Ένα συγκεντρωτικό περί αυτών που "έρχονται"...

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Ένα συγκεντρωτικό περί αυτών που "έρχονται"...

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 31 Οκτ 2012, 19:49

:lol: :lol: :lol:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Illuminus » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 13:27

Mantam Froufrou έγραψε:
Αν υπάρχει το λεγόμενο μάτριξ είναι ακριβώς αυτό το πλέγμα/κουβάρι/συλλογικό ασυνείδητο. Είναι μεν απαραίτητο για την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ μας επιβίωση ως είδος, αλλά κάποια στιγμή γίνεται βραχνάς και αλυσίδα. Όταν πια η επιβίωση δεν αποτελεί προτεραιότητα έχει ξεπεραστεί δηλαδή ως συλλογική προτεραιότητα, και νέα προτεραιότητα είναι η ΑΝΕΛΙΞΗ, τότε γίνεται αλυσίδα.

Ενδιαφέρουσα κουβέντα...
:thumb: Αν και συμφωνώ στην 'τροφοδοσία' όταν ενδίδουμε στα αρνητικά και "μας παίρνουν από κάτω" ( :shock: ) αλλά και στη δημιουργία/ηρεμία όταν επικεντρώνουμε σε αυτά που θέλουμε/χρειαζόμαστε (θετικά ας πούμε - αν και σε αυτό παίζει το επίπεδό μας και στο τι μπορούμε να επικεντρώσουμε) και τα κάνουμε πράξη.
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 13:51

ArELa έγραψε: Τώρα με τόσα meditative groups που δίνουν ραντεβου διαλογισμών (πχ την τάδε μέρα την τάδε ώρα για το τάδε θέμα), έχει παρατηρηθεί πως σε μια πόλη που έγινε ομαδικός διαλογισμός κατά της εγκληματικότητας για παράδειγμα, να μειωθεί η εγκληματικότητα σχεδόν εντελώς αμέσως μετά το διαλογισμό και γενικότερα, ο δείκτης εγκληματικότητας της πόλης για ένα μήνα ας πούμε, να εμφανίζει κάθετη πτώση, χωρίς εμφανή αιτία.
Εμ, αφού κάνανε διαλογισμό οι εκληματίες. :P

Πέρα από την πλάκα, αυτό μου θυμίζει τη θεωρία των Ιδεών αλλά σε πιο βελτιωμένη εκδοχή.

(Αν θέλετε κάντε τα μια συγχώνευση τα posts γιατί τα βλέπω λίγα-λίγα...)
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Άβαταρ μέλους
axinosp
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 15:23

"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 15:29

Το λινκ του αχινου μου τη σπάει, γιατί "γεμίζει" την οθόνη μου.

Εδώ κανονικά

Δίνει όντως συγκεντρωτικά...
ενδιαφέροντα...
περίεργα...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 16:16

Πέρα από τα UFO, όλα τα υπόλοιπα, οι υποτιθέμενες ακραίες συνθήκες καιρού, δεν είναι καθόλου πρωτόγνωρες. Όταν βάζεις όλα τα περιστατικά σε ένα βίντεο, φρικάρεις και λες "πω-πω, τι χαμός γίνεται", αλλά αυτός ο χαμός γινόταν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
Ακόμα και το ποτάμι που έγινε κόκκινο δεν είναι κανένα πρωτοφανές φαινόμενο, και μάλιστα φαίνεται ότι η Κίνα έχει προηγούμενο με τα κόκκινα ποτάμια. Ίσως κάποια μέταλλα στο υπέδαφος; Δεν ξέρω, δεν έχει σημασία. Απλώς... όσο μπορούμε να μένουμε στις ουσιαστικές πληροφορίες. Τα UFO πχ έχουν τρομερό ενδιαφέρον και μεγάλη δόση αλήθειας.

Τέλος πάντων, δε θα μας έρθει απο κανένα σύννεφο, αλλά από τον ουρανό μπορεί να μας έρθει κάτι τις!!!! :wink:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 17:14

Mantam Froufrou έγραψε:δεν είναι καθόλου πρωτόγνωρες. Όταν βάζεις όλα τα περιστατικά σε ένα βίντεο, φρικάρεις και λες "πω-πω, τι χαμός γίνεται", αλλά αυτός ο χαμός γινόταν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
Εγω πάλι φιλενάδα και πω πω τι χαμός γίνεται λέω, και δεν θυμάμαι να'χουν γίνει ΤΟΣΑ συμπυκνωμένα μέσα σε 1,5 μήνα...

Ξαναβλέπω το βιντεο τέλος πάντων και καταγράφω συνοπτικά.

Έχουμε κι λέμε:

1/ ένα κάρο πλημμύρες, σε αγγλία, ισπανία κλπ κλπ κι ένα κάρο τυφώνες και ένας πρωτοφανής στη Γαλλία που τους πήρε και τους σήκωσε 2/άνοιξε πάλι μια τρυπάρα ναααααα (sink hole) αυτή τη φορά όχι στη γουατεμάλα, αλλά στην κίνα
3/πρωτοφανείς χαμηλές πυκνές νεφώσεις στην Αυστραλία, 4/χιονια Οκτώβρη μηνα στην Αυστραλία (σα να λέμε τον Μάη τον δικό μας), 5/χώνεται κάθετα ένα ιπτάμενο πράγμα μέσα σε ηφαίστειο που "βράζει" στο μεξικό, 6/ πολλά, κουλά, πρωτόγνωρα και "αφυσικα" φαινόμενα στον ουρανό (ουφο ή ο,τι άλλο) 7/αστρονομοι βλέπουν μεγάλο και πολυ φωτεινο κομήτη να'ρχεται του χρόνου το νοέμβρη, που θα φαίνεται και μερα, γιατί υπολογίζουν πως θα είναι 15 φορές πιο φωτεινός απ'το φεγγάρι 8/ πάρα πολλοί για να τους αγνοούμε, ανά τον κόσμο, μυστηριώδεις ήχοι από μπουμ, μέχρι μακρόσυρτοι ήχοι, μέχρι ήχοι έκρηξης (χωρίς να υπάρχει εμφανείς έκρηξη, κρότοι έντονοι μαζί με πολύ ρηχο σεισμό, 9/αλλόκοτες, ανησυχητικές επιθέσεις κανιβαλισμου (όχι μόνο στις ΗΠΑ) συνεχίζονται που δεν αποδίδονται σε ψυχολογικά "ουγκ" αλλά ακούστηκε πως έφτιαξαν έναν ιο (zombie virus) που όταν προσβάλλει άτομα, τους κάνει να κανιβαλίζουν 10/καταιγίδα σκόνης στην οκλαχόμα 11/ κοκκινο ποτάμι στην κίνα

come on girl... μη μας κουφάνεις τώρα που γίνονται κάθε χρόνο όλα αυτά και μάλιστα σε διάστημα 1,5 μήνα...

