Σελίδα 1 από 1

Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Δευ 29 Νοέμ 2010, 02:12
από GRArktos




Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Δευ 29 Νοέμ 2010, 10:48
από ArELa
Είναι ενδιαφέρον θέμα, αλλά καλό θα ήταν φίλε μου, όταν ανεβάζεις μόνο βίντεο ανοίγοντας ένα τόπικ (και δη χωρίς υπότιτλους) να δίνεις μια περίληψη-έκθεση για το θέμα, ώστε να καταλαβαίνει και αυτός που δεν είναι αγγλομαθής, το αντικείμενο της έρευνας και συζήτησης εδώ.

Είδα το πρώτο. (δεν προλαβαίνω να τα δω όλα).
Το ότι η επιστημονική κοινότητα αποκρύπτει πολλές αλήθειες και διατηρεί λαθεμένα δόγματα, (και όχι μόνο στη γεωλογία) είναι γνωστό σε όσους ψάχνουν -ερευνούν-μελετούν σε βάθος.

Στο προκείμενο προάγεται και ως ένα βαθμό τεκμηριώνεται η θεωρία ότι η Γη "μεγαλώνει". Θα πρέπει να δω και τα υπόλοιπα για να'χω σφαιρική άποψη, γιατί το κύριο "κενό" που μου αφήνει αυτή η θεωρία, δεν είναι το γεγονός πως μεγαλώνει, αλλά το πώς γίνεται αυτό.

Είναι δεδομένο πως για να αυξηθεί η μάζα κάποιου σώματος, πρέπει κάπως/από κάπου να τραφεί ή να "λάβει" το υλικό που θα αυξήσει την μάζα και τον όγκο του. Δέχομαι ότι η Γη είναι ένας ζων οργανισμός. Πώς όμως, και με τι τρέφεται και παράγει-αναπαράγει γήινη ύλη (τα "κύτταρά" της) σαν ζωντανός οργανισμός;
(όπως ξαναείπα, μπορεί να "δίνει" αυτή την απάντηση στα επόμενα βίντεο, αλλά πραγματικά δεν έχω το χρόνο να τα δω αυτή τη στιγμή )



Σχετικό με το θέμα, αλλά άσχετο με την αυξητική τάση της Γης, είναι η επέκταση στη θεωρία του μάγματος... Κατά τον Σουέρτλοου, αλλά και άλλους ερευνητές, οι τεκτονικές πλάκες των ηπείρων, "κολυμπούν" πάνω σε ένα διαρκώς κινούμενο ρευστό μάγμα από κάτω τους, πράγμα το οποίο φυσικά δεν υποστηρίζει η συμβατική επιστήμη.

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Τρί 30 Νοέμ 2010, 01:34
από GRArktos
Ζητώ συγνώμη για το πρόχειρο ανέβασμα.

Περιληπτικά στο animation περιγράφετε η άποψη της αναπτυσσόμενης Γαίας.
Ο εμπνευστές και δημιουργός του δεν ανήκει σε επιστημονικούς κύκλους. Για την ακρίβεια είναι δημιουργός animation.
Παρόλα αυτά οι υποθέσεις που κάνει στέκουν λογικά και με τη βοήθεια του animation μας το παρουσιάζει αναλυτικά.

Στο ερώτημα πώς η Γη μεγαλώνει δεν δίνει απάντηση (και φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός του).
Υποθετικά μπορώ να απαντήσω εγώ ότι α)η Γη είναι ζωντανός οργανισμός (που είναι) και μεγαλώνει. Τρέφετε από τον Ήλιο ή ακόμα και από το διάστημα (που δεν είναι άυλο όπως πολλοί φαντάζονται). β)συσσωρεύει επιπλέον ύλη από μετεωρίτες και κομήτες που καταλήγουν στη Γη.
Ίσος και τα 2, ίσος τίποτα από αυτά, αλλά κάτι άλλο.

Είναι πάντως μια άποψη που αξίζει να την έχουμε στο μυαλό μας.

