Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες
Συντονιστής: kostas
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθουν μαχητικές τέχνες
Συγγνώμη, μιλάμε για την -ξεχασμένη περασμένη από μένα- προ-άθλων εποχή. ΖΙΠ!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Εγώ πάντως είμαι ακόμα ζωντανός ή έτσι νομίζω τουλάχιστον!ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Μ'ΑΥΤΗ ΤΗ Μ****Α>
Δεν ξέρω τι κάνεις με τους φίλους σου, αλλά βάλε και καμία προειδοποίηση από κάτω:
"ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο,ΤΙ Β****Α ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ"...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kariatida την Τετ 01 Σεπ 2010, 19:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: μπιπ
Συμφωνω.ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Μ'ΑΥΤΗ ΤΗ Μ****Α>
Δεν ξέρω τι κάνεις με τους φίλους σου, αλλά βάλε και καμία προειδοποίηση από κάτω:
"ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο,ΤΙ Β****Α ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ"...
Το γυμναστηριο ειναι ενα ελεγχομενο περιβαλλον και οι γυμναστές επαγγελματίες.
Οι τεχνικές αυτές μπορεί να σκοτώσουν οταν δεν εφαρμοστουν σωστά.
Ενδεικνυονται μονο για επαγγελματίες ή μονο υπο την επίβλεψη αυτών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kariatida την Τετ 01 Σεπ 2010, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Ο δικτυακός τόπος ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ δεν προτρέπει σε καμια περίπτωση στο να ασκούνται τετοιες επικινδυνες τεχνικές πολεμικων τεχνων οπως το κεφαλοκλείδωμα που ανέφερε παραπάνω ο χρήστης "Kostakis" απο άτομα που δεν ειναι εξειδικευμένα και δεν ειναι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών.
Οι απόψεις του χρήστη kostakis ειναι προσωπικές και η παγια θέση του ιστότοπου ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ειναι να μην δοκιμάζονται αυτές οι τεχνικες απο μη-εξειδικευμένα άτομα.
Οι απόψεις του χρήστη kostakis ειναι προσωπικές και η παγια θέση του ιστότοπου ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ειναι να μην δοκιμάζονται αυτές οι τεχνικες απο μη-εξειδικευμένα άτομα.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
- Φύλο: Άνδρας
σιγουρα τα θεματα πνιγμων [chokes] ειναι πολυ λεπτα...μια δοκιμαστικη ρεαλιστικη εφαρμογη των
μπορει να προκαλεσει απώλεια αισθησεων του ασκουμενου
ενδεικνυνται μεν για αστυνομια αφου δεν εχει επιθετικα-αμυντικα χτυπηματα αλλα κλειδωματα
και πιεση με λαβη στο λαιμο...συγκεκριμενα ο πνιγμος αυτος πιεζει τις αεροφορες οδους ενθεν και ενθεν της
καρωτιδας προκαλωντας ενα ..υπνακο του συλλαμβανομενου ελλειψει οξυγονου
βεβαια υπαρχει και η πιο τακτικαλ μιλιταρη εκδοχη οπου πιανοντας ειτε απο γιακα ειτε οχι πιεζεις
με το οστο της ωλενης την καρωτιδα προς τα μεσα...εκει με λιγη πιεση η βλαβη ειναι ανεπανορθωτη τεραστια!!
με παρομοιο τροπο σε κλειδωματα του αντιπαλου μπορει να εφαρμοστει και το crunk το οποιο δεν εχει να
κανει με φαρυγγα λαρυγγα αεροφορες οδους καροτιδα αλλά απευθειας με τους αντιστοιχους
σπονδυλους του αυχενα...συνεπειες ανατριχιαστικα καταστροφικες
λεπτομερειες που μπορουν να φερουν την καταστροφη αν δεν τηρηθουν...
απαιτειται παντα παρουσια ειδικου και χρηση του ταπ γρηγορη απο τους ασκουμενους
μικροτερο ειναι το διακυβευμα σε κλειδωματα των χεριων με τα ποδια στο εδαφος[ασκησεις]
πχ αυτοαμυνες βιασμων οπου στο κρισιμο σημειο της εφαρμογης της δυναμης τα πληρως
ισια χερια σπανε σαν καλαμακια....και εκει χρειαζεται αμεσο ταπ...
