Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες
Συντονιστής: kostas
Re: Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες
Ξερεις υπαρχουν κι αλλες τεχνες που περιλαμβανουν μαχαιρια, ανώτερες της ξιφασκιας.
Δεν θα σου πω τι θα κανεις με τα παιδια σου. αλλα αφου εχει το ταλεντο πιστευω οτι θα χαραμιστει στη ξιφασκεια.
θα επρεπε να μαθει δεξιοτητες σε σχεση με μαχαιρια.
Δεν θα σου πω τι θα κανεις με τα παιδια σου. αλλα αφου εχει το ταλεντο πιστευω οτι θα χαραμιστει στη ξιφασκεια.
θα επρεπε να μαθει δεξιοτητες σε σχεση με μαχαιρια.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Γυναίκα
Δεν είπα ότι έχει ταλέντο. Είπα ότι της αρέσουν τα μαχαίρια. Μεγάλη διαφορά. Το αν έχει ταλέντο θα το καταλάβω αν αρχίσει να μας μαχαιρώνει :p
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: wolfman13
- Φύλο: Άνδρας
φρου φρου μάλλον εχεις ψιλό μπερδευτεί!
καμία πολεμική τέχνη δεν είναι αμυντική ακόμα και το ται τσι!!!
σε όλα τα πράγματα υπάρχει η δράση-αντίδραση είναι νόμος απαράβατος!!!!!
το ται τσι βασίζεται σε αμυντικογενη κατάστασης γιατί πολλή απλά αυτοί που ασκουνε διαλογισμό δεν έχουν την σωματική δύναμη!
κι όμως υπαρχουν κινησης στο ται τσι που ειναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ πιο θανατηφόρες από μια γροθιά!!
δεν προσπαθώ να σου πω ότι η πυγμαχία δεν είναι βίαιο σπορ προσπαθώ όμως να σου πω ότι δεν γίνεται όλα τα βάζεις σε ένα τσουβάλι επειδή κάποιος εξασκούσε ενα συγκεκριμένο άθλημα!!!!
δυστυχώς όλες η τέχνες (γιαυτό λέγονται και πολεμικές) δημιουργήθηκαν στο στίβο ΜΑΧΗΣ!!!!!
κάθε μια εχεις της ιδιαιτερότητες της!
και όλες η πολεμικές τέχνες το πρώτο πράγμα που σου διδάσκουν είναι η άμυνα και όχι η επίθεση!!κάλυψη-άμυνα!
καμία πολεμική τέχνη δεν είναι αμυντική ακόμα και το ται τσι!!!
σε όλα τα πράγματα υπάρχει η δράση-αντίδραση είναι νόμος απαράβατος!!!!!
το ται τσι βασίζεται σε αμυντικογενη κατάστασης γιατί πολλή απλά αυτοί που ασκουνε διαλογισμό δεν έχουν την σωματική δύναμη!
κι όμως υπαρχουν κινησης στο ται τσι που ειναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ πιο θανατηφόρες από μια γροθιά!!
δεν προσπαθώ να σου πω ότι η πυγμαχία δεν είναι βίαιο σπορ προσπαθώ όμως να σου πω ότι δεν γίνεται όλα τα βάζεις σε ένα τσουβάλι επειδή κάποιος εξασκούσε ενα συγκεκριμένο άθλημα!!!!
δυστυχώς όλες η τέχνες (γιαυτό λέγονται και πολεμικές) δημιουργήθηκαν στο στίβο ΜΑΧΗΣ!!!!!
κάθε μια εχεις της ιδιαιτερότητες της!
και όλες η πολεμικές τέχνες το πρώτο πράγμα που σου διδάσκουν είναι η άμυνα και όχι η επίθεση!!κάλυψη-άμυνα!
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
Το θεμα ειναι η χρήση.
Σε μια ιδανικη κοινωνία ειναι απλα για γυμναστική, ξεδωμα, συγκεντρωση, φτιαξιμο χαρακτηρα κλπ.
Σε μια κοινωνια σαν τη δικη μας ειναι απαραιτητο για αυτοαμυνα.
