Ναι, λοιπόν σε κάποια πράγματα κάνω σκόντο.
Στην προκειμένη κάνω σκόντο στην θυμωμένη απολυτότητα που μ'έκανε χθες να γράψω πως δεν θα ξανα-απευθύνω το λογο στην Πέγκι, αν δεν κάνει...αυτό, αν δεν κάνει εκεινο κλπ.
Το σκόντο έγινε για δύο λόγους:
1/ Reality check του "ποια είσαι εσύ μωρή" στον εαυτό μου: Δεν δικαιουμαι να θέτω όρους στο πώς θα με αντιμετωπίζει κάποιος, και να του "επιβάλλω" τρόπους συμπεριφοράς απέναντί μου.
2/ αγαπώ πολύ την Πέγκι για να την "φτύσω" όταν μου απευθύνει το λόγο σε μια προσπάθεια συνεννόησης τουλάχιστον.
Αυτό δε σημαίνει ότι λύθηκε το θέμα μας ακόμα. Οπότε, παρακαλώ το "φιλοθεάμον κοινό" να προσπεράσει αυτά τα ποστς μας αν κουράζεται/απογοητεύεται κλπ., και να μας αφήσει να ολοκληρώσουμε. Θα το πήγαινα σε ξέχωρο τόπικ αυτό το θέμα, αλλά η κόντρα έγινε με συγκεκριμένο ερέθισμα το γαμημένο σκατοβίντεο, συνεπώς φρονώ πως για την ώρα τουλάχιστον, καλό είναι να παραμείνει εδώ.
Mantam Froufrou έγραψε:Ρώτησες:
Πώς τα αντελήφθης τα παραπάνω που μου πέταξες; Από πού ορμώμενη έβγαλες συμπέρασμα ότι κάνω σκόντα κι ότι μου φαίνεται μικρή η ζημιά;

Πώς έκανες τη διεργασία για να καταλήξεις σ'αυτά;

Θα ήθελα να μου προτάξεις συγκεκριμένα σημεία απ'το λόγο μου που να ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ αυτό το (κατάφωρα αυθαίρετο) συμπέρασμα
Όντως αυτό ρώτησα.
Κι η απάντησή σου σ'αυτή την ερώτηση ήταν:
Mantam Froufrou έγραψε:Προ-απάντησες:
ArELa έγραψε:
...και δίνοντας τόσο βάρος σ'αυτό, παρασύρθηκες στη δίνη της αρνητικότητας που έβγαζε αυτό το συνοθύλευμα σαβούρας ...
...Οκ εγω να δεχτώ ότι από πλευράς γήινης χρονικής διάρκειας, δεν ασχολήθηκες παραπάνω απ'όσο χρειάζεται. Μήπως όμως έδωσες παραπάνω βαρύτητα απ'αυτή που χρειάζεται σε κάτι που πολεμιέται πολύ αποτελεσματικότερα (και χωρίς "κάθοδο" των δικών σου δονήσεων) μέσα από εύστοχη και ειρωνική απαξίωση μιας τόσο νοητικά ανάπηρης λογικής;
Μιλουσαμε όμως (κάπου αλλού, κάποια άλλη στιγμή προσφάτως), για ένα "πλέγμα" αν θυμάσαι, και για την ενέργεια της σκέψης που μπορεί να επηρεάσει ανά πάσα στιγμή τη ροή των εξελίξεων.. κι αν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στον πλανήτη "εξέτρεφε" τέτοιου είδους σκεπτομορφές, μπορεί (δυνητικά) ναείχε σαν αποτέλεσμα να υλοποιηθεί έστω και το ελάχιστο απ'αυτές τις αηδίες....Ε, τότε ναι, δε θα δεχόμουν να παραμείνω σ'αυτό το πεδίο υπαρξης...
Με αυτή την τοποθέτησή μου (που την αφήνω εσκεμμένα για να την ξαναδείς κι ας γίνει πάλι σεντόνι αυτό το ποστ) τεκμηριώνεις ότι έκανα σκόντα και οτι "μου φαίνεται μικρή η ζημιά"; Σαν φίλη θα πω... ρε Πέγκι πας καλά; 'Η σου λιάνισε τελείως το κριτήριο, το αλουμίνιο των ψεκασμών αγάπη μου; (καλύτερα τη μνήμη ρε, παρά αυτό γμτ

)
Σαν απλή συμφορουμίτισσα (πέρα και έξω απ'την προσωπική μας σχέση) θα πω ότι σ'αυτό που η ίδια παρέθεσες:
α/Μίλησα για νοητική αναπηρία του χρήστη που ανέβασε το βίντεο... your take: ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκόντο.
