Hλιακο νερο

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Hλιακο νερο

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 03 Ιούλ 2009, 20:43

Η ερημος με γοητευει πολυ. καποτε θα βρεθω εκει. πρεπει σε καποια προηγουμενη ζωη μου να ζουσα εκει και καποτε θα επιστρεψω.
Το παρακατω πειραμα δειχνει σε ποιες αρχες βασιζεται ενας τροπος εξαγωγης νερου απο την γη της ερημου.
http://www.wikihow.com/Make-Water-in-the-Desert
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Hλιακο νερο

Δημοσίευση από Aristogenos » Παρ 30 Ιούλ 2010, 20:05

Το ίδιο σύστημα αναγράφεται και στο εγχειρίδιο των SAS υπάρχουν και κανα δύο άλλοι τρόποι. ..αναλόγως την έρημο.
Ποιό πολλά στην πράξη και σε βίντεο από τις σειρές Survival του Rae Mears..
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 30 Ιούλ 2010, 21:54

Η έρημος είναι πολύ γοητευτική.
Εχω βρεθεί εκεί και είναι ένα πανεύκολο φτηνό ταξίδι. Τυνησία.
Στοιχίζει φτηνότερα από ότι σε ένα ελληνικό νησί. Αλλά ποιός μπορεί να αποχωριστεί τα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι?
Αυτό είναι άλλο ζήτημα.
Όταν βρεθείς στην έρημο ο αέρας μυρίζει κάτι σαν μπαρούτι. Αυτό οφείλεται στο οτι η άμμος είναι πυρίτιο.
Οι μουσουλμάνοι που πρέπει να κάνουν μπάνιο πριν την προσευχή που γίνεται 5 φορές τη μέρα κάνουν μπάνιο στην άμμο. Όταν είναι απάτητη είναι πεντακάθαρη και αποστειρώνει τα πάντα. Αρα και το νερό ΄θα είναι πεντακάθαρο αλλά σε τι ποσότητες μπορεί να δημιουργηθεί το νερό?

Κάτι που δεν ξέρει κανείς λόγω της αμφιλεγόμενης πρ οσωπικότητας του Καντάφι είναι το έργο που έγινε στη Λίβύη με την ονομασία "Μεγάλο ποτάμι" Βρέθηκε το 86 νερό στην όαση Κούφρα στη νότια Λιβύη Από κει με αγωγούς δημιουργήθηκε υπόγειος ποταμός με μπεκάκια βγαίνει το νερό στην επιφάνια και σε όλη την έκταση του αγωγού που είναι πολλά χιλιόμετρα πεφτει πλαστικό σαν μεμβράνη για να μην πέρνει ο αέρας το χώμα και φεύγει η υγρασία. Μέσα σε 25 χρόνια η έρημος κατα μεγάλο μέρος έγινε κήπος. Το να αγοράσεις κρεμύδια Λιβύης από τη λαική δεν είναι κακόγουστη φάρσα.

Πέρα από τη γνώμη που έχει ο καθένας για τον ηγέτη της Λιβύης όσοι μαθαίνουν για το "μεγάλο ποτάμι" δεν μπορούν να πιστέψουν όλες αυτές τις "παπαριές" (με το συμπάθειο) που λέγονται περί λιψυδρίας. Αφού η Λιβύη έφτιαξε ποτάνι από το πουθενά εδώ που έχουμε ένα σωρό ποτάμια και νερά είναι βλακεία να μιλούν για λιψυδρία. Εκτός αν έχουν άλλα στο μυαλό τους ή ψάχνουν για μπαμπούλα
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 30 Ιούλ 2010, 22:58

Δεν ηξερα για το μεγαλο ποταμι.
Οσων αφορα τη λιψυδρια. Λυσεις υπαρχουν αρκει να υπαρχει πολιτικη βουληση.
Αλλα μπορει και η λιψυδρια να εντάσεται στο σχέδιο ενεργιακης εξαρτησης της χώρας.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 30 Ιούλ 2010, 23:48