και κάποια απ'αυτά, δεν ξέρω εσύ αν τα'χεις συναντήσει, αλλά στη δική μου ζωή (quite larger life span) δεν τα'χω ξαναδεί/ξανακούσει- όπως το κέρατο που πάει καθοδικά στον κρατήρα ηφαιστείου, το κόκκινο ποτάμι κι άλλα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 19:23

αλλόκοτες, ανησυχητικές επιθέσεις κανιβαλισμου (όχι μόνο στις ΗΠΑ) συνεχίζονται που δεν αποδίδονται σε ψυχολογικά "ουγκ" αλλά ακούστηκε πως έφτιαξαν έναν ιο (zombie virus) που όταν προσβάλλει άτομα, τους κάνει να κανιβαλίζουν
Αυτό δεν οφείλεται σε ιό, είναι αυτό που λέγαμε ότι όσοι δεν μπορούν να συντονιστούν με την νέα συχνότητα, και ειδικά όσοι δεν έχουν αποκρυσταλλωμένη ψυχή, θα τρελαθούν, και θα δούμε πράγματα και θαύματα, να σκοτώνονται στο δρόμο στα καλά καθούμενα εκεί που περπατάνε, σαν να τους έχει τσιμπήσει μύγα. Θυμάσαι; Όχι ότι είναι πιο ευχάριστο που δεν είναι ιός... αλλά λέμε τώρα... για την παραπληροφόρηση...
κοκκινο ποτάμι στην κίνα
έχει ξαναγίνει τη δεκαετία του '90 πάλι στην Κίνα. Και το έχω ξανακούσει παλιότερα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πού. Νομίζω είχε συμβεί στον Μεσαίωνα που περίμεναν το τέλος του κόσμου.

Για τα χιόνια στην Αυστραλία Οκτώβρη ή και Μάη σε μας, επίσης είναι πολύ πιο συχνό απ 'όσο θέλουμε να θυμηθούμε και όλες μα όλες τις φορές το ονομάζουν πρωτοφανές. Συνήθως δε, επειδή μιλάμε για τον ίδιο πλανήτη, όταν συμβαίνει κατι "ακραίο" στη μία πλευρά του πλανήτη, χτυπάει και στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Δεν είναι καθόλου αφύσικο. ΠΑΝΤΑ συνέβαινε αυτό, και πάντα θυμάμαι να λέμε, όχι απαραίτητα εδώ, από μικρό παιδί ακόμα θυμάμαι που τα έλεγαν οι γονείς μου, ότι είναι πρωτοφανή τα γεγονότα. Βαρέθηκα τα πρωτοφανή γεγονότα. Αν βάζεις κάθε μήνα τις ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο σ' ένα βίντεο, θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι πού στην ευχή είναι ο Μεσσίας :lol:

Πχ η σκόνη στην Οκλαχόμα... έχουν παρόμοιες "τρομερές" καταιγίδες σκόνης ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ στις ΗΠΑ, κι όχι μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο! Το προσπερνάω κι αυτό λοιπόν.

Για τον κομήτη, ας τον δούμε πρώτα και μετά τον βάζουμε στη λίστα με τα αξιοπερίεργα. Και τον Νιμπίρου τον "είδαν" δήθεν οι επιστήμονες. Τώρα δεν έχουμε τον Νιμπίρου, έχουμε κομήτη; Μήπως θα έχουμε και τους δύο; Ας διαλέξουν οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ επιτέλους.

Για τα υπόλοιπα, εκτός από αυτό με τα ούφο... άντε και τους ήχους, τους κρότους... επιμένω πως γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα. Δεν λέω πως η εποχή δεν είναι περίεργη και πως δεν υπάρχουν εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Προς Θεού, το ξέρεις καλά πως σ' αυτό δεν έχω κλειστά τα μάτια, απλώς θέλω να είναι τα πράγματα στη θέση τους. Κρατάω απ' όλα οτιδήποτε Αγνώστου Προελεύσεως και Σκοπού, και τους κρότους ανάμεσά τους, και τα υπόλοιπα... θα τα ξαναδούμε του χρόνου, όπως τα είδαμε και πέρυσι...

Λες να έχω αποταυτιστεί τόσο πολύ από τα γήινα που να έχω γίνει Βούδας και να μην το ξέρω;

Όχι. Απλώς μ' αρέσει η ακρίβεια στην επισήμανση σημείων... και τεράτων! :loco:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 20:10

Mantam Froufrou έγραψε:απλώς θέλω να είναι τα πράγματα στη θέση τους. Κρατάω απ' όλα οτιδήποτε Αγνώστου Προελεύσεως και Σκοπού, και τους κρότους ανάμεσά τους, και τα υπόλοιπα... θα τα ξαναδούμε του χρόνου, όπως τα είδαμε και πέρυσι...

