Κριτική-Αντίλογος στο θέμα των Αυτομυήσεων

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Κριτική-Αντίλογος στο θέμα των Αυτομυήσεων

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 15 Σεπ 2012, 00:17

Λοιπόν Παγώνα, επειδή ξέρω ότι εισαι τσαμπουκαλεμένη στις συζητήσεις σου και επειδή έχεις το στερήτικο μετά από τόση απόχη ας συμφωνήσουμε αρχίκα ότι διαφωνούμε. Επίσης, επειδή έχω προήγουμενη εμπειρία με κοντράρισμα μαζί σου, δεν θέλω ούτε κατά διάνοια να το επαναλάβω. Θα παρουσίασω τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ, χωρίς να αξιώνω σε καμία περίπτωση ότι αυτό που λέω είναι και το σωστό. Απλά ως δάσκαλος ρέικι και ως πρακτικός ρέικι μέσα στον χώρο αυτόν για τόσα χρόνια θα παρουσιάσω σε αντιπαραβολή με τα γραφόμενα σου την δική μου οπτική.
Μου 'χει βγει τελείως το όνομα. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ εύκολο να πειστώ γιατί πείθομαι όταν μπορώ να το αποδείξω στον εαυτό μου εμπειρικά. Δεν έχεις ιδέα πόσο εύκολα πείθομαι. Στον βαθμό όμως που δεν έχω πεισθεί εμπειρικά για κάτι, οι εμπειρίες ή θεωρίες άλλων δεν με αγγίζουν ιδιαίτερα, αλλά πάντα είμαι πρόθυμη να τις χρησιμοποιήσω ως δρόμο αναζήτησης. Δέχομαι την οπτική σου, χαίρομαι που δέχεσαι τη δική μου και δεν έχω καμία διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση, ό,τι κι αν πιστεύεις. Πάντα ήμουν δυναμική, αλλά "τσαμπουκαλεμένη" είμαι μόνο με ό,τι θεωρώ άδικο ή παράλογο. Ούτε άδικος είσαι ούτε παράλογος, οπότε μπορείς να ηρεμήσεις. Ήπια και αγγελική δεν μπορώ να είμαι ποτέ γιατί είναι έξω από τη φύση μου, αλλά δεν γράφω με φρύδια σμιχτά και σουφρωμένα χείλη να είσαι σίγουρος :P
Εγώ άλλωστε δίνω βαθμούς δωρεάν σε όποιο το ζητήσει και εφόσον τον γνωρίσω προσωπικά.
Γι' αυτό και μόνο... :respect: :worship:
Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ ωραία αλλά τεράστια γενίκευση. Είναι ωραία κουβέντα ότι ο δάσκαλος είναι μέσα αλλά δεν νομίζω να ισχύει πάντα.
Άσε που για να βρεις τον ΕΑΥΤΟ πρέπει να σκάψεις πολύ βαθειά και θέλει και πολλά κιλά διαλογισμό μέχρι να βρεις κανένα ξέφωτο.