η ρεαλιστικοτητα των επικινδυνων τεχνικων ειναι ενα τεραστιο θεμα...πρεπει να αυξανει μαζι με την εμπειρια
των ασκουμενων και οχι σε πρωιμα επιπεδα
η ενεργος παρουσια του ειδικου δασκαλου [με εκπαιδευση σε πρωτες βοηθειες] θεωρειται δεδομενη
γιαυτο προσοχη λοιπον ό,τι και αν κανουμε...στο τελος της μερας πρεπει να ειμαστε ολοι
φιλοι εκτος νοσοκομειου...οπως λενε και οι dog brothers...
[γκουγκλιστε λιγο να δειτε τι εστι apricot...]
μπορει να προκαλεσει απώλεια αισθησεων του ασκουμενου
ενδεικνυνται μεν για αστυνομια αφου δεν εχει επιθετικα-αμυντικα χτυπηματα αλλα κλειδωματα
και πιεση με λαβη στο λαιμο...συγκεκριμενα ο πνιγμος αυτος πιεζει τις αεροφορες οδους ενθεν και ενθεν της
καρωτιδας προκαλωντας ενα ..υπνακο του συλλαμβανομενου ελλειψει οξυγονου
βεβαια υπαρχει και η πιο τακτικαλ μιλιταρη εκδοχη οπου πιανοντας ειτε απο γιακα ειτε οχι πιεζεις
με το οστο της ωλενης την καρωτιδα προς τα μεσα...εκει με λιγη πιεση η βλαβη ειναι ανεπανορθωτη τεραστια!!
με παρομοιο τροπο σε κλειδωματα του αντιπαλου μπορει να εφαρμοστει και το crunk το οποιο δεν εχει να
κανει με φαρυγγα λαρυγγα αεροφορες οδους καροτιδα αλλά απευθειας με τους αντιστοιχους
σπονδυλους του αυχενα...συνεπειες ανατριχιαστικα καταστροφικες
λεπτομερειες που μπορουν να φερουν την καταστροφη αν δεν τηρηθουν...
απαιτειται παντα παρουσια ειδικου και χρηση του ταπ γρηγορη απο τους ασκουμενους
μικροτερο ειναι το διακυβευμα σε κλειδωματα των χεριων με τα ποδια στο εδαφος[ασκησεις]
πχ αυτοαμυνες βιασμων οπου στο κρισιμο σημειο της εφαρμογης της δυναμης τα πληρως
ισια χερια σπανε σαν καλαμακια....και εκει χρειαζεται αμεσο ταπ...
η ρεαλιστικοτητα των επικινδυνων τεχνικων ειναι ενα τεραστιο θεμα...πρεπει να αυξανει μαζι με την εμπειρια
των ασκουμενων και οχι σε πρωιμα επιπεδα
η ενεργος παρουσια του ειδικου δασκαλου [με εκπαιδευση σε πρωτες βοηθειες] θεωρειται δεδομενη
γιαυτο προσοχη λοιπον ό,τι και αν κανουμε...στο τελος της μερας πρεπει να ειμαστε ολοι
φιλοι εκτος νοσοκομειου...οπως λενε και οι dog brothers...
[γκουγκλιστε λιγο να δειτε τι εστι apricot...]
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- PELTASTIS VARNAVAS
ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΟΥ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;
Του Μαρκ “Άνιμαλ” Μακγιάνγκ
Οι περισσότερες πραγματικές μάχες είναι σύντομες, γρήγορες και άγριες. Δεν είναι εξευγενισμένες, ούτε αποτελούν επίδειξη δεξιοτήτων. Ο ασκούμενος στις πολεμικές τέχνες που νομίζει ότι έχει εκπαιδευτεί για να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε περίσταση θα βρεθεί προ εκπλήξεως, γιατί στον δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες. Ο τύπος που κάθεται στο πλάι δεν είναι διαιτητής, είναι ο φίλος του επιτιθέμενου που περιμένει να μπει κι αυτός στη μάχη για να το διασκεδάσει –και το πεζοδρόμιο δεν είναι μαξιλάρι. Το χειρότερο είναι ότι ο άλλος δεν θέλει κάποιο τρόπαιο –απλά θέλει να σας κάνει να ματώσετε.
