Eva Luna έγραψε:Την συντομη εποχη των παχιων αγελαδων προλαβα κι εγω να παρω μια γευση του σημαινει να εισαι καπως
σαν ψωνιο. Εγινα ψωνιο. Κυκλοφορησε κι η αφεντια μου
με γυαλι Γκουτσι και τσαντα Λουι Βιτον. Και μετα...ξυπνησα.
Κατά την άποψή μου είσαι Λάθος. Όχι επειδή κυκλοφορούσες με Λουί Βιτόν και γυαλί Γκούτσι αλλά επειδή αναφέρεις εκείνη την περίοδο εποχή των παχιών αγελάδων και επειδή πιστεύεις ότι έκανες λάθος και μετά ξύπνησες.
Πρώτα απ όλα αν σακούλιαζες το μισθό σου και έκανες αιματηρές αποταμιεύσεις και πάλι στα ίδια θα ήσουν.
Αν σακούλιαζες το 99 θα στα τρώγαν στο χρηματιστήριο. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί για όλα τα γούστα και τις τάσεις.
Είσαι λάθος ως προς τις ενοχές σου. Γιατί να έχεις ενοχές? Δούλευες και από κανέναν δεν τα έκλεψες. Προς τι λοιπόν η ενοχή? Προς τι το "ξύπνημα"?
Προσωπικά δεν ήξερα τις Λουί Βιτόν. Όταν τις γνώρισα και τις είδα σε ένα μαγαζί τις μίσησα με την πρώτη ματιά. Τις σιχάθηκα αμέσως γιατί δεν είχαν καμία χρηστική αξία για μένα που προτιμώ τσάντες χιαστί με πολλά τσεπάκια. Επιπλέον σκέφτηκα ότι θα είναι μεζεδάκι για υποψήφιους "κλέφτες". Αλλά στα αυτοκίνητα ο σύζυγος είχε πάρει τζιπ και εγώ έχω ένα καλό καινούργιο αμάξι.
Γιατί να έχω τύψεις? Τι κακό έκανα? Τι κακό έκανες εσύ για να έχεις ενοχές? Γιατί πρέπει να ξυπνήσουμε δηλαδή και να απαρνηθούμε αυτά που κάποτε αποκτήσαμε?
Δικαίωμα μας δεν είναι να διαθέτουμε το εισόδημα μας εκεί που θέλουμε και σε πράγματα που θα μας πρόσφεραν ευχαρίστηση? Έστω και αν αυτή η ευχαρίστηση στηριζόταν σε υλικά αγαθά?
Σκέψου μήπως όλη αυτή η νέα νοοτροπία λιτότητας που θέλουν να μας φυτέψουν είναι πολύ πιο πονηρή από τις "μαγικές ιδιότητες" της Λουί Βιττον.
Όταν αναφέρθηκα στα ψώνια ήταν όχι επειδή φορούσαν ένα ρούχο σινιέ ή άλλαζαν έπιπλα στο σπίτι αλλά επειδή αυτά που έπαιρναν αντί να τους προσφέρουν ευχαρίστηση γινόντουσαν πηγή άγχους ανταγωνισμών, επίδειξης, φαγωμάρας ή σκέφτονταν να προκαλέσουν σε άλλους ζήλια φαγωμάρα Ή ακόμα και να συμβουλέψουν άλλους να πιάσουν δεύτερη δουλειά για να τα αποκτήσουν και να τους κάνουν να νιώθουν κατώτεροι ή τεμπέληδες ή τσιγκούνηδες και τσίπηδες.
Αναφερόμαστε στις σκέψεις που κάνουμε και όχι σε ένα υλικό αγαθό που αποκτήσαμε επειδή το γουστάραμε ή επειδή το είχαμε απωθημένο.
Και στο κάτω κάτω καλύτερα να αποκτάς κάτι παρά να το βλέπεις από μακρυά και να ξερογλύφεσαι. Το ξερογλύψιμο και η λιγούρα είναι και αυτά αρνητικά συναισθήματα.
Αν όταν αγόρασες την τσάντα είδες ότι ήταν μία τσάντα όπως όλες τότε ήταν καλό ξύπνημα και καλά έκανες και την αγόρασες.
Το πιό επικίνδυνο με τη λογική των ενοχών είναι ότι μας φυτεύουν την ιδέα ότι είμαστε ανώριμοι και ανίκανοι να διαχειριστούμε τα εισοδήματά μας όπως θέλουμε και ότι έχουμε ανάγκη από ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί, από ένα μπουκάλι ληγμένο γάλα από ένα τσουβάλι πατάτες φυτρωμένες και πρέπει να είμαστε μες την καλή χαρά. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
κατάθλιψη έχουν οι φτωχοί κατάθλιψη κι οι πλούσιοι
είτε ειναι αφυπνισμένοι είτε όχι. είναι κοινό. τώρα πιά χτυπάνε με τον ίδιο τρόπο και τους δύο.
δυσκολεύουν τις καταστάσεις για τον φτωχό και δεν μπαίνει πια το ίδιο χρήμα που έμπαινε στις τσέπες του πλούσιου
θυμάμαι μια πρώην φίλη που αγαπώ και τώρα ακόμα που μου έλεγε νικολέττα είναι απίστευτο αλλά τα λεφτά στους πλούσιους είναι τα ίδια με τα δικά μας, έχουν τρομερά έξοδα εξαιτίας του τρόπου ζωής του πλούσιου, στην ουσία είναι φτωχοί κι αυτοί.
είχε πολύ δίκιο.
λυπάμαι αλλά δεν πιστεύω ότι έρχονται θετικά πράγματα και ευτυχώς δηλαδή γιατί αυτά θα αποκοίμιζαν.
με αυτό το σώμα
με αυτό το κορμί
με αυτό το dna
με αυτό το μυαλό
πρέπει να αποδείξουμε τι είμαστε σαν νοήμονα όντα.
σόρρυ, δεν θα ενεργοποιηθεί τίποτα. ή τοχεις ή δεν τοχεις.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Ο πλούσιος έχει πολλά περιθώρια επιλογών.
Και γίνεται πλούσιος συνήθως εις βάρος άλλων εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.
Αν έχει άγχος φταίει το μυαλό του.
Είναι αυτό που έλεγα πιό πάνω ότι κάποιος ξοδεύει χρήματα για να προκαλέσει ζήλια με τη χλιδή ή να ανταγωνιστεί άλλους που έχουν περισσότερα, η για να μπει στους κύκλους των πλουσίων και να γίνει αποδεκτός.
Αλλά και η λογική της λιτότητας και η "ευτυχία" του εξαθλιωμένου τρόπου ζωής είναι και αυτό μία καραμέλα που μας βάζει το σύστημα να πιπιλάμε
Και εκτός από τους ντόπιους "καλοθελητές" τύπου Πάγκαλου και Τροϊκανών έρχονται και άλλοι παγκόσμιοι γκουρού όπως εκείνη η κυρία που έγραψε το "μυστικό" για να αποτρελάνουν τον κατακαημένο κόσμο και να του πουν ότι πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη με ότι έχει ή είχε και έχασε. Να παίρνει λέει μία πέτρα και να λέει ευχαριστώ ευχαριστώ ευχαριστώ.
Να τρως τα αποφάγια της πλουτοκρατίας και να τρως ληγμένα και να παίρνεις την πέτρα και να ευγνωμονείς.
Και μετά να γράφεις επιταγές και να τις στέλνεις στο υπερπέραν για να σου δώσει το σύμπαν λεφτά.
Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα
Ντοκτορ, ενιωθα εξω απο τα ρουχα μου γι' αυτο δεν το αγαπησα ποτέ το γιαπικο στιλ.
Δεν ηταν/δεν ειναι για μενα, απλα για ενα διαστημα παραμυθιαστηκα κι εγω οτι μπορω
και να ντυθω/και να στηθω/και να φερθω ως τετοια.
Ασχετως κρισης, δεν μου πηγαινε το στυλ. Με καταπιεζε το ατσαλακωτο της εικονας,
το πολυ πρεπει. Γιατι η λουί βιτον πηγαινε πακετο και μ ενα σωρο αλλου ειδους
μικρες καθημερινες συμπεριφορες, που για το περιβαλλον εργασιας μου ηταν τελειες,
αλλα για μενα, και το στομαχι μου ηταν ολεθρος.
Η ολη ιστορια της κρισης με βοηθησε να μην εχω αναστολες να βγαλω τα κουστουμακια
αυτα απο πανω μου. Πλεον με σακακι παω μονο στις κηδειες. Και στην ορκωμοσια μου
παλι φορεσα.
Ευκαιρια κι αφορμη ηθελα να ξαναγυρισω στην απλη ζωη των παιδικων μου χρονων.
Κι ανωριμο ισως ακουστει, αλλα ηθελα με καποιον τροπο την "νομιμοποιηση" της ανεμελιας.
Γι' αυτο η ελευση της κρισης ακομα δεν μου ηρθε κατακεφαλα.
Περι πλουσιων! Αν ημουν πλουσία θα αγοραζα ελευθερο χρονο.
Για ταξιδια, διαβασμα και χομπυ για χρονια
Και τωρα που δεν ειμαι πλουσια, αφηνω πισω καποιες υποχρεωσεις και κανω καποια χομπυ μου
αλλα στα κλεφτα. ισως να ειναι και πιο ποθητα στα κλεφτά. Χωρις λεφτα στα (κ)λεφτά
**Έχεις τα πινέλα,έχεις ταχρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Σιχαινόμουν το γιάπικο ντύσιμο επειδή δυσκολεύει τη ζωή αντί να προκαλεί κάποια ευχαρίστηση. Πολλές επισκέψεις στο καθαριστήριο, ντάντεμα των ρούχων άβολα παπούτσια που κόβουν. Μπλιάχ
Και εκείνο το επίσημο βραδινό τσαντάκι μου δημιουργεί "αναφυλαξία" μόνο που το βλέπω και το βραδινό φόρεμα σωστός εφιάλτης.
Όχι δεν χαίρομαι που νομιμοποιήθηκε το απλό ντύσιμο λόγω κρίσης. Γιατί δεν έφερε καμία αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Μάλλον διχασμό και σχιζοφρένεια έφερε.
Για να εξηγήσω το παραπάνω θα αναφερθώ σε κάποια βιβλία που διάβασα από ένα ξώφαλτσο πέρασμα που είχα από τους "γνωστικούς". Η Πέγκυ έχει εμβαθύνει περισσότερο και θα μας το εξηγήσει καλύτερα.