Ο διαλογισμός και η γνώση του εαυτού είναι σκληρή δουλειά, γι' αυτό και οι μυήσεις άλλωστε δεν δίνονται για πλάκα εσωτερικά. Πρέπει να ιδρώσεις. Και γι' αυτό είναι εντελώς παράλογο να θεωρήσει άνθρωπος ότι δίνεται ΜΥΗΣΗ από άνθρωπο σε άνθρωπο που δεν έχει εργαστεί καθόλου. Αν θες... η λέξη και μόνο της Μύησης είναι όχι μόνο λάθος αλλά και απαράδεκτη, γιατί υποβιβάζει την πραγματική μύηση. Αλλά, φίλε.... νιώθεις καλά μ' αυτό που λες ότι όλα αυτά είναι γενικεύσεις και ότι πρέπει να σκάψεις βαθιά με πολλά κιλά διαλογισμό, άρα... τι υπονοείς... πάει μακριά η βαλίτσα, ας το αφήσουμε;;;; Δεν ξέρω... Διαβάζοντας αυτό γιατί να προτιμήσω εσένα πχ να με θεραπεύσεις, και όχι έναν άνθρωπο που ξέρω ότι δε φοβάται να σηκώσει τα "κιλά" του διαλογισμού και να κοιτάξει μέσα του για να μάθει τον εαυτό του;;; Επιχειρηματικά δηλαδή να το δεις, δεν είναι καλό για τη "δουλειά" σου να λες τέτοια πράγματα, και δεν το λέω ειρωνικά. Για μένα είναι εντελώς πραγματικό αυτό. Αν έπρεπε να διαλέξω πχ θεραπευτή, δε θα σε διάλεγα μετά από τέτοια κουβέντα... Βέβαια υπάρχουν πολλοί αδαείς που θεωρούν πως όλες οι ενέργειες περνάνε με την ίδια δύναμη μέσα από όλα τα κανάλια. Ακούνε Ρέικι και τρέχουν και ό,τι να' ναι. Και μετά τους μαζεύουν με το κουταλάκι... Μπορεί να είσαι υπέροχος θεραπευτής, και ειλικρινά επειδή διαφαίνεται ένα χιούμορ και μάλιστα του τύπου που εκτιμώ πολύ, ίσως το λες εντελώς χιουμοριστικά, αλλά συμβουλή μου είναι να μην σκέφτεσαι καν με τέτοιο τρόπο για τον διαλογισμό ας πούμε. Και ο διαλογισμός είναι μέρος του Ρέικι... αν δεν κάνω λάθος...
Κάνεις λάθος, λυπάμαι! Το ρέικι ανακάλυφθηκε από τον Ουσούι ως μια πολύ απλοποιημένη τεχνική. Ας πούμε ότι είναι το Τσι Γκονγκ για τεμπέλιδες. Ο Ουσούι έδωσε το όνομα και όλη την μεθοδολογία. Αρχίκα η τεχνική ονομαζόταν Ουσούι Ρέικι Ρύοχο Γκαγκάι και υπήρχαν πολλές κλινικές που το ασκούσαν. Δεν ήταν βελονισμός, ούτε κάτι άλλο, ήταν μια διαφορετική ενεργειακή τεχνική με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά. Το ρέικι στην συνέχεια πέρασε σε άλλους γκραντ μάστερς και τέλος μέσω της Χαβάγιο Τακάτα πέρασε την Χαβάι, μετά στην Αμερική και μετά ήρθε στην Ευρώπη. Δεν νοείται μύηση χωρίς την γνώση μυητικής γραμμής. Ότι έγινε γνωστο για τον Ουσούι και το πως επιβίωσε το σύστημα ήρθε στην επιφάνεια από το Αργιάβα Πίτερ (αρχές του 90) ο οποίος αν και δυτικός πήγε στην Ιαπωνία και ανακάλυψε τον τάφο του Ουσούι με την περιγραφή που εξηγούσε τα πάντα για την τεχνική. Τα σύμβολα προστέθηκαν μετά από την ανακάλυψη του ρέικι για να απλοποιήσουν την μέθοδο και είναι παρμένα από του βουδισμό. Υπάρχουν αντίστιχα σύμβολα στην Σανσκριτική, την Κινέζικη και την Θιβετανική γλώσσα. Με το πέρασμα των συμβόλων στην Ιαπωνία απλοποιήθηκαν λόγω την απλότητας του Ζεν Βουδισμού του οποίου παιδί είναι και το Ρείκι.