Λες να έχω αποταυτιστεί τόσο πολύ από τα γήινα που να έχω γίνει Βούδας και να μην το ξέρω;

Όχι. Απλώς μ' αρέσει η ακρίβεια στην επισήμανση σημείων... και τεράτων! :loco:
Kαλά βρε συ δε μίλησε κανείς για σημεία και τέρατα, ουτε εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ ώστε να μου σηκωθεί η θριξ κάγκελο. Απλά ορισμενα τα βρίσκω περίεργα, και κυρίως τη συμπυκνμένη αλληλουχια τους. Δεν έχεις αποταυτιστεί, απλά δεν βγάζεις ενθουσιώδεις κραυγούλες όπως εγώ. Είσαι πιο "σοβαρή" εσύ. :loco: :tease:

Δε διαφωνώ κατά βάση εδώ, απλά είμαι πιο drama queen από σένα χεχεχ

Αυτό δεν οφείλεται σε ιό
μην αποκλείεις τελείως τον ιό ζόμπι

όταν το Department of Health Center and Disease λέει με έμφαση ότι δεν παίζει τέτοιος ιός, εγώ το πάω λίγο ανάποδα, ξέρεις... Άλλωστε τους έχω ικανους να διασπείρουν οχι μόνο τέτοιο ιό αλλά και πολύ χειρότερους.
Ο συγκεκριμένος, λέγεται ότι μπορεί να μπαίνει σε ουσιες που παίρνουν τα πρεζόνια. (Χημικές, επεξεργασμένες)
Τα περιστατικά αυξάνονται...

το βίντεο φρικάρει λίγο. ας με συγχωρήσουν όσοι το δουν.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 23:25

Ξέρω ότι το DNA μας μετατρέπεται σε κρυσταλικό από άνθρακα που ήταν πρώτα.

Αλλά δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν μπορούν να το αντέξουν και τρελαίνονται.

Ποιά είναι τα συμπτώματα αυτής της αλλαγής
Σε αυτούς που επιδρά θετικά και σε αυτούς που τρελαίνονται.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 23:50

Δεν μπορώ να μείνω στο τι λέει το health department των ΗΠΑ. Μένω σ' αυτά που είχα δει η ίδια πριν λίγα χρόνια, αυτά που είχαμε συζητήσει κι εδώ και τα τόνιζα με έμφαση τότε, που όλοι περίμεναν μια μαζική αφύπνιση και ότι όλοι θα τραγουδάμε αγκαλιά στους δρόμους κι αν θυμάσαι έλεγα ότι θα γίνει ακριβώς το αντίθετο, ότι εκεί που θα περπατάς θα τρελαίνεσαι και θα σκοτώνεις τον διπλανό σου, ακόμα και γονείς τα παιδιά τους. Τέτοιες εικόνες είχα δει, κι όταν είχα ρωτήσει τότε αυτούς που μου τις έδειξαν γιατί θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, δε μου είπαν ότι θα έβαζαν κάποιον ιό οι άλλοι, μου είπαν ότι όσοι δεν είχαν αποκρυσταλλωμένη ψυχή δε θα μπορούσαν να αντέξουν την αλλαγή της συχνότητας και θα κατέρρεε ο δικός τους μηχανισμός δονήσεων, οπότε και θα τρελαίνονταν. Θεωρώ πως εφόσον κάτι τέτοιο θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, οι "κακοί" δεν είχαν κανένα λόγο να μπουν στον κόπο να δημιουργήσουν ιούς. Είμαι σίγουρη ότι ήξεραν πως έρχεται αυτό το πράγμα. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...

Ευτυχώς είχα όλο το χρόνο στη διάθεσή μου να φρικάρω και να διαχειριστώ την φρίκη μου το διάστημα που έλειπα, οπότε το βίντεο δε με αγγίζει καθόλου, αλλά ξέρω ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τρόμο σε πολλούς. Ο φόβος ενισχύει τον αποσυντονισμό, όμως. Να έχουν κατά νου πως η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος και πολλές φωτεινές οντότητες έχουν ενσαρκωθεί εδώ τα τελευταία χρόνια ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Οι ίδιες οι συχνότητες αυτής της γης βοηθούν να διατηρήσουμε την ισορροπία μας ακόμα κι αν είμαστε στο μεταίχμιο. Να είστε ευγνώμονες που είστε εδώ και να μην φοβάστε τίποτα. Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα βγούμε νικητές.

Δοκτορέσσα, όταν είσαι συντονισμένος με την νέα συχνότητα... δε νιώθεις καμία διαφορά. Συμπτώματα και διαφορές νιώθεις όταν προσπαθείς να συντονιστείς και υπάρχει εσωτερική αντίσταση. Νομίζω πως όσο πιο ήπια είναι τα συμπτώματα τόσο καλύτερα. Αν είναι έντονα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην συντονιστείς τελικά. Όταν συντονίζεσαι με τους ίδιους ρυθμούς της αλλαγής της συχνότητας, δε νιώθεις απολύτως τίποτα. Όταν όμως αποσυντονίζεσαι εντελώς, νιώθεις ένα μόνιμο άγχος, έχεις κενά μνήμης, κρίσεις τρόμου με εναλλαγές κρίσεων κατάθλιψης και κατατονίας. Έτσι έχω καταλάβει. και μια ωραία πρωία, εκεί που είσαι μέσ' την τρελή χαρά, σπάει τελείως η χορδή και πάρ' τους όλους κάτω!

ΥΓ Ρε γαμώτο, ώρες ώρες έχω την αίσθηση ότι μιλάω σαν αυτούς τους παλαβούς που δείχνουν στις ταινίες που λένε "μετανοείτε, έρχεται το τέλος, και να ο σατανάς και να το ένα σημείο και να το άλλο σημείο", απλώς μεταφέρω διαφορετικά τό μήνυμα. Φαίνομαι πολύ τρελή; Δεν γ@@αι. Εδώ οι συμπαντικές χορδές παίζουν ροκ με τα νεύρα μας, αυτά θα κοιτάμε τώρα;;;;!!!!! :loco:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 02 Νοέμ 2012, 12:07

