ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ?...!

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας

ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ?...!

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Παρ 18 Μαρ 2011, 11:55

Η συναισθησία είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένας αισθητηριακός (π.χ. ο ήχος μιας νότας) ή εννοιολογικός ερεθισμός (π.χ. μια μέρα της εβδομάδας) προκαλεί την αυτόματη εμπειρία ενός άλλου ερεθισμού (π.χ. ένα χρώμα που αιωρείται στο χώρο).

http://www.synesthesia.gr/index.html

http://www.pediobooks.gr/index.php?opti ... 55&lang=el

Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΠΟΥ ΚΟΑΖΕ ΜΠΛΕ

Μήπως έχετε Συναισθησία;
Η ερευνητική μας ομάδα σε συνεργασία με τον Δρ. David Eagleman δημιουργήσαμε το Ελληνικό ερωτηματολόγιο για τη Συναισθησία.

Το ερωτηματολόγιο της Συναισθησίας δημιουργήθηκε από τον David Eagleman, Ph.D. με την υποστήριξη των: Anand Karthik Sarma και Deepak Sagaram. Η μετάφραση του ερωτηματολογίου στην Ελληνική γλώσσα έγινε από τους: Αργυρώ Βατάκη, Ελίζα Α. Μπάκου και Σταμάτη Παρασκευά.

Η ομάδα μας ενδιαφέρετε να διερευνήσει το φαινόμενο της Συναισθησίας στην Ελλάδα. Σας καλούμε λοιπόν να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και να μας στείλετε τα δεδομένα σας. Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα δημοσιευτούν. Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα θα είναι προστατευμένα με προσωπικούς κωδικούς και αποθηκεύονται σε προστατευμένο χώρο. Όλα σας τα δεδομένα θα αναλυθούν στατιστικά, χωρίς την δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα διατηρηθεί μυστική και δεν θα δοθεί σε τρίτους. Μετά την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου, θα πληροφορηθείτε για τα αποτελέσματα σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή ακόμη και πριν δεχθείτε τους όρους συμμετοχής στην έρευνα αυτή.

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και να μας βοηθήσετε στην έρευνα μας πρέπει να στείλετε τα δεδομένα σας στο argiro.vatakis(papaki)gmail.com.

---------------->>>>>>>>>>>>λέτε??? :conf: επιστημη ή υπερβατικη παραψυχολογια????
εγω σαυτα ειμαι λλιον σκεπτικιστακος? :cool: ενδιαφερον παντος αμα παιζει... :angel:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
SnowMan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Re: ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ?...!