Σε μια χαοτικη κοινωνια ειναι απαραιτητη για να επιβιωσεις.
Σε μια ιδανικη κοινωνία ειναι απλα για γυμναστική, ξεδωμα, συγκεντρωση, φτιαξιμο χαρακτηρα κλπ.
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
αυτό ακριβώς λέω Παγώνα =) να δούμε τι τους αρέσει και να αποφασίζουμε παρέα.. δεν σου λέω να γίνει μαχαιροβγάλτρα και να φωνάζει "φύγε Στέλλα κρατάω μαχαίρι" αλλά να υπάρχει μία κοινή γραμμή πλεύσης. Να πάρουμε αυτό που αρέσει στο παιδάκι και να του το δώσουμε με μία μορφή που να μας βρίσκει σύμφωνους =). Το παιδί μπορεί να πει "θέλω να μάθω κικ μποξιν" ή οτιδήποτε επειδή το άκουσε κάπου και του έκανε εντύπωση, όμως στο χέρι μας είναι να αγαπήσει και κάτι άλλο =) που να συμφωνούμε κι εμείς. Κι όχι το κουφό να ζητάει το παιδί να ζητάει καράτε και να το στέλνουμε μπαλέτο =ρ
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
- Mantam Froufrou
Λύκε, τα ίδια ακριβώς μου έλεγε ο άντρας μου. Μετά πήγε να κάνει τάι τσι (έκανε για κανένα εξάμηνο). Μου είπε πως δεν άλλαξε γνώμη, αλλά πως δεν είναι κι ακριβώς έτσι όπως τα'λεγε.
Προφανώς είναι πολεμική τέχνη, και προφανώς θα έχει και επικίνδυνα χτυπήματα (για τον αντίπαλο), όμως κυρίως βασίζεται στη δύναμη του άλλου, κι όχι στην αδυναμία του όπως γίνεται σε άλλες πολεμικές τέχνες. Γι'αυτό μπορεί να το κάνει και μία γιαγιά, σε αντίθεση με την πυγμαχία, που η γιαγιά θα πήγαινε στα θυμαράκια στα πρώτα δέκατα του δευτερολέπτου.
Επίσης, σε παρακαλώ εξήγησέ μου τι εννοείς με το "αυτοί που κάνουν διαλογισμό δεν έχουν δύναμη". Μου είναι ακατανόητο τι θες να πεις. Κάνω χρόνια διαλογισμό και ασχέτως (ή σχετικώς) έχω αρκετή δύναμη για να ρίξω κάτω έναν μέσο άντρα και να μη μπορεί να ξανασηκωθεί για καμιά ώρα (και δεν μιλάω για κάτι ευχάριστο).
Προφανώς είναι πολεμική τέχνη, και προφανώς θα έχει και επικίνδυνα χτυπήματα (για τον αντίπαλο), όμως κυρίως βασίζεται στη δύναμη του άλλου, κι όχι στην αδυναμία του όπως γίνεται σε άλλες πολεμικές τέχνες. Γι'αυτό μπορεί να το κάνει και μία γιαγιά, σε αντίθεση με την πυγμαχία, που η γιαγιά θα πήγαινε στα θυμαράκια στα πρώτα δέκατα του δευτερολέπτου.
Επίσης, σε παρακαλώ εξήγησέ μου τι εννοείς με το "αυτοί που κάνουν διαλογισμό δεν έχουν δύναμη". Μου είναι ακατανόητο τι θες να πεις. Κάνω χρόνια διαλογισμό και ασχέτως (ή σχετικώς) έχω αρκετή δύναμη για να ρίξω κάτω έναν μέσο άντρα και να μη μπορεί να ξανασηκωθεί για καμιά ώρα (και δεν μιλάω για κάτι ευχάριστο).
- Mantam Froufrou
Τώρα σε είδα βρε Σπίριτ!
Ναι, έτσι συμφωνώ σε ΟΛΑ!
Η ξιφασκία πάντως που σκέφτομαι να πάω τη μικρή δεν μου ήρθε έτσι. Της έβαλα τη ΜΠάρμπι σωματοφύλακα μια κι είχε τη λύσσα με λεπίδες, κι επειδή είδε το 'μεγάλο μαχαίρι' ενθουσιάστηκε κι από κείνη την ώρα παίρνει ένα άλογο σε ξύλο που έχει και το έχει κάνει ξίφος. Χοροπηδάει πέρα δώθε με το άλογο (θα μου το φέρει καπέλο καμιά ώρα) και φωνάζει 'Ολες για μία και μία για όλες. Χέι!!!"
Προτιμώ αυτό παρά άλλες τέχνες με μαχαίρια, που δεν μου κάνουν και πολύ κλικ.
Αλήθεια, αμαρτωλέ, για ποιες τέχνες μιλάς;
Ναι, έτσι συμφωνώ σε ΟΛΑ!
Η ξιφασκία πάντως που σκέφτομαι να πάω τη μικρή δεν μου ήρθε έτσι. Της έβαλα τη ΜΠάρμπι σωματοφύλακα μια κι είχε τη λύσσα με λεπίδες, κι επειδή είδε το 'μεγάλο μαχαίρι' ενθουσιάστηκε κι από κείνη την ώρα παίρνει ένα άλογο σε ξύλο που έχει και το έχει κάνει ξίφος. Χοροπηδάει πέρα δώθε με το άλογο (θα μου το φέρει καπέλο καμιά ώρα) και φωνάζει 'Ολες για μία και μία για όλες. Χέι!!!"
Προτιμώ αυτό παρά άλλες τέχνες με μαχαίρια, που δεν μου κάνουν και πολύ κλικ.
Αλήθεια, αμαρτωλέ, για ποιες τέχνες μιλάς;
- Spirit oF Fire
εγώ διαφωνώ. Στην προσωπική μου ζωή έχω ρίξει και δεχτεί μερικές ψιλές αλλά ποτέ δνε θα έλεγα ότι η αυτοάμυνα μου είναι απαραίτητη. Εσένα πού σου έχει φανεί απαραίτητη; Οι μαχητικές τέχνες είναι περισσότερο για χτίζεις χαρακτήρα, να μαθαίνεις πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση, αυτοσυγκέντρωση. Κάτι σαν το καράτε κιντ.. πλένεις τα τζάμια συνειδητά και όποτε χρειαστεί μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Στην πραγματική ζωή όμως δεν θα τα βάλεις ποτέ με κάποιον καρατέγκα διεφθαρμένο, δεν θα πας να ξεσκεπάσεις το οργανωμένο έγκλημα γιατί πολύ απλά δεν είσαι ο στιβεν σιγκάλ ούτε ο ντερ ντεβιλ. Δεν θα χρειαστεί να κυνηγύσεις, να επιβιώσεις αυτά τα έχεις εξασφαλισμένα θα χρειαστείς όμως πειθαρχία, ηρεμία κινήσεων, ισορροπία γι αυτό και οι πολεμικές τέχνες είναι χρησιμότατες. Και σίγουρα θα χρειαστείς και σωστή εκγύμναση στο σώμα πέρα απ τον χαρακτήρα. Προσωπικά θα επέλεγα το Αϊκίντο, ή το τάι τσι, τήνω προς το πρώτο =) (μιας που το κουνγκ φου μας το απέρριψε ο χειροπράκτης =ρ)Divine Sinner έγραψε:Το θεμα ειναι η χρήση.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Αν και δεν ειμαι οπαδος της πανθρησκειας οπως εχω εξηγησει θα απαντησω.Μάλλον των οπαδών της πανθρησκείας είναι η συνομοσιολογία και νομίζουν ότι τους κυνηγούν όλοι και ότι αυτοί θα σώσουν τον κόσμο ( ).
Σε αυτο το σημειο, και χωρις να θελω να βγω εκτος θέματος αλλα τώρα το ειδα.
Ειχα παει σε μια βάφτιση ενος ενήλικα (που επειδη ηταν απο εξω αν κι Ελληνας δεν ειχε την ευκαιρια να νηπιοβαφτιστει).