Πρόκειται για το "νόμο του εκκρεμούς" που σημαίνει ότι όταν κάποιος υπεραγαπά κάτι ή έχει επενδύσει σε μία κατάσταση όταν το όνειρο καταρρεύσει πετάγεται ξαφνικά στο αντίθετο άκρο.
Σύμφωνα με τη θεωρία του Βεόρ ο αφυπνισμένος και μυημένος άνθρωπος πρέπει να βαδίζει πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί αποφεύγοντας να πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο σαν το εκκρεμές. Φυσικά δεν το αντιλήφθηκα σαν αποστασιοποίηση αλλά έξω από τη διαδικασία να μισείς αυτό που κάποτε λάτρεψες.
Ίσως δεν τα θυμάμαι καλά. Η Πέγκυ θα το αναλύσει καλύτερα. Αλλά αν τα λέω λάθος ή δεν τα θυμάμαι καλά τότε φτιάχνω τη δική μου θεωρία (τι ντοκτορέσσα είμαι )
Γιατί ο "νόμος του εκκρεμούς" μοιάζει να δουλεύει σήμερα και μάλιστα πολύ. Ίσως τον έχουν σκεφτεί και οι χειραγωγητές και τον χρησιμοποιούν.
Αυτός που είχε μπει για τα καλά στη γιάπικη νοοτροπία σήμερα πετάγεται στο άλλο άκρο ή μάλλον τον έχουν πετάξει με τις κλωτσιές και αυτό μπορεί να έχει κακές επιδράσεις στην ψυχολογία και να φθάσει μέχρι τρέλα.
Βέβαια δεν θα γίνει κομμουνιστής ή αναρχικός γιατί η γιάπικη νοοτροπία και ο τεχνοκρατισμός δεν προσφέρει το θεωρητικό υπόβαθρο για να πάει κάποιος προς τα εκεί.
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι είναι τα "εγώ" που λένε οι γνωστικοί που θα πρέπει να τα "σκοτώσουμε" γιατί τα εγώ είναι μία πολύ γενική έννοια.
Αλλά με βάση την ανάλυση της κοινωνίας της κρίσης παρατηρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία κρίνει την πραγματικότητα με σημείο αναφοράς την "αφεντομουτσουνάρα" του. Αυτό είναι επικίνδυνο. Αλλά καλλιεργείται ποικιλοτρόπως και είναι το κύτταρο του διαίρει και βασίλευε.
Όταν λέμε πλούσιος τι εννοούμε?
Πολύ γενικό. Αν κάποιος έχει διπλό μισθό από εμένα για παράδειγμα ή έχει κάποιο κομπόδεμα ή έχει κανένα χωραφάκι στο χωριό που εγώ δεν έχω είναι πλούσιος? Όχι βέβαια. Στην ίδια μοίρα με εμένα βρίσκεται και στο ίδιο στρατόπεδο.
Όμως αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Υπάρχουν πολλοί διαχωρισμοί πέρα από τους κλασσικούς που αποπροσανατολίζουν ακόμα και τον πιο συνειδητοποιημένο.
Όταν κόβουν χρήματα από τους πολύτεκνους κάποιοι που δεν έκαναν παιδιά λένε καλά τους κάνανε ας πρόσεχαν να μην κάνουν παιδιά. Όταν κόβουν χρήματα από τις άγαμες θυγατέρες κάποιοι λένε καλά τους κάνανε. Μα έτσι νομιμοποιούν την εξουσία γύπα όταν τρώει τα συκώτια του άλλου και όταν φθάσει να φάει το δικό τους θα είναι μόνοι.
To "εγώ" δεν είναι όρος των γνωστικών ασχέτως που χρησιμοποιείται απ' αυτούς. Είναι βουδιστικός όρος και όχι μόνο. Και ο Κρίσνα προέτρεπε να σκοτώσουμε τους "συγγενείς" μας και ο Χριστός έλεγε ότι ήρθε να φέρει αντιμέτωπο τον πατέρα απέναντι στο γιο κλπ. Από την άλλη δεν είναι καθόλου γενικό και δεν είναι ένα. Τα εγώ είναι πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα και πάμπολλα. Έχουν ζωή που τους δώσαμε εμείς και μόνο, και με έχουν ξαφνιάσει πολλές φορές με τον χαρακτήρα "τους", ο οποίος βέβαια ενίοτε ξεπροβάλλει μέσα από αυτό το σώμα που νόμιζα πάντα πως είναι δικό μου, αλλά τελικά κατάλαβα πως "μου" δεν υπάρχει όσο υπάρχουν "αυτά". Το σώμα μου όπως και το σώμα όλων μας είναι απλά ένα όχημα εκδήλωσης των εγώ, και παρόλο που αυτό είναι κάτι που το λένε ΚΑΙ οι γνωστικοί, δεν με ενδιαφέρει πια καθόλου ποιος το λέει, είναι κάτι που το έχω δει με τα ματάκια μου, και πλάκα-πλάκα είναι κάτι που μου το έδειχναν πριν καν το ακούσω από τους γνωστικούς, αλλά δεν το καταλάβαινα -ή αρνιόμουν να το καταλάβω, γιατί δεν είναι και εύκολο να αποδεχτείς πως είσαι ΜΟΝΙΜΩΣ φυλακισμένος!
Η κατανόηση και θανάτωση των εγώ είναι τρόπος ζωής, και δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, αλλά δεν είναι και ανέφικτο. Έχω σκοτώσει "εγώ" μου, έχω νιώσει τον θάνατό τους, έχω νιώσει στο πετσί μου τον πόνο τους από τον αφανισμό τους, και έχω νιώσει ελεύθερη όπως δεν ένιωσα ποτέ, έστω και με το 1/100000000000000 της συνείδησής μου που απελευθερώθηκε. Φαντάσου λέει να τα σκοτώσεις όλα... Δεν αγχώνομαι για το αν θα τα καταφέρω, το πιο πιθανό στατιστικά και πρακτικά είναι να μην... αλλά και πάλι δε με νοιάζει. Έχει ξυπνήσει προ πολλού μέσα μου ο πολεμιστής και δεν διανοούμαι να εγκαταλείψω την προσπάθεια να ελευθερωθώ τώρα που βρήκα τον τρόπο. Στο χέρι μου είναι και η επιτυχία και η αποτυχία, δεν έχω ούτε ενοχές όταν δεν τα καταφέρνω, ούτε θριαμβολογώ όταν τα καταφέρνω. Θα ήταν τελείως χαζό. Είναι σαν να θριαμβολογεί κάποιος επειδή καθάρισε μια τρίχα του, από ολόκληρο το κορμί του που πρέπει να καθαρίσει από τις λάσπες... Αστείο...
Αυτά ως διευκρίνιση, και το παράδειγμά μου επίσης ως διευκρίνιση. Για τον νόμο του εκκρεμούς συμφωνώ. Και είναι κάτι που ισχύει και σε ατομικό επιπεδο και σε συλλογικό, και στην Φύση και στο σύμπαν και παντού. Δεν είναι κάτι περίεργο. Όπως δεν υπάρχει απόλυτα καλό (δηλαδή η μία πλευρά του εκκρεμούς) ή απόλυτα κακό (η άλλη πλευρά), αντίθετα και τα δύο τείνουν να πηγαίνουν το ένα προς το άλλο, αναζητώντας την ισορροπία στο κέντρο, έτσι δεν υπάρχει μόνο κακό ή καλό να "περιμένουμε" ή όχι, όπως έγραψε η φίλη aftokaitoallo. Πάντα έρχεται κάτι καλό από ένα κακό, και το αντίθετο. Το πόσο γρήγορα ή αργά δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα έρθει κάτι καλό από όλα αυτά. Το θέμα είναι πως ακόμα κι όταν λέμε ότι "δεν περιμένουμε κάτι καλό" είναι σαν να λέμε "περιμένουμε κάτι κακό", που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα.
Δεν έχει νόημα να περιμένουμε ή να μην περιμένουμε τίποτε. Κάνουμε αυτό που θεωρούμε πως πρέπει να κάνουμε για να νιώθουμε εμείς εντάξει με τον εαυτό μας, ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθένα, και το τι σημαίνει εξαρτάται και από τα εγώ του και από τις εσωτερικές του αξίες. Είμαστε ένα σύνολο και των δύο... και καλών και κακών "στοιχείων". Και είμαστε υπέροχοι και δυνατοί, γιατί έχουμε τη δύναμη να μεγαλουργούμε και να φέρνουμε τα πάνω κάτω, τη στιγμή που μονίμως και κάθε στιγμή ζούμε και αναπνέουμε πάνω στο ατομικό μας εκκρεμές. Στη μία άκρη ο "καλός" μας εαυτός, στην άλλη ο "κακός" μας. Κι εμείς έχουμε την δύναμη και την ικανότητα να εκμεταλλευόμαστε και τις δύο άκρες το ίδιο αποτελεσματικά, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ. Αν δεν έχουμε, απλά ακολουθούμε μηχανικά το πέρα δώθε του εκκρεμούς, μέχρι που ζαλιζόμαστε και πέφτουμε... και σπάμε και το εκκρεμές και όλον τον μηχανισμό μέσα μας. Αυτό συμβαίνει τώρα. Το κάθε ατομικό εκκρεμές δοκιμάζεται, και ή σπάει ή γίνεται εργαλείο για την διαμόρφωση του προσωπικού αλλά και συλλογικού σύμπαντος!