Δημοσίευση από SnowMan » Παρ 18 Μαρ 2011, 16:19

Δεν βλέπω το περίεργο, η συναισθησία είναι κάτι που έχω κοιτάξει πριν απο αρκετό καιρό και βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Είναι καλή ευκαιρία να αντιληφθούμε ποσο 'μονόπλευρα' δεχόμαστε αυτό που έχουμε συνηθίσει εμείς να θεωρούμε πραγματικότητα. Αν και αρκετά ανεξερεύνητο θέμα (όπως και όλος ο κλάδος της ψυχολογίας), είναι διαπιστωμένο πως υπάρχουν άτομα εκεί έξω που αντιλαμβάνονται τον ήχο με χρώμα κ.τ. Δεν είναι παράλογο τοπικ όσο σκεφτόμαστε 'την διαδικασία της σκέψης μας'. Τείνουμε π.χ. να ταιριάζουμε αναμνήσεις μας με κάποιο χρώμα σε υποσεινήδιτο βαθμό. Λέξεις που περιγράφουν κάτι οπτικό όπως 'θάλασσα' μας χτυπάνε σήμανδρο ηρεμίας (επειδή τις ανακαλέσαμε και μόνο). Αντίστοιχα με το να δούμε μπροστά μας έναν μπλέ τοιχό(να δεχτούμε φωτεινή ακτινοβολία στο 'μπλε' spectrum), θα δεχόμαστε αντίστοιχο 'συναισθηματικό σήμανδρο'(είτε μας κατακλύσει, είτε περάσει ως απαρατήρητο μέρος του συναισθηματικού κοκτείλ της συνειδητής μας πραγματικότητας). Όμως δεν δεχόμαστε συναισθηματικούς τόνους μόνο απο τις φωτεινές συχνότητες που δεχόμαστε. Δεχόμαστε αντίστοιχα 'αισθήματα' απο ήχους. Έτσι υπάρχουν 'πράσινοι' όπως θα χαρακτηρίζαμε ήχοι, 'μπλέ' ήχοι κ.ο.κ. Ταιριάζει το συναίσθημα που παράγει ο ήχος με το συναίσθημα που παράγει η εικόνα με - όλα αυτά δημιουργούνται με βάση τη βιολογική δράση των εισερχόμενη συχνοτήτων αλλά και την ανάμνηση του ατόμου. Η συναισθησία είναι κάτι σαν τοπικό 'βραχυκύκλωμα' ορισμένων ψυχικών λειτουργιών, αλλά δεν είναι και πρόβλημα. Δεν θυμάμαι πολλές παραπάνω λεπτομέρειες, είναι κάτι που έχω αρκετά χρόνια να κοιτάξω.
Είναι μικρός ο κόσμος στα αλήθεια, με μεγάλο το χάσμα που μας απαρτίζει απο αυτόν.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 23 Μαρ 2011, 08:15

Η συναισθησία είναι πρόβλημα εγκεφάλου, είναι νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων. Ούτε παραψυχολογία, ούτε ψυχολογία αλλά νευρολογία.
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Eva Luna » Πέμ 07 Απρ 2011, 20:46

PELTASTIS VARNAVAS έγραψε: Μήπως έχετε Συναισθησία;
Η ερευνητική μας ομάδα σε συνεργασία με τον Δρ. David Eagleman δημιουργήσαμε το Ελληνικό ερωτηματολόγιο για τη Συναισθησία.
.
.
.
Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και να μας βοηθήσετε στην έρευνα μας πρέπει να στείλετε τα δεδομένα σας στο argiro.vatakis(papaki)gmail.com.

---------------->>>>>>>>>>>>λέτε??? :conf: επιστημη ή υπερβατικη παραψυχολογια????
εγω σαυτα ειμαι λλιον σκεπτικιστακος? :cool: ενδιαφερον παντος αμα παιζει... :angel:
Μια μορφη συναισθησιας την ζω απο παιδι. Μεγαλωνοντας αλλαζει αλλα ποτέ δεν εφυγε. Μεχρι και μετα την εφηβεια ειχα την εντυπωση οτι ολοι οι ανθρωποι φανταζονται λεξεις με χρωματα. Σε ελαχιστους το ειπα και οταν ειδα στην εκφραση τους το φρικουλο, σταματησα να το λεω οπουδηποτε. Εδω μεσα το λεω, εδω μπορουμε πολλα να λεμε νομιζω, που εξω θα εμοιαζαν ...μετέωρα και θα μας ενετασσαν σε καποιο αλλο πλαισιο.
Γι' αυτο το λογο, δεν ηθελα να απαντησω εξ' αρχης οταν τεθηκε εδω το τοπικ. Τι ερευναται απο την επιστημονκη αυτη ομαδα και τι ψαχνουν ακριβως; Παλι γινομαι καχυποπτη ενω κανονικα δεν ειμαι ...
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 08 Απρ 2011, 09:03

Η συναισθησια συμβαινει συχνα στους πιλότους λόγω των G.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 08 Απρ 2011, 09:04

Εγω αναρωτιεμαι αν οι τυφλοι βλέπουν αυτό το μαυρό που βλέπουμε εμεις οταν κλείνουμε τα μάτια μας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”