Σελίδα 1 από 1

Μεσαιωνικά βασανιστήρια στο κάστρο του Δράκουλα

Δημοσιεύτηκε: Δευ 18 Ιουν 2012, 15:34
από Kariatida
Έκθεση εργαλείων βασανισμού που χρησιμοποιούνταν κατά το Μεσαίωνα φιλοξενεί από την περασμένη Παρασκευή ως και τις 14 Οκτωβρίου το Κάστρο Μπραν του θρυλικού κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία.

Εικόνα

Μεταξύ των εργαλείων βασανισμού που διεγείρουν την περιέργεια του επισκέπτη είναι η σιδηρά παρθένος, ένα σιδερένιο κουβούκλιο, το εσωτερικό του οποίου καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα, που σκοπό έχουν να βασανίσουν όποιον καταλήξει εκεί. Τα καρφιά καταλήγουν στα μάτια, στο στήθος και την πλάτη του θύματος, αλλά αποφεύγουν να τραυματίσουν κάποιο όργανο ζωτικής σημασίας, προκειμένου το θύμα να αιμορραγεί και να υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, στα εκθέματα περιλαμβάνεται η κλίνη του Προκρούστη, μάσκες ντροπής, χειροπέδες, δρεπάνια, αλυσίδες, ζώνες παρθενίας και η καρέκλα του Ιούδα, ένα κάθισμα σαν πυραμίδα, όπου το θύμα καθόταν πάνω και ανασκολοπιζόταν με τη βοήθεια βαριδιών που δένονταν στο σώμα του.

Συνολικά εκτίθενται 53 εργαλεία βασανισμού που αποτελούν τμήμα ιδιωτικών συλλογών από την Ιταλία και την Ισπανία. Η είσοδος στην έκθεση απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/misc/794867.html

Re: Μεσαιωνικά βασανιστήρια στο κάστρο του Δράκουλα

Δημοσιεύτηκε: Δευ 18 Ιουν 2012, 17:39
από Divine Sinner
Δεν μπορωω να καταλαβω γιατι προσπαθουν να συνιφασουν τον εθνικο ηρωα της ρουμανιας με οτιδηποτε αιμαστηρο βρουν μπροστα τους.
Οκ τουριστικη ατραξιον δεν λεω αλλα η ειδηση αν την διαβασεις στα πεταχτα θα νομιζεις οτι ολα αυτα τα εργαλεια ηταν του δρακουλα.

Re: Μεσαιωνικά βασανιστήρια στο κάστρο του Δράκουλα

Δημοσιεύτηκε: Δευ 18 Ιουν 2012, 17:59
από Digenis
Δεν μπορωω να καταλαβω γιατι προσπαθουν να συνιφασουν τον εθνικο ηρωα της ρουμανιας με οτιδηποτε αιμαστηρο βρουν μπροστα τους.
Οκ τουριστικη ατραξιον δεν λεω αλλα η ειδηση αν την διαβασεις στα πεταχτα θα νομιζεις οτι ολα αυτα τα εργαλεια ηταν του δρακουλα.
Ίσως επειδή πολλά από αυτά τα χρησιμοποίησε, και η ιστορική του αλήθεια έγινε παγκόσμιος θρύλος. Επειδή κανείς δεν θα νοιαζόταν για έναν τοπικό άρχοντα που έδιωξε τους Τούρκους ενώ όλοι θα ενδιαφερθούν για τον σκοτεινό άρχοντα του αίματος που φημολογείται ότι περπατά ακόμη ανάμεσά μας :crybaby:

Re: Μεσαιωνικά βασανιστήρια στο κάστρο του Δράκουλα

Δημοσιεύτηκε: Δευ 18 Ιουν 2012, 18:17
από Divine Sinner
Καποια θα χρησιμοποιησε αλλα οχι την σιδηρα παρθενα πχ. δεν νομιζω τουλαχιστον. απλα στην ουσια στο καστρο του κανουν μια εκθεση σε σχεση γενικα με τα μεσαιωνικα εργαλεια βασανισμων. ουτε οι ιδιοι ισχυριζονται οτι εχει σχεση με αυτον. αλλα η ειδηση οπως κυκλοφορει δημιουργει συνειρμους.