Ναι υπαρχει το μεγάλο ποτάμι και έκανε πάνω από 15 χρόνια να ολοκληρωθεί το έργο. Ετσι η Λιβύη άντεξε στον μακροχρόνιο αποκλεισμό. Το έργο επεκτείνεται συνεχώς και μαζί με άλλα έργα απορροφά τεράστιο ποσοστό μεταναστών πό αφρικανικές και αραβικές χώρες. Είναι η λειψυδρία ένα μέσον ενεργειακής υποδούλωσης. Από οτιδήποτε θα μπορούσε να υπάρχει έλλειψη εκτός από νερό. Είναι πραγματικά γελοία κάτι βιντεάκια που κυκλοφορούς στα e-mail και μιλάνε για έλλειψη νερού όπως γελοίες ήταν και οι συμβουλές να βάζουμε πέτρες στο καζανάκι για να γίνεται οικονομία ή να τραβάμε καζανάκι μόνο μία φορά τη μέρα μετά από 4-5 χρήσεις της λεκάνης και κάτι άλλα ωραία λέγαν πριν μερικά χρόνια αλλά οι πισίνες των πλουτοκρατών δεν έμεναν 15 μέρες με το ίδιο νερό να βγάλουν βατραχια. Είναι εκνευριστικά αυτά που λένε στην πλέμπα λες και μιλάνε σε νήπια. Τότε η λειψιδρία σήμερα η κρίση που λένε στον κόσμο να βάλει πλάτη και να κάνει το σκατό παξιμάδι.

Ο Καντάφι για το λαό του έίναι θεός και τον λατρεύουν. Κάποια πράγματα δεν έχουν αναπτυχθεί όπως δεν μπορείς να βρείς εστιατόριο εύκολα να φας έξω ούτε καφετέριες ούτε νυκτερινή ζωή. Εκεί ο κόσμος έχει λεφτά και τον γαργαλάει η τσέπη να τα ξοδέψει αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Εκανα παρέα με Λίβυους από την Πρεσβεία έκανα και αραβικά και τα ξέρω αυτά. Εχω ακόμα επικοινωνία. Δεν είναι παράδεισος αλλά εκεί συμβαίνουν πράγματα που πρέπει να τα ξέρουμε για να μη μασάμε το παραμύθι που μας σερβίρουν. Όσο για τη λειψιδρία η Λιβύη είναι η πιό ξερή χώρα της γής με τη μεγαλύτερη έκταση σε έρημο. όμως δεν έχουν έλλειψη νερού. Αν λένε για λειψυδρία στην Ελλάδα πρέπει να φάνε αυγά κλούβια στο κεφάλι για να συνέλθουν. Εκτός αν δημιουργήσουν κανέν τέτοιο φαινόμενο τεχνητά με το κάψιμο των δασών. όπως το μεγάλο ποτάμι έτσι και η "μεγάλη έρημος"
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 09 Αύγ 2010, 21:18

Εχω βρεθεί εκεί και είναι ένα πανεύκολο φτηνό ταξίδι. Τυνησία.
AΑΑΑ! Πήγες στην πατρίδα :) :) ;)
Κι εγώ είχα πάει, κι είχα ερωτευτεί την έρημο. Βέβαια ήταν απογευματάκι όταν πήγα, και δεν λάλησα από τη ζέστη! Δεν ξέρω πώς θα το έπαιρνα το πράγμα, αν μου καθόταν ταξιδάκι στην έρημο μεσημεριάτικα!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 09 Αύγ 2010, 22:19

Στοιχίζει πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα. Σε λίγο θα πηγαίνουμε εκεί για διακοπές αλλά θα προτιμούσα χίλιες φορές ένα ελληνικό νησί αλλά έτσι όπως τα κάνανε σε λίγο θα βλέπουμε τα νησάκια μας μόνο από φωτογραφίες και θα πηγαίνουμε διακοπές στη Χαμαμέτ που έχει θάλασσα. Αλλά καμμία σχέση με τις ελληνικές παραλίες.
Η έρημος είναι ωραία σαν εμπειρία. Εχει μία γοητεία. Αλλά δεν είναι και για πολύ.
Ανέφερα την έρημο και τον Καντάφι γιατί μας έχουν πρήξει με όλες αυτές τις μπούρδες για λιψυδρία.
Κυκλοφορούν κάτι χαζά βιντεάκια σε e-mail που λένε ότι σε λίγα χρόνια θα πληρώνουμε πρόστιμο όταν πλενόμαστε και θα μας υποχρεώνουν λέει να γινόμαστε γουλί σαν εκείνο τον τυπάκο στην ταινία "Νόμος 4000". Θα μας υποχρεώνουν λέει να πληρώνουμε πρόστιμα για κάθε φυτό στο μπαλκόνι μας.
Με τέτοιες @@@@ριές που κυκλοφορούν στο ίντερνετ ανοίγει η όρεξη των εξουσιαστών να τα περάσουν αυτά τα φαιδρά σε νόμο και να τους έχουμε και από πάνω μας μπάστακες να μετρούν πόσες φορές πάμε στον καμπινέ και πόσες φορές τραβάμε το καζανάκι.