Το τυφλό σημείο είναι, εξ΄ ορισμού, όχι μόνο ένα σημείο που δεν μπορείτε να δείτε, αλλά ένα σημείο που δεν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να δείτε! Θα πρέπει να δείτε τις δεξιότητές σας από διαφορετική οπτική γωνία για να ανακαλύψετε τις "τρύπες" και τις αδυναμίες σας. Αυτό που εσείς θεωρείτε συμπαγή άμυνα μπορεί, από τη σκοπιά του άλλου, να είναι γεμάτο τρύπες. Δυστυχώς, ο άλλος είναι αυτός που σας επιτίθεται. Και τις "τρύπες" θα τις αντιληφθείτε μόνο όταν τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του – λίγο αργά, δεν νομίζετε;
Στο άρθρο αυτό, θα ασχοληθώ πολύ με αυτές τις τρύπες. Έχω βρεθεί εκεί έξω – σε σκοτεινά στενά, χώρους στάθμευσης, καταγώγια και μπαρ μηχανόβιων – και έχω δει τι λειτουργεί και τι όχι σε πραγματικές συνθήκες.
Όταν σας μιλάω για μια τρύπα, δείτε την από πολλές πλευρές. Περπατήστε γύρω της, κοιτάξτε την, χτυπήστε την μερικές φορές και πειραματιστείτε μαζί της. Αναζητήστε λύσεις από την εκπαίδευσή σας και από άλλες πηγές εκπαίδευσης. Πάρτε όσο περισσότερες απαντήσεις μπορείτε. Δείτε τι έχουν να που οι άλλοι γι' αυτό το πρόβλημα. Αλλά πρώτα απ' όλα, ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΣ!
http://www.alkimachon.gr/index.php?opti ... Itemid=220
-----------------------
ΚΑΣΕΜ ΖΟΥΓΚΑΡΙ
Ο βαθμός μου είναι ό,τι βλέπετε στο τατάμι!
Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη
Το φετινό σεμινάριο του Κασέμ Ζουγκάρι φιλοξενήθηκε στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Martial Way, όπου είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω ως θεατής. Είχα ακούσει αρκετά θετικά γι’ αυτόν και περίμενα να δω κάποιον δάσκαλο σε ώριμη ηλικία. Αντί γι’ αυτό, με έκπληξή μου είδα έναν νεαρό ο οποίος αρχικά σε τίποτε δεν ξεχώριζε από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η πολύ άμεση και αναλυτική διδασκαλία του, η μεγάλη του έμφαση στις «λεπτομέρειες» των τεχνικών αλλά και στη σωστή στάση και κίνηση του σώματος, η επιμονή του να εκτελούνται οι επιθέσεις και, ως εκ τούτου, οι άμυνες όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται, χωρίς φυσικά να διακινδυνεύει την ασφάλεια των μαθητών, η τεράστια ευρυμάθειά του πάνω στις πολεμικές τέχνες, καθώς και η ευγένειά του με έκαναν να καθηλωθώ και να τον παρακολουθήσω προσεκτικά σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επίσης, όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να του ζητήσω μία συνέντευξη, την οποία ευγενώς μου παραχώρησε. Απολαύστε την!
http://www.alkimachon.gr/index.php?opti ... Itemid=219
------------
πολυ χομγουορκ ...ολοκληρο πετραχειλι για μελετη απο το αλκιμαχον...αν εχετε κανα καλο λινκ με
αρθρακια συνεντευξεις ριχτε το ιδεοφιλλλαρακια
Του Μαρκ “Άνιμαλ” Μακγιάνγκ
Οι περισσότερες πραγματικές μάχες είναι σύντομες, γρήγορες και άγριες. Δεν είναι εξευγενισμένες, ούτε αποτελούν επίδειξη δεξιοτήτων. Ο ασκούμενος στις πολεμικές τέχνες που νομίζει ότι έχει εκπαιδευτεί για να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε περίσταση θα βρεθεί προ εκπλήξεως, γιατί στον δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες. Ο τύπος που κάθεται στο πλάι δεν είναι διαιτητής, είναι ο φίλος του επιτιθέμενου που περιμένει να μπει κι αυτός στη μάχη για να το διασκεδάσει –και το πεζοδρόμιο δεν είναι μαξιλάρι. Το χειρότερο είναι ότι ο άλλος δεν θέλει κάποιο τρόπαιο –απλά θέλει να σας κάνει να ματώσετε.
Το τυφλό σημείο είναι, εξ΄ ορισμού, όχι μόνο ένα σημείο που δεν μπορείτε να δείτε, αλλά ένα σημείο που δεν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να δείτε! Θα πρέπει να δείτε τις δεξιότητές σας από διαφορετική οπτική γωνία για να ανακαλύψετε τις "τρύπες" και τις αδυναμίες σας. Αυτό που εσείς θεωρείτε συμπαγή άμυνα μπορεί, από τη σκοπιά του άλλου, να είναι γεμάτο τρύπες. Δυστυχώς, ο άλλος είναι αυτός που σας επιτίθεται. Και τις "τρύπες" θα τις αντιληφθείτε μόνο όταν τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του – λίγο αργά, δεν νομίζετε;
Στο άρθρο αυτό, θα ασχοληθώ πολύ με αυτές τις τρύπες. Έχω βρεθεί εκεί έξω – σε σκοτεινά στενά, χώρους στάθμευσης, καταγώγια και μπαρ μηχανόβιων – και έχω δει τι λειτουργεί και τι όχι σε πραγματικές συνθήκες.
Όταν σας μιλάω για μια τρύπα, δείτε την από πολλές πλευρές. Περπατήστε γύρω της, κοιτάξτε την, χτυπήστε την μερικές φορές και πειραματιστείτε μαζί της. Αναζητήστε λύσεις από την εκπαίδευσή σας και από άλλες πηγές εκπαίδευσης. Πάρτε όσο περισσότερες απαντήσεις μπορείτε. Δείτε τι έχουν να που οι άλλοι γι' αυτό το πρόβλημα. Αλλά πρώτα απ' όλα, ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΣ!
http://www.alkimachon.gr/index.php?opti ... Itemid=220
-----------------------
ΚΑΣΕΜ ΖΟΥΓΚΑΡΙ
Ο βαθμός μου είναι ό,τι βλέπετε στο τατάμι!
Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη
Το φετινό σεμινάριο του Κασέμ Ζουγκάρι φιλοξενήθηκε στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Martial Way, όπου είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω ως θεατής. Είχα ακούσει αρκετά θετικά γι’ αυτόν και περίμενα να δω κάποιον δάσκαλο σε ώριμη ηλικία. Αντί γι’ αυτό, με έκπληξή μου είδα έναν νεαρό ο οποίος αρχικά σε τίποτε δεν ξεχώριζε από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η πολύ άμεση και αναλυτική διδασκαλία του, η μεγάλη του έμφαση στις «λεπτομέρειες» των τεχνικών αλλά και στη σωστή στάση και κίνηση του σώματος, η επιμονή του να εκτελούνται οι επιθέσεις και, ως εκ τούτου, οι άμυνες όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται, χωρίς φυσικά να διακινδυνεύει την ασφάλεια των μαθητών, η τεράστια ευρυμάθειά του πάνω στις πολεμικές τέχνες, καθώς και η ευγένειά του με έκαναν να καθηλωθώ και να τον παρακολουθήσω προσεκτικά σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επίσης, όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να του ζητήσω μία συνέντευξη, την οποία ευγενώς μου παραχώρησε. Απολαύστε την!
http://www.alkimachon.gr/index.php?opti ... Itemid=219
------------
πολυ χομγουορκ ...ολοκληρο πετραχειλι για μελετη απο το αλκιμαχον...αν εχετε κανα καλο λινκ με
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Ανοίξτε και κανένα βιβλίο βρε παιδιά.Kostakis έγραψε:
Το να διαχωρίζω κάτι ως καλό ή ως κακό μου κάνει πολύ Χριστιανικό και μονοδιάστατο.
"ΠΟΛΥΜΑΘΙΗ ΝΟΟΝ ΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ" .
μτφρ: "Η πολυμάθεια δε διδάσκει την σωφροσύνη"
(Ηράκλειτος)
Έκτος από την γραμμική λογική του Αριστοτέλη υπήρχε και ένας πιο "κυκλικός" τρόπος σκέψης στην αρχαία Ελλάδα.
- Kariatida
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως η καλύτερη γυμναστική είναι αυτή της άνω και της κάτω σιαγόνας όταν μασάμε τον άμπακο.
(τρολλ τρολλ τρολλ)
(τρολλ τρολλ τρολλ)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Blue Ice
Σε αυτό έχω μαύρη ζώνη με 10 danKariatida έγραψε:Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως η καλύτερη γυμναστική είναι αυτή της άνω και της κάτω σιαγόνας όταν μασάμε τον άμπακο.
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- PELTASTIS VARNAVAS
ξερω ενα καλο ντοτζο στον ψαθοπυργο... με χταποδακια κτλ
το καλοκαιρι στο τσακ [νορις] μου γλυτωσατε οι πατρινοι απο ουζακια και λοιπα μπουρεκια γαριδες γονο καλαμαρακια κτλ
ημουν εκει στα περιξ εκανα διαιτα....
βεβαιως βεβαιως ειμαι σιφου στο μασαμπουκα-ντο
βιβα
το καλοκαιρι στο τσακ [νορις] μου γλυτωσατε οι πατρινοι απο ουζακια και λοιπα μπουρεκια γαριδες γονο καλαμαρακια κτλ
ημουν εκει στα περιξ εκανα διαιτα....
βεβαιως βεβαιως ειμαι σιφου στο μασαμπουκα-ντο
βιβα
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- Kariatida
Αυτά είναι ντότζο. Συνήθως λαμβάνω μυήσεις όταν ανεβαίνω στην συμπρωτεύουσα αλλά θα έχει πλάκα να βρω "γυμναστήριο" και κοντά στο χουριό. Περιμένω λεπτομέριες Varnavakoglou-son (κατά το Ντάνιελ-σαν του Μιγιάγκι) :Ρ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karipis την Πέμ 09 Σεπ 2010, 23:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: επειδή μπορούσα.
Λόγος: επειδή μπορούσα.
Ο Dr. Hatsumi Masaaki (ο δημιουργος του συγχρονου νιτζιτσου) λεει να μεταδίδεις μονο το 50% απο αυτά που ξέρεις.------------
- Blue Ice
Aν το πάμε έτσι μετά από 2 διαδοχικούς δασκάλους δεν θα υπάρχει τέχνη... Πάντως πολλά κακά ακούγονται για το νιτζίτσου... Για εμένα οι σύγχρονοι νίτζα είναι οι στρατιώτες των Ειδικών Επιχειρήσεων και αμφιβάλλω αν διδάσκονται νιτζίτσου...Divine Sinner έγραψε: Ο Dr. Hatsumi Masaaki (ο δημιουργος του συγχρονου νιτζιτσου) λεει να μεταδίδεις μονο το 50% απο αυτά που ξέρεις.
Σαν τι κακα;Πάντως πολλά κακά ακούγονται για το νιτζίτσου...
- Blue Ice
Ότι είναι μια απάτη, ότι οι δάσκαλοι - στην Ελλάδα ιδίως - δεν έχουν ιδέα. Απλά έγιναν "δάσκαλοι' προερχόμενοι από άλλα συστήματα με λίγες ώρες σεμινάρια ή μέσω διαδικτύου και dvd. Ότι πληρώνεις λεφτά και δεν μαθαίνεις τίποτα αποτελεσματικό ενώ ταυτόχρονα οι "δάσκαλοι" σου λένε ότι μαθαίνεις, πράγμα πολύ επικίνδυνο... Αυτά τα λίγα έχω διαβάσει σε διάφορα forum...
Yπαρχει σιγουρα μεγαλος βαθμος απατης Αλλα πρεπει να γινει ερευνα πριν γραφτεις σε καποιο γυμναστήριο.
Oι σχολες απάτες δεν χρησιμοποιουν το ονομα του Masaaki Hatsumi (για να μην μπλεξουν νομικα).
Αυτος ειναι ενας τροπος για τις ξεχωρίζεις.
Αλλα πρεπει να γινουν μερικες διευκρινισεις.
Προέρχονταν απο τις ταξεις των αγροτών και των εμπόρων.
Επισης απο οσο εχω διαβασει υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα αναμεσα στην φιλοσοφια των ειδικαν δυναμεων κι αυτη των νιντζα.
Η διαφορα ειναι οτι ο νιντζα πολεμουσε για τον εαυτο του.
Οι σαμουραϊ απο την αλλη ηταν αφοσιωμενοι στον αφέντη τους.
Oι σχολες απάτες δεν χρησιμοποιουν το ονομα του Masaaki Hatsumi (για να μην μπλεξουν νομικα).
Αυτος ειναι ενας τροπος για τις ξεχωρίζεις.
Αλλα πρεπει να γινουν μερικες διευκρινισεις.