Κι έλεγε ο παπας στους νονους του οτι εφ οσων βαφτίσαν καποιον και σώσαν μια ψυχή ειναι σχεδων σίγουρη η είσοδος τους στον παράδεισο.
Ποιος ειπαμε οτι θελει να σωσει τον κόσμο;
- Mantam Froufrou
Α γειά σου. Το Αϊκίντο είναι καταπληκτικό!
Θα διαφωνησω επανω στη διαφωνια σου. παντα υπαρχει και το ενδεχομενο της αυτοάμυνας.εγώ διαφωνώ. Στην προσωπική μου ζωή έχω ρίξει και δεχτεί μερικές ψιλές αλλά ποτέ δνε θα έλεγα ότι η αυτοάμυνα μου είναι απαραίτητη. Εσένα πού σου έχει φανεί απαραίτητη; Οι μαχητικές τέχνες είναι περισσότερο για χτίζεις χαρακτήρα, να μαθαίνεις πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση, αυτοσυγκέντρωση. Κάτι σαν το καράτε κιντ.. πλένεις τα τζάμια συνειδητά και όποτε χρειαστεί μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Στην πραγματική ζωή όμως δεν θα τα βάλεις ποτέ με κάποιον καρατέγκα διεφθαρμένο, δεν θα πας να ξεσκεπάσεις το οργανωμένο έγκλημα γιατί πολύ απλά δεν είσαι ο στιβεν σιγκάλ ούτε ο ντερ ντεβιλ. Δεν θα χρειαστεί να κυνηγύσεις, να επιβιώσεις αυτά τα έχεις εξασφαλισμένα θα χρειαστείς όμως πειθαρχία, ηρεμία κινήσεων, ισορροπία γι αυτό και οι πολεμικές τέχνες είναι χρησιμότατες. Και σίγουρα θα χρειαστείς και σωστή εκγύμναση στο σώμα πέρα απ τον χαρακτήρα. Προσωπικά θα επέλεγα το Αϊκίντο, ή το τάι τσι, τήνω προς το πρώτο =) (μιας που το κουνγκ φου μας το απέρριψε ο χειροπράκτης =ρ)
Γιατι δηλαδη δεν μπορει να πέσει κανεις θυμα επίδοξου ληστή ή βιαστη;
Ζουμε σε μια κοινωνία αγγελικά πλασμένη και δεν το είχα καταλάβει;
Φυσικα το χτισιμο χαρακτήρα, υγειας κι ευεξίας δεν αναιρείται απο την αυτοάμυνα.
Δεν λεμε να κυνηγήσεις το οργανωμένο έγκλημα απλα να προστατέψεις τον εαυτό σου.
- Spirit oF Fire
ναι, ίσως να χρειάζεται θεωριτικά.. πρακτικά σε πόσους ανθρώπους έχει τεθεί θέμα ληστείας; με έναν καλό διαλογισμό και μία σωστή προσευχή την ώρα που νιώθεις ότι δεν πάει καλά μπορείς να αποτρέψεις τα χειρότερα (όχι μόνο σε ληστείες αλλά στο οτιδήποτε =Ρ) και φυσικά ο πρώτος κανόνας επιβίωσης είναι: "όταν βλέπεις τα σκούρα βάλτο στα πόδια.. " αν δεν μπορείς να το βάλεις στα πόδια κάτσε και πάλεψέ το.
Φυσικά το σώμα όταν πρόκειται για ξυλοδαρμό, βιασμό ή οτιδήποτε αντιδρά με έναν δικό του τρόπο λόγω έκριξης της αδρεναλίνης. Απλά με τις επαναλήψεις των μαχητικών τεχνών, βάζεις τεχνικές στην καθημερινότητά σου που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες σε κάποια στιγμή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τους επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις λειτούργησαν ενστικτωδώς.. αυτό το ίδιο κάνεις όσο ξύλο κι αν ξέρεις, απλά έχεις αφομειώσει κάποια τεχνική που ίσως βοηθήσει..
