Ένα συγκεντρωτικό περί αυτών που "έρχονται"...

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ένα συγκεντρωτικό περί αυτών που "έρχονται"...

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 06 Νοέμ 2012, 10:35

Άη μαρή... είμαι υποτασική εγώ... αντέχω!

Για όλο το τελευταίο σου ποστ πάντως: :respect: :clap: :rose: :lovey0: Για ΟΛΑ!

Το αρχαίο ποστ δεν το ψάχνω για να σου δείξω ότι "να, κι εσύ έλεγες αυτό κι αυτό", γιατί εσύ ήσουν η πιο ανοιχτή από όλους, όπως πάντα. Για να δεις ότι είχα πει αυτό που λέω, θέλω να στο δείξω. Στεναχωριέμαι που δεν το θυμάσαι, θα το βρω κάποια στιγμή σύντομα... έχω κρατήσει κάποια ποστ που βρήκα στα favorites να τα ψάξω... Προς το παρόν, εννοείται πως προχωράμε... :rose:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Νοέμ 2012, 11:31

Mantam Froufrou έγραψε:Για όλο το τελευταίο σου ποστ πάντως: :respect: :clap: :rose: :lovey0: Για ΟΛΑ!
Eυχαριστώ, Πέγκι μου.
Βασικά δεν τα'γραψα όλα αυτά για να προβάλλω οποιεσδήποτε θεωρίες μου. Είναι απλά η ανάγκη μου να υπερτονίσω το πόσο σημαντική θεωρώ την αφύπνιση. Είναι ένα πολύ σημαντικό θετικό βήμα για την ανθρωπότητα συνολικά, και προφανώς εφιαλτικά σημαντικό για τα λαμόγια που κινούν μέχρι στιγμής τα νήματα.

Και ακριβώς γι'αυτό, προσπαθώ να το επικοινωνήσω ποικιλιτρόπως και παντιοτρόπως, άσχετα αν κάποιοι το εισπράττουν και το πραγματεύονται αυτό ή όχι...
Mantam Froufrou έγραψε:το είπα ψιλοειρωνικά για κάποιο μέλος που ψιλοέφτυσε την συζήτηση εδώ και τα περισσότερα μέλη μαζί της και την ψιλοέκανε σε δικό της ποστ και μας κάλεσε εκεί

Δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο μέλος (μάλλον ναι) αλλά πήγα ακομα κι εκεί στο δικό της τοπικ απαντώντας σε ένα περίεργο κάλεσμα (που δεν ξέρω από πού μου ήρθε) να υπερθεματίσω επ'αυτού ειδικά για εκείνη (γιατί εδω πιάστηκε περισσότερο απ'τη λέξη "λάσπη" λες και της καταλόγιζα κάτι και άφησε την ουσια να πάει περίπατο), αλλά εκεί ήταν που αγνοήθηκα τελείως- μια και συνέχισε με ένα ποστ που δεν άγγιξε ούτε ένα σημείο στίξης απ'αυτά που πρόβαλλα... Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε :punch: Δε βαριέσαι... δεν είναι ότι πειράχτηκε το "εγώ" μου από αυτό. Ως ένα βαθμό καταλαβαίνω, γιατί ταλανίζεται από πολλά, αλλά δεν παύω να θλίβομαι. Φυσικά, από ένα σημείο και μετά δε μπορώ (και σίγουρα δε θέλω) να φωνάζω σε ώτα μη ακουόντων... Όπως προείπαμε (και συμφωνήσαμε) η επιλογή μονοπατιού είναι καθαρά ατομική (εσωτερική) υπόθεση του καθενός, κι αυτό συμπεριλαμβάνει και τις επιλογές εστίασής του. :wink:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 06 Νοέμ 2012, 11:35

Δε βαριέσαι... δεν είναι ότι πειράχτηκε το "εγώ" μου από αυτό.
για να μην παρεξηγιόμαστε: δεν είναι κακό να πειράζεται το "εγώ" μας. για την ακρίβεια θέλουμε δε θέλουμε θα πειράζεται. η αφύπνιση όμως είναι αυτή ακριβώς: τι κάνει ο καθένας όταν ανακαλύπτει ένα εγω που πειράζεται;

Και ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχει αφύπνιση ή έστω ενδιαφέρον γι' αυτή. Δεν θα τα καταφέρουν όλοι, αλλά σε όλους δίνεται η ευκαιρία πλέον. το τι κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Νοέμ 2012, 11:39