Εδώ υπάρχει ασυνεννοησία. Είπα πως ο Ουσούι δεν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ την ενέργεια Ρέικι. Δίδαξε έναν τρόπο χειραγώγησής της. Είναι έτσι ή δεν είναι;;;; Για να μην μπερδευόμαστε στα απλά. Όσο για τα σύμβολα ούτε καν αυτά δεν δημιούργησε. ΤΑ ΒΡΗΚΕ. Το αν τα πρόσθεσε ΜΕΤΑ από την ανακάλυψη της ενέργειας είναι μάλλον σημειολογικό, αλλά οι δικές μου πηγές λένε πως ήδη τα είχε μελετήσει, και μάλιστα η εμπειρία της "ενθύμησης" του Ρέικι όπως ο ίδιος ο Ουσούι το ανέφερε, ήρθε στην χρονική περίοδο εσωτερικής πρακτικής. Ναι; Η πηγή μου είναι δάσκαλος του Ρέικι της γραμμής Ουσούι, όχι κανένας άσχετος. Αλλά επειδή ομολογώ πως δεν εμπιστεύομαι πολύ εύκολα πλέον, πολύ πιθανόν να κάνει λαθος. Ισχύουν αυτά που λένε;
Συμφωνώ εν μέρη, απλά υπάρχουν άνθρωποι που βιοπορίζονται τίμια με το ρέικι.
Το τίμια δε θα το κρίνω εγώ. Συμφωνώ πως και μόνο που παρέχεις τον εαυτό σου ως κανάλι είναι μια μορφή θυσίας. Το πόσο θα χρεώνεις για κάτι που δεν σου ανήκει αλλά που επιτρέπεις να περνάει από μέσα σου είναι στην διακριτική ευχέρεια τη δική σου, και μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις πόσο είναι το "τίμιο" και δίκαιο.
Η μόνη αληθινή ιστορία με τον Ουσούι όπως έγραψα παραπάνω βγήκε στην επιφάνεια απο τον τύπο που είπα. Ο ίδιος ο Ουσούι όταν διαπίστωσε ότι δίνει ρέικι και οι άνθρωποι δεν το εκτιμούν αποφάσισε να το δίνει με χρήματα, εξού και οι κλινικές.
Άρα συμφωνούμε για τα ψέματα της Τακάτα! Επίσης αν ο Ουσούι χρέωνε δεν χρέωνε για να ζήσει απ' αυτό, αλλά για τον λόγο που λες, που για μένα δεν είναι λόγος. Η ίδια η Τακάτα έλεγε πως χρέωνε τους δυτικούς 10.000 δολάρια για καθε μύηση επειδή δεν το εκτιμούσαν κι έτσι θα το εκτιμούσαν περισσότερο. Δεν ξέρω. Είσαι ώριμος άνθρωπος, έτσι φαίνεται. Εσύ από μόνος σου, αποταυτισμένος από τον μέγα δάσκαλο Ουσούι, τι λες;;;; Πώς σου φαίνονται όλα αυτά;;;
Τίποτα το χριστιανικό δεν έχει να κάνει με το Ρέικι.
Εννοείται! Αλλα η Τακάτα μια χαρά τους ψάρωσε όλους, και μόνο χριστιανό ιεραπόστολο που δεν τον βγάλανε τον άνθρωπο. Αλλά πώς θα έπαιρνε τα 10.000 δολάρια από χριστιανούς για μια βουδιστική πρακτική στην ουσία; Έπρεπε να μπει και κάτι από τη δύση για να γίνει πιο οικείο...
Και όμως δεν είναι. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Αν έχεις δουλέψει με πιο προχωρημένες τεχνικές διαλογισμού θα δεις πχ ότι η ενδυνάμωση κέντρου ή το ανέβασμα της κουνταλίνι έχουν εντελώς διαφορετικές ιδιότητες και ποιότητες από αυτήν του Ρείκι. Το ρέικι είναι απλά ένα επίπεδο ενέργειας πολύ μαλακό και δεκτικό. Δεν είναι καμία περίπτωση πράνα που κυκλοφορεί μέσα μας.