Υ.Γ. για τους υπότιτλους χόρια ότι δεν το έχω ξανακάνει δεν είναι κάτι που μπορώ να δεσμευτώ

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 10 Ιούλ 2011, 17:02
από Hlios
GRArktos έγραψε:Ίσος και τα 2, ίσος τίποτα από αυτά, αλλά κάτι άλλο.
Μου ήρθε στο μυαλό κάτι που έχει πει παλαιοτέρα ο Παναγιώτης Παππάς,
γνωστός από εκπομπές του Χαρδαβέλα.
Είναι πεπεισμένος ότι από το έδαφος βγαίνουν διαρκώς και ασταμάτητα πέτρες.
Σαν να δημιουργούνται διαρκώς σε ποσότητες.
Το αιτιολογεί με βάση κάποιες παρατηρήσεις που έχει κάνει.
Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 10 Ιούλ 2011, 17:19
από Hlios
Μια ακόμα σκέψη είναι ότι η βαρύτητα μπορεί να μην έχει σταθερή τιμή.
Ακόμα και με την ίδια ποσότητα ύλης αλλά με αύξηση της βαρύτητας
θα μπορούσε να συμβεί διαστολή ή συρρίκνωση της γης.
Αλώστε το μόνο που ξέρουμε για την βαρύτητα είναι ότι προκαλείτε από την παρουσία της μάζας
η οποία καμπυλώνει τον χωροχρόνο.
Και αφού η μάζα είναι μια κατάσταση ενέργειας (Ε=mc2),
και ενέργεια η γη μπορεί να παίρνει από το σύμπαν ή ακόμα και από άλλες διαστάσεις,
δεν είναι απίθανο να αλλάζει η τιμή της βαρύτητας.

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 10 Ιούλ 2011, 23:45
από delfini05
Μιας & πιάσαμε τον Αϊνστάιν...

:read: :telescope: :read:

Ο Αϊνστάιν συμπεριέλαβε την κοσμολογική σταθερά ως όρο στις πεδιακές εξισώσεις του για την γενική σχετικότητα επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με το γεγονός ότι οι αρχικές εξισώσεις του δεν επέτρεπαν ως λύση ένα στατικό σύμπαν: η βαρύτητα, όντας πάντοτε ελκτική, θα οδηγούσε σε συστολή ένα σύμπαν το οποίο αρχικά βρίσκεται σε δυναμική ισορροπία. Για να αντισταθμίσει αυτή την δυνατότητα, ο Αϊνστάιν εισήγαγε την κοσμολογική σταθερά. Ωστόσο, λίγο καιρό αφότου ανέπτυξε την στατική του θεωρία, παρατηρήσεις από τον Έντγουιν Χαμπλ υπέδειξαν ότι το σύμπαν φαίνεται να διαστέλλεται· κάτι τέτοιο ήταν συμβατό με μια κοσμολογική λύση των αρχικών εξισώσεων της γενικής σχετικότητας η οποία είχε ανακαλυφθεί από τον Ρώσο μαθηματικό Αλεξάντρ Φρίντμαν.
Θεωρείται σήμερα ότι η προσθήκη της κοσμολογικής σταθεράς στις εξισώσεις του Αϊνστάιν δεν οδηγεί σε ένα στατικό σύμπαν σε ισορροπία διότι η ισορροπία είναι ασταθής: αν το σύμπαν διαστέλλεται ελαφρά, τότε η διαστολή του απελευθερώνει ενέργεια κενού, που οδηγεί σε περαιτέρω διαστολή. Παρομοίως, ένα σύμπαν που συστέλλεται ελαφρά θα εξακολουθήσει να συστέλλεται. Αυτού του είδους οι μικρές αποκλίσεις από την ισορροπία είναι αναπόφευκτες, λόγω της ανομοιογενούς κατανομής της ύλης στο σύμπαν.
Εφόσον δεν φαινόταν πλέον να εξυπηρετεί σε κάτι, ο Αϊνστάιν εγκατέλειψε την κοσμολογική σταθερά και την αποκάλεσε "το μεγαλύτερο λάθος" της ζωής του. (Πιθανόν αναφερόταν στην μεθοδολογία του παρά στην ίδια τη σταθερά). Κατά ειρωνικό τρόπο, η κοσμολογική σταθερά προσελκύει ακόμη ενδιαφέρον, καθώς παρατηρήσεις που έγιναν προς το τέλος της δεκαετίας 1990 και που αφορούσαν τη συσχέτιση απόστασης-ερυθρής μετατόπισης του φάσματος υποδεικνύουν ότι η διαστολή του σύμπαντος είναι επιταχυνόμενη. Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για ένα επιταχυνόμενο σύμπαν, όπως η πεμπτουσία, αλλά η κοσμολογική σταθερά είναι από τις περισσότερες απόψεις η πιο οικονομική λύση.

Στη φιλοσοφία, η πεμπτουσία αναφέρεται σαν το πέμπτο στοιχείο - μετά από τον αέρα, τη γη, τη φωτιά και το νερό - που προτάθηκε από τους αρχαίους Έλληνες για να περιγράψει μια τέλεια ουσία, τον αιθέρα.
Σήμερα θεωρείται ότι δεν είναι σταθερή αλλά μια χρονικά μεταβαλλόμενη παράμετρος. Έχει τη φύση μιας αρνητικής βαρυτικής μάζας: οι δυνάμεις της δεν έλκουν αλλά απωθούν, και γι αυτό θεωρείται σαν την πηγή της απωστικής κοσμολογικής δύναμης.

Είμαστε εξελισσόμενοι οργανισμοί που ζούμε σε έναν εξελικτικό οργανισμό.

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Δευ 11 Ιούλ 2011, 00:54
από Joy
Κάποιες πληροφοριες για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να βρείτε και εδω:

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 11#p133211

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 09 Οκτ 2011, 09:07
από delfini05
Μεγαλώνει η Γη άρα επιβραδύνεται; Μάλλον!
Έχει ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ Γάλλων & Βρετανών, από το 1847, σχετικά με την Ζώνη Μηδέν του πλανήτη τη γνωστή σε όλους ώρα Γκρίνουϊτς. Πλέον οι Γάλλοι προωθούν ένα νέο σύστημα μέτρησης ώρας μιας & η επιβράδυνση της Γης έχει ως αποτέλεσμα να χαλάνε τα ρολόγια.

Διαφωνούν Γάλλοι και Βρετανοί

Την κατάργηση της Μέσης Ώρας Γκρίνουιτς, που χρησιμοποιείται ως ορόσημο για την ώρα σε όλο τον πλανήτη, επιδιώκει το Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών που εδρεύει στο Παρίσι. Πρόταση των Γάλλων είναι να αντικατασταθεί με ένα νέο σύστημα μέτρησης της ώρας που βασίζεται σε ατομικά ρολόγια.

Ο πλανήτης χωρίζεται σε 24 ζώνες με πλάτος 15 μοίρες η καθεμία. Η Ωρα Γκρίνουιτς ονομάζεται έτσι γιατί η Ζώνη Μηδέν περνά από τον μεσημβρινό του Γκρίνουιτς, έξω από το Λονδίνο. Αυτό καθιερώθηκε το 1847.

Μέχρι το 1972 η μέτρηση της ώρας γινόταν με βάση αποκλειστικά την περιστροφή της Γης. Το πρόβλημα με αυτό, όμως, είναι ότι η ταχύτητα της περιστροφής της Γης μειώνεται, κάτι που σημαίνει ότι το ρολόι μπορεί να «πηγαίνει λάθος» και να αποσυντονίσει τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά συστήματα. Το 1972 υιοθετήθηκε η Παγκόσμια Συντονισμένη Ώρα, που βασίζεται σε ατομικά ρολόγια, αλλά και στην περιστροφή της Γης. Οι αρμόδιοι για τη διατήρηση της Παγκόσμιας Ωρας φροντίζουν να διορθώνουν τους δείκτες του ρολογιού προσθέτοντας τα χαμένα δευτερόλεπτα όταν χρειάζεται.

Το νέο σύστημα όμως θα επιδέχεται πολύ λιγότερες διορθώσεις. Το προωθούν οι Γάλλοι, οι οποίοι ποτέ δεν συγχώρησαν στους Βρετανούς ότι η μέση ώρα δεν βασίστηκε στο Παρίσι. Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν ότι ένα σύστημα που δεν λαμβάνει υπόψη του την περιστροφή της Γης, μπορεί να φτάσει να δείχνει μεσάνυχτα στις 12 το μεσημέρι.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/24 ... mias-oras/

Βέβαια το Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών της Γαλλίας έχει προτείνει ως λύση για τη μέτρηση απόστασης & βάρους να ορίζονται με βάση την ταχύτητα του φωτός & τη σταθερά του Πλάνκ αντίστοιχα μιας & έχει παρατηρηθεί από το 2007 ότι οι σταθερές αυτές έχουν αλλοιωθεί.

