Λοιπόν, απαντώ από εδώ:
Δεν είμαι ειδικός πάνω στην πτηνολόγια (βασικά δεν έχω ιδέα), οπότε το ερώτημα έχει ως εξής:
πόσο φυσιολογικό είναι ένα περιστέρι καθώς πετάει σε χαμηλό ύψος, λίγο πάνω από τα σπίτια, να αλλάζει πορεία και να προσκρούει μετωπικά με δύναμη στα κεραμίδια του απέναντι σπιτιού;
Ήμουν μάρτυρας της ίδιας της πρόσκρουσης του, και όχι της πτήσης του που είχε προηγηθεί.
Και αυτό επειδή η μπαλκονόπορτα του σαλονιού μου έχει άμεση θέα με τα κεραμίδια του απέναντι σπιτιού,και το είδα να συμβαίνει ενώ έκανα δουλειές μέσα, με την άκρη του ματιού μου.
Ακούστηκε και γδούπος μάλιστα.
Βγήκα στο μπαλκόνι να δω, έχοντας ως πρώτη σκέψη ότι κάποιο πιτσιρίκι το'φαγε με αεροβόλο.
Ένας άλλος διπλανός γείτονας μου (κλασσικό τεμπελόσκυλο που συνηθίζει να αράζει στο μπαλκόνι με τις ώρες και να εποπτεύει τους πάντες και τα πάντα) μου είπε αμέσως εμφανώς σαστισμένος:
"το'δες; στούκαρε μόνο του" !
Αυτός μου είπε μάλιστα ότι το είδε να πετά κανονικά χαμηλά, και αμέσως καρφώθηκε απότομα.
Έχω διαβάσει άρθρα στο εξωτερικό με ιστορίες πουλιών που χάνουν τον προσανατολισμό τους, ή κάποιες νυχτερίδες.
Αλλά τέτοια στούκα, και ειδικά από περιστερι, δεν έχω ξαναδεί ή ακούσει.
Αυτό συνέβη πριν μια βδομάδα περίπου.
Συγγενής δικός μου, που μένει πολύ κοντά σε μένα, μου είπε κι αυτός ότι βρήκε/είδε νεκρό περιστέρι πάνω σε κεραμιδένια σκεπή άλλου σπιτιού!
![Εικόνα](http://i67.tinypic.com/fml9p3.jpg)
Δεν είχε ιδέα όμως πως είχε βρεθεί εκεί.
Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση αυτό, αλλά το "τσουνάμι" σεισμών σε διαφορες περιοχές της χωρας μας, ξέσπασε ακριβώς λίγες μέρες μετά. Εκεί πήγε το μυαλό μου εμένα.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;
Εχετε παρατηρήσει αυτές τις μέρες αλλόκοτες συμπεριφορές ζώων ή πτηνών;