β/ Είπα ότι οι φοβικές σκεπτομορφές (σαν αποτέλεσμα αυτού του βίντεο) μπορει να επηρεάσουν το πλέγμα και τη ροη των εξελίξεων... your take: Θεωρούσα TO ZΩΟΝ πως δεν κάνει καμία ζημιά...
γ/ Εξέφρασα μια άλλη άποψη για το πώς φρονώ πως μπορεί
να πολεμηθεί αυτή η αηδία (που όντως μπορεί να φοβίσει ανθρωπους)
πιο αποτελεσματικά από την
επι του πρακτέου συχνά αναποτελεσματική αντίδραση οδοστρωτήρα (στην οποία -ευτυχώς αναγνωρίζεις ότι- συχνά ενέδιδα και παλεύω να κόψω το χούι). Your take: Η ΑΠΟΛΥΤΗ νιρβάνα,
απραγία, πεθαμενίλα και ευδαιμονία της άγνοιας...
δ/ έδειξα (με το ΟΧΙ - και όχι μόνον) ότι δεν με επηρέασαν στο ελάχιστο τα σκουπίδια που μας πασάρησε αποπειρώμενος να τρομοκρατησει. your take: ΓΑΛΗΝΗ (αλλά και φόβος??)...
I rest my case...
Και όλων αυτών ακολούθησε ένας καταιγισμός "καλοπροαίρετων" -από σένα, από μένα δεν δέχεσαι ότι ήταν έτσι- κριτικών της εσωτερικής μου πορείας, του εγώ μου, της συμπεριφοράς μου, κλπ.
Εγώ ήμουν αυτη που έκρινε την εσωτερική σου πορεία, το εγώ, τη συμπεριφορά σου κλπ., ή εσυ; (και μάλιστα χωρις να τεκμηριώνεις τέτοιες κρίσεις;) για ξανασκέψου το... διαφορετικά βρες μου ΠΟΥ (με quotes παρακαλώ) τα έκανα όλα αυτά και δεν το πήρα είδηση.
Αν ξεχασα κάτι, σόρρι, ήταν πολλές οι "πληροφορίες". Θα τις αναλύσω όμως διεξοδικά, γιατί λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν τα όσα είπες, και προσωπικά θα εργαστώ βάσει αυτών και σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες.
Να το κάνεις λοιπόν, διότι κι εδώ απαντάς πολύ βιαστικά, μπερδεμενα, και ακατανόητα για μενα σε κάποια σημεία, και ενιοτε βάζεις (άθελά σου είμαι σίγουρη) στην πένα μου, λόγια-διαδρομές που δεν διατύπωσα ποτέ, κι αυτό δεν σου πρέπει ούτε μου πρέπει.
Μακάρι να έκανες κι εσύ το ίδιο με τα ελάχιστα που σε προέτρεψα να κάνεις όντως καλοπροαίρετα,
Τι με προέτρεψες να κάνω, Πέγκι; Να τον flagαρω; Το έκανα πριν το προτείνεις σε όλους με το ποστ σου. Αμέσως μετά έγραψα τις πέντε αράδες με το ΟΧΙ μου μέσα.
Να δώσω μάχη;
Πώς είσαι σίγουρη και με ποια λογική έκρινες πως δεν τη δίνω; Επειδή δεν την δίνω/έδωσα όπως την έδωσες εσυ;
Αν ήσουν ένας από τους πολλούς θα αδιαφορούσα πλήρως, αλλά ανέλαβες δημόσια τον ρόλο της επαναστάτριας και της πολεμίστριας.