Κοίτα τώρα το μπέρδεμα. Εδώ τώρα μιλάμε με βάση θεωρίες και προσωπικές εμπειρίες έτσι; Κανείς δεν μπορεί να πείσει κανέναν μας, και κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει καν να το κάνει. Αλλά δεν μπορώ να μην καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία και γνώση στο θέμα, όταν προσωπικά το έχω ΒΙΩΣΕΙ και ΔΕΙ αλλιώς. Θα ξαναπώ πως δεν υπάρχουν 100.000 διαφορετικές ενέργειες στο σύμπαν. Ούτε ενέργεια αγγελική υπάρχει που διαφέρει από την ενέργεια την "απλή" πχ. Η ενέργεια είναι μία, και εκδηλώνεται κατερχόμενη αλλά όχι σε ένα σωρό. Δεν τις έχω μετρήσει, δεν είμαι ειδήμων, αλλά οι ενέργειες διαχωρίζονται χρωματικά εσωτερικά. Η ενέργεια του Ρέικι, όσες φορές την έχω επικαλεστεί στο αστρικό έχει όντως μια ήπια γαλακτώδη μορφή, και η ίδια μορφή υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ γύρω μας! Ακόμα και το αστρικό φως το λεγόμενο παίρνει αυτή τη μορφή πολλές φορές. Η μόνη διαφορετική ενέργεια που έχω δει είναι μπλε ηλεκτρίκ σε συγκεκριμένο επίπεδο, και είναι πολύ δυνατή και δεν την χρησιμοποιεί κανείς αυτή τη στιγμή εκτός από ΕΝΑΝ στην Βραζιλία. Την ιώχρου δεν την έχω δει στο αστρικό, αλλά πολύ πιθανό να υπάρχει, γιατί νομίζω πως την έχω νιώσει. Ίσως είναι ακόμα δυνατότερη. Υπάρχει και μία που μοιάζει κίτρινη, που δεν ξέρω τι δύναμη έχει. Η ενέργεια που έστελνα πχ για ξεμάτιασμα, κι όποιος στέλνει τέτοια ενεργεια, είναι συνήθως σαν γάλα νερωμένο. Γαλακτώδης λοιπόν, αλλά σαν νερωμένη ένα πράγμα. Θεωρώ πως είναι η ίδια ενέργεια γιατί έχει την ίδια αίσθηση. Καταρχάς ελπίζω να μην με περάσεις για τρελή, αλλά προσωπικές εμπειρίες ήθελες, ορίστε, αυτές έχω. Ό,τι θεραπευτική ενέργεια έχω δει εσωτερικά είναι ίδια με του Ρέικι, με του Πράνα, με του δεν ξέρω πώς το λένε και δε με νοιάζει, αλλά είναι ολες ίδιες, εκτός από αυτού του τύπου! Θες να πιστέψεις πως κυκλοφορούν ένα σωρό διαφορετικές ενέργειες στο ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, που είναι όλες συμβατές με εμάς, και άρα ΟΛΕΣ ΡΕΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ; Οκ. Σου φαίνεται λογικό να δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός πράγματα που δεν τα έχει ήδη μέσα του σε κάποιο βαθμό και να τον θεραπεύουν; Όχι μόνο ο ανθρώπινος. Είναι δυνατόν να ενώσεις δύο φύσεις που ζουν στο ίδιο επίπεδο, αλλά που δεν έρχονται ποτέ σε επαφή, άρα κάτι είναι ασύμβατο μεταξύ τους, αλλά να μπορείς με κάποιον τρόπο να τις ενώσεις και να επέλθει θεραπεία για τη μία από τις δύο; Δεν ξέρω... Απορίες είναι αυτά...
Εδώ, στα της χορτοφαγίας που είχα και καποια επιστημονικά επιχειρήματα είδα και έπαθα. Με το ρέικι θα το καταφέρω; Και μπροστά σου να έρθω πετόντας και βγάζοντας φως απο τα μάτια δεν θα καταφέρω τίποτα, χεχεχεχε!