Mantam Froufrou έγραψε:για να μην παρεξηγιόμαστε: δεν είναι κακό να πειράζεται το "εγώ" μας. για την ακρίβεια θέλουμε δε θέλουμε θα πειράζεται. η αφύπνιση όμως είναι αυτή ακριβώς: τι κάνει ο καθένας όταν ανακαλύπτει ένα εγω που πειράζεται;
Κάτι καλό πρέπει να έκανα για να μην πειράχτηκε, ε; :ups:
(πραγματικά δεν πειράχτηκε, αν είχε πειραχτεί θα το'λεγα, όπως το είπα κι εδώ νωρίτερα)
Mantam Froufrou έγραψε:Και ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχει αφύπνιση ή έστω ενδιαφέρον γι' αυτή. Δεν θα τα καταφέρουν όλοι, αλλά σε όλους δίνεται η ευκαιρία πλέον. το τι κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα.
Σωστή! :thumb: :clap: :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τρί 06 Νοέμ 2012, 12:06

Eva Luna έγραψε:Βικυ, διαβασα οσα γραφεις.{αναγκαστικα επι τροχαδην, ανωτερα βια βλεπεις}
Μεσα ειμαι. Παντως δεν ειναι οτι απαξιωνω ή υποτιμω την μαζικη αφυπνιση.
Την παιρνω ως δεδομενο, την εκλαμβανω ως μια σχεδον αυτοματοποιημενη διαδικασια.
Ισως δεν θα συμβει για ολες τις ηλικιακες ομαδες, ομως συμβαινει και οντως ο ενας παρασερνει τον αλλον
κι αυτη η πληροφορια ειναι πραγματικα σαν να μεταδιδεται και περα απο την υλη, σε ενα πιο αιθεριο
επιπεδο. Καπως οπως το περιγραφει και η θεωρια του 100ού πιθηκου; {Καποιος το ανεφερε ή κανω λαθος;}
Ομως...μηπως παραμενουμε πιθηκοι; "πιθηκοι"; Η Νικ λεει δεν γεννηθηκαμε μοσχαρια.
Δεκτο. Κι αν γεννηθηκαμε πιθηκοι; Κι αν οχι πιθηκοι παντως οχι αγγελοι; Τι μπορουμε να κανουμε γιαυτο;
Θελω να πω οτι οσα αλματα συνειδησιακα και να κανουμε σε μικρο διαστημα δεν θα γινουμε αλλα πλασματα,
οπως δεν θα μπορεσει μια κοτα να διδαχτει την θεωρια της σχετικοτητας ή διαφορικες εξισωσεις ξερω γω.
Θελω να πω, οτι εχουμε μια ωραια διαδρομη που ηδη κανουμε και προκειται ακομα να κανουμε, ομως
τα ορια ειναι ορια. Δεν τα ξερω, αλλα ξερω οτι υπαρχουν οι φραγμοι. {Για την ωρα μονο}
κάτι λέω στην υπογραφή μου. και για τα μοσχάρια το ίδιο επιθυμώ να τους επιτραπεί να έχουν. δεν ξέρω αν θα το μπορέσουν αυτό οι άγγελοι χωρίς να εκπέσουν. οπότε;
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Νοέμ 2012, 12:42

aftokaitoallo έγραψε:κάτι λέω στην υπογραφή μου. και για τα μοσχάρια το ίδιο επιθυμώ να τους επιτραπεί να έχουν. δεν ξέρω αν θα το μπορέσουν αυτό οι άγγελοι χωρίς να εκπέσουν. οπότε;
στην υπογραφή σου (αυτή την ώρα τουλάχιστον) λες:

[box=]Using no way as a way, having no limitations as a limitation
Bruce Lee[/box]

(έχει καμία σχέση αυτό με τα μοσχάρια; Αν ναι, δεν καταλαβαίνω πού... :? )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τετ 07 Νοέμ 2012, 04:30

Θελω να πω, οτι εχουμε μια ωραια διαδρομη που ηδη κανουμε και προκειται ακομα να κανουμε, ομως
τα ορια ειναι ορια. Δεν τα ξερω, αλλα ξερω οτι υπαρχουν οι φραγμοι.

απαντώ στο από πάνω με αυτό που είπε ο Μπρους Λη

και λέω για τα μοσχάρια δηλαδή τα ζώα κλπ πως εύχομαι να έχουν κι αυτά μία ωραία διαδρομή με μόνο όριο την έλλειψη ορίων. κι ύστερα το συνδέω με το άλλο που είπε η Ευα για τους πιθηκους και τους αγγέλους. οι άγγελοι δεν μπορούν να έχουν το απεριόριστο που έχουμε εμείς. θα πρέπει να εκπέσουν. έγινα κατανοητή; εμείς επιστρέφουμε και θα κάνουμε τα μπρουσλικά αδύνατα δυνατά να φτάσουμε στην ΠΗΓΗ. οι άγγελοι που δεν έπεσαν ποτέ, δεν παίζουν με τα όρια των θείων νόμων.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 07 Νοέμ 2012, 10:28