Οι ninja ηταν πολιτες της φεουδαρχικης ιαπωνίας που προσπαθουσαν να επιβιωσουν,κι οχι στρατιωτικοι.. Για εμένα οι σύγχρονοι νίτζα είναι οι στρατιώτες των Ειδικών Επιχειρήσεων και αμφιβάλλω αν διδάσκονται νιτζίτσου...
Το νιντζιτσου δεν εχει να κανει με καταδρομεις.
Προέρχονταν απο τις ταξεις των αγροτών και των εμπόρων.
Επισης απο οσο εχω διαβασει υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα αναμεσα στην φιλοσοφια των ειδικαν δυναμεων κι αυτη των νιντζα.
Η διαφορα ειναι οτι ο νιντζα πολεμουσε για τον εαυτο του.
Οι σαμουραϊ απο την αλλη ηταν αφοσιωμενοι στον αφέντη τους.
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: wolfman13
ψιτ!
μην το πείτε πουθενά
είμαι και εγώ ένας
νιντζα!!
μην το πείτε πουθενά
είμαι και εγώ ένας
νιντζα!!
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
- totispap
- Irc ψευδώνυμο: totispap
Οι νίντζα είχαν και αυτοί τις παραδόσεις τους όσον αφορά τις συμφωνίες που κάνανε για να υπηρετήσουν ή να κάνουν κάποια δουλεία για κάποια φατρία.Δέν αλλάζαν στρατόπεδο-αφεντικό κάθε λίγο και λιγάκι για τα λεφτά και μόνο αν και σε όλα υπάρχουν εξαιρέσεις.Η βασική διαφορά των σχολών-φατριών νίντζα με τους σαμουράι ειναι οτι οι πρώτοι δεν είχαν την υποχρέωση, ούτε στη μάχη ούτε στη ζωή, να ακολουθήσουν το μπουσίντο,κάτι που τους έκανε πολύ πιο ελεύθερους να δράσουν απαλαγμένοι απο το πολύπλοκο Ιαπωνικό τυπικό.
Όσον αφορά τις απείρως λιγότερες πληροφορίες που έχουμε για αυτούς,σε σχέση με τη ζωή και τις πράξεις των σαμουράι,δέν κρύβεται απο πίσω κάποια τρομερή τεχνική που έπρπεπε να κρυφτεί ή κάτι παρόμοια μυστήριο,αλλά κάτι μάλλον πιο πεζό και καθημερινό για την Ιαπωνία του παρελθόντος.Η Ντροπή....
Φανταστείτε την Ιαπωνία του 17ου-18ου αιώνα,όλα είναι κανονισμένα με απόλυτη τάξη,η κάθε κουβέντα του άρχοντα είναι νόμος που πατάει στις αρχές του μπουσίντο.Οτιδήποτε ανάγκη παραστεί λύνεται είτε απο τις αρχές του μπουσίντο είτε απο τους νόμους του κράτους που πηγάζουν απο το σογκούν.Αλλά......πάντα οι εξαιρέσεις είναι αυτές που τρώνε τους κανόνες!!
Ξαναφανταστείτε οτι φτάνουν στα αυτιά σας πληροφορίες, οτι ο άρχοντας του διπλανού φέουδου σας ετοιμάζει χουνέρι εκεί την άνοιξη,που λειώνουνε τα χιόνια στο Έντο και ανθίζουνε οι κερασιές.Τι κάνεις τότε?
Πρώτον ετοιμάζεις τα παλικάρια με τις περίπλοκες κοτσίδες για πόλεμο τιμής,με γιούργια μούρη με μούρη κτλ.Δεύτερον κάθεσαί στο πάτωμα πίνοντας πράσινο τσαί και λές,δεν τρώο εκείνο τον καλό στρατηγό που έχει ο αντίπαλος, να μου έρθει την άνοιξη ξεβράκωτος στη μάχη με κάνα πιτσιρικά τσικλίμαγκα στρατηγό να τους πάρω φαλάγκι μέχρι την Οκινάουα?
Καλή σκέψη για τις μέρες μας αλλά τοτε αυτό θεωρείτο πουστιά και άμα μαθευόνταν δεν σε σεβόντανε μήτε οι γκέισες....Έτσι σκεφτόταν ο άρχοντας μας και τότε ήταν η ώρα να φωνάξει το φίλο του τον νίντζα που δέν είχε τέτοιες ντροπές..Ερχόταν λοιπόν αυτός και του έλεγε ο άρχων..