Mantam Froufrou έγραψε:ΥΓ Ρε γαμώτο, ώρες ώρες έχω την αίσθηση ότι μιλάω σαν αυτούς τους παλαβούς που δείχνουν στις ταινίες που λένε "μετανοείτε, έρχεται το τέλος, και να ο σατανάς και να το ένα σημείο και να το άλλο σημείο"
Χαχα όχι ρε, μια χαρά τα λες, και δε διαφωνώ με την ουσία των λεγομένων σου.
Κατά βάση το βλέπω όπως εσύ, αλλά αυτό δε μ'εμποδίζει να βλέπω παράλληλα κι άλλες πτυχές σ'ένα ζήτημα. Το ότι οι α(ε)λήτες πασχίζουν νυχθημερόν και με διάφορες "επιθέσεις", να μας κρατήσουν σε χαμηλή δονητική συχνότητα, το ξερουμε και καταλαβαίνουμε τους λόγους που το κάνουν. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς τους, θα κάνουν τα πάντα ( μέσα από εμβόλια, φάρμακα, τροφή, νερό, και τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουμε) για να φρενάρουν αυτή την ανέλιξη, (και να μας αρρωσταίνουν/μειώνουν το προσδόκιμο βιολογικής ζωής μας) είναι αυτονόητο. Γι'αυτό και θεωρώ πολύ πιθανή την παρασκευή του ζομπο-ιού. πράγμα που φυσικά δεν αντικρούει σε καμία περίπτωση τη δική σου οπτική. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Παρ 02 Νοέμ 2012, 16:23

doctormarkon έγραψε:Ξέρω ότι το DNA μας μετατρέπεται σε κρυσταλικό από άνθρακα που ήταν πρώτα.

Αλλά δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν μπορούν να το αντέξουν και τρελαίνονται.
Θα με τρελάνετε ρε παιδιά. :loco: Ποιος το λέει αυτό; (Αν και συμφωνώ με τις επιμέρους επισημάνσεις γενικότερα)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 02 Νοέμ 2012, 22:02

Γι'αυτό και θεωρώ πολύ πιθανή την παρασκευή του ζομπο-ιού. πράγμα που φυσικά δεν αντικρούει σε καμία περίπτωση τη δική σου οπτική.
Ναι, εννοείται πως μπορεί απλά να μου έδειξαν το αποτέλεσμα του ιού. Δεν θεωρώ ότι μου δίνουν και αναφορά, μην τρελαθούμε :loco: Όπως και να 'χει, εδώ είμαστε ΣΧΕΤΙΚΑ ασφαλείς...
Ποιος το λέει αυτό; (Αν και συμφωνώ με τις επιμέρους επισημάνσεις γενικότερα)
Κι εγώ δεν το 'χω ξανακούσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 09:02

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιοί. Ακόμα και αν υπήρχαν θα μπορούσε το ανοσοποιητικό να τους αποβάλλει.
Η ιατρικοποίηση των πάντων είναι λάθος προσέγγιση.

Αν και δεν αποκλείεται να έχουν κατασκευαστεί ιοί ανάλογοι με τους ιούς των υπολογιστών, δηλαδή "προγραμματάκια" .exe που να ενεργοποιούνται κάτω από κατάλληλες συνθήκες, π.χ ζέστη, κρύο ή μετά τα 40 όταν οι ορμόνες αρχίζουν να πέφτουν κάτι που συμβαίνει με τα εμβόλια όπως αναλύει στα βίντεο ο Αλεξ.

Αλλά γιατί να μπουν στον κόπο να φτιάξουν ιούς αφού μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά μέσω της χειραγώγησης.

Κάνουμε λάθος ερμηνεία στον όρο χειραγώγηση και το συνδέουμε ή τον ταυτίζουμε με την προπαγάνδα αλλά στην πραγματικότητα σχετίζεται με μικροτεχνικές εξουσίας που δεν γίνονται καν αντιληπτές.

Η αφύπνιση δεν είναι μόνο μία "εσωτερική" διαδικασία αλλά και εντοπισμός όλων αυτών των μικροτεχνικών.

Υπήρχαν οι "παλιές" αλλά πάνω σε αυτές χτίστηκαν "νέες" ακόμα πιο λεπτεπίλεπτες και πολύπλοκες.

Παίζει ο λεγόμενος "κοινωνικός αυτοματισμός" που στην "προπαγάνδα" εμφανίζεται "χοντροκομμένος" και χωριάτικος ρουστίκ όπως π.χ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μπλα μπλα Αλλά πίσω από το "ρουστικ" των δημοσιοκάφρων υπάρχει και ένα μεγάλο υπόγειο ρεύμα πολύ αόρατο και πολύ λεπτεπίλεπτο. Ίσως σε αυτό να μπαίνουν και οντότητες του "αόρατου" κόσμου "βενζεβούλια" (κρατάω ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους ιούς και τα βενζεβούλια όσο στέκει το ένα άλλο τόσο στέκει και το άλλο).

Το λεπτεπίλεπτο πλέγμα μικροτεχνικών κοινωνικού αυτοματισμού φέρνει όλους εναντίων όλων.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 09:24

Θα πω σε περίληψη μία εμπειρία μου πολύ πρόσφατη που την ανέφερα και στα θέατρα ελέγχου.

Έγινε ένας καυγάς.
Δύο άτομα που είμασταν φίλοι και παρέα τσακώθηκαν μεταξύ τους αλλά χωρίς σοβαρή αιτία.
Ένα τρίτο άτομο πολύ φίλη μου πήρε το μέρος του ενός και τσακώθηκε και μαζί μου.
Βρισκόμουν στη μέση και θύμωσαν οι δύο φίλοι μαζί μου που δεν πήρα θέση να τους υποστηρίξω.

Είναι πολύ δυσάρεστη η θέση να βρίσκεσαι στο κέντρο ενός τσακωμού και να σε υποχρεώνουν να πάρεις θέση και να μη μιλάς στο άτομο που οι φίλοι σου έχουν τσακωθεί.

Προσπάθησα να "αποκωδικοποιήσω" την κατάσταση πέρα από τα δίπολα "καλός-κακός"
Παρατήρησα ότι ο φίλος που άρχισε τον καυγά πέρναγε "φάση" ή είχε τα "φεγγάρια" του.
Στη "φάση" αυτή συμπαρέσυρε και την άλλη φίλη, αλλά και άλλα άτομα που τους έλεγε να μη μου μιλάνε.

Έβαλα τα δύο άτομα σε "καραντίνα" χωρίς να έχω κανένα μίσος γι αυτούς και χωρίς να πάψω να τους θεωρώ φίλους. Ήξερα ότι η "φάση" θα περάσει και ότι είναι φυσικό στην εποχή που ζούμε να περνάει κάποιος "φάσεις" και φεγγάρια. Απέφευγα τις κουβέντες μαζί τους γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να εμπλακώ σε καυγά και όχι επειδή δεν ήθελα να τους ξαναδώ στα μάτια μου.