Nik, ειναι πολυ ελπιδοφορα και η υποψια ακομα οτι κι αυτα τα ιδια τα ορια καποτε δεν θα υφιστανται.
Να ειμαστε εμεις η τυχερη γενια; Ποιος να ξερει;
Απο τα γενη του Ησιοδου ποιο ειμαστε τωρα εμεις; Ηταν τα: χρυσο, αργυρο, χαλκινο, των ηρώων, και το σιδερενιο.
Το τελευταιο ειμαστε; Τοτε μηπως εχουν μια καποια σχεση και τα λεγομενα οσων ισχυριζονται
οτι θα αλλαξει η δομη του DNA μας σε κρυσταλλικη;
Ποιο στοιχειο εχει τετοια δομη, κρυσταλλικη; Ποια μαλλον; Κανενας χημικος, βιοχημικος εδω;
Επισης, δεν ξεχνω και το αλλο που αποδιδεται στον μεγιστο Καζαντζακη:
{Αν ηξερε ο ανθρωπος οτι ειναι ενας μικρος θεος}
«Ε κακομοίρη άνθρωπε», είπε δυνατά, «μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά.

Και μιας και βρηκα αυτο:
Οι Προφητείες και τα Γένη του Ησίοδου
ειχα μια μικρη εμπνευση.
Στο ερωτημα της τελευταιας παραγραφου στην τριτη κατα σειρα απαντηση (ετος 2008 ! ),
"Αν μπορούσαμε δε να ερμηνεύσουμε τον στίχο όπου λέει ότι τα παιδιά θα γεννιούνται με λευκούς κροτάφους, ίσως να γνωρίζαμε και πότε θα ολοκληρωθεί ό κύκλος τού γένους αυτού."

ισως θα απαντουσα οτι τα παιδια που γεννιουνται με λευκους κροταφους
να ειναι τα κλωνοποιημενα παιδια. Θυμαστε ποσο γερασμενο ηταν απο δημιουργιας του το προβατο Nτολυ;
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 00:43

εδώ Εύα γίνεται μία παρανόηση του νοήματος της φράσης του Μπρους Λη, ο οποίος είναι σύμβολο του κουνγκ φου και γενικότερα της πλευράς του ταοϊσμού που έχει να κάνει με τις πολεμικές τέχνες.

δηλαδή αυτό που λες

Nik, ειναι πολυ ελπιδοφορα και η υποψια ακομα οτι κι αυτα τα ιδια τα ορια καποτε δεν θα υφιστανται.

διάγραψε το εντελώς γιατί διαφθείρει το νόημα και δε φταις εσύ, φταίει η προγραμματισμένη δυτικη "λογική" που μας σφήνωσαν στον εγκέφαλο.

δεν υπάρχει ελπίδα πως τα όρια κάποτε δεν θα υφίστανται, δεν υπάρχει υποψία πως τα όρια πάντα θα υφίστανται

έτσι από μόνα τους

και δεν υπάρχουν έτσι από μόνα τους, εμείς τα δημιουργούμε.

κι όσο εμείς τα δημιουργούμε μόνο βάζοντας ως όριο ότι δεν υπάρχουν όρια αρχίζουμε να τα ξεπερνάμε ένα ένα. δεν θα μας βοηθήσει σε αυτό παρά μόνο

η δύναμη της σκέψης μας κι αυτή μεγαλώνει όταν δεν την βάζουμε σε φόρμες σε κουτιά όταν την απαγκιστρώνουμε από τις περισπάσεις του κόσμου που λέει "αυτός είναι ο τρόπος"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aftokaitoallo την Πέμ 08 Νοέμ 2012, 00:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 00:49

(έχω μπει για τα καλά στα βιβλία μου μάλλον ζεν ταο τε κινγκ και λοιπά και λοιπά, τα βρίσκω πιο επαρκή για το μυαλό μου από κάθε άλλου είδους θρησκευτικά ή φιλοσοφικά κείμενα - εκτός φυσικά από την αρχαία ελληνική γραμματεία και την μυθολογία μας..... να συμπληρώσω γενικά:

θέλει ο κοσμος
που νομίζει πως αφυπνίζεται έτσι,
να πιστεύει πως το συν αθηνά και χείρα κίνει
δεν χρειάζεται ή δεν θα χρειαστεί καθόλου
όταν θα έρθουν οι εξωγηινοι οι άγγελοι ο ίδιος ο Χριστός το σήμα από το κέντρο του τάδε γαλαξία η χρυσή αυγή η ενεργοποίηση το πλήρωμα του χρόνου εξαρτάται κλπ
αμ δε. τότε είναι που θα χρειαστεί. τότε είναι που θα πρέπει να πεις

