'Υβρεις -Επιθέσεις-ιταμή απαξία και WARNINGS

Όλα τα Ιδεονέα, ενημερώσεις
και ανακοινώσεις διαχειρστών
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 63640
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1575 φορές
Έλαβε Likes: 2363 φορές

'Υβρεις -Επιθέσεις-ιταμή απαξία και WARNINGS

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 16 Απρ 2007, 12:33

Ανακοινώνουμε σε όλους τους χρήστες:

Για την αποφυγή συγκρούσεων που μπλοκάρουν τη σωστή λειτουργία της αγοράς, οι βρισιές και οι προσωπικές απαξιωτικές επιθέσεις στο εξής θα έχουν κυρώσεις.

Ο χρήστης θα λαμβάνει μήνυμα προειδοποίησης εάν έχει σημειώσει περιστατικά ύβρεως, προσωπικής επίθεσης ή περιστατικά συνδυασμού των παραπάνω.
Ασφαλώς και το σπαμ (σε ύφος προπαγάνδας ή προσηλυτισμού ή επιμονή να πεισθούν
τα μέλη για συγκεκριμένη αντίληψη) συμπεριλαμβάνεται στις προειδοποιήσεις.

Οι υβριστικές/επιθετικές/μειωτικές-προσβλητικές προς μια προσωπικότητα κρούσεις θα καταγράφονται στο διαχειριστικό όπου και θα προσμετρώνται οι αντίστοιχες προειδοποιήσεις, για την απόφαση μόνιμης ή προσωρινής αποπομπής του μέλους που τις έκανε από την αγορά, η οποία και θα του ανακοινώνεται και στην αγορά και με ΡΜ.
Συνολικά θα δίνονται τρεις προειδοποιήσεις.
Αν μετά την τρίτη δεν συμμορφωθεί θα μπανάρεται από το φόρουμ
για 2 μήνες. Αν επανερχόμενος συνεχίσει στην ίδια πρακτική θα διαγράφεται
οριστικά από τον τόπο μας

Για να μπορέσει να λειτουργήσει και να εφαρμόζεται σωστά και σε κάθε περίπτωση ο κανονισμός, καλείται κάθε χρήστης που δέχεται ύβρη ή προσωπική επίθεση να ενημερώνει με ΡΜ μέλος της διαχείρισης ή συντονιστή αν έχει τέτοιον η ενότητα, για να τεθεί υπ' όψιν της διαχειριστικής ομάδας και να αξιολογηθεί.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους χρήστες και διαχειριστές ανεξαιρέτως.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 63640
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1575 φορές
Έλαβε Likes: 2363 φορές

Re: 'Υβρεις και Επιθέσεις

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 24 Ιουν 2008, 16:51

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ
(και πριν φτάσουμε σε λογοκρισίες και προειδοποιήσεις)


Παρατηρείται σε κάμποσα νήματα ένα κλίμα αρνητικό στους διαλόγους με ανταλλαγές "αβροτήτων" μεταξύ μελών. Εκτός του ότι αυτή η λογική και πρακτική αντιβαίνει (για να μην πω ακυρώνει) στις αρχές περί σεβασμού στον συνομιλητή πράγμα που αναφέρεται στο στίγμα μας ( και υποτίθεται πως όσοι έχουν εγγραφεί εδώ το συνυπογράφουν νοερώς) είναι και ζήτημα μείζονος σημασίας για τα ΙΔΕΟ, γι'αυτό και απαιτείται από ΟΛΑ τα μέλη μας (διαχειριστές και μη) στο άρθρο 1 των Βασικών μας Κανόνων . (ας μεταβούν εκεί παρακαλώ, όσοι δεν τους διάβασαν ή όσοι πρέπει να φρεσκάρουν τη μνήμη τους).

Η διαχείριση θέλει να είναι ελαστική στην εφαρμογή των κανόνων, βασιζόμενη στο φιλότιμο και το επίπεδο των μελών, και συχνά κάνει τα στραβά μάτια για να μην αναχαιτίζει την ελευθερία έκφρασής τους. Όταν όμως παρατηρείται ένα είδος εκμετάλλευσης αυτής της ελαστικότητας και γίνεται κατάχρηση της ελευθερίας έκφρασης σε βαθμό που να θίγεται η προσωπικότητα ή να προσβάλλονται τα ιερά και όσια του συνομιλητή, φρονώ πως πρέπει και η διαχείριση να τραβήξει μια γραμμή, να θέσει κάποια όρια.

Καλώ τους συνομιλητές εκείνους που αισθάνονται ότι σε κάποιο νήμα , μπήκαν σε λογικές μαλλιοτραβήγματος και εξετράπησαν των κανόνων και των αρχών που προάγουν το καλό κλίμα και την διεξαγωγή γόνιμων διαλόγων στον ιστότοπό μας, να πατήσουν το κουμπί edit στα αναρτήματά τους εκείνα που χρήζουν διορθώσεων και να επαναδιατυπώσουν τις απόψεις τους με τρόπο ώστε να παραμένει μεν η θέση τους ανέπαφη, αλλά να εκφράζεται με κοσμιότητα και σεβασμό στον συνομιλητή του.

Ενημερώνω πως όσοι τοποθετούνται σ'ένα νήμα με αναρτήματα που δεν θα έχουν τη δέουσα ευπρέπεια, κι εφ'όσον δεν θα'ναι διατεθειμένοι να αναθεωρήσουν τις προσεγγίσεις τους, θα δουν τα αναρτήματά τους εκείνα που προσβάλλουν αισθητικές και θίγουν προσωπικά συμφορουμίτες τους, να διασπώνται/αφαιρούνται από το νήμα. Επειδή ως διαχείριση πιστεύουμε στο scripta manent, διαβεβαιώ ότι τα αναρτήματά τους δεν θα διαγραφούν, αλλά θα κρατηθούν στην αποθήκη.

Δεν θα παραμένουν πάντως αναρτήματα με προσεγγίσεις που θα θα χαλάνε την σωστή ροή διαλόγου σε ένα νήμα, και θα υποβαθμίζουν γενικότερα την εικόνα αυτής της κοινότητας. Τα αναρτήματα που θα κρίνονται ανάρμοστα γι'αυτούς τους λόγους θα μαρκάρονται από τη διαχείριση με την επισήμανση "αναδιατύπωσε", ή θα βλέπετε ξέχωρο ανάρτημα του διαχειριστή στο τόπικ που θα γράφει "Αναδιατυπώστε" Εξυπακούεται πως με αυτήν την προστακτική δεν θα ζητείται να "πάρετε πίσω" την άποψή σας για ο,τιδήποτε, απλά να διορθώσετε το κείμενό σας ώστε η ίδια αυτή άποψή σας να εκφράζεται ευπρεπώς και χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή ύβρειςΕαν και εφ'όσον ο αναρτήσας-ή οι αναρτήσαντες δεν προβε/προβούνί σε αναδιατύπωση εντός 2 ημερών, το αναρτηθέν/τα αναρτηθέντα του/τους θα διασπάται από το νήμα και θα απομακρύνεται/απομακρύονται.


Ήμουν σαφής. Ελπίζω να έγινα και κατανοητή.

Ευχαριστώ σας.


.Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
το μπλογκ μου εδω
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ιδεογραφήματα ανακοινώσεις”