Άλλοι χειρίζονται το εκκρεμές τους με το συναίσθημα γιατί σ' αυτό είναι "καλύτεροι". Σ' αυτή την περίπτωση μόνο η αγάπη έχει τέτοια δύναμη. Είναι οι άνθρωποι που μιλάνε γλυκά, δεν θυμώνουν εύκολα, συγχωρούν κλπ κλπ. Άλλοι με την λογική, σ' αυτή την περίπτωση μόνο η ωμή κατανόηση της εκάστοτε κατάστασης έχει τέτοια δύναμη. Είναι αυτοί που τα βάζουν όλα κάτω και αποφασίζουν για την δράση τους βάσει των "ωμών" γεγονότων, χωρίς κανέναν συναισθηματισμό. Και είναι και οι άλλοι και με τα δύο. Σ' αυτή την περίπτωση η αγάπη και η κατανόηση συγχωνεύονται σε δύναμη θέλησης. Είναι αυτοί που κατανοούν μια κατάσταση και ακόμα κι αν χρειαστεί να σκοτώσουν θα το κάνουν με αγάπη, αλλά θα το κάνουν χωρίς ενοχές, και πάντως δε θα το κάνουν μόνο και μόνο επειδή μπορούν, ούτε επειδή γουστάρουν να σκοτώνουν! Κατανοητό φαντάζομαι. Και οι τρεις έχουν τρομερή δύναμη, και είναι αυτοί που θα αλλάξουν τον κόσμο. Και οι τρεις μοιάζουν τόσο διαφορετικοί στον τρόπο που χειρίζονται και αντιμετωπίζουν τα πράγματα, ή ακόμα και στον τρόπο που μιλάνε. Αυτό το λέω, γιατί αναφέρθηκε αυτό με την αγάπη. Ούτε εγώ είμαι της αγάπης. Πάντα είχα πρόβλημα σ' αυτόν τον τομέα. Αλλά αναγνωρίζω ως αδέλφια μου αυτούς που μιλάνε σαν τον Ιησού Χριστό το λιγότερο!!! Αλλά όχι ΌΛΟΥΣ όσους μιλούν σαν τον Ιησού Χριστό! Γιατί αγαπησιάρικα λόγια πετάνε και τα εγώ. Υπάρχουν εγώ που μιλάνε σαν δύο Ιησούδες Χριστοί, και τρεις μην σου πω! Αλλά ένας πολεμιστής τους αναγνωρίζει.
Ευτυχώς δεν είναι μονόδρομος η αφύπνιση, αλλά ούτε υπάρχουν δισεκατομμύρια δρόμοι όπως έχω ακούσει να λένε, γιατί δεν είναι ένας δρόμος για τον καθένα. Ο δρόμος είναι ένας, και απλά μπορείς να τον διαβείς με τρεις τρόπους. Πεζή, καβάλα στο άλογο, ή σε άμαξα που την οδηγεί άλλος. Μπορεί να υπάρχει κι άλλος, ξέρω γω, να διακτινιστείς... έχει προχωρήσει η τεχνολογία. Πάντως ένας για τον κάθε έναν ξεχωριστά δεν είναι. Άντε το πολύ-πολύ να καταφέρεις να βρεις έναν καινούργιο τρόπο, αλλά και πάλι δισεκατομμύρια δε θα είναι, γιατί τον ίδιο δρόμο θα πρέπει να διαβείς όπως όλοι. Αλλά αυτοί είναι οι τρόποι. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, και ξέρω πως ακούγομαι απόλυτη, αλλά έχουμε ψιλοπήξει στον ρομαντισμό της νέας τάξης που εξυπηρετεί την ύπνωση του κοσμάκη. ΤΕΛΟΣ!
Έμεινα καθόλου εντός θέματος; Ιδέα δεν έχω. Ψιλοέμεινα, ψιλοέφυγα, κάπου γύρω είμαι. Ίσως η απάντησή μου ταίριαζε περισσότερο στο νήμα του Ήλιου για τους πολεμιστές. Από αλλού ξεκίνησε και σχεδον αλλού κατέληξα. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Για τους υπόλοιπους.... σόρρι, το πάλεψα, αλλά έχω κι ένα εγώ φλυαρίας που μ' έχει εξυπηρετήσει πολύ μέχρι στιγμής και δεν το "πειράζω".
Αν κάποιος έχει διπλό μισθό από εμένα για παράδειγμα ή έχει κάποιο κομπόδεμα ή έχει κανένα χωραφάκι στο χωριό που εγώ δεν έχω είναι πλούσιος? Όχι βέβαια. Στην ίδια μοίρα με εμένα βρίσκεται και στο ίδιο στρατόπεδο.
Είναι κάτι που ένιωθα την ανάγκη να διευκρινιστεί, αλλά με πρόλαβες...
Είναι αυτό που έλεγα πιό πάνω ότι κάποιος ξοδεύει χρήματα για να προκαλέσει ζήλια με τη χλιδή ή να ανταγωνιστεί άλλους που έχουν περισσότερα, η για να μπει στους κύκλους των πλουσίων και να γίνει αποδεκτός.
Αλλά και η λογική της λιτότητας και η "ευτυχία" του εξαθλιωμένου τρόπου ζωής είναι και αυτό μία καραμέλα που μας βάζει το σύστημα να πιπιλάμε
Και εκτός από τους ντόπιους "καλοθελητές" τύπου Πάγκαλου και Τροϊκανών έρχονται και άλλοι παγκόσμιοι γκουρού όπως εκείνη η κυρία που έγραψε το "μυστικό" για να αποτρελάνουν τον κατακαημένο κόσμο και να του πουν ότι πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη με ότι έχει ή είχε και έχασε. Να παίρνει λέει μία πέτρα και να λέει ευχαριστώ ευχαριστώ ευχαριστώ.
Να τρως τα αποφάγια της πλουτοκρατίας και να τρως ληγμένα και να παίρνεις την πέτρα και να ευγνωμονείς.
Και μετά να γράφεις επιταγές και να τις στέλνεις στο υπερπέραν για να σου δώσει το σύμπαν λεφτά.
κάποτε είχα γράψει μια παραβολή εξαιτίας σου και στην είχα αφιερώσει δεν ξέρω αν την διάβασες ποτέ. περί πλουσίων και φτωχών.
αν και φτωχιά δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα στον πλούτο όσον αφορά στην πνευματική μου εξέλιξη, μάλλον θα μπατάλευα με το καλημέρα σ' αυτή τη ζωή ή ενσάρκωση, πιστεύω στο εξής, η ζωή είναι δίκαιη με το να είναι άδικη με όλους. αυτό το περίεργο ζύγι της ισοζυγίζει τα πάντα και τους πάντες.
δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν που γεννήθηκε στα πλούτη εμείς οι φτωχοί ούτε οι πλούσιοι έναν που γεννήθηκε φτωχός και παρέμεινε φτωχός. υπάρχουν φτωχοί με φωτεινό βλέμμα και πλούσιοι επίσης, τι σημαίνει αυτό; το χρήμα και τους δύο δεν τους μαγάρισε την ψυχή είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τροπο.
όταν λέμε πλούσιους φανταζόμαστε μεγιστάνες τιτάνες του χρήματος και του χρυσού σαν τους ροθτσάιλντ και ενοχοποιούμε τους πλούσιους γιατί κάποιοι όντως κάνουν κακό στους ανθρώπους.
οι πλούσιοι όμως τα βάζουν με την εξουσία άπειρες φορές περισσότερο απ' ό,τι οι φτωχοί που μόνο η πείνα τους οδηγεί σε επανάσταση. οι πλούσιοι προσπαθούν να επιβιώσουν επίσης από τα αρπαχτικά τα υπερπλούσια καθάρματα, γιατί ξέρουν πως ο πλούτος που δεν τους ανήκει μπορεί να βοηθήσει κόσμο και πάντα προσπαθούν να καταστρέψουν τους μικροπλούσιους.
δεν παλεύουν αυτοί; βεβαίως και παλεύουν
πχ εγώ σε σχέση με σένα ντοκτορ είμαι φτωχιά, τι σημαίνει για μένα πλούτος; όλη η άνεση που έχεις γιατί στα μάτια μου αυτό που ζεις εσύ είναι γκαραντί άνεση. στα μάτια κάποιου πλουσιότερου από σένα όχι. βλέπω όμως πως αν και πλουσιότερη από μένα με καριέρα σπίτι δικό σου αυτοκίνητο οικονομίες μάχεσαι για τα ίδια περίπου που μάχομαι κι εγώ. άλλοι στην ίδια θέση με σένα το ίδιο, ενώ υπάρχουν και όσοι δεν ασχολούνται καν. θα σε τσουβαλιάσω με αυτούς; όχι.
σκέψου λοιπόν κι εσύ προς τα πάνω κατά τον ίδιο τρόπο, σκέψου τους πλουσιότερους από σένα με την ίδια λογική.
και δεν μπορείς να μοιράσεις χρήμα χωρίς να κάνεις κακό. άλλο αυτό μέγα ζήτημα. δεν μπορείς να βγεις σε φτωχογειτονιές και να κάνεις κόσμο πλουσιο γιατί θα ΛΑΛΗΣΟΥΝ τόσο απλό. μπορείς όμως να τους δώσεις σίγουρη δουλειά μπορείς να τους δώσεις δάνεια με έντιμο τρόπο όχι τοκογλυφικά.
οι πλούσιοι που έχουν φωτεινό βλέμμα κι αγαπούν τον συνάνθρωπο μάχονται κι αυτοί. ναι τα βάζουν με την εξουσία είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. πως; με την επιχειρηματική τους δράση και την αφανή φιλανθρωπία τους.
δεν είναι όλοι έτσι, όμως αν όχι οι μισοί τότε κάτι που πλησιάζει το μισο πληθυσμό πλουσίων επί γης έχουν κάνει κάτι καλό που αλάφρωσε φτωχούς και κατατρεγμένους.
φυσικά η ζωή ενός φτωχού είναι πιο ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις, κυρίως πνευματικού τύπου.
όσον αφορά τα έξοδα
σόρρυ, όταν κάποιος πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ για τις επιχειρήσεις του όταν του στερούν πολλές φοροαπαλλαγές ενώ με την επιχειρηματικότητα του δημιουργεί θέσεις εργασίας και έτσι μπορούν και ζουν φτωχότεροι του, δεν είναι οι λογαριασμοί που ξέρουμε όλοι. κι ένας πλούσιος αν είναι δραστήριος χρειάζεται χρήμα. δεν μιλάμε για εισοδηματίες εδώ, που ακόμα κι αυτοί όμως πάλι ίσως κάνουν φιλανθρωπίες.
σόρρυ που θα στο πω, αλλα μυρίζει δημόσιο η απάντησή σου.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
κάποτε είχα γράψει μια παραβολή εξαιτίας σου και στην είχα αφιερώσει δεν ξέρω αν την διάβασες ποτέ. περί πλουσίων και φτωχών.
αν και φτωχιά δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα στον πλούτο όσον αφορά στην πνευματική μου εξέλιξη, μάλλον θα μπατάλευα με το καλημέρα σ' αυτή τη ζωή ή ενσάρκωση, πιστεύω στο εξής, η ζωή είναι δίκαιη με το να είναι άδικη με όλους. αυτό το περίεργο ζύγι της ισοζυγίζει τα πάντα και τους πάντες.
δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν που γεννήθηκε στα πλούτη εμείς οι φτωχοί ούτε οι πλούσιοι έναν που γεννήθηκε φτωχός και παρέμεινε φτωχός. υπάρχουν φτωχοί με φωτεινό βλέμμα και πλούσιοι επίσης, τι σημαίνει αυτό; το χρήμα και τους δύο δεν τους μαγάρισε την ψυχή είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τροπο.
όταν λέμε πλούσιους φανταζόμαστε μεγιστάνες τιτάνες του χρήματος και του χρυσού σαν τους ροθτσάιλντ και ενοχοποιούμε τους πλούσιους γιατί κάποιοι όντως κάνουν κακό στους ανθρώπους.
οι πλούσιοι όμως τα βάζουν με την εξουσία άπειρες φορές περισσότερο απ' ό,τι οι φτωχοί που μόνο η πείνα τους οδηγεί σε επανάσταση. οι πλούσιοι προσπαθούν να επιβιώσουν επίσης από τα αρπαχτικά τα υπερπλούσια καθάρματα, γιατί ξέρουν πως ο πλούτος που δεν τους ανήκει μπορεί να βοηθήσει κόσμο και πάντα προσπαθούν να καταστρέψουν τους μικροπλούσιους.
δεν παλεύουν αυτοί; βεβαίως και παλεύουν
πχ εγώ σε σχέση με σένα ντοκτορ είμαι φτωχιά, τι σημαίνει για μένα πλούτος; όλη η άνεση που έχεις γιατί στα μάτια μου αυτό που ζεις εσύ είναι γκαραντί άνεση. στα μάτια κάποιου πλουσιότερου από σένα όχι. βλέπω όμως πως αν και πλουσιότερη από μένα με καριέρα σπίτι δικό σου αυτοκίνητο οικονομίες μάχεσαι για τα ίδια περίπου που μάχομαι κι εγώ. άλλοι στην ίδια θέση με σένα το ίδιο, ενώ υπάρχουν και όσοι δεν ασχολούνται καν. θα σε τσουβαλιάσω με αυτούς; όχι.
σκέψου λοιπόν κι εσύ προς τα πάνω κατά τον ίδιο τρόπο, σκέψου τους πλουσιότερους από σένα με την ίδια λογική.
και δεν μπορείς να μοιράσεις χρήμα χωρίς να κάνεις κακό. άλλο αυτό μέγα ζήτημα. δεν μπορείς να βγεις σε φτωχογειτονιές και να κάνεις κόσμο πλουσιο γιατί θα ΛΑΛΗΣΟΥΝ τόσο απλό. μπορείς όμως να τους δώσεις σίγουρη δουλειά μπορείς να τους δώσεις δάνεια με έντιμο τρόπο όχι τοκογλυφικά.
οι πλούσιοι που έχουν φωτεινό βλέμμα κι αγαπούν τον συνάνθρωπο μάχονται κι αυτοί. ναι τα βάζουν με την εξουσία είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. πως; με την επιχειρηματική τους δράση και την αφανή φιλανθρωπία τους.
δεν είναι όλοι έτσι, όμως αν όχι οι μισοί τότε κάτι που πλησιάζει το μισο πληθυσμό πλουσίων επί γης έχουν κάνει κάτι καλό που αλάφρωσε φτωχούς και κατατρεγμένους.
φυσικά η ζωή ενός φτωχού είναι πιο ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις, κυρίως πνευματικού τύπου.
όσον αφορά τα έξοδα
σόρρυ, όταν κάποιος πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ για τις επιχειρήσεις του όταν του στερούν πολλές φοροαπαλλαγές ενώ με την επιχειρηματικότητα του δημιουργεί θέσεις εργασίας και έτσι μπορούν και ζουν φτωχότεροι του, δεν είναι οι λογαριασμοί που ξέρουμε όλοι. κι ένας πλούσιος αν είναι δραστήριος χρειάζεται χρήμα. δεν μιλάμε για εισοδηματίες εδώ, που ακόμα κι αυτοί όμως πάλι ίσως κάνουν φιλανθρωπίες.
σόρρυ που θα στο πω, αλλα μυρίζει δημόσιο η απάντησή σου.
Μηπως εισαι προκατυλημενη με τον ορο δημοσιο και επηρεασμενη απο αυτο, εδωσες αυτη σου την απαντηση .....λεω εγω τωρα.
Μα είπαμε να μην κρίνουμε τους άλλους ως πλούσιους ή φτωχούς με βάση το δικό μας στατους που και αυτό είναι ρευστό και αύριο μπορεί να ανατραπεί.
Εγώ δεν θεωρώ πλούσιο ούτε και αυτόν που έχει κάποια σχετικά μεγάλη περιουσία και τώρα με τα χαράτσια και τους φόρους τη χάνει ούτε και τον επιχειρηματία που απασχολεί 5-6 εργαζόμενους. Όλοι βλάπτονται από αυτό το σύστημα και τη σημερινή κατάσταση και όλοι δέχονται πόλεμο.
Δεν με ενδιαφέρει καν ο πλούτος του άλλου τι έχει παραπάνω από εμένα.
Ούτε καν η "Τσοχατζοπουλιάδα" που μας πλάσαραν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Ζούσε στη χλιδή και είπαν ότι τα έφαγε και να τον τιμωρήσαμε και εσείς μαλάκες αφού χαρήκατε για την τιμωρία του αυτού και της κυράς του βάλτε το χέρι στην τσέπη για άλλη μια φορά.
Η λογική του ότι βρεθήκαμε στην κατάσταση αυτή επειδή τα έφαγε ο Τσοχατζόπουλος ή κάποιοι άλλοι και ποιοί τα φάγανε είναι παιδαριώδης και είναι και αυτή μια προπαγάνδα για να χαιρόμαστε με την τιμωρία κάποιων "καμμένων χαρτιών" του συστήματος που τους θυσιάζουν σαν την Ιφιγένεια για να μη διαμαρτυρόμαστε. Δεν παίρνω το μέρος του Τσοχατζόπουλου αλλά η όλη Τσοχαντζοπουλιάδα και ο τρόπος που προβάλλεται για αποπροσανατολισμό μου φέρνει ανακατωσούρα. Αυτά τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και πολλά χρόνια και τώρα ήρθε το "πλήρωμα του χρόνου". Έγινε μαγείρεμα στοιχείων, λογιστικών εγγραφών, και ακόμα και αυτή η δόση είναι απλά μία λογιστική εγγραφή.
Δεν με ενδιαφέρει τι έχει κάποιος και αν περνάει καλύτερα από μένα.
Περισσότερο με ενδιαφέρει αυτός που με τις πράξεις του δρα εις βάρος του λαού.
Όσοι κερδίζουν χρήματα για να χειραγωγήσουν το λαό.
Οι ενεχυροδανειστές, που παίρνουν τα χρυσαφικά του κόσμου για ένα κομμάτι ψωμί εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους.
Τα κοράκια που χτυπάνε σπίτια στους πλειστηριασμούς για ψίχουλα.
Αυτός είναι ο Καπιταλισμός.
Και ακόμα και αν κάποιος πολύ πλούσιος χάσει την περιουσία του δεν θα χαρώ. Αφού αυτά που χάνει δεν θα πάνε σε κάποιους φτωχούς αλλά σε κάποιους ακόμα πιό πλούσιους από αυτόν.
Το θέμα είναι να ξέρουμε τους μηχανισμούς του συστήματος που μας τρώει τη ζωή για να το ανατρέψουμε ή να του κόψουμε τη φόρα τουλάχιστον. Αν μισώ κάποιον που έχει περισσότερα μπαίνω στη λογική του διαίρει και βασίλευε και ρίχνω νερό στο μύλο του συστήματος
αντίθετα, έχω υπερασπιστεί ως κόρη δημοσιου υπάλληλου το δημόσιο, πατέρα που του χρωστάμε όλοι πολλά όπως και όσοι κάνουν τις ίδιες επικίνδυνες για την υγεία τους δουλειές σε νευραλγικά πόστα του δημοσίου (ο πατέρας μου φόρτωνε πχ πυρομαχικά με το κλαρκ και έμπαινε σε αποθήκες που μάλλον είναι ό,τι πιο επικινδυνο να μπει ενα άτομο με το σήμα της ραδιενέργειας) κι είναι πολλοί άλλοι και άλλες που επίσης έθεταν και θέτουν τον εαυτό τους σε πολλούς κινδύνους και ξέρω τι θα πει δημόσιο δεν είναι μόνο η καρέκλα αλλά ούτε κι αυτήν την ενοχοποιώ γιατί είναι εξουθενωτική πολλές φορές περισσότερο από ότι να είσαι υπάλληλος γραφείου σε εταιρεία και να το ξύνεις.
αυτό που βγάζει η ντοκτορ είναι άλλο. έχει σχέση με το αριστερο δημοσιουπαλληλίκι. υπάρχει και το πράσινο και το μπλε.
δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο από το άλλο.
doctormarkon έγραψε:Μα είπαμε να μην κρίνουμε τους άλλους ως πλούσιους ή φτωχούς με βάση το δικό μας στατους που και αυτό είναι ρευστό και αύριο μπορεί να ανατραπεί.
Εγώ δεν θεωρώ πλούσιο ούτε και αυτόν που έχει κάποια σχετικά μεγάλη περιουσία και τώρα με τα χαράτσια και τους φόρους τη χάνει ούτε και τον επιχειρηματία που απασχολεί 5-6 εργαζόμενους. Όλοι βλάπτονται από αυτό το σύστημα και τη σημερινή κατάσταση και όλοι δέχονται πόλεμο.
Δεν με ενδιαφέρει καν ο πλούτος του άλλου τι έχει παραπάνω από εμένα.
Ούτε καν η "Τσοχατζοπουλιάδα" που μας πλάσαραν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Ζούσε στη χλιδή και είπαν ότι τα έφαγε και να τον τιμωρήσαμε και εσείς μαλάκες αφού χαρήκατε για την τιμωρία του αυτού και της κυράς του βάλτε το χέρι στην τσέπη για άλλη μια φορά.
Η λογική του ότι βρεθήκαμε στην κατάσταση αυτή επειδή τα έφαγε ο Τσοχατζόπουλος ή κάποιοι άλλοι και ποιοί τα φάγανε είναι παιδαριώδης και είναι και αυτή μια προπαγάνδα για να χαιρόμαστε με την τιμωρία κάποιων "καμμένων χαρτιών" του συστήματος που τους θυσιάζουν σαν την Ιφιγένεια για να μη διαμαρτυρόμαστε. Δεν παίρνω το μέρος του Τσοχατζόπουλου αλλά η όλη Τσοχαντζοπουλιάδα και ο τρόπος που προβάλλεται για αποπροσανατολισμό μου φέρνει ανακατωσούρα. Αυτά τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και πολλά χρόνια και τώρα ήρθε το "πλήρωμα του χρόνου". Έγινε μαγείρεμα στοιχείων, λογιστικών εγγραφών, και ακόμα και αυτή η δόση είναι απλά μία λογιστική εγγραφή.
Δεν με ενδιαφέρει τι έχει κάποιος και αν περνάει καλύτερα από μένα.
Περισσότερο με ενδιαφέρει αυτός που με τις πράξεις του δρα εις βάρος του λαού.
Όσοι κερδίζουν χρήματα για να χειραγωγήσουν το λαό.
Οι ενεχυροδανειστές, που παίρνουν τα χρυσαφικά του κόσμου για ένα κομμάτι ψωμί εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους.
Τα κοράκια που χτυπάνε σπίτια στους πλειστηριασμούς για ψίχουλα.
Αυτός είναι ο Καπιταλισμός.
Και ακόμα και αν κάποιος πολύ πλούσιος χάσει την περιουσία του δεν θα χαρώ. Αφού αυτά που χάνει δεν θα πάνε σε κάποιους φτωχούς αλλά σε κάποιους ακόμα πιό πλούσιους από αυτόν.
Το θέμα είναι να ξέρουμε τους μηχανισμούς του συστήματος που μας τρώει τη ζωή για να το ανατρέψουμε ή να του κόψουμε τη φόρα τουλάχιστον. Αν μισώ κάποιον που έχει περισσότερα μπαίνω στη λογική του διαίρει και βασίλευε και ρίχνω νερό στο μύλο του συστήματος
είσαι αόριστη Ντοκτορ, το κράτος πρέπει να ξηλωθεί και χωρίς κράτος ο κομμουνισμός δεν υπάρχει. είμαστε πλέον εκ διαμέτρου αντίθετες. είμαι κατά του οποιουδήποτε κράτους. καπιταλιστικού σοσιαλιστικού ή κομμουνιστικού. απαύτωσαν την δημοκρατία. το δημόσιο δεν πρέπει να είναι "κράτος". και σταματώ εδώ γιατί ξεφυγαμε από το θέμα. όποιος θέλει έρχεται στο νήμα μου να πει να συμπληρώσει ή θα του απαντήσω εκει με παράθεση.
Πέγκυ με κάλυψες ως προς το εκκρεμές αλλά το θέμα των εγώ που είναι πολλά δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα ή να το κάνεις λίγο πιό λιανά γιατί δεν καταλαβαίνω.
Δεν βγήκες καθόλου εκτός θέματος γιατί το θέμα είναι αρκετά πλατύ και χωράει πολλά. Και κυρίως πως επηρεάζει τη σκέψη μας η κατάσταση που περνάμε. Και πως αλλάζοντας τη σκέψη μας μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και να μη μας πάρει από κάτω.
Η Νικολέττα έθεσε ένα θέμα "φιλανθρωπίας" πλουσίων που θέλει κάποια συζήτηση ως προς την κατεύθυνση που έχει αυτή η φιλανθρωπία. Και εσύ Πέγκυ έθεσες το θέμα αγάπη με το ξεκαθάρισμα ότι μέσα στο αγαπησιάρικο χωράφι υπάρχουν και αγαπησιάρικες τσουκνίδες.
Δεν μπορώ να αγαπήσω τους Ροκφέλερ, τους Ροθτσιλντ και το Σορρος, ούτε το ΓΑΠ και τον Μπόμπολα όταν θέλει να κάνει τη χώρα μας χωματερή.
Αλλά και σε προσωπικό ή κοινωνικό επίπεδο είναι πολύ σωστή η φράση του Κιμπλινγκ "Όλο τον κόσμο να αγαπάς αλλά ποτέ παρα πολύ κανέναν" Το ποίημα αυτό το ΑΝ είναι κορυφαίο γεμάτο από νοήματα.
ντοκτορ ,γενικα απο λογια ,λογια ειμαστε πουχτισμενοι δεν παιρνει αλλο το ποτυρι .........μονο με πραξεις πλεον τα λογια ειναι λογια και παραμενουν λογια
Τι να γίνει Στηβ οι πορείες είναι στο δρόμο. Τρίτη Τετάρτη και πάλι στο δρόμο. Όλοι στο δρόμο για μία ακόμα φορά. Ίσως η 50η φορά τα τελευταία χρόνια
Ίσως χρειάζεται και κάτι άλλο πέρα από τους παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης των πραγμάτων.
Για να βρούμε τρόπους πρέπει να μάθουμε τι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν.
Αυτό διαφαίνεται μέσα από δηλώσεις που σκόπιμα ξεφεύγουν, πίσω από τα λόγια που λένε οι ....δημοσιοκάφροι με διαστρέβλωση εννοιών αλλά και μέσα από κινήσεις που ήδη έχουν γίνει.
Όπως για παράδειγμα ο Καλλικράτης και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που μπορεί να μεταλλαχτούν σε Ειδικές οικονομικές ζώνες = Ιδιωτικές περιοχές = διάλυση του Ελληνικού Κράτους κατακερματισμός σε φέουδα και μετατροπή τους σε Μπομπολιστάν, Αλαφουζιστάν, Βαρδινογιαννιστάν και δε συμμαζεύεται.
Το τι έχουν στο μυαλό τους δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας. Όλα εξαρτώνται από εμάς και τις πράξεις όπως λες. Στην Κερατέα σταμάτησαν τη λειτουργία χωματερής, στη Χαλκιδική γίνεται ένας κανονικός πόλεμος για να σώσουν το δάσος τους και μάλιστα με πολλούς τραυματίες. Αλλά αυτά δεν τα μαθαίνουμε.
Στους χώρους δουλειάς γίνεται αγώνας και πολλοί από τους αγώνες έχουν κερδηθεί όπως π.χ στον κλάδο τροφίμων στη βιομηχανία δεν μειώθηκαν οι μισθοί ούτε ένα ευρώ.
aftokaitoallo έγραψε:αυτό που βγάζει η ντοκτορ είναι άλλο. έχει σχέση με το αριστερο δημοσιουπαλληλίκι. υπάρχει και το πράσινο και το μπλε.
δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο από το άλλο.
κάνεις το λάθος να μιλάς προσωπικά για μένα με βάση αυτά που έχω πει κατά καιρούς όπως π.χ ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος, ΚΚΕ κλπ.
Δεν θα μπω στο τρυπάκι και στο κουτάκι να μιλήσω εδώ ούτε για τους δημοσίους υπαλλήλους ούτε για το ΚΚΕ γιατί δεν είναι επί του θέματος. Και φυσικά δεν θέλω να βάλω σαν σημείο αναφοράς τον εαυτό μου αλλά ούτε και κάποιον άλλο με βάση αυτά που έχει πει κατά καιρούς σε άλλα τόπικ.
aftokaitoallo έγραψε:είσαι αόριστη Ντοκτορ, το κράτος πρέπει να ξηλωθεί και χωρίς κράτος ο κομμουνισμός δεν υπάρχει. είμαστε πλέον εκ διαμέτρου αντίθετες. είμαι κατά του οποιουδήποτε κράτους. καπιταλιστικού σοσιαλιστικού ή κομμουνιστικού.
Αν εννοείς αναρχική κοινωνία ή κοινότητες τύπου Μαριναλέντα θα συμφωνήσω μαζί σου και υπάρχει πολύ βιβλιογραφία που αναφέρεται σε τέτοια παραδείγματα για το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Αλλά όταν λες ότι είσαι κατά του Κράτους κάτι που ακούγεται συχνά τελευταία μπορεί κάποιοι να το εκλαβουν και σαν ιδιωτικοποίηση περιοχών και ιδιωτική διοίκηση με σκοπό το κέρδος του Μπόμπολα και της παρέας του.
Και δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά κάτι που ήδη έχει γίνει σε αρκετές χώρες.
Εκεί που πατάει ποδάρι το ΔΝΤ οι χώρες μετατρέπονται σε "σκουπιδότοπους" γιατί η ταφή αποβλήτων ξένων χωρών σε μία χώρα που σκόπιμα υποβαθμίζεται για το λόγο αυτό βγάζει τρελά λεφτά.
Θα πουν για "ανάπτυξη" αλλά κανένας επιχειρηματίας δεν θα τολμήσει να κάνει σοβαρή επένδυση σε ένα ασταθές περιβάλλον τόσο στο εσωτερικό όσο και γεωπολιτικά όσο χαμηλά μεροκάματα και αν έχει. Οι αναπτυξιακές επενδύσεις είναι σε σκουπίδια και χωματερές αφού στις "καθώς πρέπει χώρες" δεν θέλουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους. Επενδύσεις της αρπαχτής λοιπόν θέλουν για πολύ γρήγορο κέρδος και να τα παρατήσουν και να φύγουν αφήνοντας σιντρίμια
Nτοκτορ, αν δεχτουμε οτι σχεδιαζουν την χωματεροποιηση κρατων οπουδηποτε εχει πατησει το βαρυ ποδι του δ.ν.τ.
μπαινω σε δευτερες σκεψεις. Η Ελλαδα ας πουμε ηταν ανεκαθεν γνωστη για την φυσικη γεωγραφικη ομορφια της και τον τουρισμο
ως συνεπεια αυτης.
Τωρα θα μας τεμαχισουν σε ακομα περισσοτερα κομματια; Εδω ο ακριβος τουρισμος για τους ματσωμενους,
εκει τα φτηνα εργατικα-τα εργοστασια και παραδιπλα το θαψιμο των αποβλητων;
Αν ειναι ετσι, βλεπω να την γλιτωνουν οι παραθαλασσιες περιοχες με ηδη οργανωμενες εγκαταστασεις τουρισμου
και να την πατανε περιοχες της ενδοχωρας, που ακομα δεν εχουν αναπτυχθει σε κατι.
Κοινως, εδω που βρισκομαι, την πάτησα, μιας και ειναι απο τις λιγοτερο αναπτυγμενες, τι καλυτερη
ευκαιρια για τριτοκοσμοποιηση; Ετοιμοι ειμαστε, η ταμπελα λειπει.