Η φάση πέρασε. Είπα τις απόψεις μου, τις άκουσαν. Τους είπα να σκεφτούν κάποια πράγματα καλύτερα και μόνοι τους. Ούτε να ζητήσουν συγνώμη ούτε να παραδεχτούν το λάθος τους. Να σκεφτούν μόνο και να το κουβεντιάσουν με τον εαυτό τους. Οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν και είναι καλύτερες από πριν τόσο μαζί μου όσο και με το άλλο άτομο που είχαν τσακωθεί. Δεν υπήρχε καμία αιτία. Απλώς "φάση"

Φάση εννοώ την κατάσταση να έχει κάποιος τα νεύρα του και να ξεσπάει σε κάποιον άλλο ενώ ταυτόχρονα να βάζει και άλλους να τσακωθούν με τον άλλο.

Δεν είναι και η πρώτη φορά ούτε και το μοναδικό ανεξήγητο φαινόμενο.
Τον τελευταίο καιρό αυτές οι φάσεις έχουν γίνει ρουτίνα.

Προχθές στο αμάξι κάποιος βιαστικός άρχισε να βρίζει και να με μουτζώνει. Είχα σταματήσει για να περάσει μία γριά με Πι που πάνω στο Πι είχε φορτώσει σακούλες με ντομάτες και πορτοκάλια.
Ο βιαστικός που ερχόταν πίσω έβρισε εμένα αλλά και τη γρια.
Μου φάνηκε αστείο που έβρισε τη γρια. Το παρανοϊκό καταλήγει να προκαλεί γέλιο. Πάει ο κοσμάκης λάλησε σκέφτηκα.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 09:28

"Aυτα που ερχονται"...
Μπορει να εχω αναισθητοποιηθει, μπορει να ειμαι πολυ μεσα στον μικροκοσμο μου,
ομως δεν βλεπω να ερχεται κατι συνταρακτικα νεο και διαφορετικο απο οσα κατα καιρους
εχουν ξαναερθει.
Σαφως για οσους δεν τα εχουμε ξαναζησει θα μας ταρακουνησουν, ομως για την ιστορια
και τον κοσμο δεν θα ειναι κατι πρωτακουστο.
Φανταζομαι οτι θα ειναι τοσο φυσιολογικα και αρχετυπικα συναμα οσο η γεννηση κι ο θανατος.
Καθημερινα γυρω μας γεννιουνται και πεθαινουν, αλλα ποια γεννηση μας καθορισε παν' απ' ολα
και ποιος θανατος θα μας συνταραξει τελειωτικα; Περισσοτερο απ ολα ο δικος μας.
Αφηστε που αυτα που ερχονται, ηδη εχουν ερθει τα περισσοτερα.
Γιατι να σηκωσουμε κι αλλο τα μανικια και να παρουμε θεση αμυνας ή επιθεσης
αναμενοντας τα συνταρακτικα, οταν ηδη τα ζουμε; Επιτελους, ας πουμε φτανουν αυτα,
δεν θελουμε και δεν περιμενουμε κι αλλα χειροτερα.
Κατι τετοιο ειχα πει σε μενα οταν μετα απο ενα μπαραζ αρνητικων συμβαντων ειχα παρει
θεση αναμονης για ακομα χειροτερα. Και μετα σκεφτηκα οτι και στατιστικα αν το δω
δεν μπορει το μπαραζ να ειναι μονο με αρνητικα, καπου με περιμενουν και τα θετικα
και καποτε τελειωνουν ολα, ειτε ομορφα ειτε ασχημα.
Μετα απο αυτη τη συνειδητοποιηση δεν περιμενα πια κι αλλα δεινα στη ζωη μου, ασχετως
αν ξερω αοριστα οτι καποτε θα ερθουν. Οκ, θα ερθουν και θα ξαναφυγουν κοκ κοκ
μεχρι να φυγω οριστικα κι εγω. Αλλα αυτη την σταση αναμονης δεινων δεν θελω να την ξαναλαβω.
Αν ειναι να 'ρθουν, ας ερθουν και βλεπουμε. Ολο και καποια οπλα εχει ο καθενας κρυμμενα
μεσα του σε αδρανεια, που την κρισιμη στιγμη θα λειτουργησουν αναγκαστικα ως αντανακλαστικα.
Πρεπει να χανουμε τη ζωη μας προετοιμαζομενοι για μια αοριστη επιθεση ;
Αφου ουτε καν ξερουμε τι μορφης επιθεση θα ειναι αν δεχτουμε οτι θα γινει μια τετοια.
Οταν τα περιμενουμε σχεδον ως δεδομενα, ισως ως τετοια θα υλοποιηθουν μια μερα.
Ας μην τα προσκαλουμε τοσο εντονα. Ας μην επικαλουμαστε τις καταστροφες.
Οτι η δικη μας ζωη διανυει την τροχια προς το τελος της οσο μακρυα ή κοντα κι αν ειναι αυτο
δεν σημαινει οτι τελειωνει ο κοσμος ολος. Ο δικος μας μονο ισως τελειωσει ατομικα, που κι αυτο
ειναι τεραστιο συμβαν, αλλα αφορα εμας, οχι το συμπαν ολοκληρο.
Φανταστειτε στα τοσα χρονια ιστοριας του ανθρωπου ποσες φορες "οσμιστηκε" το τελος της ανθρωποτητας.
Ε, δεν ηταν το τελος, ποτέ μεχρι τωρα. Λετε να ειμαστε εμεις η "τυχεροι";
Κι αυτοι να ειμαστε, δεν θα υπαρχει καποιος του ειδους μας για να γραψει ή να διαβασει την ιστορια μας.
Αν ειναι με την σταση μας να την αποτρεψουμε, καλως, αλλα καμμια προετοιμασια δεν σε κανει ατρωτο
στο αγνωστο. Την αγωνια αυξανει. Ποιο το οφελος για εμας; Μην δινουμε τροφη σε οσα τρεφονται
απο την αγωνια μας.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 09:42

Για να κάνω και τη αυτοκριτική μου και εμένα με έχει πιάσει.......!!!!!!!!
Προσπαθώ να το διαχειριστώ.

