Muay Thai (από Από Acid{R.F.E})

Συντονιστής: kostas

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα

Muay Thai (από Από Acid{R.F.E})

Δημοσίευση από Salome » Κυρ 29 Απρ 2007, 00:38

Posted: Fri Nov 24, 2006 1:37 am Post subject: Muay Thai

Από Acid{R.F.E}

Λίγα λόγια μπορώ να πω γι'αυτήν την τέχνη,δείτε και μόνη σας.

Tony Jaa λίγα μπορεί να πεί κάποιος γι'αυτον,δείτε.

Κάποιοι σχετικοί με πολεμικές τέχνες,παγκοσμίος λένε οτι είναι πολύ
ποιό δυνατός απο τον μπρούς Λι,και πολύ ποιό γρήγορος απο τον
Τζάκι Τσάν.
Εγώ λέω οτι είναι πολύ ποιό καλύτερος,δείτε την ταινία του Ong Bak.
Χωρίς να θέλω να προσβάλω την μνήμη του Μπρούς Λί
http://www.youtube.com/watch?v=MBKke6WVqB4

http://www.youtube.com/watch?v=4p0wJ7epzVU

http://www.youtube.com/watch?v=DiSfG8qu ... ed&search=
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Re: Muay Thai (από Από Acid{R.F.E})

Δημοσίευση από Salome » Κυρ 29 Απρ 2007, 00:39

Posted: Mon Feb 05, 2007 12:48 am

Από _MIXALIS_

Είναι το εθνικό άθλημα της Ταϊλάνδης, με ιστορία πάνω από 1000 χρόνια. Στη μάχη χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη του σώματος σαν όπλα: γροθιές, αγκωνιές, γονατιές και κλωτσιές (κυρίως με το καλάμι)

Πριν από τη μάχη και σύμφωνα με τα παλιά τελετουργικά, οι μποξέρ εκτελούν έναν αργό ρυθμικό χορό που ονομάζεται “γουάι κρου”. Το “γουάι κρου” σημαίνει “διώξε το φόβο από την καρδιά σου” και στοχεύει στην σωματική και ψυχολογική προετοιμασία των μποξέρ για τον επικείμενο αγώνα. Ο χορός αποτελείται από αργές ρυθμικές κινήσεις που συμβολίζουν το μουιτάι και εκτελείται με τη συνοδεία ειδικής μουσικης που κάνει το μουιτάι να ξεχωρίζει.
Κατά τη διάρκεια του χορού και του αγώνα ο μποξέρ φοράει ένα κορδόνι στο μπράτσο που λέγεται “πρατσίατ”, και στο χορό και ένα κορδόνι στο κεφάλι, το “μονκόν”. Και τα δύο αποτελούν στοιχεία καλοτυχίας και δύναμης για τον μποξέρ.

Το μουιτάι διακρίνεται σε αγωνιστικό και παραδοσιακό. Το αγωνιστικό είναι περισσότερο γνωστό στο ευρύ κοινό. Δύναμη, ρύθμιση χρόνου, ταχύτητα και αντανακλαστικά, αναπτύσσονται με συστηματική προπόνηση, χτυπώντας και κλωτσώντας μαξιλαράκια.

Το παραδοσιακό περιέχει τεχνικές που είτε έχουν απαγορευτεί, βάσει κανονισμών, από το αγωνιστικό, είτε είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή τους στο ρινγκ. Η προπόνηση στο παραδοσιακό γίνεται χωρίς γάντια ή άλλα προστατευτικά και φορώντας την αρχαία στολή των Ταϊλανδών, ενώ είναι χαρακτηριστικές οι σειρές που περιέχει, οι οποίες εκτελούνται με φανταστικό αντίπαλο, κάνοντας αμυντικές και επιθετικές τεχνικές στον αέρα.
"Οι κορυφαίοι μποξέρ των Thai, είναι σπάνιοι όπως τα διαμάντια. Τα άκρα τους είναι κομμένα από τα χρόνια προπόνησης και οι τεχνικές τους γυαλισμένες με τελειότητα, όπως η επιφάνεια ενός λαμπερού διαμαντιού. Υπέροχοι στην όψη τους και μοναδικοί στη δύναμή τους.”
(από παλιό χειρόγραφο για το μουιτάι)

Σε γενικές γραμμές το μουατάι, ή μουιται αν προτιμάτε, είναι πολύ δυναμικό άθλημα και πραγματικά αξίζει κανείς να ασχοληθεί με αυτό. Και δεν πρέπει να μας φοβίζει ο χαρακτιρισμός δυναμικό. Βέβαια, όπως έχω πει και σε άλλο ποστ, ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με όποια πολεμική τέχνη του ταιριάζει, αρκεί να το κάνει και να ξεφύγει από την αδράνεια, το καθισιό και φυσικά τις συνέπεις που ακολουθούν.. 8)

Ο Tony Jaa ασχολείται χρόνια, από παιδί, με την συγκεκριμένη τέχνη και τα αποτελέσματα τα βλέπετε όλοι σας. Αν και νομίζω ότι δεν έχει ασχοληθεί μόνο με το ταυλανδέζικο μποξ , γιατί αυτά που κάνει δείχνουν, αν δεν κάνω λάθος , ότι κατέχει και άλλη τέχνη. ιιιιιιγγγγγγιιιιιιαααααααααα !!!! :ninja:
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Re: Muay Thai (από Από Acid{R.F.E})

Δημοσίευση από Salome » Κυρ 29 Απρ 2007, 00:41

Posted: Mon Feb 05, 2007 12:42 pm

Από Acid{R.F.E}

Μιχάλη να είσαι καλά, ορέος.
Απάντηση