Ματωμένο Φεγγάρι

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Ματωμένο Φεγγάρι

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 15 Ιουν 2011, 10:55

Εικόνα
Η ολική έκλειψη Σελήνης της 10ης Ιανουαρίου 2001 όπως φωτογραφήθηκε στο Χονγκ Κονγκ

Το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της, θα μπορούμε να δούμε -καιρού επιτρέποντος-την πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της Σελήνης να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν κοιτώντας προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια, είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλλει οι παρατηρητές να μπορέσουν να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μια ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει, ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

Μια δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στις 15 Ιουνίου, όσο και στις επόμενες, η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Είχε προηγηθεί μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 4 Ιανουαρίου φέτος, που ήταν ορατή από τη χώρα μας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=283408

=================================================

Ένα άλλο άρθρο λέει:

-16 Μαρτίου 413 π.Χ. Η ολική έκλειψη, διάρκειας 5 ωρών, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των Αθηναίων στη Σικελία. Η απόφασης επιστροφής των Αθηναίων αναβλήθηκε και, έπειτα από μερικές μέρες, ακολούθησε η συντριπτική τους ήττα σε ναυμαχία.

- 20 Σεπτεμβρίου 330 π.Χ. Το φαινόμενο διήρκεσε 6 ώρες και σημειώθηκε κατά τη Μάχη των Γαυγαμήλων μεταξύ του Μεγάλου Αλέξανδρου και του Δαρείου του Κοδομανού. Από τις αφηγήσεις του Πλούταρχου και του Αρριανού είναι γνωστό ότι η έκλειψη άρχισε δύο ώρες μετά τη δύση του Ηλιου.

-22 Μαϊου 1453 μ.Χ. Η μερική έκλειψη διήρκεσε 5 ώρες. Μερικές μέρες αργότερα ακολούθησε η άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Οι δύο νικηφόρες, η μία, συντριπτική ήττα...
Να δούμε σήμερα τι θα σημάνει το "ματωμένο φεγγάρι"....
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Re: Ματωμένο Φεγγάρι

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 15 Ιουν 2011, 11:04

Koκκινο θα ειναι για ολα τα σημεια της Γης απ' οπου θα ειναι ορατη η εκλειψη ή μονο για ελλαδικο χωρο και περιξ;
Αν το κοκκινο ισοδυναμει με αιμα, γιατι να μην εχει παγκοσμια σημασια;
Ποσα χρωματα πια αυτο φεγγαρι: κιτρινο, ασημενιο, μπλε και κοκκινο :)
Εχει ομως συννεφια εδω και χλωμο να δουμε κατι :dunno:
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 15 Ιουν 2011, 11:12

Eva Luna έγραψε:Koκκινο θα ειναι για ολα τα σημεια της Γης απ' οπου θα ειναι ορατη η εκλειψη ή μονο για ελλαδικο χωρο και περιξ;
Δεν το γνωρίζω αυτό. (ας ψάξει κάποιος μήπως βρει κάτι σχετικό)
Αυτό που με ανατριχιάζει λίγο είναι πως μου ειπώθηκε (δεν το θυμάμαι) ότι η Αποκάλυψη αναφέρεται σε "ματωμένο φεγγάρι" στο τέλος των καιρών...

Αν και τελευταία μ'έχει πιάσει μια (περίεργη και εντυπωσιακή για μένα ομολογουμένως) αφοβία, ένα "ατρόμητο" ρε παιδί μου, δεν παύω να έχω ένα σφίξιμο (αγωνίας) στην καρδιά, γιατί θα κατέβει το βλαστάρι μου στο σύνταγμα σήμερα.

Η αφοβία βλέπετε, είναι σε σχέση με το δικό μου τομάρι... Δεν εκτείνεται και σ'αυτούς που αγαπώ.
Eva Luna έγραψε:Εχει ομως συννεφια εδω και χλωμο να δουμε κατι :dunno:
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ειδικά αυτές τις μέρες να'χουμε και μπόλικη συννεφιά και τακτικές (καταρρακτώδεις ενίοτε) βροχές.
Φυσικά μπορεί να "προγραμματίζονται" οι βροχές και όντως αυτές να προκύπτουν, αλλά προφανώς η "επιστήμη" του ψεκαστικού τους ελέγχου δεν έφτασε ακόμα στο σημείο ώστε να προκαθορίζεται και η ώρα που θα βρέξει... Κάτι είναι κι αυτό.
Παρακαλώ να βρέξει ως το μεσημέρι (ναι, έχουμε συννεφιά και σήμερα στην Αθήνα), για να'ναι το βράδυ αρκετά διαυγής ο ουρανός, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τις σεληνιακές αυτές φάσεις.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 15 Ιουν 2011, 11:18

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Τετ 15 Ιουν 2011, 19:32

Η κόκκινη απόχρωση οφείλεται στο γεγονός ότι ο αέρας διαθλά περισσότερο το πράσινο και το μπλε χρώμα, αφήνοντας μόνο το κόκκινο θα φτάσει μέχρι το φεγγάρι. Άρα θα φαίνεται έτσι από όσους βρίσκονται στη θεατή πλευρά του φαινομένου.
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Πέμ 16 Ιουν 2011, 07:50

Βγήκε ο ήλιος κόκκινος
και το φεγγάρι μαύρο
κι ο λαμπερός αυγερινός
πάει να βασιλέψει