τα δολοφονικά καγκουρώ της Aυστραλίας (από sacred_circle)

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
Φύλο: Γυναίκα

τα δολοφονικά καγκουρώ της Aυστραλίας (από sacred_circle)

Δημοσίευση από sacred_circle » Πέμ 26 Απρ 2007, 11:52

Posted: Wed Jul 26, 2006 4:09 pm Post subject: τα δολοφονικά καγκουρώ της αυστρ

Από sacred_circle


Σίδνεϊ
Ένα πρωτόγονο καγκουρό που κάλπαζε αντί να πηδάει και διέθετε κοφτερούς κυνόδοντες για να σκοτώνει τα θηράματά του είναι ένα από τα περίπου 20 νέα είδη που ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφή απολιθωμάτων στην Αυστραλία.
Το περιβάλλον της Αυστραλίας και των γύρω νησιών είναι μοναδικό από εξελικτική άποψη, καθώς τα πλακουντοφόρα σαρκοφάγα θηλαστικά ουδέποτε έφτασαν σε αυτή την απομονωμένη περιοχή του κόσμου. Μέχρι την άφιξη του ανθρώπου, στα οικοσυστήματα κυριάρχούσαν τα πτηνά και τα μαρσιποφόρα θηλαστικά, όπως τα καγκουρό.

Πριν από 20 έως 20 εκατομμύρια χρόνια, τα καγκουρώ ήταν διαφορετικά από τα συμπαθή πλάσματα που γνωρίζουμε σήμερα. «Επειδή δεν πηδούσαν, ήταν καγκουρό που κάλπαζαν, με μεγάλα, ισχυρά άνω άκρα. Ορισμένα είχαν μακρείς κυνόδοντες σαν λύκοι» δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ο Μάι Αρτσερ, επικεφαλής των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Τα νέα είδη εντοπίστηκαν στη βορειοδυτική πολιτεία του Κουίνσλαντ. Ένα από τα απολιθωμένα κρανία, του γένους Ekaltadeta, διέθετε «δόντια με ισχυρούς μύες, όχι για βοσκή. [Τα δόντια] είχαν επάρματα που θα μπορούσαν να τσακίσουν κόκκαλα και να τεμαχίσουν σάρκα».

Όπως αναφέρει στο Reuters, στην ίδια ανασκαφή βρέθηκαν επίσης απολιθωμένοι δίπνευστοι -ψάρια με υποτυπώδεις πνεύμονες που άρχιζαν να βγαίνουν στην ξηρά καθώς και μεγαλόσωμα πτηνά που έμοιζαν με πάπιες.

«Πολύ μεγάλα πουλιά [...] μάλλον σαν πάπιες, τα οποία κέρδισαν το παρατσούκλι 'οι δαινονισμένες πάπιες της κολάσεως', γιατί, ορισμένες τουλάχιστον, ίσως ήταν σαρκοφάγες».

news.in.gr
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1833
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 00:14
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: ο μικρός μου υδροβιότοπος

Re: τα δολοφονικά καγκουρώ της Aυστραλίας (από sacred_circle)

Δημοσίευση από Salome » Πέμ 26 Απρ 2007, 11:53

Posted: Wed Jul 26, 2006 4:31 pm

Από Anyone_anywhere


Και πάμπολλα άλλα άγνωστα είδη που εχουν αφανιστει φαίνονται να φωτίζονται.

Η παλαιοντολογία βρισκεταί σε καλό δρόμο. 8)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”