Αν τα χρήματα δεν είχαν σημασία

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Αν τα χρήματα δεν είχαν σημασία

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 24 Οκτ 2012, 21:04

Το παν είναι η απασχόληση, να μην μένεις αδρανής. Αυτό πιστεύω ότι είναι πάνω από τα χρήματα. Όσο έχεις με κάτι να ασχολείσαι, οι ευκαιρίες έρχονται και τις αξιοποιείς. Μπορεί να μην είναι περιπτωσάρες με τρελά λεφτά, αλλά δεν τις τρώει το μαύρο σκοτάδι. Όταν πέφτεις σ' αυτήν την απαίσια την αδράνεια, όλα παύουν να έχουν σημασία. Δεν έχεις κουράγιο να κάνεις τίποτα, και, ακόμα και μια καλή περίπτωση να σου κάτσει για δουλειά, την αφήνεις. Την έχω πατήσει έτσι. Πέρσι είπα: ΦΤΑΝΕΙ. Άρχισα να λιώνω στον εθελοντισμό, στη γυμναστική, στα καλλιτεχνικά, στη συμβουλευτική, και σε ένα σωρό άλλα (χώρια τα τρεχάματα στο σπίτι) και κατέληξα φέτος να έχω τόσο γεμάτες μέρες που η μόνη μέρα που ξαποσταίνω είναι η Κυριακή κι αυτή για ένα 2ωρο.

Σημείωση: Τα περισσότερα από τα παραπάνω ήταν σε προγράμματα του δήμου, τσαμπέ.

Σημείωση νούμερο 2: Δεν προτείνω τα παραπάνω ως μόνιμο τρόπο ζωής αλλά ως μία καλή διέξοδο για να μην φλιπάρει ο εγκέφαλος όσο βρισκόμαστε σε τέτοιες μαύρες καταστάσεις.

Σημείωση νούμερο 3: Όταν προσφέρεις στους άλλους, ακόμα κι αν αυτό είναι υπηρεσία (δεν έχουμε όλοι χρήματα να προσφέρουμε) γεμίζει η ψυχή σου. Το λέω από καρδιάς αυτό και όποιος το παρεξηγήσει μπορεί απλά να μην μου μιλάει :) . Είναι άλλη αίσθηση, καταπληκτική. Θυμάμαι διδάσκαμε στα παιδάκια ενός ειδικού σχολείου πώς να φτιάχνουν απλές θρεπτικές συνταγές και, μόνο αυτή η αγάπη που εισπράξαμε, οι αγκαλιές και τα χαμόγελα μού έφταναν περισσότερο από κάθε τι. Κι αυτό ακριβώς είναι το θέμα και η διαφωνία μου με ορισμένα σκεπτικά. Ο άνθρωπος από τη φύση του, μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστα έως καθόλου χρήματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι επιταγές της κοινωνίας.

Σημείωση νούμερο 4: Ψάχνω θίασο για το καλοκαίρι για θεατρικές/ κουκλοθεατρικές παραστάσεις σε ορφανοτροφεία. Βέβαια λεφτά δεν θα υπάρχουν, αλλά όσο υπάρχει καλή καρδιά, όλα γίνονται. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου πει. Προς ώρας είμαστε 4 και είμαστε αποφασισμένοι.

Σημείωση νούμερο 5: Το παν είναι να βρίσκεις πατέντες και, από εκεί που μπροστά σου βλέπεις μια αποθήκη με κουρέλια, να φτιάξεις αργαλειούς, ρούχα, κούκλες, κάδρα, κι όλα αυτά από "σαβούρα". Αυτό κι αν είναι μη-χρησιμοποίηση χρημάτων. Έχω ένα ολόκληρο δωμάτιο έτσι :) Η διακόσμηση είναι σούπερ.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 24 Οκτ 2012, 21:26

Και μία ωραία προσθήκη που βρήκα στο φατσοβιβλίο:

Εικόνα
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 24 Οκτ 2012, 21:57

Σημείωση νούμερο 3: Όταν προσφέρεις στους άλλους, ακόμα κι αν αυτό είναι υπηρεσία (δεν έχουμε όλοι χρήματα να προσφέρουμε) γεμίζει η ψυχή σου. Το λέω από καρδιάς αυτό και όποιος το παρεξηγήσει μπορεί απλά να μην μου μιλάει

Μα τι λες,ειναι αυτο λογος ,για να μη σου μιλαει κανεις?
:respect: :worship: :respect: :thumb: :rose:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Τετ 24 Οκτ 2012, 22:00

Kariatida έγραψε:Και μία ωραία προσθήκη που βρήκα στο φατσοβιβλίο:

Εικόνα
κάποια είναι συζητήσιμα πάντως

ύπνο αγοράζουν μια χαρά τα χρήματα (χάπια)

για να φας απαιτείται πείνα και όχι όρεξη

και σχετικά με το σεξ και την αγάπη
δεν συνδέονται μεταξύ τους αυτά τα 2 για πολλούς ανθρώπους ούτε και είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν και μη ξεχνάμε και τα "λεπτά αισθήματα" ή αλλιώς αγάπη επί πληρωμή.

αν αναλύαμε τις εκφράσεις της αγάπης μία προς μία σίγουρα πολλές από αυτές που μεταφράζονται σε υλικά αγαθά χρειάζονται χρήματα.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 25 Οκτ 2012, 09:49

Το παν είναι η απασχόληση, να μην μένεις αδρανής. Όσο έχεις με κάτι να ασχολείσαι, οι ευκαιρίες έρχονται και τις αξιοποιείς. Μπορεί να μην είναι περιπτωσάρες με τρελά λεφτά, αλλά δεν τις τρώει το μαύρο σκοτάδι. Όταν πέφτεις σ' αυτήν την απαίσια την αδράνεια, όλα παύουν να έχουν σημασία. Δεν έχεις κουράγιο να κάνεις τίποτα, και, ακόμα και μια καλή περίπτωση να σου κάτσει για δουλειά, την αφήνεις.
Σημείωση νούμερο 3: Όταν προσφέρεις στους άλλους, ακόμα κι αν αυτό είναι υπηρεσία (δεν έχουμε όλοι χρήματα να προσφέρουμε) γεμίζει η ψυχή σου. Το λέω από καρδιάς αυτό και όποιος το παρεξηγήσει μπορεί απλά να μην μου μιλάει :) . Είναι άλλη αίσθηση, καταπληκτική.
Σημείωση νούμερο 5: Το παν είναι να βρίσκεις πατέντες και, από εκεί που μπροστά σου βλέπεις μια αποθήκη με κουρέλια, να φτιάξεις αργαλειούς, ρούχα, κούκλες, κάδρα, κι όλα αυτά από "σαβούρα". Αυτό κι αν είναι μη-χρησιμοποίηση χρημάτων. Έχω ένα ολόκληρο δωμάτιο έτσι :) Η διακόσμηση είναι σούπερ.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! Το έχω ζήσει εμμέσως πλην σαφέστατα μέσω πολύ δικού μου ανθρώπου, που η "βόλτα" του στο σκοτάδι που λες με επηρέαζε άμεσα και πρακτικά, γιατί μαζί του συμπαρέσυρε την ζωή μου, αλλά και συναισθηματικά, γιατί είναι θλιβερό να βλέπεις έναν άνθρωπο με την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο όλο, να μεταλλάσσεται σε έναν νεκροζώντανο!

Υπάρχει άνθρωπος που δε θα σου μίλαγε επειδή προσφέρεις στον συνάνθρωπο; Και γενικά που θα απαξίωνε έναν άνθρωπο επειδή προσφέρει; Το κακό ξέρεις ποιο είναι; Πως όταν προσφέρουν κάτι λεφτάδες, βλέπε Βαρδινογιάννη, της κάνουν τεμενάδες, ασχέτως που μετά την "προσφορά" θαλασσοπνίγει κόσμο και απειλεί γονείς που έχασαν τα παιδιά τους... Γιατί γι' αυτούς η προσφορά σημαίνει και φοροαπαλλαγές! Αλλά λες χαλάλι για τα λίγα ή πολλά παιδιά έστω που βοηθήθηκαν... Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κοιτάς σε ποιον ανήκει το χέρι που σώζει μια ζωή, ακόμα κι αν μετά από τέτοιο σημαντικό έργο, παίρνει μια άλλη ζωή...
Το θέμα όμως είναι πως όταν προσφέρει κάποιος άνθρωπος επειδή πραγματικά το νιώθει, δεν ακούει κανείς γι' αυτόν, και δεν το λέω επειδή θεωρώ πως χρειάζεται "δόξα" όποιος προσφέρει, αλλά χρειάζονται οι υπόλοιποι άνθρωποι ΠΡΟΤΥΠΑ και μια ακτίνα φωτός, μια ελπίδα, ότι δεν τους έχουν εγκαταλείψει όλοι...

Συνέχισε να προσφέρεις με τον τρόπο που νιώθεις, και ήδη σου μιλάνε τα χαμόγελα, όπως είπες :rose:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Πέμ 25 Οκτ 2012, 13:53

Mantam Froufrou έγραψε:Γιατί γι' αυτούς η προσφορά σημαίνει και φοροαπαλλαγές!
Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι δεν το κανουν απλα για τις φοροαπαλλαγες αλλα και για ελαφρυνση ας πουμε του καρμικου φορτιου
τους ή κατι τετοιο. Σαν μια αναγκαια διαδικασια σε αντισταθμισμα για οσα αρνητικα εχουν διαπραξει και δεν σταματουν να διαπραττουν.
Δεν ξερω αν εχει σημασια για κεινους ή για τους συμπαντικους νομους να κανεις το καλο στον συνανθρωπο ακομα και για ιδιοτελεις λογους...
Ηταν μια απορια που την εβαλα σ ενα ακομα προσωρινο "συρταρακι" στο μυαλο μου με σκοπο να την ξαναεπεξεργαστω στο μελλον.
Παραμενει απορια.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 25 Οκτ 2012, 14:54

Πάντως αυτοί δεν το κάνουν από τύψεις, δηλαδή συνειδητά για καρμικούς λόγους, γιατί οι τύψεις προϋποθέτουν συνειδητοποίηση των εγκλημάτων σου, οπότε σταματάς να εγκληματείς γενικώς! Το αν το κάνουν ασυνείδητα... από φόβο δηλαδή... δεν ξέρω. Πάλι δεν μου κάνει για κάτι τέτοιο, αλλά αφού δεν είμαστε στο μυαλό τους δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Από την άλλη το κάρμα δεν είναι μηχανικό. Δεν παίζει ρόλο ΜΟΝΟ η πράξη, παίζει ΚΑΙ η πρόθεση. Άρα αν το κάνουην για να τα έχουν καλά με το Σύμπαν... μάλλον την ψιλοπάτησαν!!!! Γιατί η μία τους πράξη ακυρώνει την άλλη και η πρόθεση τις ακυρώνει όλες! Το μόνο καλό που μένει είναι το αποτέλεσμα σε όσους κάνουν καλό τελικά...
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 25 Οκτ 2012, 17:59

πως φτασαμε απο το επαγγελματικο προσανατολισμο στο κάρμα;; οεο;;
παρεπιπτοντως. δεν πιστευω στο κάρμα.
οι κακές πραξεις εχουν αρνητικα αποτελέσματα γι αυτον που τις κάνει (εκτος αν γινουν σε πολυ steath mode).
αλλα μέχρι εκει.
Αν εννοουμε οτι εκανες μια κακη πραξη και μια ενεργια θα στην ξεπληρωσει στα επόμενα 30 χρόνια ή στην άλλη σου ζωη τα θεωρώ τρίχες.
ειναι απλά παρηγοριά για να νιώθουμε οτι θα αποδοθεί δικαισύνη οταν μας αδικουν.

Απλά οι κακές πράξεις κατα συνηθεια γίνονται χαρακτήρας και τότε επικρατει (μεταφορικά) ενα είδος κάρμα.
οτι δηλαδη τον πηρανε χαμπάρι όλοι και δεν τον εμπιστεύεται κανεις.
αλλα μιλάμε για αποτελέσματα πράξεων κι εδω κι οχι για καποια ενέργια που συνειδητα ξεπληρωνει.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 93 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 25 Οκτ 2012, 18:07

Σα παιδί έχω μια απορία..Ο "χρόνος" από πότε έγινε " χρήμα" ...τι μαγικό είναι αυτό :dunno: :D
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Πέμ 25 Οκτ 2012, 19:58

Αν η προσφορά (καλή πράξη) δεν συνοδεύεται από το συναίσθημα
που περιγράφει ο alkinoos δεν νομίζω ότι έχει την δυναμική να ακυρώνει καρμικά βάρη.
Έτσι νομίζω εγώ και συμφωνώ με την Πέγκυ, πως δεν πρόκειται για μια μηχανιστική διαδικασία.
Άλλωστε όλος ο κόσμος, είναι κατά την άποψη μου, μια ενεργειακά συναισθηματική εκδήλωση.
Πως λοιπόν θα μπορούσε να λειτουργεί το κάρμα εξω-συναισθηματικά?

Αυτοί κάνουν δωρεές και ευεργετήσεις επειδή το επιβάλει το ελιτίστικο lifestyle.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 25 Οκτ 2012, 21:06

alkinoos έγραψε:Σα παιδί έχω μια απορία..Ο "χρόνος" από πότε έγινε " χρήμα" ...τι μαγικό είναι αυτό :dunno: :D
Ο χρονος ειναι χρημα ειναι αρχαια φράση.
μονο που οπου χρημα εννοουσα το χρησιμο.
οτι δηλαδη μην χασομερας και κανε κατι επικοδομητικο. οχι βγαλε λεφτά.
απλα οι αγγλο-γερμανο-ιουδαιο-σάξωνες (που εχουν στρεβλή άποψη για τον Ελληνικό πολιτισμό), το μετέφρασαν
Time is money
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 25 Οκτ 2012, 21:42

Divine Sinner έγραψε: Ο χρονος ειναι χρημα ειναι αρχαια φράση.
Όσο ζεί κανείς μαθαίνει.

θα ήθελα να μάθω από που προκύπτει αυτό.
Δηλ εννοώ σε ιστορική πηγή υπάρχει αυτό.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 25 Οκτ 2012, 21:45

Διαμαντω καρακουση. φιλολογος μου στο γυμνασιο. :P
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 25 Οκτ 2012, 21:59

Divine Sinner έγραψε:Διαμαντω καρακουση. φιλολογος μου στο γυμνασιο. :P
αγόρι μου ιστορική πηγή ρωτάω.
κείμενο δηλ αρχαίο που να είναι γραμμένο.
Δεν το αμφισβητώ (προς το παρόν)
αλλα χωρίς κείμενο
sorry δηλαδή αλλα ο καθε φιλόλογος μπορεί να λέει οτι θέλει.
Δηλ μην πάω και το πω και παρέξω και γίνω και ρεζίλι.
Μάλλον ο ρωμανός θα μπορέσει να φωτίσει καπως τα πράματα.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Πέμ 25 Οκτ 2012, 22:33

προκύπτει από τη γαμημένη αντίληψη πως ότι κάνουμε ,οποιαδήποτε δραστηριότητα στο χρόνο που διαθέτουμε να γίνεται με σκοπό την απόκτηση χρήματος ή κέρδους
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 25 Οκτ 2012, 22:34

χαχα. χρησιμοποιησε το "χρονο φειδου" παραεξω πυ ειναι δελφικο παραγγελμα και ειναι περιπου το ιδιο.
αλλα οχι δεν εχω ιστορικη πηγη.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 25 Οκτ 2012, 23:35

ε απέχει λιγουλάκι το χρόνο φείδου από το time is money... honey!!! :loco:
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 25 Οκτ 2012, 23:51

Mantam Froufrou έγραψε:ε απέχει λιγουλάκι το χρόνο φείδου από το time is money... honey!!! :loco:
:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 25 Οκτ 2012, 23:52

λιγουλακι ναι αλλα καλο ειναι
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 27 Οκτ 2012, 12:19

alkinoos έγραψε:Σα παιδί έχω μια απορία..Ο "χρόνος" από πότε έγινε " χρήμα" ...τι μαγικό είναι αυτό :dunno: :D
Κι όμως παρ όλο που είναι αρχαία φράση ο χρόνος - χρήμα με την έννοια που τον αντιλαμβανόμαστε εμφανίστηκε στον Καπιταλισμό.

Ο οποίος καπιταλισμός εδραιώθηκε τον 17 αιώνα και έγινε καθεστώς. Το ρολόϊ ήταν η σημαντικότερη εφεύρεση ακόμα σημαντικότερη ίσως και από την ατμομηχανή.

Στη φεουδαρχία δεν υπήρχε διαχωρισμός ελεύθερου και εργάσιμου χρόνου και οι αγροτικές δουλειές μέσα στο φέουδο είχαν μία διάρκεια αλλά κανένας δεν έλεγχε πόσο γρήγορα γίνονται ούτε είχαν δείκτες αποδοτικότητας. Απλώς πήγαινε ο φεουδάρχης έδινε μία φάπα και έπαιρνε τη σοδειά αφήνοντας του κάτι για να ζήσει.