Οι επιστήμονες θα ορίσουν ξανά το διεθνές πρότυπό του κιλού (1)

Τελικά προβλήματα βάρους στην εποχή μας έχουν ακόμα και οι μονάδες μέτρησής του! Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ετοιμάζεται να δώσει ένα νέο μη φυσικό ορισμό στο κιλό, μετά την ανακάλυψη ότι το μεταλλικό πρωτότυπό του, που χρησιμοποιείται ως διεθνές πρότυπο, ζυγίζει πια λιγότερο -για λόγους μυστηριώδεις.

Σήμερα, το διεθνές πρότυπο του κιλού είναι ένας κύλινδρος από λευκόχρυσο (πλατίνα) και ιρίδιο, ύψους και διαμέτρου περίπου 3,9 εκατοστών, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο και στεγάζεται από το 1889 (όταν έγινε η πρώτη διεθνής συνδιάσκεψη για τον καθορισμό διεθνών μέτρων και σταθμών), σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, στο Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών (ΒΙΡΜ) στις Σέβρες, έξω από το Παρίσι.

Εδώ και 122 χρόνια, το διεθνές πρότυπο κιλό έχει βγει από την κρυψώνα του μόνο τρεις φορές για να συγκριθεί με τα εθνικά πρότυπα κιλά που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες του κόσμου. Έτσι, υπήρξαν ενδείξεις ότι το κιλό χάνει βάρος σιγά-σιγά. Το 2007, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το μέταλλο του πρότυπου κιλού είναι περίπου 50 μικρογραμμάρια ελαφρύτερο από το μέσο βάρος των -αρκετών- δεκάδων προτύπων απομιμήσεών του, πράγμα που ισοδυναμεί με μια απώλεια βάρους αντίστοιχη ενός μικρού κόκκου άμμου. Μια πιθανή επιστημονική εξήγηση είναι ότι σταδιακά το κράμα λευκόχρυσου-ιριδίου απώλεσε ένα μέρος από τα αέρια που βρίσκονται σε αυτό από τότε που κατασκευάστηκε, το 1879, στη βρετανική πρωτεύουσα.

Έτσι, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο και το Ρόιτερ, καθώς και τις βρετανικές εφημ. «Γκάρντιαν», «Ιντιπέντεντ» και «Ντέιλι Μέιλ», οι επιστήμονες αναζητούν πλέον μια απολύτως αξιόπιστη μη φυσική μέθοδο μέτρησης και ορισμού του πρότυπου κιλού, ανάλογη με τις άλλες βασικές μονάδες μέτρησης του Διεθνούς Συστήματος Μονάδων (SI), όπως το μέτρο και το δευτερόλεπτο, που πλέον δεν βασίζονται σε κάποιο φυσικό αντικείμενο αναφοράς. Το πρότυπο μέτρο, για παράδειγμα, παλιότερα οριζόταν ως η απόσταση ανάμεσα σε δύο γραμμές σε ένα μεταλλικό πρωτότυπο επίσης λευκόχρυσου-ιριδίου, αλλά σήμερα πια ορίζεται με βάση την ταχύτητα του φωτός (είναι η απόσταση που ταξιδεύει το φως στο κενό σε 1/299.792.458 του δευτερολέπτου). Το δευτερόλεπτο, πάλι, ορίζεται πλέον με βάση ατομικά ρολόγια και είναι η διάρκεια 9.192.631.770 κύκλων ακτινοβολίας που εκπέμπει ένα άτομο καισίου-133.

Τα μέχρι τώρα πειράματα δείχνουν ότι το μελλοντικό κιλό θα βασίζεται σε μια σχέση ανάμεσα στην μάζα και τη λεγόμενη «σταθερά του Πλανκ», τη θεμελιώδη μονάδα μέτρησης στην κβαντική φυσική. Η σταθερότητα του κιλού είναι ζωτική, επειδή σε αυτό βασίζονται πολλές άλλες μονάδες μέτρησης, όπως της δύναμης ("Νιούτον") και της πίεσης ("Πασκάλ").