Δεν τον πάω και πολύ τον Καντάφι αλλά για το μεγάλο ποτάμι θα μείνει στην ιστορία. Ανάλογα έργα αλλά μικρότερα έχουν κάνει και οι Οβραίοι. Πάντως όταν η Ερημος γίνεται κήπος και είναι αυτό εφικτό και ήδη πραγματοποιείται καλό θα είναι να μην πιστεύουμε τέτοια φαιδρά βιντεάκια.
Κάποιος ανέβασε ένα τέτοιο τερατούργημα στο greektube του έκανα παρόμοια σχόλια και βρέθηκαν πολλοί να με κράξουν που είμαι λέει αναίσθητη και δεν ενδιαφέρομαι για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.
Το κακό είναι ότι αυτά τα βινβτεάκια της λειψυδρίας έχουν μεγάλη δύναμη επιρροής και πολλοί τσιμπάνε όταν τα βλέπουν
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 20 Αύγ 2010, 21:14

Το κακό είναι ότι αυτά τα βινβτεάκια της λειψυδρίας έχουν μεγάλη δύναμη επιρροής και πολλοί τσιμπάνε όταν τα βλέπουν
Η καταστροφολογία και το δράμα πάντα έχουν πέραση.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 21 Αύγ 2010, 02:05

Φρου Φρου τι χαμπαρια;
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 21 Αύγ 2010, 09:10

Καλά, μανάρι μου! Εσύ; :lol:

Λείπουν οι γάτες και χορεύουν τα ποντίκια ε;
Άβαταρ μέλους
lianna

Δημοσίευση από lianna » Σάβ 21 Αύγ 2010, 11:19

Παιδιά πήγα και εγώ στην έρημο.Είναι εμπειρία ζωής. Επειδή είμουν στραβάδι το προηγούμενο βράδυ συζητούσα με τον Tariq τον ξεναγό μας .Τον ρωτούσα αν έπρεπε να βάλω τα ορειβατικά μου μην με τσιμπήσει κάνα φιδάκι η κάποιος σκορπιός.Έσκασε στα γέλια.Μου απαντά, εσύ ειδικά πρέπει να έρθεις ξυπόλυτη και μετά να το κουβεντιάσουμε.Το εσύ ειδικά, κολλούσε σε κάτι συζητήσεις που είχαμε τα προηγούμενα βράδια παρέα με τα φεγγάρια της ερήμου και κάποιους ψαγμένους βεδουίνους.
Την επόμενη λοιπόν γύρω στις 8 το πρωί πατούσα ξυπόλυτη την έρημο. Αίσθηση ότι από κάτω κυλάει νερό απίστευτη.Δροσιά ηρεμία αγαλίαση .Μία θάλασσα ΧΡΥΣΗ λεπτή υπέροχη .Έχω ένα μικρο μπουκαλάκι άμμο και όταν το κοιτάω νιώθω παράξενα σαν να είναι ζωντανό .Και πως να μην είναι όταν δεις εκείνα τα φανταστικά λουλούδια της ερήμου που παθαίνεις πλάκα όταν τα αντικρίζεις ,όχι στα μαγαζιά αλλά μέσα στην άμμο.Παραλήρημα κανονικό ε? Με κτυπήσετε στο στόχο .ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 22 Αύγ 2010, 17:41

Tελικα είμαστε αρκετοί μεσογειακοί νοματαιοι που έχουμε έρωτα με την έρημο.
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Σάβ 28 Αύγ 2010, 20:01

Γενικά οι άνθρωποι έχουμε αναμνήσεις απο ερήμους, εκτός τις σημερινές ερήμους και άλλα μέρη ήταν έρημοι κάποτε.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”