Στον Καπιταλισμό το ρολόι έγινε όργανο ελέγχου και σε αυτό συνέβαλε και η προτεσταντική θρησκεία. Ακόμα και σήμερα οργανώσεις τύπου Σωτήρ θεωρούν αμαρτία τη λούφα ισοδύναμη με την κλοπή επειδή κλέβεις χρόνο από το αφεντικό που του ανήκει.
Και ο Μάρξ στο Κεφάλαιο αναφέρεται σε αυτό ότι όταν ο εργάτης προσπαθήσει λίγο να ξεκουραστεί το άγρυπνο μάτι του επιστάτη που τον βλέπει θεωρεί πως "κλέβει" το αφεντικό του.

Ο Φουκώ μετά από ιστορική έρευνα στις μικροτεχνικές εξουσίας αναφέρει δύο μικροτεχνικές. Κατάτμηση - δόμηση χώρου και κατάτμηση - δόμηση χρόνου. Πρόκειται για τις διάφορες ταξινομήσεις στο χώρο σε κρεβάτια (νοσοκομείο) γραφεία, κελιά, τάξεις, σειρές αλλά και κατάτμηση - δόμηση χρόνου σε ωράρια ώρες διδασκαλίας, χρόνους που περνάει ο γιατρός και προγράμματα νοσοκομείου κλπ.

Αν προσπαθήσεις να παρατρηρήσεις πόσο επηρεάζει το ρολόϊ τη ζωή μας θα εκπλαγείς.

Ακόμα και αν παρατηρήσεις πόσο χρόνο διαθέτεις δικό σου και πάλι θα εκπλαγείς διαπιστώνοντας ότι πολύ λίγος χρόνος είναι δικός σου.

Τα λεφτά σου δεν μετράνε αλλά ούτε και ο χρόνος σου. Κανείς δεν σου πληρώνει το χρόνο που κάθεσαι στην ουρά.

Πρέπει όταν κάνεις σχέδια για το μέλλον να τα ανακοινώνεις και να τα δηλώνεις. Δηλαδή να δηλώνεις τις προθέσεις σου. Να καταστρώνεις σχέδια μακροχρόνια δεμένος με ένα επάγγελμα. Αλλά αυτοί που διαθέτουν εξουσία σου τα ανατρέπουν όλα από τη μια στιγμή στην αλλη χωρίς να επιτρέπεται να έχεις μια εναλλακτική καβάτζα. Πλαν Μπι.

Ο χρόνος σαν χρόνος ζωής διαφέρει και έχει ταξικό χαρακτήρα.

Ένας άνθρωπος με ευφυΐα και προσόντα αν ανήκει σε ανώτερη τάξη έχει δουλειά εξασφαλισμένη από τα 18 αλλά έχει και το αντίστοιχο "κοινωνικό κεφάλαιο" και χρήμα για να μπορεί να περιμένει και να πειραματίζεται στις ευκαιρίες που του ανοίγονται. Αλλά ένας άλλος με τα ίδια προσόντα ή και περισσότερα που ανήκει σε χαμηλή κοινωνική τάξη εξατμίζεται στις ουρές, στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ή όπου αλλού, στις συνεντεύξεις, σε πρόσθετες σπουδές και γλώσσες. Στο τέλος μπορεί να του πουν "γέρασες".

Αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο αφεντικό και τον υπήκοο δεν είναι μόνο η διαφορά στα χρήματα αλλά και η διαφορά στο χρόνο. Ο χρόνος του "αφεντικού" (υψηλά ιστάμενου γενικά) είναι σεβαστός ενώ ο χρόνος του υπηκόου είναι κουρελόχαρτο που το τσαλαπατάνε σαν πατσαβούρα.

Στην Κομμούνα του Παρισιού οι επαναστάτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους άρχισαν να πυροβολούν τα ρολόγια στους πύργους και στις εκκλησίες σαν μία συμβολική πράξη ενάντια στο χρόνο της πλουτοκρατίας και όπως τον αντιλαμβανόταν και προσπαθούσε να επιβάλλει την αντίληψη αυτή στους εργαζόμενους και γενικότερα σε όλους τους πολίτες.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”