Θα χρειαστεί, όμως, ακόμα κάποιος χρόνος πριν γίνει πραγματικότητα το «νέο» κιλό. Σήμερα, έχει προγραμματισθεί συνάντηση στην αξιοσέβαστη Βασιλική Εταιρία στο Λονδίνο, την βρετανική ακαδημία επιστημών, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον επανακαθορισμό του κιλού.

Όπως δήλωσε ο φυσικός του ΒΙΡΜ Μάικλ Στοκ, «έχει πλέον επιτευχθεί διεθνής συναίνεση ότι, στο άμεσο μέλλον, το κιλό θα επανακαθοριστεί με βάση μια σταθερή αξία της σταθεράς του Πλανκ». Όπως διευκρίνισε, αυτό θα γίνει, αφού πρώτα ολοκληρωθούν και συμφωνήσουν μεταξύ τους τα αποτελέσματα των σχετικών πειραμάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα επιστημονικά εργαστήρια στον κόσμο. Την τελική έγκριση θα δώσει η Γενική Συνδιάσκεψη Μέτρων και Σταθμών που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Το Διεθνές Σύστημα Μονάδων Μέτρησης έλκει την καταγωγή του από τη Γαλλία του 18ου αιώνα και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το πρότυπο μετρικό σύστημα από τη δεκαετία του ΄60.

Πηγή: http://www.tmth.gr/sciencerelated/49-fy ... asei-baros


Αποσυντονιστείτε για να συντονιστούμε!!!

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 30 Ιουν 2012, 08:50
από delfini05
Αυτό το Σάββατο, ο χρόνος θα σταματήσει για ένα δευτερόλεπτο.
Παρίσι
Θα είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, κι όμως το Σάββατο θα κερδίσουμε όλοι μερικές στιγμές ζωής επιπλέον: η διεθνής υπηρεσία που κρατά συγχρονισμένα τα ρολόγια σε όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να προσθέσει ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο στο τελευταίο λεπτό της 30ής Ιουνίου 2012.
Ένα ημερονύκτιο υποτίθεται ότι διαρκεί ακριβώς 24 ώρες, ή 86.400 δευτερόλεπτα, στην πραγματικότητα όμως η Γη χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της. Επιπλέον, η ταχύτητα περιστροφής παρουσιάζει διακυμάνσεις λόγω κοσμικών και γεωλογικών παραγόντων, μεταβάλλοντας ανεπαίσθητα τη διάρκεια του ημερονυκτίου.
Αυτό σημαίνει ότι η Διεθνής Ατομική Ώρα (TAI), η οποία μετράται από μερικές εκατοντάδες ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο, με ακρίβεια ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, σταδιακά αποκλίνει από την αστρονομική ώρα, η οποία μετράται με βάση τη θέση του Ήλιου και ορισμένων κβάζαρ στον ουρανό. Για το λόγο αυτό, η λεγόμενη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC), ένα από τα στάνταρτ που αντικατέστησαν τη Μέση Ώρα Γκρήνουιτς (GMT), πρέπει να ρυθμίζεται από καιρό σε καιρό έτσι ώστε να παραμένει συγχρονισμένη με τα ατομικά ρολόγια.
Η ρύθμιση μέσω της προσθήκης ή αφαίρεσης εμβόλιμων δευτερολέπτων εφαρμόζεται από το 1972. Μέχρι τότε, ο χρόνος μετριόταν αποκλειστικά με βάση την Ώρα Γκρήνουιτς, ή τον αντικαταστάτη της, την Παγκόσμια Ώρα 1 (UT1), με βάση τη θέση του Ήλιου και των κβάζαρ σε σχέση με τη Γη. Η Ώρα Γκρήνουιτς πρακτικά συμπίπτει με την UT1 και την UTC, επισήμως όμως έχει πάψει να χρησιμοποιείται λόγω ασαφειών στον ορισμό της.
«Σήμερα, ο χρόνος δομείται, ορίζεται και μετράται με ατομικά ρολόγια που είναι απείρως πιο σταθερά από ό,τι η αστρονομική ώρα» σχολιάζει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του συστήματος αναφοράς χρόνου-χώρου SYRTE στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού.
Κάθε φορά που η διαφορά ανάμεσα στην Διεθνής Ατομική Ώρα και την Παγκόσμια Ώρα 1 υπερβαίνει ένα όριο, η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης και Συστημάτων Αναφοράς (IERS) ανακοινώνει την προσθήκη ή αφαίρεση ενός εμβόλιμου δευτερολέπτου.
Δεδομένου ότι η ταχύτητα περιστροφής της Γης είναι στην πραγματικότητα ακανόνιστη, τα εμβόλια δευτερόλεπτα έρχονται και αυτά σε ακανόνιστα διαστήματα: οι τελευταίες τρεις διορθώσεις ήταν το 2008, το 2005 και το 1998.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, η διόρθωση με εμβόλιμα δευτερόλεπτα αποτελεί πηγή διαφωνίας μεταξύ των χωρών-μελών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ, με ορισμένους εκπροσώπους να προτείνουν την κατάργησή της και την αντικατάσταση της Συντονισμένης Παγκόσμιας Ώρας με τη Διεθνή Ατομική Ώρα.
Κάθε φορά που προστίθεται ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο, τον Ιούνιο ή τον Δεκέμβριο, τα ρολόγια των υπολογιστών πρέπει να ρυθμίζονται χειροκίνητα, κάτι που αυξάνει το περιθώριο σφάλματος.
Επιπλέον, ορισμένα συστήματα ακριβείας, όπως οι δορυφόροι του GPS και ορισμένα δίκτυα υπολογιστών, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα εμβόλιμα δευτερόλεπτα προκειμένου να αποφύγουν μεγάλα σφάλματα σε υπολογισμούς. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που οι εκτοξεύσεις πυραύλων δεν πραγματοποιούνται ποτέ τις ημέρες κατά τις οποίες προστίθενται εμβόλιμα δευτερόλεπτα.

