Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008 - 30 και σήμερα!!!!!!!

Συντονιστής: kostas

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
geo
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Φύλο: Άνδρας

Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008 - 30 και σήμερα!!!!!!!

Δημοσίευση από geo » Δευ 07 Ιούλ 2008, 21:45

Λίγες μόλις μέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσουν οι 29οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο. Από τις 8 μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2008 ολόκληρος ο κόσμος θα ζει στον ρυθμό των Ολυμπιακών αγώνων, μια αθλητική διοργάνωση που η ιστορία της χάνεται μέσα στον χρόνο.
Εικόνα
Ιστορία

Πριν δούμε τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο ας δούμε την ιστορία τους. Το 776 π.Χ. έχουμε τους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόπος καταγωγής, μα φυσικά η Αρχαία Ελλάδα! Όπως φαίνεται όμως ίσως να μην ήταν οι πρώτοι που έγιναν ποτέ, επομένως είναι πολύ πιθανό να είχαν διεξαχθεί κι άλλες Ολυμπιάδες πριν το 776 π.Χ.!

Τα χρόνια περνούσαν, οι Ολυμπιακοί αγώνες γινόντουσαν όλο και πιο σημαντικοί και τα αγωνίσματα γινόντουσαν όλο και περισσότερα! Το έπαθλο για τους νικητές ήταν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς – Ελιά ένα δέντρο ιερό για τους αρχαίους Έλληνες.

Σιγά σιγά και με την επικράτηση του Χριστιανισμού απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες μιας κι είχαν και θρησκευτικό χαρακτήρα! Ας μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες είναι ένας λαός που πάντα αγαπούσε και στηριζόταν στην θρησκεία του κι αν δεν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαν να δεχθούν τον Χριστιανισμό (την νέα θρησκεία).

Σύγχρονη Ιστορία

Και αφού πέρασαν τα χρόνια το 1896 διεξάγονται οι 1οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μα που αλλού, φυσικά στην Αθήνα μας και στο Παναθηναϊκό στάδιο! Ήταν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που διεξήχθη ποτέ μέχρι τότε!

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Πεκίνο

10 χώρες υπέβαλλαν αίτηση, 5 χώρες επιλέχθηκαν από την ΔΟΕ, 4 χώρες προχώρησαν στην δεύτερη ψηφοφορία και φυσικά 1 χώρα η Κίνα επιλέχθηκε για να αναλάβει την διοργάνωση των 29ων Ολυμπιακών αγώνων του 2008 οι οποίοι θα γίνουν στο Πεκίνο!

Το 2008 είναι εδώ

8 Αυγούστου του 2008 στις 8 το βράδυ (8.8.08 στις 8) ώρα Κίνας η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ξεκινά! Το 8 για τους Κινέζους συμβολίζει την ευημερία! ;) Το εντυπωσιακό Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου θα δεχθεί τον κόσμο για να εορτάσει στην τελετή έναρξης η οποία αναμένεται ιδιαίτερα φαντασμαγορική αφού όπως είναι γνωστό η διοργανώτρια χώρα θέλει να βάλει τα δυνατά της και να εντυπωσιάσει τους πάντες ώστε οι Ολυμπιακοί αγώνες του Πεκίνου να φανούν καλύτεροι από αυτούς που έγιναν στην Αθήνα το 2004!

Το στάδιο, το σήμα κι οι Μασκότ

Το στάδιο:Το Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου είναι χτισμένο σαν φωλιά και για αυτό είναι γνωστό με το όνομα «φωλιά του πουλιού» ! Είναι χωρητικότητας περίπου 90.000 ατόμων και έχει εντυπωσιακό σχέδιο με ατσάλινες κολώνες οι οποίες μπλέκονται η μία στην άλλη. Σε αυτό το στάδιο οι θεατές θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης και λήξης και τους αγώνες στίβου και ποδοσφαίρου!

Εικόνα

Το σήμα:Το αρκετά λογοκριμένο (κατά κάποιο τρόπο) σήμα με το ανθρωπάκι έγινε αρκετές φορές θέμα σε αστεία video λόγω της πολιτικής της διοργανώτριας χώρας.

Εικόνα

Οι μασκότ::Οι γνώμες διίστανται. Άλλοι τις έχουν συμπαθήσει πολύ κι άλλοι της μισούν. Φυσικά μιλάμε για τις 5 μασκότ οι οποίες μοιάζοντας βγαλμένες από παιδικά καρτούν προσπαθούν να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου (Πάντως ούτε ο Φοίβος κι η Αθηνά δεν προκάλεσαν τέτοια ένταση μεταξύ των ανθρώπων!

Εικόνα

Σκέφτομαι και γράφω!

Η αλήθεια είναι πως οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας ήταν οι καλύτεροι που έχουν γίνει ποτέ, επίσης εκτιμώ τους Κινέζους καθώς έχουν πολιτισμό κι ιστορία, ωστόσο η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν θα είναι καλύτεροι από της Αθήνας (εντυπωσιακοί όμως βέβαια θα είναι).
Λόγοι: 1.Έχουν βάλει στόχο να είναι καλύτεροι από αυτούς που διοργάνωσε η χώρα μας! Το μυστικό της δικής μας επιτυχίας είναι πως δεν κοιτάξαμε τι έκαναν οι άλλοι απλά κοιτάξαμε μπροστά! ;)
2.Σίγουρα θα βάλουν πολλά εφέ, πυροτεχνήματα κ.τ.λ.! Πολύ φοβάμαι όμως μην ισχύσει αυτό που γίνεται με το φαγητό… δηλαδή αν του προσθέσεις όλα τα μπαχαρικά σε αρκετή ποσότητα δεν υπάρχει περίπτωση να το φάει άνθρωπος! :P
3.Η πολιτική (γενικά) και το περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο για την διοργάνωση! Εκτός αν όλοι ξέχασαν τι συμβολίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες!

Όπως και να έχει όμως όλοι μαζί πρέπει να ευχηθούμε να έχουν μια πολύ καλή επιτυχία που είμαι σίγουρος πως θα έχουν και μάλιστα πιστεύω πως θα είναι οι 2οι καλύτεροι Ολυμπιακοί αγώνες που έχουν γίνει ποτέ (μετά βέβαια από αυτούς της Αθήνας πάντα)!

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geo την Δευ 28 Ιούλ 2008, 20:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008 - 30 και 1 μέρες ακόμη!!!!

Δημοσίευση από Dhmellhn » Δευ 07 Ιούλ 2008, 22:31

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πολύ παλιότεροι από το 776 π.Χ. Απλώς ο Κόροιβος είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος Ολυμπιονίκης.

Επίσης, το σύνθημα των ολυμπιακών αγώνων το λατινικό: CITIUS, ALTIUS, FORTIUS, που σημαίνει πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά δεν είναι στην ουσία λατινικό. πρόκειται για ακριβή αντιγραφή από την "Ρητορική" του Αριστοτέλους: Αγωνιστική του σώματος αρετή, σύγκειται εκ μεγέθους και ισχύος και τάχους.

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΚΟΝ
ΣΤΕΦΑΝΙΤΗΝ ΤΕ ΚΑΙ ΙΕΡΟΝ,
ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΠΑΝΤΩΝ
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Τρί 08 Ιούλ 2008, 13:44

Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008 - 30 και 1 μέρες ακόμη!!!!
30 και σήμερα λέγεται :loco:
Το στάδιο με τις πισίνες... παραλίγο να έρθω σε οργασμό βλέποντάς το...
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
geo

Δημοσίευση από geo » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 08:03

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πολύ παλιότεροι από το 776 π.Χ. Απλώς ο Κόροιβος είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος Ολυμπιονίκης.
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και καλά όμως δεν είναι αποδεδειγμένο. Μα αν ήταν μια μικρή διοργάνωση που θα ήταν σύμφωνα με την λογική πριν το 776 π.Χ. θα τους κατέγραφαν;
Squall Leonhart έγραψε: 30 και σήμερα λέγεται :loco:
Α ναι σε αυτό έχεις δίκιο! Άλλο Γιάννης άλλο Γιαννάκης! :dance: :P Δεν βλέπω κάποια διαφορά προσωπικά! Το θετικό με τα ελληνικά είναι πως είναι τόσο όμορφη γλώσσα που μπορείς να πεις και να εκφράσεις αυτά που θες με χιλιάδες τρόπους κάτι που είναι μοναδικό! :)
Squall Leonhart έγραψε:Το στάδιο με τις πισίνες... παραλίγο να έρθω σε οργασμό βλέποντάς το...
Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά πράγματι!
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Παρ 11 Ιούλ 2008, 16:21

Πράγματι μπορείς να πεις και "31 μέρες ακόμη" οπότε έχεις ένα δίκιο. Αλλά το "30 και σήμερα" είναι η ελπίδα του κάθε φαντάρου. Φαντάσου κάτι σαν το γκόλουμ όταν έβλεπε το Φρόντο να κουβαλά το δαχτυλίδι.
Άβαταρ μέλους
geo

Δημοσίευση από geo » Δευ 28 Ιούλ 2008, 20:08

Squall Leonhart έγραψε:Αλλά το "30 και σήμερα" είναι η ελπίδα του κάθε φαντάρου. Φαντάσου κάτι σαν το γκόλουμ όταν έβλεπε το Φρόντο να κουβαλά το δαχτυλίδι.
Έλα ρε συ σε αυτό έχεις δίκιο! :) Κι εγώ σαν φαντάρος ένα πράγμα γιατί έχω μανία με τους Ολυμπιακούς αγώνες! Για να δεις όμως κι εγώ, το αλλάζω! :D
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008 - 30 και σήμερα!!!!!!!

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 29 Ιούλ 2008, 14:45

Σε καλωσόρισα geo? Μάλλον όχι... :embar:

Καλώς μας ήρθες φίλε. :rose:

Δες κι ένα ΡΜ που σου'χω στείλει. :wink:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
geo

Δημοσίευση από geo » Τρί 29 Ιούλ 2008, 14:58

ΑρΕλα έγραψε:Σε καλωσόρισα geo? Μάλλον όχι... :embar:

Καλώς μας ήρθες φίλε. :rose:

Δες κι ένα ΡΜ που σου'χω στείλει. :wink:
Κοίτα από μια πλευρά είναι τιμητικό να σε καλωσορίζουν 2 φορές! Από την άλλη όμως έχω την αίσθηση πως ξέχασες ποιος είμαι(??)... :P :lol:
Δες το email μου ποιο είναι και θα θυμηθείς ποιος είμαι! :wink:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 29 Ιούλ 2008, 15:05

Μου ειναι αδιαφορα τα σημερινα ολυμπιακα παιχνια.
Δεν προκειτε για αγωνες αλλα για παιχνίδια.
Olympic GAMES
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Τετ 30 Ιούλ 2008, 13:43

Δεν είμαι γλωσσολόγος... αλλά η λέξη game πιο πολύ μου βγαίνει από τον αγώνα παρά από το παιχνίδι...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητισμός”