Γιατί δηλαδή...

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Άβαταρ μέλους
George vounis
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 628 φορές
Έλαβε Likes: 214 φορές

Re: Γιατί δηλαδή...

Δημοσίευση από George vounis » Δευ 14 Ιαν 2019, 20:04

adiasistos έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 16:20
George vounis έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 16:11
adiasistos έγραψε:
Κυρ 13 Ιαν 2019, 23:27
Τελικά δεν έγραψε θα είχε μπουγάδα?????? :mop:
:dunno: τι ;
Για το. thumbs down? που μας έριξες είναι, καλύτερα είναι να λες την γνώμη σου, να κάνεις τα σχολεία σου, παρά ενα ξερό thumbs down? Εντάξει όπως θες απαντάς φιλικά στο λέω, αλλά ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω με το ίδιο τρόπο :argue:

adiasistos έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 16:00
Η δικαιολόγηση μου είναι ότι είναι λίγο άχαριστο όταν υπάρχει ευημερία (οικονομική,πολιτική,κοινωνική κτλ) να λέμε ότι έγινε μόνο χάρη στο πνεύμα του ανθρώπου και στις προσπάθειες του και όταν όλα πάνε στραβά και υπάρχει γενική παρακμή να τα ρίχνουμε στον Θεό.
Αχαριστία για πιο πράγμα φίλε μου; που υπάρχει ευημερία οικονομική, πολιτική, κοινωνική ,αν κρίνουμε μόνο για τον δικό μας το τομάρι ,δηλαδή αν εμείς ήμαστε καλά τότε είναι ολα εντάξει ας τους άλλους να πεθάνουν ,οχι φίλε μου δεν είναι έτσι , για αυτό δεν θα αλλάξει ο κόσμος αυτός ούτε θα καλυτέρευση ,γιατί αυτή είναι η λογική του Χάους.

Κανένας απο τους δυο εγω και η Isidora δεν ρίξαμε οτι φταίει ο Θεός, αφού η άποψη μας είναι ταυτόσημη οτι ο θεός δεν έχει καμία σχέση με την υλική δημιουργία, το οτι φταίει ο άνθρωπος είναι σίγουρο ,απο την αρχή του Χρόνου στον υλικό κόσμο έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ, και δεν περνώ και όρκο, θα αναθεώρησω αν δω κάτι άλλο.
adiasistos έγραψε:
Ελεύθερη βούληση έχουν και οι δύο.
Αδικούνται και ανυπεράσπιστα πλάσματα δυστυχώς.
Καποια στιγμή στην ζωή μας μπορεί να είμαστε και εμείς αυτά
και όσο και να πονάμε πολλές φορές και να προσπαθούμε για το καλύτερο
(ξαναλέω) έτσι είναι η ζωή....δεν είναι εδώ ο παράδεισος.

'Εδω θα συμφωνήσω μαζί σου οτι εδω δεν είναι ο παράδεισος, αλλά αν εδώ δεν είναι ο παράδεισος τι είναι; Σκέψου ;

Πρώτα πολλά δεν σου κάνω επίθεση, λέω της απόψεις μου . :giverose:
Μες στο λήθαργο επωφελήθηκαν , οι καπηλευτές της ελεύθερης βούλησης του νου, θα αντιμετωπίσουν την θηλεία της τυφλής δικαιοσύνης!!!
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 14 Ιαν 2019, 20:42

Isidora έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 18:25
adiasistos έγραψε:
Ελεύθερη βούληση έχουν και οι δύο.
Αδικούνται και ανυπεράσπιστα πλάσματα δυστυχώς.
Καποια στιγμή στην ζωή μας μπορεί να είμαστε και εμείς αυτά
και όσο και να πονάμε πολλές φορές και να προσπαθούμε για το καλύτερο
(ξαναλέω) έτσι είναι η ζωή....δεν είναι εδώ ο παράδεισος.
Φίλε Αλέξανδρε εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι δεν είναι έτσι η ζωή...
Βέβαια είναι έτσι..., για την ακρίβεια είναι έτσι και χειρότερα... μάλιστα, γι΄αυτό και πολύ θα ήθελα να μας πεις, που βλέπεις εσύ στοιχεία, που σε κάνουν να διαφωνείς σχετικά με το ότι αυτός ο κόσμος είναι βίαιος, άδικος και σκληρός? Ειλικρινά σου λέω, πολύ θα ήθελα να τα δω και εγώ.
Δεν είπα ότι δεν είναι βίαιος,αδικος σκληρός...αρα τι στοιχεία να φέρω ;
Λυπάμαι που θα στο χαλάσω, αλλά το δημιούργημα αυτό που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι των ανθρώπων, είτε θέλεις να το παραδεχτείς είτε όχι..

Δεν μου χαλάς τίποτα. Αποψή σου !
Ποιος είναι ο δημιουργός κατά την αποψή σου είπαμε ;
Φυσικά και οι άνθρωποι είναι το ίδιο άδικοι, σκληροί και βίαιοι με τον κόσμο αυτόν, ακριβώς επειδή ο άνθρωπος φτιάχτηκε κατ΄εικόνα και ομοίωση του δημιουργού του... και είναι σαφές ότι τα δημιουργήματα αντιπροσωπεύουν και απεικονίζουν πάντα κομμάτια του δημιουργού τους...
:?
Πες μας σε παρακαλώ διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη, που βλέπει κανείς την αγάπη, την ευσπλαχνία και την καλοσύνη του θεού? Πως μπορεί κατά την γνώμη σου ένας πανάγαθος θεός να είναι εγωιστής, εκδικητικός και σκληρός τιμωρός των ίδιων των παιδιών του...? Πως δικαιολογείται κατά την γνώμη σου το να καταδιώκει και να καταριέται τα παιδιά του?

Μήπως είναι καιρός να δούμε πέρα από τις προκαταλήψεις για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει...?
Δεν με πολύ ενδιαφέρει η Παλαιά Διαθήκη και συμφωνώ με την άποψη της Βασούλας σε αυτό.
Οπότε δεν έχω κάτι να απαντήσω...με ενδιαφέρει η Καινή απο την οποία δυστυχώς έχω διαβάσει μόνο την Αποκάλυψη του Ιωάννου.
Για εμένα ο Θεός είναι αυτό που εκφράζει η Καινή Διαθήκη και όχι η Παλαιά....ρώτα τους Ιουδαίους αν ξέρουν κάτι καλύτερα.

George vounis έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 20:04

Για το. thumbs down? που μας έριξες είναι, καλύτερα είναι να λες την γνώμη σου, να κάνεις τα σχολεία σου, παρά ενα ξερό thumbs down? Εντάξει όπως θες απαντάς φιλικά στο λέω, αλλά ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω με το ίδιο τρόπο :argue:
Έτσι ένιωσα έτσι έκανα. Όπως βάζω πολλές φορές λαικ χωρίς να δικαιολογώ έβαλα ντισλαικ χωρίς να δικαιολογήσω.
Την συγκεκριμένη στιγμή βαριώμουν να το κάνω....και κάνε ντισλάικ σε οποιο ποστ μου θες ελεύθερα χωρίς δικαιολόγηση.
Αυτό που δεν διαμαρτύρεται η Ισιδόρα και διαμαρτύρεσαι εσύ τι να πω....
George vounis έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 20:04
adiasistos έγραψε:
Η δικαιολόγηση μου είναι ότι είναι λίγο άχαριστο όταν υπάρχει ευημερία (οικονομική,πολιτική,κοινωνική κτλ) να λέμε ότι έγινε μόνο χάρη στο πνεύμα του ανθρώπου και στις προσπάθειες του και όταν όλα πάνε στραβά και υπάρχει γενική παρακμή να τα ρίχνουμε στον Θεο.

Αχαριστία για πιο πράγμα φίλε μου; που υπάρχει ευημερία οικονομική, πολιτική, κοινωνική ,αν κρίνουμε μόνο για τον δικό μας το τομάρι ,δηλαδή αν εμείς ήμαστε καλά τότε είναι ολα εντάξει ας τους άλλους να πεθάνουν ,οχι φίλε μου δεν είναι έτσι , για αυτό δεν θα αλλάξει ο κόσμος αυτός ούτε θα καλυτέρευση ,γιατί αυτή είναι η λογική του Χάους.
Ειπα υπάρχει ευημερία και ενοούσα στην περίπτωση που ο κόσμος έχει ευημερία όχι το τομάρι μας.
ArELa έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 19:43
όποιος θέλει, ας κοιτάξει ξανά λιγάκι το εναρκτήριο ποστ...
(μόνο ο Ακουιλάκος εστίασε επι της ουσίας...)
Δηλαδή εγώ είπα αλλά ντι άλλων ; :dunno: viewtopic.php?f=7&t=21023#p308952
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 14 Ιαν 2019, 21:27

adiasistos έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 20:42
Δηλαδή εγώ είπα αλλά ντι άλλων ; :dunno:

Δηλαδή δε με διάβασες πιο πάνω? :shock:
ArELa έγραψε:
Alex κατανοητός και με πολλά σημεια της θέσης σου συμφωνώ.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Δημοσίευση από Jackal » Δευ 14 Ιαν 2019, 22:18

ArELa έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 21:27
adiasistos έγραψε:

ArELa έγραψε:
Οκ
Νομίζα ανεφερώσουν στο τελευταίο μου ποστ,αυτό viewtopic.php?f=7&t=21023&p=309001#p308987
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
George vounis
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από George vounis » Δευ 14 Ιαν 2019, 22:39

adiasistos έγραψε:
Έτσι ένιωσα έτσι έκανα. Όπως βάζω πολλές φορές λαικ χωρίς να δικαιολογώ έβαλα ντισλαικ χωρίς να δικαιολογήσω.
Την συγκεκριμένη στιγμή βαριώμουν να το κάνω....και κάνε ντισλάικ σε οποιο ποστ μου θες ελεύθερα χωρίς δικαιολόγηση.
Αυτό που δεν διαμαρτύρεται η Ισιδόρα και διαμαρτύρεσαι εσύ τι να πω....

Δεν βάζω ντισλάικ έτσι αδερφέ, για εκδίκηση , δεν κάνω τέτοια εγω αν γράφεις κάτι που σύμφωνο θα το υποστηρίξω, καλή καρδιά να έχουμε , και την πλήρη αλήθεια δεν πιστεύω οτι θα την βρούμε σε αυτόν τον κόσμο.
Μες στο λήθαργο επωφελήθηκαν , οι καπηλευτές της ελεύθερης βούλησης του νου, θα αντιμετωπίσουν την θηλεία της τυφλής δικαιοσύνης!!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 14 Ιαν 2019, 23:33

adiasistos έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 22:18
ArELa έγραψε:
Δευ 14 Ιαν 2019, 21:27
adiasistos έγραψε:

ArELa έγραψε:
Οκ
Νομίζα ανεφερώσουν στο τελευταίο μου ποστ,αυτό viewtopic.php?f=7&t=21023&p=309001#p308987

γενικά για τις τοποθετήσεις σου έλεγα (μέχρι το ποστ που υποδεικνύεις)

Με το σκέτο :thumbsdown: διαφωνώ. Μπορεί να το ρίξω σ'ένα βίντεο
χωρίς να το αιτιολογήσω, αλλά σ'ένα φόρουμ που είναι τόπος διαλόγων
το αιτιολογώ πάντα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 61 φορές

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Δευ 14 Ιαν 2019, 23:56

Ωραίο θέμα. Κατ αρχάς όταν λέμε ότι είμαστε τα μόνα νοημοντα όντα στην γη το λέμε βάσει του το θεωρούμε εμείς νοήμων.
Δεύτερον ακόμα και με τον δικό μας ορισμό, δεν πιστεύω ότι είμαστε τα μόνα νοημονα όντα στον πλανήτη πόσο μάλλον στο σύμπαν. Επίσης με τον όρο όντα εννουμε μόνο όσα μπορούμε να δούμε και να μετρήσουμε. Πως ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν και άλλα "ενεργειακά" ή που δεν τα πιάνει ο εγκέφαλος μας που περιορίζεται σε τρις διαστάσεις;
-
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Ισιδώρα
Έδωσε Likes: 191 φορές
Έλαβε Likes: 223 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Τρί 15 Ιαν 2019, 06:37

Εγώ θα έλεγα φίλε μου _Divine_Sinner_ ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να τα πιάνει, οι αισθήσεις μας δεν τα πιάνουν επειδή περιορίζονται μόνο σε ότι περιορίζεται στις τρεις διαστάσεις...
Σταματήστε την Γη να κατέβω!!!
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Τρί 15 Ιαν 2019, 07:05