Δεν "ανέλαβα" κανέναν "ρόλο". Όταν επαναστατώ, επαναστατώ και το ιδιο κάνεις κι εσύ. Το ότι έλειψες αρκετά ώστε να ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ (λογικό) τι εσωτερικές διεργασίες έχω κάνει, πώς έχω εξελίξει και το μέσα μου και συχνά τον τρόπο που εκφράζομαι, αλλά και το πώς "επαναστατώ" σημερα... σου επιτρέπει δηλαδη΄να σκεφτείς πως έπαψα να αγανακτώ, να επαναστατώ και να μαχομαι;
Ο πολεμιστής έχει το δικαίωμα να επιλέγει τις μάχες του, αλλά όχι και να αδειάζει "συμπολεμιστές" του όταν κάνουν ακριβώς το ίδιο...
Πότε σε άδειασα και πώς;
Από πότε, το να αντιπροτείνει κανείς άλλον τρόπο "μάχεσθαι", εκλαμβάνεται από σένα ως "άδειασμα";
Για να γίνει κατανοητό αυτό: είναι σαν να βγω ξαφνικά και να σου πω "μην ασχολείσαι με αεροψεκασμούς και μαλακίες, γιατί φορτίζεσαι αρνητικά όταν ασχολείσαι με αρνητικά πράγματα". Αναρωτιέμαι πώς νιώθεις και τι σκέψεις ξεπήδησαν και μόνο που το διαβάζεις σαν παράδειγμα...
Λάθος αντιστοιχία, διότι ουδέποτε σου πρότεινα να μη φορτίζεσαι αρνητικά κλπ., τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το εισέπραξες... (αλήθεια με εκπλήσσεις

) Σε μια προσπάθειά μου να προστατέψω τις δονήσεις σου (που όταν είναι ψηλές απλώνεις περισσότερο φως και βοηθάς πολύ καλυτερα το συνάνθρωπο κατά τη γώμη μου), για να προστατέψω αν θες κι εσένα την ίδια, πρότεινα έναν άλλον τρόπο αντιμετωπισης, (που θεωρώ αποτελεσματικότερο) που ίσως κι αυτός να σου ταίριαζε. Αν όχι, δεκτό, δεν σου ταίριαζε. Επίσης ουδέποτε σε παρότρυνα να "μην ασχολείσαι".
Όσο για τη γαλήνη, Ήλιε μου, δεν έρχεται σε αντίθεση με τη μάχη, μάλλον επιβάλλεται. Είναι όμως καταστροφική όταν μένεις εκεί σε μια εποχή που "καλεί" σε μάχη.
Επειδη μιλάς στη νυφη για να τ'ακούσει η πεθερά εδώ, απαντώ:
-Η λέξη που ανεφερα ήταν "ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ". Εσύ την ερμήνευσες ως "γαλήνη".
-Η ψυχραιμία καλή μου, δεν σημαίνει-ούτε συνεπάγεται απαραίτητα και γαλήνια κατάσταση του "είναι". (που μακάρι να την είχα).
-Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης μιας κατάστασης, δεν σημαίνει απραγία.
Όταν κάποιος γεννιέται μαχητής, κάθε εποχή τον "καλεί" σε μάχη, και ποτέ δεν παύει να μάχεται. Ο τρόπος που δίδεται η μάχη, μπορεί να αλλάζει στην πορεία, όπως και η στρατηγική μιας μάχης. Τα όπλα δεν κατατίθενται ΠΟΤΕ, όμως.
Ο καθένας είναι υπόλογος απέναντι στο Εϊναι του για κάθε τι που κάνει και για κάθε τι που ΔΕΝ κάνει.
Σύ είπας...
Έχει περάσει προ πολλού ο καιρός που αρκούσε να "ανέλθουμε" ενεργειακά εμείς για να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα. Πλέον είμαστε σε άλλο επίπεδο. Μακάρι να ήταν αλλιώς. Ούτε κριτής είμαι, ούτε "αγγελιοφόρος", ούτε παντογνώστρια.
Επειδή λοιπόν δηλώνεις (στο δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης αυτής) η ίδια ότι δεν κάνεις τον κριτη, τον αγγελιαφόρο ή την παντογνώστρια, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω (με το πρώτο σκέλος). Πιστεύω ότι μια από τις μεγαλύτερες μάχες που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να δωσουμε, είναι αυτή για την "άνοδο" όπως τη λες, "ανέλιξή μας" όπως τη λέω, καθότι αυτή βοηθάει πολύ πιο αποτελεσματικά, ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ και άμεσα, την ανθρωπότητα κι εμάς που είμαστε κομμάτι της φυσικά. Το ότι τα σκοτεινά λαμόγια παλεύουν σχεδον απεγνωσμένα, να μην ανελιχθούμε, είναι γερή απόδειξη για το πόσο φοβούνται μια τέτοια ανελιξη. Δεν τη θελουν σε καμία περίπτωση. Αυτό από μόνο του, είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που δεν πρέπει να χαλαρώνουμε σ'αυτή την ατομική μάχη που δινουμε.
ΦΩΣ-ΑΓΑΠΗ: Μια δύναμη που δεν αρκεί να την εξυμνούμε στα λόγια, αν δεν συνειδητοποιουμε έστω και στο ελάχιστο πόσο τεράστια είναι. Είμαστε δημιουργοί, απλά δεν έχουμε βρει τον τρόπο να το δούμε/νιώσουμε ακόμα. Χρειάζεται ανέλιξη και διεύρυνση συνειδητότητας, πίστη στο φως και την αγάπη, και ενδυνάμωση μεσα από αυτά, για να επηρεάσουμε το πλέγμα αποτελεσματικά εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων. 'Απαξ και το πετύχουμε αυτό, τελείωσε το παιχνίδι της σκλαβιάς, υποταγής, ελέγχου, πόνου, αρρώστειας, δυστυχίας κλπ...διότι θα συμβάλλουμε δυναμικά σε μια μάχη που θα φέρει την τελικη νίκη οπότε θα λήξει και οριστικά η μάχη με τα σκοτάδια, διότι θα'χουμε καταφέρει ΕΝΩΜΕΝΟΙ να πλημμυρίσουμε τον κόσμο μας με ΦΩΣ.
Αλλά δεν είμαι και στραβή, τουλαχιστον εσωτερικά, και δεν μπορώ να το παίξω στραβή για να είμαι αρεστή. Λέω ό,τι βλέπω και ως παρατηρήτρια των γεγονότων αυτά μοιράζομαι με συνοδοιπόρους.
Είναι η τρίτη φορά που παλεύω να σε κάνω να κατανοήσεις, πως μπορεί να εχεις όλη την καλή πρόθεση να είσαι αντικειμενική παρατηρήτρια, αλλά ενίοτε (επειδή δεν είμαστε ουτε τέλειοι ουτε παντογνώστες) η όραση μπορεί να θολώσει, πίσω από συγκεκριμένα πατομπουκαλα, ή απλά γιατί είμαστε σε ντεφορμέ στιγμή. Μπορεί λοιπόν να μην είσαι στραβη, αλλά εμένα (στη συγκεκριμένη στιγμή ανάγνωσης πέντε αράδων μου) με κοίταξες με πολύ θολουρα στο μάτι. Την μετέπειτα (των εξηγήσεών μου) επιμονή σου, την αποδίδω σε συνεχιζόμενη θολουρα εκπορευόμενη από ένα "εγώ" που παλεύει (βλακωδώς σε όλους μας) να "σώσει μούρη". Και αυτό σου πρότεινα με αγάπη να το "δουλέψεις", όπως φυσικά οφείλουμε να το "δουλευουμε" πεισματικά όλοι μέσα μας. Αν ΚΑΙ αυτό σου'κανε για "άδειασμα", λυπάμαι, αλλά πρέπει να μάθεις να δέχεσαι ωραία και ήρεμα από τον άλλον, αυτά που αξιώνεις ο άλλος να καταλάβει από σένα... ότι δηλαδη΄:
Δεν υπάρχει τρόπος να σε πείσω λοιπόν, γιατί όμορφα λόγια έτσι για να τα πω, δεν τα λέω ούτε στα παιδιά μου!
ΣΥ ΕΙΠΑΣ! Κι αν όντως θεωρείς "άδειασμα" αυτά που σου'θεσα περί "εγώ", είναι διότι δεν μπορεις να δεχτείς ότι και άλλοι μπορεί να νιώθουν ακριβώς το ίδιο με σένα... Καιρός να το δεχτείς.
Δεν θεωρώ καθόλου αποτυχία, Βίκυ, το ότι με απέκλεισε ο συγκεκριμένος κύριος, γιατί απλά μου απέδειξε αυτό που ήδη είχα καταλάβει. Και σένα απ' ό,τι θυμάμαι σε είχαν αποκλείσει σε διαλόγους σε κάποια βίντεο, αλλά δεν θεώρησες άσκοπη την προσπάθειά σου. Μέχρι εκεί που μπορούσα να ασχοληθώ ασχοληθηκα, μετά το άφησα, αν και τελικά για άλλον λόγο προέκυψε αυτή η μάχη, απ' ό,τι φαίνεται. Καλοδεχούμενα κι αυτά!
Καλά και άγια όλα αυτά και δεν διαφωνώ, απλά προβαίνεις πάλι (άθελά σου) σε παραποίηση-παρερμηνεία αυτού που προσπάθησα να επικοινωνήσω.
Δεν μίλησα για αποτυχία.
Το αποτέλεσμα της μάχης που έδωσες κατέγραψα. Και θα δεχτείς θαρρώ κι εσυ, πως δεν υπήρξε αποτέλεσμα απ'τη στιγμη που σε μπλοκάρισε ο μαλάκας, διότι απλουστατα δεν είχες πρόσβαση πλέον στο πεδιο που θα έβλεπαν οι αλλοι, και θα βοηθουνταν όσοι κατατρόμαξαν απ'αυτό το βδέλυγμα.
Καλή συνέχεια στον αγώνα σου, Βίκυ μου. Κι εγώ σ' αγαπώ, δεν έχει αλλαξει κάτι, ούτε πρόκειται ν' αλλάξει. Αν και μάλλον τώρα δε θα μου απευθύνεις τον λόγο αν δεν 'μολογήσω το έγκλημά μου ότι δεν είδα την ψυχή σου.
Όπως ειδες, σου απηύθυνα το λόγο, for what it's worth.
Όμως, άσε τις μεγαλοστομίες ρε Πέγκι, δεν είναι "έγκλημα" το να με προσβάλλεις/θίξεις.
Είναι απλά μια αστοχία, από
παρερμηνείες που σε ό,τι με αφορά είναι σχεδόν ανεπίτρεπτες
για άνθρωπο της δικής σου διδρομής και νοημοσυνης.
Δεν αξιώνω να δεις την ψυχή μου, αξιώνω να μη θεωρείς πως την είδες ή κατάλαβες κάτι, από πέντε γραπτές αράδες, που δεν σου έδωσαν ΤΕΚΜΑΡΤΟ εφαλτήριο για να οδηγηθείς σε αυθαίρετα συμπεράσματα και άστοχες επιθέσεις. Αυτή είναι η άποψή μου. Take it or leave it.
Ολίγον μ'ενδιαφέρει αν θα δικαιωθώ στα μάτια οποιουδήποτε απ'αυτή τη μανουρα. Θα μ'ενδιέφερε περισσότερο (γι'αυτό και έκανα αυτή την προσπάθεια επαναπροσέγγισης) να κοιτάξεις ΣΕ ΒΑΘΟΣ αυτό που σου λέω εδώ, έξω απ'τη μαλακία του "εγώ", και να μπεις μέσα σου και να διορθώσεις αυτό που εσύ θα αισθανθείς πως πρέπει, ΑΝ το αισθανθείς. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι μας αν θέλουμε να ανελισσόμαστε. Αν δεν το αισθανθείς, καλή καρδιά.
Ήλιε, συμφωνώ με την Βίκυ πάντως, ότι δεν χρειάζεται να διαβάζεις κάτι που σε χαλάει. Ακόμα και η όποια αντιπαράθεση είναι δικαίωμα όλων μας... όταν γίνεται ευπρεπώς.
Είδες; Κάπου συμφωνήσαμε τελικά...
ΥΓ: Αν τελειώσαμε μ'αυτή την ιστορία του σκατοβίντεο, που του δώσαμε τεράστια αξία και δε θα'πρεπε -
θα'πρεπε μόνο να διαδιδουμε την ξεφτιλα του και να το αντιμαχόμαστε κονιορτοποιώντας το, πάμε και στο πρώτο να το συζητήσουμε κι αυτό το καημενούλι αν θέλετε, γιατί το αδικήσαμε.