Δημοσίευση
από ArELa » Παρ 27 Απρ 2007, 03:45
Να φτιάξεις εκτενέστερα άρθρα για υγιεινότερη διατροφή- χορτοφαγίας, αλλά να μην ηθικοποιείς τη φύση. Και επιτέλους θέλω να βάλω και πάλι τα πράγματα στη θέση τους ως προς αυτό που θίγεις, όπως κάποτε είχα κάνει και με άλλο μέλος μας, οπότε θα παρω και κάποια αποσπάσματα από το ποστ που είχα απευθύνει σ'εκείνον, σε συνδυασμό με άλλες σκέψεις που θα σου καταθέσω τώρα.
Εχει ηθικό υπόβαθρο η λογική σου εδώ. Η φύση έχει δικό της "ηθικό" κώδικα. Μέσα σ'αυτόν πρωταρχικός παράγοντας η επιβίωση. Εσύ μπορεί να είσαι χορτοφάγος γιατί αυτό επέβαλλες στον εαυτό σου να είναι, εγώ είμαι παμφάγο όμως και χορτοφάγο και σαρκοφάγο. Αν κάθε φορά που καθόμουν να φάω, έμπαινα στη λογική που μου προτείνεις, και επειδή εγώ θεωρώ επίσης ΖΩΝΤΑ πλάσματα και τα φυτά, θα σηκωνόμουν αυτομάτως απ'το τραπέζι, κυριευμένη απ'το συναίσθημα που βγάζει το "ου φονεύσεις" ή μη φας αυτά που φονεύουν οι άλλοι για να τρως εσύ. Οπότε θα πέθαινα από ασιτία. Καλό θα ήταν βέβαια να το κάνω για ένα διάστημα για να χάσω και κανά κιλό η μοσχάρα :Ρ αλλά μόνο για ένα διάστημα. Από κει και πέρα, είναι μια μορφή αυτοκτονίας και αυτή.
Στην φύση θα δεις ότι το ένα πλάσμα είτε φυτό είτε ζώο, τρέφεται από το άλλο. Από φυτά (παρασιτικά) που "θανατώνουν" άλλα φυτά, μέχρι τα θηλαστικά που άλλα, τα σαρκοφάγα κυνηγούν και θανατώνουν τη λεία τους για την τροφή τους, άλλα τα φυτοφάγα "σκοτώνουν" φυτά για να τραφούν, όπως άλλωστε κάνεις κι εσύ.
Αν θέτεις ηθικό κώδικα στη διατροφή και επιβίωσή σου, αναρωτιέμαι γιατί τον θέτεις κατά το ήμισυ, δηλαδή μόνο για τα ζώα. Τα φυτά δεν είναι ΖΩΝΤΑΝΑ? Δεν έχουν αποδείξει κάμποσες έρευνες, μελέτες και μετρήσεις ότι "νιώθουν" κι αυτά? Αυτά πώς τα τρως χωρίς τύψεις κι ενοχές, αφού βάζεις ηθική μπροστά στην επιβίωσή σου? Μήπως έχεις δύο μέτρα και δυο σταθμά εδώ?
Σε ό,τι αφορά τη διατροφή μας, εγώ θα σου πω λοιπόν ότι δεν είναι βάναυσο και φονικό να παίρνουμε ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ (όχι υπερβολές και κρεπάλες) από τη φύση για να επιβιώσουμε. Κάποια οικόσιτα ή εκτρεφόμενα σε εκτροφεία (μοσχάρια, αρνιά, χοιρινά, πουλερικά) καθώς και αλιευόμενα είδη που είναι ΨΑΡΙΑ Η ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ, όχι θηλαστικά, είναι απ'τη μια απαραίτητα, απ'την άλλη υπέρ αρκετά για τη διατροφή μας. Η θανάτωση δελφινιών ή φαλαινών είναι μια αχρείαστη υπερβολή και πολυτέλεια και ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ σε απαραίτητες διατροφικές ανάγκες, (γι'αυτό φωνάζω) ενώ ταυτόχρονα υπάγονται στην κατηγορία των ανώτερων θηλαστικών, γι'αυτό θεωρώ έγκλημα φρικώδες αυτό που γίνεται μ'αυτά.
Εν κατακλείδι:
Εκεί που θα συμφωνήσω με τη σκέψη σου ότι είναι εγκληματικό. είναι όταν θανατώνεται ένα κουνάβι ή μια αλεπού για να βάλει γόύνα η κυρά κατίνα που θέλει να το παίξει κάτι ανώτερο. Το να σκοτώνεις βάναυσα τα υπέροχα θηλαστικά των θαλασσών όπως τις φάλαινες, για το "λάδι" της ή όποια απειροελάχιστα (σε σχέση με τον όγκο και την αξία της) παράγωγα χρειάζονται για τα καλλυντικά, ε, το να σκοτώνεις γενικότερα ζώα στον πλανήτη για να ικανοποιήσεις την αλλόκοτη ηδονή του "φονεύειν", ε, όχι ρε αδερφέ, νισάφι! Καιρός να υπάρξει πρώτα στα βασικά ψυχικά πεδία αμς ο πολιτισμός, και μετά να μιλάμε για κουλτούρες, διανόηση και άλλα κουραφέξαλα, που φαντάζουν τόσο υποκριτικά όταν ταυτόχρονα ο "κουλτουριάρης" ή "διανοούμενος" ή τελοσππάντων μια "σπουδαία" (κατά το συρμό ή τους καιρούς) φυσιογνωμία, δε διστάζει να ενδώσει σε τέτοιες πρακτικές.