ArELa έγραψε:
Ισιδώρα, τα'χουμε πει πολλές φορές... ο Θεός της ΠΔ δεν είναι ο πραγματικός δημιουργός
και Θεός της αγαπης.
Τα''χω γράψει επανειλημμένα εδώ μέσα και εξ αφορμής μιας βλακείας που έγινε
στο ΥΤ, έκανα και βίντεο που αναφέρεται σ'αυτά. Τα αρχικά δεν αφορούν
από εδώ και πέρα μπορείς όποτε θες να με ακούσεις
https://youtu.be/x4kbqOIHQiI?t=1076
Για να το λες Βίκυ μου προφανώς θα τα έχεις γράψει πολλές φορές,
αλλά εγώ είμαι σχετικά καινούρια στο χώρο και δεν έτυχε να τα διαβάσω.
Φυσικά και θα σε ακούσω κάποια στιγμή.
ArELa έγραψε:
ωστόσο βρε φιλενάδα μου, για άλλο λόγο άνοιξα το τόπικ και όχι για τα
θρησκειολογικά, ούτε καν για τον Θεό...
Έχουμε ξεφύγει και χάσαμε την ουσία του συγκεκριμένου θέματος
που προσπάθησα να αναδείξω...

όποιος θέλει, ας κοιτάξει ξανά λιγάκι το εναρκτήριο ποστ...
(μόνο ο Ακουιλάκος εστίασε επι της ουσίας...)
Δίκιο έχεις φιλενάδα, η αλήθεια είναι ότι η κουβέντα μας πήγε
εκτός του αρχικού θέματος, συγνώμη... δεν έγινε εσκεμμένα... :embar:
Μήπως αν έκανε κάποιος mod διαχωρισμό ήταν καλύτερα...?
Και να σκεφτείς ότι παραπάνω και εγώ αναρωτήθηκα σχετικά
με το θέμα του νήματος...
Συγνώμη και πάλι...
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 15 Ιαν 2019, 09:10

Εννούσα μήπως είμαστε ήδη εμείς οι άνθρωποι κάτι σαν πρόβατα σε ένα μαντρί μέχρι να έρθει η ώρα να μας φάνε.
Υπάρχουν πολλά τόπικ που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και χρόνια που μιλάνε γι αυτό το θέμα.

Βλ και Κάρλος Καστανέντα που λέει ότι είμαστε μεζεδάκια των Βολαδόρες (άρχοντες;) και του αετού.
Σε κάποιο άλλο επίπεδο και κάτω από άλλες συνθήκες.

Ο παραλληλισμός με μαντρί και κρέας έγινε επειδή τα πρόβατα και τα άλλα ζώα που προορίζονται για φαί και ζουν σε κλουβιά δεν βλέπουν ανθρώπους.
Δεν παραγνωρίζονται μαζί τους.

Εφ όσον έχουν γεννηθεί σε κλουβί θεωρούν την κατάσταση αυτή ως φυσιολογική όπως θεωρούμε εμείς τη ζωή στην πόλη και κάτω από ασφυκτικούς ελέγχους όπως κάμερες δηλώσεις καταγραφές παντός είδους κανόνες κλπ.

Ένα παρόμοιο παραλληλισμό είχα διαβάσει πριν χρόνια στη σελίδα του Τσόμσκι.
Ο ίδιος ο Τσόμσκι αναφέρει ότι η εξουσία (όποια και αν εννοεί) μας θεωρεί ζαλισμένο κοπάδι.
Ο Τσόμσκι εννοεί έναν απρόσωπο μηχανισμό αφού ο λόγος του είναι πολιτικός.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
George vounis
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από George vounis » Τρί 15 Ιαν 2019, 10:41

Ο μόνος που φταίει είμαι εγω ,που ξέφυγα και παράσυρα την συζήτηση εκτός ,απο μένα ξεκίνησε και οχι απο την Ισιδώρα που ένιωσε τη ανάγκη να απάντηση έχοντας της ίδιες απόψεις.

Θα γίνω πιο εγκρατής. :ty:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 15 Ιαν 2019, 11:27

Isidora έγραψε:
Τρί 15 Ιαν 2019, 07:05
αλλά εγώ είμαι σχετικά καινούρια στο χώρο και δεν έτυχε να τα διαβάσω.
Φυσικά και θα σε ακούσω κάποια στιγμή.
θα σου δώσω σχετικά λινκς κάποια στιγμή στη θρησκειολογική ενότητα...
για την ώρα καλό είναι να το ακούσεις αυτό...
Ήμουν άρρωστη όταν έκανα την εγγραφή (ενεργός καρκίνος ήδη τότε για 2η φορά)
αλλά το πάλεψα, οπότε μην φρικάρεις με τον τόνο μου.

Σου το δίνω από ένα χρονικό σημείο και μετά, γιατί τα προηγούμενα
αφορούσαν την κίνηση ενός χρήστη που με εξόργισε, και του τα'χωσα,

Βέβαια ήταν και καλό (ουδέν κακόν αμιγές καλού) γιατί
μου'δωσε και την αφορμή για να παραθέσω τις σκέψεις μου

Καλημέρες :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 15 Ιαν 2019, 14:34

Πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις επιστημονικες θεωρησεις,που στην ουσία δεν είναι αποδείξεις, όπως και αυτές των ανεξάρτητων ερευνητών, βλέπε Δαρβινο, θεωρώ πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση νοησης ανθρώπου με οποιοδήποτε άλλο ον στον πλανήτη αυτό ...Ούτως ή άλλως " ο άνθρωπος δεν κατάγεται από την Γη,παρ ότι στη Γη γεννήθηκε".

Πριν γνωρίσω αυτή την φράση,του Ερμή του Τρισμεγιστου στα εισαγωγικά, γνώριζα και γνωρίζω χωρίς να μπορώ να το αποδείξω πως όντως έτσι είναι.

Το ότι ο Κόσμος είναι γεμάτος από όντα Νοησης και Μη αυτό για εμένα είναι δεδομένο παρ ότι δεν γνωρίσω τις μορφές Νόημων οντων σε άλλους πλανητες και σε άλλα συστήματα του Κοσμου/συμπαν-συμπαντα.

Η άποψη μου είναι πως ο άνθρωπος έχει το κατάλληλο σώμα για να υποστηρίξει τον εγκέφαλο για να κάνει την σκέψη πραξη,να φιλοσοφεί επίσης τους λόγους και τις αιτίες των σκεψεων και πράξεων του ....

Με αυτή την αιτιολογία και θεωρηση,για εμένα ο άνθρωπος είναι το Κόσμημα του Κοσμου.Και αν νομίζει πως ο άνθρωπος ζει μόνο στον πλανήτη αυτόν. ..αυταπαταται.

Ενώ κάποια όντα που πιθανόν να έχουν θέληση και Νοηση στον πλανήτη αυτόν και στους άλλους να μην τους βοηθά το σώμα τους...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Τρί 15 Ιαν 2019, 15:46

Φίλε "alkinoos" σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που μας γράφεις, θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω, γιατί πιστεύεις ότι ο άνθρωπος "έχει το κατάλληλο σώμα για να υποστηρίξει τον εγκέφαλο για να κάνει την σκέψη πράξη... "?
Πιστεύεις ότι μόνο το ανθρώπινο σώμα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά? Γιατί να μην τα διαθέτουν και σώματα άλλων όντων... άραγε? Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό... Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα όντα με σώματα ακόμα πιο χαρισματικά... (δεν ξέρω πως να τα χαρακτηρίσω...) Το ανθρώπινο γιατί...?
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 15 Ιαν 2019, 17:12

Isidora,στον πλανήτη αυτόν μόνο ο άνθρωπος έχει τα χαρακτηριστικά αυτά που κάνει την σκέψη πραξη. ..Όσο για το αν στον Κόσμο υπάρχουν και άλλα είδη οντων που κάνουν το ίδιο ,την σκέψη πραξη, ναι υπάρχουν...Όμως ,τα όντα αυτά έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο. Την αυτογνωσία της σκέψης και της πράξης,ακόμα και του θανάτου . Τα άνθρωποείδη όντα έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να αναπτύξουν τα όποια χαρίσματα τους για να δημιουργήσουν .Έτσι λοιπόν το σώμα έχει σημαντικό ρόλο για να συμβούν όλα αυτά,είδη οντων που δεν το έχουν μπορούν να είναι ναι μεν Νοημων,να έχουν αναπτύξει τεχνολογία και τεχνογνωσία μεγαλύτερης του ανθρώπου, αυτό όμως δεν τα καθιστά και "ανώτερα " του. Όπως και ο άνθρωπος δεν είναι "ανώτερος" των οντων που ζουν στο πλανήτη μας.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ανταγωνισμό "ανωτερότητας" και σύγκρισης των οντων,κάτι που ο άνθρωπος το κάνει για να δώσει μια ψευδαίσθηση στην ύπαρξη του,αλλά κατά πόσο υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχουν άλλα όντα στον Κόσμο με Νοηση, με ικανότητα και δυνατότητα. Κι αν υπάρχει πόσο καλό ή κακό είναι αυτό για εκείνον και το είδος του,Μιας και γνωρίζει τα καλά του και τα κακά του.Μπορεί να είναι άνετα ειρηνικο,αλλά και εχθρικό προς άλλα είδη. ...Αυτό που ήδη κάνει στο είδος του και προς άλλα όντα στη Γη.

Αλήθεια. ..Νομίζετε πως μπορεί να συνύπαρξει με ένα ή περισσότερα Νόημων είδη στον ίδιο χώρο ή πλανήτη;

Δεν νομιζω.....
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Τρί 15 Ιαν 2019, 20:37

Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες...
Επειδή έγραψες ότι είναι το κόσμημα του κόσμου, νόμιζα ότι εννοούσες πως πουθενά στο σύμπαν δεν πιστεύεις να υπάρχουν όντα με τέτοια χαρακτηριστικά... και αναρωτήθηκα γιατί να το λες αυτό...
Αν και εδώ που τα λέμε, λαμβάνοντας υπόψη επικυρίαρχους, επισκέπτες κλπ το πιθανότερο είναι τελικά να υπάρχουν και άλλα και εδώ στην γη...
Άβαταρ μέλους
George vounis
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από George vounis » Τρί 15 Ιαν 2019, 22:21

alkinoos έγραψε:
Τρί 15 Ιαν 2019, 17:12
Αλήθεια. ..Νομίζετε πως μπορεί να συνύπαρξει με ένα ή περισσότερα Νόημων είδη στον ίδιο χώρο ή πλανήτη;

Δεν νομιζω.....

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνύπαρξη με το είδος του, αλίμονο στο νοήμων είδος που θα βρεθεί μπροστά στόν άνθρωπο και ή δυνατότητες τους να είναι κατώτερες του ανθρώπινου είδους .

Αν και η κοινωνία μας έχει εκπολιτιστεί σε θέματα τεχνολογίας παραμένει πρωτόγονη, και από αυτήν την κατάσταση πιστεύω οτι δεν θα ξεφεύγει , οι άνθρωποι έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του άγριου άνθρωπου ας μην γελιόμαστε, γινόμαστε χειρότερη ακόμα και αν η τεχνολογία προχωράει .

Δεν ξέρω εκεί ψηλά τι μπορεί να υπάρχει, αλλά αν υπάρχει κάποιον ον που ή εξέλιξη του είχει πλησιάσει την αγαθότητα του Θεού ,μάλλον για σκουλήκια θα βλέπουν το ανθρώπινο είδος.

'Αρα φτάνω και εγω στο δικό σου συμπέρασμα..... Δεν νομίζω. :bye:
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 16 Ιαν 2019, 00:12

Isidora έγραψε:
Τρί 15 Ιαν 2019, 20:37
Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες...
Επειδή έγραψες ότι είναι το κόσμημα του κόσμου, νόμιζα ότι εννοούσες πως πουθενά στο σύμπαν δεν πιστεύεις να υπάρχουν όντα με τέτοια χαρακτηριστικά... και αναρωτήθηκα γιατί να το λες αυτό...
Αν και εδώ που τα λέμε, λαμβάνοντας υπόψη επικυρίαρχους, επισκέπτες κλπ το πιθανότερο είναι τελικά να υπάρχουν και άλλα και εδώ στην γη...
Και παρ' ότι τις μαύρες και σκοτεινές συμπεριφορές του ανθρώπου, εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι το Κόσμημα του Κοσμου...