-Θέλω να μου φάς εκείνο το ντάη απο το διπλανό φέουδο..
-Να τον σκοτώσω δηλαδή..?
-Έμ τί να τον πάς άτα..?..και πού 'σαι,τσιμουδία γιατί καταλαβαίνεις,για ένα κούτελο ζούμε εδώ στο νησί..
-Τουμπεκί ψιλοκομένο αρχοντά μου...
Έτσι λοιπόν κρατιόταν μυστική η δράση των νίντζα χωρίς να έχει βγεί στο προσκήνιο η δράση τους μέχρι και σήμερα.
Διότι όπως λέμε-Την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν,τον ρουφιάνο ουδείς-....
Wolf,και εσύ νίντζα?
Όσον αφορά τις απείρως λιγότερες πληροφορίες που έχουμε για αυτούς,σε σχέση με τη ζωή και τις πράξεις των σαμουράι,δέν κρύβεται απο πίσω κάποια τρομερή τεχνική που έπρπεπε να κρυφτεί ή κάτι παρόμοια μυστήριο,αλλά κάτι μάλλον πιο πεζό και καθημερινό για την Ιαπωνία του παρελθόντος.Η Ντροπή....
Φανταστείτε την Ιαπωνία του 17ου-18ου αιώνα,όλα είναι κανονισμένα με απόλυτη τάξη,η κάθε κουβέντα του άρχοντα είναι νόμος που πατάει στις αρχές του μπουσίντο.Οτιδήποτε ανάγκη παραστεί λύνεται είτε απο τις αρχές του μπουσίντο είτε απο τους νόμους του κράτους που πηγάζουν απο το σογκούν.Αλλά......πάντα οι εξαιρέσεις είναι αυτές που τρώνε τους κανόνες!!
Ξαναφανταστείτε οτι φτάνουν στα αυτιά σας πληροφορίες, οτι ο άρχοντας του διπλανού φέουδου σας ετοιμάζει χουνέρι εκεί την άνοιξη,που λειώνουνε τα χιόνια στο Έντο και ανθίζουνε οι κερασιές.Τι κάνεις τότε?
Πρώτον ετοιμάζεις τα παλικάρια με τις περίπλοκες κοτσίδες για πόλεμο τιμής,με γιούργια μούρη με μούρη κτλ.Δεύτερον κάθεσαί στο πάτωμα πίνοντας πράσινο τσαί και λές,δεν τρώο εκείνο τον καλό στρατηγό που έχει ο αντίπαλος, να μου έρθει την άνοιξη ξεβράκωτος στη μάχη με κάνα πιτσιρικά τσικλίμαγκα στρατηγό να τους πάρω φαλάγκι μέχρι την Οκινάουα?
Καλή σκέψη για τις μέρες μας αλλά τοτε αυτό θεωρείτο πουστιά και άμα μαθευόνταν δεν σε σεβόντανε μήτε οι γκέισες....Έτσι σκεφτόταν ο άρχοντας μας και τότε ήταν η ώρα να φωνάξει το φίλο του τον νίντζα που δέν είχε τέτοιες ντροπές..Ερχόταν λοιπόν αυτός και του έλεγε ο άρχων..
-Έμ τί να τον πάς άτα..?..και πού 'σαι,τσιμουδία γιατί καταλαβαίνεις,για ένα κούτελο ζούμε εδώ στο νησί..
Έτσι λοιπόν κρατιόταν μυστική η δράση των νίντζα χωρίς να έχει βγεί στο προσκήνιο η δράση τους μέχρι και σήμερα.
Διότι όπως λέμε-Την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν,τον ρουφιάνο ουδείς-....
Wolf,και εσύ νίντζα?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karipis την Πέμ 09 Σεπ 2010, 23:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: για να του την σπάσω...
Λόγος: για να του την σπάσω...
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: wolfman13
δεν ξερω τι λες!
όλοι κρύβουμε ένα νιντζα μέσα μας
όλοι κρύβουμε ένα νιντζα μέσα μας
I have lost the will to live
- Kariatida
Αυτό αφιερωμένο στους νίντζα.
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Επικοινωνία:
totispap έγραψε:Ερχόταν λοιπόν αυτός [ο Νίντζα] και του έλεγε ο άρχων..
Και η επιβεβαίωση στα λεγόμενα του παραπάνω Νιντζιολόγου: