Σελίδα 1 από 1

Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 16:48
από paris4u
Η Γη μπορεί να αποκτήσει και δεύτερο Ήλιο, έστω και αν αυτό κρατήσει μόνο για λίγες εβδομάδες. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Δρ. Brad Carter λέκτορας φυσικής στο πανεπιστήμιο του Southern Queensland στην Αυστραλία.

Ο επίμαχος δεύτερος «Ήλιος» που μπορεί να φανεί στη Γη είναι το άστρο του Betelgeuse επιστημονικώς γνωστό ως Alpha Orionis, που βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα και σε απόσταση 640 έτη φωτός από τη Γη. Σύμφωνα με τον αυστραλιανό καθηγητή το άστρο Betelgeuse παρουσιάζει σοβαρή μείωση στη μάζα του γεγονός που σημαίνει πως το «καύσιμο» του άστρου τελειώνει με αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις- το άστρο να καταρρεύσει κάτω από το ίδιο του το βάρος για να μετατραπεί σε ένα υπερκαινοφανή αστέρα (Supernova) όταν φτάσει στο κρίσιμο όριο απορρόφησης μάζας και ακολουθήσει μια μεγάλης ισχύος θερμοπυρηνική έκρηξη.

Την έκρηξη αυτή, σύμφωνα πάντα με τον Αυστραλό καθηγητή, θα παρατηρήσουμε στη Γη η φωτεινότητα της οποίας θα μπορεί να φτάσει στα επίπεδα μιας πανσελήνου. Έτσι και για κάποιες εβδομάδες θα υπάρχουν δύο «Ήλιοι» στον ουρανό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Η φωτεινότητα του Supernova πάντως δε θα διαρκέσει για πολύ καθώς θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά και σε διάστημα λίγων μηνών θα εξαφανιστεί εντελώς σε σημείο που θα σταματήσει να εκπέμπει ακτινοβολία. Το ενδιαφέρον όμως σημείο στην υπόθεση του Carter είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί σύντομα και όταν λέμε σύντομα εννοούμε μέχρι και τα τέλη του 2012, αφήνοντας όμως και το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί αργότερα έως και πολύ αργότερα.

Όταν τελικά πάντως το φαινόμενο αυτό συμβεί τότε η εικόνα μπορεί και να θυμίζει τη σκηνή από την ταινία ο πόλεμος των άστρων με τους δίδυμους Ήλιους από το σύστημα του Tatooine.

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=168

Μηπως πλεον ο nibiru,αρχιζει και γινεται ορατος δια γυμνου οφθαλμου και θελουν να ''θολωσουν'' τα νερα;;;Εμενα το μυαλο μου εκει πηγε!!!

Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 20:56
από firefightergr
κρίμα θα χαλάσει το γνωστό σχήμα του αστερισμού του Ωρίωνα.

Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 19 Μάιος 2011, 23:51
από firefightergr
μια άλλη εκδοχή που άκουσα είναι πως προετοιμάζουν το κόσμο για τον ερχομό του Νιμπίρου και πως ένα Supernova
είναι ορατό για 3-4 βδομάδες το πολύ.

Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Μάιος 2011, 00:25
από Orion
Το αστρο υπολογιζεται οτι ειναι στο τελος της " ζωης " του , για να γινει αυτο που λετε σημαινει οτι εχει ηδη συμβει , η αποσταση ειναι 640 ετη φωτος , αν δεν εχει συμβει... μην περιμενετε να δειτε τιποτα :D
Τωρα τα περι φωτεινοτητας και δυο ηλιων και τα μοναδικα θεαματα καλυτερα να μην τα σχολιασω ...
και ο Betelgeuse θα εκραγει ( που θα επρεπε ηδη να εχει εκραγει για να τον δουμε(?) ) το 2012 κι αυτος ....
μου φαινεται οτι βρηκαν παπα να θαψουν πεντε εξι μερικοι, κατα τη γνωστη εκφραση

Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Τρί 31 Μάιος 2011, 21:44
από Atkins
το βαζω δω και βλεπουμε... :)


κοιταξα τις συνδρομες μου και ο τυπος που εχει μανια με αυτα τα βιντεο
..ενα απο τα πολλα που το καταλαβα καλυτερα και μου φανηκε και πιο αποκαλυπτικο ειναι το παρακατω..
τρεχει η ωρα στο φακο
(ενα παρατηρητηριο της χαβαης ...και πριν βγειο ο ηλιος φαινοντε καθαρα δυο φωτεινα αντικειμενα να προηγουντε στον ουρανιο θολο..
στo 2,20 λεπτο εμφανιζοντε :kabana:
ενας φωτεινος πλανητης και ενας μικροτερος και μετα βγαινει και ο ηλιος! :freak:

πειτε μια γνωμη ....


αν ειναι οπως διαφενετε.....ηρθε η ωρα! :telescope:




Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Τετ 01 Ιουν 2011, 10:51
από aftokaitoallo
καλημέρα, πρώτον δεν εμφανίζεται μετά ο ήλιος αλλά ταυτόχρονα με το άλλο φωτεινό πλανητικό σώμα που ίσως έχει μια εξήγηση άλλη από το ότι πρόκειται για τον Νιμπίρου.

ευχαριστώ για το βίντεο, ήταν ενδιαφέρον.

Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Τετ 01 Ιουν 2011, 12:35
από sevdalone
πολύ ενδιαφέρον
κι εγώ ευχαριστώ

Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Τετ 01 Ιουν 2011, 18:38
από Atkins
αρα,,συμφωνητε,,οτι.. τον....με

ας ετοιμαζομαστε να κοινωνησουμε!

Re: Διδυμος ηλιος

Δημοσιεύτηκε: Τετ 01 Ιουν 2011, 18:45
από aftokaitoallo
δεν τον .......με λόγω αυτού. τον έχουμε τελίτσες τελίτσες ήδη για πάρα πολλούς λόγους, αυτό απλά αν έρθει θα είναι το κερασάκι στην τούρτα :telescope: