Ξέρεις, αναρωτιέμαι εδώ και χρόνια...
Αν η συγκεκριμένη θρησκεία (όπως και όλες οι συναφείς) δεν είναι αυτή η οποία ακολουθεί ο κόσμος, δεν είναι αυτή την οποία εφαρμόζουν οι κληρικοί και αρμόδιοι, τότε τι είναι και σε ποιον μένει; είναι μία ιδέα ανεφάρμοστη και λειτουργεί μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Κι εκεί που λειτουργεί δεν είναι η θρησκεία αυτή καθ'αυτή, διότι περιέχει στοιχεία που δεν εξυψώνουν τον άνθρωπο αλλά τον τοποθετούν στη θέση του μίζερου ανθρώπου που στηρίζεται αιωνίως σ'έναν ανύπαρκτο θεό για τη λύτρωσή του, χωρίς καμία αυτοεκτίμηση και καμία διάθεση για φώτιση, αλλά οι συμπαντικές και καθολικές αξίες, όπως η Αγάπη, η Ελευθερία, ο Σεβασμός κλπ. και απόψεις και παραδοχές που ξεφεύγουν από τους "καλά-δομημένους" κόλπους ενός συστήματος σκέψης και στάσης ζωής. Είναι μήπως περίεργο που άνθρωποι από τόσες διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, με διαφορετικά συστήματα και πιστεύω και τρόπους ζωής, είναι πολύ πιο άγιοι και πολύ πιο "άξιοι" της πολυπόθητης θέσης στον "παράδεισο" από ορισμένους "χριστιανούς"; Αυτό τι σημαίνει; ότι εκείνοι δεν ακολουθούν το σωστό δρόμο αλλά οι εκλεκτοί χριστιανοί με το λόγο του θεού είναι όλοι σώοι κι αβλαβείς;; Εγώ βλέπω ότι κάτι άλλο υπάρχει εδώ, πολύ πιο μεγαλειώδες και συμπαντικό, και όχι ανθρώπινα κατασκευάσματα που δεν εστιάζουν καν στην ουσία αλλά σε κοινωνικούς κανόνες και τρόπους επιβολής, υποβολής και εξουσίας πάνω στους συνανθρώπους.
Κι επαναλαμβάνω ότι ο Χριστός κι ο κάθε Χριστός ήρθε για να μας ανοίξει τα μάτια και να μας δείξει τη Μία Αλήθεια, χωρίς να στηριζόμαστε στις ανασφάλειές μας. Κανένα θεϊκό ή φωτισμένο ον δεν έρχεται για να πει "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, ΕΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ!!". Αυτά είναι ανθρώπινοι εγωισμοί και απορώ πώς τα ανέχονται οι δήθεν πιστοί. Δεν δημιούργησε κανένα φωτισμένο ον θρησκείες γιατί αυτό που χρειαζόμαστε οι άνθρωποι είναι να ανοίξουμε τις καρδιές μας, να κοιτάξουμε με γυμνά μάτια τον ουρανό, αγαπώντας τον συνάνθρωπο μα πάνω απ'όλα τον εαυτό μας (γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα) και να εναρμονιστούμε με τη φύση και το σύμπαν. Να δούμε τα πράγματα απλά όπως ΕΙΝΑΙ και να καταλάβουμε τη θέση μας και το σκοπό μας. Πόσο δύσκολο πια;!
Πάντως ας κοιτάξουμε τα παραδείγματα, είναι όλα γύρω μας.
^^
Σκέψεις της Ηλέκτρας
- ELectriE
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
- Φύλο: Γυναίκα
Σκέψεις της Ηλέκτρας
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.