αυτό που είπε ο Μπρους Λη.)
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Illuminus » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 14:24

doctormarkon έγραψε:Ξέρω ότι το DNA μας μετατρέπεται σε κρυσταλικό από άνθρακα που ήταν πρώτα.
Αλλά δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν μπορούν να το αντέξουν και τρελαίνονται.
Eva Luna έγραψε:Τοτε μηπως εχουν μια καποια σχεση και τα λεγομενα οσων ισχυριζονται
οτι θα αλλαξει η δομη του DNA μας σε κρυσταλλικη;
Ποιο στοιχειο εχει τετοια δομη, κρυσταλλικη; Ποια μαλλον; Κανενας χημικος, βιοχημικος εδω;
Αυτό μου έλυσε αρκετές απορίες επ' αυτού (της όλης θεωρίας από την οποία προέρχεται), αλλά και γενικότερα:

(Μοιάζει πολύ με αυτά που λέει ο Wilcock)

Έχει κανείς κάτι άλλο να προτείνει;
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 15:45

Ιλουμινε:
Αυτό μου έλυσε αρκετές απορίες επ' αυτού (της όλης θεωρίας από την οποία προέρχεται), αλλά και γενικότερα:
Bασικά άρχισα να το ακούω και το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Πράγμα που σημαίνει πως παρ'όλο που είναι 4-ωρο, θα το ακούσω όλο (αποσπασματικά βέβαια- όχι μονορούφι εννοώ).

Ευχαριστώ που το έφερες, φίλε. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 18:35

Είχε και το Τρίτο Μάτι κάτι σχετικό.

Παίζει το ηλιακό φως ρόλο στη δομή των κυττάρων.

Αν τα συνδέσουμε αυτά και με ένα τόπικ που δημιούργησε ο δικός μας Ηλιος που έλεγε για τη θεωρία ενός ανθρώπου που "τρεφόταν" με ήλιο.......

Αν το ηλιακό φως έχει κάποια θετική επίδραση στην αφύπνιση τότε όλη αυτή η ηλιοφοβία με αντηλιακά με δείκτες και απορροφητικά γυαλιά ηλίου ή και καπελαδούρες είναι απάτη.

Μετά από δύο ώρες στον ήλιο προπαντός σε συνδυασμό με θάλασσα νιώθω υπέροχα. Πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους αυτό. Γιατί όμως?

Τελικά ο ήλιος γερνάει ή σε ξανανιώνει μέσω κάποιας μεταβολής των κυττάρων?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 23:34

Mantam Froufrou έγραψε:Να το πάμε σε κανένα ξεχωριστό τόπικ; Προβλέπεται μεγάλη μάχη με τον άντρα της aftokaitoallo. Μη μου το χαλάς!!!!! :lol:
Το κλειδώνω για να μη μου γράψετε άλλα μέχρι να κάνω τη διάσπαση. Σε λίγο ξανανοίγει το τόπικ, αναμείνατε.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 23:40

Done! :D
Το νέο τόπικ για τον Μπρουσάκο, βρίσκεται πλέον εδώ (δίνω λινκ στο τελευταίο μέχρι στιγμής ποστ που είναι της δοκτορέσσας)

Ξεκλειδώνω και συνεχίζουμε
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 08 Νοέμ 2012, 23:59

Επειδή αρκετές καταστροφολογίες φάγαμε στη μάπα τα τελευταία χρόνια αισιοδοξώ η ημερομηνία 21-12-2012 να είναι η συντέλεια του Καπιταλισμού=Η συντέλεια του Κόσμου όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.

Και επειδή έχω ερωτευτεί τη θεωρία των σιγμοειδών καμπυλών για πρόβλεψη του μέλλοντος το βλέπω να βγαίνει το όνειρο.

Σε ποιο σημείο της σιγμοειδούς καμπύλης είμαστε? Νομίζω στο ανώτατο και το κρίσιμο. Από κει και πέρα αρχίζει η πτώση και το τέλος τους.

Με μία ευθύγραμμη αντίληψη του χρόνου και της εξέλιξης θα μας φάνε τα Νεφελιμ :freak:

Αλλά τίποτα δεν είναι ευθύγραμμο.

Περισσότερα για τις σιγμοειδείς καμπύλες εδώ:

http://sfrang.com/selides/Mozart/Moz_Modis.htm

Και ο τίτλος του άρθρου είναι:
Πέθανε ο Μότσαρτ γέρος?

Ναι πέθανε γέρος.......κι ας ήταν 36 χρονών.

Αν μελετάς τη βιογραφία ενός ανθρώπου που έγινε διάσημος σε έναν τομέα βρίσκεις με βάση τη θεωρία αυτή αν πέθανε΄.........γέρος ή πέθανε πρόωρα είχε πολλά να δώσει ακόμα. Αλλά όχι και πάαααρα πολλά Γιατί διαφορετικά δεν θα είχε πεθάνει.

Την ίδια θεωριά μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να μελετήσει την εξέλιξη μιας γρίπης ή μιας επιδημίας.

Επαληθεύεται στην άνοδο και την πτώση των μεγάλων δυνάμεων της ιστορίας.

Έτσι μπορούμε να βρούμε πότε θα πάνε στα τσακίδια και τα γνωστά παράσιτα που μας ρουφάνε το αίμα.

Μήπως στις 21-12-2012?

Σύμφωνα με την αγαπημένη μου θεωρία έπρεπε ήδη να έχουν πάει στα τσακίδια αλλά έφθασαν στο ανώτατο στάδιο προστυχιάς.

Μάλλον το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξο και θα επαληθευτεί και ο Κοσμάς ο Αιτωλός στο "Δεν θα προλάβουν"

Να ρίξουμε και καμιά αισιόδοξη σκεπτομορφή να πλανιέται στο Σύμπαν
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 09 Νοέμ 2012, 10:08

Βίκυ, είσαι ΘΕΑ!!!! :respect:

Δοκτορέσσα, πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία αν και τα δεδομένα που χρησιμοποιεί δεν με καλύπτουν. Με καλύπτει όμως γενικά σαν ιδέα του ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει, ότι πάει έρχεται και πάλι ξαναφεύγει, κλπ κλπ, γιατί φυσικά τίποτα δεν είναι γραμμικό, ειδικά ο χρόνος. Οπότε ας ελπίσουμε ότι όντως βρισκόμαστε στο ένα άκρο, ώστε να ξεκινήσει η πορεία μας προς το άλλο άκρο. Τα σημάδια είναι καλά. Άρχισε το στενό μαρκάρισμα από ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία στους βάρβαρους Γερμανούς. Ίσως όντως βγει αληθινός ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Αμήν και πότε. Αυτό που έλεγα σήμερα στον πατέρα μου ήταν "λες, βρε πατέρα, να ζήσουμε να πάρουμε τέτοια χαρά, να δούμε την Γερμανία να γονατίζει και να γλύφει κ@@ς για να γλυτώσει το τομάρι της;" Και το εννοούσα. Νομίζω πως αρκετά τσαλαπάτησαν την ανθρωπότητα. Για τους Εβραίους λέγαμε, αλλά κι αυτοί μια χαρά αντίποδας, έτσι; Και οι δύο λαοί... πλευρές του ίδιου νομίσματος. Και δεν είναι τυχαίο φυσικά. Μίσησαν τους Εβραίους περισσότερο από κάθε λαό, ακριβώς επειδή ήταν και είναι τα ίδια Σ@@α!

Καλημέρα σας :rose:
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 09 Νοέμ 2012, 11:46

Τίποτα δεν είναι ευθύγραμμο.

Αλλά δεν μπορείς να νικήσεις κάτι που βρίσκεται στη φάση της "έξαρσης"

Μπορείς να νικήσεις κάποιον ή "κάτι" που βρίσκεται στο μεσουράνημα της δόξας του κι στο ανώτατο σημείο της πορείας. Όταν πλησιάζει στην κορυφή της καμπύλης ή όταν ήδη βρίσκεται στην κορυφή.

Καθε πράγμα κάνει τον κύκλο του
Αλλά δεν προχωράει αιώνια και δεν εξελίσσεται αιώνια.

Εκτός εάν ξεκινήσει μία άλλη καμπύλη λίγο πριν τελειώσει η πρώτη και λειτουργούν παράλληλα και οι δύο.

Πρόκειται για πλαν Β που λειτουργεί παράλληλα με το πλαν Α
Εκεί υπάρχει μία περιοχή απείρων δυνατοτήτων.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 09 Νοέμ 2012, 11:51

Συμφωνώ παντελώς. Άλλωστε δεν πιστεύω στην ελεύθερη βούληση!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Νοέμ 2012, 11:59

Mantam Froufrou έγραψε: Άλλωστε δεν πιστεύω στην ελεύθερη βούληση!
Θα συμφωνήσω ότι σ'αυτό το μάτριξ που βρισκόμαστε, επί της ουσίας δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση (αν και σ'ένα βαθμό οι επιλογές είναι όντως δικές μας κι όχι απότοκα των καταστάσεων), αλλά φρονώ ότι έξω από το μάτριξ, η ελεύθερη βούληση είναι συμπαντικό δεδομένο-νόμος-όπως θες πες το.