Άβαταρ μέλους
Isidora
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Isidora » Τετ 16 Ιαν 2019, 01:54

alkinoos έγραψε:
Τρί 15 Ιαν 2019, 17:12

Δεν νομιζω.....
Και εγώ πολύ δύσκολο το βλέπω αυτό...
Εδώ όπως είπε και ο Γιώργος ο άνθρωπος δεν κάνει ούτε με το δικό του είδος, θα κάνει με άλλο?
Ποιο δικό του είδος Γιώργο μου, ο άνθρωπος δεν κάνει ούτε με τ΄αντερά του... :embar:

Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα είναι το άλλο είδος..., για να σχηματίσουμε και αντικειμενική εικόνα, αλλά βάσει των όσων γνωρίζουμε από τον άνθρωπο, οι προβλέψεις μόνο αισιόδοξες δεν φαίνονται. Επειδή αν το άλλο είδος είναι πνευματικά και τεχνολογικά πιο εξελιγμένο, πιθανότατα να βλέπει τον άνθρωπο σαν υποδεέστερο..., εκτός αν είναι τόσο πολύ εξελιγμένο που τα έχει ξεπεράσει αυτά τα θέματα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο...
Αν πάλι είναι λιγότερο εξελιγμένο από τον άνθρωπο, τότε θα το βλέπει ο άνθρωπος σαν υποδεέστερο είδος και θα του συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται και στα ζώα... και βέβαια αυτό πάλι προβλήματα θα δημιουργούσε.

Η μόνη δηλαδή αισιόδοξη πιθανότητα, θα ήταν το άλλο είδος να είναι τόσο πολύ εξελιγμένο, που να έφθανε κατά κάποιο τρόπο σε θεϊκό επίπεδο... και γι΄αυτό να είχε την πνευματικότητα, την ωριμότητα, την ανωτερότητα (καταλαβαίνετε τι εννοώ...) ώστε να μας αντιμετωπίζει με κατανόηση και επιείκεια... Αλλά και πάλι σε τέτοια περίπτωση μάλλον δεν θα καθόταν να ασχοληθεί ιδιαίτερα μαζί μας, επειδή θα καταλάβαινε ότι δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί η διαφορά μεταξύ μας...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 16 Ιαν 2019, 11:36

Οταν/ΑΝ εμφανιστούν ανοιχτά εξωγήινοι υψηλής νοημοσύνης
θα δείξει αν και κατά πόσο μπορούμε να συμβιώσουμε...

έχουν ακουστεί μέχρι και "φυτικές" οντότητες υψηλής νοημοσύνης...

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
George vounis
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από George vounis » Τετ 16 Ιαν 2019, 12:28

Isidora έγραψε:
Τετ 16 Ιαν 2019, 01:54
Και εγώ πολύ δύσκολο το βλέπω αυτό...
Εδώ όπως είπε και ο Γιώργος ο άνθρωπος δεν κάνει ούτε με το δικό του είδος, θα κάνει με άλλο?
Ποιο δικό του είδος Γιώργο μου, ο άνθρωπος δεν κάνει ούτε με τ΄αντερά του... :embar:

Δύστυχος Ισιδώρα έτσι είναι, δεν κάνουμε ούτε με τ' άντερα μας, δεν υπάρχει Πνευματική ανάληψη αλλά μόνο τεχνολογική εξέλιξη και αυτή δεν την έχουν όλοι οι άνθρωποι, έπειτα πιστεύουμε οτι γνωρίζουμε. Ο Σωκράτης έλεγε η συνείδηση μας μυεί σε μιαν αλήθεια που δίνει νόημα σε ό,τι βλέπουμε και κάνουμε, μας βεβαίωνε πως αυτή ήταν η αποστολή του να βοηθήσει κάθε άνθρωπο να “δεί” την αλήθεια που κλείνει μέσα του κάθε άνθρωπος ,αν είμαστε ολοι σαν τον Σωκράτη ή ελπίδα για αλλαγή στο ανθρώπινο είδος θα ήταν πολλοί κοντά να γίνουμε ένα με αυτήν!