Φυσικά το σώμα όταν πρόκειται για ξυλοδαρμό, βιασμό ή οτιδήποτε αντιδρά με έναν δικό του τρόπο λόγω έκριξης της αδρεναλίνης. Απλά με τις επαναλήψεις των μαχητικών τεχνών, βάζεις τεχνικές στην καθημερινότητά σου που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες σε κάποια στιγμή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τους επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις λειτούργησαν ενστικτωδώς.. αυτό το ίδιο κάνεις όσο ξύλο κι αν ξέρεις, απλά έχεις αφομειώσει κάποια τεχνική που ίσως βοηθήσει..
Eιχα δει μια εκπομπη (οχι ταινια αλλα ντοκυμαντερ) με ενα πειραμα στο οποιο συμμετειχε ενας ισραηλινος καταδρομεας.
Οι ισραηλινοι καταδρομεις διδασκονται μια ειδικη πολεμικη τέχνη (που διδασκεται μονο στον στρατο).
Τον απειλησαν με οπλο και ηταν σε θέση να αφοπλισει τον αντιπαλο (οντας ο ιδιος αοπλος) και να παρει το οπλο του αντιπαλου του, πριν αυτος να μπορεσει να πατησει την σκανδάλη.
Αυτο δεν ειναι μια ενστικτωδης αντιδραση του σωματος την οποια θα ειχε χωρις εκπαίδευση.
Αν το κανε αυτο καποιος χωρις εκπαιδευση θα εψαχνε τα μυαλα του στο εδαφος.
Οι ισραηλινοι καταδρομεις διδασκονται μια ειδικη πολεμικη τέχνη (που διδασκεται μονο στον στρατο).
Τον απειλησαν με οπλο και ηταν σε θέση να αφοπλισει τον αντιπαλο (οντας ο ιδιος αοπλος) και να παρει το οπλο του αντιπαλου του, πριν αυτος να μπορεσει να πατησει την σκανδάλη.
Αυτο δεν ειναι μια ενστικτωδης αντιδραση του σωματος την οποια θα ειχε χωρις εκπαίδευση.
Αν το κανε αυτο καποιος χωρις εκπαιδευση θα εψαχνε τα μυαλα του στο εδαφος.
Δεν ισχύει τόσο απόλυτα όσο το λες.Spirit oF Fire έγραψε:φυσικά ο πρώτος κανόνας επιβίωσης είναι: "όταν βλέπεις τα σκούρα βάλτο στα πόδια.. " αν δεν μπορείς να το βάλεις στα πόδια κάτσε και πάλεψέ το.
Γενετικά είμαστε προγραμματισμένοι να έχουμε δύο ειδών αντιδράσεις στον κίνδυνο: τη φυγή και το «κοκκάλωμα»., καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι προτιμότερο να μείνεις ακίνητος παρά να προσπαθήσεις να φύγεις.
Το ενδιαφέρον της υποθέσεως είναι ότι πολύ συχνά ο εγκέφαλος μπερδεύεται και η ενστικτώδης επιλογή αντιδράσεως είναι και η εσφαλμένη... για τον μοτοσυκλετιστή π.χ. είναι πολύ πιθανότερο η φυγή, το να ανοίξει το γκάζι δλδ, να τον σώσει, παρά το να πατήσει το φρένο, το κοκκάλωμα.
Αντίθετα, σε έαν ανεμοστρόβυλο, είναι προτιμότερο να βρεις ένα σχετικά προστατευμένο μέρος και να προσπαθήσεις απλώς να μη σε παρει και σε σηκώσει, παρά να προσπαθήσεις να φύγεις (παρεμπιπτόντως: οι περισσότεροι θάνατοι από ανεβοστροβύλους στις ΗΠΑ είναι από άτομα που είναι μέσα στ’αυτοκίνητά τους).
Αυτό σαν γενική παρατήρηση, και αρκετά off topic
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
κοριτσάκι νομίζω ότι τόση ώρα δεν μιλάμε για σχετικά πράγματα αλλά συγκεκριμένα!Mantam Froufrou έγραψε:Λύκε, τα ίδια ακριβώς μου έλεγε ο άντρας μου. Μετά πήγε να κάνει τάι τσι (έκανε για κανένα εξάμηνο). Μου είπε πως δεν άλλαξε γνώμη, αλλά πως δεν είναι κι ακριβώς έτσι όπως τα'λεγε.
για φαντάσου κάποιον που κάνει διαλογισμό με κάποιον που είναι επαγγελματίας πυγμάχος και η φυσική του κατάσταση είναι τέτοια που με γροθιά ρίχνει τοίχο!!!
??
για μέσες καταστασης ότι ξέρεις είναι καλό!
ο εγκέφαλος ναι όντως είναι για δυο καταστασης οφ ον!
η εκπαίδευση είναι αυτοί που κάνει το μυαλό και το σώμα μας να αντιδρά διαφορετικά.
όταν κάποιος προσπαθεί να σε χτυπήσει η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να προστατεύσεις το κεφάλι σου και να τύλιγε κουλούρα.
όταν εχεις την αντίστοιχη εκπαίδευση και εμπειρία κάνεις κάλυψη στο κεφάλι σου και την αντίδραση να ανταποδώσεις το ίδιο βίαια το χτύπημα και πιο γρήγορα από των άλλων.
- Kariatida
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Απο προσωπικη εμπειρία, παρ ότι διατεινομαι για την ψυχραιμια μου, οταν αισθανθω κινδυνο ή πολυ πολυ πολυ μεγαλη περιεργεια τα ξεχναω ολα, και προειδοποιησεις και ψυχραιμια, και τσαμπουκά, μην πω ακομα και τ ονομα μου το ιδιο. Μπαινω εντελως στον αυτοματο.
Θα ήθελα να πιστεύω πως ολες οι πολεμικες τεχνες πασχιζουν να περασουν στο υποσυνειδητο μας κινησεις και λαβες οι οποιες με την συνεχη επαναληψη γινονται κομματια μας. Δεν θα ηθελα καν να σκεφτω πως αισθανεται ενας επαγγελματιας ή πορωμενος ερασιτεχνης πυγμαχος. Θα συμφωνησω με την Πεγκι για το οτι φυραινουν τελειως.
Θα ήθελα να πιστεύω πως ολες οι πολεμικες τεχνες πασχιζουν να περασουν στο υποσυνειδητο μας κινησεις και λαβες οι οποιες με την συνεχη επαναληψη γινονται κομματια μας. Δεν θα ηθελα καν να σκεφτω πως αισθανεται ενας επαγγελματιας ή πορωμενος ερασιτεχνης πυγμαχος. Θα συμφωνησω με την Πεγκι για το οτι φυραινουν τελειως.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
Εχει να κανει και με τον ανθρωπο.
Εγω μονο σε περίπτωση φοβιας (αγοραφοβικος ειμαι) χανω την ψυχραιμια μου.
Κατα τα αλλα μου χουν βαλει μαχαιρι στο λαιμο. κοντα στο ματι (με απειλησαν οτι θα μου βγαλουν τα ματια), ολα τα καλα δηλαδη.
Αλλα εγω. βουδας.
Εγω μονο σε περίπτωση φοβιας (αγοραφοβικος ειμαι) χανω την ψυχραιμια μου.
Κατα τα αλλα μου χουν βαλει μαχαιρι στο λαιμο. κοντα στο ματι (με απειλησαν οτι θα μου βγαλουν τα ματια), ολα τα καλα δηλαδη.
Αλλα εγω. βουδας.
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
Kariatida έγραψε:Απο προσωπικη εμπειρία, παρ ότι διατεινομαι για την ψυχραιμια μου, οταν αισθανθω κινδυνο ή πολυ πολυ πολυ μεγαλη περιεργεια τα ξεχναω ολα, και προειδοποιησεις και ψυχραιμια, και τσαμπουκά, μην πω ακομα και τ ονομα μου το ιδιο. Μπαινω εντελως στον αυτοματο.
ένας άνθρωπος με σωστή διαπαιδαγώγηση δεν θα χρησιμοποίηση ποτέ οποιαδήποτε τέχνη και αν ξέρει εναντίον κανενός !!
εγώ προσωπικά κάθομαι στη κυριολεξία και τρώω ξύλο και όταν βγαίνω εκτός εαυτού προτιμώ να σπάσω καμιά γλάστρα καμιά πόρτα παρά να χτυπήσω τον άλλων γνωρίζοντας την δύναμή μου και ότι δεν ελέγχομαι και εύκολα!
- Blue Ice
H ψυχραιμία είναι το Α και το Ω σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τώρα στις εποχές που ζούμε, ότι ξέρει κανείς καλό είναι, αλλά να έχει και κάποια επαφή. Γιατί πολλοί όταν τρώνε για πρώτη φορά χτύπημα "παγώνουν"....
Τώρα για τα παιδάκια καλό είναι το Judo που έχει λαβές, όχι χτυπήματα, μαθαίνουν και πως να πέφτουν χωρίς να χτυπάνε άσχημα. Και όταν μεγαλώσουν μαθαίνουν και ένα στυλ με χτυπήματα...
Προσωπικά μ' αρέσει πολύ και το kickbox και το muay thai και θα μου άρεσε πολύ αν υπήρχε στην Πάτρα μια σχολή της προκοπής που να έκανε Παγκράτιο...
Τώρα για τα παιδάκια καλό είναι το Judo που έχει λαβές, όχι χτυπήματα, μαθαίνουν και πως να πέφτουν χωρίς να χτυπάνε άσχημα. Και όταν μεγαλώσουν μαθαίνουν και ένα στυλ με χτυπήματα...
Προσωπικά μ' αρέσει πολύ και το kickbox και το muay thai και θα μου άρεσε πολύ αν υπήρχε στην Πάτρα μια σχολή της προκοπής που να έκανε Παγκράτιο...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- Τάλως
σημερα κατα ποσο το παγκρατιο διδασκεται με την πρωιμη μορφη του?
και το αλλο
υπαρχουν σχολες στην Ελλαδα που κανουν καλη δουλεια πανω σε αυτη την τεχνη?
(Κρητη ειμαι)
και απο ποια μεχρι πια ηλικια μπορει καποιος να ασχοληθει?
και το αλλο
υπαρχουν σχολες στην Ελλαδα που κανουν καλη δουλεια πανω σε αυτη την τεχνη?
(Κρητη ειμαι)
και απο ποια μεχρι πια ηλικια μπορει καποιος να ασχοληθει?
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Τα παιδιά μόνο ή και τα ........................."μεγάλα" παιδιά δηλαδή οι μαμάδες. Κάνει ο γιός μου Τζούντο και ένανα κι εγώ μαζί με άλλες μαμάδες. Μια χαρά τα καταφέρνουν και οι μεγάλοι. Ποτέ δεν είναι αργά. Μόνο που οι τεχνικές είναι πολύπλοκες και είναι δύσκολο να τις μάθει ένας μεγαλύτερος γιατί δεν ελέγχει το σώμα του καλά. Για τους μεγάλους θέλει χρόνο. Υπάρχει και ένα άθλημα πολύ μοντέρνο για τους μεγαλύτερους που λέγεται crossfit και συνδυάζει άρση βαρών, ενόργανη, αεροβική και ασκήσεις αντοχής μπορουν να ασκηθούν στο ίδιο γκρουπ άντρες γυναίκες νέοι και ........γέροι αυτό που αλλάζει είναι τα βάρη και τα εργαλεία που κάνουν την άσκηση πιό εύκολη ή δύσκολη κατά περίπτωση. Συνδυάζεται με το Τζούντο και το βραζιλιάνικο Ζιου Ζιτσου (σαν τζούντο αλλά μ περισσότερες τεχνικές εδάφους και τα δύο μιάζουν με ελληνορωμαική)
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Τάλως
να και κατι καλο
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
υπαρχουν σχολές στην ελλαδα.
υπάρχει σχολή και στην πατρα ξιφομάχε δεν ήξερα ότι έχουμε και άλλων πατρινό θα χαρώ να κεράσω καφέ.
δεν ξέρω αν την διδάσκουν από το πρώιμο στάδιο της δεν ασχολήθηκα με το παγκράτιο ιδιαίτερα και μόνο μέσα από της τάξης της ελληνορωμαϊκής που έκανα.
αν κρίνο πάντως από τα λίγα που εχω δει εδώ στην πατρα δεν είναι και τόσο πρωμιο αν και προσπαθούν πάρα πολύ!
http://www.pangration.org/home.html
υγ.
δεν έχει όριο ηλικίας
υπάρχει σχολή και στην πατρα ξιφομάχε δεν ήξερα ότι έχουμε και άλλων πατρινό θα χαρώ να κεράσω καφέ.
δεν ξέρω αν την διδάσκουν από το πρώιμο στάδιο της δεν ασχολήθηκα με το παγκράτιο ιδιαίτερα και μόνο μέσα από της τάξης της ελληνορωμαϊκής που έκανα.
αν κρίνο πάντως από τα λίγα που εχω δει εδώ στην πατρα δεν είναι και τόσο πρωμιο αν και προσπαθούν πάρα πολύ!
http://www.pangration.org/home.html
υγ.
δεν έχει όριο ηλικίας
- Blue Ice
χαιρετώ τον συντοπίτη μου τότε wolfman Eννοείς τη σχολή που είναι στο Κάστρο; Αν ξέρεις σχετικά ενημέρωσέ με...
Τώρα για την πρώιμη μορφή του παγκρατίου, υποθέτω πως εννοείτε την αρχαία... Κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο να γίνει, όχι τόσο γιατί οι τεχνικές "χάθηκαν" αλλά γιατί οι ανάγκες σήμερα είναι διαφορετικές. Κανείς δεν θα ρισκάρει σοβαρούς τραυματισμούς ή/και θανάτους όπως στην αρχαιότητα. Εξάλλου τότε ήταν ένα ακόμα όπλο στη μάχη, τώρα είναι άθλημα και αυτοάμυνα (με τους νόμους που τη διέπουν)...
Doctormarkon αν έβρισκα εδώ σχολή Judo για ενήλικες θα εγγραφόμουν αμέσως. Αλλά βλέπεις στην επαρχία υπάρχουν αθλητικοί σύλλογοι που ενδιαφέρονται για παιδάκια για το αγωνιστικό τους τμήμα...
Τώρα για την πρώιμη μορφή του παγκρατίου, υποθέτω πως εννοείτε την αρχαία... Κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο να γίνει, όχι τόσο γιατί οι τεχνικές "χάθηκαν" αλλά γιατί οι ανάγκες σήμερα είναι διαφορετικές. Κανείς δεν θα ρισκάρει σοβαρούς τραυματισμούς ή/και θανάτους όπως στην αρχαιότητα. Εξάλλου τότε ήταν ένα ακόμα όπλο στη μάχη, τώρα είναι άθλημα και αυτοάμυνα (με τους νόμους που τη διέπουν)...
Doctormarkon αν έβρισκα εδώ σχολή Judo για ενήλικες θα εγγραφόμουν αμέσως. Αλλά βλέπεις στην επαρχία υπάρχουν αθλητικοί σύλλογοι που ενδιαφέρονται για παιδάκια για το αγωνιστικό τους τμήμα...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
Α.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΠΑΤΡΑ
Σ.Π.Α. ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΣ ΠΑΤΡΑ
αυτά τα δυο ξέρω.
για το κάστρο δεν εχω ιδέα!!
γνωρίζω μόνο αυτοί που είναι στη γουναρη.
θέλω και εγώ να ασχοληθώ και θέλω να το ψάξω.
Σ.Π.Α. ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΣ ΠΑΤΡΑ
αυτά τα δυο ξέρω.
για το κάστρο δεν εχω ιδέα!!
γνωρίζω μόνο αυτοί που είναι στη γουναρη.
θέλω και εγώ να ασχοληθώ και θέλω να το ψάξω.