http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231202832

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 30 Ιουν 2012, 09:56
από Hlios
@delfini :clap:

Re: Growing Earth

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 30 Ιουν 2012, 18:15
από Digenis
Είδα το πρώτο βίντεο και διάβασα και τα σχόλια για αυτό. Έχω κάποιες παρατηρήσεις.
1ον. Θα ήθελα πάρα πολύ, να δω ένα άλλο βίντεο που να εξηγεί με φυσικούς τύπους το πρώτο βίντεο. Ειδικότερα την αρχή του που μιλά για το κέντρο βάρους της γης, ο τύπος κάνει ένα μεγάλο λάθος. Προσπαθεί να εξηγήσει το κέντρο βάρους της γης, όπως θα έκανε σε ένα σταθερό αντικείμενο που βρίσκεται πάνω σε ένα σταθερό σύστημα. Αντιθέτως, η Γη, είναι σταθερή σε σχέση με εμάς (1ο σύστημα) αλλά αιωρείται σε σχέση με το διάστημα (2ο σύστημα. Και σωστό, μιας και το βίντεο μιλάει για την ύπαρξη της γης σε σχέση με το διάστημα και όχι με τον άνθρωπο). Σε ένα αιωρούμενο αντικείμενο επιδρούν δυνάμεις που αλλάζουν δραστικά το κέντρο βάρος του. Δεν τις έχει συμπεριλάβει στη μελέτη του. Μιλάει μονάχα για το βάρος της γης προς ένα θεωρητικό οριζόντιο δάπεδο στο οποίο η γη εφάπτεται. Αλλά η γη δεν έλκεται μόνο από μια μεριά.

2ον. Θα ήθελα να δω από πού προέρχεται αυτή η θεωρία για την Ινδία, και πως μπορεί να την αντικρούσει πέραν του σαρκασμού του. Για ποιο λόγο είναι αδύνατον να υπάρξει πλαστική κρούση ανάμεσα σε δύο αντικείμενα τέτοιου μεγέθους;

Και παρατήρηση ως προς το ότι η γη είναι ζωντανός οργανισμός. Δώστε έναν ορισμό για το τι θεωρείτε ζωντανό οργανισμό, παρακαλώ.
Ο δικός μου είναι ο εξής: Ότι αποτελείται από μόρια που συνιστούν κύτταρα, είναι οργανισμός. Ότι αποτελείται από τεράστιες μονάδες μορίων, που δεν εξελίσσονται και δεν μεταλλάσσονται δεν είναι.
Άλλωστε το κύριο γνώρισμα των οργανισμός είναι η προσαρμοστικότητα και η δυνατότητα εξέλιξής τους.

Υ.Γ. και όχι, τα κοράλλια ΔΕΝ είναι πέτρες.