Αν δεν συμφωνείς με τη θέση μου, θα'θελα να επεκταθείς σ'αυτό για να σε καταλάβω καλύτερα. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 09 Νοέμ 2012, 12:09

Θα συμφωνήσω ότι σ'αυτό το μάτριξ που βρισκόμαστε, επί της ουσίας δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση (αν και σ'ένα βαθμό οι επιλογές είναι όντως δικές μας κι όχι απότοκα των καταστάσεων), αλλά φρονώ ότι έξω από το μάτριξ, η ελεύθερη βούληση είναι συμπαντικό δεδομένο-νόμος-όπως θες πες το.

Αν δεν συμφωνείς με τη θέση μου, θα'θελα να επεκταθείς σ'αυτό για να σε καταλάβω καλύτερα. :wink:
Πες μου τώρα ότι δε θυμάσαι ούτε την αναλυσάρα που είχα κάνει για την έλλειψη ελεύθερης βούλησης επί εποχής Τσιλάτου! Εννοείται πως μιλάμε για την ελεύθερη βούληση που ΔΕΝ υφίσταται σε καμία των περιπτώσεων εντός μάτριξ, και σε κανέναν βαθμό δεν -θεωρώ πως- υπάρχουν "δικές" μας επιλογές, παρά μόνο απότοκα των καταστάσεων, όπως πολύ ωραία το έθεσες. Ακόμα και η δυνατότητα να ρίξεις μια ματιά εκτός μάτριξ είναι κάτι που δίνεται από αλλού, και πιστεύω πως δίνεται σε ΟΛΟΥΣ. Αν όμως εκείνη τη μία ή δύο ή δέκα στιγμές ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ορθά, χάνεις δια παντός την δυνατότητα για ελεύθερη βούληση. Πολλοί αποφάσισαν ορθά και παρόλο που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό υπό την επήρρεια του μάτριξ, καταφέρνουν με κάθε νέα "ορθή" επιλογή να δημιουργούν σωρεία νέων "εμπειριών" εκτός μάτριξ. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.
Θεωρώ την έλλειψη ελεύθερης βούλησης σχεδόν αυταπόδεικτη, και έρχεται και η επιστήμη να με δικαιώσει, όταν απέδειξε πως ο εγκέφαλος έχει ήδη "αποφασίσει" κάτι πριν εμείς "συνειδητοποιήσουμε" την όποια απόφασή "μας". Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. το μόνο που μας "σώζει" είναι που υπάρχουν ή δημιουργούνται από άνωθεν ρωγμές στο μάτριξ στην προσωπική φούσκα του καθενός και μπορείς κάποια στιγμή στη ζωή σου, μία ή περισσότερες φορές να ρίξεις μια ματιά εκτός μάτριξ. ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ και μόνο αποφασίζεις μόνος σου στην ουσία αν θα πάρεις το μπλε ή το κόκκινο χάπι, ας πούμε. Αν αποφασίσεις να πάρεις το χάπι της λησμονιάς, αυτόματα κατηγοριοποιείς την όποια "εμπειρία" ή "επίγνωση" που έλαβες ως μέρος αυτού που ήδη ζεις. το ακυρώνεις δηλαδή. Αν επιλέξεις το χάπι της αλήθειας, συνειδητοποιείς την ίδια σου την φυλακή. Αυτό από μόνο του δημιουργεί κι άλλη ρωγμή στην προσωπική σου φούσκα. Σαν να λέμε βοηθάνε από πάνω, αλλά αν δεν βοηθήσεις κι εσύ, η φούσκα δε θα σπάσει ποτέ. Την επόμενη φορά η όποια επίγνωση θα είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης επίγνωσής σου, κι αν ξαναεπιλέξεις να δεις ειλικρινά και χωρίς φόβο την πραγματικότητα και την φυλακή σου, τότε δημιουργείς κι άλλη ρωγμή. Αν όμως, έστω και την δεύτερη ή τρίτη φορά επιλέξεις ότι δεν "αντέχεις" άλλη αλήθεια και αποφασίσεις να θεωρήσεις πως και οι προηγούμενες επιγνώσεις σου ήταν μια κατάσταση του μάτριξ, μια υποκειμενική κατάσταση δική σου, τότε "θεραπεύεις" τις ρωγμές που δημιούργησες πριν, και ξαναεπιστρέφεις στην φυλακή. Κι αυτή τη φορά είναι πιο ισχυρή η φούσκα σου.

Είμαι σίγουρη ότι θα με καταλάβεις, ακόμα κι αν τα έγραψα λίγο μπερδεμένα. Εν ολίγοις: κανείς δεν είναι ελεύθερος, απλά σε όλους δίνεται έστω και μια φορά η δυνατότητα να ελευθερωθούν, αλλά ελάχιστοι δέχονται αυτό το δώρο! Μα και να το δεχτούν, πάλι δε σημαίνει πως είναι ελεύθεροι, κι αν κάνουν το λάθος να το πιστέψουν, επιστρέφουν πάλι στη φυλακή τους...
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 10 Νοέμ 2012, 09:13

Αν επιλέξεις το χάπι της αλήθειας, συνειδητοποιείς την ίδια σου την φυλακή. Αυτό από μόνο του δημιουργεί κι άλλη ρωγμή στην προσωπική σου φούσκα.
Πάλι θα σε παραπέμψω στη μολυβοθήκη της Νικόλ εκεί που συνεχίσαμε τη συζήτηση περί κράτους και αλλού καταλήξαμε.