Για τις αντιδρασεις στην Σκουριες, καπου ειχα πετυχει ενα μπλογκ οπου ειχε βαλει και βιντεο
με συγκρουσεις κατοικων/αστυνομικων, ομως δεν το κοινοποιησα πουθενα, αν και το ηθελα
επειδη ηδη αρχιζω να το ξανασκεφτομαι τι θα ηθελαν να κανουν με οσους αντιστεκονται στο συστημα,
ακομα και μεσω fb και αλλων παρομοιων.
**Έχεις τα πινέλα,έχεις ταχρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Και έτσι ακριβώς καταφέρνουν να μας κάνουν χίλια κομμάτια για να μας βιάζουν καθημερινά. Αυτή τη λογική του "σε βάζω απέναντί μου" μόνο και μόνο γιατί έχουμε διαφορετική άποψη για το τι εστί κράτος κι αν το χρειαζόμαστε πχ, δεν το καταλαβαίνω. Ποιος κερδίζει απ' αυτό, έχουμε καταλάβει;
Τέλος πάντων... eva luna, είναι γνωστά τα σχέδιά τους για την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Ο κατακερματισμός της χώρας σε τουριστικές περιοχές υψηλής ποιότητας και χαμηλές περιοχές εργατικού δυναμικού, τύπου ορυχείων της Αφρικής πχ, έναν ρόλο που θα αναλάβουν και οι αγρότες, που τον έχουν ήδη αναλάβει δηλαδή, αλλά όχι ακόμα τόσο δουλοπαροικά όσο τους το ετοιμάζουν! Δυστυχώς οι χώρες με πλούσια γη και ορυκτό πλούτο είναι καταδικασμένες όσο υπάρχουν αρπακτικά, κι όσο υπάρχουν πρόθυμα θύματα που μπαίνουν σχεδόν βλακωδώς στα νύχια τους!
Τέλος πάντων... και πάλι. Δοκτορέσσα μου, δεν ξέρω τι παράδειγμα να σου δώσω. Για το τι είναι το εγώ; Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω με σχετικά λίγα λόγια, χωρίς να κουράσω κι εσένα κι όποιον άλλον μας διαβάσει, αλλά θα το παλέψω.
Ένα παράδειγμα: Θα χρησιμοποιήσω το δικό σου, με τους φίλους σου που τσακώθηκαν. Δεν ξέρω ποια εγώ λειτούργησαν και τσακώθηκαν, γιατί συνήθως σε θέματα που βγαίνει θυμός/τσακωμοί τρέφονται τουλάχιστον δύο εγώ μαζί. Ένα ο θυμός κι ένα που κρύβεται πίσω από τον θυμό, γιατί τα εγώ μας συνεργάζονται μια χαρά κια μεταξύ τους και με τα εγώ των αλλων. Πώς το κάνουν αυτό; Μέσω της σύνδεσής τους στο συλλογικό ασυνείδητο, που είναι και ο χώρος που ζουν. Εκεί στο αστρικό, στην περιοχή του συλλογικού ασυνείδητου, τα εγώ όλων έχουν φτιάξει έναν κόσμο, ο οποίος εκδηλώνεται ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με την δική τους βούληση, στον φυσικό κόσμο. Και κάθε νέα σκεπτομορφή που δημιουργούμε, μεγαλώνει και εκπαιδεύεται μέσα από την εμπειρία του σε ΕΚΕΙΝΟΝ τον κόσμο των Εγώ... Πολύ δύσκολο να ξεφύγει καποιος λοιπόν όταν είναι γεμάτος εγώ κι όταν ζει ασυνείδητα.
Το λοιπόν, ειπε μια κουβέντα ο φίλος σου, και το εγώ της φίλης σου αυτόματα είδε την ευκαιρία να ταϊστεί. Πώς θα ταϊστεί; Μέσω της ενέργειας των συναισθημάτων που είναι και η βασική τροφή των εγώ. Τα συναισθήματα είναι μια πραγματική ενέργεια που μπορεί να κινήσει βουνά και να αλλάξει σύμπαντα, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, και αν ήταν ελεύθερη και μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε συνειδητά, ως μέρος της Συνείδησής μας δηλαδή, κι όχι όπως είναι τώρα...χωνεμένη τροφή στα στομάχια των Εγώ μας, θα αναγνωρίζαμε την δύναμή τους. Το εγώ του θυμού λοιπόν του φίλου σου τον βάζει και χρησιμοποιεί λέξεις που δημιουργούν εικόνες που έχει πληροφορηθεί μέσω του συλλογικού ασυνείδητου ότι επηρεάζουν τους ανθρώπους ή ΕΙΔΙΚΑ τους ανθρώπους που είναι δίπλα του εκείνη τη στιγμή, και από τους οποίους μπορεί να τραφεί άμεσα. Εν μέρει η επιστήμη έχει αποδείξει ότι μπορούμε να λαμβάνουμε ασυνείδητα πληροφορίες για την ψυχολογία των γύρω μας, ακόμα και για τη ζωή τους, μέσω της ασυνείδητης και πάλι παρακολούθησης και εστίασής μας σε σημάδια και σύμβολα όπως το βλέμμα, οι κινήσεις του άλλου, ακόμα και οι μία ή δύο κουβέντες που θα πουν. Ξέρεις πώς ερμηνεύεται αυτό πραγματικά; Τα εγώ μας μπορούν να αναγνωρίσουν άλλα εγώ, μέσω συμβολισμών που εκφράζονται υποσυνείδητα, δηλαδή μέσω του συλλογικού ασυνείδητου, από τις κινήσεις, το βλέμμα κλπ. Κι εμείς τους κάνουμε τα τερτίπια. Αφηνόμαστε έρμαια των συναισθημάτων μας, τα οποία επιτρέπουμε να "ξεσπάσουν", αφήνουμε δηλαδή την ενέργειά τους να εκδηλωθεί στο φυσικό με φωνές, κλάμματα, σύγχιση και άγχος, ακόμα και ξύλο, και χίλιες δύο άλλες ΠΡΑΞΕΙΣ πλέον, γιατί ό,τι εκδηλώνεται είναι πράξη, αντί να στρέψουμε αυτή την ενέργεια προς τα μέσα, στην καρδιά και στον νου μας, για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα αυτού που βιώνουμε. Δημιουργώντας ένταση συναισθηματική στη φίλη σου, το εγώ του φίλου σου έκανε μια εξυπηρέτηση στο εγώ της φίλης σου και το βοήθησε να τραφεί, κι εκείνο με τη σειρά του εξυπηρέτησε το εγώ του φίλου σου και το βοήθησε να τραφεί κι εκείνο. Αλλά εσύ προφανώς δεν είχες ένα εγώ θυμού ίδιο με το δικό τους -μπορεί να μην έχεις και καθόλου, δεν ξέρω- και το δικό σου εγώ λοιπόν δεν τρέφεται με τις κοινές λέξεις που κυκλοφορούν στο συλλογικό ασυνείδητο, αλλά πιθανά χρειάζεται άλλο τρόπο, ή τρέφεται υπόγεια με άλλους τρόπους γιατί έτσι έχει μάθει να τρέφεται συνέχεια και σταθερά ας πούμε.
Δηλαδή, κάποιος που ξεσπάει στα καλά καθούμενα έχει ένα απαίδευτο εγώ θυμού, πολύ δυνατό, αλλά τελείως χαζό ή τελείως θρασύ, γιατί προφανώς δεν φοβάται να εκδηλωθεί, άρα ή δεν νιώθει απειλημένο (ο κάτοχός του δεν προσπαθεί ποτέ να το συγκρατήσει, το αφήνει να τρέφεται) ή είναι τόσο αδηφάγο που δεν το νοιάζει τι θα κάνει ο κάτοχός του, ή έχει ανοίξει πόλεμο με τον κάτοχό του και προσπαθεί να δείξει τη δύναμή του (αυτό συμβαίνει συνήθως με όσους αποφασίζουν σοβαρά να εργαστούν με τα εγώ τους, οπότε και ξυπνάνε εγώ που δεν ήξεραν καν ότι έχουν, ή αυτά που είχαν και νόμιζαν ότι είναι ήπια, ανακαλύπτουν πως είναι πανίσχυρα). Αντίθετα υπάρχουν εγώ που έχουν εκπαιδευτεί στη διάρκεια της ζωής τους, να μην εκδηλώνονται φανερά, γιατί ανακάλυψαν πως τρέφονται πιο σταθερά και ακίνδυνα μέσω άλλων εγώ. Πχ ένας καλόγερος, που ο καλόγερος υποτίθεται δουλεύει με τον κακό εαυτό του, δε θα επιτρέψει ας πούμε εύκολα ένα ξέσπασμα. Αν έχει ήδη ένα ισχυρό εγώ θυμού, αυτό θα κρυφτεί, και θα εκδηλώνεται πχ μέσω της ενοχής που θα δημιουργεί στον καλόγερο για το ότι δεν είναι ακόμα τέλειος μπροστά στα μάτια του Θεού ή μέσω του φόβου για τον κακό εαυτό του που προσπαθεί να ελέγξει, ή ακόμα μέσω της απέχθειας για τον "εχθρό" του, τον διάβολο. Μέσα στην ενοχή κρύβεται ΠΑΝΤΑ θυμός... Και μέσα στον φόβο το ίδιο. Και μέσα στην απέχθεια ... φυσικά. Ο καλόγερος θα το ρίξει στην προσευχή για να εξιλεωθεί, ή απλά θα κρίνει μονίμως τους κακούς και τον κακό διάβολο, και μέσω του πόνου της "εξιλέωσης" ας πούμε, που θα νομίζει ο καλόγερος ως κάτι καλό, γιατί έτσι του έμαθε η εκκλησία, θα τρέφονται δύο εγώ, πχ της ενοχής και του θυμού.