Τώρα για άλλη μια φορά ξέφυγα απο την συζήτηση, θα μου τα ψάλλει η Αγαπημένη Βασούλα μας!!! :makia:
Άβαταρ μέλους
George vounis
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από George vounis » Τετ 16 Ιαν 2019, 14:30

ArELa έγραψε:
Τετ 16 Ιαν 2019, 11:36
Οταν/ΑΝ εμφανιστούν ανοιχτά εξωγήινοι υψηλής νοημοσύνης
θα δείξει αν και κατά πόσο μπορούμε να συμβιώσουμε...

έχουν ακουστεί μέχρι και "φυτικές" οντότητες υψηλής νοημοσύνης...

Στήν φωτιά κολάει το σίδερο, όταν εμφανιστούν, αν εμφανιστούν ελπίζω οτι δε θα είναι για την μεγάλη συγκομιδή ,ξέρεις υπάρχει και αυτό, οτι θα έρθουν οχι για να βοηθήσουν αλλά να μαζέψουν τους σπόρους που φύτεψα , απο την στάνη τους, δηλαδή επικρατεί μια άποψη οτι εμείς για αυτούς ήμαστε ενα είδος προβάτου οτι ήμαστε η τροφή τους, μακάβριο ελπίζω να μην παίζει κάτι τέτοιο. :freak:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 16 Ιαν 2019, 15:33

George vounis έγραψε:
Τετ 16 Ιαν 2019, 14:30
Στήν φωτιά κολάει το σίδερο, όταν εμφανιστούν, αν εμφανιστούν ελπίζω οτι δε θα είναι για την μεγάλη συγκομιδή ,ξέρεις υπάρχει και αυτό, οτι θα έρθουν οχι για να βοηθήσουν αλλά να μαζέψουν τους σπόρους που φύτεψα , απο την στάνη τους, δηλαδή επικρατεί μια άποψη οτι εμείς για αυτούς ήμαστε ενα είδος προβάτου οτι ήμαστε η τροφή τους, μακάβριο ελπίζω να μην παίζει κάτι τέτοιο.

Λέω πως είναι πολύ μεγάλο το ΑΝ εμφανιστούν, διοτι έχω την αίσθηση
(και από αυτά που ακούω και από αυτά που έχω ζήσει) πως κυκλοφορούν
ανάμεσά μας κάποιες εξωγήινες φυλές (ανθρωπόμορφοι)...
Έχω επίσης την αίσθηση ότι οι ίδιοι δε θέλουν να εμφανιστούν και δεν είναι
μόνο οι κυβερνήσεις που το κρύβουν ΚΑΙ ΚΑΛΑ για να μην πανικοβληθεί
ο πληθυσμος και γκρεμιστούν οι εκκλησίες...

Το ότι οι εκκλησίες (ειδικά η Καθολική) άρχισαν σιγά σιγά να αποδέχονται
δημόσια την ύπαρξη εξωγήινων, μου λέει οτι μπορεί πολύ σύντομα
να εμφανιστούν ή οι πραγματικοί ή τα ολογραφήματα που ετοιμάζουν
οι σατανόπληκτοι για ΔΗΘΕΝ επίθεση για να φέρουν την παγκόσμια κυβέρνηση
που θέλουν κι ακόμα δεν τους βγαίνει όπως ακριβώς θέλουν...

Πάντως προσωπικά δεν πιστεύω πως αν υπάρχουν εξωγήινοι είναι όλοι
καλόβουλοι... γι'αυτό και δεν αποδέχομαι τα περί γαλαξιακών ομοσπονδιών
και ότι δεν επεμβαίνουν για το καλό μας.... Δεν ξέρω για συγκομιδή, αλλά
για να'μαι ειλικρινής, θεωρώ πως είναι πολλά τα εξωγήινα
λαμόγια που μόνο καλές προθέσεις δεν έχουν απέναντί μας καλέ μου Γιώργο...

πρέπει να σου πω πως χαίρομαι πολύ που συμμετέχεις ενεργά εδώ μέσα
κι έχεις γίνει κανονικός ιδεογραφίτης :ups:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
felix+
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 10 φορές

Δημοσίευση από felix+ » Τετ 16 Ιαν 2019, 19:39

Και εγω ειμαι βεβαιος οτι υπαρχουν εκπροσωποι του ζωικου βασιλείου με νοημοσυνη και πολιτισμο στο συμπαν σε αναλογια απο οτι εχω διαβασει 80% σαν και μας και 20% στις υπολοιπες ..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”