.blogspot.com/2011/05/ ... .html#more

καλο μηνα :thumb: [χλωμον :thumbsdown: ]
καλο καλοκαιρι :D [κατι γινεται... :wink: ]

...ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ...
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Ιουν 2011, 09:13

PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:ΤΟ ΠΟΔΙ βελτιουται..??? :lovey0:
Aργά, βασανιστικά, (μελανιασμένα) αλλά σταθερά...

PELTASTIS VARNAVAS έγραψε:..ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ...
Ο ήλιος (κατά κυριολεξία) έχει ήδη αρχίσει να γυρίζει.
Το σύμπαν μας προστάζει...
Μένει η δουλειά... κάμποση δουλειά ακόμα μένει
μα να'μαστε ομόψυχοι και ενωμένοι.

(Και σα να νιώθω πως κάτι κάνουμε...)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 01 Ιουν 2011, 09:59

Αρέλα περαστικά σου!!! Συγγνώμη αλλά τώρα πήρα μπροστά :? Αυτές τις μέρες η σκέψη μου είναι στους "αγανακτισμένους" συνέχεια...

Με συγκίνησε το αμερικανάκι

Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τετ 01 Ιουν 2011, 10:08

περαστικά Αρέλα, και ομοίως με την Μπλου, ο νους μου έχει πάρει σβάρνα όλα τα μονοπάτια για το θέμα.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Ιουν 2011, 10:49

Blue Ice έγραψε:Αρέλα περαστικά σου!!! Συγγνώμη αλλά τώρα πήρα μπροστά :? Αυτές τις μέρες η σκέψη μου είναι στους "αγανακτισμένους" συνέχεια...

Με συγκίνησε το αμερικανάκι
Εδώ η δική μου σκέψη είναι εκεί, με πόδι τούμπανο, δε θα'ναι η δική σου; (Να'σαι καλά για την ευχή, μάλλον τη χρειάζομαι)
Κι εμένα με συγκίνησε ο Αμερικανός... ψιλομιλάμε με τον τύπο κανά 6μηνο τώρα, είναι στη γενιά μου... και παραδόξως είναι subscriber μου...(λες και χρειάζεται υπότιτλους...χεχ) Φιλέλλην πραγματικός.

ex poetess έγραψε:περαστικά Αρέλα, και ομοίως με την Μπλου, ο νους μου έχει πάρει σβάρνα όλα τα μονοπάτια για το θέμα.
Ευχαριστώ, Νικ. :)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 01 Ιουν 2011, 11:05

Περαστικά και από εμέ, δεν το ήξερα, POWER...
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 01 Ιουν 2011, 11:12

Χθές είχε πολύ κόσμο.

Σήμερα θα πάω.

Το μεσημέρι σκέφτομαι να περάσω από το Σύνταγμα να δω τι γίνεται με αυτούς που μαζεύουν υπογραφές.

Έχω διαβάσει ένα άρθρο ενός τεχνοκράτη που έχει τίτλο "Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτα. Εσας θα σας αφανίσουν"

http://vrasmos.blogspot.com/2011/05/blog-post_9542.html

Υπάρχει εδώ και πολύ σε όλα τα μπλογκς.

Σε ένα σημείο λέει
Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Ακριβώς αυτό που γίνεται τώρα.

Περαστικά Βασούλα Να γίνεις γρήγορα καλά και να κανονίσουμε συνάντηση στο Σύνταγμα και πάλι
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 01 Ιουν 2011, 11:25

Εχουμε και τον Καρατζαφέρη που λέει οτι σκέφτεται να αποσύρει το ΛΑΟΣ απ΄τη Βουλή...ε και?

Πολιτική
"Χαστούκι στο λιποθυμισμένo σύστημα η απόσυρση του ΛΑΟΣ από τη Βουλή"
01 Ιουνίου 2011, 11:14

Στη δήλωση ότι μελετά το ενδεχόμενο να αποσύρει τον ΛΑΟΣ από τη Βουλή προχώρησε την Τετάρτη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να λειτουργήσει ως «χαστούκι στο λιποθυμισμένο σύστημα».

«Σκέφτομαι να παραιτηθούμε όλοι από τη Βουλή. Να ταρακουνήσω το πολιτικό σύστημα που κοιμάται» είπε.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού υποστήριξε: «Βλέπω τον πρωθυπουργό που τα έχει χάσει, την αξιωματική αντιπολίτευση που αρνείται να μπει στο παιχνίδι. Μία αριστερά που είναι στον κόσμο της».

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σκέφτομαι να αποσύρω τον ΛΑΟΣ από τη Βουλή».

tanea.gr
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Ιουν 2011, 11:59

doctormarkon έγραψε:Έχω διαβάσει ένα άρθρο ενός τεχνοκράτη που έχει τίτλο "Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτα. Εσας θα σας αφανίσουν"
Πολύ σημαντικό το κομμάτι του άρθρου που παρέθεσες Μαρία.
Συμφωνώ απολύτως! :thumb:
doctormarkon έγραψε:Περαστικά Βασούλα Να γίνεις γρήγορα καλά και να κανονίσουμε συνάντηση στο Σύνταγμα και πάλι
Ευχαριστώ. Πιο πολυ από τον πόνο στο πέλμα (εντονότατος) με πόνεσε πιστέψτε με, που δε μπόρεσα να είμαι εκεί χθες... :crybaby: :crybaby:
Joy έγραψε:«Σκέφτομαι να παραιτηθούμε όλοι από τη Βουλή. Να ταρακουνήσω το πολιτικό σύστημα που κοιμάται» είπε.
Δεν πάνε στο διάολο λέω εγώ; Να αποσυρθούν παντελώς, μπορούνε; Άντε μην πω καμιά πιο βαριά! :swear: :swear: Σιγά μην περιμέναμε από τον ΑΡΧΙπροδότη, να ταρακουνήσει το σύστημα. Σιγά μην οικειοποιηθεί αυτό που γίνεται, έχοντας ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕΙ σαν εξαπτέρυγο του ΓΑΠ αυτό το επαίσχυντο "συμβόλαιο" θανάτου για την Ελλάδα. Και μετά μας το παίζουν κι Ελληναράδες :banghead: Ένας λόγος που τον θεωρώ ΑΡΧΙ-προδότη, είναι ακριβώς αυτή η προσυπογραφή, δήθεν "να μην καταστραφούμε", που απέδειξε περίτρανα Το ΔΟΥΛΕΜΑ κι την ΚΑΠΙΛΕΥΣΗ του πατριωτικού συναισθήματος του γένους! Οι βλακώδεις επεξηγήσεις τους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ας είναι για τα πρόβατα που χειραγωγούν νοητικά, προσωπικά δεν τα μασάω με τίποτα πλέον! Να :moutza: πρώτα στα μούτρα μου που κάποτε είχα την αφέλεια να τσιμπήσω στο δούλεμα! Είμαι απαράδεκτη γιατί έπρεπε να ήμουν πιο υποψιασμένη με τα χρόνια που κουβαλάω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 01 Ιουν 2011, 12:05

Θα ήθελα να δώσω ένα όνομα στο κίνημα γιατί η λέξη αγανακτισμένοι δεν μου αρέσει και ήδη έχει περάσει σε άλλη φάση πέρα από την αγανάκτηση.

Πως θα το ονομάζαμε αντίστοιχα με την επανάσταση των γιασεμιών στην Τυνησία η του Λωτού στην Αιγυπτο?

Θα μου άρεσε η Επανάσταση της Μούτζας ή ο Ελληνικός Μάης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Ιουν 2011, 12:19

Εμένα απλά, η Επανάσταση Ελληνικού Φωτός!
Επανάσταση των αφυπνισμένων και πραγματικά συνειδητοποιημένων ή συνειδητοποιούμενων ως προς το τι παίζεται...

Καιρός να βγάλω απ'τα κοιτάπια μου, ένα απ'τα πρώτα βιντεάκια μου, που έκανα με τον Μάικι. Σας το αφιερώνω :rose:

Η οπτικοποίηση λίγο άκαιρη (γιατί έγινε το 2008) αλλά τα λόγια και το τραγούδι, νομίζω θα εκφράσουν πολλούς...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 01 Ιουν 2011, 12:34

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Τετ 01 Ιουν 2011, 12:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Οχι τόσο μεγάλες φωτό λεμε! Τη σμίκρυνα

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Ιουν 2011, 12:39

:offtopic:
Εκατό φορές λέμε μη βάζετε τόσο μεγάλες φωτο.
Το λέμε και στην οδηγία.
Δεν αντέχω να ξεχειλώνεται το νήμα και να κουνάω και τον κάτω κέρσορα για να δω το πλήρες ποστ. Δεν ξέρω τι οθόνη έχετε εσείς, αλλά εγώ με τη 17άρα δε βλέπω τα ποστς ολόκληρα μετά από τέτοιες φωτο.

:back:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 01 Ιουν 2011, 12:41

Επανάσταση των Αφυπνισμένων είναι πολύ ωραία ονομασία! Δυστυχώς , όμως λίγοι θα καταλάβουν την πραγματική σημασία του όρου.Κακά τα ψέμματα: Το αγανακτισμένοι " γράφει" πιό καλά στο θυμικό του μέσου έλληνα...
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 01 Ιουν 2011, 12:45

Βίκυ σούπερ επίκαιρο το βίντεο!!!! :respect:
Θα μου άρεσε η Επανάσταση της Μούτζας
Η χρήση της μούντζας ανάγεται στην εποχή του Βυζαντίου, και συγκεκριμένα σε μία ποινή που εφαρμοζόταν σε περιπτώσεις ασήμαντων παραπτωμάτων. Ο δικαστής έβαζε το χέρι του σε στάχτη και λέρωνε (μουντζούρωνε) το πρόσωπο του τιμωρούμενου, διαπομπεύοντάς τον με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχει ακόμα η άποψη ότι η χρήση της μούντζας χρονολογείται πολύ παλιοτερα, στην Αρχαία Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, μία χειρονομία αντίστοιχη της μούντζας χρησιμοποιόταν αρχικά στα Ελευσίνια μυστήρια και συνοδευόταν από κατάρες που απευθύνονταν προς τον "εχθρό", το "Κακό" κ.λ.π.. Συμβολίζει το θεό Ήλιο, όπου τα ανοιχτά δάχτυλα είναι οι ακτίνες του. Ωστόσο, αυτή η άποψη για την προέλευση της μούντζας έχει αμφισβητηθεί έντονα.

Ρίχτε, ρίχτε μούτζες...τώρά ήρθε η στιγμή που πιάνουν καλύτερα :wink:
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 01 Ιουν 2011, 13:02

Ευχαριστώ για την ιστορία της μούτζας. Ήξερα ότι είναι μία ελληνικότατη χειρονομία που κάνει άλλους λαούς να παραξενεύονται.
Αλληλογραφώ με έναν Ιαπωνα που έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και κάποτε με ρώτησε τι είναι αυτή η ανοιχτή παλάμη και τι σημαίνει σαν χειρονομία.

Δεν ήξερα όμως πως και γιατί
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Τετ 01 Ιουν 2011, 15:39

Ευτυχώς βγήκε ο Λιακόπουλος και ο χρήστης psy2012 και αποκάλυψαν την διεθνή συνομωσία .....πίσω από τους αγανακτισμένους κρύβεται το fb και οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης
ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩΩΩΩΩ :banghead: :thumbsdown:

Σχολίασα στο βίντεο του psy2012 , αλλά δεν βλέπω να κατανοεί τα λεγόμενά μου....

Από το << ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΟΘΡΟΔΟΞΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ....>> Λιακόπουλος έφη :
{{ Ίσως και να απολαμβάνω την ηλιθιότητα του αγελαίου πλήθους, που ανέκαθεν πήγαινε εκεί που του έλεγαν τα πραγματικά και παγκόσμια αφεντικά του, που βρίσκονται πίσω από την κουρτίνα.}}............

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/20 ... _3902.html

Kαι το video που ανέβασε ο psy2012 στο οποίο μας χαρακτηρίζει υπηρέτες της NWO

Ας μήν γίνω κακιά με περαιτέρω σχολιασμούς :banghead:
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Τετ 01 Ιουν 2011, 15:43

aRaGorN έγραψε:Δεν διαφωνώ με το κίνημα...αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα το κομματικοποιήσουνε τα κομματόσκυλα...αριστεροί και ακροδεξιοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το κίνημα αυτό και αυτό με προβληματίζει...
ArELa έγραψε:
Εμένα όχι τόσο. Αυτό το μεγαλειώδες πλήθος που μαζεύτηκε χθες από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα, Προπύλαια και παραπέρα, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δε θα το δουν όλα τα ρημαδιασμένα κομματόσκυλα/κομματομαντριά μαζί. 6 η ώρα το πρωί, ακόμα ήταν κλειστοί οι δρόμοι προς το Σύνταγμα, από τον κόσμο που ήταν μαζεμένος...
:clap: :clap: :ups: :ups:

aRaGorN έγραψε:Απο την άλλη μου άρεσε η ομιλία του Μίκη στα προπύλαια σήμερα...ποιό σοβαρός και μεστός λόγος απο ένα πολιτικό όν που έχει προσφέρει ΠΟΛΛΑ στην Ελλάδα
ArELa έγραψε: Λίγο πριν ξεκινήσω για δουλειά, άνοιξα το ρημαδο-βλαμμενοκούτι και είδα αποσπάσματα από την ομιλία του. Δε θα το κρύψω πως άρχισα μ'ένα δάκρυ και κατέληξα να κλαίω κανονικά όταν τον άκουσα να τραγουδάει "ένα το χελιδόνι..."
Ίσως είναι οι μέρες τέτοιες που παραγίνομαι συναισθηματική και με πιάνουν εύκολα τα ζουμιά, αλλά το'νιωσα έντονα. Συγχωρήστε με...
Κι εγώ έτσι αισθάνομαι από την μία γελάω κι από την άλλη συγκινούμαι... :rose:
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 01 Ιουν 2011, 19:47

Ολες αυτές τις μέρες που «πάω πλατεία» και ακούω όλα αυτά τα ευφάνταστα Αριστοφανικά συνθήματα και βλέπω αυτή την άγρια χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων, άρχισε σιγά σιγά να επιστρέφουν στη μνήμη της ψυχής μου οι κατά Νιόνιο Αχαρνής του Αριστοφάνη και ο Δικαιόπολις του.

Ο Δικαιόπολις που κουράστηκε με τους «μπλαμπλαμπλα Δημοκρατία και μπλαμπλαμπλα με εκλέξανε», που κουράστηκε με τους «χαφιέδες και πρεζάκηδες και ταξικά κοθώνια που τον αλάφιαζαν με τις πολιτικές τους» και αποφάσισε να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και εν μέσω Πελοποννησιακού πολέμου να κάνει συνθήκη με τους σπαρτιάτες γιά κείνον και την οικογένειά του.
Για να ζήσει επι τέλους σαν άνθρωπος.
Τα καταφέρνει και στο τέλος όλα τελειώνουν με μια μεγάλη γιορτή. Γιορτάζοντας την χαρά της ζωής.

Και έπαψαν να με ενοχλούν οι μικροπωλητές με τα σουβλάκια και τις μπύρες. Ούτε σκέφτομαι πια ότι με νταούλια και βιολιά και τραγούδια τι θα κερδίσουμε.
Όλα είναι αρμονικά δεμένα.

Δείχνουμε αυτό που ζητάμε, την χαρά της ζωής μας, της δικής μας ζωής που μας έχουν στερήσει.

Και στην τελική έτσι είμαστε εμείς οι Δικαιόπολεις, από την εποχή του Αριστοφάνη μέχρι και σήμερα ίδιοι. Γιορτάζουμε και σε χαρές και σε λύπες και σε επαναστάσεις.

Και όπως λέει και ο ποιητής κλείνοντας...

...αλλά τότε ας μας πει ο ίδιος ο Δικαιόπολις, αλλά δεν μας ακούει, ετοιμάζεται για τη γιορτή...
εκεί όπου οι άνθρωποι δεν καθορίζονται από τα συμφέροντα, δηλαδή απ΄την ανάγκη, και καταφθάνουν γενναιόδωροι, και ξεχειλίζουν τα κρασιά, κι αρχίζει το έργο.
Βαράτε τα όργανα, βάλτε φωτιά στα τόπια! Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει! Παίρνει το ματωμένο κρέας και το κάνει τροφή για τη γιορτή!
Αυθεντικός, σαν έργο του δημιουργού του να μην τον φθείρει η Ιστορία,
Ηθοποιός , να μην τον παρασύρει το κοινό και οι ατζέντηδες,
και Είρωνας Είρωνας! Με το ματάκι παιχνιδιάρικο και με το κεφαλάκι πάνω στον μπάγκο του χασάπη!

Έξω από τη διαδικασία προς τον εορτασμό, όλα γίνονται για λόγους ανύπαρκτους.

Καλά λέει ο Δικαιόπολις:"Για τρεις πουτάνες"

Φίλε θεατή!

Ε-ΕΞΟΔΟΣ

L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 01 Ιουν 2011, 20:00

Joy!!!! I love you.

Το κείμενο σου βάλσαμο εμψυχωτικό. :worship:
:worship: :worship: :worship:
:clap: :clap: :clap: :clap:

...Μούσα καρβουναρού,
θράκα μου πυρωμένη,
σπιθίτσα φουντωμένη
μ' αναπνοές τρελού....
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 01 Ιουν 2011, 20:07

..οι γέροι χωριστά, οι νέοι άλλο πράμα
όποιος τους θέλει αντάμα πληρώνει ακριβά..

Κι όμως...αντάμα είναι αυτές τις μέρες..

Φεύγω...πάω πλατεία..

Ε-ΕΞΟΔΟΣ
L'état, c'est moi
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προεξέχοντα”