Αν τα δει κάποιος στο αστρικό, έχουν μορφές ανθρώπων ή ζώων, ανάλογα με το πόσο απαίδευτα ή εκλεπτυσμένα είναι. Ζουν κανονικότατες ζωές και κάποια ξέρουν πολύ καλά ότι είναι μέρος μιας οντότητας που λέγεται άνθρωπος (συνήθως αυτά είναι τα πιο παλιά μας εγώ, αυτά που κουβαλάμε από άλλες υπάρξεις), ενώ υπάρχουν και τα πιο πρόσφατα, αυτής της ύπαρξης, που νομίζουν πως είναι αυτούσιες οντότητες και είναι να τα λυπάσαι... Το μόνο που θέλουν είναι να επιβιώσουν και κάποια ζητάνε ακόμα και την "αγάπη" του κατόχου τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τον σκοτώσουν. Δεν υπάρχει αγάπη πραγματική στα εγώ, γι' αυτό και δεν υπάρχει αγάπη πραγματική ανάμεσα στους ανθρώπους, μόνο ΕΚΛΑΜΨΕΙΣ της ή ΥΠΟΨΙΕΣ αγάπης. Όμως όπως στην φύση και στην ζωή δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεις να σε σκοτώνουν, γιατί η ζωή είναι ένα δώρο που πρέπει να το τιμάς, έτσι και στην εσωτερική ζωή είναι βλάσφημο για την Δημιουργία να επιτρέπεις να σε τρώνε παράσιτα, τα οποία μάλιστα δημιουργείς εσύ ο ίδιος! Και τα οποία παράσιτα επειδή ακριβώς τρέφονται με τόσο ισχυρή δημιουργική τροφή, έχουν αποκτήσει τη δύναμη να δημιουργούν και να καταστρέφουν κόσμους! Κάποιο ηλίθιο αυτοκαταστροφικό εγώ θα μπορούσε κάλλιστα πχ να πατήσει το κουμπί μιας πυρηνικής βόμβας, ένα άλλο αποφάσισε κάποτε να παίξει το παιχνίδι με τους δίδυμους πύργους. Ένα άλλο χαιρόταν σαν μικρό παιδί όταν έβλεπε τις βόμβες να πέφτουν στο Ιράκ και να σκοτώνουν αθώους. Όλα αυτά είναι εκδηλώσεις των εγώ. Όλα αυτά δεν είναι πράγματα που θα επέτρεπε το Είναι, η Ψυχή ενός ανθρώπου, που είναι πάντα υπέρ της Δημιουργίας και της Ζωής και της Ισορροπίας!
είμαι εκ διαμέτρου αντίθετη με την κρατική κοινωνία δεν θα είμαι με την Ντοκτορ; περισσότερα αργότερα ή αύριο στο νήμα μου για να μην πλατιάσω εκτός θέματος εδώ.
επίσης απάντηση στην Ντοκτορ σε αυτά που είπε για τρυπάκι εκει. γιατί εδώ δεν είναι κατάλληλο τοπικ.
Γράψατε πολλά όσο έλειπα...
Μπράβο σας για τον γόνιμο διάλογο που αναπτύξατε!
Θα με συγχωρήσετε που θα πάω πίσω στην 10η σελίδα, αλλά έχω κάποια θεματάκια που θέλω να πραγματευτώ ξανά, διότι απάντησα σ'αυτά μάλλον βιαστικά, μέσα στη δίνη των τρεχαλητών στη βδομάδα που μας πέρασε.
Εστιάζω (αρχικά) στην Πέγκι μας:
κι εδώ και τα τόνιζα με έμφαση τότε, που όλοι περίμεναν μια μαζική αφύπνιση και ότι όλοι θα τραγουδάμε αγκαλιά στους δρόμους
Το'χεις ξαναπεί αυτό και πρέπει να σταθώ, γιατί με τσιγκλάει... Μήπως μπερδεύεις τον ΙΔΕΟτοπο με κάποιον άλλον φιλενάδα; Ποιος είχε τέτοιο προσδοκώμενο; Δε θυμάμαι ΚΑΝΕΝΑΝ στα ΙΔΕΟ τουλάχιστον να λέει-περιμένει κάτι τέτοιο. 'Ασε τα προβατάκια που τραβάνε διάφορες αρνήσεις (κι έχω δει πολλά τέτοια) και φέρονται/άγονται σαν γκαγκά παιδιά χαρά γεμάτα, σε άλλα μπλογκς/σάιτς... Επειδή δεν έχω λείψει ούτε μια μέρα απ'τα ΙΔΕΟ όπως καταλαβαίνεις, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι εδώ μέσα, δεν εκφράστηκε ποτέ (και δεν παίζει φυσικά ούτε και τώρα) τέτοια ανεπαρκής λογική.
Είναι άλλο πράγμα η ολοένα και αυξανόμενη αφύπνιση (που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προκυπτει, γι'αυτό κι οι επιθέσεις των σκοτεινών έχουν ενταθεί τόσο), κι άλλο η ΠΛΗΡΗΣ αφυπνιση σε καθοριστικά κρίσιμη μάζα. Ακομα κι αν υπάρχει (ή επίκειται) πλήρης αφύπνιση και τέτοια διεύρυνση της συνειδητότητας σε μια κρίσιμη μάζα, θα'ταν ηλίθιο κανείς να πιστέψει ή να ισχυριστεί πως όλη η ανθρωπότητα θα'βγαινε στους δρόμους σε πλήρη σύμπνοια-ενωμένοι, με χαρές, τραγούδια, πανηγύρια... Έχουμε πολλά ψωμιά να φάμε ακόμα πριν παίξει κάτι τέτοιο στον πλανήτη και εγώ τουλάχιστον (ρεαλιστικά σκεπτόμενη) ξέρω πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γινει πολύυυυυυυυυυ μετά τον φυσικό μου/μας θάνατο.
θυμάσαι έλεγα ότι θα γίνει ακριβώς το αντίθετο, ότι εκεί που θα περπατάς θα τρελαίνεσαι και θα σκοτώνεις τον διπλανό σου, ακόμα και γονείς τα παιδιά τους. Τέτοιες εικόνες είχα δει, κι όταν είχα ρωτήσει τότε αυτούς που μου τις έδειξαν γιατί θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, δε μου είπαν ότι θα έβαζαν κάποιον ιό οι άλλοι, μου είπαν ότι όσοι δεν είχαν αποκρυσταλλωμένη ψυχή δε θα μπορούσαν να αντέξουν την αλλαγή της συχνότητας και θα κατέρρεε ο δικός τους μηχανισμός δονήσεων, οπότε και θα τρελαίνονταν.
Αν τα είπες όλα αυτά, δεν τα θυμάμαι. (Αυτόν τον καιρό ειδικά, συγχώρα με, αλλά παρακολουθώ εντελώς ελλειμματικά...) Δεν ξέρω πώς τα ειδες, πού τα είδες, ποιοι σου έδειξαν και είπαν τα παραπάνω... Μπορεί πράγματι να παίξουν σε κάποιες (ακραίες) περιπτώσεις τα πράγματα όπως τα λες, δεν είμαι πάνσοφη ούτε παντογνώστης για ν'αποκλείσω κάτι τέτοιο, αλλά έχω μια διαφορετική θεώρηση στην όλη αυτή ιστορία των δονήσεων... (και δεν παίζουν μόνο οι δονήσεις εδώ)
Θεωρώ πως είναι καθοριστικά σημαντική η επιλογή (συνειδητή ή ασυνείδητη- μέσω του ανώτερου εαυτού) του καθένα ατομικά. Υπάρχουν αυτοί που θα ανελιχθούν επιτυχώς, κι αυτοί που θα μείνουν στο τριτοδιάσττο πεδίο όπου θα συνεχίσουν να παίζουν (για αρκετό καιρό ακόμα) οι ψυχονοητικές χειραγωγήσεις/υπνωτίσεις/έλεγχος του νου, (μια τέχνη που έχουν μάθει καλά τα λαμόγια). Αυτοί θα είναι πάρα πολλοί, και δεν πιστεύω πως όλοι θα μουρλαθούν και θα αρχίσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον κλπ. 'Ισως θα το'θελε αυτό η κάστα των σκοτεινών, (για να επαληθευτούν όλα αυτά που τόσο παθιασμένα εσύ η ίδια καταδίκασες στο βιντεο-βδέλυγμα που συζητήσαμε επί μακρόν). ξέρω ότι ελέγχουν μυαλά και μέσω τεχνολογίας για να κατευθυνουν ανθρώπινα ρομπότ (που τους κατάντησαν) να κάνουν μαζικές δολοφονίες κλπ (που αν ήταν δονητικό το θέμα θ'άφηναν αυτό να κάνει τη βρωμοδουλειά τους) , και τελικά ξέρω/νιώθω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, διότι εκτός των σκοτεινών, υπάρχουν και οι εργάτες του φωτός, που κάνουν εντατική δουλειά, η οποία είναι άδικο να υποτιμάται ή/και να μην την υπολογίζουμε.
Οι παράνοιες και οι παρανοϊκές πράξεις, υπήρχαν και θα υπάρχουν για αρκετόν καιρό ακόμα. Είδαμε πριν κάποια χρόνια τον τύπο που αποκεφάλισε τη γυναίκα του, και κυκλοφορούσε στη Σαντορίνη (?- δε θυμάμαι αν ήταν εκεί, έτσι νομίζω), κρατώντας το κεφάλι της... Αποδίδω αυτά τα ψυχομπουκώματα, είτε σε μεμονωμένες καταστάσεις που κάνουν ένα "κρακ" στον ψυχισμό, είτε σε συνάρτηση πολλών παραγόντων (ίσως σ'ένα βαθμο και των ενεργειών που εντείνονται ολοένα και περισσότερο στον πλανήτη) σημαντικό μέρος των οποίων, είναι η εξαθλίωση της ανθρωπότητας- μια σχεδιάρα που φαίνεται (μέχρι τώρα) να τους πηγαίνει καλά.
Θέλω όμως να πιστεύω πως δε θα βιώσουμε σκηνές αποκάλυψης εξ αιτίας της αλλαγής των ενεργειών... (και όπως πολλοι, έτσι κι εγώ, "δουλεύω" με τον δικό μου τρόπο εσωτερικά ΚΑΙ εξωτερικά προς αυτή την κατεύθυνση)
Θεωρώ πως εφόσον κάτι τέτοιο θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, οι "κακοί" δεν είχαν κανένα λόγο να μπουν στον κόπο να δημιουργήσουν ιούς. Είμαι σίγουρη ότι ήξεραν πως έρχεται αυτό το πράγμα. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...
Eμείς μπορούμε να "θεωρούμε" ό,τι θέλουμε, (και αναπόδεικτες θεωρίες αν μας γουστάρει) συμφωνα με το ταξίδι μας. Όλοι το κάνουμε και δεν είναι κακό. Κακό είναι να πιστεύουμε πως αυτό που αποτελεί δική μας θέαση, είναι η μόνη πιθανότητα, η μόνη αλήθεια, το μόνο δυνητικό στον πλανήτη που ζούμε, αυτή την περίεργη εποχή...
Το ότι στεκόμαστε σε μία συγκεκριμένη λογική που μας "κάθεται σωστά", δε σημαινει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε σφαιρική γνώση των δράσεων-προθέσεων-σχεδίων των σκοτεινών κυρίων που κινούν τα νήματα στον πλανήτη ακόμα...
Πριν αποκλείσεις ο,τιδήποτε καλό μου, δες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την τύπισσα, που μου'χει ανοίξει τα γκαβάδια σε πολλά. Είναι φοβερός ο τρόπος που τα λέει μέσα στην οργή της, είναι δυνατή ερευνήτρια και λέει πολλές αλήθειες (κατά τη γνώμη μου πάντα).
Ξέρεις ποιος είναι ο Craig Ventor? Φτιάχνει συνθετική ζωή...
Γιατί τη φτιάχνει; Κατά το "απόλυτον" της λογικής σου (όσοι δεν αντέξουν θα τρελαθούν), δεν θα χρειαζόταν να την φτιάξει, αλλά ο Ομπάμα του δίνει και μετάλλειο για το "θεάρεστο" έργο του. Δες το βίντεο να καταλάβεις τα συνεπακολουθα αυτής της ιστορίας...
Δες και τα λινκς που έχει στην περιγραφή αν θες, όπου έβαλε και αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=fKJueYCbMAw το οποίο ήταν όντως σημαντικό στις σφαιρικές διαπιστώσεις της. (εκείνη το αναλύει καλύτερα στο δικό της)
Κι όταν/αν τα ακούσεις/δεις προσεκτικά, έλα να ξανασυζητήσουμε για το αν υπάρχει πιθανότητα να'χουν δημιουργήσει τέτοιον ιό - παράγωγο του ιου της λύσσας, που παίζει με παραλλαγή του άνθρακα και διαλύει κυριολεκτικά τα μυαλά...
Σταματώ εδώ (εκτός αν τα δεις και επανέλθεις επ'αυτού) για τον ζομποϊό..
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και σίγουρα δεν θέλω να φοβηθεί κανείς. Αυτό στο οποίο θα επιμένω πάντα, είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη και σφαιρικότερη ενημέρωσή μας, γιατί όσα περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο πιο σωστό και το κριτήριό μας.
Δοκτορέσσα, όταν είσαι συντονισμένος με την νέα συχνότητα... δε νιώθεις καμία διαφορά.
Όταν υπόκειται το σώμα μας οποιαδήποτε αλλαγή, το νιώθουμε, και είναι φυσικό. Οσες έχουμε ζήσει εγκυμοσύνες, το ξέρουμε καλά αυτό.
Και το σώμα όλων μας δέχεται ενέργειες/επιδράσεις -που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το δονητικό μας πεδίο- αλλά (αν τα ενδεικτικά που έχω εντοπίσει ισχύουν- και μέχρι στιγμής έχουν επαληθευτεί αρκετά σ'εμένα τουλάχιστον), μεταλλάσσουν την ίδια τη δομή του DNA μας. Δε γίνεται να μην το νιώσουμε και να μην έχουμε κάποιες "παρενέργειες" από αυτό. Το ζητούμενο είναι να έχουμε όσο το δυνατόν ηπιότερα "συμπτώματα" και φρονώ πως οι περισσότεροι το καταφέρνουμε αυτό.
Και έτσι ακριβώς καταφέρνουν να μας κάνουν χίλια κομμάτια για να μας βιάζουν καθημερινά. Αυτή τη λογική του "σε βάζω απέναντί μου" μόνο και μόνο γιατί έχουμε διαφορετική άποψη για το τι εστί κράτος κι αν το χρειαζόμαστε πχ, δεν το καταλαβαίνω. Ποιος κερδίζει απ' αυτό, έχουμε καταλάβει;
Πόσο δίκιο έχεις σ'αυτό... Το επαναλαμβάνω τόσο συχνά που'χω καταντησει μονότονη... Για κάποιο λόγο δεν ξεφεύγουμε απ'αυτό το τριπάκι του "διχάζεσθαι"... Είναι πανίσχυρο "προγραμματάκι" των σκοτεινών και πρέπει να παλεύουμε ασταμάτητα να το ξεφορτωθούμε.
'Εχω να πω πολλά σε πολλους, αλλά δε θα το κάνω μεγαλύτερο σεντόνι απ'ό,τι ήδη έγινε. Θα σταθώ κλείνοντας, σε σε μία φράση της Εβαλου:
Σαφως για οσους δεν τα εχουμε ξαναζησει θα μας ταρακουνησουν, ομως για την ιστορια και τον κοσμο δεν θα ειναι κατι πρωτακουστο.
Φανταζομαι οτι θα ειναι τοσο φυσιολογικα και αρχετυπικα συναμα οσο η γεννηση κι ο θανατος.
Πέρα και έξω από αυτά που έχουμε βιώσει εμείς προσωπικά στον πλανήτη, παραθέτω τρία μη αμφισβητήσιμα δεδομένα, που καλό είναι να κρατάμε κατά νου όταν κρίνουμε ευρύτερα, πράγματα και καταστάσεις.
Πρώτον, αυτό που γνωρίζουμε εμείς σαν ιστορία, δεν είναι απαραίτητα πάντα και σ'όλες τις πτυχές του ακριβές.
Δεύτερον, υπήρξαν στιγμές, γεγονότα, καταστάσεις που έζησε η ανθρωπότητα και ΠΡΙΝ την καταγεγραμμένη ιστορία.
Τρίτον και κυριότερον: Η αφύπνιση του μέσου ανθρώπου σήμερα, σε βαθμό που να αρχίσει να βλέπει τους εξουσιαστές με πολύ διαοφρετικό μάτι, να αμφισβητεί ουσιαστικότερα, να αντιλαμβάνεται ευρύτερα, βαθύτερα και έξω από κομματικοϊδεολογικές λογικές και περιχαρακώσεις (μεσα από πληρέστερη ενημέρωση και όχι μόνον) τις προθέσεις τους, σε βαθμό που να επινοήσουν δύο ειδικές (και χωρίς ιστορικό προηγούμενο) ταμπέλες για να τους απαξιώσουν, (αυτή του συνωμοσιολόγου ή των θεωριών συνωμοσίας κι αυτή του λαϊκιστή ή λαϊκισμού). Συνεπώς: Για κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στην καταγεγραμμένη ιστορία, (ικανή αφύπνιση ώστε να τους πάρουμε χαμπάρι) επινοήθηκαν και "ορολογίες" που δεν έχουν προηγούμενο... . (και δεν αρθρώνονταν σε παγκόσμιο επίπεδο πριν το '90...- Δεν έχετε παρά να διαβάσετε αρθρογραφία ή να αναζητήσετε πολιτικές συζητήσεις στη δεκαετία του '80 -και πριν φυσικά-, για να το επιβεβαιώσετε αυτό. Τυχαίο; δε νομίζω)
Οι ισχυροί προβληματίστηκαν από αυτό (βλέπε ομιλία Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=V_9BAybsgm0 ) . ΕΜΕΙΣ (που καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ) αρμόζει να το απαξιώνουμε ή να μην το συνυπολογίζουμε;
Αυτο (αν μη τι άλλο) είναι αναμφισβήτητα πρωτόγνωρο στην (καταγεγραμμένη τουλάχιστον) ιστορία του πλανήτη.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
μπορεί όλα αυτά που αφυπνίζουν να έχουν σχέση μόνο με την ταχύτατη διάδοση πληροφοριών και γνώσεων μέσα από το διαδίκτυο και να μην είναι τίποτα το ιδιαίτερο όσον αφορά ενεργοποιήσεις ή συμβατότητες δεν ξέρω πως τα λέτε κι άλλα τέτοια.
δείχνουν λοιπον να αφυπνίζουν ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι. η περιέργεια μόνο είναι που βρίσκει ένα νέο πεδίο να ξεχαρμανιάσει. εγώ από περιέργεια ψάχνομαι. είμαι περίεργη και λίγο "περίεργη". έχω πει μερικές φορές στον εαυτό μου "ρε μήπως αφυπνιστηκες που λένε;" ευτυχώς όχι με αυτόν τον τρόπο. μα καλά και ποιος/α δεν αφυπνίζεται όμως από την άλλη..... έχουμε την ωρίμανση, έχουμε τις εμπειρίες, πρέπει να καταλάβουμε το ταξίδι στην Ιθάκη τι σημαίνει...
επίσης δε θέλω σουπερ σώμα με κρυσταλικο dna ούτε κάτι άλλο έξτρα σε σχέση με τον άνθρωπο των τελευταίων χμμμ τριών χιλιάδων ετών. αυτός πως τα κατάφερε κι έφτασε να έχει και διαδίκτυο και audi εργαστήρια και βιβλιοθήκες με ένα σωρό πολύτιμες γνώσεις και ρήσεις; εμείς τι το εξαιρετικό έχουμε ώστε να αξίζουμε τέτοιες εύνοιες της τύχης; για που θέλουμε να τραβήξουμε μετά; υποπτεύομαι έναν άυλο πύργο της Βαβέλ να υψώνουμε με κάτι τέτοια, ε ας έρθει η τύχη αυτή αν είναι, εγώ θα πω ε και; καλό κουμάσι είσαι κι εσύ τύχη... μας βρήκες σε ένα σταυροδρόμι και είπες ρε παιδιά θα σας περάσω απεναντι με το σουπερ υποβρύχιό μου εσάς, μα της λέμε έχουμε δρόμο ακόμα να φτάσουμε τη θάλασσα, α μας λέει αυτή αυτό λύνεται, έχω μαζί μου και τον τηλεμεταφορέα.
η άποψή μου είναι πως η ενεργοποίηση έλαβε χώρα, δεν γεννηθήκαμε μοσχάρια. αλλά άνθρωποι.
αν δεν δούμε την αξία μας όπως είμαστε δεν αξίζει να ενεργοποιηθεί τίποτα παραπάνω. ως άτομα, ως ξεχωριστά νοήμονα όντα. θέλει και λίγο ζεν και λίγη προσευχούλα θέλει θέλει θέλει... προς το παρόν της κάνει και κανά χιλιοοκτασαευρω να αγοράσει κανά βιβλίο να πάει σε κανά νησί να πιει τα ούζα της να κάνει τα μπάνια της που έχει να πάει διακοπές δέκα χρόνια.
love
nic (που αποφάσισε να μην είναι πια σκληρή με τον εαυτό της σε ορισμένα)