Ξέρω ότι με "πιάνει" και πότε με πιάνει.

Με έπιασε μια φορά στην Τράπεζα που πήγα να βάλω χρήματα σε ένα λογαριασμό σε αυτόματο μηχάνημα για την κάρτα μου.
Παρατήρησα ότι ήταν κάπως αλλαγμένο το "περιβάλλον" της οθόνης και το σύστημα μου πέταγε έξω την κάρτα. Κάλεσα κάποιον υπάλληλο να με βοηθήσει γιατί φοβήθηκα μη φάει το μηχάνημα τα χρήματα που είχα βάλει. Μίλησα έντονα όχι όμως ενάντια στον υπάλληλο. Ήθελα να με βοηθήσει γιατί δεν ήξερα που έκανα λάθος. Μία γυναίκα σε άλλη ουρά με πρόσβαλλε " Μη μιλάτε δυνατά είναι αναξιοπρέπεια" είπε. Μου ήρθε να τη δείρω αλλά αφού δεν θα την ξανάβλεπα την "έγραψα". Η ζωή συνεχίζεται.......
Πάντως με εκνευρίζουν αυτοί που προσβάλλουν και διδάσκουν τρόπους συμπεριφοράς και μάλιστα υπέρ των τραπεζών και των εταιρειών.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 09:56

Σίγουρα δεν θα έρθει το τέλος του Κόσμου.

Αλλά αυτή η καταστροφολογία και η προσμονή αρνητικών γεγονότων επηρεάζει άσχημα την ψυχολογία.

Οι δημοσιοκάφροι λένε "Γιατί ο κόσμος δεν εξεγείρεται"

Αν εξεγερθεί τι είδους εξέγερση θα είναι αυτή? Εναντίων ποιού ή ποιών και ποιός θα είναι ο στόχος.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που συμβαίνει μεταξύ των ανθρώπων και δεν εξαιρούνται ακόμα και πολύ σκεπτόμενα, υποψιασμένα και μορφωμένα άτομα όπως ήταν οι φίλοι μου που προανέφερα μπορεί μία εξέγερση με λάθος στόχους και χωρίς οργάνωση και προοπτική να φέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα και δεν μιλάω για προβοκάτσια και καψίματα αλλά για κάτι πολύ χειρότερο.

Να επιτίθεται ο άνεργος ενάντια σε αυτόν που δουλεύει για 500 ευρώ, να περνάς με το αυτοκίνητο και να σου πετάνε πέτρες λέγοντας "Έχεις αυτοκίνητο και εγώ πεινάω", να φοράς καινούργια ρούχα και να σου ορμάνε να στα σκίσουν και να σε λιντσάρουν.
Βλέπω ότι ένα ανεξέλεκτο διαίρει και βασίλευε και "όλοι εναντίων όλων" αν χρησιμοποιηθεί και καναλιζαριστεί κατάλληλα μπορεί να οδηγήσει στη χειρότερη Χούντα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος αφού αυτοί που κινούν τα νήματα έχουν και το φάρμακο και μάλιστα με τη συναίνεση όλων ή των περισσότερων τουλάχιστον. Ευτυχώς που δεν έγινε εξέγερση!!!!!
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 10:12

Συμφωνώ και εγώ με όλα τα παραπάνω. +1
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 10:21

doctormarkon έγραψε: Πάει ο κοσμάκης λάλησε σκέφτηκα.
Συγχρονικότητα ή τυχαιότητα;
Φευγοντας απ' οσα διαβασα εδω και συνεχιζοντας τον πρωινο μου καφε μπηκα σε μια
σελιδα που ειχε αναφορα στο εργο του Λαβκραφτ, ο οποιος γραφει:

"Η Λατρεία δε θα σβήσει ποτέ, μέχρι που όλα τ’ άστρα να γυρίσουν στη σωστή τους θέση και οι μυστικοί ιερείς να σηκώσουν από τον τάφο του τον Κθούλου, που με τη σειρά του θ’ αναστήσει τους Ομοίους του και μαζί τους θα βασιλέψει στον κόσμο.
Θα ήταν εύκολο να καταλάβουν οι πιστοί του πότε θα πλησίαζε αυτή η μεγάλη στιγμή, γιατί τότε οι άνθρωποι θ’ άρχιζαν να μοιάζουν με τους Μεγάλους Παλαιούς. Θα γίνονταν αχαλίνωτοι και ασύδοτοι, πάρε από το καλό και το κακό, αδιαφορώντας για νόμους και ηθική και ξεσπώντας σ’ ένα ξέφρενο ξεφάντωμα μέσα σ’ ένα πανδαιμόνιο από κραυγές και σκοτωμούς. Μετά οι λευτερωμένοι Παλαιοί θα τους δίδασκαν νέους τρόπους ν’ αλαλάζουν, να σκοτώνουν, και να ξεφαντώνουν και ολόκληρη η γη θα φούντωνε σ ένα ολοκαύτωμα έκστασης και κραιπάλης."

Πλακα-πλακα, να φτανει μια τετοια στιγμη ; :freak: :P
Γι' αυτο μου αρεσω, γιατι αυτοαναιρουμαι :lol: :lol: :lol:

πηγη:

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.terrapapers.com/?p=19758
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 11:46

Διαβάζω Λαβκραφτ αλλά δεν πιστεύω ότι ήρθε το ξύπνημα του Κθούλου.

Προσπαθώ να δω τα σημάδια στην καθημερινή ζωή που είναι ίσως η κορυφή του "παγόβουνου"και κάτι άλλο κρύβεται από κάτω.

Προσπάθησε να δεις το νήμα που συνδέει κάποια πράγματα.

Ποιοί είναι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο από κατάθλιψη και τα έχουν χαμένα ή έχουν λαλήσει και δεν τι κοινά χαρακτηριστικά έχουν μεταξύ τους.

Πρόκειται για άτομα "υψηλής χειραγώγησης"

Είναι αυτοί που αγόραζαν κάτι για να κάνουν φιγούρα στο γείτονα και να "δειχτούν". Που φορούσαν κάτι για τον κόσμο και όχι επειδή τους άρεσε. Που στήριξαν όλο το Σύμπαν τους στο πόσα "βγάζεις" πόσα έχεις τι ρούχα φοράς και τι έπιπλα έχεις.

Τώρα το Σύμπαν τους γκρεμίζεται και γίνονται σαν αυτούς που κάποτε κορόϊδευαν και περιφρονούσαν.

Όχι δεν τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο.
Όχι δεν ζούσαν με δανεικά, ούτε ζωή που δεν τους άξιζε.
Όχι δεν ήταν σπάταλοι.
Είχαν κάθε δικαίωμα να διαθέσουν ότι έπαιρναν από τη δουλειά τους εκεί που ήθελαν.

Η ζωή όλων ανατρέπεται.
Για να μην τρελαθεί κάποιος πρέπει να έχει εναλλακτικές αλλά εναλλακτικές δεν σημαίνει κατ ανάγκην συμβιβασμός.

Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες ότι πρέπει να απαλλαγούμε από την ύλη και να μη δίνουμε σημασία στα υλικά αγαθά. Όσο αφυπνισμένος και να είναι κάποιος όσο και αν έχει αποδεσμευτεί από την "ύλη" δεν είναι δυνατόν να του βγάζουν στο σφυρί το σπίτι, να τον σέρνουν οι μπράβοι και να είναι μες την καλή χαρά (εκτός αν έχει πάρει ψυχοφάρμακα). Και ο άστεγος ΔΕΝ είναι ελεύθερος. Κυκλοφορούν κάτι βλαμμένες θεωρίες χοντροκομμένες και πολύ ρουστικ.

Οι έννοιες είναι συγκεχυμένες και πριν την κρίση προηγήθηκε ένα διάστημα πνευματικής φτώχειας και σύγχυσης καθώς και διαστροφής των εννοιών.

Ο κόσμος δεν αντιδρά? Γιατί? Και πως να αντιδράσει?
Αν δεν υπάρχει υπόβαθρο για το που βρίσκεσαι, τι συμβαίνει και που μπορείς να πας καλύτερα να μην αντιδράσεις.

Στις σχέσεις με την "ύλη" δεν βρήκα κάτι καλύτερο από τον Μαρξ σαν εξήγηση του κόσμου.

"Κάθε πράγμα έχει αξία χρήσης και ανταλλακτική αξία".

Πετάς τις ανταλλακτικές αξίες και κρατάς τις "αξίες χρήσης" ή τις μοιράζεσαι με άλλους.

Ψάχνεις για εναλλακτικές χρήσεις κάθε πράγματος ή αξίες χρήσεις ξεχασμένες, η πως μπορείς να δημιουργήσεις "αξίες χρήσης"
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 12:06

Κορίτσια, είστε υπέροχες. Είχα διαλέξει καμιά 10αριά σημεία που ήθελα να κουοτάρω και να βάλω το αντίστοιχο εικονίδιο :thumb: αλλά συνειδητοποίησα ότι θα έκανα κουότ σχεδόν ό,τι είχατε γράψει.

Έτσι ακριβώς είναι. Καταρχάς, ό,τι είναι να 'ρθει θα 'ρθει. Θα 'ναι περισσότερο έντονο απ' ό,τι υπολογίζουμε, λιγότερο, δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να είμαστε παρόντες την κάθε στιγμή, για να αναγνωρίζουμε τις λεγόμενες φάσεις που λέει η δοκτορέσσα, αν κι αυτό είναι το μόνο σημείο στο οποίο διαφωνώ. Δεν μιλάμε για απλές φάσεις, μιλάμε για "ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ" εσωτερικές που θα γίνουν μόνιμες πολύ σύντομα. Αλλά δεν έχει και πάλι ΚΑΜΙΑ σημασία. Και το τέλος του κόσμου δε θα έρθει ούτε τώρα. Θα γίνουν αλλαγές, όπως έχουν γίνει τόσες φορές στον αέναο κύκλο της ζωής του πλανήτη και της ανθρωπότητας. Ούτε να φοβόμαστε, ούτε να αφηνόμαστε έρμαια των καταστάσεων, οι οποίες απλά θα μοιάζουν να τρέχουν πιο γρήγορα.

Τι ωραία... Eva Luna, αν είσαι τόσο μικρή όσο λες στην ηλικία, σίγουρα είσαι μεγάλη στην ψυχή. Μίλησες πολύ ώριμα και ξεκάθαρα, και καθόλου δεν αυτοαναιρέθηκες. Αυτό είναι το μυστικό. Τίποτα δεν έιναι μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο. Το άσπρο υπάρχει μέσα στο μαύρο και τούμπαλιν, όπως ακριβώς το φως κρύβεται στο σκοτάδι τη νύχτα, και το βλέπεις έστω και αμυδρά όταν τα μάτια σου συνηθίσουν σε αυτό το σκοτάδι, και το σκοτάδι εκδηλώνεται ανά πάσα στιγμή και στα φανερά στη διάρκεια της ημέρας μέσω των ίδιων μας των σκιών. Έχεις ήλιο και σκοτάδι μαζί. Πόσα μας διδάσκει η φύση!!! Τίποτα δεν είναι έτσι ή άλλιώς... τα πάντα εξαρτώνται από τη στιγμή. Γι' αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες της κάθε στιγμής, κι αυτό το κατορθώνουμε όταν είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη στιγμή.

Πολύ χάρηκα που σας διάβασα κορίτσια...
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 12:17

doctormarkon έγραψε: Πρόκειται για άτομα "υψηλής χειραγώγησης"

Είναι αυτοί που αγόραζαν κάτι για να κάνουν φιγούρα στο γείτονα και να "δειχτούν". Που φορούσαν κάτι για τον κόσμο και όχι επειδή τους άρεσε. Που στήριξαν όλο το Σύμπαν τους στο πόσα "βγάζεις" πόσα έχεις τι ρούχα φοράς και τι έπιπλα έχεις.
Την συντομη εποχη των παχιων αγελαδων προλαβα κι εγω να παρω μια γευση του σημαινει να εισαι καπως
σαν ψωνιο. Εγινα ψωνιο. Κυκλοφορησε κι η αφεντια μου
με γυαλι Γκουτσι και τσαντα Λουι Βιτον. Και μετα...ξυπνησα.
Κι ευτυχως ξυπνησα μονη μου πριν με ξυπνησει χωρις να θελω η κριση/οι συνθηκες/η συγκυρια.
Την εφερα την κριση μονη μου στη ζωη μου, γιατι εβλεπα το μονοδρομο μπροστα μου
και διεξοδο απο πουθενα. Σε τετοιες φασεις εγκλωβισμου στη ζωη μου παντα εκανα
κατι απροβλεπτο, ακομα και για μενα την ιδια, κατι που με ταρακουνουσε για να με συνεφερει.
Και περασα δυσκολα κι εβριζα τον ιδιο μου τον εαυτο για τα μυαλα που
κουβαλαω, αλλα, δεν διαψευσθηκα τελικα. Μπορει να ζουσα διπλά την κριση, μια δικια μου και μια
του κοσμου ολου, ομως το επιθυμητο συνεβη. Και νιωθω διπλα νικητρια, παρολο που η εξω κριση
καλα κρατει.
Και τωρα, που τις εχω καταχωνιασει καπου τις Λουι Βιτον μου, αλλα ακομα δεν τις χαριζω ή πουλαω,
νιωθω πολυ πιο αυθεντικη με τα τζινακια μου, τα μακο μου και το ατημελητο μαλλι μου.
Κι επειδη η οικογενεια μου προερχεται απο φτωχικο περιβαλλον, ειμαστε ολοι μαθημενοι
και στα δυσκολα. Μπορει να μην τα επιδιωκουμε, τα φτωχικα και δυσκολα, αλλα αν ερθουν,
ξερουμε πώς ειναι να κοιμασαι σε σπιτι που μπαζει σε καθε βροχη. Αν τα εβλεπα νωριτερα ολα
αυτα, θα ειχα φροντισει εγκαιρα να εχω μαθει μονη μου να καλλιεργω και τη γη, ενω τωρα
χρειαζομαι οπωσδηποτε την καθοδηγηση των παλιοτερων, ποτε σπερνουμε κατι, ποτε
φυτευουμε κλπ κλπ. Οταν λέω νωριτερα, δεν εννοω στο ασχετο, αλλα ως παιδι ή εφηβη
οταν ακομα ειχα μπροστα μου ζωντανα παραδειγματα αυταρκειας. Θελω να ελπιζω
ομως οτι το "κυτταρο" υπαρχει οσο κι αν κατορθωσα να απομακρυνθω απο την απλη
(και πιο ομορφη) ζωη.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 03 Νοέμ 2012, 12:32

Ο Μάρξ την εποχή που ζούσε δεν μπορούσε να προβλέψει "τη μαγική δύναμη" ενός αποσμητικού, ούτε ότι αν βάλεις ένα μπλουζάκι "made in China" προϊόν μαύρης εργασίας που κάποιος γιάπης σκέφτηκε να του βάλει έναν κροκόδειλο ή ότι άλλο για σήμα, θα αποκτήσεις υπερφυσικές ιδιότητες και θα έχεις γκόμενους και γκόμενες.

Εγώ το βάζω στις ανταλλακτικές αξίες αυτό αν και περιλαμβάνει πολύ μεταφυσική. Οι ανταλλακτικές αξίες είναι ψεύτικες. Οι αξίες χρήσης είναι αληθινές.

Πρέπει να τις υπερασπίζεται κάποιος και να παλεύει για το σπίτι και το αμάξι του και τα υπάρχοντά του.

Όλες οι θεωρίες που μιλάνε για λιτή ζωή και πλασματικές ανάγκες και επιστροφή στη δεκαετία του 30 είναι πολύ πονηρές και εκνευριστικές.

Δεν συμφωνώ με τη Νιρβάνα και το διαλογισμό ή την αγάπη προς όλους όταν έρχονται να σου πάρουν ότι απόκτησες. Ούτε να ζεις ένα κατώτερο επίπεδο ζωής και να συμβιβάζεσαι ή να προσαρμόζεσαι με αυτό.

Όσο και αν προσπαθήσει κανείς να πείσει τον εαυτό του ότι μπορεί να ζήσει σε υποβαθμισμένο σπίτι, χωρίς πετρέλαιο, να φοράει κουρέλια ή να πετάξει το καινούργιο του αμάξι για να γλυτώσει τα έξοδα η λιγούρα και η ζήλια΄για τον άλλον που έχασε λιγότερα θα καρφωθεί στο υποσυνείδητο.

Όσους διαλογισμούς και αν κάνει κάθε απώλεια θα βιώνεται σαν ήττα, αποτυχία και καρπαζιά.

Μια φαινομενικά πανίσχυρη Ελιτ κυβερνά.
Μπορεί να είναι ερπετοειδείς, Νεφελίμ ή και άνθρωποι όπως εμείς. Όποιοι και να είναι δεν έχει σημασία αφού δεν τους βλέπουμε.

Αυτό που βλέπουμε είναι οι κανόνες που έχουν επιβάλλει στην κοινωνική σκακιέρα, ο τρόπος που κατευθύνουν το μυαλό μας και τις σκέψεις μας και τη ζωή μας ολόκληρη.

Αλλά με νιρβάνες δεν γίνεται κάτι ούτε και με σκέψεις αναχωρητισμού. Φυσικά ούτε και μια ανεξέλεκτη εξέγερση με λάθος στόχους και χωρίς υπόβαθρο.

Αυτοί όλοι μπορεί να έχουν κάτι στο μυαλό τους.
Μείωση πληθυσμού, φτωχοποίηση. εξαθλίωση, υποβιβασμός του ανθρώπου σε επίπεδο ζώου και ακόμα πιό κάτω. Ειδικές οικονομικές ζώνες. Μητρικές εταιρείες (βλ Λιακόπουλος και το' επίμαχο βιντεάκι που έβαλε ο Αχινός 5 σελίδες πριν).

Έχουν στο μυαλό τους πολλά και πολλά σχέδια.

Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα δεινά θα καταφέρουν να τα υλοποιήσουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”