Δε θυμάμαι τη διαφωνία μας εκει, αλλά σίγουρα υπήρξε παρεξήγηση και σίγουρα κάτι θα θυμάσαι λάθος. Γιατί ΠΟΤΕ δεν ήμουν κατά της χορτοφαγίας. Ήμουν πάντα όμως αντίθετη στο να φανατίζονται οι άνθρωποι με τις κουζίνες και να το κάνουν ιδεολογία, σε βαθμό που να γίνονται ρατσιστές! Χορτοαγικές και ωμοφαγικές συνταγές πάντα μου άρεσαν, και τώρα ακόμα περισσότερο που ανακάλυψα ένα υπέροχο μπλογκ, μιας χορτοφάγας που ΔΕΝ είναι ρατσίστρια με τους κρεοφάγους... οποία ευχάριστη έκπληξις! Το γράφω και εδώ μέσα στο προσωπικο μου στίγμα νομίζω τώρα που επέστρεψα. :lol: Επίσης με στεναχωρεί όταν οι χορτοφάγοι θεωρούν πως τα επιστημονικά "στοιχεία" που υποστηρίζουν τις θέσεις τους είναι πιο επιστημονικά από αυτά των υπόλοιπων επιστημόνων που\ επιμένουν στην ισορροπημένη και πλούσια σε είδη διατροφή... Είναι λοιπόν θέμα του ποιους επιστήμονες επιλέγεις να ακούσεις μάλλον :) Βασικά εγώ προτιμώ να ακούω το σώμα μου κι αν το σώμα μου μου πει κάποτε "θέλω να τρως μόνο μήλα και τίποτε άλλο" θα το ακούσω, αλήθεια σου λέω! Επέλεξε να τρως ό,τι θες, αλλά μη μου πρήζεις τον έρωτα με αγαπησιάρικες λέξεις του τύπου "δολοφόνα, πτωματοφάγα" κι άλλα ευγενικά και άκρως χορτοφαγικά! Είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσεις αυτή τη φορά :D Και κάνεις λάθος, αν πετάξεις βγάζοντας φωτιές από τα μάτια θα καταφέρεις πολλά! Θα σε καλέσω για ανάκριση,γιατί πολύ θα ήθελα να το κάνω κι εγώ αυτό!!!! :lol:
Όντως έχει πάρει τον δρόμο του όπως όλα τα πράγματα. Όσον αφορά τον τίτλο θεραπευτής τον αποποιούμαι πλήρως!
Μόνο ένας πραγματικός θεραπευτής τον αποποιείται! :respect:
Νο Κόμεντ!
Όχι, για κάνε! Έλα, γιατί τώρα τα σούφρωσα τα χείλια και θα κάνω και ρυτίδες γαμώτι μου! Εννοείς κάτι;;;; Ε;;;; :swear:
Αν και σου είπα ότι προέρχομαι απο μυητική γραμμή και πλήρωσα για τους βαθμούς, δεν μετάνιωσα καθόλου, άξιζε μέχρι το τελευταίο ευρώ.
Δεν κρίνω κανέναν για το αν πλήρωσε. Κι εγώ έτοιμη να πληρώσω ήμουν και μόνο εσωτερική σφαλιάρα που δεν έφαγα! Ευτυχώς. Αλλά και να πλήρωνα επίσης θα έλεγα πως άξιζε και το τελευταίο ευρώ, είμαι σίγουρη. Τώρα δε χρειάζεται να το πω. Θα πω μόνο πως άξιζε κάθε λεπτό ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ και εσωτερικού "σκαψίματος"! :lol:

Έλα, αφού δεν τα βγάζεις πέρα μαζί μου. Κοίτα... έγραψα μεγαλύτερο σεντόνι από σένα! :lol: :loco:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”