Γιατί ο φυλακισμένος και ο τρόφιμος ψυχιατρείου μετά από χρόνια εγκλεισμού κυριεύεται από τρόμο όταν έρχεται η στιγμή της ελευθερίας? Ο φυλακισμένος κάνει τα πάντα να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο στη φυλακή και ο τρόφιμος εξακολουθεί να παριστάνει τον τρελό?

Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις.........Αλλά το παραπάνω είναι κανόνας και "παίζει" πολύ όπως διαπιστώνουν οι κοινωνιολόγοι (βλ Goffman, Foucault).

Δεν έχει σημασία πόσο συχνά συμβαίνει και δεν θα μπούμε σε στατιστικά και άλλα δυσκοίλια πράγματα αλλά τι είναι αυτό που προκαλεί τον τρόμο της απελευθέρωσης και πως θα το δούμε αυτό στη "μεγάλη" φυλακή που ζούμε όλοι μας.

Ο φυλακισμένος ή ο τρόφιμος όταν μπαίνει μέσα εκεί νιώθει πως μπαίνει σε μία κόλαση. Του παίρνουν τα προσωπικά αντικείμενα, τα ρούχα τον κουρεύουν, του βάζουν τα ρούχα της φυλακής τον περιγελάνε και καμιά φορά τον δέρνουν ή του κάνουν καψόνια. Είναι "στραβόγιαννο" νεοφερμένος. Πρέπει να ξεχάσει την παλιά του ζωή και να προσαρμοστεί στη "νέα".
Μετά αρχίζει η "τάξη" με ένα κουδουνάκι που χτυπά ο επιστάτης πρέπει να στρώσει το κρεβάτι του σε καθορισμένο χρόνο. Αν δεν τα καταφέρει τιμωρείται με καψόνια αλλά αν τα καταφέρει έχει ανταμοιβές (π.χ διπλή μερίδα φαγητό ή κάποια λιχουδιά). Η μέρα είναι γεμάτη από μικροασκήσεις γεμάτες μικροανταμοιβές και κυρώσεις.

Συνηθίζοντας αποκτά φιλίες με το προσωπικό, κερδίζει τις μικροασκήσεις και αποκτά δικαιώματα, πιάνει φιλίες με το προσωπικό, αυτοί που τον περιγελούσαν τώρα τον επαινούν και τον έχουν βοηθό. Γίνεται "κάποιος". Επειδή έμαθε τους "κανόνες" της οργανωμένης αυτής κοινωνίας και έγινε ένα με αυτή. Το μυαλό του άλλαξε έγινε μέρος αυτής της κοινωνίας και δεν θέλει να φύγει.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 10 Νοέμ 2012, 10:04

Ας έρθουμε τώρα στη μεγάλη μας φυλακή.

Είμαστε ελεύθεροι? Όχι βέβαια........!!!!!!!

Ότι κάνουν στους τρόφιμους κλειστών ιδρυμάτων και στους φαντάρους με τα καψόνια και τις άλλες πρακτικές είναι για να προσαρμοστούν στον "ορθό" τρόπο ζωής και σκέψης. Εμείς είμαστε "ενταγμένοι" από μόνοι μας............ :lol: :lol: :lol: :lol:
Άλλος λίγο, άλλος πολύ.

Η ενστάσεις μου γύρω από σχολές εσωτερισμού, μεθόδους όπως π.χ Silva ή ακόμα και μέσα από την επίσημη θρησκεία με μια μελέτη κειμένων σε βάθος βρίσκεται ακριβώς εκεί.

Όχι δεν τις κοροϊδεύω ούτε τις απορρίπτω.

Αλλά αν σου πουν να αποδεσμευτείς από την "ύλη" αρκεί αυτό?
Είναι ένα στάδιο πνευματικής εξέλιξης?

Μα και στα ιδρύματα αυτό κάνουν. Αποδεσμεύουν το άτομο από την "ύλη" όταν του αφαιρούν τα προσωπικά του αντικείμενα ή του ξυρίζουν το κεφάλι. Του αφαιρούν κάθε στοιχείο προσωπικότητας και διαφοροποίησης από τη "μάζα".

Ξέρω ότι η αποδέσμευση από την "ύλη" ή από τον εγωκεντρισμό έχει άλλο νόημα αλλά οι πνευματικές σχολές και η θρησκεία "γενικεύουν" ενώ θα έπρεπε να τα κάνουν όλα λιανά και φραγκοδίφραγκα σε ανθρώπους που είναι ενταγμένοι πλήρως σε μια κοινωνία φυλακή ώστε να κατανοήσουν πράγματα και καταστάσεις που έχουν διφορούμενη σημασία ή δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφούν.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 10 Νοέμ 2012, 10:17

Δεν αρκεί μόνο να βλέπεις τη φούσκα. Δεν αρκεί μόνο να νοιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια φυλακή.

Αν δεν ξέρεις πως λειτουργεί αυτή η φυλακή, τι είναι από τι είναι φτιαγμένη και τις μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιεί πάνω σου και προπαντός πως χειραγωγεί τη σκέψη σου δεν θα αποδράσεις ποτέ.

Κλείνεις την τηλεόραση? Δεν αρκεί.
Πετάς το αυτοκίνητο? Μπα τίποτα δεν πετυχαίνεις.
ΝΤύνεσαι με κουρέλια και κοιμάσαι στο παγκάκι? Καλή εμπειρία αλλά όχι για μόνιμη κατάσταση.

10 χρόνια μελετάω τη "φυλακή" και δεν έχω μάθει ούτε τα μισά.
Τα άλλα μισά βρίσκονται σε άλλες σφαίρες πέρα από την κοινωνιολογική και επιστημονική γνώση. Αλλά και τα δύο συνδέονται. Η διάκριση των επιστημών και ο κατακερματισμός της γνώσης είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία της "φυλακής".
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 10 Νοέμ 2012, 11:01

Θα αναφερθώ σε μεθόδους κοινωνικής έρευνας.

Όχι τις δυσκοίλιες στατιστικές που συνηθίζονται στις διατριβές. Αλλά τις άλλες. Όπως συμμετοχική παρατήρηση ανάλυση περιεχομένου κλπ

Για παράδειγμα μελετάς μία ομάδα και μπαίνεις μέσα σε αυτή σαν μέλος και πολλές φορές χωρίς να ξέρουν ότι τους μελετάς.

Ένας κοινωνιολόγος έμεινε λίγο καιρό μαζί με τους άστεγους που έμεναν στα λαγούμια κάτω από το μετρό της νέας Υόρκης και έτρωγαν ποντίκια ψητά. Ζούσε τη ζωή τους και μελετούσε τις συνήθειές τους. Ένας άλλος αρκετά νέος έζησε για λίγους μήνες με τις αμερικανικές συμμορίες χωρίς να ξέρουν ότι είναι ερευνητής. Ποιό λαϊτ μέθοδοι είναι να ξέρουν ότι είσαι ερευνητής και να ζεις μαζί τους ή να τους επισκέπτεσαι και να κουβεντιάζεις μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση φεύγεις από το "ΕΓΩ" σου και μπαίνεις στο ΕΓΩ των μελών της ομάδας. Στην Ελλάδα έχουν γίνει τέτοιου είδους έρευνες με τσιγγάνους και σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Καστανέντα για "άσκηση" πήγε να δουλέψει ως ψήστης σε καντίνα χωρίς να είναι ερευνητής - κοινωνιολόγος. Για άλλους λόγους πήγε. Εσωτερικούς.

Σε κάθε περίπτωση το πολιτισμικό σοκ είναι δεδομένο.

Πως εξηγείται αυτό σε όρους "εσωτερικούς" Το πολιτισμικό σοκ δηλαδή που παθαίνεις όταν βγαίνεις από το ΕΓΩ δηλαδή τις παγιωμένες αντιλήψεις και προσπαθείς να ερμηνεύσεις τις αντιλήψεις άλλων τις συμπεριφορές τους και τα αισθήματα που του οδηγούν να φέρονται έτσι. Όπως για παράδειγμα "γιατί οι τσιγγάνοι παντρεύονται από τα 13 ή γιατί παντρεύονται κάποιοι λαοί η ομάδες από τα 13"

Για να απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα πρέπει να ζήσεις μαζί τους, να τους κουβεντιάσεις αλλά χωρίς να κάνεις αυτή την ερώτηση ευθέως.

Πως αυτό συνδέεται με τον εσωτερισμό? Μπορεί να ωφελήσει την προσωπική εξέλιξη το πολιτισμικό σοκ και η επαφή με μία ομάδα με τελείως διαφορετικές συνήθειες και νοοτροπία?

Αλλά με τις προϋπόθεση ότι δεν απορρίπτεις ότι βλέπεις και ακούς σαν βλακείες ή διαστροφές αλλά ούτε απορροφάσαι από την ομάδα αυτή.

Αυτό δημιουργεί ρωγμές στην προσωπική "φούσκα" η όχι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”